Rovaniemeläisten kateus?

paikat kuntoon

Joissakin keskusteluissa niihin törmäsin. Niin mistä pitäisi olla kateellinen? Naapurikateudesta, jos naapurilla on enemmän ulkkoista materiaa, auto, asunto, kesämökki...

Jokainen luo oman onnensa, eikä se perustu siihen, mitä naapurilla on. Miksi pitää tavoitella sitä, mitä naapurilla on? Kateus yleensä on turhaa, miksi sillä pitää omaa päätänsä vaivata ja vertailla omaa elämäänsä naapureiden elämään. Mikä ulospäin näyttää hyvältä, asunto auto, kesämökki, se ei kerro kaikkea totuutta.


Ulkoisesti kaikki näyttää hyvältä, mutta mikä on totuus? Totuus on oma elämä, eikä sitä pidä vertailla muiden elämään. Jokainen luo oman elämän, itselleen sopivan, tarkoituksenmukaisen. Ei sitä pidä vertailla muiden elämään. Oma onnellisuus?

8

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ottakaa vaari

      No? Lanta-ahterit

      Ette te ole eläkettänne tienanneet. Ettekä te tuota mitään työpaikassanne. Rasitatte vain loispalkallanne yhteiskuntaa. Luonnanvaroja riistäen.
      Jääkää työttömäksi niin luontokin säästyy ja ja teille ei tarvitse maksaa niin paljon enää loistyöpaikastanne. Sehän vain rasittaa luontoa kun te mässäätte.
      Parempi kun olette työttöminä tulette silloin paljon halvemmiksi yhteiskunnalle. Sillä ettehän te tuota mitään "työ" paikassanne. Päinvastoin ja lujasti.

      Kuka teille ne ylisuuret eläkkeet maksaa. Työttömiä jo yli miljoona ja eiku lisääntyy. Mistä rahat. Luonto on jo riistetty kuiviin teidän palkkoihinne.

      Kaikille sama eläke. Varmaan riittää kaikille se 760 euroa kuussa. Miksi helkutissa teille pitäisi maksaa enemmän kuin muille. Ensin loisitte luonnonvaroilla maksetuilla ylisuurilla palkoilla ja sitten vielä iso loiseläke. Ei sitä luonto kestä.
      Ei huoju puita enää. Ei.

      Eläkekatto päälle kaikille. 760e/kk.

      Menkää sinne kirkkoonne rukoilemaan herraanne jota te niin hanakasti puolustatte.
      Ottakaamme VAARIN. Rukoilkaamme rauhassa HERRRAAAA....

    • 5-14

      Se joka kateudesta toista syyttää, on itse kateellinen. Nämä kateellisjutut ovat ihan näitä ihmisten huonoja itsetuntoja, ns. pään sisäisiä juttuja. Ei riipu asuinpaikasta. Helsingissä tai tampereella on ihan just saman verran huonoittetuntosia ihmisiä kuin rovaniemellä.

      • paikat kuntoon

        Tähän keskustelunavaukseen teen korjauksen. Totta, että kateus ei riipu asuinpaikkakunnasta, niin kateellisia on Rovaniemen lisäksi Helsingissä, Tampereella, kuin missä tahansa kaupungissa. Kateus ei rajoitu tiettyyn kaupunkiin, vaan kateutta esiintyy kaupungeissa kuin kaupungeissa, aina etelästä pohjoiseen.

        Kyllä kateus on kiinni omasta, heikosta itsetunnosta. Kateus liittyy pitkälti arvostamiin materiaalisiin arvoihin. Jos naaapurilla on enemmän maalista mammonaa kuin minulla, niin se herättää kateutta.

        Vähempääkin voi olla tyytyväinen. Katto pään päällä, lämmin asunto, lämmin ruoka, hyvä perhe-elämä, vaatimaton sellainen. Niin, miksi pitäisi olla kateellinen, jos naapurin pihalla seisoo sadantuhanneneuron arvoinen mersu.


    • niin sen pitäisi men

      kuuleppa paikat kuntoon laittaja.
      kun se oiski niin ,että naapurikade ALKAISI tavoittelemaan SITÄ ,mitä naapurilla on, jos kerta siitä on kateellinen!
      vaan ei! ruvetaan heittämään kapuloita naapurin rattaisiin,että naapuri menettäisi sen, miitä on omalla työllään saanut aikaseksi!

      se olisi tervettä kateutta, jos naapurikade alkaisi pyrkimään edes samaan ja vielä parempi, jos laittaisi parempaa kuin sillä naapurilla.tällä peruselämänohjeella olisimme paaaaljonpaaaljon yritteliäämpiä ja rikkaampia, sekä materiaalilta että henkisesti!

      • paikat kuntoon

        Hyvä ajatus, alkaa tavoittelemaan sitä mitä naapurilla on. Voisi mennä vaikka edelle naapurista ja sitten se naapuri olisikin kateellinen.

        Se että naapurilla on pari autoo, vieläpä mersuja ja asuntovaunu, pari luksusmökkiä järvenrannalla ja talvimökki Espanjan hiekkarannoilla. Toivottomalta tuntuu tavoitella sitä mitä naapurilla on.

        Jos oma elämä on hallinassa elämän osa-alueilla, perhe-elämässä, harrastuksissa, työssä, vapaa-ajassa, siis arjen elämässä, jos siihen on tyytyväinen, tavalliseen arkeen, niin miksi pitäisi olla kateellinen naapurille, jos se vaikka pariviikkoa talvilomastaan viettää Thaimaan hiekkarannoilla?


    • Onnea onko?

      Justiina niin! Jokainen on oman onnensa seppä! Takokoon silloin kun, rauta on vielä kuumaa! Muuten ei onnistu?

      • paikat kuntoon

        Aivan, jokainen on oman onnensa seppä. Jokainen luo oman onnensa. Vertaileminen toisiin on hapuilua, saa vaan aikaan kateutta. Kun on oman onnensa seppä, pystyy myös takomaan itselleen ne onnenavaimet, kun rauta on vielä kuumaa...Onnea on, kun on onnenavaimet.


      • Mietiskelijä
        paikat kuntoon kirjoitti:

        Aivan, jokainen on oman onnensa seppä. Jokainen luo oman onnensa. Vertaileminen toisiin on hapuilua, saa vaan aikaan kateutta. Kun on oman onnensa seppä, pystyy myös takomaan itselleen ne onnenavaimet, kun rauta on vielä kuumaa...Onnea on, kun on onnenavaimet.

        Totta on, että kateellisia on joka paikassa, mutta totta myös se, että pienemmillä paikkakunnilla se näkyy vahvempana. Tai ehkä sitä ei osata peitellä. Ihan kuin onni olisi kiinni materiasta. Jos niin olisikin! Maailma olisi niin paljon helpommin onnellinen paikka, jos onnea voisi rahalla tai eduilla saada. Elämää niillä voi helpottaa, mutta ei onni siitä tule kenellekään. Ovatko kateelliset siis myös onnettomia omaan elämäänsä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2891
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2051
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2024
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe