Palkkatuetut työntekijät?

Pööpppööö

Onko kokemusta? Aloitteleva firma, tuotto kasvussa ja ensimmäiselle työntekijälle olisi tarvetta. Ihan aitona tarkoituksena on, että työntekijä jatkaisi ihan normaalina työntekijänä palkkatukijakson jälkeen. Tässä vaiheessa on vielä kiikun kaakun, onko varaa, jos tukea ei saa eli senkin takia tuo houkuttaisi. Mutta... Millaisen tyypin sieltä saa? Ammattitaitoa ei varsinaisesti juuri tarvita kuin nämä perus: ystävällinen, oma-aloitteinen jne.

Eli onko kokemuksia? Minkä ikäistä kannattaisi hakea? Periaatteesta haluaisimme tukea iäkkäämpien työllistymistä, mutta sitten pelottaa mahdolliset ikäkrempat.

10

149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eivoitietää

      Uuden työntekijän palkkamisessa ei voi koskaan tietää, mitä saa. Itse olin palkkatuella töissä ja joskus olin todella hyvä työntekijä, seuraavassa työpaikassa huono ja siihen taisi tyssätä työura. Kai se pitää vaan itse arvioida, kuka hakijoista voisi olla paras.

    • rohkeutta

      Nyt on kyllä Suomessa paljon ammattitaitoista väkeä työttömänä, että etköhän saattaisi ihan hyvän työntekijän löytää ja onhan siinäkin koeaika. Minkähän alan yrittäjä olet ja mistäpäin Suomea? Kysele tuttavapiiriltä, joku voisi osata suositella jotain henkilöä.

      • tulliiina

        Älä ota suhteilla ketään. Ota vuokrafirmasta työntekijä.


      • Ei ole riskitön
        tulliiina kirjoitti:

        Älä ota suhteilla ketään. Ota vuokrafirmasta työntekijä.

        Sisäpiirin tieto, tai suositus on asiassa erinomaisen tärkeä. Tuo suhteilla ei tarkoita vaatimustason madaltamista. Se ei tarkoita sitä että uudella työntekijällä ei olisi kaikkia niitä velvoitteita työsuhteessa kun kenellä tahansa muullakin.

        Riskit ovat näin pienemmät sisäpiiritidon vuoksi. Mutta ei ole riskitön.


    • Pööpppöö

      No, itseasiassa pelkään juuri kaverin tai sukulaisen palkkaamista. Suvusta löytyisi työtön (joka on ollut pitkään työtön), joka varmasti osaisi homman ja on sinänsä sopiva työhön (iloinen, reipas ja näppärä noin äkkiä tunnettuna), mutta kun tiedän työsuhdehistorian, niin en halua palkata. On ollut neljässä työpaikassa 10 vuoden aikana ja joka kerta tullut ongelmia. Tietysti esittää ne niin, että työpaikassa on pomo tai joku ollut ikävä. Kahdesti lopetti koeajalla, kerran teki määräaikaisuuden loppuun, mutta jatkoa ei tarjottu, kun oli monesti työterveyteen yhteydessä ja siirrettiin toisiin tehtäviinkin työpaikkakiusaamisen takia. Neljännessä paikassa oli pitkään sairaslomalla, kun pomo painosti ja sitäkään sopimusta ei uusittu. Pelkään, että välit katkeaa, jos töissä tulee ongelmia ja haluan kuitenkin tulla toimeen jatkossakin. Tai sitten olen väärässä ja saisin loistavan työntekijän. Ehkä hänellä on ollut huono tuuri vaan?

      Kyseessä on liiketilassa tapahtuva myyntityö (helpot tuotteet oppia, ei provikkaa) ja lisäksi yksinkertaisia toimistotöitä (joita hoitaa tällä hetkellä mm. lukioikäinen tyttäreni), takuujuttujen hoitoa, tilausten tarkistuksia ja sen semmoista Länsi-Suomessa. Toki työtä on ja pitää siinä jotain osatakin, mutta mitään superosaajaa ei tarvita. Ihan tavallinen perusjärjellä ja hyvällä asenteella varustettu ihminen oppii sen työn. Pitää olla "mukava", koska asiakkaiden kanssa ollaa tekemisissä.

    • luontevuus

      Se on niin kuin muuenkin elämässä, joku viihtyy jossain ja joku jossain muualla. Normaalissa työnhakutianteessa ihmiset hakeutuvat sinne jossa uskovat viihtyvänsä. Jos työkkäristä tulee työntekijä virkailjoiden "pakottamana" jonnekin töihin niin eihän se mikään paras tilanne silloin ole.

    • Kannattaako silti?

      Se palkkatuettu väki mitä sieltä työkkäristä firmaan tulee on TEM:in omien sivujenkin mukaan tällaista:

      ● “Työnantajana voit saada palkkatukea, kun
      palkkaat työttömän työnhakijan, jolla on
      vaikeuksia työllistyä.”
      http://te-palvelut.fi/te/fi/tyonantajalle/loyda_tyontekija/tukea_rekrytointiin/palkkatuki/#Palkkatuenmr

      Ja onko noilla Palkkatuesta saatavilla rahoilla lopulta firmalle niin kovin suurta merkitystä?

      ● “Vuonna 2014 Palkkatuen perustuen suuruus on 32,66 euroa/päivä.”

      -Jos laskee tuon vaikka 21 työpäivän mukaan, trekee se 685 €/kk. Minimipalkat vaikka jossakin alimmilla kaupan aloillakin alkavat muistaakseni 1.400 €/kk tasolta.
      Firman omasta pussista pitäisi tässäkin tapauksessa siis laittaa kuitenkin SOTU:ineen noin 1.300 €/kk palkanmaksuun.

      Ainahan voi tietenkin kokeilla, ja jos tuntuu että firmalla on tasaista tulovirtaa sen verran että kassa palkanmaksun kestää.

      • Kokemusta on

        Tuurista kiinni. Hyviäkin, on mutta en enää itse palkkaisi. Silloin oli pakko kun ei parempaan ollut varaa. Ensimmäinen saikutteli ahkerasti koeaikana, ei jatkanut pidemmälle. Toinen oli välttävä kunnes haki määräaikaisen työsopimuksen loppuajaksi (n2.5kk) sairaslomaa.

        Sen oppi ainakin että sairaslomaa saa helposti kun kehtaa vaan hakea. Ansiosidonnaisellehan tuo toinen pääsi, mikä oli ilmeisesti tavoitekin.


      • Asiaa tunteva
        Kokemusta on kirjoitti:

        Tuurista kiinni. Hyviäkin, on mutta en enää itse palkkaisi. Silloin oli pakko kun ei parempaan ollut varaa. Ensimmäinen saikutteli ahkerasti koeaikana, ei jatkanut pidemmälle. Toinen oli välttävä kunnes haki määräaikaisen työsopimuksen loppuajaksi (n2.5kk) sairaslomaa.

        Sen oppi ainakin että sairaslomaa saa helposti kun kehtaa vaan hakea. Ansiosidonnaisellehan tuo toinen pääsi, mikä oli ilmeisesti tavoitekin.

        Kokemusta.

        Lääkäri on antanut sairaslomatodistuksen, ja siitä on erittäin vaikea kävellä yli.
        Lääkärit menettävät joskus oiekeutensa

        Oletko täysin varma, että olet saanut aidon lääkärintodistuksen?

        - - Antavat liian heppoisin perustein liian vahvoja "rohtoaja"
        --- Oma lääkkeiden väärinkäyttö tai huumeet
        --- Lääkärin oma työvyttömyys somaatiiset ja henkiset sairaudet alkoholismi
        --- Muu holtittomuus ei totea työkyvyttömyyttä vaikka potilaalla onkin.
        ----- tai toteaa ja todistaa työkyvyttömyyden liian helposti ja aivan tarpeettoman pitkäksi ajaksi


    • jan197

      Missäs päin Länsi-Suomea yrityksesi toimii? Täälä olisi yksi parikymppinen työtön Jannu vapaana. Työllistämistukea lupasivat 3 kk (700 e/kk) työkkäristä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1047
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      930
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      796
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      710
    Aihe