tulipa ostettua mahdollinen hometalo...

kirsi3

Ostimme toukokuussa -52 rakennetun rintsikan maalta, talon asuinpinta-ala 80-90neliötä, (lisäksi rakentamaton yläkerta) hehtaarin tontti.

Ostohetkellä olin autuaan tietämätön mistään homejutuista ym. Isäni on rakennusalan ihmisiä ja oli mukana katsomassa taloa monta kertaa. Olen itse vielä nuori (23) ja mulla ei tosiaan ollut minkäänlaista tajua hometaloista ylipäätään.

Remontoitiin kesän ajan taloa, purettiin vanhat lattiat (monta kerrosta: puulattia alimmaisena, sitten jotkut ihmeen kovalevyt ja päälimmäisenä muovimattoa tai kokolattiamattoa) ja laitettiin villat eristeeksi ja uusi lautalattia päälle, seinille laitettiin cyprocit vanhojen lastulevyseinien päälle ja uudet kattopaneelit vanhojen päälle. Kylpyhuone purettiin kokonaan ja uusittiin kaikki pinnat, käyttövesiputket ja sähköt uusittiin myös koko taloon.

Talossa oli ikkunat ja katto uusittu edellisen omistajan toimesta ja näissä onkin varmaan ongelman ydin. Yläkerrassa on joskus ollut huoneet, jotka on purettu edellisen asukkaan toimesta koska katto vuotanut. Vanha huopakatto jätetty uuden peltikaton alle ja yläkerrassa piipun reunassa näkyy selkeitä vanhoja valumajälkiä, josta vesi vuotanut. Purut yläkerrassa kuivia, mutta niitä on tuskin vaihdettu kun ovat kertaalleen kastuneet. Katon vuoto ei näy alakerran katossa, joten ongelmaan on varmaan puututtu pikaisesti.

Ikkunat olivat myös vuotaneet ja edellinen omistaja oli vaihtanut ikkunat, mutta ei korjannut valumaveden aiheuttamia vauroita. Kesällä aukaisimme yhden ikkunan alla olevaa seinää, jossa vanhoja valumajälkiä tapetissa. Seinässä/seinän sisällä ei mitään homeeseen viittaavaa näkynyt eikä haissut, kaikki oli kuivaa. Ainoastaan ikkunan alla oleva hirsi hieman laho, kuiva sekin. Isäni oli sitä mieltä että, eivät ole vaaraksi nämä vuotovahingot koska ovat jo kuivuneet. Mistään ei siis löydetty minkäänlaista homekasvustoa. Talo oli ollut kylmillään myös viime talven yli.

58

8195

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ap jatkaa

      Talossa oli oma tuoksunsa jo silloin kun kävimme sitä katsomassa, ei selkeää homeen hajua. Kaikki jotka talossa ovat käyneet ovat sanoneet ettei haise homeelle. Haju on jonkin verran hävinnyt remontin myötä, mutta ei kokonaan. Nyt kun olemme muuttaneet taloon tämä sama haju tarttuu vaatteisiimme. Meillä on myös ollut pieniä oireita täällä asuessamme, mm nenä tukossa aamuisin, limaa kurkussa, päänsärkyä, kuivaa kurkkukipua. Näitä oireita ei ole joka päivä, eikä niitä ole useinkaan samaan aikaan, vaan tänään voi olla kurkku kipeä ja huomenna särkeä päätä ja sitten seuraavana päivänä ei taas mitään.

      Maksoimme talosta huomattavasti vähemmän kuin mitä hintapyynti oli, koska tiedostimme talon remonttitarpeen. Maksoimme talosta tontteineen 55 000euroa ja siihen päälle otimme 30 000 euron lisälainan remonttia varten. Myöhemmin haimme vielä 5000 euroa lisää lainaa remonttikuluihin.

      Yhtenä päivänä aloin lukea homeesta netistä, aiemmin en siis tiennyt siitä paljoakaan (ihan maallikkotietoa vain) ja nyt on alkanut todenteolla mietityttämään onko talomme läpihomeinen. Se että katto on vuotanut ja purut kastuneet ja sittemmin kuivuneet, ei poista jonkin homeen mahdollisuutta, koska hometta ei aina edes näe (tämä oli uusi tieto minulle).

      Alapohjan purut olivat kuivia, ne eivät haisseet millekään eikä siellä näkynyt mitään kastumisen merkkejä, osa puruista jätettiin villojen alle. Nyt olen lukenut että sädesientä voi olla silti puruissa vaikkei niissä näkyisikään mitään. Ja että homeitiöitä on vaikka materiaali olisi jo kuivunut.

      Lisäksi paljastui että talossa ei ole salaojia. Kaivoimme umpisäiliölle kuoppaa ja vedimme viemäriputken sokkelista läpi niin samalla huomasimme että ei ole salaojia ollenkaan.

      Se että taloon on asennettu liian tiiviit ikkunat eikä ole huomioitu korvausilman saantia ja lisäksi vielä talo ollut kylmillään talven yli, niin ei ole varmastikaan kovin hyvä juttu :/ Huono ilmanvaihto ja kylmillään pito on varmaan saaneet kosteuden talon sisällä nousemaan ja mahdollisesti se on tiivistynyt seiniin (lastulevyihin). Olen päätellyt että tästä saattaisi johtua talossa oleva outo haju. Hajun olen meinaan nimenomaan paikallistanut seiniin/seinien sisään. Meille asennettiin ilmalämpöpumppu ja asentaja porasi seinän läpi läpiviennin putkelle, otin palat talteen ja tutkin niitä ja näyttivät omaan silmään ihan terveiltä kaikki kerrokset, haistelin palaset kaikki erikseen ja ainoa joka haisi oli tapetti (vanha tapetti siis).... Nyt kun on kipsilevyt seinissä ja listat paikoillaan niin hajua ei ole. Haju tulee tällä hetkellä ainoastaan eteisen oven viereisistä raoista (ei ole siis listoja vielä koska ovi on tarkoitus vaihtaa ja nostaa korkeammalle ulkoeteisen lattian laiton myötä). Joudumme pitämään jatkuvasti tuuletusikkunoita raollaan ja eteisen väliovea auki (tässä on lämpöovi, edellisen omistajan toimesta asennettu), jotta ilma kiertäisi. Jos laitamme eteisen oven kiinni alkaa oven viereisistä raoista puskea hajua. Haju ei ole homeen hajua, vaan jotain muuta (aineenvaihduntatuotteita? toksiineja?)
      Tarkoitus olisi asentaa korvausilmaventtiileitä jossakin vaiheessa....

      Jälkikäteen on hyvä voivotella, olisin tehnyt niin paljon asioita toisin jos minulla olisi ollut enemmän tietoa homeesta :( Ensinnäkään en olisi ostanut koko taloa, vaikka halvalla sainkin. Kesällä kun aloitimme laittamaan kipsilevyjä seiniin niin olin jo repimässä vanhoja lastulevyjä irti kun isäni tuli sanomaan ettei niitä tarvi irrottaa, vaan voi jättää sinne alle. Luotin tietenkin isääni, mutta ei varmaan olisi pitänyt mikäli niissä seinissä se ongelman ydin juuri on. Jos lastulevyt olisi revitty irti niin olisi samalla nähnyt mitä seinä kätkee sisäänsä. Nyt ei enää huvittaisi alkaa repimään seiniä auki kun on juuri tapetoitukin/maalattu kaikki seinät...

      En edes tiedä mitä mahdollisuuksia olisi esim kaupan purkuun, tuskin mitään mitä olen netistä lukenut. Sekin vielä että taloon on nyt pistetty niin paljon rahaa remonttiin, niitä ei ainakaan tulla saamaan takaisin varmaankaan...

      Terveystarkastaja on tulossa reilun viikon päästä ja siitä lähdetään. Netin kautta on tullut selväksi se että "talon hajua" ei ole olemassakaan vaan kyse on aina jostakin ongelmasta ja sitä nyt sit aletaan selvittää...

      Tää on varmaan tällänen varsinainen esimerkki tyhmästä talon ostajasta, ja tiedostan sen itsekin, joten haukkumiset voi jätttää... Kaipaisin nyt neuvoja tulevaisuutteen! Jos talon ongelmat ovat kohdistuneet sisäseiniin, yläkerran puruihin ja ikkunan alusiin niin ne on kaikki korjattavissa, kun oli muutenkin aikomus tehdä yläkertaan huoneet joskus ja poistaa vanhat purut sekä purkaa ulkolaudoitus ja uusia sekin.. Voiko olla mahdollista että hometta ei olekaan, vaan haju johtuisi vain huonosta ilman vaihdosta edellisen asukkaan aikana? ja näin kaikki elämisen hajut olis jämähtäneet seiniin...

      Tulipas sekava teksti, mut niin on sekavat ajatuksetkin nyt...

      • jotain hajatelmaa

        Kaikki talot ovat mahdollisia hometaloja. Se että purut ovat kastuneet ja sitten kuivuneet, kertoo siitä että rakenne on toiminut kuten se on alunperin suunniteltukin.

        Sanoit että käyttövesiputket ovat uusittu, mites viemärit? Keittiön, ja kaikki muutkin viemärit kannattaa vilkaista jollain letkukameralla tai kylmästi rakenteet auki. Esmes 30 vuotta tipan silloin tällöin tiputteleva keittiön viemäri jättää komian jäljen :D

        Ja aina on sitten se mahdollisuus että myyjä on tehnyt pielavetisiä virityksiä eikä niistä kerro.

        Itselläni on -60 rakennettu rintsikka.
        Seinäpintoja uusiessa purin kaikki pois jättäen sisälaudoituksen paikalleen. Vuosien saatossa kun seinäpintaan oli useampi tapetti- ja maalikerros Ilmestynyt. Ilmasulkupaperi, 12mm kuitulevy ja sitten joku (itse paneloin, paneelin pintaan puuvaha) luonnonmatsku seinään. Nyt ei haise eikä tuule nurkista. Eikä mitään koneellista ilmanvaihtoa, paskahuusiin voi pax-puhaltimen laittaa jos siltä tuntuu. Ei ole vielä tuntunut. Kellaria lämpimäksi tehdessä saa sitten pilattua koko talon purkukuntoon. Se pitää suunnitella ja toteuttaa huolella ettei näin käy.


      • mä ite

        Kyllä nuo rintamamiestalot kohtuu hyviä yleensä. Vanhasta kokemuksesta voin sanoa, että kannattaa miettiä mitä lastulevyä ja kuinka vanhaa aikoinaan seiniin on laitettu. Toiset ihmiset nimittäin aistivat lastulevystä tulevan Formaldehydin toisia voimakkaammin.
        Eli toisin sanoen kannattaa tutkia ennenkuin alkaa hutkia lattioita auki:)

        Olen itse kerran purkanut yhdestä talosta kaikki lastulevut pois, kun omistaja ei kerta kaikkiaan sietänyt siitä lähtevää hajua...

        Formaldehydi imeytyy helposti limakalvoihin. Täten sen pääasialliset haitat ovat silmän sidekalvojen ja ylähengitysteiden limakalvojen ärsytys. Oireet ilmenevät esim. jatkuvana yskänä, nenän tukkoisuutena, nuhana ja silmien kirvelynä. Hengitysilman formaldehydipitoisuuden noustessa voi ilmaantua päänsärkyä, pahoinvointia ja väsymystä.


      • Kuntotarkastus

        Itse olen myymässä -54 valmistunutta rintamamiestaloa.

        Otimme siihen 1000 € maksavan kuntotarkastuksen, ja sekä
        myyjä, että ostaja olivat tyytyväisiä tarkastuksen tulokseen.

        Kaupat tehdään lähipäivinä, ja kumpikin ollaan hyvillä mielin.

        Kannatan ehdottomasti, että talokaupoissa teetetään tietyn standardin mukainen kuntotarkastus. Silloin kumpikin osapuoli saa reaaliaikaista todellista tietoa talon kunnosta.


      • HHUHUH

        No jos halavalla olet saanut, niin korjaile. Ei 50-luvulla ollut rakentaminen/salaojat ym sitä luksusta mitä nyt, ja varmasti putkistotkin on höystetty sillä myrkyllisellä syöopää aiheuttavalla aineella (nimi unohtui just), johon purkajienkin pitää olla suojautunut kunnolla,. Varaudu rahallisesti myös tähän Mutta siihen homeeseen. Selvitäs nyt sieltä netistä HOMEKOIRAT, taatusti lahjomaton nuuskija paikalle, niin saat rauhan tuostakin asiasta ja selvyyden. Maksaa mitä maksaa, mutta homeen kanssa ei ole leikkimistä. Ja kun vanhan talon hankkii, niin siinä on lopuksi elämää askaretta. Mutta sinuna en huolisi, toisaalta 50-luvulla on osattu rakentaa taloja, niin en usko että ihan passkaan käsiäsi olisit käsiäsi luönyt.. Kyllä se siitä


      • kirsi3
        jotain hajatelmaa kirjoitti:

        Kaikki talot ovat mahdollisia hometaloja. Se että purut ovat kastuneet ja sitten kuivuneet, kertoo siitä että rakenne on toiminut kuten se on alunperin suunniteltukin.

        Sanoit että käyttövesiputket ovat uusittu, mites viemärit? Keittiön, ja kaikki muutkin viemärit kannattaa vilkaista jollain letkukameralla tai kylmästi rakenteet auki. Esmes 30 vuotta tipan silloin tällöin tiputteleva keittiön viemäri jättää komian jäljen :D

        Ja aina on sitten se mahdollisuus että myyjä on tehnyt pielavetisiä virityksiä eikä niistä kerro.

        Itselläni on -60 rakennettu rintsikka.
        Seinäpintoja uusiessa purin kaikki pois jättäen sisälaudoituksen paikalleen. Vuosien saatossa kun seinäpintaan oli useampi tapetti- ja maalikerros Ilmestynyt. Ilmasulkupaperi, 12mm kuitulevy ja sitten joku (itse paneloin, paneelin pintaan puuvaha) luonnonmatsku seinään. Nyt ei haise eikä tuule nurkista. Eikä mitään koneellista ilmanvaihtoa, paskahuusiin voi pax-puhaltimen laittaa jos siltä tuntuu. Ei ole vielä tuntunut. Kellaria lämpimäksi tehdessä saa sitten pilattua koko talon purkukuntoon. Se pitää suunnitella ja toteuttaa huolella ettei näin käy.

        Viemäreille ei oo tehty oikeastaan mitään, mut mikään paikka ei kyllä vuoda, se olis kyllä näkyny kun niitä lattioita purettiin. Wc-pöntöstä paskavesille vedettiin oma putki umpisäiliöön muut vedet (suihku ja keittiö) menee vanhoja viemäriputkia pitkin sakokaivoon.


    • 15+1

      Hommaa sinne koneellinen ilmanvaihto ja lakkaa henkinen oirehtiminen.

      Siellä on alipaine ja ilma tulee joka raosta. Panin aikoinaan samanlaisen rintsikan kuntoo ja siinä on asunut perhe nyt 20 vuotta eikä kenelläkään mitään oireita.

      Noi listatut laho-ongelmat oli pahempia mun korjaamassa talossa.

      Tuollaisessa asunnossa se ilmavirta aiheuttaa aina limakalvojen kuivumista mutta älä kuivata sisällä pyykkiä. Pyykin kuivaaminen aiheuttaa aina ongelmia vanhassa rintsikassa.

      Säälin isääsi, voimia hänelle!

    • Allu apuun nyt
    • Sirpa1234

      Tähän pätee se Arttu Wiskarin biisi Sirpa!

    • Ostaakko homekoulun
    • vai kaksi
    • raksəinssi

      Ei se vaikuta miltään pommilta. Noin laajassa remontissa olisi varmasti huomattu jos olisi läpimätä.

      Purueriste on sikäli kiitollinen, että kastuttuaan se kuivuu kohtalaisen nopeasti, ja ainoana eristeenä myös sen lämmöneristykyky pysyy.

      Joka asunnossa on ainakin vähäinen tuoksu, jos ei muuten niin asukkaiden ominaishaju. Kaikki rakennusmateriaalit emissoivat tuoksuja, jotkut enemmän ja jotkut vähemmän.

      Kuiva sisäilma voi myös aiheuttaa lieviä hengitystie- ja iho-oireita (lähinnä lämmityskaudella).

      Ilmanvaihto kuntoon. Yhdessä talossa oli pitkään homeenhaju kaikkialla. Selvisi että ulko-oven pielessä oli suppea paikallinen homevaurio, mutta huonosti toteutettu ilmanvaihto imi suurimman osan korvausilmasta sitä kautta.

      Nämä ajatukset siis yleisellä tasolla, kaiken sen yleisen homevouhotuksen vastapainoksi.

    • Homevouhotustako?

      Vai mitä helevettiä tämä?
      Näitä on ollut ja tulee olemaan pilvin pimein. Mitä ovat saaneet aikaan. Ei yhtään mitään.
      Rahat pois tyhmiltä. Terveytensä ja omaisuutensa menettänettäneitä nämä "Pajat" ei ole auttaneet millään muotoa eikä homekatastrofiin syyttömänä kaiken menettäneiden vakuutusturvaan ja oikeusturvaan mitään parannuksia.
      Mietippä raksəinssi tätä jonkin aikaa ennenkuin möläyttelet tänne lisää.

      Sisäilmapaja6
      Turun yliopiston Aerobiologian yksikkö ja Sisäilmayhdistys ry järjestävät Sisäilmapaja6 seminaarin 19.-20.11.2014

    • vertti se eetu

      Yksikään suunnitteluinsinööri tai arkkitehti ei ole määrännyt koskaan jättämään rakennusmateriaaleja ja rakennustarvikkeita suojaamatta vesi-, räntä- ja lumisateisiin.
      Kukaan ei vastaa lopputuloksesta vaikka tumpelot kuinka aiheuttavat ongelmia.
      http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194934460555/artikkeli/kosteusvaurioiden syy luotetaan liikaa lain maaraamiin vahimmaisvaatimuksiin.html?utm_source=leiki&utm_medium=aamulehti&utm_campaign=kontekstuaalinen

      Mietihän Allu tota!

    • Linkkiä pukkaa
    • iv kuntoon

      Todennäköisesti talo on ihan ok
      .
      Pienet vesijäljet siellä täällä eivät homehduta taloa. Tuon ikäisen talon rakenne on niin harva ja eristeet ohuet, että se pääsee kuivamaan.

      Outo haju voi olla peräisin jyrsijöistä, jotka ovat kaivelleet eristeisiin kulkureittejään ja ulosteet ym raadot haisevat kunnes muumioituvat sinän sisään. Jos haju on hieman pehmeähkö ja ilmelä, niin setulee puurakenteiden hiljalleen hajotessa lahoamalla. Tyypillinen haju vanhoissa purueristetyissä rakennuksissa.

      Sisäilmaongelmista pääset eroon parantamalla talon ilmanvaihtoa. Paras ratkaisu olisi koneellinen ilmanvaihto lämmöntalteenotolla ja säätää paine-ero hyvin pieneksi. Eli sisään raikasta ilmaa yhtä paljon kuin ulos imetään. Jos ilmanvaihto säädetään liian alipaineiseksi, niin imet rakenteiden läpi hajut sisään. Jos sisällä on taas suurempi paine kuin ulkona, niin puhallat kostean sisäilman rekenteisiin ja se aheuttaa hometalon takuuvarmasti. Painovoimaisella ilmanvaihdolla tai pelkästään ulospuhaltavalla homma ei kunnolla onnistu.
      Vanhaan taloon on yleensä vaikea rakentaa jälkikäteen iv-kanavistoa. Se kyllä onnistuu hyvällä suunnittelulla ja koteloimalla kanavat sopivasti. Katso esim vallox blu sky muovikanavistoa, joka on vain 75mm paksu ja taipuu monelle mutkalle. Itse käytin tuota, ja onnistui hyvin.

      • Ei turhii kusetuksii

        Joo iv vaan kuntoon ei mitään homedesinfiointeja tar vitsi. Halpaa kun sen osaa.
        Mutta miten olisi ne salaaojat onko kunnos.


    • kirvesmies60v

      purut on alunperinkin sinne märkänä laitettu,että jos kastuu esim .katon vuodon yhteydessä niin kuivaa kyllä niinku alunperinkin, jos taloa ei saneerattu väärin ja laitettu muovia purueristeiseen seinään/kattoon.piipussa on aina kondensijälkiä pellityksen takia sitä ei voi estää,ne vähät kosteudet tuulettuu kyllä pois.
      vanha huopa on oikea ratkaisu jättää alle aluskatteeksi.
      villa ei hyvä purun päälle,purun pitää päästä luovuttamaan kosteus pois.ekopurua siis vanhan purun päälle.
      rintsikka on taloja mitlä ei homehdu jos ei saneerattu väärin.
      Jos talossa rossipohja ja siellä jotain puunpaloja tms. orgaanista maan päällä/seassa aiheuttaa useimmiten tuon hajuhaitan,tuuletus tila kannattaa siivota kaikesta tuollaisesta.ei tosiaan tarvii montaa kalikkaa olla ni jo tulee hajua sisään.
      Jos rintsikassa salaojat, on se toteutettu soralla ajan hengen mukaan,putkia ei ole ,ainoastaan poistolaskussa voi olla savikourut.Kellarilliset rintsikat tehtiin saveen kelluviksi,jos alkaa salaojittamaan nykymenetelmin,talo voi pudota,piippu haleta yms.Myös rakennuspaikka valittiin usein niin ettei salaojista mitään iloa tänkään päivänä.
      Aloittajan ongelmat kuulostaa aivan normaaleilta rintsikkaan kuuluvilta asioilta,mitkä ei mielestäni kuulu käräjätupaan kaupanpurkumielessä,eikä muussakaan mielessä.Kuulostaa että kauppa vaan alkanu kaduttamaan.

      • Tuuleta tuuleta tuul

        eta kyllä se siitä! Ei kuitenkaan homedesinfiointisaneerausta! Salaojista sen verran meni syteen tai saveen.
        "Joka toiselle kuoppaa kaivaa..... joka toiselle ei.".


      • Raksavahti #1

    • Kuvauksestasi päätellen sen enempää talossa kuin remontin tekemisessäkään ei ole juuri mitään vikaa. Purujen kastuminen, varsinkaan lyhytaikainen, ei haittaa, sillä kosteus on haihtunut niistä normaalilla tavalla, aivan samoin kuin silloin, kun puru on tuoreesta puusta irronnut. Eivät myöskään kuivat lastulevyt gyproc-levyjen alla haittaa.
      Kerrot, että ikkunat ovat liian tiiviit. Eivät ne ikinä liian tiiviit voi olla, sillä ei niitten raoista missään nimessä ilmaa saa tulla.
      Se, mitä et kerro, on alapohjan rakenne. Jos talossa on rossipohja ja sokkelissa kunnolliset tuuletusaukot, rakenne on periaatteessa kelvollinen. Kuitenkin se, että lattiapäällysteenä on käytetty mahdollisesti jopa muovimattoa, on sinänsä riskirakenne. Tosin kerrot, että puru oli kuivaa, joten ei sielläkään mitään hätää pitäisi olla. Isäsi on tehnyt aivan oikein, kun hän on repinyt vanhat lattiapäällysteet pois ja asentanut niiden tilalle lautalattian. Se on ns. hengittävä materiaali, joka sallii alapuolisen kosteuden pääsemisen lävitseen.
      Se epämiellyttävä haju tulee ymmärtääkseni juuri niistä mainitsemistasi raoista. Tukkikaa ne tarkoin, jolloin haju ei pääse sisäilmaa pilaamaan. Ilmanvaihto on syytä järjestää kunnolla; korvausilmaventtiilit "puhtaitten" huoneitten seiniin ja poistoventtiilit esim. keittiöön ja kylppäriin. Useinhan tuon ikäisten talojen savupiipussa on poistoilmaventtiilit, joten käyttäkää niitä. En usko, että koneellista ilmanvaihtoa tarvitsee järjestää, sillä painovoimainen toimii rintamamiestaloissa aivan hyvin.
      Tiedän, mistä puhun, sillä meillä itsellä on samana vuonna, siis 1952 rakennettu rintamamiestalo. Olen remontoinut sen vuosien saatossa kellarista katolle eikä minkäänlaisia ongelmia ole ollut. Ilmanvaihto toimii painovoimaisesti, koneellista ei ole eikä tule. Sisäilmaongelmista meillä ei ole kärsinyt kukaan.
      Uskon, että olet tehnyt hyvät kaupat, ja että ongelmat ratkeavat sangen pienellä vaivannäöllä. Siis pahan hajun raot umpeen ja ilmanvaihto kuntoon.
      Vaikuttaa muuten siltä, että isäsi on kunnon ammattimies rakennushommissa.

    • Jos kauppa kaduttaa

      niin aluksi ei muuta ku iv kuntoon. Jos kerran olet tehnyt hyvät kaupat ja isukki huippu hyvä remppamies niin ei hätiä mitiä. Rakoo umpeen vaan kuten tuossa jo pp41 kehoittaakin. Eiköhän se siitä vielä kun alkaa ilima kiertään. Miten oli ne homekoirat? Allun homeleipätesti, teittekö sen ajoissa?

    • ihana rintsikka

      Rintamamiestalo harvoin homehtuu juuri siksi,että siellä vaihtuu ilma ja se tuntuu jopa vetona välillä.Jos on tilkitty joka kolo,kentis jopa muivilla niin huono juttu.Itse asuin sellaisessa aikanaan ja mulle sanoi remppamies,että eipä tässä talossa haittaa vaikka vettä tulisi katosta reilusti läpi kun pääsee kuivumaan.Purut oli mulla eristeinä seinissä.Ja vanha talo tuoksuu omalleen,jos et ole vain tottunut siihen.Toivottavasti pönttöuunit on paikoillaan,nyt lämmität reilusti ja seuraat tilannetta.

    • nnnmfkfkfkfkknncnfnf

      Ei mikään kyllä viittaa homeeseen, eli se tuskin todennäköinen ongelma on. Eikä ylipäätään rintsikoissa kovin yleinen ongelma. Se haju on vaan sitä, kun talo ollut tyhjillään ja kylmänä. Lähtee ajan myötä pois, meillä ensimmäisen talven haisi ummehtuneelle, mutta seuraavana talvena enää ei kun talo oli koko ajan ollut lämmin.
      Jos rintsikassa jotain vikaa on, se on yleensä saneeraamalla aiheutettu, esim lisäeristämällä väärin niin että kastepiste muodostuu seinän sisälle.
      Eli liian energiatehokkaiksi näitä ei kannata yrittää, jos ei tosiaan tiedä mitä on tekemässä.

    • Vesi tiivistyy

      Ikkunoiden alla olevat jäljet voivat olla ikkunoihin tiivistyneen veden aiheuttamia, jos ei ole ollut patterit ikkunoiden alla vaan pönttöuuni tai kamina tms. lämmitys.
      Yläkerran rakentamisen kanssa käy helposti niin että yläpohjaan karkaa jostain lämmintä ilmaa ja se valuu kylmästä katosta vetenä alas. (rakenteet eivät ole tuollaisessa tiiviit, eikä aluskatteita tyypillisesti ole).

      Nämä aikakautensa ominaisuuksia, ostithan yli 60 v vanhan talon.

    • wernerskaliini

      Vanhoissa taloissa on aina se ominaishaju, sitä ei käytännössä saa mitenkään pois, ilmankieroa lisäämällä ja paikkoja avaamalla voi tilanetta parantaa, ovia kannattaa pitää aina auki huoneiden välillä, että ilma pääsee kiertämään. Uuneja lämmittämällä tilanneta saa korjattua.

      • voip olla

        Että myös joistain vanhoista maaleista tulee hajua. Vanhoja 40-50 luvun kalusteita hioessa oon huomannut, että eri maalikerrokset antaa omanlaisensa hajun. Formaldehydit lastulevyistä on aikaa sitten haihtuneet joten niissä ei mitään. Jos jossain epäilee kosteutta olevan niin rakennetta auki vaan ja tarkistusta, sillä se selviää.


    • ap kirsi3

      Ihanaa kun on näin paljon tullut hyviä vastauksia!! ja isääni en missään nimessä syytä jäi vain kovasti vaivaamaan ne lastulevyt jotka jätimme seiniin. lattioiden purku oli ihan suunniteltu tehtäväksikin koska erilaisia lattiamateriaaleja oli niin monta kerrosta..

      Pohjan rakenteena on maanvarainen betonilaatta ja purut tosiaan olivat oikein hyviä lattian alla, paitsi että myyrän pesiä oli joka paikassa siksi suurinosa puruista otettiin pois ja pistettiin villaa tilalle.

      Huonoon ilmanvaihtoon olen itsekin ongelman yhdistänyt koska haju voimistuu kun on ovet ja ikkunat tiiviisti kiinni. Seiniä on myös myös tällä hetkellä monta kerrosta, ulkolaudoituksia kaksi päällekkäin, välissä ilmaraot ja tuulensuojalevy. ja sisäpuolella ne vanhat lastulevyt sekä uudet cyprocit. Ulkolaudoitus on tarkoitus purkaa joskus tulevaisuudessa ja ottaa sieltä alta se vanha vaakalaudoitus pois.

      ja tuon hajun oon tosiaan paikallistanut niihin vanhoihin sisäseinäpintoihin, meillä kun kävi ilmalämpöpumpun asentaja niin niitä paloja haistelin niin päälimmäinen kerros vain haisi sille hajulle, on juuri sellainen puumainen pehmeä hieman imelä haju. Ei haise mitenkään päin homeelle.

      Kyllä nyt sydän keveni huomattavasti kun sain asiantuntevia vastauksia ongelmaani, suuri kiitos kaikille vastanneille niistä

      • jatkan

        Niin ja täällä oli vanha porinmatti joka otettiin pois ja asennettiin tiilerin takka, tosi hyvä takka ollut ja lämmittää hyvin koko talon ilmalämpöpumpun kaverina :)


      • Hajuyliherkkä

        " niin niitä paloja haistelin niin päälimmäinen kerros vain haisi sille hajulle, on juuri sellainen puumainen pehmeä hieman imelä haju. Ei haise mitenkään päin homeelle".

        Pistäppä pala puuta kirjekuoreen ja lähetä vaikka Hannele Rämö Aste r.y
        Jospa selviäisi sekin onko puumamainen pistävä tai imelä se haju varmuudella ja siten selviäisi onko sitä ihtiä hometta. Onhan niitä ammattihaistajia toki toisiakin. Hinnoista ei ole kyllä mitään hajua.
        Varmaan homepakolaisissa on pilvin pimein monikemikaaliyliherkkiäkin jotka hajun perusteella voivat homekämpistä ulos suunnistaa ja pystyvät sanomaan aika nopeasti kannattaako siihen remontteja tehdä tai jäädä majailemaan pitemmäksi aikaa...


      • raadot haisee

        Kai laitoitte lattiarakenteisiin hiiriverkot estämään niitä jyrsijöitä menemästä villoituksiin. Itse tein samanlaisen lattiasaneerauksen. Kyllä kuolleita rottia ja hiiriä oli kymmeniä lattiaeristeen joukossa. Nyt eivät pääse sinne tekemään tuhojaan. Rotat olivat jyrsineet lautojen läpi kulkureikiä.


    • Uusissa riittää

      Paljon enemmän on uusissa taloissa ja rakennuksissa hometta.

      Huonoa rakentamista, ulkomaalaista rakentajaa ilman valvontaa.

      Kyllä vanhoissa

      taloissa on oma henki ja hyviä löytyy varmasti.

      • Kerro jos tiedät

    • 20v rintamalta asumists

      Mikä on ongelma nyt , jos ongelmaa ei ole? Kaikki korjattu jo.Haluatko vain valittaa valittamisen vuoksi ja hakea hinnsnalennusta kauppahinnasta?

    • Sitähän sattuu

      Vuokralaiset home- tai muuten vaan mikrobisaastekämpissä ovat paljon huonommassa asemassa, sinä sentään voit tehdä asialle jotakin. Se on hyvä se. Toivon, että homma on pieni ja korjattavissa.

      • Vuokralla etuja

        Vuokralainen voi lähteä pois heti kun homeet alkaa aiheuttamaan oireita ja sairauksia. Myrkyt jättää vain taakseen ja haistattaa asunnon omistajalla homeet.
        Yksinkertaista ja toimii.


    • kapula

      Täällä joku huuteli kuntotarkastuksen autuaaksitekevyyttä. Olis ne varmaan hyödyllisiä, jos tehtäisiin taidolla ja vastuulllisesti.

      Nyt listataan valmiiseen pohjaan havaintoja tarkastuksen kohteesta ja viilataan kaikki sanomiset niin, että tarkastaja ei voi joutua vastaamaan virheistään.

      Samaa kusetusta kuin koko rakennusala.

      • Alupak

        Muistakin ottaa riittävästi näyttäviä valokuvia julkisivusta, puutarhasta ja sisustuksesta. Nämä ovat olennainen osa asuntokaupan kuntotarkastusta, muutenhan kohde ei mene kaupaksi.


      • Huh hei
        Alupak kirjoitti:

        Muistakin ottaa riittävästi näyttäviä valokuvia julkisivusta, puutarhasta ja sisustuksesta. Nämä ovat olennainen osa asuntokaupan kuntotarkastusta, muutenhan kohde ei mene kaupaksi.

        Kyllä riittää monenlaista selittäjää, jopa AY liike otettu mukaan. Syyllisiä etsitään hometalkoisiin.
        Aloittaja on ostanut talon niin halvalla hehtaarin tontilla, että olisi kannattanut tehdä uusi kivitalo ja polttaa vanha. 100 m2 kivitalon rungon perustuksineen saa jo 50 000 € komeasti. Ei lahoa eikä mätäne, puruilla taloja eristettiin pula-aikoina.
        Sahanpuru maanvaraisen laatan päällä on täysi pommi. Sen tietää tekniikan tohtori Pirinenkin.


      • peruskorjaaja
        Huh hei kirjoitti:

        Kyllä riittää monenlaista selittäjää, jopa AY liike otettu mukaan. Syyllisiä etsitään hometalkoisiin.
        Aloittaja on ostanut talon niin halvalla hehtaarin tontilla, että olisi kannattanut tehdä uusi kivitalo ja polttaa vanha. 100 m2 kivitalon rungon perustuksineen saa jo 50 000 € komeasti. Ei lahoa eikä mätäne, puruilla taloja eristettiin pula-aikoina.
        Sahanpuru maanvaraisen laatan päällä on täysi pommi. Sen tietää tekniikan tohtori Pirinenkin.

        Se maanvarainen lattia piettiin kauttaaltaan kuumabitumilla. Myös anturat. Otin juuri auki sellaisen lattian. Purut olivat täysin kuivat ja hajuttomat, puun ominaishaju niissä tietenkin oli.


      • Allu väittää
        peruskorjaaja kirjoitti:

        Se maanvarainen lattia piettiin kauttaaltaan kuumabitumilla. Myös anturat. Otin juuri auki sellaisen lattian. Purut olivat täysin kuivat ja hajuttomat, puun ominaishaju niissä tietenkin oli.

        Maanvaraisen laatan pikeäminen ei auta estämään koolatun lattian mikrobikasvua. Sormilla kaivelemalla ja haistelemalla ei purujen kuivuutta ja homeettomuutta voi todeta. Purujen ominaishaju on kuitenkin merkki purujen homehtumisesta.

        Purut sekä koolauspuut kostuvat ja homehtuvat talvella kun lattian eristevälin ilman kosteus kerääntyy kylmän betonilaatan pintaan. Purut eivät kostu laatan kapillaarisesta kosteudesta.


      • Allun juttuja heh he
        Allu väittää kirjoitti:

        Maanvaraisen laatan pikeäminen ei auta estämään koolatun lattian mikrobikasvua. Sormilla kaivelemalla ja haistelemalla ei purujen kuivuutta ja homeettomuutta voi todeta. Purujen ominaishaju on kuitenkin merkki purujen homehtumisesta.

        Purut sekä koolauspuut kostuvat ja homehtuvat talvella kun lattian eristevälin ilman kosteus kerääntyy kylmän betonilaatan pintaan. Purut eivät kostu laatan kapillaarisesta kosteudesta.

        "Sormilla kaivelemalla ja haistelemalla ".


      • vertti-eetu
        Allun juttuja heh he kirjoitti:

        "Sormilla kaivelemalla ja haistelemalla ".

        Tässä kun näitä tosi sekavia ajatuksiani pyörittelin hourupäissäni saunan lauteiden allla, niin tulipahan taas kerran mieleen, että näille palstoillehan onkin voinut eksyä taas joku ihka uusi lukija, joka ei vielä tiedä mitään PHMG.stä., otsonoinnista ja sen jälkeisistä vaivoista eikä tiedä edes sählääjistä ja petollisista isännöitsijöistä tai miusta, vertti-eetusta puhumatikaan, joka kirjoittelen puuta heinää milloin milläkin nimimerkillä. Helposti tunnistat miut siitä, että juttuni ovat ihan päättömiä ja erityisesti olen ottanut nimimerkin Allu hampaisiini. . Uutta lukijaa pitää alkaa tietysti ihan heti opettaan alusta lähtien siitä miten tämä maailma luotiin ensimmäisen kerran siellä Kolmenämmänkujalla ja jossa koin tämän suuren valaistukseni. Herroja kiittäkäämme yhressä. Ja kas näin tää päätön juttuni taas alkaa:

        Yksikään asuntoni ei ennen Kolmenämmäkujan, Kaarikadun. Kallioistenkadun ja Järvisenkadun asuntoja ole ollut homeisia paitsi ihan vähän vaan kun laskiämpäri kaatuili joskus ollessani pikku pöhönässä, eikä sisäilmaltakaan myrkyllisiä muualta kuin aamuisin makuuhuoneessa tietty. Mutta nuo neljä oli jokainen ihania paikkoja. Vieläkin haikeuvella muistelen. Onneksi ei olleet omia, kun sähläsin ne sillä lailla ämpärillä tai oikeammin sen kamalalla sisällöllä. Kolme oli ASO:n ja viimeinen Järvisenkatu vuokramurju. Kukahan kurja niissäkin nyt mahtaa aivastella tekosieni takia.

        Mistä niitä oman "omistusasunnon" homekokemuksia olisi tullutkaan kun aina pyöriskelin ja sähläsin vain vuokrakämpissä.

        Jumalalle kiitos vielä kertaalleen, että nuo neljä viimeistä ennen tätä nykyistä luukkua oli puhtaita ennen minua. Toinen asia on sitten se, mitä ne ovat jälkeeni, mutta sehän onkin sitten jo vuokranantajan murhe.

        On totta vuokra-asuntojen suhteen se, että helppoa on poislähtö. Sekin on nyt tehty helvetin vaikeaksi kun ainakin täällä meilläpäin vaativat lähes joka paikassa vuoden tai parin takuuvuokraa itselleen, kun olin muka homehduttanut ne kämpät. Jos oireita ja sairasteluja, niin kyllä tavallinen köyhä joutuu miettimään mitäs nyt tehdään kun vuokrasopimusta on vielä yli puoli vuotta ja kakarat sairastaa perhanasti. Olen joutunut miettimään kyllä jo näitä omia kolttosianikin ja asumiskulttuuriani kaikkine p*skaämpäreineni ja hourusaunoineni.

        Aso-asuntojen lainsäädäntöhän on kolmen kuukauden irtisanominen olit sitten sairas, juoppoo tai teet hidasta kuolemaa ämpäriisi. Tämä tällä kertaa. Vastaavaan tuskin pystyy kovinkaan moni. Mutta minä, saunasekoilija vertti-eetu se vain vaihtelen nimimerkkejäni heti, kun taas jään paskanjauhannasta kii.

        Joka asunnossa on selvitettävä minkälainen vaurio ja miten korjataan turvalliseksi, kun olen sen ensin homehuttanut ja myrkyttänyt oikein olan takaa.

        Vuokra-asunnoissa vaan tutkimusten tilaajalla on erilainen lähtökohta kuin omistusasunnossa asuvalla. Vuokralaiset hyvin harvoin alkavat edes tutkimuksia tilaamaan, kun kerran ovat itse syypäitä kuten minä itsekin. Munters meillä teki vain sen mitä tilattiin (AS- isännöitsijä ja vuokra-isännöitsijä) ja kaiken lisäksi tekivät juurikin sen mitä osasivat ja se olikin sitten jo ihan oma juttunsa. Elämme mielenkiintoisia aikoja hyvät ja uskolliset lukijani. Tässä jo päänikin alkaa taas selkiintyä pikkuhiljaa niitten homekusetusteni jälkiseuraamuksista ja kovista saunomisistani .

        Muuten koiriin uskon vaikka järestään aina väärin merkkaavatkin, olemme nääs samanlaisia uskovaisia koirien kaa emmeä mistään mitään ymmärrä. Me pelataan uskomuksilla, ei tiedoilla, mutta minkäs teet kun on lusikalla annettu niin ei tokkee voi kauhalla vaatii.


      • Sorminäppärä Allu
        vertti-eetu kirjoitti:

        Tässä kun näitä tosi sekavia ajatuksiani pyörittelin hourupäissäni saunan lauteiden allla, niin tulipahan taas kerran mieleen, että näille palstoillehan onkin voinut eksyä taas joku ihka uusi lukija, joka ei vielä tiedä mitään PHMG.stä., otsonoinnista ja sen jälkeisistä vaivoista eikä tiedä edes sählääjistä ja petollisista isännöitsijöistä tai miusta, vertti-eetusta puhumatikaan, joka kirjoittelen puuta heinää milloin milläkin nimimerkillä. Helposti tunnistat miut siitä, että juttuni ovat ihan päättömiä ja erityisesti olen ottanut nimimerkin Allu hampaisiini. . Uutta lukijaa pitää alkaa tietysti ihan heti opettaan alusta lähtien siitä miten tämä maailma luotiin ensimmäisen kerran siellä Kolmenämmänkujalla ja jossa koin tämän suuren valaistukseni. Herroja kiittäkäämme yhressä. Ja kas näin tää päätön juttuni taas alkaa:

        Yksikään asuntoni ei ennen Kolmenämmäkujan, Kaarikadun. Kallioistenkadun ja Järvisenkadun asuntoja ole ollut homeisia paitsi ihan vähän vaan kun laskiämpäri kaatuili joskus ollessani pikku pöhönässä, eikä sisäilmaltakaan myrkyllisiä muualta kuin aamuisin makuuhuoneessa tietty. Mutta nuo neljä oli jokainen ihania paikkoja. Vieläkin haikeuvella muistelen. Onneksi ei olleet omia, kun sähläsin ne sillä lailla ämpärillä tai oikeammin sen kamalalla sisällöllä. Kolme oli ASO:n ja viimeinen Järvisenkatu vuokramurju. Kukahan kurja niissäkin nyt mahtaa aivastella tekosieni takia.

        Mistä niitä oman "omistusasunnon" homekokemuksia olisi tullutkaan kun aina pyöriskelin ja sähläsin vain vuokrakämpissä.

        Jumalalle kiitos vielä kertaalleen, että nuo neljä viimeistä ennen tätä nykyistä luukkua oli puhtaita ennen minua. Toinen asia on sitten se, mitä ne ovat jälkeeni, mutta sehän onkin sitten jo vuokranantajan murhe.

        On totta vuokra-asuntojen suhteen se, että helppoa on poislähtö. Sekin on nyt tehty helvetin vaikeaksi kun ainakin täällä meilläpäin vaativat lähes joka paikassa vuoden tai parin takuuvuokraa itselleen, kun olin muka homehduttanut ne kämpät. Jos oireita ja sairasteluja, niin kyllä tavallinen köyhä joutuu miettimään mitäs nyt tehdään kun vuokrasopimusta on vielä yli puoli vuotta ja kakarat sairastaa perhanasti. Olen joutunut miettimään kyllä jo näitä omia kolttosianikin ja asumiskulttuuriani kaikkine p*skaämpäreineni ja hourusaunoineni.

        Aso-asuntojen lainsäädäntöhän on kolmen kuukauden irtisanominen olit sitten sairas, juoppoo tai teet hidasta kuolemaa ämpäriisi. Tämä tällä kertaa. Vastaavaan tuskin pystyy kovinkaan moni. Mutta minä, saunasekoilija vertti-eetu se vain vaihtelen nimimerkkejäni heti, kun taas jään paskanjauhannasta kii.

        Joka asunnossa on selvitettävä minkälainen vaurio ja miten korjataan turvalliseksi, kun olen sen ensin homehuttanut ja myrkyttänyt oikein olan takaa.

        Vuokra-asunnoissa vaan tutkimusten tilaajalla on erilainen lähtökohta kuin omistusasunnossa asuvalla. Vuokralaiset hyvin harvoin alkavat edes tutkimuksia tilaamaan, kun kerran ovat itse syypäitä kuten minä itsekin. Munters meillä teki vain sen mitä tilattiin (AS- isännöitsijä ja vuokra-isännöitsijä) ja kaiken lisäksi tekivät juurikin sen mitä osasivat ja se olikin sitten jo ihan oma juttunsa. Elämme mielenkiintoisia aikoja hyvät ja uskolliset lukijani. Tässä jo päänikin alkaa taas selkiintyä pikkuhiljaa niitten homekusetusteni jälkiseuraamuksista ja kovista saunomisistani .

        Muuten koiriin uskon vaikka järestään aina väärin merkkaavatkin, olemme nääs samanlaisia uskovaisia koirien kaa emmeä mistään mitään ymmärrä. Me pelataan uskomuksilla, ei tiedoilla, mutta minkäs teet kun on lusikalla annettu niin ei tokkee voi kauhalla vaatii.

        No niin minä olen se "sormihaistelija" Allu ja teen suihkuhuoneessa takapuolijuttujani niitä saunan puolelta olevien hölynpölynäytteiden ottoja pienellä poralla (10 mm) siis suihkuhuoneen takapuolelta.

        Nämä kirjoitukseni ovat siis ärsyttääkseni vertti-eetua. Saadakseni tällä tavalla tänne palstalle välillä oikeaakin asiaa kun eihän täällä ole oikeita asiantuntijoita pitkiin aikoihin kirjoitellutkaan. Tästä mainitsin tuolla aiemmin myös miss 007 joka otti loparit näistä luotsin tehtävistä.
        Nyt minun onkin hyvä härnätä vertti-eetua kun luotsi 007 lähti siivoamaan eri taholle eikä enää luutalla lakaise näitä minun kirjoituksiani poikkeen. Tässä kun näitä tosi sekavia ajatuksiani pyörittelin hourupäissäni saunan lauteiden allla, niin tulipahan taas kerran mieleen, että näille palstoillehan onkin voinut eksyä taas joku ihka uusi lukija, joka ei vielä tiedä mitään PHMG.stä., otsonoinnista ja sen jälkeisistä vaivoista eikä tiedä edes sählääjistä ja petollisista isännöitsijöistä tai miusta, Allusta puhumatikaan, joka kirjoittelen puuta heinää milloin milläkin nimimerkillä. Helposti tunnistat miut siitä, että juttuni ovat ihan päättömiä ja erityisesti olen ottanut nimimerkin Vertti-eetu hampaisiini. . Uutta lukijaa pitää alkaa tietysti ihan heti opettaan alusta lähtien siitä miten tämä maailma luotiin ensimmäisen kerran siellä Kolmenämmänkujalla (Kolmenässänkujalla)ja jossa koin tämän suuren valaistukseni. Herroja (Pentti Lampi, STM, Valvira ja THL) kiittäkäämme yhressä. Ja kas näin tää päätön juttuni taas alkaa:

        Yksikään asuntoni ei ennen Kolmenämmäkujan (Kolmenässänkujan, Kaarikadun. Kallioistenkadun ja Järvisenkadun asuntoja ole ollut homeisia paitsi ihan vähän vaan kun laskiämpäri kaatuili joskus ollessani pikku pöhönässä, eikä sisäilmaltakaan myrkyllisiä muualta kuin aamuisin makuuhuoneessa tietty. Mutta nuo neljä oli jokainen ihania paikkoja. Vieläkin haikeuvella muistelen. Onneksi ei olleet omia, kun sähläsin ne sillä lailla ämpärillä tai oikeammin sen kamalalla sisällöllä. Kolme oli ASO:n ja viimeinen Järvisenkatu vuokramurju. Kukahan kurja niissäkin nyt mahtaa aivastella tekosieni takia.

        Mistä niitä oman "omistusasunnon" homekokemuksia olisi tullutkaan kun aina pyöriskelin ja sähläsin vain vuokrakämpissä.

        Jumalalle kiitos vielä kertaalleen, että nuo neljä viimeistä ennen tätä nykyistä luukkua oli puhtaita ennen minua. Toinen asia on sitten se, mitä ne ovat jälkeeni, mutta sehän onkin sitten jo vuokranantajan murhe.

        On totta vuokra-asuntojen suhteen se, että helppoa on poislähtö. Sekin on nyt tehty helvetin vaikeaksi kun ainakin täällä meilläpäin vaativat lähes joka paikassa vuoden tai parin takuuvuokraa itselleen, kun olin muka homehduttanut ne kämpät. Jos oireita ja sairasteluja, niin kyllä tavallinen köyhä joutuu miettimään mitäs nyt tehdään kun vuokrasopimusta on vielä yli puoli vuotta ja kakarat sairastaa perhanasti. Olen joutunut miettimään kyllä jo näitä omia kolttosianikin ja asumiskulttuuriani kaikkine p*skaämpäreineni ja hourusaunoineni.

        Aso-asuntojen lainsäädäntöhän on kolmen kuukauden irtisanominen olit sitten sairas, juoppoo tai teet hidasta kuolemaa ämpäriisi. Tämä tällä kertaa. Vastaavaan tuskin pystyy kovinkaan moni. Mutta minä, saunasekoilija vertti-eetu se vain vaihtelen nimimerkkejäni heti, kun taas jään paskanjauhannasta kii.

        Joka asunnossa on selvitettävä minkälainen vaurio ja miten korjataan turvalliseksi, kun olen sen ensin homehuttanut ja myrkyttänyt oikein olan takaa.

        Vuokra-asunnoissa vaan tutkimusten tilaajalla on erilainen lähtökohta kuin omistusasunnossa asuvalla. Vuokralaiset hyvin harvoin alkavat edes tutkimuksia tilaamaan, kun kerran ovat itse syypäitä kuten minä itsekin. Munters meillä teki vain sen mitä tilattiin (ASO- isännöitsijä ja vuokra-isännöitsijä) ja kaiken lisäksi tekivät juurikin sen mitä osasivat ja se olikin sitten jo ihan oma juttunsa. Elämme mielenkiintoisia aikoja hyvät ja uskolliset lukijani. Tässä jo päänikin alkaa taas selkiintyä pikkuhiljaa niitten homekusetusteni jälkiseuraamuksista ja kovista saunomisistani .

        Muuten koiriin uskon! Vertti pelaa varmalla tiedolla ei uskomuksilla ja siihen minäkin pyri, mutta minkäs teet kun minulle Allulle on lusikalla annettu niin ei tokkee voi kauhalla vaatii. "Kaivellaan sormilla" ja "haistellaan" on mottoni tällä viikolla. Hyvää alkavaa viikkoa teille kaikille ja yrittäkää kestää toksiineita. Toivoo: Teidän kaikkien yhteinen Allu.


      • Allu .
        Sorminäppärä Allu kirjoitti:

        No niin minä olen se "sormihaistelija" Allu ja teen suihkuhuoneessa takapuolijuttujani niitä saunan puolelta olevien hölynpölynäytteiden ottoja pienellä poralla (10 mm) siis suihkuhuoneen takapuolelta.

        Nämä kirjoitukseni ovat siis ärsyttääkseni vertti-eetua. Saadakseni tällä tavalla tänne palstalle välillä oikeaakin asiaa kun eihän täällä ole oikeita asiantuntijoita pitkiin aikoihin kirjoitellutkaan. Tästä mainitsin tuolla aiemmin myös miss 007 joka otti loparit näistä luotsin tehtävistä.
        Nyt minun onkin hyvä härnätä vertti-eetua kun luotsi 007 lähti siivoamaan eri taholle eikä enää luutalla lakaise näitä minun kirjoituksiani poikkeen. Tässä kun näitä tosi sekavia ajatuksiani pyörittelin hourupäissäni saunan lauteiden allla, niin tulipahan taas kerran mieleen, että näille palstoillehan onkin voinut eksyä taas joku ihka uusi lukija, joka ei vielä tiedä mitään PHMG.stä., otsonoinnista ja sen jälkeisistä vaivoista eikä tiedä edes sählääjistä ja petollisista isännöitsijöistä tai miusta, Allusta puhumatikaan, joka kirjoittelen puuta heinää milloin milläkin nimimerkillä. Helposti tunnistat miut siitä, että juttuni ovat ihan päättömiä ja erityisesti olen ottanut nimimerkin Vertti-eetu hampaisiini. . Uutta lukijaa pitää alkaa tietysti ihan heti opettaan alusta lähtien siitä miten tämä maailma luotiin ensimmäisen kerran siellä Kolmenämmänkujalla (Kolmenässänkujalla)ja jossa koin tämän suuren valaistukseni. Herroja (Pentti Lampi, STM, Valvira ja THL) kiittäkäämme yhressä. Ja kas näin tää päätön juttuni taas alkaa:

        Yksikään asuntoni ei ennen Kolmenämmäkujan (Kolmenässänkujan, Kaarikadun. Kallioistenkadun ja Järvisenkadun asuntoja ole ollut homeisia paitsi ihan vähän vaan kun laskiämpäri kaatuili joskus ollessani pikku pöhönässä, eikä sisäilmaltakaan myrkyllisiä muualta kuin aamuisin makuuhuoneessa tietty. Mutta nuo neljä oli jokainen ihania paikkoja. Vieläkin haikeuvella muistelen. Onneksi ei olleet omia, kun sähläsin ne sillä lailla ämpärillä tai oikeammin sen kamalalla sisällöllä. Kolme oli ASO:n ja viimeinen Järvisenkatu vuokramurju. Kukahan kurja niissäkin nyt mahtaa aivastella tekosieni takia.

        Mistä niitä oman "omistusasunnon" homekokemuksia olisi tullutkaan kun aina pyöriskelin ja sähläsin vain vuokrakämpissä.

        Jumalalle kiitos vielä kertaalleen, että nuo neljä viimeistä ennen tätä nykyistä luukkua oli puhtaita ennen minua. Toinen asia on sitten se, mitä ne ovat jälkeeni, mutta sehän onkin sitten jo vuokranantajan murhe.

        On totta vuokra-asuntojen suhteen se, että helppoa on poislähtö. Sekin on nyt tehty helvetin vaikeaksi kun ainakin täällä meilläpäin vaativat lähes joka paikassa vuoden tai parin takuuvuokraa itselleen, kun olin muka homehduttanut ne kämpät. Jos oireita ja sairasteluja, niin kyllä tavallinen köyhä joutuu miettimään mitäs nyt tehdään kun vuokrasopimusta on vielä yli puoli vuotta ja kakarat sairastaa perhanasti. Olen joutunut miettimään kyllä jo näitä omia kolttosianikin ja asumiskulttuuriani kaikkine p*skaämpäreineni ja hourusaunoineni.

        Aso-asuntojen lainsäädäntöhän on kolmen kuukauden irtisanominen olit sitten sairas, juoppoo tai teet hidasta kuolemaa ämpäriisi. Tämä tällä kertaa. Vastaavaan tuskin pystyy kovinkaan moni. Mutta minä, saunasekoilija vertti-eetu se vain vaihtelen nimimerkkejäni heti, kun taas jään paskanjauhannasta kii.

        Joka asunnossa on selvitettävä minkälainen vaurio ja miten korjataan turvalliseksi, kun olen sen ensin homehuttanut ja myrkyttänyt oikein olan takaa.

        Vuokra-asunnoissa vaan tutkimusten tilaajalla on erilainen lähtökohta kuin omistusasunnossa asuvalla. Vuokralaiset hyvin harvoin alkavat edes tutkimuksia tilaamaan, kun kerran ovat itse syypäitä kuten minä itsekin. Munters meillä teki vain sen mitä tilattiin (ASO- isännöitsijä ja vuokra-isännöitsijä) ja kaiken lisäksi tekivät juurikin sen mitä osasivat ja se olikin sitten jo ihan oma juttunsa. Elämme mielenkiintoisia aikoja hyvät ja uskolliset lukijani. Tässä jo päänikin alkaa taas selkiintyä pikkuhiljaa niitten homekusetusteni jälkiseuraamuksista ja kovista saunomisistani .

        Muuten koiriin uskon! Vertti pelaa varmalla tiedolla ei uskomuksilla ja siihen minäkin pyri, mutta minkäs teet kun minulle Allulle on lusikalla annettu niin ei tokkee voi kauhalla vaatii. "Kaivellaan sormilla" ja "haistellaan" on mottoni tällä viikolla. Hyvää alkavaa viikkoa teille kaikille ja yrittäkää kestää toksiineita. Toivoo: Teidän kaikkien yhteinen Allu.

        Kuten aiemminkin todettu häirikkö vertti-eetu taas nimimerkilläni Allu kirjoittelee alatyylisiä takapuolijuttujaan, joihin on sairaanloisesti kiintynyt. Kirjoituksensa puhuu puolestaan asianosaisen maailmasta ja minäkuvasta, huvinsa kullakin.


      • vertti-eetu
        Allu . kirjoitti:

        Kuten aiemminkin todettu häirikkö vertti-eetu taas nimimerkilläni Allu kirjoittelee alatyylisiä takapuolijuttujaan, joihin on sairaanloisesti kiintynyt. Kirjoituksensa puhuu puolestaan asianosaisen maailmasta ja minäkuvasta, huvinsa kullakin.

        Voi voi ja ai ai ko ruikuttaja Allu alkaa kitiseen aivan suotta. Häirikkö-Allu ja häirikkö-Aatu olet ollut niin kauan kuin mustetaan näiltä palstoilta. Kirjoitellut olet nimimerkilläni törkeyksiä ja sen tunnustanutkin miss 007 nimimerkillä olevalle erikoisasiantuntijalle joka vain hetken oli täällä luotsina. Paskakirjoituksesi toisten nimimerkeillä Allu parka on sairautesi mistä et näytä pääsevän eroon.

        Takapuolipojaksi sinut on ristinyt joku järkevä lukija ja siitä olen hyvillä mielin, että sinut on kuitenkin tunnistettu näinä ankeina aikoina.

        Menehän telkemään niitä homeleipätestejäsi, siinä on sun erikoisosaamisesi.
        "Sormilla kaivelemalla ja haistelemalla" pääset vielä pitkälle tässä valtiossa mikrobitutkijana mutta muista rakenteita rikkomatta vaikka sormet on kuin nippu ** porkkanoita. Nuo sun kirjoitukset ei kuitenkaan enää ketään huvita. Olkaa nyt hyvät lukijat armollisia Allulle. "Minkäs teet kun on lusikalla annettu niin ei tokkee voi kauhalla vaatii". Tämänhän Allu on itsestään jo useassa yhteydessä tunnustanutkin useissa kopioissaan toisten nimimerkeillä kirjoitellessaan. Voc voc ja vuh vuh koiravihaaja Allu luehan tuosta asiallista linkkiä vaihteeksi ja ymmärrä vihdoinkin mikä on ainoa luotettava hometutkimus rakenteita repimättä ja aukomatta.
        https://www.facebook.com/pages/Homekoirat-Hollolasta/156985787685825


      • Me ja meidän granni
        vertti-eetu kirjoitti:

        Voi voi ja ai ai ko ruikuttaja Allu alkaa kitiseen aivan suotta. Häirikkö-Allu ja häirikkö-Aatu olet ollut niin kauan kuin mustetaan näiltä palstoilta. Kirjoitellut olet nimimerkilläni törkeyksiä ja sen tunnustanutkin miss 007 nimimerkillä olevalle erikoisasiantuntijalle joka vain hetken oli täällä luotsina. Paskakirjoituksesi toisten nimimerkeillä Allu parka on sairautesi mistä et näytä pääsevän eroon.

        Takapuolipojaksi sinut on ristinyt joku järkevä lukija ja siitä olen hyvillä mielin, että sinut on kuitenkin tunnistettu näinä ankeina aikoina.

        Menehän telkemään niitä homeleipätestejäsi, siinä on sun erikoisosaamisesi.
        "Sormilla kaivelemalla ja haistelemalla" pääset vielä pitkälle tässä valtiossa mikrobitutkijana mutta muista rakenteita rikkomatta vaikka sormet on kuin nippu ** porkkanoita. Nuo sun kirjoitukset ei kuitenkaan enää ketään huvita. Olkaa nyt hyvät lukijat armollisia Allulle. "Minkäs teet kun on lusikalla annettu niin ei tokkee voi kauhalla vaatii". Tämänhän Allu on itsestään jo useassa yhteydessä tunnustanutkin useissa kopioissaan toisten nimimerkeillä kirjoitellessaan. Voc voc ja vuh vuh koiravihaaja Allu luehan tuosta asiallista linkkiä vaihteeksi ja ymmärrä vihdoinkin mikä on ainoa luotettava hometutkimus rakenteita repimättä ja aukomatta.
        https://www.facebook.com/pages/Homekoirat-Hollolasta/156985787685825

        Kuka kehtaa kirjoittaa jotakin näin kuvottavaa ? Elikkä kuka on tuoto vertti-eetu. Tuntuu, että kirjoittelee milloin kenenkin nimimerkillä, mutta tyylinsä on aina sama. Täytyy sanoa, että on tosi lapsellista, jos kyseessä on aikaanen ja terves mies.


      • 15+16
        Me ja meidän granni kirjoitti:

        Kuka kehtaa kirjoittaa jotakin näin kuvottavaa ? Elikkä kuka on tuoto vertti-eetu. Tuntuu, että kirjoittelee milloin kenenkin nimimerkillä, mutta tyylinsä on aina sama. Täytyy sanoa, että on tosi lapsellista, jos kyseessä on aikaanen ja terves mies.

        "Me ja meidän granni" nimmari, sinulla taitaa olla tosi kuvottavan vilkas mielikuvitus kun väännät taasen p********aasi. Hui kauhia paikka sentää! Ihan tässä puistattaa nuo sun ajatuksesi.

        Se on tosi, että allu on nimitetty tällä pastalla takapuolipojuksi kun niitä kuuluisia homenäytteitään on ollut ottamassa rakenteita repimättä takapuolelta. Siis pesuhuoneen, eli sieltä saunasta päin.

        Allu väittää, että " Sormilla kaivelemalla ja haistelemalla ei purujen kuivuutta ja homeettomuutta voi todeta". Joku toinen on sitten eri mieltä. Ketä helvet tiiä tässä sitten pitäisi uskoa.

        Sama tyyli sulla ja samanlaiset kirjoitusvirheet joka kirjoituksessasi allu parka

        Usko nyt jo lopultakin allu, vaikka se pahin homekoiravihaaja olet tällä palstalla.
        http://www.uusimaa.fi/artikkeli/290000-koira-loytaa-homeen-rakenteita-rikkomatta

        Kuka V**** tuo allu oikein on ja missä päin noita takapuolihometutkimuksiaan rakenteitarepimättäjaääntäpäästämättä oikein tekee saunojen puolella. Mikä mikrobiologi koulutus tuollaista sallii. Miten ne oikein kehtaaki.Tommosta antaa teherä. Täytyy sanoa, että ei ole lapsia varten kaikki nuo allun temput ja tutkimukset.


    • Pirre .

      Ai tietää vai Pirinenkii ? Mitä muuten talkoot ovat saaneet aikaan ?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe