Voivatko mies ja nainen olla vain ystäviä?

3+4

Mitä Vartiotorni sanoo?
Mitä palstalaiset ovat mieltä?

45

167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Herätkää 2004 8/12

      http://wol.jw.org/en/wol/dsync/r1/lp-e/r16/lp-fi/102004882

      "Voivatko miehet ja naiset olla keskenään ”vain ystäviä”?

      Voivatko miehet ja naiset olla keskenään ystäviä, jos he eivät ole toistensa kanssa naimisissa? Riippuu siitä, mitä ystävällä tarkoitetaan. Jeesus oli Betaniassa asuvien Marian ja Martan läheinen ystävä, ja nämä molemmat olivat naimattomia naisia (Johannes 11:1, 5). Apostoli Paavali oli Priscillan ja tämän miehen Aquilan ystävä (Apostolien teot 18:2, 3). Nämä ihmiset tunsivat varmasti lämmintä kiintymystä toisiinsa. Toisaalta emme voi kuvitellakaan, että Jeesus tai Paavali olisi antanut noiden suhteiden ajautua romanssin suuntaan.

      Nykymaailmassa miehet ja naiset ovat toistensa kanssa tekemisissä enemmän kuin koskaan aiemmin, ja molempien sukupuolten on entistä tärkeämpää tietää, miten he voivat olla soveliaalla tavalla ystäviä keskenään. Aviopareillekin voivat terveet ystävyyssuhteet toisiin pariskuntiin ja naimattomiin olla hyvin antoisia.

      ”Voi olla erittäin vaikea erottaa toisistaan romanttiset, seksuaaliset ja ystävyyden tunteet”, varoittaa Psychology Today -lehti. ”Miehen ja naisen välisen ystävyyden yllä väijyy alati se vaara, että sukupuolinen vetovoima astuu yhtäkkiä kutsumatta mukaan kuvaan. Tavallinen platoninen halaus voi hetkessä saada romanttisemman sävyn.”

      Etenkin avioparien on tärkeää olla realistisia ja järkeviä. ”Kaikenlainen läheisyys toisten kanssa voi olla uhka avioliitolle”, kirjoittaa Dennis Prager kirjassaan Happiness Is a Serious Problem. ”Läheisen suhteen syntymiseen ei välttämättä tarvita sukupuolisuhdetta, ja puolisollasi on oikeus odottaa, että hän on ainoa todella läheinen vastakkaiseen sukupuoleen kuuluva ystäväsi.” Jeesus osoitti, että moraalisen puhtauden säilyttäminen riippuu ihmisen sydämestä (Matteus 5:28). Ole siis ystävällinen, mutta varjele sydäntäsi ja vältä tarkoin tilanteita, jotka voivat synnyttää epäpuhtaita ajatuksia, tunteita tai tekoja vastakkaiseen sukupuoleen kuuluvaa kohtaan."

    • Asiaan perehtynyt

      Jehovan todistajien pitää sanoa niin kuin Vartiotorni kulloinkin opettaa. Toki se on muuttuvaista. Esim aiemmin munuaisten siirrot olivat kannibalismia ja nykyään sallittuja, joten siihen tarpeeseen ei enää niin moni J.t kuole kuin aiemmin.

      J.todistaja voidaan erottaa, jos hän alkaisi omalla nimellään puhumaan tai kirjoittamaan VT-seuran kulloistenkin linjausten ja opetusten vastaisia ajatuksia ja oppeja.

      Sinänsä on tyhmää kysyä mitään Jehovan todistajana tälläisellä palstalla muilta jehovan todistajilta, koska heidän uskonliikkeensä virallinen opetus on ja koneventeissakin sitä painotetaan, että jehovan todistajien eim pidä tulla tälläisille keskustelupalstoille, koska täällä kirjoittelevat myös ns luopiot eli ex-Jehovan todistajat, joita kunnon jehovan todistajien pitää tarkasti karttaa.

      Miksi siis kukaan J.todistaja näennäisesti kysyy jotain näillä palstoilla toislta Jehovan todistajilta ja itsekin täällä on? Liekö kyseessä esim Betlin vanhimpien taholta tai muilta johtavilta henkilöiltä tuleva propaganda, jonka tarkoituksena on herättää kiinnostusta ja vetää lisää aivopesun uhreiksi päätyviä ko. lahkon ansaan ja jäseniksi?

      Outoa, että aktiivi-jehovan todistajat täällä mitään kyselisivät tai keskustelisivat, koska se on heidän lahkonsa oppien mukaan kiellettyä. Liekö kyseessä siis jonkunlainen hyväksytty propaganda tai jonkun virallisista opetuksista piittaamattoman lahkon jäsenen todistusintoilu tyyliin: "Tarkoitus pyhittää keinot."

      Toiminta on kuitenkin vastoin järjestön virallista kantaa ja opetuksia näistä keskustelupalstoista.

      • A.P

        Näitä paperisen kuuloisiaopetusesityksiä tulee usein juuri lauantaisin, jolloin on betelin eli jehovan todistajien Suomen päätoimipisteen jäsenten kenttäilypäivä eli päivä jolloin on aikaa käännytystyöhön. Jotkut ovat kaiketi siellä keksineet käteväksi ja kevyeksi työksi lauantaisin kopsata vartiotornin ja muun seuran kirjallisuuden artikkeleista opetuksia keskustelupalstoille. (Vaikka se on kyllä vastoin järjestön opetuksia, koska näille palstoille ei saisi Jehovan todistajat tulla eli SOO; SOO! Ettekö olekaan kuuliaisia, vaikka teidän mainostetaan olevan.)

        Mutta ymmärrän. on talvi ja kylmä ja kyllä nettikenttäily on kevyempää kuin ovilta oville tallustelu talvisäässä. Kun joka lauantai kirjoittelee netissä ja kopsaa tänne Vartiotornien aineistoa, niin kyllä siitä se suositeltu kymmenen tuntia käännytystyötä kuukaudessa beteliläisillekin kätevästi kertyy. Eikä palellu edes varpaat. Mutta eikä omatunto edes yhtään soimaa, kun tunnit tulee tavalla, joka on järjestönne opetusten mukaan kielletty...sitä tässä mietin.

        Nooh, kyllähän järjestönne nokkamiehetkin huijaa. Toisaalla johtajanne opettavat jäsenistölle kokouksissa, konventeissa ja kirjallisuudessa, että jopa omia eronneita/erottettuja sukulaisiakin pitää karttaa, mutta julkisuudessa tämä asia kielletään härskisti.


      • ikoloöuj

        No mikäs muu kuin propaganda ja mainostus. En usko että tulee kuitenkaan ylemmältä taholta. Yksittäiset jt uskoa puolustavat puolirehelliset ihmiset ovat tämän takana


      • olikujyh
        ikoloöuj kirjoitti:

        No mikäs muu kuin propaganda ja mainostus. En usko että tulee kuitenkaan ylemmältä taholta. Yksittäiset jt uskoa puolustavat puolirehelliset ihmiset ovat tämän takana

        On se kyllä merkillistä, että todistajille naisen ja miehen välinen ystävyyskin voi olla ongelma. Minulla on vähintäänkin 30 naispuolista ystävää. Osa naimisissa, osa parisuhteessa ja osa sinkkuja.

        Päivittäin tekemisissä , joskus viihdehetkissä viikonloppunakin.
        Koskaan ei ole tullut mieleenkään mikään sen eroottisempi. Miksi? Koska ovat ystäviä, ei muuta.

        Ei aina tarvi ajatella kyrvälöä tai muullakaan. Aika heikkoa ja sairasta jos ei kykene edes ystävä olemaan. Ihmeen epätasapainoisia ihmisiä tuo lahko näköjään teettää.


      • kemian kertomaa
        olikujyh kirjoitti:

        On se kyllä merkillistä, että todistajille naisen ja miehen välinen ystävyyskin voi olla ongelma. Minulla on vähintäänkin 30 naispuolista ystävää. Osa naimisissa, osa parisuhteessa ja osa sinkkuja.

        Päivittäin tekemisissä , joskus viihdehetkissä viikonloppunakin.
        Koskaan ei ole tullut mieleenkään mikään sen eroottisempi. Miksi? Koska ovat ystäviä, ei muuta.

        Ei aina tarvi ajatella kyrvälöä tai muullakaan. Aika heikkoa ja sairasta jos ei kykene edes ystävä olemaan. Ihmeen epätasapainoisia ihmisiä tuo lahko näköjään teettää.

        >> Päivittäin tekemisissä , joskus viihdehetkissä viikonloppunakin.
        Koskaan ei ole tullut mieleenkään mikään sen eroottisempi. Miksi? Koska ovat ystäviä, ei muuta.

        Mahdatkohan nyt olla aivan rehelinen itsellesi?

        Tukimuksien (-kin) mukaan sekä miehillä että naisilla vilahtelee aika ajoin aivan spontaanisti mielen sopukoissa eriasteisia eroottissävytteisiä ajatuksia ja fiiliksiä tuttavapiiriin ja kollegoihin liittyen, sekä toisinaan aivan tuntemattomiin tapaamiinsa henkilöihin liittyen.

        Kyse on aivan spontaanista ja biologispohjiasesta "selkäytimessä" olevasta ihmisten aivan normaalista reagoinnista. Ei seksuaalisissa fiiliksissä itsessään ole mitään sopimatonta, jollaista epätervettä ja syyllistävää amputointia tosin uskonnot useinkn harrastavat. Sitten taasen on aivan eri asia miten toimii ko. ajatuksien mieleen noustessa.

        Tietysti jos henkilö on asseksuaali tai samaan sukupuoleen suuntautunut, niin kuvaamasi 'absoluuttisuus' saattaa olla lähempnä todellisuutta.

        Luonnollisestikin ystävyys ilman intiimiä toimintaa on miesten ja naisten kesken mahdollista, vaikka joidenkin kanssa kemiat saattavat vastata toisiaan hieman "liian hyvin" hyvästäkin parisuhteesta huolimatta, eli terve varovaisuus ja itsensä hillintä on toki paikallaan.

        Vt-seuran logiikka ja toimintatavat ovat taasen aivan omaa laatuaan. Samalla kun se useinkin kirjoitaa väheksyvään sävyyn "maallisesta viisaudesta" jossa itsessäänkin on jo melko vahva tunnelataus sisällään, sen kirjoitusosasto kuitenkin lukee työkseen maallista viisautta ja lainaa niitä seleketiivisesti.

        Eräänkin kerran eräs sen koko pitkä artikkeli oli itseasiaasa tiivistelmä eräästä psykologin kirjoittamasta parisuhdekirjasta ja jota seura sitten hieman muokkasi itselleen sopivaksi ja lisäili väliin raamatunpaikkoja kommentteineen.

        Kuitenkin se jätää kokonaan siteeraamatta jos nuo samaiset alan asiantuntijat lausuvat jotakin, joka ei sovi seuran oppirakennelmiin ja asennemaailmaan.


    • huora konnevesi

      vitun väärä uskoset. työntäkee toisianne hanuriin!

    • von Girbbu

      Herätkää 2004 8/12 22.11.2014 10:42

      "Voivatko miehet ja naiset olla keskenään ”vain ystäviä”?
      Psychology Today -lehti. ”Miehen ja naisen välisen ystävyyden yllä väijyy alati se vaara, että sukupuolinen vetovoima astuu yhtäkkiä kutsumatta mukaan kuvaan. Tavallinen platoninen halaus voi hetkessä saada romanttisemman sävyn.”

      Dennis Prager kirjassaan Happiness Is a Serious Problem. ”Läheisen suhteen syntymiseen ei välttämättä tarvita sukupuolisuhdetta, ja puolisollasi on oikeus odottaa, että hän on ainoa todella läheinen vastakkaiseen sukupuoleen kuuluva ystäväsi.”

      -----------------------

      Herätkään olisi tullut, koska kyseessä uskonnollisen firman julkaisu, kertoa että sanottu lehti ja kirja ovat kristittyjen kirjoittajien, eivätkä aivopestyjen lahkolaisten.
      Ja lahkolaisena sinun tulisi kirjoittaa kysymys Herätkäälle, että miksi lahko sitten painostaa jäsenkuntaa opiskelemattomuuteen, kun on lukeneiden ja oppineiden kirjoitusten varassa omassa tuotannossaan.
      Sano, että vastaukseksi ei riitä että järjestelmäasiat päättyvät pian.

    • Näin kokien...

      No varmaan jotkut voivat, toiset eivät. Ja vielä siitä millä tarkoitulella sitä ystävyyttä haluaa riippuen. Ja vielä minkälaisen ihmisen kanssa. Aviottomillehan se voi olla suotavaakin.

      • Romanttinen uskis

        Raamatussahan sanotaan, että tulee rakastaa lähimmäistään.
        Mutta lahkolainen puhuu rakkaudesta iskulauseen tasolla: Meillä on rakkaus keskuudessamme.


    • aina mielessä

      En luottaisi terveiden aikuisten ydtävyyteen.

      • puorihukit

        Jeppulat ovat jo kaikki tehneet sydämessään aviorikoksen.


    • OUTO asenne

      Mulla on ystäviä, ,
      nuoria ja vanhoja,
      terveitä ja sairaita,
      vammaisiaja vammattomia,
      sokeita ja näkeviä.......

      jaa, että SUKUPUOLI estäs ystävyyden?? tuskinpa...

      http://wol.jw.org/fi/wol/s/r16/lp-fi?q=ystävyys&p=par

    • Pohtija...

      Jehovan todistajilla ystävyys käsite on ihan toinen kuin muilla eli ns:maailmallisilla.

      Riittää kun on jehovan todistaja niin se on ystävä ja kaikki samassa seurakunassa olevat on ystäviä.

      Maailmassa esim:kirkossa luterilaiset eivät ole ystäviä keskenään.

      Tämä on se ero heti alkuunsa.

      Sitten taas mies ja nainen haluaa olla ystävä ja olla kahden samassa huonetiloissa niin se ei käy jehovan todistajilla,sen kieltää seura eli sielä on normilait joita jehovan todistajien on noudatettava.

      Mutta ystävinä he voisivat olla kahden tekemisissä muualla kuten ulkona jossa kaikki on avointa ja muut voi nähdä,yleensä on oltava aina kolmas osapuoli mukana muuten tätä ei katsota jt piireissä suopeasti,no mitä seuraisi siitä jos olisi toisen sukupuolen kanssa ystävänä menemättä nopeasti naimisiin?

      Kaikki edut lähtee samantien,jos seuran varoituksesta huolimatta ystävyys jatkuu ja hengaillaan epämääräisissä olosuhteissa kuten heidän mielestään huoneistossa kahdestaa, niin tästä seuraa erotus koko jehovan todistajien järjestöstä.

      Ilman avioliittoa ei seura tule hyväksymään.

      • Pohtija...

        Toki soitella voi ja olla muuten kun vain kaikki on nähtävillä kaikille,ei missään tapauksessa suljettujen ovien taakse jos ei ole kolmatta henkilöä mukana.

        Seuralla on omat lait ja niitä jos ei noudata lentää pellolle erittäin nopeasti.


      • Pohtija...
        Pohtija... kirjoitti:

        Toki soitella voi ja olla muuten kun vain kaikki on nähtävillä kaikille,ei missään tapauksessa suljettujen ovien taakse jos ei ole kolmatta henkilöä mukana.

        Seuralla on omat lait ja niitä jos ei noudata lentää pellolle erittäin nopeasti.

        Esim:seura ja jotkut seurakuntalaiset eivät katso hyvällä jos ajat autolla kahden ja kyseessä on vastakkainen sukupuoli.

        Tämä on jehovan todisstajilla tarkkaa,tässä vaiheessa seurakuntalaiset odottavat parin jo seurustelevan.

        Joten autoilukin estää ystävänä olemisen,seuralla on ajan saatossa hämärtynyt todellisuus ja omat lait joita he pyrkivät noudattamaan eli se on eräänlainen lakiviidakko koko jehovantodistajuus hyvin erinlainen kuin raamattu antaa kuvan.

        Vanhin toki voi autoilla jonkun sisaren kanssa jos tulevat kentältä,mutta tällöin ei ole kyseessä läheinen ystävyys mutta seuran ystävyys kylläkin.


      • faktaa +

        Pohtija...:lle

        Jaarittelet laveasti ja vetelet mutkia suoriksi, esität asioita väärin ja aivan mileivaltaisesti ja silti koetat esiintyä todistajuuden asiantuntijana.

        Todistajuuden naivistelevana "asiantuntijana" eisiintymisesi ja loputtuomat virheelliset jaarituksesi, joita olen useasti joutunut oikaisemaan (kaikkiin ei edes jaksa tarttua, niitä on niin runsaasti), ovat varsin vastenmielistä luettavaa.

        Sinulla vaikuttaa olevan itselläsi asioiden aivan poikkeusellisen ahdasmielinen tulkintamalli.

        Vai, että tunnet todistajuuden nyansseineen jopa paremmin kuin todistajat itse...näin vakuutat alempana...miten aivotonta arroganssia.

        >> Riittää kun on jehovan todistaja niin se on ystävä ja kaikki samassa seurakunassa olevat on ystäviä.

        Väärin. Kyseessä on ns. periaatteeseen perustuva ystävyys. Läheiset ja luottamuselliset ns. todelliset ystävyyssuhteet perustuvat henkilökohtaisiin ihmiskemioihin kuten kaikilla ihmisillä.

        >> Sitten taas mies ja nainen haluaa olla ystävä ja olla kahden samassa huonetiloissa niin se ei käy jehovan todistajilla,sen kieltää seura eli sielä on normilait joita jehovan todistajien on noudatettava.

        Väärin. Mikään ei estä viettämästä aikaa toiseen sukupuoleen kuluvan kanssa kahden kesken vaikkapa jomman kumman lona. Seuralla on kuitenkin varotoimenpiteenä suositus välttää liiaksi niin toimimasta tyyliin. Yöksi ei tosin passaa jäädä ja sen suhteen on vaatimus, vaikka seksiä ei olisikaan.

        >> yleensä on oltava aina kolmas osapuoli mukana muuten tätä ei katsota jt piireissä suopeasti,

        Väärin. Seura kannustaa ja neuvoo kolmansia osapuolia käytettäväksi, mutta kyse ei ole mistään vaatimuksesta.

        Suurin osa seurutelevista viettää aika yhdessä kavereidensa kanssa ja sitten myös kahdestaan, leffaan, ravintolaan, liikuntaa harrastamaan, yleisötapahtumiin, kaupungille kahville tai kesäterassille huurteiselle jne. millainen toiminta heitä sitten kiinnostaakin.

        >> Kaikki edut lähtee samantien,jos seuran varoituksesta huolimatta ystävyys jatkuu ja hengaillaan epämääräisissä olosuhteissa kuten heidän mielestään huoneistossa kahdestaa, niin tästä seuraa erotus koko jehovan todistajien järjestöstä.

        Väärin. Jälleen olet maalailemasa epämääräisiä omia ahdasmielisiä kuvitelmiasi.

        Seura kannustaa aivan aluksi olla luomatta henkilökohtaista seurustelusuhdetta mielenkiinnon kohteeseensa, vaan tarkkailemaan kaikessa rauhassa etäämpää hänen toimintaansa ryhmissä nähdäkseen miten hän kohtelee toisia, eri ikäisiäkin ja nähdäksen regointimallejaan ja kannaottojaan eri tilanteissa ja eri asioiden suhteen.

        Itse seurusteluun kannustetaan suhtautumaan vakavasti, eli ei tule väärinkäyttää toisen tunteita ja alkaa serustustella leikkimielellä. Sitten aika näyttää viekö seutustelu pidemmälle.

        Seurustelun aikanakin kannustetaan käyttämään paljon aika toisten seurassa, joka sekin edesautta näkemään kumppaninsa vuorovaikutuksen ja siten luonteensa eri tilanteissa ja paremmin persoonansa eri puoliin tutustumaan.

        Vai että seuraa jopa erottaminen jos tapaa kehden kesken vaikkapa huoneistossa.

        Miksi valehtelet ja puhut toistamiseen läpiä päähäsi?

        Mikään ei ole esteenä viettää runsasaasti ja haluamaansa määrä aikaa kahdenkesken, joskin seura neuvoo liikkumaan yleisillä paikoilla ja suosittelee vältämään "eristäytymästä " kahden kesken vaikka asuntoon, joskaan se ei ole ehdoton vaatimus.

        Ei edes ole harvinaista, että seurusteleva ja omissa asunnoissaan asuva pari viettää ajoittain aikaa myös kahdestaan toistensa luona, iltaisinkin ja sitten vierailija vain suuntaa yöksi omaan kotiinsa.

        Yön yli tosin ei passaa jäädä ja siitä on selkeä ohjeistus. Tokihan silti jotkut ovat yönkin yhdessä viettäneet ja tämä ilman seksiä, mutta vain olleet siitä kenellekään kertomatta.

        Mikäli yön yli viipyy ja joku sen jotenkin havaitsee, niin seurauksena ei suinkaan ole automaattinen erottaminen, joskin tiukka puhutteluhan siitä seuraisi, jonka tarkoituksena olisi selvittää onko seksiä harrastettu vai ei ja käsky olla sitä toistamatta.

        Kuitenkin mikäli aviossa oleva viipyisi yön yli kahdenkesken toisa sukupuolta olevan luona, niin se vois riittää syytteeksi aviorikoksesta.


      • faktaa +
        Pohtija... kirjoitti:

        Esim:seura ja jotkut seurakuntalaiset eivät katso hyvällä jos ajat autolla kahden ja kyseessä on vastakkainen sukupuoli.

        Tämä on jehovan todisstajilla tarkkaa,tässä vaiheessa seurakuntalaiset odottavat parin jo seurustelevan.

        Joten autoilukin estää ystävänä olemisen,seuralla on ajan saatossa hämärtynyt todellisuus ja omat lait joita he pyrkivät noudattamaan eli se on eräänlainen lakiviidakko koko jehovantodistajuus hyvin erinlainen kuin raamattu antaa kuvan.

        Vanhin toki voi autoilla jonkun sisaren kanssa jos tulevat kentältä,mutta tällöin ei ole kyseessä läheinen ystävyys mutta seuran ystävyys kylläkin.

        >> Esim:seura ja jotkut seurakuntalaiset eivät katso hyvällä jos ajat autolla kahden ja kyseessä on vastakkainen sukupuoli.

        >> Tämä on jehovan todisstajilla tarkkaa,tässä vaiheessa seurakuntalaiset odottavat parin jo seurustelevan.

        Onko sinulla kestokänni vai vahva huumaava lääkitys päällä 24 / 7 ?

        Muutoin noita vääristeleviä ja valheellisia karikatyrejäsi ei voi sisäistää.

        Lisäksi suollat tällä palstalla mutoinkin hyvin paljon vastaavaa fulaa johon ei jaksa ede tarttua. ... yhdestä korvasta sisään ja nopeasti toisesta ulos.

        Ole hyvä ja lopeta se kestokänni ja / tai lääkkeiden väärinkäyttö tai tule pois sieltä pimeästä umpimetsästä jonne päivän valo ja realismi ei ulotu.

        Jatkuvilla houreillasi ei ole lainkaan krediittiä, paitsi omissa yliampuvan ja liioittelevan harhaisissa, usvaisissa kuvitelmissasi.


      • Pohtija...
        faktaa + kirjoitti:

        Pohtija...:lle

        Jaarittelet laveasti ja vetelet mutkia suoriksi, esität asioita väärin ja aivan mileivaltaisesti ja silti koetat esiintyä todistajuuden asiantuntijana.

        Todistajuuden naivistelevana "asiantuntijana" eisiintymisesi ja loputtuomat virheelliset jaarituksesi, joita olen useasti joutunut oikaisemaan (kaikkiin ei edes jaksa tarttua, niitä on niin runsaasti), ovat varsin vastenmielistä luettavaa.

        Sinulla vaikuttaa olevan itselläsi asioiden aivan poikkeusellisen ahdasmielinen tulkintamalli.

        Vai, että tunnet todistajuuden nyansseineen jopa paremmin kuin todistajat itse...näin vakuutat alempana...miten aivotonta arroganssia.

        >> Riittää kun on jehovan todistaja niin se on ystävä ja kaikki samassa seurakunassa olevat on ystäviä.

        Väärin. Kyseessä on ns. periaatteeseen perustuva ystävyys. Läheiset ja luottamuselliset ns. todelliset ystävyyssuhteet perustuvat henkilökohtaisiin ihmiskemioihin kuten kaikilla ihmisillä.

        >> Sitten taas mies ja nainen haluaa olla ystävä ja olla kahden samassa huonetiloissa niin se ei käy jehovan todistajilla,sen kieltää seura eli sielä on normilait joita jehovan todistajien on noudatettava.

        Väärin. Mikään ei estä viettämästä aikaa toiseen sukupuoleen kuluvan kanssa kahden kesken vaikkapa jomman kumman lona. Seuralla on kuitenkin varotoimenpiteenä suositus välttää liiaksi niin toimimasta tyyliin. Yöksi ei tosin passaa jäädä ja sen suhteen on vaatimus, vaikka seksiä ei olisikaan.

        >> yleensä on oltava aina kolmas osapuoli mukana muuten tätä ei katsota jt piireissä suopeasti,

        Väärin. Seura kannustaa ja neuvoo kolmansia osapuolia käytettäväksi, mutta kyse ei ole mistään vaatimuksesta.

        Suurin osa seurutelevista viettää aika yhdessä kavereidensa kanssa ja sitten myös kahdestaan, leffaan, ravintolaan, liikuntaa harrastamaan, yleisötapahtumiin, kaupungille kahville tai kesäterassille huurteiselle jne. millainen toiminta heitä sitten kiinnostaakin.

        >> Kaikki edut lähtee samantien,jos seuran varoituksesta huolimatta ystävyys jatkuu ja hengaillaan epämääräisissä olosuhteissa kuten heidän mielestään huoneistossa kahdestaa, niin tästä seuraa erotus koko jehovan todistajien järjestöstä.

        Väärin. Jälleen olet maalailemasa epämääräisiä omia ahdasmielisiä kuvitelmiasi.

        Seura kannustaa aivan aluksi olla luomatta henkilökohtaista seurustelusuhdetta mielenkiinnon kohteeseensa, vaan tarkkailemaan kaikessa rauhassa etäämpää hänen toimintaansa ryhmissä nähdäkseen miten hän kohtelee toisia, eri ikäisiäkin ja nähdäksen regointimallejaan ja kannaottojaan eri tilanteissa ja eri asioiden suhteen.

        Itse seurusteluun kannustetaan suhtautumaan vakavasti, eli ei tule väärinkäyttää toisen tunteita ja alkaa serustustella leikkimielellä. Sitten aika näyttää viekö seutustelu pidemmälle.

        Seurustelun aikanakin kannustetaan käyttämään paljon aika toisten seurassa, joka sekin edesautta näkemään kumppaninsa vuorovaikutuksen ja siten luonteensa eri tilanteissa ja paremmin persoonansa eri puoliin tutustumaan.

        Vai että seuraa jopa erottaminen jos tapaa kehden kesken vaikkapa huoneistossa.

        Miksi valehtelet ja puhut toistamiseen läpiä päähäsi?

        Mikään ei ole esteenä viettää runsasaasti ja haluamaansa määrä aikaa kahdenkesken, joskin seura neuvoo liikkumaan yleisillä paikoilla ja suosittelee vältämään "eristäytymästä " kahden kesken vaikka asuntoon, joskaan se ei ole ehdoton vaatimus.

        Ei edes ole harvinaista, että seurusteleva ja omissa asunnoissaan asuva pari viettää ajoittain aikaa myös kahdestaan toistensa luona, iltaisinkin ja sitten vierailija vain suuntaa yöksi omaan kotiinsa.

        Yön yli tosin ei passaa jäädä ja siitä on selkeä ohjeistus. Tokihan silti jotkut ovat yönkin yhdessä viettäneet ja tämä ilman seksiä, mutta vain olleet siitä kenellekään kertomatta.

        Mikäli yön yli viipyy ja joku sen jotenkin havaitsee, niin seurauksena ei suinkaan ole automaattinen erottaminen, joskin tiukka puhutteluhan siitä seuraisi, jonka tarkoituksena olisi selvittää onko seksiä harrastettu vai ei ja käsky olla sitä toistamatta.

        Kuitenkin mikäli aviossa oleva viipyisi yön yli kahdenkesken toisa sukupuolta olevan luona, niin se vois riittää syytteeksi aviorikoksesta.

        Luin alkua mutta oli sellainen palopuhe ettei tuossa ollut totuuden häivää juuri nimeksikään.

        Sinä siis kaunistelet asioita,se on sama kun veikko leinonen kertoo naama soikeena mediassa ja sinä täällä vasten todellisuutta.

        Älä hyvä ihminen tee jehovan todistajista nyt täällä liian hväksyviä,koska sitä se ei ole.

        Sinä et saa olla vastakkaisen sukupuolen kanssa samoissa tiloissa kahdestaan,esim:toisen luona,jos näin käy jostain syystä,on esim:kerrostalon huoneiston oven oltava auki käytävään että sieltä voi kuka tahansa yllättää nämä ystävät,teillä on etiketti säänöt ja näitä älä vääristele.

        Jos olisit edellä mainittu todistaja niin kuin kerroit alussa ,et pääse todistajana mihinkään heidän keskuudessaan vaan polet paikallasi.

        Se että jotkut on tehneet ja niin varmaan onkin,mutta seurakuntalaiset tekee aina omat johtopäätökset jolloin saat tittelin ette ole hyvin mukana,ja sinua ei pidetä kaksisena todistajana,vaan riippujana sinun seuraasi ei suositella.

        Sinä et tiedä mitä seurakunassa on kuviot ,sinä vaan luulet.


      • seuraaja5
        Pohtija... kirjoitti:

        Luin alkua mutta oli sellainen palopuhe ettei tuossa ollut totuuden häivää juuri nimeksikään.

        Sinä siis kaunistelet asioita,se on sama kun veikko leinonen kertoo naama soikeena mediassa ja sinä täällä vasten todellisuutta.

        Älä hyvä ihminen tee jehovan todistajista nyt täällä liian hväksyviä,koska sitä se ei ole.

        Sinä et saa olla vastakkaisen sukupuolen kanssa samoissa tiloissa kahdestaan,esim:toisen luona,jos näin käy jostain syystä,on esim:kerrostalon huoneiston oven oltava auki käytävään että sieltä voi kuka tahansa yllättää nämä ystävät,teillä on etiketti säänöt ja näitä älä vääristele.

        Jos olisit edellä mainittu todistaja niin kuin kerroit alussa ,et pääse todistajana mihinkään heidän keskuudessaan vaan polet paikallasi.

        Se että jotkut on tehneet ja niin varmaan onkin,mutta seurakuntalaiset tekee aina omat johtopäätökset jolloin saat tittelin ette ole hyvin mukana,ja sinua ei pidetä kaksisena todistajana,vaan riippujana sinun seuraasi ei suositella.

        Sinä et tiedä mitä seurakunassa on kuviot ,sinä vaan luulet.

        Pohtija voisikohan nämä harhaluulosi johtuvan siitä, että olet 20 vuotta kurkkinut Jehovan todistajia heidän oven takana, niin kuin itse mainostat. Itse sisällä ollessa varmaan tietää mitä siellä on paremmin, kuin oven takana istuja.

        Mikähän motiivi tällaisessa 20 vuoden oven takana kurkinnassa on ?


      • faktaa +
        faktaa + kirjoitti:

        Pohtija...:lle

        Jaarittelet laveasti ja vetelet mutkia suoriksi, esität asioita väärin ja aivan mileivaltaisesti ja silti koetat esiintyä todistajuuden asiantuntijana.

        Todistajuuden naivistelevana "asiantuntijana" eisiintymisesi ja loputtuomat virheelliset jaarituksesi, joita olen useasti joutunut oikaisemaan (kaikkiin ei edes jaksa tarttua, niitä on niin runsaasti), ovat varsin vastenmielistä luettavaa.

        Sinulla vaikuttaa olevan itselläsi asioiden aivan poikkeusellisen ahdasmielinen tulkintamalli.

        Vai, että tunnet todistajuuden nyansseineen jopa paremmin kuin todistajat itse...näin vakuutat alempana...miten aivotonta arroganssia.

        >> Riittää kun on jehovan todistaja niin se on ystävä ja kaikki samassa seurakunassa olevat on ystäviä.

        Väärin. Kyseessä on ns. periaatteeseen perustuva ystävyys. Läheiset ja luottamuselliset ns. todelliset ystävyyssuhteet perustuvat henkilökohtaisiin ihmiskemioihin kuten kaikilla ihmisillä.

        >> Sitten taas mies ja nainen haluaa olla ystävä ja olla kahden samassa huonetiloissa niin se ei käy jehovan todistajilla,sen kieltää seura eli sielä on normilait joita jehovan todistajien on noudatettava.

        Väärin. Mikään ei estä viettämästä aikaa toiseen sukupuoleen kuluvan kanssa kahden kesken vaikkapa jomman kumman lona. Seuralla on kuitenkin varotoimenpiteenä suositus välttää liiaksi niin toimimasta tyyliin. Yöksi ei tosin passaa jäädä ja sen suhteen on vaatimus, vaikka seksiä ei olisikaan.

        >> yleensä on oltava aina kolmas osapuoli mukana muuten tätä ei katsota jt piireissä suopeasti,

        Väärin. Seura kannustaa ja neuvoo kolmansia osapuolia käytettäväksi, mutta kyse ei ole mistään vaatimuksesta.

        Suurin osa seurutelevista viettää aika yhdessä kavereidensa kanssa ja sitten myös kahdestaan, leffaan, ravintolaan, liikuntaa harrastamaan, yleisötapahtumiin, kaupungille kahville tai kesäterassille huurteiselle jne. millainen toiminta heitä sitten kiinnostaakin.

        >> Kaikki edut lähtee samantien,jos seuran varoituksesta huolimatta ystävyys jatkuu ja hengaillaan epämääräisissä olosuhteissa kuten heidän mielestään huoneistossa kahdestaa, niin tästä seuraa erotus koko jehovan todistajien järjestöstä.

        Väärin. Jälleen olet maalailemasa epämääräisiä omia ahdasmielisiä kuvitelmiasi.

        Seura kannustaa aivan aluksi olla luomatta henkilökohtaista seurustelusuhdetta mielenkiinnon kohteeseensa, vaan tarkkailemaan kaikessa rauhassa etäämpää hänen toimintaansa ryhmissä nähdäkseen miten hän kohtelee toisia, eri ikäisiäkin ja nähdäksen regointimallejaan ja kannaottojaan eri tilanteissa ja eri asioiden suhteen.

        Itse seurusteluun kannustetaan suhtautumaan vakavasti, eli ei tule väärinkäyttää toisen tunteita ja alkaa serustustella leikkimielellä. Sitten aika näyttää viekö seutustelu pidemmälle.

        Seurustelun aikanakin kannustetaan käyttämään paljon aika toisten seurassa, joka sekin edesautta näkemään kumppaninsa vuorovaikutuksen ja siten luonteensa eri tilanteissa ja paremmin persoonansa eri puoliin tutustumaan.

        Vai että seuraa jopa erottaminen jos tapaa kehden kesken vaikkapa huoneistossa.

        Miksi valehtelet ja puhut toistamiseen läpiä päähäsi?

        Mikään ei ole esteenä viettää runsasaasti ja haluamaansa määrä aikaa kahdenkesken, joskin seura neuvoo liikkumaan yleisillä paikoilla ja suosittelee vältämään "eristäytymästä " kahden kesken vaikka asuntoon, joskaan se ei ole ehdoton vaatimus.

        Ei edes ole harvinaista, että seurusteleva ja omissa asunnoissaan asuva pari viettää ajoittain aikaa myös kahdestaan toistensa luona, iltaisinkin ja sitten vierailija vain suuntaa yöksi omaan kotiinsa.

        Yön yli tosin ei passaa jäädä ja siitä on selkeä ohjeistus. Tokihan silti jotkut ovat yönkin yhdessä viettäneet ja tämä ilman seksiä, mutta vain olleet siitä kenellekään kertomatta.

        Mikäli yön yli viipyy ja joku sen jotenkin havaitsee, niin seurauksena ei suinkaan ole automaattinen erottaminen, joskin tiukka puhutteluhan siitä seuraisi, jonka tarkoituksena olisi selvittää onko seksiä harrastettu vai ei ja käsky olla sitä toistamatta.

        Kuitenkin mikäli aviossa oleva viipyisi yön yli kahdenkesken toisa sukupuolta olevan luona, niin se vois riittää syytteeksi aviorikoksesta.

        Pohtija...:lle

        >> Luin alkua mutta oli sellainen palopuhe ettei tuossa ollut totuuden häivää juuri nimeksikään.

        Tämänkin valheen estämättä (ilmeisemminkin vain vain väität ettet lukenut) toistat suu vahdossa vääriä ja jopa täysin valheellisia väittämiäsi julkisesti.

        Miksi vain jatkat kroonista asioiden vääristelyä, valehteluasi ja täysin faktatonta meuhkaamistasi?

        Olen jo ottanut tavaksi ollen edes lukematta nimimerkkisi takaa tulevia todellisuudesta viiraavia vuolaita ja luokattomia vuodatuksiasi, sillä se on pelkkää ajan haskausta. Sinä et todellakaan ole jehovantodistajuuden asiantuntija. Nyt tein poikkeuksen.

        Ole hyvä ja lopeta se kestokänni ja / tai lääkkeiden väärinkäyttö tai tule pois sieltä pimeästä umpimetsästä jonne päivän valo ja realismi ei ulotu.


      • Luki.
        faktaa + kirjoitti:

        Pohtija...:lle

        >> Luin alkua mutta oli sellainen palopuhe ettei tuossa ollut totuuden häivää juuri nimeksikään.

        Tämänkin valheen estämättä (ilmeisemminkin vain vain väität ettet lukenut) toistat suu vahdossa vääriä ja jopa täysin valheellisia väittämiäsi julkisesti.

        Miksi vain jatkat kroonista asioiden vääristelyä, valehteluasi ja täysin faktatonta meuhkaamistasi?

        Olen jo ottanut tavaksi ollen edes lukematta nimimerkkisi takaa tulevia todellisuudesta viiraavia vuolaita ja luokattomia vuodatuksiasi, sillä se on pelkkää ajan haskausta. Sinä et todellakaan ole jehovantodistajuuden asiantuntija. Nyt tein poikkeuksen.

        Ole hyvä ja lopeta se kestokänni ja / tai lääkkeiden väärinkäyttö tai tule pois sieltä pimeästä umpimetsästä jonne päivän valo ja realismi ei ulotu.

        Onpa teillä kovat syytökset yksityis henkilöä kohtaan.

        Kuten lääkkeiden ja kestokänni olettamus.

        En käytä lääkeitä enkä alkoholia en edes sitä yhtä olutta tai kahta saunan tai minkään verukkeena.

        Te siis väittätte totena ihan eritavoin kun itse olen saanut nähdä 25 vuoden aikana eli vuodesta 1990 lähtien.

        Toki viime vuosina en ole tarkkailut enään heitä lähemmin,parhaasta ystävästäni tuli aikoinaan jehovan todistaja ja niin tietysti vaimonsakin,muutama muutamasta muustakin kaverista tuli todistaja.

        yhtensä näitä oli kymmenkunta,nyt 25 viiden vuoden jälkeen todistajana on 1 henkilö ilmeisesti vielä tuosta ryppäästä,kaikki olivat lähes saman ikäpolven edustajia.

        Parhain kaverini kuoli ja vaimonsa myös molemmat tekivät itsemurhan joista vaimo viimeisinpänä kaksi vuotta miehensä kuoleman jälkeen,.(olivat jehovan todistajia)

        Joista miehensä erotettiin kun otti hieman liian usein alkoholia arviolta 2-3 kertaa vuodessa niin että edut lähti useimmilla kerroilla.(olivat tien raivaajia useampina vuosina).

        Olen saanut nähdä aivan silmieni edessä melkoisen tarkkaan mitä on olla todistaja ja mitä on olla erotettu ja mitä on kun edut lähtee,ja mitä on kun kentällä ollaan ja mitä on tuki seurakunassa koska tunsin satoja jehovan todistajia myös niin kutsuttuja voideltuja,sain myös kunnian tutustua betelliin vantaalle ja esittelyt yksityisiin koteihin sielä tai huoneistoihin,osa sieltäkin oli tuttuja.(sinne ei päästetä edes normaali maailmallisia.)mutta minulla oli laaja tuntemus joten pääsin kaikkialle.

        Joten laajan tuloksen ja vierestä seuraamisen pohjalta minä kerroin totta,en nimittäin valehtele niin kuin te olette täällä minua tulkinneet ja syyttäneet vaikka miksi,koska se tieto joka minulla on oikeasti totta.

        Minulla on normaalia parempi tietämys seuran asioista tällä palstalla,olen myös käynyt Joni Valkialan istunnoissa ,siihen aikaan ne olivat helsingin kalliossa.

        Joten minulla sattuu olemaan aika laaja pohjainen tietämys mitä on kun on todistaja ja miten pitää elää että voi toimia menestyksekkäästi todistajana.


      • Pohtija...
        Luki. kirjoitti:

        Onpa teillä kovat syytökset yksityis henkilöä kohtaan.

        Kuten lääkkeiden ja kestokänni olettamus.

        En käytä lääkeitä enkä alkoholia en edes sitä yhtä olutta tai kahta saunan tai minkään verukkeena.

        Te siis väittätte totena ihan eritavoin kun itse olen saanut nähdä 25 vuoden aikana eli vuodesta 1990 lähtien.

        Toki viime vuosina en ole tarkkailut enään heitä lähemmin,parhaasta ystävästäni tuli aikoinaan jehovan todistaja ja niin tietysti vaimonsakin,muutama muutamasta muustakin kaverista tuli todistaja.

        yhtensä näitä oli kymmenkunta,nyt 25 viiden vuoden jälkeen todistajana on 1 henkilö ilmeisesti vielä tuosta ryppäästä,kaikki olivat lähes saman ikäpolven edustajia.

        Parhain kaverini kuoli ja vaimonsa myös molemmat tekivät itsemurhan joista vaimo viimeisinpänä kaksi vuotta miehensä kuoleman jälkeen,.(olivat jehovan todistajia)

        Joista miehensä erotettiin kun otti hieman liian usein alkoholia arviolta 2-3 kertaa vuodessa niin että edut lähti useimmilla kerroilla.(olivat tien raivaajia useampina vuosina).

        Olen saanut nähdä aivan silmieni edessä melkoisen tarkkaan mitä on olla todistaja ja mitä on olla erotettu ja mitä on kun edut lähtee,ja mitä on kun kentällä ollaan ja mitä on tuki seurakunassa koska tunsin satoja jehovan todistajia myös niin kutsuttuja voideltuja,sain myös kunnian tutustua betelliin vantaalle ja esittelyt yksityisiin koteihin sielä tai huoneistoihin,osa sieltäkin oli tuttuja.(sinne ei päästetä edes normaali maailmallisia.)mutta minulla oli laaja tuntemus joten pääsin kaikkialle.

        Joten laajan tuloksen ja vierestä seuraamisen pohjalta minä kerroin totta,en nimittäin valehtele niin kuin te olette täällä minua tulkinneet ja syyttäneet vaikka miksi,koska se tieto joka minulla on oikeasti totta.

        Minulla on normaalia parempi tietämys seuran asioista tällä palstalla,olen myös käynyt Joni Valkialan istunnoissa ,siihen aikaan ne olivat helsingin kalliossa.

        Joten minulla sattuu olemaan aika laaja pohjainen tietämys mitä on kun on todistaja ja miten pitää elää että voi toimia menestyksekkäästi todistajana.

        Pohtijana totean edelleen ettei mies ja nainen voi olla läheisiä ystäviä tai ne ovat iäkkäämpiä ja silloin tilanne muuttuu muidenkin silmissä eritavoin.

        Nuoremmat niin kutsutut (maailmassa kutsutaan sydän ystäviksi jopa) eivät voi olla läheisissä kanssa käymisissä niin ettei seurakunnassa leviä juoruja tai ettei joudu vanhimmiston puhutteluun selvittääkseen pitkä kestoista ystävyyttä,tässä vaiheessa astuu vanhimmiston moraali saarna mikäli henkilöt on nuorempia kuin iäkkäät vanhukset.


      • seuraaja5
        Pohtija... kirjoitti:

        Pohtijana totean edelleen ettei mies ja nainen voi olla läheisiä ystäviä tai ne ovat iäkkäämpiä ja silloin tilanne muuttuu muidenkin silmissä eritavoin.

        Nuoremmat niin kutsutut (maailmassa kutsutaan sydän ystäviksi jopa) eivät voi olla läheisissä kanssa käymisissä niin ettei seurakunnassa leviä juoruja tai ettei joudu vanhimmiston puhutteluun selvittääkseen pitkä kestoista ystävyyttä,tässä vaiheessa astuu vanhimmiston moraali saarna mikäli henkilöt on nuorempia kuin iäkkäät vanhukset.

        "Nuoremmat niin kutsutut (maailmassa kutsutaan sydän ystäviksi jopa) eivät voi olla läheisissä kanssa käymisissä niin ettei seurakunnassa leviä juoruja tai ettei joudu vanhimmiston puhutteluun selvittääkseen pitkä kestoista ystävyyttä,"

        Ei saa olla ystävä ?

        "Parhain kaverini kuoli ja vaimonsa myös molemmat tekivät itsemurhan joista vaimo viimeisinpänä kaksi vuotta miehensä kuoleman jälkeen,.(olivat jehovan todistajia)"

        Paras kaverini ?

        Olen saanut nähdä aivan silmieni edessä melkoisen tarkkaan mitä on olla todistaja ja mitä on olla erotettu ja mitä on kun edut lähtee,ja mitä on kun kentällä ollaan ja mitä on tuki seurakunassa koska tunsin satoja jehovan todistajia myös niin kutsuttuja voideltuja,sain myös kunnian tutustua betelliin vantaalle ja esittelyt yksityisiin koteihin sielä tai huoneistoihin,osa sieltäkin oli tuttuja.(sinne ei päästetä edes normaali maailmallisia.)mutta minulla oli laaja tuntemus joten pääsin kaikkialle.

        Taas paljon ystäviä ?

        Erikoinen ystävyys porukka sinulla kun kaiksta tuli todistajia ?

        Oletko koskaan itse miettinyt miksi tarinasi eivät ole uskottavia ?


      • faktaa +
        Luki. kirjoitti:

        Onpa teillä kovat syytökset yksityis henkilöä kohtaan.

        Kuten lääkkeiden ja kestokänni olettamus.

        En käytä lääkeitä enkä alkoholia en edes sitä yhtä olutta tai kahta saunan tai minkään verukkeena.

        Te siis väittätte totena ihan eritavoin kun itse olen saanut nähdä 25 vuoden aikana eli vuodesta 1990 lähtien.

        Toki viime vuosina en ole tarkkailut enään heitä lähemmin,parhaasta ystävästäni tuli aikoinaan jehovan todistaja ja niin tietysti vaimonsakin,muutama muutamasta muustakin kaverista tuli todistaja.

        yhtensä näitä oli kymmenkunta,nyt 25 viiden vuoden jälkeen todistajana on 1 henkilö ilmeisesti vielä tuosta ryppäästä,kaikki olivat lähes saman ikäpolven edustajia.

        Parhain kaverini kuoli ja vaimonsa myös molemmat tekivät itsemurhan joista vaimo viimeisinpänä kaksi vuotta miehensä kuoleman jälkeen,.(olivat jehovan todistajia)

        Joista miehensä erotettiin kun otti hieman liian usein alkoholia arviolta 2-3 kertaa vuodessa niin että edut lähti useimmilla kerroilla.(olivat tien raivaajia useampina vuosina).

        Olen saanut nähdä aivan silmieni edessä melkoisen tarkkaan mitä on olla todistaja ja mitä on olla erotettu ja mitä on kun edut lähtee,ja mitä on kun kentällä ollaan ja mitä on tuki seurakunassa koska tunsin satoja jehovan todistajia myös niin kutsuttuja voideltuja,sain myös kunnian tutustua betelliin vantaalle ja esittelyt yksityisiin koteihin sielä tai huoneistoihin,osa sieltäkin oli tuttuja.(sinne ei päästetä edes normaali maailmallisia.)mutta minulla oli laaja tuntemus joten pääsin kaikkialle.

        Joten laajan tuloksen ja vierestä seuraamisen pohjalta minä kerroin totta,en nimittäin valehtele niin kuin te olette täällä minua tulkinneet ja syyttäneet vaikka miksi,koska se tieto joka minulla on oikeasti totta.

        Minulla on normaalia parempi tietämys seuran asioista tällä palstalla,olen myös käynyt Joni Valkialan istunnoissa ,siihen aikaan ne olivat helsingin kalliossa.

        Joten minulla sattuu olemaan aika laaja pohjainen tietämys mitä on kun on todistaja ja miten pitää elää että voi toimia menestyksekkäästi todistajana.

        >> Te siis väittätte totena ihan eritavoin kun itse olen saanut nähdä 25 vuoden aikana eli vuodesta 1990 lähtien.

        Kertomasi kokemus "parhaiden kavereidesi" todistajuudesta jne. ei muuta tosiksi jo edellä osoittamiani vääristyneitä, liioiteltuja ja _suorastaan valheellisia_väittämiäsi.

        Päinvastoin, se saattaa ne entistäkin oudompaan valoon.

        >> Joista miehensä erotettiin kun otti hieman liian usein alkoholia arviolta 2-3 kertaa vuodessa niin että edut lähti useimmilla kerroilla.(olivat tien raivaajia useampina vuosina).

        Miksi valehtelet toistuvasti? Mihin pyrit valehtelullasi?

        Jotta alkoholin käytön vuoksi menisi edut tai joutuisi jopa erotetuksi, niin kyseessä pitää silloin olla todella konkreettinen _alkoholiongelma_, eli tapa jossa ei hallitse alkoholin käyttöään. Normaali alkoholin käyttö tai jokunen yksittäinen överi ei vielä johda väittämiisi lopputuloksiin.

        >> Minulla on normaalia parempi tietämys seuran asioista tällä palstalla,olen myös käynyt Joni Valkialan istunnoissa ,siihen aikaan ne olivat helsingin kalliossa.

        Osoitat suorastaan megalomanista suuriluuloisuutta. Tällä palstalla ja VS:ssa on monia / suuri osa, jotka ovat olleet koko ikänsä todistajia ja jopa syntyneet siihen sisälle.

        Sitten joku ulkopuolinen "Pohtija" ilmestyy palstalle kertomaan laajasti ja laveasti ja "opettamaan" heille "totuuden" todistajuudesta ja sen menettelytavoista, jopa nyansseista, sekä siitä erkaantumisen seuraamuksista.

        Käytöksesi ei ole ainoastaan aivottoman ja pidäkkeettömän suuriluuloista ja itsekritiikitöntä, vaan se on myös huomattavan epäkunnoittavaa kaikkia niiitä kohtaan, jotka todella ovat itse eläneet ja elävät todistajuuden seuraukset selkäytimissään.

        Anteeksi, mutta osoitat pidäkkeettömän j aitsekritiikitömän aivottomassa megalomaniassasi henkistä profiilia jossa kaikki ei ole oikein kohdallaan.


      • Puhtia...
        faktaa + kirjoitti:

        >> Te siis väittätte totena ihan eritavoin kun itse olen saanut nähdä 25 vuoden aikana eli vuodesta 1990 lähtien.

        Kertomasi kokemus "parhaiden kavereidesi" todistajuudesta jne. ei muuta tosiksi jo edellä osoittamiani vääristyneitä, liioiteltuja ja _suorastaan valheellisia_väittämiäsi.

        Päinvastoin, se saattaa ne entistäkin oudompaan valoon.

        >> Joista miehensä erotettiin kun otti hieman liian usein alkoholia arviolta 2-3 kertaa vuodessa niin että edut lähti useimmilla kerroilla.(olivat tien raivaajia useampina vuosina).

        Miksi valehtelet toistuvasti? Mihin pyrit valehtelullasi?

        Jotta alkoholin käytön vuoksi menisi edut tai joutuisi jopa erotetuksi, niin kyseessä pitää silloin olla todella konkreettinen _alkoholiongelma_, eli tapa jossa ei hallitse alkoholin käyttöään. Normaali alkoholin käyttö tai jokunen yksittäinen överi ei vielä johda väittämiisi lopputuloksiin.

        >> Minulla on normaalia parempi tietämys seuran asioista tällä palstalla,olen myös käynyt Joni Valkialan istunnoissa ,siihen aikaan ne olivat helsingin kalliossa.

        Osoitat suorastaan megalomanista suuriluuloisuutta. Tällä palstalla ja VS:ssa on monia / suuri osa, jotka ovat olleet koko ikänsä todistajia ja jopa syntyneet siihen sisälle.

        Sitten joku ulkopuolinen "Pohtija" ilmestyy palstalle kertomaan laajasti ja laveasti ja "opettamaan" heille "totuuden" todistajuudesta ja sen menettelytavoista, jopa nyansseista, sekä siitä erkaantumisen seuraamuksista.

        Käytöksesi ei ole ainoastaan aivottoman ja pidäkkeettömän suuriluuloista ja itsekritiikitöntä, vaan se on myös huomattavan epäkunnoittavaa kaikkia niiitä kohtaan, jotka todella ovat itse eläneet ja elävät todistajuuden seuraukset selkäytimissään.

        Anteeksi, mutta osoitat pidäkkeettömän j aitsekritiikitömän aivottomassa megalomaniassasi henkistä profiilia jossa kaikki ei ole oikein kohdallaan.

        Pohtija..
        Ei muuta kuin uutta nimimerkkiä kehiin ja taas trollia peliin, kyllä se siitä taas lähtee, älä masennu, aina ei voi onnistua.

        Uudeksi nimimerkisi liiallisen pohtimisen jälkeen voisi tulla vaikka märehtijä, tai sitten,jos otat rehellisemmän linjan, niin se olisi valehtelija.


    • jhiukjkkkknb

      Pohtija...
      Kovinpa tarkkaan olet tietävinäsi todistajien ajatukset ja toiminnat, vaikka olet itse sanonut, että et ole ollut todistaja.

      Oltkohan nyt aivan rehellinen ja vilpitön ?

      • Pohtija...

        En ole todistaja mutta tunnen heidän uskontonsa ja lait käyttäytymiset ja mitä suodaan ja mitä ei katsota hyvällä.

        Olen niin tarkkaan tutkinut heitä yli 20 vuoden ajan että tunnen sen uskonnon paremmin kuin kovinkaan moni jehovan todistaja.

        Jopa tarkemmin kuin he itse,koska he eivät nää olevansa väärässä.


    • Pohtija...

      Esim:todistajilla on salilla kirjasto huoneet tai joku on siivoamassa salilla (sisar) ja mies puolinen on menossa samoihin tiloihin salille ja muita ei ole näissä tiloissa niin se on ehdotottomasti kielettyä ,pitää olla se kolmas osapuolinen.

      Siis vaikka olisi ystävä,niin se ei käy.

      Nämä asiat tuottavat varmasti pään vaivaa jos mielii olla vilpittömästi ystäviä,mutta se ei käy jehovan todistajille,pitää mennä naimisiin jos haluaa olla läheisempi jonkun erisukupuolta olevan kanssa.

      Tai jos on jo naimisissa ja haluaa olla silti ystävä erisukupuoltaolevan kansssa niin se ei käy olenkaan.

      Nousee iso haloo.

    • Pohtija...

      Yksi asia minulla nyt kumminkin on epäselvä,käyttääkö naiset huvia kun esiintyvät salissa pitäen puhetta,oliko niin jos yksin joutuu vetämään jonkun tutkistelun joka tosin on harvinaisempaa ettei miestä löydy vetämään niin näissä tilanteissa huivilla pitää peittää pää,koska muuten hän olisi taas alaston ja se ei olisi sopivaa.

      Toki on muitakin syitä mutta tuo huivi ja päänpeittäminen kiinostaa tietää vieläkö käytetään vain onko ne jätetty naulakkoon?

    • Pohtija...

      Jos jehovan todistaja ystävystyyn muun kun seuran jäsenen kanssa ,on tilanne paha.

      Vaikka olisi yhteinen harrastus niin sekin on sitä luokkaa ettei sitä tulla katsomaan suopeasti.

      Rajoitteita on paljon joka tekee jehovan todistajista usein miten aika yksinäisiä,maailmallisten kuten esim: luterilainen vaikka olisi samaa sukupuolta ja harrastaisivat ystävyys mielessä keilailua,sitä ei tulla katsomaan suopein silmin.

      Seuran sisäinen hierarkia on sellainen että jehovan todistajana niin kutsuttu hengellinen eteniminen tyssää siihen paikkaan, joten avustavaksi palvelijaksi ei tule pääsemään jos on kontakteja maailmallisiiin ja viettää aikaa heidän kanssaan edes kaveri pohjalta saatikka ystävyys,koska jehovan todistajilla ei ole muita ystäviä kuin seurakuntalaiset.

      Tähän riittää vain esim:joku harrastus jossa toisena osapuolisena on maailmallinen.

      Ystävyyttä ei voi olla mutta hyvän päivän tuttuja kyllä.

      Ja harrastukset päättyvät siihen paikkaan kun kasteelle edetään siis viimeistään silloin on entinen mennyttä.

      Jos pitää yhteyttä maailmallisiin tai viettää aikaan heidän kanssaan niin seurakunta kääntää selän ajankanssa,jolloin alkaa usein henkilön hiipuminen jehovan todistajuudesta.

    • jhiukjkkkknb

      Pohtija..
      Harkautunutpa olet pahasti ja harhaan harhaan suuntaat.

      Ikävää itsesi kannalta, kun petät itseäsi, koska tiedät, että kirjoittelusi ei pidä paikkansa, vai oletko jo alkanut uskomaan omiin valheisiisi?

    • Pohtija...

      No jospa kerrot nyt sitten minulle mitä on väärin? el i harhaa on ja paljon mutta kerroppa.

      Mielelläni luen eli sinulla on jehovan todistajana oikeastaan velvollisuuskin oikaista.

      Muuten kaikki on vain sanan helinää jota et halua nähdä ja myöntää.

      • Pohtija...

        Jompi kumpi nimittäin meistä nyt valehtelee,mutta se että kumpiko?

        Sinä todistajana vai minä ulkopuolisena?


    • Pohtija...

      Tarkoitukseni ei ollut asettaa sinua hankalaan tilanteeseen mutta onhan se kerrottava muille mitä on totuus.

      Joten jos se nyt sinulta totuus löytyy niin se tilaisuus on tässä ja nyt,jos ei niin jokainen päätellä itse.

    • jhiukjkkkknb

      "No jospa kerrot nyt sitten minulle mitä on väärin? el i harhaa on ja paljon mutta kerroppa."

      Itse tässä tunnustat ja parhaiten valheesi tiedät.
      Hyvä että et itse niihin vielä ole alkanut uskomaan.

    • Pohtija...

      Alat olla nyt tässä vaiheessa heikoilla,koska minä tiedän jehovan todistajien menettely tavat.

      Jos sinä et todellakaan kykene myöntämään näitä tapoja tai et ehkä ole edes tietoinen näistä niin nyt on aika oppia.

      Sitä ei jehovan todistajana voi olla maailmallisten kanssa menestyneesti tai ystävänä toisen sukupuolen kanssa , niin ettei se koidu itselleen haitaksi tavalla jos toisella.

      Seurankanta on tässä hyvin jyrkkä.

    • Pohtija...

      Se on esim:monilla nuorilla lähtenyt samalla mentaalilla se ystävyys ja edennyt myös ja lopulta kun he eivät ole noudattaneet seuran sääntöjä eli kolmas aina mukana,on luisuttu tielle josta on seurauksena usein erottaminen jehovan todistajista.

      Se on aika turha yrittää itselleen pehmittää sielä,että voi olla ystävänä kun se ei nuorilla toimi niin.

      • anböliivbl

        Eikö jeppula tosiaan kykene kävelemään toisen ohin ilman että on värkit mielessä?


      • jhiukjkkkknb

        Pohtija...
        "Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa."


      • Poljanka
        jhiukjkkkknb kirjoitti:

        Pohtija...
        "Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa."

        Voivatko mies ja nainen olla vain ystäviä? 22.11.2014 10:36

        Tuntee monia. Mutta tuntee muitakin, jotka menevät yli älähtämisen, jos rupeaa kepillä viskomaan.

        Onhan parisuhdeterapeutteja monenkinlaisista koulukunnista. Nähdäkseni apu on saatavissa jos sitä molemmat vilpittömästi tahtovat. Muutoinhan elämä tuppaa olemaan myös arvoituksellista.

        Tuo aloitus lahkolehdestä tähtää tietenkin vain jäsenvärväykseen, mutta on muistettava että lahko on kurinpitojärjestö, esim. parisuhde- ja seurustelusääntöjen rikkomisesta on käräyttämisvelvollisuus pomoille, kuka vain tietääkin, ja yksioikoinen, kylmä suhtautumistapa on on lahkossa johtanut itsemurhiinkin.


      • hyi hittiläinen

        Olen ensimäistä kertaa tällä sivustolla ja luultavasti myös viimeistä. On täysin käsittämätöntä, kuinka suomalaisessa yhteiskunnassa voi elää joukko noin kieroutuneesti ajattelevia ihmisiä.

        "Se on aika turha yrittää itselleen pehmittää sielä,että voi olla ystävänä kun se ei nuorilla toimi niin. "

        Kyllä se toimii kaikilla normaaleilla nuorilla. Ainakin minulla ja ystävilläni toimi, kun olin nuori ja lapsillani toimii tänä päivänä. Mutta minua sen paremmin kuin lapsianikaan ei ole kieroonkasvatettu seksuaalisesti, kuten jehovantodistajilla tuntuu tapahtuvan.
        Seksuaalisuuden kieltäminen johtaa tunnetusti korostuneeseen seksuaalisuuteen ja pahimmillaan seksuaalisuuden kieroutumiseen, kuten pedofiliaan.


      • faktaa +
        hyi hittiläinen kirjoitti:

        Olen ensimäistä kertaa tällä sivustolla ja luultavasti myös viimeistä. On täysin käsittämätöntä, kuinka suomalaisessa yhteiskunnassa voi elää joukko noin kieroutuneesti ajattelevia ihmisiä.

        "Se on aika turha yrittää itselleen pehmittää sielä,että voi olla ystävänä kun se ei nuorilla toimi niin. "

        Kyllä se toimii kaikilla normaaleilla nuorilla. Ainakin minulla ja ystävilläni toimi, kun olin nuori ja lapsillani toimii tänä päivänä. Mutta minua sen paremmin kuin lapsianikaan ei ole kieroonkasvatettu seksuaalisesti, kuten jehovantodistajilla tuntuu tapahtuvan.
        Seksuaalisuuden kieltäminen johtaa tunnetusti korostuneeseen seksuaalisuuteen ja pahimmillaan seksuaalisuuden kieroutumiseen, kuten pedofiliaan.

        >> Olen ensimäistä kertaa tällä sivustolla ja luultavasti myös viimeistä. On täysin käsittämätöntä, kuinka suomalaisessa yhteiskunnassa voi elää joukko noin kieroutuneesti ajattelevia ihmisiä.

        Näikö ihan varmasti? Lisäksi vaikutat tekevän johtopäätöksiä tuon "Pohtijan" harhaisen, vääristyneen ja jopa valheellisen "asiantuntijan" vuodatuksien perusteella?

        Tuo "Pohtija" jaarittelee muutenkin laajasti vaahdoton suuret määrät tekstiä, joka on melkoisen viiraavaa ja osuu ralistisesti kohdilleen ehkä noin 10%:ssa tuotannostaan. En tiedä mistä hänelle on syntynyt pakkomielle todistajuuteen.

        Hänellä, ei todistajana, on muutenkin lievästikin ilmaisten "hieman erikoinen" tapa tuottaa "asiantuntija-vuodatuksiaan" tällä palstalla joissa peilaa enempikin omia outoja ja realiteetistä erkaantuneita mielikuviaan.

        Jostakin syystä hänen teksteistään tulee mieleen realiteeteistä eristäytynyt takakammarin vanha-poikamies (tai tyttö) varsin outoine pinttyneine pakkomielle-näkemyksineen.

        faktaa / asiasta ylempänä


    • seuraaja5

      hyi hittiläinen

      Ja kuinkas nyt tänne niin yhtä-äkkiä tupsahdit, oletkos sinäkin JT asiantuntija ja mistähän tämä asiantuntemus on peräisin ?
      Tältä palstalta tuskin.

      • drtkydrydrxk

        "Pohtija...
        eilen 23:31

        Esim:todistajilla on salilla kirjasto huoneet tai joku on siivoamassa salilla (sisar) ja mies puolinen on menossa samoihin tiloihin salille ja muita ei ole näissä tiloissa niin se on ehdotottomasti kielettyä ,pitää olla se kolmas osapuolinen.

        Siis vaikka olisi ystävä,niin se ei käy."

        Oletkohan itse ikinä ollut vastaavassa tilanteessa jehovantodistajien kirjastossa?
        Ehkäpä itse pelkäät kohdata muissa tilanteissa vastakkaista sukupuolta ja projisoit omia pelkojas jt-ympäristöön.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      415
      4634
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      248
      2314
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      70
      1730
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      162
      1467
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      318
      1435
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1157
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      140
      1141
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      80
      1110
    9. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1085
    10. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      995
    Aihe