Mikäköhän se riivaa Kuusamolaista eläjää?

kysympäs tätä?

Olen aika innokas Rukalla laskettelija, murtomaahiihtäjä ja muuutoinkin ahkera Kuusamolaisten palvelujen käyttäjä. Rukan hiihtokeskuskin on muistanut minua oikein ilmaisella rinnelipulla, kuulema olen tuon voittanut arpajaisista.

Rukalla ei vielä ole avattu murtomaahiihtäjille muita latuja, kuin tämä huippuhiihtäjille ensisijaisesti varattu latu. Eli keväällä varmaan sitten Saaruan upeilla hiihtoladuilla sivakoidaan ja nautitaan.Lunta Kuusamossa on ollut nyt sen verran, että vapaa-ajanasunnolleni menevälle tielle sain hiihtämällä aivan oivallisen ladun ja sitä on ollut mukava hiihdellä koko viikon. Eipäs ole tarvinnut hypätä autoon ja ajaa Rukalle, siitä vain vain monot ja sukset jalkaan ja ei kun menoksi. Kilometrejäkin on kertynyt aivan mukavasti.

Kuitenkin nyt tänä viikonloppuna erästä Rukalta itään päin kylällä eläjää tuo hiihtämiseni otti niin "aivoon", että ajoi ikivanhalla Toyotallaan tuon hiihtämällä tekemäni ladun aivan mäsäksi, kovalla vauhdilla, ees taas ja aina toinen rengas ladulla, että homma onnistui. En millään tavalla ole häirinnyt hiihtämiselläni autoilijoita, koska erämaa on huokunut hiljaisuutta ja rauhaa. Ainoastaan jänikset ja lumikot ovat hyppineet muutaman kerran tienvarteen.

Kuusamossa on ollut nyt marraskuussa lunta ajotiellä sen verran vähäsen, että aurauskaluston käyttäminen hiljaisella mökkitiellä taitaisi olla resurssien hukkakäyttöä. Olen kuitenkin maksanut tuosta mökkitiestäkin tienhoitokunnalle kaikki maksut, mitkä on määrätty, mutta suksilla liikkuminen taisi nostaa jollekin kyllä nyt verenpainetta.

23

521

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hillametsäläenen

      Katteus se riivaa ja nämä poron purijat ovat tunnetusti sisäsiittoisia eli naineet ommaan sukkuun. Pienet on kuviot ja kiksejä jostain on saatava.

    • viarius

      Ainahan se selitys löytyy asiaan kun asiaan, kun kaikkitietävä huomioitsija ratkaisee todellisen syyn tähänkin ongelmaan.

    • ryöstäjäkö?

      Ulkopaikkakuntalaisethan ne vievät näiltä asukeilta aivan kaiken, hillat soilta, kalat järvistä ja marjat metsistä. Kuitenkin ilman noita ulkopaikkakuntalaisia Kuusamo ei pärjäisi omilla verotuloillaan. Mökkiläisiä rasittaan kovilla kiinteistöveroilla ja vastineeksi paikkakunta ei tarjoa juuri mitään. Moni Kuusamossa mökkinsä omistava joutuu vielä maksamaan valtio-osuuksina ehtaa riihikuivaa, koska useinhan sitä nuo mökkiläiset asuvat rikkaissa kunnissa etenkin pääkaupunkiseudulla. Kuitenkin sitä on joskus kuullut selityksiä paikkakuntalaisen suusta, että tänne tullaan vain nauttimaan ja ei makseta mistään.

      • Antero vaan

        Viepihän ne paikkakuntalaisilta muijatkin, mustankippeetä ovat. Minkäs sille voi, muijat tyrkyttää itteesä ja tekköövät tikusta asiaa kontaktitarpeseensa. Ee kyllä tyrkyt kiinnosta, ee ota etteesä liiasta tyrkystä, eli turhaa mustankippeetä ovat.


    • En jaksa

      Onhan tuota viikon jo pystyny hiihtämään Vuosselin purupohjaisella ladulla luistel ua ja pertsaakin näky osa hiihtelevän!

    • Selokosenlynx

      Tuota mitä sinä nyt yrität sanoa, tiet on autoja varten ja lavut vartti-,ja varten.
      Asiaan kun on aihetta.

      • Varttipo

        Alotus postaajalle aattelin näppästä,


      • kaamoksen vangit

        Selekosen Lynx-mies taitaa olla jo lähtökuopissaan, että pääsee Lynxiään vonguttamaan muiden iloksi. Näyttää tuo riivaajatauti vaivaavan myös selekosen lynxiläistäkin siinä missä HIACE:lla kurvaajiakin. Harvaan asutuissa eli yksi piika per pirtti yhteisöissä näyttää noita ongelmia ja konflikteja syntyvän, vaikka luulisi olevan päinvastoin.


    • Hiekkajyvä

      Ota valkoista pilleriä pahimpaan ahistukseen, tai elä mee suksimaan.

    • A-Kunkku

      Näppää slunssin syylää ja ole onnellinen,, ei tarvii murtohihtoa. Anssin aikana otettas ihan kirkasta luistoa.

    • Rosenttttttti

      Kun ikkää tulee niin laskut vähenee !!!!!!!!!!

    • Pummari

      Mikäköhän se riivaa Kuusamolaista eläjää? Tai muualta muuttanutta eläkeläistä.
      Eikö hyyssätäkkään tarpeeksi, tai leikata varpaan kynsiä ajallaan. Muutanpa Posiolle, siellä on mukavanpaa.

      • Just juu

        Näistä kuusamolaisten vastauksista vois päätellä,ettei heillä ole kaikki Muumit laaksossa.Juuri tuollaisia on mielipiteet ulkopaikkakuntalaisia kohtaan olleet iät ajat.
        Matkailueuroilla heidät kuitenkin elätetään.


      • verojen maksaja
        Just juu kirjoitti:

        Näistä kuusamolaisten vastauksista vois päätellä,ettei heillä ole kaikki Muumit laaksossa.Juuri tuollaisia on mielipiteet ulkopaikkakuntalaisia kohtaan olleet iät ajat.
        Matkailueuroilla heidät kuitenkin elätetään.

        Todella Kuusamossa ei juhlia pidettäisi, jos matkailijat eivät sinne toisi ropojaan. Taitaa tuo Venäläisten rahapulakin kostautua kyllä nyt Kuusamolaisten vahingoksi. Oikein Venäjän suurin pankki edellisellä viikolla pyysi Putinilta rahoitusta. Eikös sitä tuota Rukaakin ole rakennettu etupäässä venäläisiä rikkaita varten? Mitenkähän nyt suut pannaan, visiot meni pieleen venäjämielisten suhteen?

        Kuusamohan pysyy pystyssä mökkiläisten kiinteistöverojen ansiosta, tuota veroa on myös korotettu ja korotettu ja harva mökkiläinen ei tarvitse edes mitään Kuusamon julkisen puolen palveluja sossun luukusta puhumattakaan. Mökkiläiset yleensä eivät kuulu valtakuntamme köyhimpään kastiin ja he todella ostavat ja käyttävät Kuusamolaisten palveluja ja tuovat sillä tavalla rahaa kuntalaisten hyväksi.


    • kumma juttu?

      Kohtahan ne pääsevät moottorikelkoillaan häiritsemään hiihtäjiä ja luonnossa liikkujia. Tämä ongelma on toistunut vuodesta toiseen ja kiksejä tälläkin tavalla moottorikelkan omistavat paikkakuntalaiset itselleen hankkii. Joka kevät on tullut todettua sekin, että moottorikelkkailijat ne vasta eivät piittaa liikennesäännöistä ja määräyksistä ja aggressiot moottorikelkan ratin takana eivät jää huomaamatta.

    • "qwerty"

      Onpa tosi v..mäistä porukkaa kun ajavat autolla tielle tehdyn hiihtoladun rikki. Varmaan kannattaisi jo poliisit kutsua paikalle.

    • tässäpä teille

      Kaamos se varmaan tekee joistakin ihmisistä oudosti käyttäytyviä, itsemurhiin taipuvaisia ja toisille pahaa aiheuttavia. Tätä mustaa kautta jatkuu viikkotolkulla ja onhan siinä lusimista. Rukalla on kuitenkin vipinää, mutta kaikki maksaa ja mistäs niitä maltaita? Työpaikat taitavat olla kiven alla ja energianhinta korkean verotuksen maassa hipoo pilviä. Korkeaa tuo verotus on ollut muutoinkin niille, jotka ovat koko ikänsä ahkeroineet ja rakentaneet hyvinvointisuomea. Tällaisia iloisia veronmaksajia ja Kuusamossa piipahtaviakin on, että ei kannattaisi katsella "sillä silmällä".

    • mikä se mättää?

      Nyt ei autoilla ajetakaan sitä ns. "pillurallia", kun vihreiden vaatimuksesta bensan hinta sisältää nyt veroja melkein 60%. Raakaöljyn hinta on tullut alas, mutta bensan hinta hyvin nihkeästi. Toisaalta on hyvä asia, että turhat ajot jäävät vähiin ja jokainen selekosella asuja ajattelee ajoreissunsa paljon huolellisemmin. Hörppäähän ne nuo Selekoslynxitkin aika tavalla menovettä ja hupiajojahan ne yleensä ovat. Varakkailla on nautintonsa ja niissä piireissä ei yleensä ajatella pelastuuko maailman vai ei. Nämä "viirapäät" eivät ajattele edes omaa lompakkoaan, kikseistä saama nautinto menee edelle.

      • Voi te kuusamolaiset

        Mikä tuo nyt oli taas? Ei ole nyt taas kaikki KOTONA .


    • Vaaralalta

      Varmaan oli se läskipossu moottorikelkallaan, äitinsä oli sen ensin pelotellu ja sitten raukan piti ladut sotkea. Ei ole korttia ennää ja lääkkeet jääny ottamatta. Lukemaan tai laskemaan ei oppinu koskaan kunnolla, moottorikelkka sille piti ostaa.

    • shit

      Kusipäät ovat kusipäitä kaikkialla, mutta todella syrjäisissä lappalaisperähikiöissä, kuten esimerkiksi Kuusamossa kusipäät ovat kusipäiden kuninkaita, eli muualla olevat kusipäät ovat hienoja ja mukavia ihmisiä Kuusamon kusipäihin verrattuina.

    • 0-tutkimus
    • mitä serkumpi,

      sen herkumpi...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1525
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      13
      1327
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1311
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1257
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      32
      1225
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1136
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1096
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1084
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1062
    Aihe