Lieksa kuorii kerman päältä

Kokenut astronautti

Väite: "Lieksaan tulleista monella on koneinsinöörin tutkinto"
Somalitaustan omaavista turvapaikanhakijoista 80-90 % on luku- ja kirjoitustaidottomia. Tämä insinöörin tutkinto on siis hankittu sotaa käyvässä Somaliassa, jossa lähes kaikki ovat luku- ja kirjoitustaidottomia. Opiskeleminen maksaa Somaliassakin. Opiskelun aikana opiskelija on pois tuottavasta työstä, joten opiskelevan täytyy olla paikallisen mittapuun mukaan poikkeuksellisen varakas.

Toisaalta, mitä tekee väitetyllä koulutuksella ilman että koulutettu kykenee osoittamaan todeksi 1) ammattiosaamisensa 2) työkokemuksensa 3 ) koulutuksensa?

Puolueettomat faktat somaleiden etuoikeutetusta asemasta rahanjaossa:
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/02/15/maahanmuuton-hinta-kasikirjoitus

Sosiaalitoimen käyttäytyminen maahanmuuttajien suhteen on hyvin erikoista. Väitetään että turvapaikanhakijoita kohdellaan täysin tasavertaisesti kantasuomalaisten kanssa, mutta salataan kaikki tilastot, jotta kansalaisilla ja järjestöillä ei olisi oikeutta päästä tarkastelemaan varain jakamista edes tilastojen tasolla. Siellä täällä totuus putkahtaa esiin jossa turvapaikanhakijalle on maksettu jopa 7-kertaisesti normeihin nähden. Näuissä tapauksissa sosiaalitoimi vetäytyy yksityisyydensuojan taakse ja kieltäytyy kommentoimasta kantasuomalaisten syrjintää edes yleisellä tasolla.

65

402

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kysymyksiä:

      Nyt herää kysymys miltä Lieksa näyttää avaruudesta kokeneen astronautin silmin katsottuna?

      Miltä Afrikka näyttää
      heiluuko Suomen lanteet
      vai onko tänne..
      loiset pesineet?

      Näetkö rahan liikkeen
      näetkö minne se menee?

      • Miljoonasade

        ...aselastit vaihtaa omistajaa...


      • niin se kävikin
        Miljoonasade kirjoitti:

        ...aselastit vaihtaa omistajaa...

        Tai khattilastit vaihtaa omistajaa kun poliisi tuli väliin!


    • EräJussi

      Mutta minäpä... mutta kyllä minä olen ollut työttömänä vuodesta 95 lähtien. Ja hauskaakin on ollunna, vaikka ei olekkaa insinöörin papereita ulukomailla hävinneenä. Ei Suomessa tarvtse olla insinöörikään että pääsee sosiaaliavun piiriin. Pienet on tulot, mutta pienet on menotkin. Kuitenkin olen ajellu sen minkä olen tarvinnut omalla 2 litrasella (pakettiauto) dieseautollani ja välillä jopa vaihtanut sen uudempaan malliinkin. Osamaksulla:)
      Viinaksia en paljoa maistele, mutta mukavasti silloin tällöin hyvässä seurassa. Kun se tuntuu se rapulapano niiin makosalle sillon tällön. Ensin tietty yöllä se kännipano on kans rautaa, mutta rapukapano se vasta aukasee sielun ja mielen ja maistuu oikeen makosalle. No se siitä asiasta.
      Kuitenkin elämäni on ollut aika seesteistä ja nautittavaa, koska olen vaatimaton ja luontoystävällinen ihminen enkä kaipaa ravintoloihin enkä suuriin ihmisjoukkoihin. Luonnosta olen saanut pääasiallisesti ravintoni metsästyksen ja kalastuksen kautta, sekä poimien varastoon kaikkea hyvää ja terveellistä.
      Pieni kasvimaakin on valtion mailla eräässä notkelmassa kaukana asutuksesta. Kasvaa ne porkkanat ja kaalit sielläkin ja kuokalla ja lapiolla saa ihmeitä aikaan kun vaan kaikessa rauhassa askartelee. Kuntokin nousee. Eläimet joskus kyllä käy kasvimaallani ottamassa omansa, mutta kjoskaan ne eivät ole kaikkea vieneet. Paitsi kerran yksi villisika ilmeisesti oli kaivellut perunoitani melko lailla. Käyn kuitenkin melko säännöllisesti siellä ulkoilemassa ja samalla ne eläimetkin väistyvät syrjemmälle. Rinkassa kulkevat tarpeelliset välineet helposti ja pressulaavussa on hyvä yöpyäkkin suuren kuusen alla vaikka vähän sataisikin. Makuupussi on lämmin nukkua, eikä hyttysetkään siitä läpi ylety pistämään.
      Ajattelen asian niin että olen siihen oikeutettu, koska olen tämän valtion asukas ja maksanut verojakin heti 14 vuotiaasta kun sai jo tehdä verokirjalle töitä ja 20 vuotta siinä meni työelämässäkin, kunnes alkoi tämä ihmeellinen työläisten tyäpaikkojen vieminen ulkomaille ja muu vähentäminen.
      Kaupungissa minulla on kyllä sosiaalihuollon maksama pieni vuokra-asunto ja oleskelen siellä talviaikana enemmän. Pakettiautossani voi yöpyä mukavasti kaksikin henkilöä, varsinkin kun ollaan hellästi kiinni toisissamme nauttien hiljaisuudesta ja toistemme lämmöstä. On autossa toki lämmittimetkin pahan sään varalle:) Vessaa ei ole, mutta riuku on helppo tehdä minne vaan metsään ja puunjuurelle:) Lämpimän suihkun saa kun lämmittää nuotiossa tai hellesäällä kaasulla vettä ja ripustaa sen puunoksaan ja siitä letku jossa suihkusuutin päässä. Hyvin on toiminut jopa alapesussakin, niin että vieraskin on ollut tyytyväinen:)
      Kahviakaan ei paljoa kulu kun teen enemmän teetä lähiympäristön kasvivalikoimasta. Uskomattoman laaja valikoima ja hyviä teeaineksia luonto pullollaan kun vaan tietää ja uskaltaa kokeilla erilaisia vaihtoehtoja. Sokeri ja suola on onneksi vielä halpaa. Leipääkin saa edullisesti ja voita tai markariinia en paljoa käytäkkää koska öljyt ovat paremmin säilyviä lämpimässä. Se riittää leivänpäällekin tiputeltuna aivan hyvin. Siihen kun paistaa muutaman ahvenen niin johan on maukas ateria ketunleipien ja vaikkapa maitohorsman lehtien ja pehmeiden varsien ym kasvien kera.:)
      En kerro enempää olemisestani työttömänä, mutta nautin elämästäni suunnattomasti enkä enää haluakkaan siihen hektiseen ja stressaavaan työelämään joksi melkein työ kuin työ on nykyään muuttunut ja koko ajan vaan pahenee kun vähennetään henkilökuntaa. Silloin yksi ihminen kuitenkin joutuu tekemään monen ihmisen työmäärän päivässä. Se ei ole laiskuutta, vaan järkevää itsesuojelua, koska en halua sairastua ennen aikojani stressistä aiheutuviin sairauksiin, joita ei vielä tarkkaan edes tynneta mitä ne voivat olla.
      Kyllä ihmisen keho ja mieli kertoo vaistomaisesti mikä sille on pahasta, pitää vaan kuunnella itseään ja koettaa toimia sen mukaan, mutta nyky-yhteiskunnassahan se on melkeimpä mahdotonta, koska kaikessa koetetaan ottaa irti se maksimaalinen hyöty ja vähän enemmänkin.
      En kyllä väitä että yhteiskunta pysyisi pystyssä ja kehittyisi suotuisasti jos minunlaisiani olisi enemmän, mutta en kuitenkaan ole vielä ollut kuormittamassa yhteiskunnan terveydenhuoltoa koska olen henkisesti ja fyysisestikin säilynyt hyvässä vireessä ja terveennä. Menen kyllä sit töihinkin jos minä jostain löydän mielestäni sellaista työtä ja työympärtistön jossa viihdyn. Olen kyllä tehnyt pieniä töitä, kuten maalannut muutamia taloja ja sen sellaista pientä remppaakin, mutta pimeänä tietty etten menettäisi sosiaalietuuksiani. Koska en halua sitä virhettä tehdä että joudun taas siihen kauheaan paperisotaan ja hässäkkään KELA:n ja sossun kanssa. Parempi näin. Saan sit käyttää ne ylimääräiset rahat polttoaineisiin ja vaikkapa pieneen lahjaan rakkaalleni.
      Tämä oli nyt pitkä sepostus, mutta siinä se pääosiltaan on.

    • omat heittellä

      Eipä ole ihme, että Suomi velkaantuu vinhaa vauhtia. Ihan älytöntä rahanjakoa. Vielä ymmärtäisi, jos omille, mutta kun koko maailmalle. Kuka vain saa käpälänsä Suomen kamaralle heti alkaa raha juosta ihmisille, joilla ei ole mitään tekemistä Suomen eikä suomalaisuuden kanssa. Tuskin tulee olemaankaan muuta kuin tämä elätyssysteemi. Ei kai kukaan tosissaan kuvittele afrikkalaisten pyörittävän esim. Suomen talouselämää tai ulkomaiden suhteita jne.
      Omille työttömille maksetaan 9€/pv jotain osallistumisrahaa, mamuihin verraten pitäisi olla 90€/pv. Suurin osa suomalaista maksaa veroja ja kaikenlaisia veronluonteisia maksuja, mamupopulaatio ei maksa mistään mitään ikinä. Kaikki on ilmaista ja vapaasti käytettävissä. Miten sinisilmäisiä päättäjät voivatkaan olla?
      En usko tämän hulvattoman rahanjaon jatkuvan loputtomiin. Ennenpitkää on tultava seinä vastaan. Pahoin pelkään, stopin koskevan vain omia kansalaisia, eihän mamujen elintasoa voi laskea. Jokatapauksessa tilanne on kestämätön, mitä enemmän tietoa tihkuu, sen enemmän ihmiset alkavat tajuta, missä mennään. Velkarahalla elättäminen on lopetettava ja keskityttävä omiin kansalaisiin, työttömiin, vanhuksiin ja sairaisiin.

    • erertrgwrgfdfgfefdf

      Eipä se ole niin hienoa jos suomeen satsattaisiin, mukavampi ulkomaalaisia avustaa!

    • näin on

      Sota on maassa ja tarvitaan konekivääri tutkinto,siinä se.

    • Olisipa muusa

      Eräjussissa on sen verran kirjailijanainesta, että joskopa siitä sinulle se mukava työ. Tosin siitäkin aiheutuisi todennäköisesti niitten vähäisten sosiaalietuuksiesi menetys tässä suloisessa Suomessamme. Pimeenä kun on vaikea olla kirjailija. Siispä hauskuta meitä täällä ja irroittele elämästäsi, niin kauan kuin terveyttäkin riittää, ja sen jälkeenkin. Hyvää sunnuntainjatkoa kaikille, kaikesta huolimatta.

    • spriilämmitin

      Lieksassa näitä EräJusseja riittää. Seurustelevat lasikantisen laulukirja metsänjumala Tapion kanssa.

      • Olisipa muusa

        Lasikantinen laulukirjakin on parempi, kuin koliseva tyhjä tynnyri, johon toni ja muut edessäpäin jatkavat virkavastuusta, enemmän myöhemmin. Sitäpaitsi, metsänjumala Tapio on hieno mielikuvajumala. Jumalattarena näen unissanikin kuvia heterona ennen kaikkea Dianasta, joka on muodokas vahva metsän nainen.


      • Olisipa muusa
        Olisipa muusa kirjoitti:

        Lasikantinen laulukirjakin on parempi, kuin koliseva tyhjä tynnyri, johon toni ja muut edessäpäin jatkavat virkavastuusta, enemmän myöhemmin. Sitäpaitsi, metsänjumala Tapio on hieno mielikuvajumala. Jumalattarena näen unissanikin kuvia heterona ennen kaikkea Dianasta, joka on muodokas vahva metsän nainen.

        Ohoh! Aloitin lauseen, ja oikolukematta minusta tulikin loppulauseessa lesbo:) (nauraa). Hoh hoijaa teidän kanssa.


      • toni.
        Olisipa muusa kirjoitti:

        Lasikantinen laulukirjakin on parempi, kuin koliseva tyhjä tynnyri, johon toni ja muut edessäpäin jatkavat virkavastuusta, enemmän myöhemmin. Sitäpaitsi, metsänjumala Tapio on hieno mielikuvajumala. Jumalattarena näen unissanikin kuvia heterona ennen kaikkea Dianasta, joka on muodokas vahva metsän nainen.

        "koliseva tyhjä tynnyri, johon toni ja muut edessäpäin jatkavat virkavastuusta, enemmän myöhemmin. "

        kyllä virkamies on vastuussa puheistaan kuten me kaikki muutkin, hänkin oli vastuussa puheistaan http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/38976-esko-saastamoinen-vapautettiin-p-kn-perussuomalaisten-piirin-toiminnasta

        onko niin että toiset voivat puhua mitä vain ilman vastuuta mutta toiset joutuvat vastuuseen puheistaan?


    • toni.

      kuka on vastuussa somali-koneinsinööri puheista jos somaleissa ei olekkaan koneinsinöörejä, eikö sellainen ole väärän julkisen tiedon levittämistä joka ei varmaan ole sallittua?

    • hnhuh23ehuenihd

      Pakko olla koneinsinöörejä kun on lehteä myöten toitotettu niin olevan ja luotetulta taholta vielä!

    • virkavastuu

      Virkamies toimii- ja antaa lausuntoja virkavastuulla.

      • kele tana

        kyllä näitten virkavastuut on nähty


      • heikki vaan

        Muistelen, ettei koneinsinööreistä lausunut yksikään virkamies vaan somaliedusmies Muktar Nuur. Asian voipi tarkistaa Karjalaisen sivuilta. Ihmettelen miten asiaa halutaan vääristellä tällä palstalla. Somalien edusmies ei toimi virkavastuulla.


    • husoovarna

      Virkamies on kertonut Lieksaan muuttaneissa olevan mm. koneinsinöörejä. Hänen vastuullaan on asia. Ei kai virkamies valehtele? Maakunnan johtavassa Laakkosen suvun pää-äänenkannattajassa kerrottiin.

      • toni.

        voisiko saada linkin lehteen tuohon uutiseen tai kuvakaappaukseen, niin nähtäisi tämä koneinsinööri juttu oikein virallisesti?

        siis linki lehden uutiseen tai kuva tai kuvakaappaus tai voisin ostaa lehden jos sellainen jostain löytyy?


      • virkavastuu

        Virkamies vastaa teoistaan, toiminnastaan, sanoistaan. Se on virkavastuu.
        Virkamiehen on Valtiovarainministeriön ohjeen mukaan toimittava tasapuolisesti, sovinnollisuutta edistäen ja asiakkaan edun mukaisesti.
        "Kiikunkaakun" tapauksissa etu on aina asiakkaan.


      • etsitään lehti
        toni. kirjoitti:

        voisiko saada linkin lehteen tuohon uutiseen tai kuvakaappaukseen, niin nähtäisi tämä koneinsinööri juttu oikein virallisesti?

        siis linki lehden uutiseen tai kuva tai kuvakaappaus tai voisin ostaa lehden jos sellainen jostain löytyy?

        Tässä on ainakin päivämäärä jolloin uutinen oli lehdessä.

        Soile Syrjäläinen toteaa Karjalaisessa 28.10.2011 seuraavaa:

        Lieksan somaliyhteisö kasvaa marraskuussa 24 uudella jäsenellä, minkä jälkeen heitä on n. 200. Kaikki tulevat ovat saman ydinperheen jäseniä. Suomeen pääsee ns. kasvattilapsia, hekin ovat pääasiassa setien ja tätien lapsia, kertoo Lieksan sosiaalijohtajaksi ylennetty Soile Syrjäläinen (sdp). Hän on pahoillaan kaavaillusta kiristyksestä perheenyhdistämispolitiikassa. Lieksan somaleista on 80% alle 35-vuotiaita.

        Syrjäläisen mielestä se on vain huhu, että somalit rakentavat elämänsä sosiaaliavustusten varaan. "Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä", Soile Syrjäläinen on huomannut. "Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan", hän toteaa.


      • uskon Soilea
        etsitään lehti kirjoitti:

        Tässä on ainakin päivämäärä jolloin uutinen oli lehdessä.

        Soile Syrjäläinen toteaa Karjalaisessa 28.10.2011 seuraavaa:

        Lieksan somaliyhteisö kasvaa marraskuussa 24 uudella jäsenellä, minkä jälkeen heitä on n. 200. Kaikki tulevat ovat saman ydinperheen jäseniä. Suomeen pääsee ns. kasvattilapsia, hekin ovat pääasiassa setien ja tätien lapsia, kertoo Lieksan sosiaalijohtajaksi ylennetty Soile Syrjäläinen (sdp). Hän on pahoillaan kaavaillusta kiristyksestä perheenyhdistämispolitiikassa. Lieksan somaleista on 80% alle 35-vuotiaita.

        Syrjäläisen mielestä se on vain huhu, että somalit rakentavat elämänsä sosiaaliavustusten varaan. "Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä", Soile Syrjäläinen on huomannut. "Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan", hän toteaa.

        Jos Soile Syrjäläinen sanoo, että on koneinsinöörejä somalien joukossa, en epäile sitä.
        Soile vastaa virkavastuulla sanoistaan.
        Voihan siellä joukossa jokunen insinöörikin olla.


      • Koneinsinööri, aito
        uskon Soilea kirjoitti:

        Jos Soile Syrjäläinen sanoo, että on koneinsinöörejä somalien joukossa, en epäile sitä.
        Soile vastaa virkavastuulla sanoistaan.
        Voihan siellä joukossa jokunen insinöörikin olla.

        Väite voi olla totta. Koneinsinööri ei ole suojattu nimike ja kaikki jotka haluavat käyttää itsestään nimikettä koneinsinööri esim puhelinluettelossa, nimihaussa, tai vaikka viranomaisyhteyksissä, voivat tehdä sen vapaasti.

        Ongelma syntyy vasta silloin jos pyrkii työhön väittäen omaavansa koneinsinöörin koulutuksen, vaikka koulu on käymättä.


      • Koneinsinööri, aito
        Koneinsinööri, aito kirjoitti:

        Väite voi olla totta. Koneinsinööri ei ole suojattu nimike ja kaikki jotka haluavat käyttää itsestään nimikettä koneinsinööri esim puhelinluettelossa, nimihaussa, tai vaikka viranomaisyhteyksissä, voivat tehdä sen vapaasti.

        Ongelma syntyy vasta silloin jos pyrkii työhön väittäen omaavansa koneinsinöörin koulutuksen, vaikka koulu on käymättä.

        Koneinsinööriys voi olla myös väärinymmärtämisen tulos. Maailmalla asentaja voi omata englanninkielisen engineer-alkuisia tehtävänimikkeen. Ruotsissa koulutetaan mm lukio-insinöörejä, gymnasieingengör.


      • töihin vaan
        Koneinsinööri, aito kirjoitti:

        Koneinsinööriys voi olla myös väärinymmärtämisen tulos. Maailmalla asentaja voi omata englanninkielisen engineer-alkuisia tehtävänimikkeen. Ruotsissa koulutetaan mm lukio-insinöörejä, gymnasieingengör.

        Hyvähän se jos siellä joukossa asentajiakin olisi.


      • faktaa2
        Koneinsinööri, aito kirjoitti:

        Väite voi olla totta. Koneinsinööri ei ole suojattu nimike ja kaikki jotka haluavat käyttää itsestään nimikettä koneinsinööri esim puhelinluettelossa, nimihaussa, tai vaikka viranomaisyhteyksissä, voivat tehdä sen vapaasti.

        Ongelma syntyy vasta silloin jos pyrkii työhön väittäen omaavansa koneinsinöörin koulutuksen, vaikka koulu on käymättä.

        Ne ovat koneinsinöörejä jos Soile niin sanoo. Kyllä Syrjäläinen työnsä osaa eikä turhaan koneinsinöörihuhuja levittele.


      • faktaa2 kirjoitti:

        Ne ovat koneinsinöörejä jos Soile niin sanoo. Kyllä Syrjäläinen työnsä osaa eikä turhaan koneinsinöörihuhuja levittele.

        eikös ne Lieksan koneinsinöörit voisi perustaa sinne insinööritoimistoa. Afrikkalainen erikoisosaaminen varmaan rikastuttaisi Lieksan konepajateollisuutta.


    • virkavastuu

      Virkamies joko vannoo tai sitoutuu virkaan astuessa noudattamaan virkaehtosopimusta ja yleistä virkavastuuta.

      • toni.

        onko voinut tapahtua väärä lausuma virkamieheltä, siis lausuma ei olekkaan totuudenmukainen?


      • virkavastuu
        toni. kirjoitti:

        onko voinut tapahtua väärä lausuma virkamieheltä, siis lausuma ei olekkaan totuudenmukainen?

        Ei.


      • Se muusankaipaaja
        virkavastuu kirjoitti:

        Ei.

        Perustelua kaipaava. Lakimiehet ja juristit esille! Finnlex auttakoon kotijuristeja.


    • Se muusankaipaaja

      Korjaan. Yhdellä n:llä kirjoitetaan Finlex. Aivan kuin, sydämeen ei mahdu kahta ämmää.

    • virkavastuu

      Asiat ovat niin kuin ne näyttävät olevan, tai eivät näytä, todennäköisesti ovat, tai eivät ole, riippuen kokonaisuudesta, yksilöstä ja tilanteesta, virkavastuulla.

    • toni.

      siis onko lieksassa yhtään somalitaustaista koneinsinööriä?

      • kaivostoimintaa pian

        On niitä insinöörejä. Paperit ovat matkalla työkkäriin.


      • Pian täällä
        kaivostoimintaa pian kirjoitti:

        On niitä insinöörejä. Paperit ovat matkalla työkkäriin.

        Paperit ovat tulliselvityksessä Helsingissä samassa matkalaukussa.


    • virkavastuu

      ON, ja ei, siin on reikä. Kato!, onpas kertyny pientä, nappulaa. Arvaa mitä Masa Niemi sano seuraavana kun oli ryypänny? En muista eilisestä pätkääkään.

    • Olisipamuusa

      Niinpä. Melkein repesin. Paino sanalla melkein, koska kuitenkin vakavasta asiastahan tässä on kysymys. Erityisesti olen huolissani Lieksan sosiaalitoimen työhyvinvoinnista. Pannaanpas lisää huumoria, koska huumorilla pärjää pitkälle, kuten sanottu. Peltopelleille terkkuja, ja etenkin peräkammariin.

      https://www.youtube.com/watch?v=p5JlWDbdCQc

      • hyvä pojat

        Mutta sehän on paikallinen maanviljelijä päässyt naistenetsintä ohjelmaan.


      • perikset rules
        hyvä pojat kirjoitti:

        Mutta sehän on paikallinen maanviljelijä päässyt naistenetsintä ohjelmaan.

        Se on oikein päästä pillukan hajuun muutenkin kun pikkusiskon pikkareista.


      • Kansanliike
        perikset rules kirjoitti:

        Se on oikein päästä pillukan hajuun muutenkin kun pikkusiskon pikkareista.

        Pojillen pittää suaha silakanhajusta muualtahhiin kun sillipurkista.


    • olisipamuusa

      Ja vastapainoksi, tälle Lieksan vaikealle, tulehdusta liki lähestyvälle mielikuvatilanteelle, hempeämpää. Hyvää sunnuntainjatkoa kaikille, olipahan sitten ihonväri, uskonto, poliittinen kantanne tai vakaumuksenne kuva ajassamme, mikä tahansa.
      https://www.youtube.com/watch?v=XstNXnH91QY

      • Jatkoon

        Olavi Virta laulaa yksin, mutta moniäänisesti. Joissakin äänissä on aloituksissa epätarkkuutta. Onhan ääntys pitänyt tehdä monta kertaa ja aina se ei ole mennyt samalla tavalla. Kun kaikki laulannat laitettiin päällekkäin, tuollainen siitä sitten tuli. Kahdeksan pistettä.


      • toni.

        tosi on? http://www.talentia.fi/lehti/lehden_jutut/tasta_puhutaan/maahanmuuttoa_ja_politiikkaa.6062.blog

        "Kotouttamisen haasteista kovimmillaan kertoo Soile Syrjäläisen kuvaus kesältä 2011, kun Lieksaan tuli 16-henkinen perhe suoraan pakolaisleiriltä. Heidät haettiin Lieksaan Helsinki-Vantaan lentokentältä ja asutettiin 4 huoneen kerrostaloasuntoon.
        – Melkoinen mylläkkähän siitä alkoi. Piti opettaa kaikki vesihanojen ja vesivessojen toiminnasta alkaen. Ihan kertasanomisella eivät uudet tavat juurtuneet. Naapureilta tuli sanomista vähän joka asiasta, ei vähiten tarpeiden tekemisestä ulos ja metelistä."


      • toni.
        toni. kirjoitti:

        tosi on? http://www.talentia.fi/lehti/lehden_jutut/tasta_puhutaan/maahanmuuttoa_ja_politiikkaa.6062.blog

        "Kotouttamisen haasteista kovimmillaan kertoo Soile Syrjäläisen kuvaus kesältä 2011, kun Lieksaan tuli 16-henkinen perhe suoraan pakolaisleiriltä. Heidät haettiin Lieksaan Helsinki-Vantaan lentokentältä ja asutettiin 4 huoneen kerrostaloasuntoon.
        – Melkoinen mylläkkähän siitä alkoi. Piti opettaa kaikki vesihanojen ja vesivessojen toiminnasta alkaen. Ihan kertasanomisella eivät uudet tavat juurtuneet. Naapureilta tuli sanomista vähän joka asiasta, ei vähiten tarpeiden tekemisestä ulos ja metelistä."

        "Kotoutumisessa kielen oppiminen on keskeinen asia. Kielikurssien järjestäminen ei ole aivan yksinkertaista eikä koulutusta polkaista tyhjästä. Vieraan kielen opiskelu ei ole helppoa varsinkaan, jos oman kielen luku- ja kirjoitustaito puuttuu. Uutta kieltä pitää voida käyttää, mutta jos kurssilla istuu päivät pitkät toisten kielipuolien kanssa, niin harjoittelemaan ei juuri pääse."


      • toni. kirjoitti:

        "Kotoutumisessa kielen oppiminen on keskeinen asia. Kielikurssien järjestäminen ei ole aivan yksinkertaista eikä koulutusta polkaista tyhjästä. Vieraan kielen opiskelu ei ole helppoa varsinkaan, jos oman kielen luku- ja kirjoitustaito puuttuu. Uutta kieltä pitää voida käyttää, mutta jos kurssilla istuu päivät pitkät toisten kielipuolien kanssa, niin harjoittelemaan ei juuri pääse."

        hyysärien mielestä hommassa on järkeä.

        Kukaan ei ole vielä kertonut, miksi somalit ovat tulleet/haettu tänne.


      • toni.
        centti kirjoitti:

        hyysärien mielestä hommassa on järkeä.

        Kukaan ei ole vielä kertonut, miksi somalit ovat tulleet/haettu tänne.

        olenkin monta kertaa kysynyt miksi lieksassa on somaleita enkä ole järkevää vastausta saanut, joku muu elätti tulisi halvemmaksi?


      • ­­­¢
        toni. kirjoitti:

        olenkin monta kertaa kysynyt miksi lieksassa on somaleita enkä ole järkevää vastausta saanut, joku muu elätti tulisi halvemmaksi?

        ne somalithan voisi laittaa siellä johonkin aitaukseen, jossa niitä voisi syrjäkylienkin ihmiset käydä katselemassa, maksua vastaan tietenkin, ihan livenä. Urokset ja naaraat tietenkin erikseen, etteivät lisäänny.


    • Siksi

      Lieksan väkiluku ollut kauan jyrkässä laskussa. Somalit ovat paikkaamassa väestövajetta.

    • huilujoulu

      Miksi tyhjää pitää tyhjällä paikata?

      • typötyhjää

        Hyvä kysymys! Tyhjät tekee vain tyhjää!


    • kateetti

      Odotellaan vähän. Kotoutumisen jälkeen koneinsinöörit ryntäävät työelämään ja verotuloja alkaa kertymään.

      • ikurin pelle

        toni./centti/c käy jakomielisiä yksinpuhelujaan näillä saiteilla ja sanoo olevansa vieläpä Tampereelta. Rasistinen narsisti, jolla on pikkupojan elkeet.


    • pellelle vielä

      toni./centti/c on yksi henkilö eli multipersoona, joka kirjoittelee puutaheinää ja vastailee omiin typeriin kysymyksiinsä. Kyseiset kirjoitukset voidaan jättää kommentoimatta omaan arvottomuuteensa.

      • poliitikko toni

        Eipähän ole yksinäistä kun itse esittää kysymyksen ja antaa siihen hetken päästä vastauksen. Kannatus 100%.


    • tra1

      Käsittämätön ketju, jossa jätetään kokonaan ottamatta huomioon se, että sosiaaliviranomaisilla on tiukka vaitiolovelvollisuus. He siis tietävät hyvin paljon enemmän kuin sanovat. Näillä keskustelupalstoilla taas sanotaan hyvin paljon enemmän kuin oikeasti tiedetään.

      Kun täälläkin luultavasti seikkailee muutamakin, joka saa sosiaalitukia, kysyn: "Haluaisitko itse, että jonkun sattumalta niin vaatiessa saamiesi tukien määrä paljastettaisiin noin vain kaikille?"

      • vedätystä

        Siksipä myös kaikki hutirahoitukset jäävät pimentoon, kun niitä ei tiedä kuin rahan jakaja itse. Mitenkähän paljon rahaa tuhlataan väärin perustein, kun täti uskoo kaiken ja kyynel silmäkulmassa kiiltäen antaa maksuosoituksen, jolla sen saaja käy kaljan ostossa nauraen paskaista ja kerskuen miten sai taas kusetettua tätiä. Samahan se on näiden uuslieksalaisten kanssa. Jos avokätinen rahanjako heille loppuisi, voisi syntyä melkoinen mekkala. Ihmisten kekseliäisyys on uskomaton, kun kyseessä on oma etu. Sen ymmärtävät myös lukutaidottomat.


      • Ei tyhmä joka pyytää
        vedätystä kirjoitti:

        Siksipä myös kaikki hutirahoitukset jäävät pimentoon, kun niitä ei tiedä kuin rahan jakaja itse. Mitenkähän paljon rahaa tuhlataan väärin perustein, kun täti uskoo kaiken ja kyynel silmäkulmassa kiiltäen antaa maksuosoituksen, jolla sen saaja käy kaljan ostossa nauraen paskaista ja kerskuen miten sai taas kusetettua tätiä. Samahan se on näiden uuslieksalaisten kanssa. Jos avokätinen rahanjako heille loppuisi, voisi syntyä melkoinen mekkala. Ihmisten kekseliäisyys on uskomaton, kun kyseessä on oma etu. Sen ymmärtävät myös lukutaidottomat.

        Tottakai somalit tavoittelevat omaa etuaan ja sen myös saavat.
        Bensaa kupongeilla, uusia vaatteita, maastofillareita, autoja, lastenrattaita, ruokaa konttitolkulla pienille uusille lieksalaisille ja koko perheelle etc.


    • tra1

      Kukaan ei vastannut. Mielenkiintoista. :)

    • gffhhggffhjjhhggggg

      Kerronpa erään tositarinan jonka näin TV ssä 90 luvulla....siinä hyysäritantt haastatteli maahantulutta somalia määritellen sen ammattia...

      Hyysäri -Mitä teitte työksenne

      Somali - Minä laske numero paperilla

      Hyysäri -Olette siis ekonomi

    • Oligospermia

      Somalit ovat tuottavia yksilöitä. Perheissä on kymmenkunta lasta. Ei mene ne spermat vessapaperiin ja pöntöstä alas.

    • Ovatko saapuneet?

      Miten lienee insinöörien papereiden kanssa?

      • tahvana

        Paikallislehti kertoo heti, kun todistukset ovat saapuneet.


    • Kirjaamostasanottiin

      Nyt on insseillä todistukset. Vihoin ja viimein. En epäillyt Soilen sanoja.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6283
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4016
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2436
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1423
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe