Viitanen on myös allekirjoittanut lainvastaisen tukipäätöksen?

hervannan.marakatti

http://simonelo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/180382-ministeri-pia-viitanen-on-myos-allekirjoittanut-lainvastaisen-tukipaatoksen

Ministeri Pia Viitanen on myös allekirjoittanut lainvastaisen tukipäätöksen?
20.11.2014 08:17 Simon Elo Kotimaa Opetus- ja kulttuuriministeriö Perussuomalaiset Nuoret Poliittisten nuorisojärjestöjen avustukset 40 kommenttia ilmoita asiaton viesti
Perussuomalaiset Nuoret on tyytyväinen korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) tekemään päätökseen koskien valitustamme poliittisten nuorisojärjestöjen vuoden 2013 valtiontuista. Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) tukipäätös kumotaan ja asia palautetaan ministeriöön uudelleen käsiteltäväksi.

Päätöksessään KHO katsoo, että OKM on ylittänyt harkintavaltansa arvioidessaan Perussuomalaisten Nuorten monikulttuurisuutta koskevia näkemyksiä.

Oikeutta ei saa, ellei sitä hae. Valtiovalta ei saa rajoittaa ihmisten mielipiteen- ja sananvapautta.

Perussuomalaiset Nuoret on jättänyt valituksen korkeimpaan hallinto-oikeuteen koskien myös vuoden 2014 valtiontukia. Haluamme korostaa, että entinen kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas) ei ole ainoa, joka on tehnyt vääriä päätöksiä.

Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen (sd) on joko tietämättään tai tahallaan puhunut muunneltua totuutta väittäessään, että Perussuomalaisten Nuorten näkemys monikulttuurisuudesta ei ole vaikuttanut vuoden 2014 tukipäätökseen.

Opetus- ja kulttuuriministeriön antamassa oikaisuvaatimuksemme hylkäävässä päätöksessä perustelut ovat sisällöltään samat kuin vuonna 2013:

”Samoin järjestön näkemykset monikulttuurisuusasioissa ovat olleet ristiriidassa nuorisolain arvopohjan kanssa. Järjestön tulisi huomioida toiminnassaan lain arvopohja, ja sitä on mm. monikulttuurisuus ja syrjimättömyys […].”

Ministeri Viitanen on todennäköisesti allekirjoittanut lainvastaisen tukipäätöksen. Toivomme, että ministeri Viitanen on sanansa mittainen ja myöntää järjestöllemme tämän vuoden tuen oikeudenmukaisesti sekä aloittaa tukijärjestelmän uudistustyön.



(Kirjoitus on alunperin julkaistu Perussuomalaisten Nuorten kannanottona.)

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • http://yle.fi/uutiset/viitanen_valmis_nostamaan_perussuomalaisten_nuorisojarjeston_tukea/7640165

      Viitanen valmis nostamaan perussuomalaisten nuorisojärjestön tukea
      Kulttuuriministeri Pia Viitasen mukaan Perussuomalaiset Nuoret ry:n vuoden 2013 avustussumma saattaa nousta. Tuesta aikoinaan ministerinä päättänyt Paavo Arhinmäki muuttaisi vain tuen perustelut.


      Pia Viitanen
      Kuva: Yle
      Perussuomalaiset Nuoret sai erävoiton taistelussaan avustussummien jaosta, kun Korkein hallinto-oikeus totesi, että järjestöä on syrjitty rahanjaossa.

      – Tämä päätös arvioidaan nyt uudestaan. On hyvin mahdollista, että se vaikuttaa avustussummaan, sanoo kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen (sd.).

      Viitasen mukaan tapaus osoittaa, että avustusten jakamisen kriteereissä on liikaa tulkinnanvaraisuutta ja koko jakotapa pitäisi uudistaa.

      Esimerkiksi Kokoomusnuoret on saanut ministeriöltä kaksikymmentäkertaisen avustussumman verrattuna perussuomalaisiin. Perussuomalaisia närästi rahanjaon perusteluissa etenkin kohta, jonka mukaan järjestö on monikultturisuuden vastainen.

      Vuoden 2013 avustuksia oli kulttuuriministerinä jakamassa Paavo Arhinmäki (vas.). Hänen mukaansa ministeriö on vastineessaan Korkeimmalle hallinto-oikeudelle käyttänyt vääriä perusteluja. Monikulttuurisuusasioilla ei ollut merkitystä, vaan tuen piti pienenä perussuomalaisten nuorisojärjestön vähäinen toiminta. Nuorisolain mukaan tukia jaettaessa arvioidaan toiminnan laajuus ja laatu.

      – 20 000 euroa, joka perussuomalaisten nuorille myönnettiin vuonna 2013 suhteessa siihen, että heillä on ollut yhteensä kolme tapahtumaa ja sata osallistujaa, niin sekin on kohtuullisen paljon, Arhinmäki sanoo.

      Hän vertaa, että isoimman tuen saanut Keskustanuoret kokosi 17 000 osallistujaa valtakunnallisiin tapahtumiin. Arhinmäelle riittäisi, että tukipäätöksen perustelu korjataan.

      Tukien jakamisen perusteluissa oli sekavuutta. Monikulttuurisuuden edistäminen on yksi kriteeri, kun arvioidaan, onko järjestö kelvollinen tuensaajaksi. Sen kynnyksen perussuomalaisnuorten järjestö on ylittänyt jo saadessaan jotain tukea. Avustussummaan monikulttuurisuus ei vaikuta.

      Pia Viitasen mukaan poliittisten nuorisojärjestöjen tukea voitaisiin ryhtyä jakamaan parlamentaarisesti, emopuolueen vaalimenestyksen mukaan.

      Arhinmäki epäilee jakotavan muuttamista, mikäli tuki tulee veikkausvoittovaroista.

      – Olisiko Keskustanuorten avustusta pitänyt laskea roppakaupalla sen vuoksi, että puolue menestyi huonosti vaaleissa. Olisi viety mahdollisuus nuorisotoiminnan pyörittämiseltä.

      LUE MYÖS

      KHO: Perussuomalaisten nuoria syrjittiin rahanjaossa 19.11.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6539
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4223
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2627
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1056
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe