Siperianhusky

Huskyista kiinnostunut.

Olisin kiinnostunut siperianhuskyista. Haluaisin rodun omistajilta omia kokemuksia. Varsinkin sen lenkkeilystä! Esim: kesällä ja talvella, kuinka pitkiä?
Haluaisin myös kuulla sen kouluttavuudesta. Onko helppo kouluttaa ja yms. Sopiiko ensi koiraksi? Ja niin edespäin.

5

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokemus.

      Meillä 2 urosta, 2.5v ja 10kk. Itselle oli ensikoira. Lapsien kanssa tulee hyvin toimeen. Jos kummatkin mukana lenkillä alkaa veto koko ajan. Jos yksi koira mukana niin ei vedetä. Viime kesänä oltiin uimassa ja noin 3km lenkeillä jossa piti olla vettä mukana kun läähätettiin niin kovaa. Syksyllä on vedetty kickbikella ja pyörällä vieressä. Talvella on tarkotus ainakin pulkalla lapsia vedättää.

      Jos koiraa haluaa kouluttaa paljonkin niin aivan väärä rotu. Todella viisaita kummatkin mutta miellyttämisenhalua ei ole. Toista voi motivoida herkuilla, toinen ei välitä niistä.

      Vapaana pito ei onnistu ilman itsensä valelua hk:n blöllä. Meillä aidattu piha sellasella matalalla vihreellä aidalla että oppisi rajansa niin nuorempi menee alta harvase päivä. Toinen ei ole kertaakaan karannu, odottaa vaan kiltisti pihassa ja kattelee missä se toinen menee.

    • 18+8

      Husky tarvitsee paljon liikuntaa ja tekemistä. jos se ei saa liikuntaa riittämiin, sen kyllä huomaa koiran rauhattomasta käytöksestä, ääntelemisestä ja siitä, että se tekee tuhoja yksin ollessaan.

      Husky on energiatasoltaan erittäin energinen koira, saksanpaimenkoirani on ollut helppo liikuttaa, aktivoida ja pitää tyytyväisenä tähän meidän nyt 1v täyttävään huskyyn verrattuna. Aivan uskomattomasti virtaa ja siihen väsyttämiseen saa tosiaan käyttää aikaa ja energiaa _joka päivä_.
      Kyllä huomaa jos jää parikin päivää vähemmille liikunnoille nimittäin. Niin minä kuin naapuritkin.

    • Tässämitäkeksin

      Jos et liiku huviksesi noin 15 tuntia viikossa ulkona jo muutenkin, on väärä rotu.
      En ymmärrä miksi ihmiset jotka eivät liiku oikeasti, ottavat rekikoiran: eihän sitä välttämättä reellä tartte ajeluttaa, mutta jos koira on tarkoittetu vetämään 50 km päivässä kevyttä kuormaa, niin miten se olisi tyytyväinen kilometrin pullakävelyyn? Jos itse ei juokse miksi ottaa rodun jolle juokseminen on elämän suola? Husky on aktiivisen ulkoilmaihmisen ja liikkujan koira.
      Joten mieti, oletko ihminen joka tekee nyt jo. Kyllä se parituntia päivässä ulkoilua on ihan minimi. Kesällä mennään tietenkin aina ilman mukaan, liian kuuma on liian kuuma. Sitten voi enemmänkin oleilla ja käyskennellä.

      Siperianhusky on alunperin arktinen vetokoira. Kyllä, se on kaunis, hurmaava, vekkuli, itsenäinen, itsepäinen ja riippuen kuka kouluttaa onko se hankalaa. Se on fiksu eikä palveluskoira. Mutta se on ennen kaikkea erittäin aktiivinen vetokoira. Minun 15-vuotias kävi pappalenkkeinään samoja kun naapurin sussari nuorena vakituiseen. Liikunnan määrä täytyisi olla valtava. Me ulkoiltiin aina minimissään 2 tuntia päivässä lenkkeillen, juostiin yhdessä, käytiin metsässä ja vaeltamassa, uimassa, jne.
      Jos olet hyväkuntoinen, aktiivinen, tekevä ja jaksat juosta ilmankin koiraa, niin voisi olla sinunkin rotusi. Mutta jos olet huonokuntoinen etkä nytkään liiku missään, on parasta käydä vaikka toisten huskeja katsomassa mutta myöntää tosiasiat. Mieti siis etukäteen, oletko vaan ihastunut rotuun (sitä voi ihastella omistamattakin) vai miksi juuri husky.
      Voit vaikka kokeilla tästä eteenpäin miltä tuntuu joka aamu kiskaista tunnin lenkki.

      Husky sopii ensimmäiseksi koiraksi, jos muuten on kokemusta koirista, eläimistä ja otat riittävästi tietoa, näet koiria ja osaat olla sen verran nöyrä että tosiaan tajuat opetella (etkä luule vaan tietäväsi) jne. mutta hankaluuksia tulee, jos yliarvioit itsesi, aktiivisuutesi, luontaiset kykysi kasvattaa koiria. Koulutettavuus tuskin tulee onnistumaan jos et hanki tietoa ja hae apua, sillä se saattaa olla ylläri ja sinulla on käsissäsi pahimmillaan ylienerginen ja turhautunut karkuri, joka ei kuuntele, tottele eikä välitä, ei opi sisäsiistiksikään ja tuhoaa kaiken. Ei siis pahuuttaan eikä "uhmatakseen" kuten jotkut typerykset väittää, vaan koska se kyllä keksii itselleen tekemistä jos sinä et keksi.
      Muutenkin se saattaa olla todellinen "hand full" ensimmäiset vuodet (noin 10een vuoteen saakka, sitten se alkaa rauhoittua).

      Husky on pitkäikäinen, jopa 15-16vuotta. Mieti siis elämäntilanteesi ja muutokset, muutot, muut haaveesi jne. se on pitkä sitoumus. Oletko valmis etsimään kämppäsi aina sen mukaan?
      Husky ei ole yhden miehen koira, se on ja sen pitää olla kaikkien käsiteltävissä. Se suhtautuu kaikkiin ystävällisesti, on lempeä, innokas ja leikkisä. Se on myös älykäs ja todennäköisesti vie sinua 6-0 aina kun pystyy, mutta mikään uhittelija se ei ole. Se ei ole agressiivinen eikä uhmaa, mutta se vaan ei tottele - jos ei huvita.
      Joillain on voimakas riistavietti, mikä saattaa aiheuttaa hankaluuksia, sitä ei sitten saa karsittua pois. Vapaana ei kaikkia pysty pitämään koskaan.
      Husky ei myöskään viihdy pitkiä aikoja yksin, jos siis ottaa yhden, pitää omistajan todella omistautua, siis sitä aikaa pitää olla. Yksinäinen husky = onneton husky.

      Ulvonta saattaa olla korvia huumaavaa.
      En nyt keksi enempää. Toivottavasti löydät paljon tietoa, kysele kasvattajiltakin lisää, googlaa, lue kirjoja jne. ainakin sitten tiedät enemmän. Olet kyllä oikeassa kun harkitset ja kyselet, koira on sen verran ihana ystävä ja pitkäaikäinen, suuri vastuinen elämä, että se on melkein kun lapsen hankkisi. Koira vaan ei koskaan kasva vastaamaan itsestään.

    • alp

      Kenellä on sinisilmäinen husky/malamuuttiuros, ajattelimme tehdä pentuja omalla sinisilmäisellä 3-vuotiaalla husky/malamuuttinartullamme ja mies puuttuu

    • alp

      facebook alp özalp

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5208
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3387
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1522
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1373
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1046
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      968
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      749
    Aihe