Taidetyö ja palkka

Stradivarius

Valtio maksaa taiteiijoiden koulutuksen, mutta ei haluaa rahansa takaisin. Suomalainen yhteiskunta on geologisesti syrjässä. Suomessa on huonot Taidemarkkinat. Jos taidemarkkinat olisivat olleet hyvät, niin taiteilija saisi kunnon työmiehen palkkaa. Ei pidä paikkaansa, että taiteilijoilla ei ole töitä. Valtion pitää ymmärtää taiteen arvo. Taide operoi tunteella ja aisteilla. Ihmisillä on liikaa Tieteellista ajattelua. Siksi taide jää pimentoon. Pysyäkseen kehityksessä taiteilijan on oltava yhteiskunnallinen.

Suomessa ei ole mitään kaupunkitaidetta. Se mitä taiteilija VOISI tehdä ja mitä hän SAA tehdä Suomessa eivät ole sama asia. Taidetta pitää uskaltaa lisää. Pitää kasvattaa ihmisten suhtautumista taiteeseen ja kasvattaa näin Taidemarkkinoita. Suurin ehkä summa mitä elävästä taiteilijasta on maksettu on yli miljoona euroa. Taide on pääoma ja henkinen potentiaali. Taidetta ei pysty mittaamaan rahassa, sillä sen vaikutus on moniulotteista ja se kattaa koko yhteiskuntaa. Taiteilijalle täytyy maksaa normaali vahva työmiehen palkkaa ja antaa taidetyötä.

Suuri osa taidetta päättyy ilmaiskäyttöön: netti, kirjastot, julkiset kuvat, musiikki, henkinen luovuus ja tietoisuus, vapaus, ilo, onni....Työttömyyysraha, millä suuri osa taiteilijoita kituu on yhtä kuin taiteilijatyöttömyyspalkka, mutta se ei riitä, sillä taiteilija tarvitsee asiakkaita. Taidetta ei tehdä itselleen vaan ihisille kuten kaikki muutkin alat. Jos valtio ja kansa eivät tajuaa käyttää taiteilijoiden palveluja ja visiota, niin se tarkoittaa, että yhteiskunta degradoituu ihmisten lyhytaivoisuuteen. Jos ei olisi taidetta yhteiskunta loppuisi. Elämä on taidetta ja ammattitaide tarvitsee palkkausta, kuten muukin ammattiala saa palkkaa.

Ihmisoikeusjulistuksessa lukee, että jokaisella on oikeus harjoittaa vapaasti ammattiaan.

Historiasta muistamme, jos palkka jää maksamatta, niin syntyy väkivalta. Syy ei ole taiteilijan. Ei varsinkaan väitteissä, että taiteilija on laiska. Jos heittää tiiltä ilmaan, niin tiila palaa takaisin.

2

1511

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Stradivarius

      Työvoimatoimistossa pitää olla taiteilijoille sopivat CV palvelut myös EURES tasolla. Palvelujen pitää olla sopivat kunkin taidealan representaatiolle. Taiteilijaa voivat työllistää yksityiset ja julkiset sektorit.

      Esim. taidemaalari voisi tehdä seinämaalauksia sisä ja ulkopuolelta, muotokuvia, luonto ym kuvia kuten realistisia myös abstrakteja ja kaikkea kokeilevaa, riippuen taiteilijasta. Tilaajat valitsevat itse mielekkään tyylisuunnan CV:stä.

      Kaikkien taiteiljoiden pitää päästä CV:n jäseneksi ja taiteilijaseuraan. Nykyisin abstrakti ja kokeileva taide saa kaiken huomion ja realistinen taide jää pimentoon, vaikka käyttöä ja tarvetta olisi molemmilla, kuten ovat käytännöt muualla Maailmassa. Suomeen voisi avata uutta Realistisen Taiteen Yliopistoa. Siitä hyötyisivät sarjakuvien tekijät, graafiset työntekijät, museoiden historiallisten esineiden tilaajat, konservaattorit ja monet muut. Taiteilijoiden pitää tehdä yhteistyötä toisten alojen edustajien kanssa esim. tekniikot. Tekniikko kehittää taiteen avulla hahmottamisen kykyä ja luovuutta.

      Suomessa on paljon valkoista vaaleata seinäpintaa. Autot ovat yksivärisiä. Asvaltista voisi tehdä taidegalleriaomainen vaikka koulutuskäyttöön valjastettu sopiva paikka. Pitää tekniikoiden kanssa tutkia, kuinka saisi maalin pysymään asvaltissa.

      Muu kuvataidetyö voisi olla painojulkaisujen kuvittamista, opetusta, konsultaatiota. Lisäksi olisi kivaa, että poliittisen johdon mukana ulkomaan työmatkoilla olisi ainakin yksi taidelähettiläs solmimaan kontakteja. Lehtien olisi rohkeasti käytettävä taas kuvataiteilijan omaperäistä käden jälkeä. Se eroaa graafisesta jäljestä siten, että jälki on alkukantaista ja itse tehtyä, josta tulee helposti henkilön henkilökohtainen anti ilmi esim. taiteilijan oma kuvitus tai teosesittely. Taiteen rikkaus on persoonallisuudessa. Jokainen on erilainen. Valitettavasti taide kaatuu erilaisuuteen. Ihmisten on siis tultava itse "kaapista olemalla uskaliasti erilaisia". Se voisi olla yksi tärkeä taiteen rooli - ihmisten henkinen kasvu. Se vaikuttaa positiivisesti poliitikoihin kanssa.

      Taiteilijoita voisi valjastaa positiiviseen yhteiskunnalliseen työhön ja kansainväliseen työhön. Taide on valistaja ja Rauhan tuoja. Taide on Globaalisessa Maailmassa integroiva voimalähde eri kulttuurien, rotujen, sukupuolien, yhteiskunta-asemien ja iän välillä. Tajua se, hyvä kansalainen, mitä on taide. Se ei ole perjantai ikiaikainen oluttuoppi. Ei. Se on sinun oma vapautesi olla sitä, mihin sinun mielikuvituksesi riittää. Mielikuvituksen palveluja tarjoavat sinulle Taiteilijat. Usko pois ammattikunnan visioon ja älä pety.

    • Stradivarius

      Tanssi ja kuvataide ovat huonommin palkattuja. Taiteilijat elävät pummilla. Se tulee yhteiskunnalle kalliimmaksi, sillä köyhyys kasvattaa sosiaali-, terveys- ja oikeusjärjestelmämenoja. Köyhille fyysisille taiteillle, siis niille, jotka eivät figuroi massamedian kautta, vaan toimivat ajassa ja paikassa, pitää tehdä 24 tuntinen foorumi sosiaaliseen paikkaan, jossa olis vapaa jonotus ja jonne ovat tervetulleet pummitaiteilijat viihdyttämään reaaliajassa kansalaisia taidoillaan ja saamaan inspiraatiota ja rahaa, sillä sellainen Ankkuripaikka maksaisi rahaa esiintyjille. Se olisi hyvää taiteilijapalkkaa köyhille taiteilijoille.

      Ainakin kerran vuodessa voisi järjestää Suuri Suomalainen Taiteen Tapahtuma, jossa olisi musiikkia ja hauskanpitoa ja kaikki vapaat taiteet edustettuna siten, että kaikilla olisi kivaa. Vaikka tulisikin kaikki viisi miljoona suomalaista Suomen Taiteen tapahtumaan ja kaikki ulkomaalaiset jotka eivät ruuhkauta Itämeren Lauttoja ja lentoliikennettä. Voihan sitä maitse kiertää.

      Eli Suuren Suuri Taidetapahtuma, jolle varataan ikioma maapaikka sopivasta paikasta, jossa jokavuotinen yhteiselo synnyttäisi uutta luovaa inspiraatiota ja kulttuuria ja innostusta ja innovaatiota ei pelkästään taiteen vaan kaikkien yhteiskunta alojen kesken. Tilaisuudessa solmittaisiin kontakteja, tehtäisiin kauppoja ja valistuttaisiin ja pitäisiin hauskaa. Inspiroivana Mahdottomana Mahdollisena tapahtumana voi pitää Kumbha *****, jossa on miljoonia käyttäjää ja se näkyy kosmoksesta.

      Riittää jäätynyttä pakkastaidetta. Tervetuloa Elävä Uusi kulttuuri.

      Onnellinen ihminen antaa rakkautta kaikille muille kanssa!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2834
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      527
      2676
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1865
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1817
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1738
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1302
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      89
      1135
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      60
      1119
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1102
    Aihe