tasa-arvoinen avioliittolaki

Laki on laki!

Miksi edes yrittävät jotkut Suomeen mokomaa lakia??? Tuli vaan mieleen että kuinka moni esim Lappeenrannassa tarvitsisi tuollaista lakia? Harvassa on ihmiset jotka edes tuntevat/tietävät yhtään homoseksuaalista ihmistä. Ja vielä harvemmassa sellaisia jotka ovat edes koskaan nähneet mies- tai naisparia esim jossain perhejuhlissa! Käsi ylös joka on nähnyt esim perhejuhlissa mies- tai naisparia...joo, sitä minäkin että ei käsiä noussut!!!

106

417

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • db.

      Turhaan kitiset laki menee perjantaina läpi ja sitten taas olemme hiukan sivistyneempiä.

      • Nikoodemus

        Moi, todellisuus vain taitaa olla vielä aika kaukana mistään läpimenosta, jos laista puhutaan. Tämä tämän päiväinen oli vasta alkumetrit. Seuraava eduskunta (ilmeisesti Keskusta-johtoinen persut?) päättää lain kohtalon käytännössä...


      • vapaus valita

    • Äänestäisin vastaan

      On aivan uskomatonta että nyt vouhkataan tuosta tasa-arvolaista, joka koskettaa vain pientä väestönosaa. Eikö todellakaan ole mitään muuta tekemistä päättäjillä tällä hetkellä.

      Itse en kannata tuota lakia. On luonnonvastaista jos sallimme homoille ja lesboille vihkimisen avioliittoon. Jos pitää olla homo, sitten täytyy olla ilman avioliittoa. Lapset eivät myöskään saa normaalia kasvuympäristöä, jos he kasvavat homoliitoissa. He näkevät sellaisessa "perheessä" luonnottoman perhemallin.

      Monissa maissa saa kuolemantuomion ollessaan homo tai lesbo. Niissä maissa jaksetaan puolustaa luonnonlakeja eikä hyväksytä ihan mitä vaan. Niin pitäisi olla meilläkin. Jos ei nyt kuolemantuomiota niin ainakin avioliittokielto niinkuin nyt.

      • idioottiii

        Jo pelkkä avioliitto on luonnonvastainen. Eivät eläimet mene naimisiin. Kieltäkäämme siis koko avioliitto! Ja samalla tulee kieltää myös ihmiset, olemmehan me niin luonnottomia, herttinen sentään kun kaupungeissakin vielä asutaan, ja vielä vaatteetkin päällä! KAIKKI VAAN KIELTOON!

        Argumenttisi ovat niin huonompia kuin 5-vuotiaan lapsen.

        Ja ihan vain tiedoksi, homoperheitä ja homoseksuaalisuutta esiintyy juurikin siellä luonnossa , mistä niin kovasti vauhkoat ;) Homoseksuaalisuutta tavataan kaikilla yleisimmillä eläinlajeilla ja on tavattu myös käytöstä jossa kaksi naaraseläintä/koiraseläintä on adoptoinut pennun ja huolehtinut siitä :) Naarasparin kohdalla tietysti naaras on synnyttänyt pennun koiraan raiskattua tämän, tämähän tulisi myös sallia eikö? Luonnossa kun nimittäin esiintyy :--)

        Yrittäisit edes perehtyä asioihin ennen kuin tulet tänne nalkuttamaan asioista kun et niistä edes mitään tiedä. :)


    • Gägä

      Vaikka se koskeekin pientä väestönosaa,niin onko se sinulta pois?

      Kukaan ei kiellä sinua rakastamasta ja menemästä naimisiin ja sinä kieltäisit saman oikeuden joiltain muilta jopa kuolemanrangaistuksen uhalla?

      Luonnonlaki se on homouskin. Sitä on aina ollut ja tulee olemaan koko eläinkunnassa.

      Jokainen tuntee homoja, mutta kaikki eivät vain tunnista heitä.

      • Kääk

        Tuolla logiikalla pitäisi sallia myös tasa-arvoinen laki mennä naimisiin esim. kolmen naisen kanssa.


      • on jo
        Kääk kirjoitti:

        Tuolla logiikalla pitäisi sallia myös tasa-arvoinen laki mennä naimisiin esim. kolmen naisen kanssa.

        Se on jo mahdollista kulttuurisin ja uskonnollisin syin; esim. mormonit ja islaminuskoiset saavat Suomessa oikeusministeriöltä hakemalla luvan ottaa vaikka kymmenen eukkoa.


    • Tapsa..

      Laki menee läpi ja tasa-arvo toteutuu. Olemme jo Timpan kanssa varanneet kirkon ensi kesäksi. Häämatkalle lähdemme Havaijille ja matkan jälkeen jätämme adoptiohakemuksen.

      • Nikoodemus

        Ei ole laki ensi kesäksi valmis, älä varaa vielä mitään!


    • Ukkopa tässä

      Ootko sie ketjun aloittaja jostain Lauritsalan pysäkiltä?

      • Laki on laki!

        LaKi= Lauritsalan Kisa


      • 2000-luvulla

        Avioliitot pitäisi kieltää kaikilta.


      • valheitauskoko

        Tuohon kyselyyn ei ole luottamista. Minulta ei ole kukaan kysynyt mitään! Valhetta kaikki!


    • Toivon 120-80

      Puoluejohtajista demareiden Rinne, kokoomuksen Stub, vihreiden Niinistö, vasemmistoliiton Arhinmäki ja ruotsalaisten Haglund kannattavat lain läpimenoa. He yrittävät puhua kansanedustajilleen, että nämä äänestäisivät lain läpimenon puolesta.

      Perussuomalaisten Soini, keskustan Sipilä ja kristillisten Räsänen ovat lakia vastaan. He toivovat, että heidän edustajansa äänestäisivät lakia vastaan. Katsotaan kuinka äänestyksessä käy ja muistetaan se sitten ensi kevään vaaleissa.

      Lain läpimenoa povataan mutta toivotaan, että terve järki vielä kuitenkin voittaisi.

    • tasaarvoa

      Jenkeissä meni ukko naimisiin poninsa kanssa Miksei myös meille suomeen samat oikeudet

      • pahasormi

        Jotain tällaista on sitten jatkossa luvassa. Miksi pitäisi sitten olla eriarvoinen jos rakastuu poniinsa, äitiinsä, itseensä, lapseen tai vaikkapa omenapiirakkaan ja haluaa sen kanssa naimisiin. Nyt annetaan vaan pahalle pikkusormi.. sanokaa minun sanoneen.


      • voi huoh
        pahasormi kirjoitti:

        Jotain tällaista on sitten jatkossa luvassa. Miksi pitäisi sitten olla eriarvoinen jos rakastuu poniinsa, äitiinsä, itseensä, lapseen tai vaikkapa omenapiirakkaan ja haluaa sen kanssa naimisiin. Nyt annetaan vaan pahalle pikkusormi.. sanokaa minun sanoneen.

        Poni ei osaa ilmaista kantaansa haluaako mennä ihmisen kanssa naimisiin. Lapsi ei ymmärrä isossa mittakaavassa mihin on ryhtymässä (täten 18v =>). Äitinsä naimista ei pidä hyväksyä koska kaikki tietää mitä sukurutsaamisesta seuraa (konkreettista vahinkoa jälkikasvulle) ja yhteisön on näytettävä että se ei ole ok. Itsenäsä taikka omenapiirakan kanssa naimisiin menolle en näe varsinaisesti estettä vaikka aika outoahan se olisi. Tosin en ymmärrä koko avioliitto hömpötystä miksi kukaan ylipäänsä naimisiin haluaa..


      • Sex kyllä avio ei

        Suomessa eläimen kanssa harrastettu seksi on dekriminalisoitu jo vuonna 1971, eli vuodesta 1971 saakka olet saanut vaikka sen ponisi kanssa paneskella.

        Tosin eläinsuojelulaki edellyttää, että eläimelle ei saa aiheuttaa haittaa tai vahinkoa. Mutta jos jaat persettäsi sille Pekka Ponille, niin ei se sitä vahingoita. Hirnuu vaan ilosesti?

        Muuten oikeusjärjestelmässämme eläin tulkitaan esineeksi, joten sitä ei katsota päätösvaltaiseksi yksilöksi. Siten sitten avioliitto eläimen kanssa ei onnaa ennen, mutta sitten olisi meillä vaikka metsästyslait ja vastaavat kumottava, koska yksilöksi katsottavia ei saa metsästää. Et sinäkään saa naapuriasi käydä jahtaamaan haulikon kanssa. Joten avioliitto tuskin onnaa helpolla, täytyisi sillon vaikka lehmankantturoilta ja kanoiltakin ruveta kysymään mielipide, haluaako ne navetassa maitoa lypsää tai munia vai ei. Mutta jos sen Pekka Ponin tahdot vuoteeseesi taluttaa yhdyntää harrastamaan, niin sallittu jo nykylainsäädännön puitteissa, yli 40 vuoden ajan...


      • et sillee

        Suomessa on ollut jo vuodesta 1971 saakka oikeus sen pollen kanssa, jos siltä tuntunut...


    • Osavoitto

      Keneltä se on pois jos joku rakastaa toista ja saavat vihkimisen kirkossa? Haittaako se jonkun elämän menoa? Onko siinä pahaa jos lapsella olisi rakastavat vanhemmat, onko sukupuolella väliä että kuka rakastaa ja pitää huolta? Ylipäänsä ihmettelen sitä että miksi jotkut kokevat tämän uhkana. Mitä haittaa siitä on sinulle yksilönä? Mutta tämä palstahan tunnetaan fiksuista vastauksista ja rakentavista keskusteluista että... Terve! Tänään juhlitaan osavoittoa!

      • 234567

        Menkööt naimisiin, mutta ei ADOPTIO oikeutta homoille! Se ei ole hyväksi lapsen kehitykselle, että kotona on kaksi isää, ei vaan ole. Kyllä tästä asiasta olisi pitänyt kansanäänestys tehdä. Ei varmasti olisi mennyt läpi. Muutenkin, suomella olisi pikkusen tärkeämpiä asioita hoidettavana tuolla talouden puolella. Ainut mihin tämä hallitus pystyi, oli suomen velan kasvaminen, verojen korotus, homoille avioliitto.

        HUHHUH


      • voi huoh
        234567 kirjoitti:

        Menkööt naimisiin, mutta ei ADOPTIO oikeutta homoille! Se ei ole hyväksi lapsen kehitykselle, että kotona on kaksi isää, ei vaan ole. Kyllä tästä asiasta olisi pitänyt kansanäänestys tehdä. Ei varmasti olisi mennyt läpi. Muutenkin, suomella olisi pikkusen tärkeämpiä asioita hoidettavana tuolla talouden puolella. Ainut mihin tämä hallitus pystyi, oli suomen velan kasvaminen, verojen korotus, homoille avioliitto.

        HUHHUH

        Kyllähänse adoptio oikeuskin vielä tulee ja hyvä niin. Homovanhempien adoptiolapsesta suurella todennäköisyydellä kehittyy hetero.

        PS. Muistakaa että jokainen homo maapallolla on syntynyt heterovanhemmista.


    • Geijo
    • Hyvä, hyvä

      Luin uutisen Iltalehdestä. Hyvä vaaliteema tästä tulee Perussuomalaisille ja ääniä ropisee paljon. Seuraava eduskunta voi kaataa lainmuutoksen jos lakia vastustavat saavat enemmistön seuraavissa vaaleissa. Muistkaahan sitten käydä äänestämässä Perussuomalaista ehdokasta ensi kevään eduskuntavaaleissa.

      Kopioin seuraavan tekstin lehdestä:
      Räsänen uskoo, että uusi laki tuo sekavuutta avioliittokäsitteeseen ja että avioliitto määritellään sen jälkeen uudelleen. Räsäsen mukaan seuraava eduskunta voi kaataa tämän lakimuutoksen, mutta se edellyttäisi lainmuutosta vastustavien suurta enemmistöä seuraavissa vaaleissa.

    • Demokratiaa

      Äänet on annettu ja enemmistö kannatti joten pulinat pois.

      • Yök!

        Ei todellakaan. Yksi ajattelematon laki, jos edes tulee, lisää. Näitähän älyttömyyksiä riittää, ei saa minun kunnioitusta ikinä ja vaaleissa muistetaan, kuka äänesti mitenkin.


      • 13+14
        Yök! kirjoitti:

        Ei todellakaan. Yksi ajattelematon laki, jos edes tulee, lisää. Näitähän älyttömyyksiä riittää, ei saa minun kunnioitusta ikinä ja vaaleissa muistetaan, kuka äänesti mitenkin.

        Eli sun periaatteella jokainen saa ruveta valitsemaan, mitä lakia noudattaa ja mitä ei? Jos vaikka katson, että liikennesäännöt on typeriä, ei tartte noudattaa?

        Yhteiskunnassa lait jne. on sen takia, että täällä jonkinasteinen järjestys on & pysyy.


    • Gulba
    • homo propagandaa

      Homous perversio on ollut nyt esissä jo vuosia ja homo progandaa pakkosyötetään
      - miksi ??

      Peräsuoli tuppi hallitus ajaa kumeisesti homoilun asiaa.
      ---- Mutta, esim. massa-työttömyydestä ja Leipäjonoista ollaan hiljaa.
      Kuitenkin pitäisi käydä tarmolla juuri massa-työttömyyden ja Leipäjonojen kimppuun.

      • homolahtari

        homous homous homous - kokoomuksen tie.


    • Rohkeasti eteenpäin

      Aloittaja kysyi, kenen tuttavapiirissä on homoja. Olen ihan tuikitavallinen, keski-ikäinen heteronainen. Minulla on ollut elämäni aikana montakin homoseksuaalia tuttavapiirissä. Sukujuhlissamme on usein mukana vanhempi naispari. Työkavereinani on ollut useampikin homo. Työni kautta olen tutustunut nuoriin aikuisiin, jotka elävät avoimesti ja luontevasti parisuhteessa samaa sukupuolta olevan elämänkumppaninsa kanssa. Eipä tuolla ole arjessa väliä, mitä sukupuolta on kenenkin rakas.

      Jotenkin hölmöltä tuntuu joidenkin kuvitelmat siitä, että homosuhteet kovasti poikkeaisivat heterosuhteista. Aika harvassa ovat ne ihmiset, jotka haluaisivat oikeasti monta miestä/vaimoa itselleen. Tai jotka himoitsevat avioliittoa ponin kaa (miten hemmetin typerä ajatus tuokin). Homoseksuaalien avioliitossa pn kyse samasta kuin heteroidenkin: syvästä sitoumuksesta ja kahden ihmisen välisestä rakkaudesta. Avioliitto on niin paljon suurempi juttu kuin pelkkä suvunjatkaminen tai lisääntyminen.

      Lienee aika selvää, että sukupuolinen suuntautuminen ei ylipäätään ole mikään mustavalkoinen juttu. Eiköhän meissä kaikissa ole enemmän värejä kuin vain musta tai valkoinen. Jos miettii vaikka omia seksifantasioita, voi tunnistaa itsessään eri sävyjä ja vivahteita.

      Ja mitä tulee siihen, että lapsena jakaisi elämän homovanhempiensa kanssa, niin selvää lienee, että hyvä vanhemmuus on paljon enemmän kuin vanhemman sukupuoli. Tutkimusten mukaan lasten onnellisuuden ja hyvinvoinnin ratkaisee se, onko hänen elämässään vähintään yksi rakastava ja lapsensa tarpeet huomioiva vanhempi. Tasa-arvoista avioliittoa kannattivat lapsen etua painottaen niin Mannerheimin lastensuojeluliitto kuin Suomen Unicef.

      • Kaunomielid

        "Aika harvassa ovat ne ihmiset, jotka haluaisivat oikeasti monta miestä/vaimoa itselleen. Tai jotka himoitsevat avioliittoa ponin kaa (miten hemmetin typerä ajatus tuokin)" Lainaus tekstistäsi päättyy.

        Noin kommentoitiin myös homoja 1970-80-luvulla, koska se oli rikos. Usko vaan, alkaa uusi rummutus, manifesti.


      • 34567

        Joopa joo ÄÄRIFEMINISTI PAINU NYT VITTUUN TÄÄLTÄ! Kansanäänestyksessä ei ikinä olisi mennyt läpi, ei ikinä. Tämä suklaajuna marssi sai vaan nämä äärifeministitkin liikkeelle ja semmoinen harhakäsitys on, että muka suurin osa tätä kannattaisi, ei pidä paikkaansa. Kova on propaganda ja painostus kansanedustajillekkin. OKSETTAVAA.


      • Osavoitto
        34567 kirjoitti:

        Joopa joo ÄÄRIFEMINISTI PAINU NYT VITTUUN TÄÄLTÄ! Kansanäänestyksessä ei ikinä olisi mennyt läpi, ei ikinä. Tämä suklaajuna marssi sai vaan nämä äärifeministitkin liikkeelle ja semmoinen harhakäsitys on, että muka suurin osa tätä kannattaisi, ei pidä paikkaansa. Kova on propaganda ja painostus kansanedustajillekkin. OKSETTAVAA.

        Tasan varmasti olisi mennyt läpi kansanäänestyksessä. Suklaajuna.. Onko homoseksuaalit kaikki vain miehiä? Etpä nokkelampaa ilmausta keksinyt.


      • hohhoijja
        34567 kirjoitti:

        Joopa joo ÄÄRIFEMINISTI PAINU NYT VITTUUN TÄÄLTÄ! Kansanäänestyksessä ei ikinä olisi mennyt läpi, ei ikinä. Tämä suklaajuna marssi sai vaan nämä äärifeministitkin liikkeelle ja semmoinen harhakäsitys on, että muka suurin osa tätä kannattaisi, ei pidä paikkaansa. Kova on propaganda ja painostus kansanedustajillekkin. OKSETTAVAA.

        Kansanäänestys olisi kyllä ollut hyvä! Kaikissa 2010-luvulla tehdyissä kyselyissä on nimittäin ollut aina vahva kannatus sukupuolineutraalia avioliittolakia kohtaan. Kansanäänestyksellä oltaisiin saatu vanhuksien suut suppuun!

        Tuoreimman tutkimuksen mukaan 65% kannattaa tätä lakia. 15-25 vuotiasta luku on 80%. Suurinta kannatus oli myös pääkaupunkiseudulla.

        Jos ette tosiaan niele muita kuin omaa mielipidettänne, voitte aina tietenkin muuttaa rakkaaseen itänaapuriin :)


    • Perheen Isä

      Itse olen yli50 mies ja en tunne yhtään homoa enkä lespoa Olenko poikkea perverssi

    • guggeliguu

      Totta kai tunnet mutta et vain tiedä heidän suuntaustaan. Miksipä kukaan heistä juuri sinulle sitä ilmoittaisikaan, sen hyvin ymmärtää. Olet siis poikkeava.

      • Ei poikkeava

        Kukahan on poikkeava, kysyn vaan?


    • edusettunetaivittune

      no nii nythä lepran ja lemin majakka ja persevaun voi mennä vihille

    • ET NÄIN EHEHEHEHEHEH

      muuten faktaa tietoo ET SUOMESSA ON ENEMMÄN HOMOJA KUIN RUOTSISSA

      • Peräkyläpanot

        Esimerkiksi Kuusamo ja vastaavat ovat homokeskittymiä Suomessa. Se on vaan sillon, jos ei ole emäntää tarjolla, niin ottavat sitten vaihtoehtoa kun seksiä saatava.


    • metropoli.

      Lopullisen niitin antaa äänestäjät seuraavissa vaaleissa. Sitten mitataan kansanmielipide asiasta. Äänestän siis keskustaa tai persuja... Veikkaan että enemmistö Suomalaisista on vielä järjissään ja äänestää samoin.

      • hölömööö

        Ikävä tuottaa pettymys mutta juurikin perussuomalaisten Timo Soini ja keskustan Juha Sipilä ovat todenneet, että aikovat kunnioittaa äänestystulosta, vaikka äänestivätkin vankasti lakialoitetta vastaan:)


      • Näin oikeasti
        hölömööö kirjoitti:

        Ikävä tuottaa pettymys mutta juurikin perussuomalaisten Timo Soini ja keskustan Juha Sipilä ovat todenneet, että aikovat kunnioittaa äänestystulosta, vaikka äänestivätkin vankasti lakialoitetta vastaan:)

        Hölmö se olet sinä juuri. Laki ei ole mennyt läpi vielä, esitys kyllä. Keskusta ja Persut päättää... Mites luulet?


      • tasaarvotapahtuu
        Näin oikeasti kirjoitti:

        Hölmö se olet sinä juuri. Laki ei ole mennyt läpi vielä, esitys kyllä. Keskusta ja Persut päättää... Mites luulet?

        No elä sinä vaan tuossa toivossa. Mutta tällöin ei demokratia tapahtuisi. Huomenna 12.12.2014 tehdään lopullinen eduskunnan päätös asiasta ja ellei yhtäkkiä ole kansanedustajien kannat muuttuneet toisee suuntaa, tämän aloitteen kohtalo on sinetöity eli sukupuolineutraalista avioliittolaista tulee totta. :)

        http://aino-kaisa.vuodatus.net/lue/2014/12/huominen-aanestys-sinetoi-tasa-arvoisen-avioliittolain-kohtalon#.VIl23VCEpNU.facebook

        https://www.facebook.com/notes/heikki-korpela/onko-tasa-arvoisen-avioliittolain-kohtalo-selvä/10152521352331732
        Tuossa muutama linkki, jotka selventävät tätä tilannetta jos et millään jaksa uskoa.


    • h-vetin hetero

      mä en ymmärrä miksi jotkut pitää homo-sanaa haukkumisena. Aina kuulee "vi-tun ho-mo" ym huutelua monessakin paikassa. Mun mielestä vois lailla päättää että homoksi nimittely katsotaan kehumiseksi.

    • Klunks

      Joittenkin apinankalloon ei mahdu, että ihmisten henkilökohtaisuuksilla ominaisuuksilla ja yksityiselämällä haukkuminen on tyhmää ja alkeellista käytöstä. Kasvakaa aikuisiksi ja kasvattakaa muksunne käyttäytymään ihmisiksi.

      Ei teidän ole pakko mennä homojen ja lesbojen häihin

    • Pruits
      • HeteroPower

        Kerran olen nähnyt kun 2 miestä suuteli aleksanteinkadulla, hyi hitto että laatta meinas lentäää!!


    • Pruits
    • samaa mieltä

      Tässä puhuvat Venäläiset täyttä asiaa kerrankin

      • Ryss

        Muuttakaa Venäjälle, jos sikäläinen meininki jotakin miellyttää. Mitä täällä vikisette luuserit! Niinhän sieltäkin yhtään järjissään olevat muuttaa tänne; tehkää itse toisin päin, jos on olevinaan siellä paree meininki?


    • urrusjeje
    • Kivaa olisi

      Hyvä ja tasa arvoinen lakihan se on, Timot, Heikit ja Matit voi mennä naimisiin , siinä kuin Sarit ja Minnatkin. Ainut huono puoli on se ettei vieläkään hyväksytty kakkosia kolmanneksi pyöräksi. Miehelle kahta vaimoa ja naiselle kahta miestä, tai useampia. Kuitenkin miehellä ja naisella on näitä avustajia liitoissaan. Kaikkien pitäisi saada nadia ketä haluaa aina ja ihan salailematta,

      • härkää sarvesta

        Ei muuta kun lakialoitetta tekemään jos asia vaivaa


    • Kotivaimo ja ilman m

      Juu homot kaapeista ulos ja niiden kavereiden jotka reissut on parempii kuin illat akan kanssa ja kanssa liitot pystyyn. siihen sitte voi lisäillä muutamaa vosua reitin varrella kun mopo alkaa keulia tubolla.

      • 9+20

        Onhan se tiukka anaali aina parempi kun jo useamman potran pennun pyöräyttäneen keski-iän kriisiä lähentelevän leivinuuni-vitun römpsä xD

        Mene testaamaan, ahdasmielinen!


      • historiaaennen1900
        9+20 kirjoitti:

        Onhan se tiukka anaali aina parempi kun jo useamman potran pennun pyöräyttäneen keski-iän kriisiä lähentelevän leivinuuni-vitun römpsä xD

        Mene testaamaan, ahdasmielinen!

        kuules, anaaliyhdyntä eli heteroillakin paljon yleisempää menneinä vuosisatoina. siis ennen nykyaikaisten ehkäisymenetelmien tuloa, kun ei niitä vahinkolapsia haluttu joka huvittelukerrasta. ja varsinkin, jos ei oltu saatu sitä papin aamenta tai luvattomassa vuoteessa oltiin, niin muuten olisi saattanut lapsi paljastaa homman...


      • temmi tanassa

        mitähän tämä on suomeksi?


      • tyhmätemmi
        temmi tanassa kirjoitti:

        mitähän tämä on suomeksi?

        Sitä, että kyllä se ihan heteropanoissa on anaaliyhdyntä kätevä xD


    • Kromosmomivirhe

      Näille sairaille ihmisille ei mitää lakia vaan lääketieteellistä hoitoa!

      • kdkllsls

        Jospa menet itse ensin lääketieteelliseen tutkimukseen!


    • ylläri

      Myö mennään heti Samin kanssa naimisiin kun se on mahdollista. Tullaan molemmat kerralla kaapista, se aika on nyt ohi. Suomi muuttuu!!! Tuskin keretään olla Lappeenrannan eka pari, mutta ajatus on kiva. Moni ei tiedä mikä yhteisö massan alla muhii voi tulla ylläreitä ;)

      • Rudi I

        Hieno kommentti! Tulkaa vaan rohkeesti jokaisella on oikeus olla oma itsensä jopa täällä itäisessä peräkylässä. Ehkä maailma muutuu pian täälläkin.


    • heteroista heteroin

      En tosiaankaan halua olla koskaan näkemässä sellaista kun kaksi miestä on kirkossa papin edessä vihittävänä. En koskaan!!!! Se on yks ja sama mitä touhuavat keskenään, muilta piilossa, mutta on se vaan aika hölmön näköistä kun kaksi miestä kävelee käsi kädessä. Niin, siis olen nähnyt sellaista ja se ei vaan ole mielestäni soveliasta. Yksilönä en homoja ja lesboja tuomitse mutta "piilossa" saisivat rakkauttaan tunnustaa.

      • Miksi?

        Oletko ylempänä muita?

        Samalla logiikalla voisin vaatia sinua tunnustamaan rakkautesi piilossa.


      • koöeåg

        Kukaan ei varmaan sinua pakota,mutta älä yritä estää ketään menemästä vihille kenen kanssa haluaa, kun se ei todellakaan sinulle kuulu!


      • homoboy´s

        Siulla on oikeus siun mielipiteisii. Mut meitä ei voi pysäyttää maailmamuuttuu kultaseni!


    • kivitetään pettäjät

      Jokainen menköön naimisiin kenen kanssa tahtoo, mutta olkoon sitten uskollisia puolisoilleen, eikä jakele sitä elintään ympäriinsä, ettei puolison tarvitse kärsiä pettäjä puolisostaan ja esittää onnellista kulissi liittoa.

      • Oikeassa olet

        Avioliitolla ei ole mitään arvoa, Jokainen ukko juoksee h.orien perässä, vaimot kärsii kotona ja ulkoiluttaa koiriaan, koiratkin ovat uskollisempia kuin lappeenrannan miehet.


      • oikeassa olen
        Oikeassa olet kirjoitti:

        Avioliitolla ei ole mitään arvoa, Jokainen ukko juoksee h.orien perässä, vaimot kärsii kotona ja ulkoiluttaa koiriaan, koiratkin ovat uskollisempia kuin lappeenrannan miehet.

        Naiset eivät käy Turkissa tai Gambiassa, eikä h...rat ole naisia.


    • eroakirkosta.fi-sivu

      Kirkosta on eronnut jo 15 000 ihmistä viikonlopun aikana. Kirkko saa sitä mitä tilaa. Kirkolla ei ole enää mitään arvoja jäljellä. Kaikki käy mitä ikinä ihmiset hoksaavat ehdottaa. Raamatun mukaan ei enää olla toimittu pitkään aikaan.

      Jos haluat erota kirkosta, se käy kätevästi netissä eroakirkosta.fi- sivulla. Itse erosin jo vuosia sitten. En tarvitse mitään välikäsiä omaan uskooni. Meillä kaikilla on suora yhteys ylöspäin, ei siihen kirkon valikäsiä tarvita.

      • Röpökkä

        Toisaalta - nythän tässä on edes joku syy liittyä kirkkoon.


    • Gieggo

      Joskus tämäkin jupakka luetaan kirkon nykyisen arkkipiispan ansioksi. Kirkkokin muuttuu inhimillisempään ja lähimmäistä kunnioittavaan suuntaan. Enää se ei tuomitse ketään kerettiläisinä kuolemaan.Kirkkoon myös liitytään nyt.

      Eikö tasa-arvo ole arvo?

    • lfllöfll

      Luetaanpa tarkemmin mitä arkipiispa kirjoitti Facebookissa:

      "Riippumatta siitä, minkä päätöksen eduskunta nyt tekee ja millaista polkua kirkko tulee kulkemaan, sateenkaariparien ja -perheiden puolustaminen on tärkeää. Se ei minulle ole mielipidekysymys. Se on kristillisen uskon pohjalta nouseva kysymys ihmisarvosta, Mäkinen kirjoitti Facebookissa tiistaina."

      Siis: "riippumatta siitä mitä kirkko tekee..."
      Kirkko ei ole tehnyt vielä mitään, ja nyt erotaan kirkosta?

    • sairasta homoilua

      Niinhän se on että on vian pieni vähemmistö jota se hyvöduttäisi , mutta se silti polksis kaikkien arvoja, lasten etua ja kirkkoon kuuluvia..

      Kerran näin kun 2 miestä pussas ja laatta meinas lentää!

      • oksettaa sikana

        Pitäisikö sinun katsoa peiliin oikein tarkkaan. Miettiä omaa suhtautumistasi? Multa meinaa laatta lentää kun sinut näen! Hyi ........!


    • Glungs

      Nyt keskustellaan tasa-arvoisesta avioliittolaista, ja se riittänee tällä kertaa aiheeksi.

      "Toivoisin, että jokainen joka pyrkii näillä alueilla keskustelemaan, käy ensin kylmässä suihkussa, Kontula summaa", sanotaan ko. jutussa. Suosittelen sitä sullekin.

    • olette sairaita

      Ei se riitä. Nyt kuljetaan tätä pimeyden tietä ja se kuljetaan loppuun. Niin kuin edellinenkin tie tuli kulkea päähänsä, niin tulee myös tämä. Lopputulos tulee olemaan ruma ja irvokas, mutta sitä te nyt tilasitte.

    • terhi h

      mie taas oon yrittäny et saara muuttas lappeenrantaa ku eihä tuo kouvolan väli nii pitkä oo. Pitemmän päälle se kuitenkii on raskas. Jos saan Saaran muuttaa tänne ni ois kyl kiva et ihmiset osais ottaa tyttöparin iha jees. Naimisiin ei ole kiire.

      • s sallinen

        Tervetuloa vaan saaralle! elä sie nyt ainkaa muuta sinnekouvostoliittoo. Kyllä lappeenrantaan ykstyttöpari mahtuu jos toinenkin suvaitseva kaupunki on.


    • Uusi liikeidea

      Tulkaa homot ja lesbot tänne Lappeenrantaan ja perustakaa tänne yrityksiä seksuaalivähemmistöille. Tehään tästä oikea willmanstrand (villinmiehenranta), tunnukseksi jokin Tom of Finland-kuva, vaikka Finlayson keksikin sen jo ensin.

      Kohderyhmänä kaikki Venäjänkin homot, niitä on Pietarissa paljon eivätkä ne uskalla siellä olla oma ittensä ja tänne on lyhyt matka. Kauppa kävisi iloisessa (gay) karjalaisten kaupungissa! ;-)

      • gayt vie laman

        tosi hyvä idea riittäsköhä homo turismi saamaa eteläkarjalan nousuu? vois tehdä sateenkaari risteilyjä saimaalla ja talvella gay kylpyjä gay saunaa yms. Yliopistoakin vois suunnata vielä enemmän gay opiskelijoille vaikka niitä nyt on muutenkin siellä poikkeuksellisen paljon.


      • jooooo o
        gayt vie laman kirjoitti:

        tosi hyvä idea riittäsköhä homo turismi saamaa eteläkarjalan nousuu? vois tehdä sateenkaari risteilyjä saimaalla ja talvella gay kylpyjä gay saunaa yms. Yliopistoakin vois suunnata vielä enemmän gay opiskelijoille vaikka niitä nyt on muutenkin siellä poikkeuksellisen paljon.

        joo ja siihe vaakunaa vois suunnitella villimiehelle sateenkaari housut. se vasta olisi jotain.


      • peliväline paremmaks
        jooooo o kirjoitti:

        joo ja siihe vaakunaa vois suunnitella villimiehelle sateenkaari housut. se vasta olisi jotain.

        sille villimiehelle pitää vaihtaa vaakunaa sellanen "levanterin letku", niin jo ainaki homomiehet heti innostuu? :D


      • Gayranta
        peliväline paremmaks kirjoitti:

        sille villimiehelle pitää vaihtaa vaakunaa sellanen "levanterin letku", niin jo ainaki homomiehet heti innostuu? :D

        Myllysaaren saunan vois valjastaa gay käyttöön ja nakuvyöhyke heti vesiliukumäeltä päätyynasti. etupään rannan voi pitää hetero ja lapsikäytössä. Välissä pitäisi olla vain aita jonka toisellapuolella saisi homostella rauhassa. Paras oisi kuitenkin sataman vesisuihku jonka vois valaista sateenkaaren väreillä. Huikeita ideoita syntyy koko ajan. Lappeenrannassa on paljo gaypotentiaalia.


      • ideaa
        Gayranta kirjoitti:

        Myllysaaren saunan vois valjastaa gay käyttöön ja nakuvyöhyke heti vesiliukumäeltä päätyynasti. etupään rannan voi pitää hetero ja lapsikäytössä. Välissä pitäisi olla vain aita jonka toisellapuolella saisi homostella rauhassa. Paras oisi kuitenkin sataman vesisuihku jonka vois valaista sateenkaaren väreillä. Huikeita ideoita syntyy koko ajan. Lappeenrannassa on paljo gaypotentiaalia.

        kyllä. venäläiset on menneen talven lumia, kaupungin pitää panostaa nyt seksuaalivähemmistöihin. eiköhän sitä riittäisi sillon matkailijaa ulkomailta, ja tarkoitan vaikka länsimaista?

        ja muutenkin, vaikka sellainen rakkauden kaupunki, heteroillekin omat jutut?

        sellaiset seksimessut kaikilla erikoisaloilla 24/7. siinähän on ikean tontti nyt vapaana vaikka rakentaa parin hehtaarin lämmin halli ja joka kiinnostukselle oma puuhanurkkaus??


      • mulli.
        Gayranta kirjoitti:

        Myllysaaren saunan vois valjastaa gay käyttöön ja nakuvyöhyke heti vesiliukumäeltä päätyynasti. etupään rannan voi pitää hetero ja lapsikäytössä. Välissä pitäisi olla vain aita jonka toisellapuolella saisi homostella rauhassa. Paras oisi kuitenkin sataman vesisuihku jonka vois valaista sateenkaaren väreillä. Huikeita ideoita syntyy koko ajan. Lappeenrannassa on paljo gaypotentiaalia.

        Ei heteroita saa erottaa homoista aidalla. Silloinhan annettaisiin homoille sellainen kuva että heterous on jotenkin sairasta...vai onko se?


      • Samine
        mulli. kirjoitti:

        Ei heteroita saa erottaa homoista aidalla. Silloinhan annettaisiin homoille sellainen kuva että heterous on jotenkin sairasta...vai onko se?

        Ei aitaa tarvita. Alueelle voi mennä kuka tahansa homostelemaan vaikka olisi vasta 55 vuotias aloittelija. Aita saattaa olla kynnys aremmille yksilöille. Alkupää pyhitettäköön lapsiperheille tosin myös seksuaalivähemmistöille jolla lapsi on.


      • jooooo o
        Gayranta kirjoitti:

        Myllysaaren saunan vois valjastaa gay käyttöön ja nakuvyöhyke heti vesiliukumäeltä päätyynasti. etupään rannan voi pitää hetero ja lapsikäytössä. Välissä pitäisi olla vain aita jonka toisellapuolella saisi homostella rauhassa. Paras oisi kuitenkin sataman vesisuihku jonka vois valaista sateenkaaren väreillä. Huikeita ideoita syntyy koko ajan. Lappeenrannassa on paljo gaypotentiaalia.

        Ja satamasta risteilyitä rauhaan täytyyhän gaymaneille yöpaikkoja löytää samalla saadaan paikattua rauhan venäjäkatoa ja länsiturismi kukoistamaan. Kohta meille tulee bussilasteittain ihmisiä saksasta ja muualta euroopasta myös tämä ratkaisee lappeenrannan lentokentän kannattavuus kysymyksen. Monet haluavat mennä naimisiin saimaalla, johan tähän ovat britit heränneet. Nyt vain kaupunkiin kunnon markkinointisuunnitelma ja nopeasti muutostyöt käyntiin. Mainoksia olisi pian jo syytä alkaa jakamaan keskieuroopassa. Nimittäin gay ihmiset ne ovat varakasta väkeä!


      • tosi matkailuvaltti
        jooooo o kirjoitti:

        Ja satamasta risteilyitä rauhaan täytyyhän gaymaneille yöpaikkoja löytää samalla saadaan paikattua rauhan venäjäkatoa ja länsiturismi kukoistamaan. Kohta meille tulee bussilasteittain ihmisiä saksasta ja muualta euroopasta myös tämä ratkaisee lappeenrannan lentokentän kannattavuus kysymyksen. Monet haluavat mennä naimisiin saimaalla, johan tähän ovat britit heränneet. Nyt vain kaupunkiin kunnon markkinointisuunnitelma ja nopeasti muutostyöt käyntiin. Mainoksia olisi pian jo syytä alkaa jakamaan keskieuroopassa. Nimittäin gay ihmiset ne ovat varakasta väkeä!

        aivan, niillä on varaa kun ei ole vaikka lapsia tai eukkoa elätettävänä eikä tartte jättää rahaa perillisille vaan kaiken voi tuhlata juhlimiseen jne. joten lappeenranta voisi nyt köyhien venäläisten (siellä tulotaso on 30% vaikka suomalaista alhaisempi) sijoittaa tähän gay- ja lesbomatkailuun!

        lentokenttäkin on, joten saksasta, hollannista, englannista jne. lentää vaikka viikonloppulomalle nopeasti. on kylpylää useampi jne.

        kaupungin villimieskin käy teemaan, näille karvaisille nallehomoille oiva maskotti!

        ja muutetaan vaikka kävelykatu keskustassa sellaiseksi "punaisten lyhtyjen alueeksi" eurooppalaiseen tapaan, eri seksuaaliryhmien hengessä.


      • tahdon13
        tosi matkailuvaltti kirjoitti:

        aivan, niillä on varaa kun ei ole vaikka lapsia tai eukkoa elätettävänä eikä tartte jättää rahaa perillisille vaan kaiken voi tuhlata juhlimiseen jne. joten lappeenranta voisi nyt köyhien venäläisten (siellä tulotaso on 30% vaikka suomalaista alhaisempi) sijoittaa tähän gay- ja lesbomatkailuun!

        lentokenttäkin on, joten saksasta, hollannista, englannista jne. lentää vaikka viikonloppulomalle nopeasti. on kylpylää useampi jne.

        kaupungin villimieskin käy teemaan, näille karvaisille nallehomoille oiva maskotti!

        ja muutetaan vaikka kävelykatu keskustassa sellaiseksi "punaisten lyhtyjen alueeksi" eurooppalaiseen tapaan, eri seksuaaliryhmien hengessä.

        Voi sitä rahan kilinää. Kaikki voittaa!!! Ehdoton kannatus asialle.


    • tahdon1

      Miten muka joku/jotkut voivat päättää mitä toiset voivat tai eivät voi saada?Homoja ja lesboja on tässä maailmassa ihan yhtä lailla kuin heteroja. Ajatelkaa asia toisinpäin. Jos heteroilta kiellettäisiin tiettyjä asioita vain sen takia ketä he sattuvat rakastamaan. Joko kukaan ei saa tehdä mitään, tai sitten kaikki on sallittua kaikille. Ja jos jokus perustelee tämän kaiken raamattuun, jumalaan, tuohon "ihmeelliseen" olentoon ketä ei voi nähdä tai kuulla.....Eikö se ollut jotenkin niin, että tee muille niin kuin haluat itsellesi tehtävän?? Esim. Päivi Räsänen haluaa estää muiden onnen ja asioita jotka pitäisi kuulua jokaikiselle ihmiselle. Mitä jos häneltä/samantahtoisilta kiellettäisiin ne asiat joita he yrittävät kieltää homoseksuaaleilta? Ja te idiootit jotka meinaatte kirjoittaa jotain lapsellisia kommentteja niin ajatelkaa kerrankin: Mitä jos joku sinulle tuntematon ihminen vain päättäisi ettet saa tehdä jotain mitä joku muu saa, vain sen takia ketä rakastat?

    • JESS!!

      Ja taas läpi niin että paukahti.

    • dflkk

      Umpityhmät ihmiset homovihassaan kieltävät seksuaalisilta vähemmistöiltä sen mitä itse pitävät itsestäänselvyytenä, vaikkei se ole edes heiltä millään tavoin pois.

      Takana on vain viha, ei mikään muu. Kysykööt itseltään, miksi vihaavat seksuaalisia vähemmistöjä. Terveellistä itsetutkiskelua heille.

      Avioliitto on kahden kauppa ja kolmannen korvapuusti, vanhan suomalaisen sanonnan mukaan.

      • Ritva H

        Kaikki lähtee peloista niin syntyvät ennakkoluulot. jokaisen ennakkoluuloisen olisi syytä katsoa peiliin niin soinien räsäistän kuin monen muunkin. Joka tapauksessa aika jyrää näiden muumioiden ohi ja maailma muuttuu, meidän lapset pitävät itsestään selvyytenä asioita mistä väitellään nyt. Tämä takahikiäkin kansainvälistyy globaalissa maailmassa halusi sitä tai ei. Joten nyt porukalla peilien eteen ja jos ahdasta tulee niin lisää peilejä löytyy kaupasta. Homot ja lesbot on huippuporukkaa ja ihan samallaisii ku mie ja sie.


    • Näin kävi

      Eduskunta on hyväksynyt kansalaisaloitteen avioliittolain muuttamisesta. Aloite hyväksyttiin äänin 101-90.

      Kymen vaalipiirin äänet jakautuivat viisi puolesta ja kuusi vastaan. Paikalla olleet kansanedustajat äänestivät samoin kuin edellisessä käsittelyssä kaksi viikkoa sitten.

      Kymenlaaksota kristillisdemokraattien Sari Palm ja perussuomalaisten Juho Eerola sekä Jari Lindström äänestivät vastaan.

      Vastaan olivat myös Etelä-Karjalasta keskustan Ari Torniainen, perussuomalaisten Reijo Tossavainen ja kokoomuksen Jukka Kopra.

      Sosialidemokraattien Anneli Kiljunen, Jukka Kärnä ja Suna Kymäläinen sekä keskustan Kimmo Tiilikainen ja kokoomuksen Anu Urpalainen äänestivät lain hyväksymisen puolesta.

      Muutosta aiemmin puoltanut sosialidemokraattien kotkalainen kansanedustaja Sirpa Paatero oli äänestyksestä poissa.

    • Ritva H

      Tämä on ihanaa!

    • läpyttäkää.käsiänne

      Olikin sitten pitkään aikaan eduskunnan ja ylipäänsä poliitikkojen huomattavin saavutus, mistä mediassa kyllä revitettiinkin kaikki mahdollinen irti.
      Hulvatonta hommassa on se, että kyseinen laki koskettaa vain muutamaa tuhatta suomalaista. Vaan onhan se niin inhimillistä harrastella tämän "suuruusluokan" asioiden parissa. Liekö syy sitten ettei todellisiin suuria ryhmiä koskettaviin todellisiin ongelmiin kyetä puuttumaan? Kun on seurannut esim. tämän nykyisen ja edellisenkin hallituksen toimintaa niin ei voi välttyä kuin tulemasta toteamukseen: ei kyetä taiei haluta.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1947
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1649
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1599
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1517
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1465
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1390
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1357
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      649
      1266
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      17
      1203
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1138
    Aihe