Homot, lesbot ym. vanhainkodeissa

marianneli64

Vanhusten kanssa työskenteleville: onko teidän työpaikoillanne tullut vastaan homoja, lesboja tai transuja potilaina/asiakkaina? Miten muut asiakkaat ovat suhtautuneet heihin ja ovatko he esim. dementoituneina aiheuttaneet ongelmia (lähentelyjä, törkeitä puheita tms.) yksikössänne? Onko teidän tai muun henkilökunnan ollut vaikea osallistua heidän hoitoonsa? Millaisiin ratkaisuihin on päädytty?

Vanhusten omaiset, joilla kokemusta homoista/lesboista/transseksuaaleista samassa yksikössä kuin omaisenne, tekin voitte vastata, olen kiinnostunut kuulemaan.

Itselläni on kokemusta paristakin "sateenkaari-ihmisestä" tällaisessa ympäristössä ja myös heidän työlle aiheuttamistaan haasteista. Siksi aihe kiinnostaa. Itse olen miettinyt, että saattaisi olla ihan hyvä, jos näillä hlbt-henkiöillä olisi omia vanhainkoteja, joissa eivät joutuisi kiusatuiksi eivätkä vastaavasti myöskään pelätyiksi. Hoitajina voisi sitten olla niinikään homoja, lesboja ym. joille tilanne olisi "luonnollinen" eikä ahdistaisi. Toki nuorissa hoitajissa on varmasti jo heteroitakin, jotka eivät asiaa sävähdä.

2

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hoitsu1

      Yrität peittää omat ennkkoluulosi tuollaiseen höpöhöpö keskustelunaloitukseen. Tuo viimeinen lauseesi oli kaikkein hupaisin.

    • Mummolaakso

      No voi voi, eihän me hoitajat kuules vanhusten kanssa harrasteta seksiä, niin ei se asia niinku meille kuulu. ;-)

      Kyllä meilläkin on joitakin koko ikänsä perheettöminä pysytelleitä asukkaita, sekä sellaisia joilla käy vierailulla samaa sukupuolta oleva ystävä tai elämänkumppani. Vanhainkodissa asukkaat kuitenkin ovat yleensä niin huonossa kunnossa että eivät enää kotona pärjää, ei yksin eikä edes mahdollisen puolisonsa hoitamina. Asukkaat ovat keskimäärin yli 80-vuotiaita. Ainahan se on mukavaa, että vanhus ei ole yksin vaan hänellä on lähipiirissä joku, joka välittää. Muut asukkaat eivät ole tuollaisista asioista koskaan kiusanneet. Myös muut asukkaat ovat heikossa kunnossa. Harva tajuaa että keitä vieraita toisen luona käy, koska eivät aina omaa puolisoaankaan tunnista.

      Törkeitä puheita voi joskus kuulla keneltä tahansa dementoituneelta ihmiseltä, homoilta ja heteroilta yhtä lailla, koska se kuuluu sairauteen. Melkeinpä on niin, että mitä siveämpi ihminen on ollut nuorena, sitä törkeämpiä juttuja voi tulla vanhuksena suusta kun estot poistuvat. Häiritsevää puhetta ei tarvitse sietää. Hoitaja voi sanoa että ei tykkää tuollaisista jutuista ja pyytää lopettamaan, tai voi lähteä pois tilanteesta, jos tilanne ei välttämättä vaadi hoitajan läsnäoloa. Dementti vanhus unohtaa jutun nopeasti ja sitten voidaan taas jatkaa puhtaalta pöydältä.

      Fyysistä lähentelyä tapahtuu harvoin. Itselleni ainoat lähentelytilanteet ovat tulleet wc-käynnissä avustamisen yhteydessä ja lähentelijä on ollut dementoitunut heteromies. En ole osannut loukkaantua liki ysikymppisen dementin papparaisen hölmöilyistä. Jos ihminen on jo niin heikossa kunnossa, että ei osaa itse käydä yksin vessassa, niin tuskin hänestä mitään seksuaalista harmiakaan on. Se on vähän sama asia kuin jos päiväkodissa lapsi tykkää tarhan tädistä. Ammattilainen osaa suhtautua näihin ammattimaisesti.

      Kyllä kai lesbomummoille silti on jokin omakin vanhainkoti olemassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      68
      6783
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4400
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2813
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2100
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1663
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1447
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1151
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      305
      1135
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1124
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1091
    Aihe