Katkera exä piinaa

hrz100

Kokemuksia? Mitä kannattaisi tehdä?

Roskaviestejä satelee vähän väliä yötäpäivää. Yritin puhelimessa sovitella, lopputuloksena hän uhkasi lyödä turpaan. Kyseessä on 22-v nainen, jolla mielenterveysongelmia.
Olen poistanut jo kaikki hänen lähettämänsä herjaavat viestit. En mielellään tekisi rikosilmoitusta kunnianloukkauksesta. En tahdo hänelle ongelmia, mutta jollain keinolla tämä tilanne olisi ratkaistava, jotta pääsen häiriköstä eroon. Yksi vaihtoehto on vaihtaa puhelinnumero. Muita ideoita? Keskusteleminen ei johda mihinkään.

5

189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hrz100

      (jatkoa)
      Jätin hänet viime torstaina varhain aamulla.

    • Hei hrz100

      Kerroit jättäneesi seurustelukumppanisi muutama päivä sitten. On inhimillistä ja tavallista, että välittömästi eropäätöksen jälkeen toinen reagoi voimakkaasti. Tietenkään väkivaltaa ei pidä sallia eikä vähätellä, mutta sanalliset 'haukkumiset' kuulee varmasti lähes jokainen heti eroilmoituksen jälkeen. Normaalissa ja toivottavassa tilanteessa tämä menee ohi ja eron osapuolet jatkavat eron työstämistä omilla tahoillaan ja luopuvat ottamasta yhteyttä jättäneeseen osapuoleen. Jättänyt ei voi koskaan auttaa jätettyä viime kädessä, vaan eron jälkeen on tärkeää, että kumpikin rakentaa elämänsä uudelleen omien tukiverkostojensa avulla.

      Kysyt mitä voit tehdä. Et voi vaikuttaa exäsi tunteisiin mutta voit rajata yhteydenpitoa. Rajaamista voisi tehdä joko aikarajana tai kokonaan.


      Mitä mieltä olisit, jos yhden kerran ilmoittaisit kauniisti ja rakentavasti exällesi että sinusta vaikuttaa, että yhteydenpito eron tultua ei ole enää mahdollista lainkaan ja kerrot, ettet enää vastaa hänen viesteihinsä ja soittoihinsai ja pyydät häntä lopettamaan, sanoen, että et voi auttaa häntä selviämään erosta vaan hänen täytyy käsitellä ero omien ystäviensä tuella . Tämän jälkeen pitäisit sanomastasi kiinni ja vain lakkaisit enää lukemasta viestejä ja vastaamasta niihin yhtään mitenkään. Tämä edellyttää, että todellakaan et sitten enää itse 'sorru' vastailemaan tai viestittelemään. Kuulostaisiko tämä ratkaisulta tilanteeseen? Rikosilmoitus on mielestäni vasta eron tapahduttua ylireagointia, ellei viesteissä ole suoraa väkivallan uhkaa.

      Toinen vaihtoehto, mitä mieleeni tulisi, olisi sopia tietyn rauhoittumisajan jälkeen keskustelutapaaminen jossain neutraalissa paikassa esimerkiksi kahden viikon päästä, jolloin voisitte käydä tapahtunutta läpi. Ehkä tyttöystävääsi huojentaisi, että saisi kertoa sinulle tunteensa ja voisitte hyvästellä toisenne naamakkain. Ehkä sinullekin tekisi hyvää keskustella asiasta ja kuulla suhteenne ongelmista kummankin osapuolen kannalta? Ehkä parin viikon päästä asia ei olisi enää niin kipeä vaan voisitte kohdata asiallisemmin?

      diakoni Meiju

      • hrz100

        Kiitän vastauksesta. Samankaltaisia ratkaisuja olin pohtinutkin. Nyt on onneksi rauha maassa, mutta hämmentynyt olo.


    • keddu

      Provosoit häntä vaan häiriköimään lisää, kun vastaat hänen viesteihinsä ja puheluihinsa. Lopeta niihin vastaaminen kokonaan, niin viimeistään muutamassa viikossa häiriköinnin pitäisi lopullisesti loppua. Vaikka kuinka kutkuttaisi laittaa joku "naseva" viesti, niin älä lähetä, kohtele kuin ilmaa. Niin hänkin vähitellen tajuaa alkaa jatkamaan elämäänsä eteenpäin, kun ei tarvitse jumittua tuohon kiusoittelevaan tilanteeseen.

      Puhelinnumeron toki voisi vaihtaa niin nopeuttaa eroonpääsyä, vielä kun laittaa operaattorille kiellon ettei numeroa saa välittää numerotiedusteluihin yms.

    • älä vastaa

      laitat että kirjoita vaan mutta enää en vastaa etkä vastaa. toinen vaihtoehto on jonkinlainen esto operaattorilta. voithan laittaa että saat kaksi mahdollisuutta, joko lopetat viesteilyn tai laitat eston puhelimeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      250
      2359
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      71
      1772
    3. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      162
      1487
    4. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      328
      1483
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1035
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      79
      879
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      785
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      172
      755
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      203
      702
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      700
    Aihe