Voiko bentsoja saada pitkäaikaiseen käyttöön jos on tarvis?

entiiä

Tosiaan voiko bentsodiatsepiineja saada pitkäaikaiseen käyttöön jos niistä on huomattavaa hyötyä? Ei muuten pysty mihinkään...

11

191

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • entiiä

      Kyseessä siis opamox

      • tyytyv.hoitoon

        Itselläni matala annos Xanoria, normaalisti olen työelämässä, osakiitos kys.lääkkeen.
        Kolmas ja viimeinen terapiavuosi lopuillaan.


    • jsx1

      Bentsodiatsepiineja voidaan käyttää myös pitkäaikaisesti, jos muilla lääkkeillä ei ole saatu riittävää apua ja bentsodiatsepiinit katsotaan välttämättömiksi. Tällaisissa tapauksissa niitä voidaan käyttää säännöllisesti vuosikausiakin. Usein tämä vaatii kuitenkin pidempiaikaisen hoitosuhteen ja hoidon keskittämisen yhdelle lääkärille sekä riittävää seurantaa. Käytännössä asia riippuu hyvin paljon lääkäristä.

    • Xanoria

      Itse olen käyttäny kuus vuotta bentsoja. Eka Xanoria jotai 6mg päiväs.. sit vaihettiin opamoxiin 150mg päiväs.. sit rivatriliin 4mg päiväs.. nykyään syön Xanor Depot tabletteja 4mg päiväs.

      • Lpppöl566

        Kyllä niitä ihmiset käyttää, mutta ei kannata syödä pitkään kun niihin jää koukkuun ja niiden syöminen haittaa henkistä kehitystä ja suorituskykyä niin ettei sitä itse huomaa. Niistä saattaa siis tavallaan tyhmentyä ja asioita voi jäädä käsittelemättä mistä voi seurata uusia ongelmia. Kannattaa ainakin välillä olla vaikka kuukausi ilmankin.


    • pillereit

      Voi saada. Itselläni on Diapami ja Xanorit unilääkkeet käytössä olleet jo muutaman vuoden. En syö päivittäin, enkä edes viikoittain. Ei ole mitään ongelmaa ollut. On tullut testattua jotain masennuslääkkeitä, mutta puhalsin pelin niiden suhteen todella nopeasti poikki. Fiksu Psykiatri ymmärsi etten halua mitään lääkettä syödä päivittäin, ja en edes tarvitse, vaan pahimpiin hetkiin johtu ne nyt sitten mistä tahansa. Reseptejen uusiminen ei myöskään ole ongelma. Ollut ehkä elämäni parhaimpia päätöksiä jättää masennus/ahdistuslääkkeet väliin.. Vaikeita aikoja ollut, ja niistä on jo yli päästy. Onneks myös Psykiatri näki minusta sen puolen ihmisenä mikä ei ollut mömmöjen perässä juokseva hörhö, vaan vahvatahtoinen ihminen kunhan vaan saa nuoran päästä taas kiinni.

      Vaikka hyvät ihmiset saisittekin niitä päivittäiskäyttöön reseptin mukaan, niin käyttäkää kuitenkin vain ja ainoastaan kun on oikea tarve, eli tarvittaessa! Muuten voi olla että käy huonosti.

    • Voi. Minä olen 7 vuotta syönyt bentsoja joka päivä, lukuunottamatta 3vrk. Ja sen 3vrk jälkeen tuli lanssi reissu.

      Suurimmillaan on menny 6mg xanoria ja pienimmillään 2,5mg rivatrilliä.

    • ajat muuttuu

      Nykylääkiksen kursseilla opetetaan, että pitkällä aikavälillä ei hoitovastetta ja ettei saa hyötyä. Sen jälkeen on aivan sama mitä sanot kokevasi ja jos pistät hanttiin, voi tulla narkkarin leima.

    • työssäkäyvä pilleris

      Samahan se on kaikilla päänuppiin vaikuttavilla lääkkeillä, mikään ei paranna mutta oireet pysyvät poissa tai edes siedettävinä. Se mitä määrätään ja kenelle on suurimmilta osilta politiikkaa, ja näin ollen tuottava, työssäkäyvä ihminen saa työterveyshuollon kautta paljon helpommin haluamaansa, kuin syrjäytynyt, narkiksi luokiteltu terveyskeskuksesta. Vakava, oikeasti vuosien aikana diagnosoitu mielenterveyden häiriö on ihan virallinen indikaatio pitkä-aikaisellekin bentsolääkitykselle, ja ihan virallisten tutkimustenkin mukaan ei esim, paniikkihäiriöön juuri muuta toimivaa lääkettä ole. Suurta osaa näyttelee juuri se, että jos henkilö kertoo työssäkäynnin olevan vaarassa ja osaa perusteella tarpeensa hyvin, niin joitain poikkeuksia lukuunottamatta saa juuri sitä mitä haluaakin. Lääkkeistä ja sairauksista, varsinkin omastaan pitää kyllä tietää mahdollisimman paljon, ja ensimmäisinä lääkkeinä lähes kaikkeen unettomuudesta ahdistukseen ja masennukseen pitää suositusten mukaan määrätä mielellään mahdollisimman kallista neuroleptiä tai sivuvaikutuksiltaan usein kestämätöntä ssri-kuraa.

    • Itsellä on käsitys että bentsoista paniikki häiriöön sopivat xanor ja rivatril. Rivatril on kuulemma sen takia parempi, että se on pitkävaikutteisempi. Xanor taas on kuulemma oikein paniikkihäiriöön tarkoitettu.

      No molempia on tullut käytettyä ja molemmat ovat toimineet hyvin. Xanor on parempi jos ottaa vain silloin kun tarvii. Rivatril on taas parempi, jos käyttää säännöllisesti.

      Tällä hetkellä menee Rivatril 1 0,5 1mg, eli 2,5mg/vrk.Ja hyvin on auttanut.

    • pani

      Kyllä se vaan niin on että benzot itsessään aiheuttavat paniikkihäiriöitä.

      Itsehän kun otan unettomuuteen 3 perättäisenä iltana ja neljäntenä en, tulee kohtaus.
      Minullahan ei muutoin ole paniikkihäiriöstä tietoakaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe