Piinaava helluntailaisuus

kiusattu92

Tästä voi tulla pitkä ja sekava teksti, mutta haluan kertoa sen, jos siitä olisi jollekulle apua- myös minulle itselleni.
Alun alkaen olen luterilaisesta kirkosta lähtöisin. Perheeni ei ole elänyt sen koommin "uskonnollista" elämää, mitä nyt isä on pitänyt Raamattua autossaan syystä tai toisesta. Lapsuuteni oli tuiki tavallinen, paitsi että vanhempani erosivat kun olin n.8 vuotias. Se jätti minuun jäljen. Minua alettiin kiusata jo alakoulussa tuon eron takia, lisäksi sen vuoksi että minulla sattuu olemaan kehitysvammainen veli. Lisäksi olen käynyt 1.luokan kahteen kertaan, kun lukeminen ei alkanut sujua. Kiusaamisen ainekset siis hienosti kasassa.
Kävin normaalisti riparit yms. Aloin kuitenkin seurustella helluntailaisen pojan kanssa 14 vuotiaana. Hän kertoi ihmeellisiä tarinoita Jeesuksen verestä yms. Koska olin kiinnostunu pojasta, kiinnostuin myös tuosta uskosta ja poika kuljettikin minua mukanaan erinäisissä nuorten kokouksissa. Koska koin että elämäni muutenkin oli haastavaa jo lapsuudestani tulleiden "ongelmien" myötä ajattelin myös, että saattaisin löytää avun pahaan olooni tuosta ihmeiden kerhosta..
Poika ja hänen kiihkoilija siskonsa ja uudet "veljet ja sisaret" aktiivisesti aivopesivät minua. Se oli kerrassaan helppoa, kun muutenkin etsin elämäntarkoitusta. Minut pistettiin pelosta ja ahdistuksestani huolimatta muun seurakunnan eteen todistamaan "vanhasta" elämästäni ja tunnustamaan kaikki pahat tekoni. Hyvin pian alettiin myös puhua kasteelle menosta ja perheeni käännyttämisestä.
Vaikka erosinkin pojasta, tuli uusia helluntailaispoikia mukaan kuvioihin enkä päässyt irrottautumaan "hellareista" vaikka minusta ei tuntunut kotoisalta olla siellä.
Yläkoulussa ei saanut uskoa evoluutioon. Siellä pidin myös aamunavauksia, joissa "saarnasin" Jeesuksen teoista ja yritin käännyttää ihmisiä uskoon pastorimme kannustamana. Kanssaoppilaat ja opettajat inhosivat minua- syystäkin. Minun olisi pitänyt olla onnellinen, mutten ollut. Kaikkeen piti tulla vastaus Raamatusta. Elämän ei kuulunut olla helppoa Jeesukseen uskovilla- näin minulle uskon sisaret ja veljet sanoivat, kun itkin ettei minulla ole ystäviä koulussa eikä seurakunnassa. En saanut kaveerata ei uskovia kuin ainostaan jos olin valmis käännyttämään heidät. Jälkikäteen ajateltuna olen onnellinen ettei minulla ollut tuolloin ei-uskovia ystäviä juurikaan. Vaikka saarnasin ihmisille veritarinoita, minua aina ahdisti ja tuntui kamalalta.
Jatkuu seuraavas viestissä!

130

7677

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiusattu92

      Jatkoa, kun tila loppui kesken..

      Äitini oli kauhuissaan kun kerroin tarinoita Jeesuksen verestä, helvetistä ja ihmeparantumisista.. Hän oli myös kauhuissaan, kun kuuli minun lukevan Raamattua ja traktaatteja, joilla ihmisiä pelotellaan tulemaan uskoon, itselleni iltasaduksi. Joka ilta minun piti tehdä "synnin" päästö päivän synneistä ja opetella antamaan sydämessäni tilaa Pyhän Hengen toiminnalle itsessäni.
      Äitini ei onneksi päästänyt minua kasteelle- vastaa 18vuotta täytettyäni sain itsemääräämisoikeudellani luvan mennä. Äiti ja jopa isäni olivat katsomassa kastettani vaikka eivät kannattaneet kumpikaan aikeitani. Lukio meni pieleen vahvasti tuon helluntaihömpän takia- siellä vasta ongelmat alkoivat ihmisten kanssa. Edes siellä olevat helluntailaiset eivät kaveeranneet minua vaan puhuivat minusta pahaa seurakunnassa ja tekivät elämästäni yhä vaikeampaa. Seurakunnanhan piti olla avoin kaikille ja kaikkien piti olla yhtä suurta perhettä- kaikille piti olla tilaa ja riittää paikkoja- PASKAA sanon minä!
      Jos en käynyt säännöllisesti seurakunnan kokouksissa, minulta heti sinne mentyä tivattiin missä olin ollut ja kehotettiin tekemään synnin päästöjä. Tuntui että minä olin aina se syntipukki ja kaikki muut synnittömiä (nykyään ajattelen heidät erityisen tekopyhinä ihmisiän). Minulla ei saanut olla harrastuksia, jotka veivät aikaani seurakunnassa käynniltä, rukoilulta, Raamatun lukemiselta ja saarnaamiselta. Rakastin lapsuudessani piirtämistä, käsitöiden tekoa ja liikuntaa. Mitään näistä en olisi saanut tehdä enkä juuri tehnytkään helluntaiaikoinani.
      Vieläkin jatkuu!

      • kiusattu92

        Toivottavasti nyt mahtuu loppuun!

        Viimein pääsin eroon helluntailaisista poikakavereistani ja löysin kivan poikakaverin, joka ei ollut mitenkään sitoutunut mihinkään uskontoon. Seurakunnassa käyntini alkoi hiipua ja sain sijaa omille ajatuksilleni, joita minulla ei ollut saanut olla liki 7vuoteen. Huomasin yhä olevani ahdistunut ja masentunut lapsuudessani tapahtuneista asioista ja aloin ymmärtää miten paljon pahempaan suuntaan helluntailaisuus oli alkanut viedä elämääni. Suhde, joka olisi voinut olla elämäni paras loppui kuitenkin, koska en ollut sujut itseni kanssa. Poikakaverini alkoi olla myös masentunut, joten säästääkseni hänet pahalta ololtani päätin itse lähteä suhteesta. Oli kamalaa, kun vielä tuolloin seurakunnasta piinattiin ja saarnattiin, ettei esiaviollinen seksi ole oikein eikä alkoholia tule käyttää. En tehnytkään mitään näistä, koska tuo "kirkko" oli jättänyt minulle omantunnnon, joka kiusaa minua vielä tänä päivänäkin!
        Elämäni käänne kohta alkoi 2013 syksyllä, kun pääsin opistoon Keski-Suomeen. Sekin oli uskontopainotteinen, mutta siellä ei ollut kuin aamunavauksia joihin ei ollut pakko edes osallistua. Jätin ihan tietoisesti sanomatta ihmisille, että olen helluntailainen ja huomasin tämän myötä, miten paljon sain ihania ihmisiä ympärilleni tuli, kuinka sain liikunnan takaisin elämääni ja ihmissuhteet muutenkin alkoivat parantua- samoin myös elämänlaatuni.
        Loppusyksystä aloin miettiä miten pääsisin helluntaikirkosta pois. Olin kuullut kauhutarinoita siitä, kuinka ihmisiä vainottiin eikä annettu erota ja tuomittiin ennalta helvettiin. Pitkään mietittyäni minulla oli suunnitelma: Ilmoitin pastorille, että haluaisin siirtyä toiseen helluntaikirkkoon= tällöin täytyy tehdä ns. "siirto" paperit, jotka siirtävät minut toisen helluntaiseurakunnan kirjoille. Samaan aikaan, kun pastori kiltisti kirjoitti alle siirron olin ottanut yhteyttä luterilaiseen kirkkoon, jossa alunalkaenkin olin. Ilmoittauduin sinne kirkon jäseneksi takaisin ja erosin maistraatissa helluntaikirkosta. Koska en siis ollut enää helluntaikirkon jäsen tuon siirron takia ja Suomessa ei voi kuulua yhtä aikaa kahteen kirkkoon, pääsin helluntaikirkosta pois vain olemalla "kiero". En olisi päässyt vielä tänäpäivänäkään pois tuolta, jos olisin pastorille ilmoittanut haluavani pois kirkosta. Tilanne pakotti minut käytännössä toimimaan väärin ja typerästi. Tuosta "uudesta" helluntaikirkosta jonne siirron tein soitettiin ja kysyttiin mikä homman nimi on kun tietysti heille ilmoitettiin etten ollut enää heidän jäsen. Tässä vaiheessa kerroin miten asiat ovat eivätkä he voineet sitoa minua enää mihinkään- onnenani oli myös se, että ihminen oli minulle tuntematon joten siitä oli apua. Asia jäi siihen. Valehtelin aluksi, mutta mitä sitten! Helluntailaiset ovat niin hyviä sanomaan ja tuomitsemaan muita, vaikka itse eivät ole yhtään sen parempia! He sanovat että ihmisellä ei ole vara heitellä muita kivillä Raamattuun viitaten, silti he tekevät itse niin- ainakin minulle tehtiin. Monesti heillä on jopa vielä karummat luurangot kaapissaan piilossa kenenkään tietämättä.
        Vihdoin olin vapaa kirkosta jonne en kuulunut! Nyt jopa minulla on mahdollisuus haaveilemiini kirkkohäihin! Mutta en ole vieläkään onnellinen, koska minua ahdistaa asiat, joita minulle tuona helluntaiaikana paasattiin niin radikaalisti ja voimakkaasti. En saa niiltä rauhaa. Olen yrittänyt etsiä elämäntarkoitusta muualta, mutta minusta tuntuu ettei sellaista ole edes olemassa.. Samoin oma käsitys itsestäni- en ole varma minkälainen minun pitäisi olla tai millainen saan olla. Nykyinen poikakaverini on välillä helisemässä kanssani, koska olen niin ankara itselleni ja kannan huonoa omaatuntoa siitä, että olen välillä onnellinen elämän pikku asioista yms. Aina, kun luulen, että "painajaiseni" ja helluntaipiinani päättyy ilmestyy kadulla tai työpaikalleni joku uskovainen ihminen antamaan hengellistä luettavaa yms.. Sen seurauksena jään miettimään asioita, mutta en päädy mihinkään paitsi ahdistukseen. On kurjaa, että elämääni verhoaa tällainen piina ja olen vasta 22!!
        Olen iloinen, että pääsin helluntaikirkosta pois, samoin perheeni. Mutta vielä työtä on paljon jäljellä, että pääsen elämään elämää johon olen tyytyväinen ja jota ei varjosta kamaluudet, joita uskonto sai elämässäni aikaan.


      • missä enää rehellisiä?
        kiusattu92 kirjoitti:

        Toivottavasti nyt mahtuu loppuun!

        Viimein pääsin eroon helluntailaisista poikakavereistani ja löysin kivan poikakaverin, joka ei ollut mitenkään sitoutunut mihinkään uskontoon. Seurakunnassa käyntini alkoi hiipua ja sain sijaa omille ajatuksilleni, joita minulla ei ollut saanut olla liki 7vuoteen. Huomasin yhä olevani ahdistunut ja masentunut lapsuudessani tapahtuneista asioista ja aloin ymmärtää miten paljon pahempaan suuntaan helluntailaisuus oli alkanut viedä elämääni. Suhde, joka olisi voinut olla elämäni paras loppui kuitenkin, koska en ollut sujut itseni kanssa. Poikakaverini alkoi olla myös masentunut, joten säästääkseni hänet pahalta ololtani päätin itse lähteä suhteesta. Oli kamalaa, kun vielä tuolloin seurakunnasta piinattiin ja saarnattiin, ettei esiaviollinen seksi ole oikein eikä alkoholia tule käyttää. En tehnytkään mitään näistä, koska tuo "kirkko" oli jättänyt minulle omantunnnon, joka kiusaa minua vielä tänä päivänäkin!
        Elämäni käänne kohta alkoi 2013 syksyllä, kun pääsin opistoon Keski-Suomeen. Sekin oli uskontopainotteinen, mutta siellä ei ollut kuin aamunavauksia joihin ei ollut pakko edes osallistua. Jätin ihan tietoisesti sanomatta ihmisille, että olen helluntailainen ja huomasin tämän myötä, miten paljon sain ihania ihmisiä ympärilleni tuli, kuinka sain liikunnan takaisin elämääni ja ihmissuhteet muutenkin alkoivat parantua- samoin myös elämänlaatuni.
        Loppusyksystä aloin miettiä miten pääsisin helluntaikirkosta pois. Olin kuullut kauhutarinoita siitä, kuinka ihmisiä vainottiin eikä annettu erota ja tuomittiin ennalta helvettiin. Pitkään mietittyäni minulla oli suunnitelma: Ilmoitin pastorille, että haluaisin siirtyä toiseen helluntaikirkkoon= tällöin täytyy tehdä ns. "siirto" paperit, jotka siirtävät minut toisen helluntaiseurakunnan kirjoille. Samaan aikaan, kun pastori kiltisti kirjoitti alle siirron olin ottanut yhteyttä luterilaiseen kirkkoon, jossa alunalkaenkin olin. Ilmoittauduin sinne kirkon jäseneksi takaisin ja erosin maistraatissa helluntaikirkosta. Koska en siis ollut enää helluntaikirkon jäsen tuon siirron takia ja Suomessa ei voi kuulua yhtä aikaa kahteen kirkkoon, pääsin helluntaikirkosta pois vain olemalla "kiero". En olisi päässyt vielä tänäpäivänäkään pois tuolta, jos olisin pastorille ilmoittanut haluavani pois kirkosta. Tilanne pakotti minut käytännössä toimimaan väärin ja typerästi. Tuosta "uudesta" helluntaikirkosta jonne siirron tein soitettiin ja kysyttiin mikä homman nimi on kun tietysti heille ilmoitettiin etten ollut enää heidän jäsen. Tässä vaiheessa kerroin miten asiat ovat eivätkä he voineet sitoa minua enää mihinkään- onnenani oli myös se, että ihminen oli minulle tuntematon joten siitä oli apua. Asia jäi siihen. Valehtelin aluksi, mutta mitä sitten! Helluntailaiset ovat niin hyviä sanomaan ja tuomitsemaan muita, vaikka itse eivät ole yhtään sen parempia! He sanovat että ihmisellä ei ole vara heitellä muita kivillä Raamattuun viitaten, silti he tekevät itse niin- ainakin minulle tehtiin. Monesti heillä on jopa vielä karummat luurangot kaapissaan piilossa kenenkään tietämättä.
        Vihdoin olin vapaa kirkosta jonne en kuulunut! Nyt jopa minulla on mahdollisuus haaveilemiini kirkkohäihin! Mutta en ole vieläkään onnellinen, koska minua ahdistaa asiat, joita minulle tuona helluntaiaikana paasattiin niin radikaalisti ja voimakkaasti. En saa niiltä rauhaa. Olen yrittänyt etsiä elämäntarkoitusta muualta, mutta minusta tuntuu ettei sellaista ole edes olemassa.. Samoin oma käsitys itsestäni- en ole varma minkälainen minun pitäisi olla tai millainen saan olla. Nykyinen poikakaverini on välillä helisemässä kanssani, koska olen niin ankara itselleni ja kannan huonoa omaatuntoa siitä, että olen välillä onnellinen elämän pikku asioista yms. Aina, kun luulen, että "painajaiseni" ja helluntaipiinani päättyy ilmestyy kadulla tai työpaikalleni joku uskovainen ihminen antamaan hengellistä luettavaa yms.. Sen seurauksena jään miettimään asioita, mutta en päädy mihinkään paitsi ahdistukseen. On kurjaa, että elämääni verhoaa tällainen piina ja olen vasta 22!!
        Olen iloinen, että pääsin helluntaikirkosta pois, samoin perheeni. Mutta vielä työtä on paljon jäljellä, että pääsen elämään elämää johon olen tyytyväinen ja jota ei varjosta kamaluudet, joita uskonto sai elämässäni aikaan.

        Paljon vahinkoa tekevät nuo jotka luulevat itse olevansa synnittömiä,
        vaikka toisin on.
        Väkisin tyrkyttäminen aiheuttaa päinvastaisen reaktion ,kuin tyrkyttäjä
        luulee tekevänsä.


      • Helluntailainen

        Ikävä kuulla ahdistavasta kokemuksesta. Kokemus riippuu varmaan paljon millaisten ihmisten parissa on ollut ja miten itse oman uskonsa ja helluntailaisuutensa vaatimukset asettaan.

        Itse olen ollut helluntaiseurakunnassa jo yli 30 vuotta ja minulla on hyvin erilaisia kokemuksia. Liityin seurakuntaan 17-vuotiaana. Olen saanut sieltä tukea ja ystävyyttä, jota en muualta nuorena saanut. Minut hyväksyttiin sellaisena kuin olin. Minulla on aina ollut ja on yhä useita ystäviä eri helluntaiseurakunnista ja niiden ulkopuolelta. Uskovia ja ei-uskovia. Yksi tämän hetken parhaista ystävistäni on ateisti.

        Olen harrastanut helluntailaisena eri asioita, urheilua, piirtämistä maalaamista, lukemista (tykkään erityisesti dekkareista) ja elokuvista. Helluntailaisuus ei ole estä minua käymästä työkavereiden kanssa baarissa lasillisilla tai useamalla lasillisella pikkujouluissa. Se ei estä minua edes tanssimasta. Olen käynyt mm. tanssikurssin ja kukaan helluntailaisista ystävistäni ei ole sitä mitenkään paheksuneet vaan heidän mielestään se oli hyvä juttu.

        Ehkä ongelmasi oli se, että menit seurakuntaan mukaan pojan takia, etkä niinkään oman sisäisen vakaumuksen. Silloin missä tahansa yhteisössä oleminen voi olla epämiellyttävää. Helluntaiseurakunnissa on se hyvä puoli, että niistä pääsee halutessaan eroon kävelemällä siitä ulos ja kukaan ei kysele perään. Turhaan sitä pelkäsit.

        Minulla on useita ystäviä, jotka ovat eronneet eri helluntaiseurakunnista. Kaikki sanovat, että kukaan ei ole heidän peräänsä kyselleet. Monet heistä ovat yhä ystäviäni, mutta jotkut heistä eivät halua enää minun seuraani, koska olen helluntailainen.

        Helluntailaisena en ole kokenut minkäänlaista ahdistelua seurakuntien sisältä. Sitä enemmän sitä on tullut kyllä ulkoapäin niiltä, joiden on vaikeaa hyväksyä minun vakaumustani.


      • hellarit=saatana
        missä enää rehellisiä? kirjoitti:

        Paljon vahinkoa tekevät nuo jotka luulevat itse olevansa synnittömiä,
        vaikka toisin on.
        Väkisin tyrkyttäminen aiheuttaa päinvastaisen reaktion ,kuin tyrkyttäjä
        luulee tekevänsä.

        helluntailaiset ovat ,mielestään pyhiä aikuiskasteensa jälkeen JOTEN HE VOIVAT SANOA JA TEHDÄ MITÄ VAIN !


        tämän sain kuulla kun olin HELLUNTAILAISTEN SOLUSSA !

        ja paljon pahaa nämä helluntailaiset ovat minulle ja perheelleni tehneet.

        helluntailaiset herjasivat minua samalla tavalla kuin aijemmin olivat herjanneet itsään saa ta nan palvojiksi sanovat henkilöt ! => ELI HEILLÄ ON SAMA HENKI

        Raamattu kieltää Jeesuksen omien väliltä KAIKEN HERJAAMISEN !


      • Ulkosuomalainen1
        Helluntailainen kirjoitti:

        Ikävä kuulla ahdistavasta kokemuksesta. Kokemus riippuu varmaan paljon millaisten ihmisten parissa on ollut ja miten itse oman uskonsa ja helluntailaisuutensa vaatimukset asettaan.

        Itse olen ollut helluntaiseurakunnassa jo yli 30 vuotta ja minulla on hyvin erilaisia kokemuksia. Liityin seurakuntaan 17-vuotiaana. Olen saanut sieltä tukea ja ystävyyttä, jota en muualta nuorena saanut. Minut hyväksyttiin sellaisena kuin olin. Minulla on aina ollut ja on yhä useita ystäviä eri helluntaiseurakunnista ja niiden ulkopuolelta. Uskovia ja ei-uskovia. Yksi tämän hetken parhaista ystävistäni on ateisti.

        Olen harrastanut helluntailaisena eri asioita, urheilua, piirtämistä maalaamista, lukemista (tykkään erityisesti dekkareista) ja elokuvista. Helluntailaisuus ei ole estä minua käymästä työkavereiden kanssa baarissa lasillisilla tai useamalla lasillisella pikkujouluissa. Se ei estä minua edes tanssimasta. Olen käynyt mm. tanssikurssin ja kukaan helluntailaisista ystävistäni ei ole sitä mitenkään paheksuneet vaan heidän mielestään se oli hyvä juttu.

        Ehkä ongelmasi oli se, että menit seurakuntaan mukaan pojan takia, etkä niinkään oman sisäisen vakaumuksen. Silloin missä tahansa yhteisössä oleminen voi olla epämiellyttävää. Helluntaiseurakunnissa on se hyvä puoli, että niistä pääsee halutessaan eroon kävelemällä siitä ulos ja kukaan ei kysele perään. Turhaan sitä pelkäsit.

        Minulla on useita ystäviä, jotka ovat eronneet eri helluntaiseurakunnista. Kaikki sanovat, että kukaan ei ole heidän peräänsä kyselleet. Monet heistä ovat yhä ystäviäni, mutta jotkut heistä eivät halua enää minun seuraani, koska olen helluntailainen.

        Helluntailaisena en ole kokenut minkäänlaista ahdistelua seurakuntien sisältä. Sitä enemmän sitä on tullut kyllä ulkoapäin niiltä, joiden on vaikeaa hyväksyä minun vakaumustani.

        Totta on, että ei jokainen Helluntalainen ole samanlainen. Ei henlluntalaiset vainoa niitä, jotka tansivat heidän melodiaansa. Tämä on yksi totuus. Jos olet eri meiltä niin silloin alkaa hengellinen rääkkääminen. Olen nähnyt sen.

        Pastori on autrotiteetti, ja vanhemmisto samoin. Ellet tee niikuin pastori, vanhemisto, kirkko-oppi sanoo, niin olet vaikeuksisssa.

        Tässä on syy miksi Henluntalaisuudessa on hengelisesti rääkättyjä ihmisiä.

        Eräs vanha helluntalainen sanoi minulle jo 35 vuotta sitten, että hänen papottamalla pakotettiin kasteelle. Samoin toimii Suomen Vapaakirkko.

        Näissä seurakunnissa ihminen itse ei päätä, vaan hänen puolestaan päätetään, ja painostetaan tekemään kirkon tahto. Tämä on suomalaista Islamia.

        Tässä on totuus, josta ahdistuneet ihmisten sitten kertovat, ja josta se johtuu.

        Olen absoluuttisen varma asiata, ainakin omassa sydämmessäni.

        Kiitos Jeesukselle, että ei kaikki Helluntalaisuus ole samallaista kuin Suomalainen.

        Käyn täällä silloin tällöin Englannin kielisessä Helluntakirkossa, vaikka en ole jäsen. Tässä kirkossä ei oli mitää poikkeusta, on jäsen tai ei. Monet ulkopuolelta seurakunnan käyvät jatkuvasti, ottavat ehtoollista, ja heitä autetaan. AAMEN.

        Tunnen varsin hyvin Suomen Helluntai ja Vapaakirkon, sekä niiden vääristymät Heidän taktiikkansa, oikea-oppisuutensa, agressivuutensa, raamatullisuutensa yms.


        Vaikka en tunne sinua helluntainen , joka kommentoit. Sanoisin vain, voi olla että et vielä tunne Suomen Helluntalaisuuta sisältä. Antteeksi jos olen väärässä kohdallasi, mutta näin ajattelen.


      • ounouu
        Ulkosuomalainen1 kirjoitti:

        Totta on, että ei jokainen Helluntalainen ole samanlainen. Ei henlluntalaiset vainoa niitä, jotka tansivat heidän melodiaansa. Tämä on yksi totuus. Jos olet eri meiltä niin silloin alkaa hengellinen rääkkääminen. Olen nähnyt sen.

        Pastori on autrotiteetti, ja vanhemmisto samoin. Ellet tee niikuin pastori, vanhemisto, kirkko-oppi sanoo, niin olet vaikeuksisssa.

        Tässä on syy miksi Henluntalaisuudessa on hengelisesti rääkättyjä ihmisiä.

        Eräs vanha helluntalainen sanoi minulle jo 35 vuotta sitten, että hänen papottamalla pakotettiin kasteelle. Samoin toimii Suomen Vapaakirkko.

        Näissä seurakunnissa ihminen itse ei päätä, vaan hänen puolestaan päätetään, ja painostetaan tekemään kirkon tahto. Tämä on suomalaista Islamia.

        Tässä on totuus, josta ahdistuneet ihmisten sitten kertovat, ja josta se johtuu.

        Olen absoluuttisen varma asiata, ainakin omassa sydämmessäni.

        Kiitos Jeesukselle, että ei kaikki Helluntalaisuus ole samallaista kuin Suomalainen.

        Käyn täällä silloin tällöin Englannin kielisessä Helluntakirkossa, vaikka en ole jäsen. Tässä kirkossä ei oli mitää poikkeusta, on jäsen tai ei. Monet ulkopuolelta seurakunnan käyvät jatkuvasti, ottavat ehtoollista, ja heitä autetaan. AAMEN.

        Tunnen varsin hyvin Suomen Helluntai ja Vapaakirkon, sekä niiden vääristymät Heidän taktiikkansa, oikea-oppisuutensa, agressivuutensa, raamatullisuutensa yms.


        Vaikka en tunne sinua helluntainen , joka kommentoit. Sanoisin vain, voi olla että et vielä tunne Suomen Helluntalaisuuta sisältä. Antteeksi jos olen väärässä kohdallasi, mutta näin ajattelen.

        Opetele okein kiroitus, olet usottavampi.


      • sivuseikasta_herjaat

        Opettele lukemaan, kirjoittajan nimimerkki antaa jotain vihjettä että ei ehkä käytä suomenkieltä päivittäin...


      • Ulkosuomalainen1
        ounouu kirjoitti:

        Opetele okein kiroitus, olet usottavampi.

        Sinunhan lauseessasi on jokainen sana väärin kirjoitettu.

        Älä viitsi opettaa isääsi naimaan.


      • onnellinenuskonnoton
        Helluntailainen kirjoitti:

        Ikävä kuulla ahdistavasta kokemuksesta. Kokemus riippuu varmaan paljon millaisten ihmisten parissa on ollut ja miten itse oman uskonsa ja helluntailaisuutensa vaatimukset asettaan.

        Itse olen ollut helluntaiseurakunnassa jo yli 30 vuotta ja minulla on hyvin erilaisia kokemuksia. Liityin seurakuntaan 17-vuotiaana. Olen saanut sieltä tukea ja ystävyyttä, jota en muualta nuorena saanut. Minut hyväksyttiin sellaisena kuin olin. Minulla on aina ollut ja on yhä useita ystäviä eri helluntaiseurakunnista ja niiden ulkopuolelta. Uskovia ja ei-uskovia. Yksi tämän hetken parhaista ystävistäni on ateisti.

        Olen harrastanut helluntailaisena eri asioita, urheilua, piirtämistä maalaamista, lukemista (tykkään erityisesti dekkareista) ja elokuvista. Helluntailaisuus ei ole estä minua käymästä työkavereiden kanssa baarissa lasillisilla tai useamalla lasillisella pikkujouluissa. Se ei estä minua edes tanssimasta. Olen käynyt mm. tanssikurssin ja kukaan helluntailaisista ystävistäni ei ole sitä mitenkään paheksuneet vaan heidän mielestään se oli hyvä juttu.

        Ehkä ongelmasi oli se, että menit seurakuntaan mukaan pojan takia, etkä niinkään oman sisäisen vakaumuksen. Silloin missä tahansa yhteisössä oleminen voi olla epämiellyttävää. Helluntaiseurakunnissa on se hyvä puoli, että niistä pääsee halutessaan eroon kävelemällä siitä ulos ja kukaan ei kysele perään. Turhaan sitä pelkäsit.

        Minulla on useita ystäviä, jotka ovat eronneet eri helluntaiseurakunnista. Kaikki sanovat, että kukaan ei ole heidän peräänsä kyselleet. Monet heistä ovat yhä ystäviäni, mutta jotkut heistä eivät halua enää minun seuraani, koska olen helluntailainen.

        Helluntailaisena en ole kokenut minkäänlaista ahdistelua seurakuntien sisältä. Sitä enemmän sitä on tullut kyllä ulkoapäin niiltä, joiden on vaikeaa hyväksyä minun vakaumustani.

        Turha kaunistella noita helluntalaisuskon tuhoa tekeviä vaikutuksia. Seurakuntaan haalitaan rikkinäisissä oloissa kasvaneita lapsia ja nuoria; puoskaroidaan hyvää tarkoittaen henkihieveriin ja sitten siirretään kaikki syyt aiheutetuista ongelmista uhrille. Helluntalais sairaasta uskosta tulisi vaaroittaa kaikkia lapsia ja nuoria. Usko helvettiin, riivaajiin, lopunaikaan ja kaikkeen tähän liittyvä fundamentalistinen roska on monen mielenterveydelle tuhoisaa. Tämä on vain asia jota kyseinen srk ei millään halua uskoa, nähdä eikä ymmärtää puhumattakaan ottaa vastuuta kidutus- ja kiristämistavoistaan.


      • kumpikampi
        onnellinenuskonnoton kirjoitti:

        Turha kaunistella noita helluntalaisuskon tuhoa tekeviä vaikutuksia. Seurakuntaan haalitaan rikkinäisissä oloissa kasvaneita lapsia ja nuoria; puoskaroidaan hyvää tarkoittaen henkihieveriin ja sitten siirretään kaikki syyt aiheutetuista ongelmista uhrille. Helluntalais sairaasta uskosta tulisi vaaroittaa kaikkia lapsia ja nuoria. Usko helvettiin, riivaajiin, lopunaikaan ja kaikkeen tähän liittyvä fundamentalistinen roska on monen mielenterveydelle tuhoisaa. Tämä on vain asia jota kyseinen srk ei millään halua uskoa, nähdä eikä ymmärtää puhumattakaan ottaa vastuuta kidutus- ja kiristämistavoistaan.

        just niin, ne osaavat "tuntevat" vähänkin epävarman kadunkulkijan.

        ovat oppineet/opiskelleet uhrin joita osaavat manipuloida, ja: jos en väärässä ole, ne uhrit on sydämestään enemmän hyväsydämisiä kuin ne kutsujat....

        ei ole mikään ihme, että sitten syntyy ns. "kaksjakosia" persoonia, valitettavasti: se ilkeämpi voittaa


      • Anonyymi
        Helluntailainen kirjoitti:

        Ikävä kuulla ahdistavasta kokemuksesta. Kokemus riippuu varmaan paljon millaisten ihmisten parissa on ollut ja miten itse oman uskonsa ja helluntailaisuutensa vaatimukset asettaan.

        Itse olen ollut helluntaiseurakunnassa jo yli 30 vuotta ja minulla on hyvin erilaisia kokemuksia. Liityin seurakuntaan 17-vuotiaana. Olen saanut sieltä tukea ja ystävyyttä, jota en muualta nuorena saanut. Minut hyväksyttiin sellaisena kuin olin. Minulla on aina ollut ja on yhä useita ystäviä eri helluntaiseurakunnista ja niiden ulkopuolelta. Uskovia ja ei-uskovia. Yksi tämän hetken parhaista ystävistäni on ateisti.

        Olen harrastanut helluntailaisena eri asioita, urheilua, piirtämistä maalaamista, lukemista (tykkään erityisesti dekkareista) ja elokuvista. Helluntailaisuus ei ole estä minua käymästä työkavereiden kanssa baarissa lasillisilla tai useamalla lasillisella pikkujouluissa. Se ei estä minua edes tanssimasta. Olen käynyt mm. tanssikurssin ja kukaan helluntailaisista ystävistäni ei ole sitä mitenkään paheksuneet vaan heidän mielestään se oli hyvä juttu.

        Ehkä ongelmasi oli se, että menit seurakuntaan mukaan pojan takia, etkä niinkään oman sisäisen vakaumuksen. Silloin missä tahansa yhteisössä oleminen voi olla epämiellyttävää. Helluntaiseurakunnissa on se hyvä puoli, että niistä pääsee halutessaan eroon kävelemällä siitä ulos ja kukaan ei kysele perään. Turhaan sitä pelkäsit.

        Minulla on useita ystäviä, jotka ovat eronneet eri helluntaiseurakunnista. Kaikki sanovat, että kukaan ei ole heidän peräänsä kyselleet. Monet heistä ovat yhä ystäviäni, mutta jotkut heistä eivät halua enää minun seuraani, koska olen helluntailainen.

        Helluntailaisena en ole kokenut minkäänlaista ahdistelua seurakuntien sisältä. Sitä enemmän sitä on tullut kyllä ulkoapäin niiltä, joiden on vaikeaa hyväksyä minun vakaumustani.

        yksi ainoa henkilö helluntaiseurakunnassa voi saada paljon pahaa aikaiseksi, vaikka se ei tarkoita koko seurakuntaa.

        mikä "henki" tällaisessa pahansuovassa ihmisessä vaikuttaa ??
        - joillakin usko "heikompi", silloin nuo hellarisudet hyökkää. mistä aita on matalin. . .

        hyväksikäyttöä ja paljon murhetta !!


      • Anonyymi
        Helluntailainen kirjoitti:

        Ikävä kuulla ahdistavasta kokemuksesta. Kokemus riippuu varmaan paljon millaisten ihmisten parissa on ollut ja miten itse oman uskonsa ja helluntailaisuutensa vaatimukset asettaan.

        Itse olen ollut helluntaiseurakunnassa jo yli 30 vuotta ja minulla on hyvin erilaisia kokemuksia. Liityin seurakuntaan 17-vuotiaana. Olen saanut sieltä tukea ja ystävyyttä, jota en muualta nuorena saanut. Minut hyväksyttiin sellaisena kuin olin. Minulla on aina ollut ja on yhä useita ystäviä eri helluntaiseurakunnista ja niiden ulkopuolelta. Uskovia ja ei-uskovia. Yksi tämän hetken parhaista ystävistäni on ateisti.

        Olen harrastanut helluntailaisena eri asioita, urheilua, piirtämistä maalaamista, lukemista (tykkään erityisesti dekkareista) ja elokuvista. Helluntailaisuus ei ole estä minua käymästä työkavereiden kanssa baarissa lasillisilla tai useamalla lasillisella pikkujouluissa. Se ei estä minua edes tanssimasta. Olen käynyt mm. tanssikurssin ja kukaan helluntailaisista ystävistäni ei ole sitä mitenkään paheksuneet vaan heidän mielestään se oli hyvä juttu.

        Ehkä ongelmasi oli se, että menit seurakuntaan mukaan pojan takia, etkä niinkään oman sisäisen vakaumuksen. Silloin missä tahansa yhteisössä oleminen voi olla epämiellyttävää. Helluntaiseurakunnissa on se hyvä puoli, että niistä pääsee halutessaan eroon kävelemällä siitä ulos ja kukaan ei kysele perään. Turhaan sitä pelkäsit.

        Minulla on useita ystäviä, jotka ovat eronneet eri helluntaiseurakunnista. Kaikki sanovat, että kukaan ei ole heidän peräänsä kyselleet. Monet heistä ovat yhä ystäviäni, mutta jotkut heistä eivät halua enää minun seuraani, koska olen helluntailainen.

        Helluntailaisena en ole kokenut minkäänlaista ahdistelua seurakuntien sisältä. Sitä enemmän sitä on tullut kyllä ulkoapäin niiltä, joiden on vaikeaa hyväksyä minun vakaumustani.

        No,voihan ongelma olla siinä seurakuntayhteisössäkin.Itse kuuluin seurakuntaan Ahdinkadulla,kouvolan vapaakirkko.Erosin siitä kolmen vuoden jälkeen.
        Missään en ole tavannut ilkeämpiä,pahempia,ja juoruisempia ihmisiä kuin siellä oli.
        Olen iältäni nyt 31 v.silloin olin yli 40 vuotias,ja olen elämässäni nähnyt paljon pahuutta,ja pahoja ihmisiä.mutta tuo vapaakirkko vie voiton kaikista,pahuudellaan.
        Kävin jonkin aikaa muissakin kirkoissa,lähinnä helluntalaisissa,eikä ollut huonoja kokemuksia niissä,lukuunottamatta kouvolan betaniaa,ja sielläkin vain kahdesti.
        Nyt en kuulu mihinkään kirkkoon,enkä aio kuulua.Kirkot ei ketään pelasta,vain Jeesus Kristus,niin tahtoessaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No,voihan ongelma olla siinä seurakuntayhteisössäkin.Itse kuuluin seurakuntaan Ahdinkadulla,kouvolan vapaakirkko.Erosin siitä kolmen vuoden jälkeen.
        Missään en ole tavannut ilkeämpiä,pahempia,ja juoruisempia ihmisiä kuin siellä oli.
        Olen iältäni nyt 31 v.silloin olin yli 40 vuotias,ja olen elämässäni nähnyt paljon pahuutta,ja pahoja ihmisiä.mutta tuo vapaakirkko vie voiton kaikista,pahuudellaan.
        Kävin jonkin aikaa muissakin kirkoissa,lähinnä helluntalaisissa,eikä ollut huonoja kokemuksia niissä,lukuunottamatta kouvolan betaniaa,ja sielläkin vain kahdesti.
        Nyt en kuulu mihinkään kirkkoon,enkä aio kuulua.Kirkot ei ketään pelasta,vain Jeesus Kristus,niin tahtoessaan.

        Korjaan tuon ikäni kirjoitin väärin.Iältäni olen nyt 61 v:)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No,voihan ongelma olla siinä seurakuntayhteisössäkin.Itse kuuluin seurakuntaan Ahdinkadulla,kouvolan vapaakirkko.Erosin siitä kolmen vuoden jälkeen.
        Missään en ole tavannut ilkeämpiä,pahempia,ja juoruisempia ihmisiä kuin siellä oli.
        Olen iältäni nyt 31 v.silloin olin yli 40 vuotias,ja olen elämässäni nähnyt paljon pahuutta,ja pahoja ihmisiä.mutta tuo vapaakirkko vie voiton kaikista,pahuudellaan.
        Kävin jonkin aikaa muissakin kirkoissa,lähinnä helluntalaisissa,eikä ollut huonoja kokemuksia niissä,lukuunottamatta kouvolan betaniaa,ja sielläkin vain kahdesti.
        Nyt en kuulu mihinkään kirkkoon,enkä aio kuulua.Kirkot ei ketään pelasta,vain Jeesus Kristus,niin tahtoessaan.

        Jeesus kyllä tahtoo kaikki pelastaa, moniei vain halua pelastua...


      • Anonyymi
        Helluntailainen kirjoitti:

        Ikävä kuulla ahdistavasta kokemuksesta. Kokemus riippuu varmaan paljon millaisten ihmisten parissa on ollut ja miten itse oman uskonsa ja helluntailaisuutensa vaatimukset asettaan.

        Itse olen ollut helluntaiseurakunnassa jo yli 30 vuotta ja minulla on hyvin erilaisia kokemuksia. Liityin seurakuntaan 17-vuotiaana. Olen saanut sieltä tukea ja ystävyyttä, jota en muualta nuorena saanut. Minut hyväksyttiin sellaisena kuin olin. Minulla on aina ollut ja on yhä useita ystäviä eri helluntaiseurakunnista ja niiden ulkopuolelta. Uskovia ja ei-uskovia. Yksi tämän hetken parhaista ystävistäni on ateisti.

        Olen harrastanut helluntailaisena eri asioita, urheilua, piirtämistä maalaamista, lukemista (tykkään erityisesti dekkareista) ja elokuvista. Helluntailaisuus ei ole estä minua käymästä työkavereiden kanssa baarissa lasillisilla tai useamalla lasillisella pikkujouluissa. Se ei estä minua edes tanssimasta. Olen käynyt mm. tanssikurssin ja kukaan helluntailaisista ystävistäni ei ole sitä mitenkään paheksuneet vaan heidän mielestään se oli hyvä juttu.

        Ehkä ongelmasi oli se, että menit seurakuntaan mukaan pojan takia, etkä niinkään oman sisäisen vakaumuksen. Silloin missä tahansa yhteisössä oleminen voi olla epämiellyttävää. Helluntaiseurakunnissa on se hyvä puoli, että niistä pääsee halutessaan eroon kävelemällä siitä ulos ja kukaan ei kysele perään. Turhaan sitä pelkäsit.

        Minulla on useita ystäviä, jotka ovat eronneet eri helluntaiseurakunnista. Kaikki sanovat, että kukaan ei ole heidän peräänsä kyselleet. Monet heistä ovat yhä ystäviäni, mutta jotkut heistä eivät halua enää minun seuraani, koska olen helluntailainen.

        Helluntailaisena en ole kokenut minkäänlaista ahdistelua seurakuntien sisältä. Sitä enemmän sitä on tullut kyllä ulkoapäin niiltä, joiden on vaikeaa hyväksyä minun vakaumustani.

        On niin paljon kokemuksia myös , että ei sieltä hellareista ihan noin vaan lähdetäkään , ja kyllä vaan perään huudellaan.


      • Anonyymi

        Traaginen kertomus. Ainakin aikaisemmin helluntailaisten käytänteet olivat paikkakuntakohtaisia. Itse kuuluin helluntaiseurakuntaan 1970-luvulla siihen asti kun minut erotettiin. Siihen aikaan ei ollut hallintaoikeus, vaan paikkakuntalainen yhdistys. Yhtäältä olin helpottunut, toisaalta pettynyt kun kuulin erottamisesta. Yhdistyksestä saa erottaa, jos jäsen ei toimi enää yhdistyksen mukaisesti. Muutamat vuodet helluntaiseurakunnassa antoivat paljon, vaikka olinkin lopussa kriittinen äänekkäästi. Koulu meni hyvin ja kavereita en menettänyt srk:n takia. Nyt vuosikymmenten jälkeen suhtaudun noihin muutamaan nuoruuden vuoteen sekä arvostavaasi että kriittisesti. Arvostan sitä yhteisöllisyyttä mikä seurakunnassa vallitsi. Moni syrjäytynyt sai muuten itselleen yhteisön. Olen edelleen kriittinen joidenkin opinkappaleiden tulkinnoista. Helluntailaisten eivät ymmärrä miten Raamattu on syntynyt. Helluntailaisten eivät halua kuunnella kriittisiä kommentteja. Siihen aikaan ainakin erottivat melko herkästi. Lisäksi raha on ongelma, useat saarnaajat ja pastorit ovat bisnesmiehiä uskonnon varjolla. Kokonaisuutena en sano pahaa niistä vuosista. Minulla ei ole käsitystä miten ja mihin suuntaan helluntailaisuus on muuttunut.


      • Anonyymi

        Tee rikosilmoitus


      • Anonyymi
        kiusattu92 kirjoitti:

        Toivottavasti nyt mahtuu loppuun!

        Viimein pääsin eroon helluntailaisista poikakavereistani ja löysin kivan poikakaverin, joka ei ollut mitenkään sitoutunut mihinkään uskontoon. Seurakunnassa käyntini alkoi hiipua ja sain sijaa omille ajatuksilleni, joita minulla ei ollut saanut olla liki 7vuoteen. Huomasin yhä olevani ahdistunut ja masentunut lapsuudessani tapahtuneista asioista ja aloin ymmärtää miten paljon pahempaan suuntaan helluntailaisuus oli alkanut viedä elämääni. Suhde, joka olisi voinut olla elämäni paras loppui kuitenkin, koska en ollut sujut itseni kanssa. Poikakaverini alkoi olla myös masentunut, joten säästääkseni hänet pahalta ololtani päätin itse lähteä suhteesta. Oli kamalaa, kun vielä tuolloin seurakunnasta piinattiin ja saarnattiin, ettei esiaviollinen seksi ole oikein eikä alkoholia tule käyttää. En tehnytkään mitään näistä, koska tuo "kirkko" oli jättänyt minulle omantunnnon, joka kiusaa minua vielä tänä päivänäkin!
        Elämäni käänne kohta alkoi 2013 syksyllä, kun pääsin opistoon Keski-Suomeen. Sekin oli uskontopainotteinen, mutta siellä ei ollut kuin aamunavauksia joihin ei ollut pakko edes osallistua. Jätin ihan tietoisesti sanomatta ihmisille, että olen helluntailainen ja huomasin tämän myötä, miten paljon sain ihania ihmisiä ympärilleni tuli, kuinka sain liikunnan takaisin elämääni ja ihmissuhteet muutenkin alkoivat parantua- samoin myös elämänlaatuni.
        Loppusyksystä aloin miettiä miten pääsisin helluntaikirkosta pois. Olin kuullut kauhutarinoita siitä, kuinka ihmisiä vainottiin eikä annettu erota ja tuomittiin ennalta helvettiin. Pitkään mietittyäni minulla oli suunnitelma: Ilmoitin pastorille, että haluaisin siirtyä toiseen helluntaikirkkoon= tällöin täytyy tehdä ns. "siirto" paperit, jotka siirtävät minut toisen helluntaiseurakunnan kirjoille. Samaan aikaan, kun pastori kiltisti kirjoitti alle siirron olin ottanut yhteyttä luterilaiseen kirkkoon, jossa alunalkaenkin olin. Ilmoittauduin sinne kirkon jäseneksi takaisin ja erosin maistraatissa helluntaikirkosta. Koska en siis ollut enää helluntaikirkon jäsen tuon siirron takia ja Suomessa ei voi kuulua yhtä aikaa kahteen kirkkoon, pääsin helluntaikirkosta pois vain olemalla "kiero". En olisi päässyt vielä tänäpäivänäkään pois tuolta, jos olisin pastorille ilmoittanut haluavani pois kirkosta. Tilanne pakotti minut käytännössä toimimaan väärin ja typerästi. Tuosta "uudesta" helluntaikirkosta jonne siirron tein soitettiin ja kysyttiin mikä homman nimi on kun tietysti heille ilmoitettiin etten ollut enää heidän jäsen. Tässä vaiheessa kerroin miten asiat ovat eivätkä he voineet sitoa minua enää mihinkään- onnenani oli myös se, että ihminen oli minulle tuntematon joten siitä oli apua. Asia jäi siihen. Valehtelin aluksi, mutta mitä sitten! Helluntailaiset ovat niin hyviä sanomaan ja tuomitsemaan muita, vaikka itse eivät ole yhtään sen parempia! He sanovat että ihmisellä ei ole vara heitellä muita kivillä Raamattuun viitaten, silti he tekevät itse niin- ainakin minulle tehtiin. Monesti heillä on jopa vielä karummat luurangot kaapissaan piilossa kenenkään tietämättä.
        Vihdoin olin vapaa kirkosta jonne en kuulunut! Nyt jopa minulla on mahdollisuus haaveilemiini kirkkohäihin! Mutta en ole vieläkään onnellinen, koska minua ahdistaa asiat, joita minulle tuona helluntaiaikana paasattiin niin radikaalisti ja voimakkaasti. En saa niiltä rauhaa. Olen yrittänyt etsiä elämäntarkoitusta muualta, mutta minusta tuntuu ettei sellaista ole edes olemassa.. Samoin oma käsitys itsestäni- en ole varma minkälainen minun pitäisi olla tai millainen saan olla. Nykyinen poikakaverini on välillä helisemässä kanssani, koska olen niin ankara itselleni ja kannan huonoa omaatuntoa siitä, että olen välillä onnellinen elämän pikku asioista yms. Aina, kun luulen, että "painajaiseni" ja helluntaipiinani päättyy ilmestyy kadulla tai työpaikalleni joku uskovainen ihminen antamaan hengellistä luettavaa yms.. Sen seurauksena jään miettimään asioita, mutta en päädy mihinkään paitsi ahdistukseen. On kurjaa, että elämääni verhoaa tällainen piina ja olen vasta 22!!
        Olen iloinen, että pääsin helluntaikirkosta pois, samoin perheeni. Mutta vielä työtä on paljon jäljellä, että pääsen elämään elämää johon olen tyytyväinen ja jota ei varjosta kamaluudet, joita uskonto sai elämässäni aikaan.

        Joku psykologi voisi auttaa selvittämään noita tunteita. Ja toisekseen kun olet vielä nuori (ja aika paljon kokenut) sulla on nuo vielä muistissa.

        Näyttää siltä että sun pitäisi oppia tuntemaan että on ihan täysin OK nauttia omasta elämästäsi. Jos yrität nauttia elämästäsi ja olla ajattelematta noita muinaisia asioita, ne varmaankin aikanaan unohtuvat.

        Ja yritä ylläpitää ainakin yksi vähän vahvempi suhde johonkin ihmiseen. Siis jonkinlainen ystävä sulla olisi hyvä olla (paitsi tietysti jos voit vanhempiesi kanssa puhua näistä asioista). Että et ole ihan yksin noiden tunteitesi kanssa.

        Eli siis jos sulla on poikaystävä joka on kärsivällinen ja kuuntelee sua, se saattaa olla parempi pysyä sen kanssa. Hyviä ystäviä kun voi olla vaikea löytää.

        Kuitenkin jos todella haluat uskontoa tai siis palvoa Jumalaa, rukoile Jumalalle siitä että haluat löytää hänet (ja että tarvitset jonkun ystävän) mutta rukoile niinkuin tarkoitat sitä.


    • vvvvvvvvfvvvv

      mistä olet katkera ? ei tuo näytä siltä joka olis oikeesti tutustunut helluntailaisiin.
      kovasti näit vaivaa kirjoituksesi työn takia. turhaa. tuuleen huutelua.

    • et osaa itse ratkais

      Siis harrastit uskoa seurustelun vuoksi. Ymmärrän kirjoituksesi perusteella, että ensisijainen motiivisi oli liikkua noissa piireissä kiintymys poikaan ja sitten poikiin kuin aito hengellinen tarve ja totuuden etsintä. Jotenkin vaikuttaa että olet helposti ulkoapäin ohjattavissa.

      • nähty on

        Olenpa törmännyt näihin hellareihin useamman kuin kerran elämäni aikana ja voin kertoa, että sen itseriittoisampaa ja omahyväisempää sakkia saa hakea. Ne on niin aivopestyjä, että ne luulee omistavansa kaiken täällä maan päällä ja taivaassakin.
        Pysykäää kaukan heistä ja kavahtakaa, kun joku hellari yrittää tuputtaa tätä sairasta lahkolaisuutta.
        hienoa kun lähdit lahkosta! Onnea uuteen raikkaseen ELÄMÄÄN !


      • eienääikinä
        nähty on kirjoitti:

        Olenpa törmännyt näihin hellareihin useamman kuin kerran elämäni aikana ja voin kertoa, että sen itseriittoisampaa ja omahyväisempää sakkia saa hakea. Ne on niin aivopestyjä, että ne luulee omistavansa kaiken täällä maan päällä ja taivaassakin.
        Pysykäää kaukan heistä ja kavahtakaa, kun joku hellari yrittää tuputtaa tätä sairasta lahkolaisuutta.
        hienoa kun lähdit lahkosta! Onnea uuteen raikkaseen ELÄMÄÄN !

        Täysin samaa mieltä!!! Onnittelut ja jättihali! Itse pilasin hulluntailaisten vuoksi oman elämäni menemällä pakkoavioliittoon "haureuden syntien välttämiseksi"ja en edes jaksa kirjoittaa kaikkea yli 10 v.kestäneen aivopesun ja hukkaanheitetyn nuoruuden tapahtumia, mutta sen sanon,että sisälläni on niin paljon vihaa tuota lahkoa kohtaan niiden johdosta,se ihmisten kylmyys ja petollisuus ja teeskentely rahassa kierimisineen on kuvottavaa..minut siis uskon nimissä raiskattiin useaan otteeseen,hakattiin (myös raskausaikana),minusta valehdeltiin,minut jätettiin ulkopuolelle ja TÄYSIN yksin..en viitsi kertoa mitä kaikkea sairasta nuo ihmisenkuvatukset ovat minulle valheineen tehneet,mutta traumaterapeuttini kyllä tulee sitten kuulemaan senkin edestä..ja pitkä terapia tuleekin. PYSYKÄÄ EROSSA HELLUNTAISTA JA KAIKISTA MUISTAKIN USKONLAHKOISTA NUORET! Jumala on KAIKKIALLA ja löydätte Hänet yhden henkäyksen,ajatuksen tai rukouksen päästä. Älkää luovuttako,Hän kuulee koska on RAKKAUS hapuilevalle,ei tuomio!!!


      • Ulkosuomalainen1
        eienääikinä kirjoitti:

        Täysin samaa mieltä!!! Onnittelut ja jättihali! Itse pilasin hulluntailaisten vuoksi oman elämäni menemällä pakkoavioliittoon "haureuden syntien välttämiseksi"ja en edes jaksa kirjoittaa kaikkea yli 10 v.kestäneen aivopesun ja hukkaanheitetyn nuoruuden tapahtumia, mutta sen sanon,että sisälläni on niin paljon vihaa tuota lahkoa kohtaan niiden johdosta,se ihmisten kylmyys ja petollisuus ja teeskentely rahassa kierimisineen on kuvottavaa..minut siis uskon nimissä raiskattiin useaan otteeseen,hakattiin (myös raskausaikana),minusta valehdeltiin,minut jätettiin ulkopuolelle ja TÄYSIN yksin..en viitsi kertoa mitä kaikkea sairasta nuo ihmisenkuvatukset ovat minulle valheineen tehneet,mutta traumaterapeuttini kyllä tulee sitten kuulemaan senkin edestä..ja pitkä terapia tuleekin. PYSYKÄÄ EROSSA HELLUNTAISTA JA KAIKISTA MUISTAKIN USKONLAHKOISTA NUORET! Jumala on KAIKKIALLA ja löydätte Hänet yhden henkäyksen,ajatuksen tai rukouksen päästä. Älkää luovuttako,Hän kuulee koska on RAKKAUS hapuilevalle,ei tuomio!!!

        Uskon mitä sanot.

        Jeesus sinua siunankoon


      • Mieee
        eienääikinä kirjoitti:

        Täysin samaa mieltä!!! Onnittelut ja jättihali! Itse pilasin hulluntailaisten vuoksi oman elämäni menemällä pakkoavioliittoon "haureuden syntien välttämiseksi"ja en edes jaksa kirjoittaa kaikkea yli 10 v.kestäneen aivopesun ja hukkaanheitetyn nuoruuden tapahtumia, mutta sen sanon,että sisälläni on niin paljon vihaa tuota lahkoa kohtaan niiden johdosta,se ihmisten kylmyys ja petollisuus ja teeskentely rahassa kierimisineen on kuvottavaa..minut siis uskon nimissä raiskattiin useaan otteeseen,hakattiin (myös raskausaikana),minusta valehdeltiin,minut jätettiin ulkopuolelle ja TÄYSIN yksin..en viitsi kertoa mitä kaikkea sairasta nuo ihmisenkuvatukset ovat minulle valheineen tehneet,mutta traumaterapeuttini kyllä tulee sitten kuulemaan senkin edestä..ja pitkä terapia tuleekin. PYSYKÄÄ EROSSA HELLUNTAISTA JA KAIKISTA MUISTAKIN USKONLAHKOISTA NUORET! Jumala on KAIKKIALLA ja löydätte Hänet yhden henkäyksen,ajatuksen tai rukouksen päästä. Älkää luovuttako,Hän kuulee koska on RAKKAUS hapuilevalle,ei tuomio!!!

        Miksi syytät tyhmyydestäsi helluntailaisia? Ei se ole helluntailaisten vika, jos sinä ole tyhmä.


      • 2016
        Mieee kirjoitti:

        Miksi syytät tyhmyydestäsi helluntailaisia? Ei se ole helluntailaisten vika, jos sinä ole tyhmä.

        Miksi sinun on täysin mahdoton kokea empatiaa? Oletko helluntailainen?


      • Mieee
        2016 kirjoitti:

        Miksi sinun on täysin mahdoton kokea empatiaa? Oletko helluntailainen?

        Tyhmät eivät ansaitse empatiaa.


      • Ulkosuomalainen1
        Mieee kirjoitti:

        Miksi syytät tyhmyydestäsi helluntailaisia? Ei se ole helluntailaisten vika, jos sinä ole tyhmä.

        Et voi sanoa ketään tyhmäksi. Jokainen meistä etsii jotain. Näin varsinkin nuorten kohdalla.

        Kysyn, miksi niin raamatulliset kuin helluntalaiset eivät osaa sitten hoitaa ihmistä?

        Toisen ihmisen hoitaminen on meidän uskovaisten tehtävä.

        Jokainen, joka avostelee tämän palstan aloittajaa, on kokematon, tai helluntalainen oikeaoppinen. Tälläisten helluntalaisten päänuppi ei vain toimi vapaasti, kun heidän on ohjelmoitu. Jeillä on virus kallossaan. Tarvittaisiin erikoinen computer virus ohjelma, joka voisi siivota paskan pois helluntalaisten
        kallosta.

        Olen sanonut näin monta kertaa, vaikka eihän kaikki helluntalaiset ole samallaisia.

        Niin miksi ne oikea-oppiset ei osaa hoitaa hengellisiä asioita?

        Ovatko he neuvojia raamatun asioissa?

        Minä en ainakaan usko heidän sitä olevan, tarkoitan suomalaista helluntalaista.


      • sairaslahko
        Ulkosuomalainen1 kirjoitti:

        Et voi sanoa ketään tyhmäksi. Jokainen meistä etsii jotain. Näin varsinkin nuorten kohdalla.

        Kysyn, miksi niin raamatulliset kuin helluntalaiset eivät osaa sitten hoitaa ihmistä?

        Toisen ihmisen hoitaminen on meidän uskovaisten tehtävä.

        Jokainen, joka avostelee tämän palstan aloittajaa, on kokematon, tai helluntalainen oikeaoppinen. Tälläisten helluntalaisten päänuppi ei vain toimi vapaasti, kun heidän on ohjelmoitu. Jeillä on virus kallossaan. Tarvittaisiin erikoinen computer virus ohjelma, joka voisi siivota paskan pois helluntalaisten
        kallosta.

        Olen sanonut näin monta kertaa, vaikka eihän kaikki helluntalaiset ole samallaisia.

        Niin miksi ne oikea-oppiset ei osaa hoitaa hengellisiä asioita?

        Ovatko he neuvojia raamatun asioissa?

        Minä en ainakaan usko heidän sitä olevan, tarkoitan suomalaista helluntalaista.

        Eli helluntalaisien uskonnossa on jotain niin pielessä ja se mihin heidät lahkossa aivopestään, että se saa nämä nuoretkin käyttäytymään ihan käsittämättömän törkeästi, kunnioittamatta kanssa ihmisiään.


      • Anonyymi
        sairaslahko kirjoitti:

        Eli helluntalaisien uskonnossa on jotain niin pielessä ja se mihin heidät lahkossa aivopestään, että se saa nämä nuoretkin käyttäytymään ihan käsittämättömän törkeästi, kunnioittamatta kanssa ihmisiään.

        Kiitos, itse olen kokenut asian olevan juuri näin. Heidän silmistä näkee saalistajan, ei paimenen.


      • Anonyymi
        Mieee kirjoitti:

        Miksi syytät tyhmyydestäsi helluntailaisia? Ei se ole helluntailaisten vika, jos sinä ole tyhmä.

        Hohhoijjaa..tässä näkee, miksi helluntailaisia ja myös muita lahkoja on kartettava viimeiseen asti. ..ja joku vielä tulee pilkkaamaan ja haukkumaan selvästi vakavaa kaltoinkohtelua kokenutta naista? Käsittämätöntä pahuutta.


      • Anonyymi
        Mieee kirjoitti:

        Miksi syytät tyhmyydestäsi helluntailaisia? Ei se ole helluntailaisten vika, jos sinä ole tyhmä.

        Kaikki uskovaiset yrittää.tyrkyttää omaa uskontoa


    • Hell.uskonnon uhri

      Voi ihmisparka. Otan osaa. Olen itsekin helluntailaisuuden uhri, eikä painajaiseni ole päättynyt vieläkään. Harhaopilla ja rikoksilla riistettiin minulta oikea, onnellinen elämä. Kaikkea hyvää sinulle, aloittaja.

      • Anonyymi

        Kiitos kommentistasi. Nyt sain varmuutta siitä mitä aiemmin epäilin, enkä ole siis yksin. Kiitos.


    • uhriksi jout.omaiset

      Ja helluntairiistäjiä riittää, niitäkin on valitettavan paljon siunaantunut tälle pallolle ja ihan oikei ne luulee olevansa erityisryhmä ja parempia herran valittuja.

      Opiskelijapiireissä näitä on mustanaan ja ne tyrkyttää sitä oppiaan loputtomasti ja pilaa tavallisten ihmisten elämän, värväävät lahkoonsa koko ajan lisää ja lisää opiskelijoita. Ihan sairasta eli KIERTÄKÄÄ KAUKAA tavallisista kodeista tulevat nuoret nämä hellarisanansaattajat; ne on ihan sekoja!

      • SyväLahko

        " Ja helluntairiistäjiä riittää, niitäkin on valitettavan paljon siunaantunut tälle pallolle ja ihan oikei ne luulee olevansa erityisryhmä ja parempia herran valittuja. "

        - ei luulla, mitä kauemmin olen ollut uskova krisittty, sitä huonommaksi ja syntisemmäksi itseni havaitsen, vaikka kuulun hell.srk:aan. Ei kannattaisi provoilla tuollalailla.

        " Opiskelijapiireissä näitä on mustanaan ja ne tyrkyttää sitä oppiaan loputtomasti ja pilaa tavallisten ihmisten elämän, värväävät lahkoonsa koko ajan lisää ja lisää opiskelijoita. Ihan sairasta eli KIERTÄKÄÄ KAUKAA tavallisista kodeista tulevat nuoret nämä hellarisanansaattajat; ne on ihan sekoja! "

        - meidän srk:ssa on n. 135 henkilöä,sekoja ei ole juurikaan näkynyt, mistähän sinä tuollaista olet päähäsi sanut?

        Miten Jeesuksen tuntemiseen kannustava on seko? Jeesuksen tunteminen tuo sielun pelastuksen.

        Mihinkään lahkoon ei kukaan värvää ketään, vaan Jeesusksen tuntemiseen kannustetaan.
        Ja turhaan hellareita lahkolaisiksi kutsut, kakki muutkin kristilliset piirit on lahkoja.

        Jos vaikka kuulut evluttiin, olet katolisesta kirkosta eronnut lahkolainen.
        Kaikki kristilliset piirit, jotka ovat erillään juutalaisuudesta, ovat lahkoja, jos oikein syvälle asiaan mennään.


      • alimmaisestakastista
        SyväLahko kirjoitti:

        " Ja helluntairiistäjiä riittää, niitäkin on valitettavan paljon siunaantunut tälle pallolle ja ihan oikei ne luulee olevansa erityisryhmä ja parempia herran valittuja. "

        - ei luulla, mitä kauemmin olen ollut uskova krisittty, sitä huonommaksi ja syntisemmäksi itseni havaitsen, vaikka kuulun hell.srk:aan. Ei kannattaisi provoilla tuollalailla.

        " Opiskelijapiireissä näitä on mustanaan ja ne tyrkyttää sitä oppiaan loputtomasti ja pilaa tavallisten ihmisten elämän, värväävät lahkoonsa koko ajan lisää ja lisää opiskelijoita. Ihan sairasta eli KIERTÄKÄÄ KAUKAA tavallisista kodeista tulevat nuoret nämä hellarisanansaattajat; ne on ihan sekoja! "

        - meidän srk:ssa on n. 135 henkilöä,sekoja ei ole juurikaan näkynyt, mistähän sinä tuollaista olet päähäsi sanut?

        Miten Jeesuksen tuntemiseen kannustava on seko? Jeesuksen tunteminen tuo sielun pelastuksen.

        Mihinkään lahkoon ei kukaan värvää ketään, vaan Jeesusksen tuntemiseen kannustetaan.
        Ja turhaan hellareita lahkolaisiksi kutsut, kakki muutkin kristilliset piirit on lahkoja.

        Jos vaikka kuulut evluttiin, olet katolisesta kirkosta eronnut lahkolainen.
        Kaikki kristilliset piirit, jotka ovat erillään juutalaisuudesta, ovat lahkoja, jos oikein syvälle asiaan mennään.

        "ei luulla, mitä kauemmin olen ollut uskova krisittty, sitä huonommaksi ja syntisemmäksi itseni havaitsen, vaikka kuulun hell.srk:aan."

        Niin ei kirjoittaja väittänytkään että helluntailaiset kokisivat itsensä loistavaksi. Mutta vaan kuitenkin muita paremmaksi. Paljon, paljon paremmaksi ja etuoikeutetuksi ryhmäksi.

        Vaikka ensivaikutelma olisi oikein mukava ja maanläheinen, ystävällinen, niin paremmin tutustumalla selviää että helluntailaiset vetävät jyrkän rajan helluntalaisiin ja "muihin". Vaikka väittävätkin että me muut syrjimme heitä. Vaikka yrittäisi olla kuinka normaali, ystävällinen ja vain tarjota ystävyyttä niin ei se vain onnistu, et ikinä pääse sydänystäväksi.


    • hullurit

      Mieletöntä on tämä hullurihellurien omahyväisyys ja luulo, että he olisivat etuasemassa joihinkin tavallisiin ihmisiin. Ne pyrkii kaikkialle rikastumisen tai kuuluisuuden toivossa ja uskolla tai moraalilla ei ole mitään merkitystä eikä liioin hyvällä käytöksellä, silloin kun oman edun tavoittelu on päässyt vauhtiin.
      Uskonto on näiden lahkolaisien kulissi vain - ei muuta.

    • myösexhell

      Joillekin helluntaiseurakunta on ollut loppuelämää traumatisoiva kauhun paikka, joillekin voimaa antava turvasatama. Erilaiset kokemukset selittyvät erilaisista odotuksista, erilaisista elämäntilanteista ja siitä, missä paikallisseurakunnassa on oltu.

      Eri helluntaiseurakunnilla kun on suuriakin eroja. Karkeasti jaettuna mitä pohjoisemmaksi mennään, sitä vanhoillisemmaksi seurakuntakulttuuri kieltojen ja käskyjen suhteen käy. Todistus- ja evankelioimispakosta ei arkaakaan ihmistä armahdeta ja kiellettyjen listalla ovat vielä monet asiat, jotka eteläisemmän Suomen temppeleissä ovat jo normaalia hyväksyttyä elämää, kuten vaikkapa rap-musiikki, saunakalja tai tanssiminen.

      On myös suuri merkitys, millainen ihmisen oma itsetunto on ja millaiset rajat osaa asettaa oman yksityisyytensä ja itsemääräämisoikeutensa suojaksi. Vahvalla itsetunnolla varustettu porskuttaa ilman vaurioita ja osaa taitavasti luovia ahdistavien asioiden ohitse ilman naarmuakaan, kun epävarmempi ihminen sortuu manipuloitavaksi ja käskytettäväksi ja syyllistyy ja ahdistuu asioista, joista vahvempi ei ole moksiskaan.
      Joku taas ei koe tarvettakaan itse päättä asioistaan, vaan lapsenomaisesti haluaakin taivuttaa itsensä toisten vallan alaisuuteen ja tuntee turvallisuutta kun auktoriteetit sanelevat miten asiat ovat. Mitä tiukempikurinen yhteisö, sitä paremmalta olo tuntuu.

      Aloittaja on ollut nuori ihminen, joka ei uskonelämässään ja jumalasuhteessaan ilmeisesti ole seissyt kovin vakaasti omilla jaloillaan. Sellainen on suuressa vaarassa joutua hallitsemaan haluavien pyöritettäväksi. Jos on sattunut vielä sellaiseen seurakuntaan, jonka kulttuuri on tiukkapipoisen ahdistavaa, ei ihme että kokemus on traumatisoiva.
      Harmi vain, että monissa seurakunnissa ilmapiiri on sitä, että siellä todella pärjäävät vain ne vahvat, jotka pärjäisivät muutenkin. Ne, jotka tarvitsisivat yhteisön tukea, joutuvat maksamaan joukkoon kuulumisesta kovan hinnan mielenrauhan menettämisen muodossa.

      Toivotan onnea aloittajalle vapaammassa ja itsenäisemmässä elämässä kuin mitä helluntaiyhteisössä oli mahdollista. Jos olosi siellä oli niin paha, kuin mitä kerroit, oli oikea ratkaisu lähteä pois.

      • suojatonsuojattomaksi

        "Vahvalla itsetunnolla varustettu porskuttaa ilman vaurioita ja osaa taitavasti luovia ahdistavien asioiden ohitse ilman naarmuakaan, kun epävarmempi ihminen sortuu manipuloitavaksi ja käskytettäväksi ja syyllistyy ja ahdistuu asioista, joista vahvempi ei ole moksiskaan."

        Asianhan ei näin pitäisi olla. Jos jo valmiiksi rikkinäinen ja epävarma ihminen etsii turvallista yhteisöä johon luottaa ja rakentaa itseluottamusta, niin ei pitäisi vielä kaksin verroin joutua puolustamaan itseään.

        "Harmi vain, että monissa seurakunnissa ilmapiiri on sitä, että siellä todella pärjäävät vain ne vahvat, jotka pärjäisivät muutenkin. Ne, jotka tarvitsisivat yhteisön tukea, joutuvat maksamaan joukkoon kuulumisesta kovan hinnan mielenrauhan menettämisen muodossa."

        Olenkin pohtinut, onko uskonnollinen yhteisö sen parempi ratkaisu kuin vaikka harrastusporukka epävarmalle ihmiselle. Uskonnolliseen yhteisöön voi sisältyä muita yhteisöjä enemmän riskejä, jos ne ovat kovin ehdottomia ja toiminnassaan läpinäkymättömiä eli ulkopuolisen kritiikin saavuttamattomissa.


      • huhhahhellurit
        suojatonsuojattomaksi kirjoitti:

        "Vahvalla itsetunnolla varustettu porskuttaa ilman vaurioita ja osaa taitavasti luovia ahdistavien asioiden ohitse ilman naarmuakaan, kun epävarmempi ihminen sortuu manipuloitavaksi ja käskytettäväksi ja syyllistyy ja ahdistuu asioista, joista vahvempi ei ole moksiskaan."

        Asianhan ei näin pitäisi olla. Jos jo valmiiksi rikkinäinen ja epävarma ihminen etsii turvallista yhteisöä johon luottaa ja rakentaa itseluottamusta, niin ei pitäisi vielä kaksin verroin joutua puolustamaan itseään.

        "Harmi vain, että monissa seurakunnissa ilmapiiri on sitä, että siellä todella pärjäävät vain ne vahvat, jotka pärjäisivät muutenkin. Ne, jotka tarvitsisivat yhteisön tukea, joutuvat maksamaan joukkoon kuulumisesta kovan hinnan mielenrauhan menettämisen muodossa."

        Olenkin pohtinut, onko uskonnollinen yhteisö sen parempi ratkaisu kuin vaikka harrastusporukka epävarmalle ihmiselle. Uskonnolliseen yhteisöön voi sisältyä muita yhteisöjä enemmän riskejä, jos ne ovat kovin ehdottomia ja toiminnassaan läpinäkymättömiä eli ulkopuolisen kritiikin saavuttamattomissa.

        Uskonnolliseen yhteisöön voi sisältyä muita yhteisöjä enemmän riskejä, jos ne ovat kovin ehdottomia ja toiminnassaan läpinäkymättömiä eli ulkopuolisen kritiikin saavuttamattomissa.

        ...kirjoitat ja on niin tottakuin olla voi! Tämä on sitä helluntalaisuutta pahimmillaan, mutta jos on tilaisuus saada heistä joku ihan yksin syvempään luottamukselliseen keskusteluun ja pääset puhuttamaan helluntailahkolaista ilman vartiointia, niin aikansa purettua sielunelämäänsä hänestä löytyy useinmiten pelokas ja arka ihminen, joka on kääritty kerroskerrokselta kapaloon, missä hän yrittää piileksiä kuin toukka kotelossaan ja vakuuttaa itselleen, että näin se varmaan on kun muutkin uskovat näin ja paeta ei voi, eikä uskalla. Tämä on turvallista, kun kipitän muun sakin mukana ja vakuutan olevani uskossa, lahkossa.
        Sisällä on kuitenkin syviä traumoja ja asioita, mstä ei uskalleta edes julkisesti pihahtaakaan, koska kapalo repeisi ja saattaisi joutua pilkan kohteeksi, muiden lahkon jäsenten irvailtavaksi.
        Ihminen älä ajattele, sanoo lahkonpäällikkö, se aina oikeassa oleva pösilö!


      • Anonyymi
        suojatonsuojattomaksi kirjoitti:

        "Vahvalla itsetunnolla varustettu porskuttaa ilman vaurioita ja osaa taitavasti luovia ahdistavien asioiden ohitse ilman naarmuakaan, kun epävarmempi ihminen sortuu manipuloitavaksi ja käskytettäväksi ja syyllistyy ja ahdistuu asioista, joista vahvempi ei ole moksiskaan."

        Asianhan ei näin pitäisi olla. Jos jo valmiiksi rikkinäinen ja epävarma ihminen etsii turvallista yhteisöä johon luottaa ja rakentaa itseluottamusta, niin ei pitäisi vielä kaksin verroin joutua puolustamaan itseään.

        "Harmi vain, että monissa seurakunnissa ilmapiiri on sitä, että siellä todella pärjäävät vain ne vahvat, jotka pärjäisivät muutenkin. Ne, jotka tarvitsisivat yhteisön tukea, joutuvat maksamaan joukkoon kuulumisesta kovan hinnan mielenrauhan menettämisen muodossa."

        Olenkin pohtinut, onko uskonnollinen yhteisö sen parempi ratkaisu kuin vaikka harrastusporukka epävarmalle ihmiselle. Uskonnolliseen yhteisöön voi sisältyä muita yhteisöjä enemmän riskejä, jos ne ovat kovin ehdottomia ja toiminnassaan läpinäkymättömiä eli ulkopuolisen kritiikin saavuttamattomissa.

        Ongelmia...nimenomaan ihmisten järjestämiä taitamattomuudellaan ja ymmärtämättömyydellään. Näistä virheistä tulisi oppia toteuttaen sitä uskovien keskinäistä rakkautta ja huolenpitoa, mitä Kristus on meille antanut...kaiken itsestään uhrannut Jeesus Kristus, Jumalan Poika/Jumala meidän puolestamme. Emme saisi olla ilkeitä sisrillemme ja veljillemme Kristuksessa, vaan ola juuri heikkojen ja haavoittuvien tukena.

        Muistetaan kuitenkin se, että seurakunta (Jeesuksen seurakunta on valitettavasti jakautunut leireihin, jotka...no ei siitä enempää. Kyse ei ole kerhoista, vaan seurakunta antaa opetusta ja kasvupohjaa hengelliseen elämään, mikä taas johtaa iankaikkiseen elämään. Eli vakavien ja kaikkein tärkeimpien ihmiselämään liittyvien asioiden kanssa ollaan tekemisissä. Ihmisten omat valtapyrkimykset eivät saisi olla pilaamassa Jeesuksen seurakuntaa ja jopa ajamassa ihmisiä sieltä pois...jopa uskosta luopumisen vaara on olemassa, jos emme kohtele toisiamme asiallisesti, Jumalan tahdon mukaisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ongelmia...nimenomaan ihmisten järjestämiä taitamattomuudellaan ja ymmärtämättömyydellään. Näistä virheistä tulisi oppia toteuttaen sitä uskovien keskinäistä rakkautta ja huolenpitoa, mitä Kristus on meille antanut...kaiken itsestään uhrannut Jeesus Kristus, Jumalan Poika/Jumala meidän puolestamme. Emme saisi olla ilkeitä sisrillemme ja veljillemme Kristuksessa, vaan ola juuri heikkojen ja haavoittuvien tukena.

        Muistetaan kuitenkin se, että seurakunta (Jeesuksen seurakunta on valitettavasti jakautunut leireihin, jotka...no ei siitä enempää. Kyse ei ole kerhoista, vaan seurakunta antaa opetusta ja kasvupohjaa hengelliseen elämään, mikä taas johtaa iankaikkiseen elämään. Eli vakavien ja kaikkein tärkeimpien ihmiselämään liittyvien asioiden kanssa ollaan tekemisissä. Ihmisten omat valtapyrkimykset eivät saisi olla pilaamassa Jeesuksen seurakuntaa ja jopa ajamassa ihmisiä sieltä pois...jopa uskosta luopumisen vaara on olemassa, jos emme kohtele toisiamme asiallisesti, Jumalan tahdon mukaisesti.

        Eläkää ihmiset vapaasti mikään uskonto ei hallitse teitä


    • myösexhell

      Jos kuitenkin haluaa pysyä uskonnollisessa yhteisössä - helluntaissa tai muussa, paras tapa suojautua hengelliseltä väkivallalta on kasvaa omassa jumalasuhteessasi tarpeeksi vahvaksi ja omilla jaloillaan seisovaksi, opetella tuntemaan Raamattu niin hyvin, että tietää mitä siellä oikeasti sanotaan ja mitä ei sanota ja opetella rukoilemaan itse omat rukouksensa.

      Nämä yhteisöt kun ovat pullollaan henkilöitä, jotka haluavat työntää itsensä välittäjiksi sinun ja Jumalan väliin, sanella sinulle "raamatullisia" käskyjä ja kieltoja joita sinun olisi taivaspaikan säilyttämiseksi pakko noudattaa ja tehdä sinut riippuvaiseksi heidän sielunhoidostaan ja esirukouspalvelustaan.

      Mitä paremmin tunnet Raamatun ja mitä läheisemmin elät Jumalan kanssa, niin että tiedät itse mitä Jumala sinulta haluaa ja mitä taas ei lainkaan edellytä, sitä vähemmän näillä ihmiskäskyillä ja omatekoisilla raamatuntulkinnoilla sinua kontrolloimaan pyrkivillä on todellista valtaa elämääsi ja valintoihisi vaikuttaa.

      Tämä ei tarkoita sitä, että ei kannattaisi kuunnella muita lainkaan. Vaan sitä, että osaat seuloa monenkirjavan opetuksen seasta sen, mikä hyvää on ja jättää muun omaan arvoonsa. Monet tekevät sen virheen, että suhtautuvat naivin mustavalkoisesti seurakunnan sananopetukseen. Ensin niellään ilman mitään kritiikkiä kaikki, mitä vain saarnaspöntöstä tulee, sitten petytään ja heitetään koko usko kaikkinensa pois.

      Tosiasiassa seurakuntien sananopettajien joukkoon on päässyt ihmisiä, joiden Raamatun kokonaistuntemus on häpeällisen heikkoa. Olen kuullut vaikka kuinka kammottavia asiavirheitä saarnastuolista arvostettujen sananopettajien lausumana. Yksikin luuli Daavidin seuraajana valtaistuimelle nousseen Absalomin, toinen sijoitti Iisakin Jaakobin pojaksi, yksi kuvitteli Esterin olleeen naimisissa Nebukadnessarin kanssa ja huipuksi eräskin helluntaipastori ilmoitti Jeesuksen hautaa vartioineen sotilaiden nukahtaneen vartiopaikalleen ja sen takia eivät havainneet Jeesuksen katoamista haudasta!
      Tämän tasoisia virheitä ei sananopettajan asemassa olevalta saisi tulla, mutta tulee silti, koska on liian helppoa antaa itsestään raamatuntuntevan asiantuntijan vaikutelma kun kuulijakunnalla on vielä olemattomampi käsitys Raamatun sisällöstä.

      Niin että ottakaa ihmeessä itse selvää, mitä Jumala haluaa teille sanoa älkääkä suostuko lapsenomaiseen riippuvuussuhteeseen ties keneen ihmiseen kun kyseessä kuitenkin on elämänne tärkein asia. Niin että neuvo on, että älä ikinä päästä ketään sinun ja Jumalasi väliin. Se on liian arvoks suhde, jotta antaisit kenenkään ihmisen päsmäröidä siinä välissä ja aiheuttaa ties mitä vahinkoa.

      • Anonyymi

        Moi.
        Kiitos tästä kirjoituksesta juuri noin elän Helluntaiseurakunnan yhteydessä.
        Seison vahvasti omilla uskon jaloillasi Kristus kalliolla.
        Rukoilen ja pyrin Pyhän Hengen opettamaan lukemaan Raamattua.
        Olen pahoillani niiden ihmisten tähden jotka olette joutuneet kokemaan seurakunnissa tuollaista kohtelua.
        Runsasta Jumalan siunausta ja varjelusta kaikille Jeesuksen nimessä. Aamen.


    • Kaikissa uskonyhteisöissä on vilja ja luste sekaisin. Jeesus opettaa, että kun Hän tulee noutamaan omansa niin silloin Hän lähettää enkelinsä erottamaan viljan (Jeesukseen toivonsa panneet) lusteesta (nimikristityt ja Jeesuksen nimessä vääryyttä tehneet) toisistaan ja viljan Hän tallettaa aittaan (Taivaaseen) ja lusteen Hän heittää Kadotukseen. Ei kaikki jotka sanovat Herra Herra pääse taivaaseen vaan ne jotka tekevät minun taivaallisen Isäni tahdon. Ei kukaan joka vilpittömästi seuraa Jeesusta painosta ketään ihmistä tekemään mitään mikä on vastoin ihmisen omaa tahtoa. Rakkaus rakentaa eikä orjuuta ketään. Valitettavasti Jeesuksen nimessä toimivia uskonnollisia huijareita toimii seurakuntien sisällä ja heidän tähtensä tulee totuuden tie häväistyksi. Mutta Raamattu opettaa että heidän tuomionsa tulee varmasti kun teoillaan estävät ihmisiä tulemasta pelastukseen. Jeesus tahtoo rakkautensa kautta sovittaa jokaisen ihmisen pelastukseen ja saamaan todellisen elämän tarkoituksen jo tässä ajassa. Mutta Jumala kunnioittaa jokaisen ihmisen vapaata tahtoa ja ihminen saa vapaasti hyljätä hänelle tarjotun pelastuksen evankeliumin. Mutta ihminen on vastuussa omasta elämästään ja kerran on tuleva päivä kun me kaikki seisomme tuomiolla Luojamme edessä ja kukin saa sen mukaan kuin on ruumiissaan ollessaan tehnyt.
      Jumala on totuudellinen ja lahjomaton tuomioissaan ja henkilöön ei katsota. Siunausta kaikille jotka jaksatte kilvoitella totuuden mukaan rakastamalla kaikkia ja pitäessänne yllä elämän Sanaa totuuden ja rakkauden mukaan, sillä rakkaan Vapahtajamme tahto on että kaikki ihmiset tulevat pelastukseen.

    • Kuulostaa todella tutulta tuo sun tarina: itse olen myös etsinyt paikkaani maailmassa ja joutunut monenlaisten uskovaisten pyöritykseen mukaan. Oon ollut monta vuotta poissa kaikesta seurakuntatoiminnasta, mutta silti edelleen koen ajoittain, että olen tehnyt väärin lähtiessäni pois yhteisöiden vaikutuksesta ja "hylättyäni Jumalan".
      Sanoit itsekin etsineesi elämän tarkoitusta ja olleesi helppo uhri. Minulle kävi samoin. Olen hakenut hyväksyntää joka puolelta, myös ihan puhtaasti uskovaisista ihmisistä. Olen myös yrittänyt löytää Jumalaa, mutta olen lopulta löytänyt vaan ahdistusta.

      Yksi asia minua todella ärsyttää. Se, että tässäkin keskustelussa on tullut esiin kommentteja tyyliin "ihmiset ovat pahoja, mutta Jumala ei".. Pahimmillaan alkuperäistä kirjoittajaa syyllistetään siitä, että MITÄS OLIT NIIN KYPSYMÄTÖN JA ULKOAOHJATTAVISSA, omapa vikasi, älä syytä hellureita. Mielestäni kaikilla uskovaisilla on vastuu siitä, mitä ja miten asioita srk:ssa tuputetaan.Tosin, lähtökohtaisestikin minusta kaikki on pielessä jos siinä, kun raamattua tulkitaan kirjaimellisesti. Eli toisinsanoen: sellaiset ihmiset, jotka tuputtaa roskaa lähimmäiselle - varsinkin sellaiselle lähimmäiselle, joka on hukassa itsensä kanssa - eivät ole kivoja ihmisiä. Heidät pitäisi viedä autiolle saarelle pitämään omaa jeesuspiiriä ja jättää muut rauhaan. :)

      Itse katkaisin kaikki välit entisiin seurakuntalaisiin. Koen edelleen syyllisyyttä tästä, mutta toisaalta tein mielestäni oikein. Uskovaisia on monenlaisia, sitä en kiellä, mutta oman kokemuksen mukaan monet ovat tekopyhiä. Jotkut ovat yksinkertaisesti vähän tyhmiä - ei pahalla - mielessä ei tunnu pyörivän yhtään mitään. Kaikki ajatukset tulevat raamatusta. Elämä on niin ihanaa ja autuasta ja onnellisentäyteitä että hallelujaaa vaan.
      Anteeksi. Nyt loukkasin joitakin.
      On toki heitäkin, jotka haluavat vilpittömästi auttaa. Se on ihan selvää se. Mutta joskus ihminen kaipaa ihan toisenlaista apua, esimerkiksi psykoterapiaa tai ihan vaan ystävää ja kuuntelijaa.
      Niin se vaan on.

      Ponttini on se, että lähtö uskonnollisesta yhteisöstä ei ole helppo. Toipuminen siitä on vielä vähän vähemmän helppoa.
      Ja vielä kerran: raamattu on monitulkinnallinen opus siinä missä mikä tahansa muukin kirjanen, että joka siihen tarraa, se siihen hukkuu. Ihan aikuisten oikeasti minä en uskoa enää joulupukkiin enkä usko kyllä raamattuunkaan sen paremmin. Ja KYLLÄ olen sitä mieltä, että jokainen voi ottaa sieltä ne kohdat, mistä tykkää ja jättää turhat jutut pois. Siitähän kritisoidaan yhtenään luterilaista kirkkoamme. Olen nyt myös todistetusti osallinen tähän syntiin. :)

      Hyvä ap, olen todella iloinen, että olet päässyt pois uskonnollisista ympyröistä ja toivoittavasti löydät paremman suunnan elämällesi. Itse yritän myös samaa.
      Jos haluat vaihtaa ajatuksia, mulle voi kirjoittaa veeku at suomi24.fi
      Tsemppiä!

      • 28282

        "Ihan aikuisten oikeasti minä en uskoa enää joulupukkiin enkä usko kyllä raamattuunkaan sen paremmin. Ja KYLLÄ olen sitä mieltä, että jokainen voi ottaa sieltä ne kohdat, mistä tykkää ja jättää turhat jutut pois. Siitähän kritisoidaan yhtenään luterilaista kirkkoamme."

        Ei siinä ole mielestäni mitään pahaa, jos pitää joitakin raamatunkohtia hyvinä ja noudattaa niiden filosofiaa. Näinhän kirjallisuudelle yleisemminkin tehdään. Mutta ihmisten pitäisi ymmärtää, että raamatun jumalallisuudelta putoaa pohja, jos siitä vain osa sopii moraalisesti todellisuuteen - sillä miksi jumala olisi kirjoittanut kirjan josta vain osa on totta. Siinä ei siis ole ristiriitaa jos otat raamatusta vaikutteita omiin ajatuksiisi, mutta siinä on, jos väität että raamattu on sataprosenttisesti faktaa vaikka et itsekään kaikkea noudata. Surullisin tilanne on silloin kun joku yrittää oikeasti sovittaa kaikkia raamatun kohtia sataprosenttisesti todellisen elämän kanssa yhteen.


    • jari-pekka-65

      Aloittaja. Olet törmännyt uskonnollisuuden nurjaan puoleen, joskin uskonnollisuudessa ei hyviä puolia olekkaan. Se kun ei ole Jumalasta.
      Uskonnollisuus manipuoloi aina ihmistä. Se haluaa kloonata sut muiden kaltaiseksi. Uskonnollisuus sitoo omantunnon aina tietynlaiseen oppiin. Uskonnollisuudessa evankeliumi ei koskaan vapauta, vaan se sitoo, koska se julistetaan lain hengessä. Raamattu puhuu, kuinka omatunto poltinraudalla merkitään, siis sidotaan tiettyyn oppiin.

      Jos tahdot tietää enemmän, niin kuuntele tämä.
      http://www.jukkapartala.fi/saarnat/DS400027-Part 2-Part 2.mp3

    • puri-akka

      Jos törmää hellareihin niin on varmaan löytänyt uskonnollisuuden nurjan puolen!!!!
      Uskonto on ihmisten keksintö ja lahkot niiden pahin esiintymismuoto ja suoraan sieltä alapään paikasta.
      Ne on nerokkaiden psykopaattisten ihmisten aikaansaamia rahankeruu keksintöjä, missä ihmiseltä viedään minuus, oma määräämisoikeus ja alistetaan yksilö jonkin pirullisen juonen osaksi, millä hallitaan ja pidetään erittäin tuottoisaa yritystä yllä ja loppupeleissä lauman ylin johto kerää suuret potit maallista mammonaa sekä elää härskisti ja useinmiten hyvin pröystäilevää ja irstasta elämää.
      Sen verran ruokitaan lahkon jäseniä juuri ja juuri, että saadaan pidettyä `toivossa´ ja odotetaan muka palkkiota korkeimmalta.Kyllä sä sitten kun..... näin ne lupaa monta hyvää ja ihanaa ......hölönpölöä.
      Niinhän ne vedättää,että kärsi,kärsi kirkkaaman kruunun saat ja alamaiset tottelee ja sulkevat korvansa, silmänsä ja aivonsa kaikelta, mikä paljastaisi heidän tulleen ison huijauksen uhriksi.
      Onko helpompi olla huijattuna lahkolaisena kuin ottaa elämä omiin käsiin ja elää omaa elämäänsä? Siltä näyttää, kun heitä viedään kuin pässiä narusta.

      Mitä suurempaan ääneen nämä lahkojen pomot huutaa sen isommasta kuplasta on kysymys ja lahkolaiset ovat antaneet heille oikeuden viedä heitä kuin pässiä narusta.
      Milloin te uskallatte ajatella ihmiset omilla aivoilla, milloin te tajuatte lopultakin, ettei tällä ole mitään tekemistä uskon kanssa, oikean elämän kanssa?
      Terve pää ja terveet rehelliset tavat pitävät elämän, oikean rehellisen elämän raiteilla, miksi me täällä ollaan ja miksi tämä elämänlahja meille annettiin.
      Lahkojen kupla on puhjennut - ONNEKSI!
      Tehkää hyvin itsellenne - eläkää teille annettua elämää vapaana ja puhtaana kaikesta lahkosaastasta! Tehdään tästä maailmasta parempi paikka elää, ilman puoskareiden valtaa.

    • merkkinimi

      Surullista, että niin monet tälläkin palstalla valitsevat katkeruuden Jumalan sijaan. Katkeruus on jokaisen oma valinta, ja se vahingoittaa vain katkeraa itseään. Katkeruus helluntailaisia kohtaan ei auta ongelmien ratkaisussa eteen päin, päin vastoin.

      Motivaatio "liittyä helluntailaisiin" tulisi olla vain usko Jeesukseen. Aloittajan motiivi liittyä helluntaikirkkoon on ollut ihmissuhde, eikä rakkaus Jeesukseen. Asian voisi kääntää toisinkin päin. Onko aloittaja itse "harhauttanut" helluntailaisia vakuuttamalla uskoaan Jeesukseen, ja itse kertonut haluavansa liittyä seurakunnan jäseneksi, vaikka näin ei todellisuudessa ollut. Jos ihmissuhteet ovat ainoa syy liittyä helluntaikirkkoon, ollaan pettymyksen tiellä, jolla voi olla hyvinkin kauaskantoiset seuraukset.

      Toivoamme ei tule laittaa ihmisiin, ei edes helluntailaisiin, mutta Raamattu kehoittaakin laittamaan toivomme Jeesukseen. Jeesukseen voi aina luottaa, Hän on luvannut, ettei jätä sinua koskaan.

      • Anonyymi

        Juuri tältä kuullostaa vastuun väistäminen lähimmäisen kärsimysten edessä, maassa makaavan potkiminen, kyvyttömyys kriittiseen ajatteluun lahkojäsenyyden aivopesun tuloksena ja oksettava ylimielisyys,jota kirjoittaja ei itsessään todennäköisesti edes halua tunnustaa olevan saati asialle mitään tehdä. Sanat eivät riitä kertomaan,miten paljon kaltasiasi halveksin,kuinka mittaamattoman määrän kärsmystä tuotatte valheillanne tietämttömille ja vilpittömille etsijöille. En viitsi tuhlata kirosanoja vaikka ne olisivatkin ainoat,jotka tuollaisen kirjoittelija ansaitsee.


      • Anonyymi

        Hei, jos toivoa ei tule laittaa ihmisiin niin kerropas sitten minkä takia ihmiset käy seurakunnissa tai miksi heitä sitoutetaan seurakuntaan erilaisten vastuiden ja pienten tehtävien kautta? Miksi ihmiset ei luota Jumalaan ja pysy kotona ja hoida Jumalasuhdettaan henkilökohtaisesti ilman ihmisvälikäsiä ja seurakuntia? Seurakuntaan mennään ihmisten takia, ihmisiä tapaamaan vaikka niin hurskaasti sanotaan että ollaan tänne tultu kohtaamaan Herraa eikä ihmisiä. Ollaan tultu kohtaamaan Jumalaa vaikka todellinen syy olisi se että on mielenkiintoinen puhuja kutsuttu vierailemaan ja sitä mainostetaan jopa myös seurakunnan ulkopuolisille, että nyt kannattaa tulla kun se ja se jännä tyyppi on puhumassa.


    • Toivoakovain

      Missä se näkyy? Miten tällaiseen voi uskoa ja kuka sinulle on kertonut, että hän ei jätä?
      Liian monta ihmismieltä on sekoitettu helluntalasilahkon taholta - ihan liian monta!

    • ohikulkijana

      Palstalle eksynenä ulkopuolisena, kun luki kirjoitukset niin kyllä uskontoon pettyneet kritisoivat kärjistäen, mutta uskontoon kuuluvien kommentit olivat pitkälti sen mukaisia, kuin kriitikot sanoivat. Aika jännä eivätkö he lukeneet kitiikkiä, vai eivätköpysty ymmärtämääm (empatia).
      Paras ohje oli kyllä tuo, että jos on tarve uskoa niin tutkii itse raamattua. Itse lisäisin tuohon vielä, että pysyy siinä minkä ymmärtää ja puhuu sitten vasta siitä muiden kanssa, jonka on ensin itse ymmärtänyt. Vähän niin kuin asiantuntijat keskenään, näin asiantuntijatkin kehittyvät, muuten tahtoo käydä niin että opettaja on oppilastaan suurempi.

      Alottajalle kiitos rohkeasta ja hienosta kirjoituksesta`!
      Traumoista pääsee kyllä eroon olkoonkin tullet mistä tahansa uskonnosta tai muusta pahuudesta, mutta ei pelkin omin avuin vaan ammattiauttajan tukemana ja sitten omin avuin työstäen ja tekemällä kovan työn itsensä kanssa, mutta kun jaksaa niin kyllä se myös lopussa palkitsee,

    • ukkopekkanen

      Jos joku ihminen laittaa turvansa johonkin seurakuntaan eikä Jeesukseen ja hänen sovitustyöhönsä niin on onneton.
      Itse olen helluntalainen mutta ei minua pelasta helluntaiseurakunta enkä siihen usko vaan Jeesukseen. Eikä ihmistä pelasta mikään muukaan seurakunta vaan yksin Jeesus Kristus.
      Seurakunta on vain hengellinen koti jossa voimme käydä ja uskovien yhteisö jossa tapaamme toisia Jeesukseen uskovia. Voin toki käydä muissakin seurakunnissa kuin helluntaiseurakunnassa siis niissä joissa on samat kristilliset arvot mitkä Jumalan sanasta löytyy.
      Jumalan sana ja Pyhä Henki ohjaa ihmistä kun sitä Jumalalta pyytää .
      seurakunnat eikä uskonnot siis pelasta ketään vaan yksin Jeesus kristus !
      Hyvä on kuitenkin hakea ja etsiä sellainen yhteisö jossa voi käydä kuuntelemassa Jumalan sanaa ja löytää uskovia ystäviä joitten kanssa jakaa ilot ja surut yhdessä .
      Pyydä Jumalaa avuksesi kun etsit seurakuntaa jossa on hyvä olla mukana omana itsenään !

      • Ulkosuomalainen1

        Kuuleppa ukkopekkanen

        Olen minkin jotakin kokenut. En väitä, etteikö helluntalaisuudessakin ole rehellisiä ihmisiä.
        Yleinen totuus kuitenkin on Suomen Helluntalaisuudesta, etten suosittele sitä kenellekään.
        Mistä se johtuu että helluntalaiset eivät osanneet hoitaa etsivää, ja auttaa todella kasvamaan Jeesuksen tuntemiseen tämän palstan aloittajaa?

        Henkilökohtaisesti minua täällä Amerikassa auttoi uskoon helluntalainen, että en ole jokaisen tuomari.

        Totuus kuitenkin on, että suomalainen helluntalaisuus on hyvin vääristynyttä kristillisyyttä. Ei kaikkien kohdalla, joten ei pidä ymmärtää väärin. Sieltä kuitenkin löytyy hengellisesti raiskattuja enemmän kuin osaamme edes kuvitella.

        En usko tippaakaan helluntalaisten raamatullisuuteen. Mitä se höydyttää olla niin oikea oppinen, ja sillä opillansa raiskata ihminen mielipuolisuuden partaalle, jopa hullujen huoneelle.

        Teidän ongelmanne on tässä, helluntaitalaisuudessa, Suomessa, jos ei alistu tai yhdy
        kirkon ajatuksiin, oppeihin, niin silloin alkaa aivopesu,painostus, valehteleminen, kaiken pahan puhuminen siitä henkilöstä, joka on eri mieltä, tai ei tee juuri niikuin
        pastori, seurakunta tahtoo.

        Toisin sanoen, teidän seurakunnissanne ihminen itse ei saa päättää omasta kannastaan kuinka ottaa raamatun sanan, tai sen selitykset, määrätä omista asioistaa, yms.

        Ei kannata väittää vastaan, tunnen helluntalaisuuden riittävän hyvin.

        NIIN, MISTÄ SE JOHTUU, ETTÄ EI OSATTU HOITAA UUTTA NUORTA ETSIVÄÄ, JA AUTTAA HÄNTÄ TUNTEMAAN JEESUS?

        OLIKO SYYS ETTÄ HÄN EI TODELLA HALUNNUT, JOS EI, NIIN KYLLÄ SE OLISI PITÄNYT HUOMATA. KÄVIHÄN HÄN KUITENKIN KASTEELLA, JUURI NIINKUIN HELLUNTAIKIRKKO OPETTAA.


      • sisäsuomalainen
        Ulkosuomalainen1 kirjoitti:

        Kuuleppa ukkopekkanen

        Olen minkin jotakin kokenut. En väitä, etteikö helluntalaisuudessakin ole rehellisiä ihmisiä.
        Yleinen totuus kuitenkin on Suomen Helluntalaisuudesta, etten suosittele sitä kenellekään.
        Mistä se johtuu että helluntalaiset eivät osanneet hoitaa etsivää, ja auttaa todella kasvamaan Jeesuksen tuntemiseen tämän palstan aloittajaa?

        Henkilökohtaisesti minua täällä Amerikassa auttoi uskoon helluntalainen, että en ole jokaisen tuomari.

        Totuus kuitenkin on, että suomalainen helluntalaisuus on hyvin vääristynyttä kristillisyyttä. Ei kaikkien kohdalla, joten ei pidä ymmärtää väärin. Sieltä kuitenkin löytyy hengellisesti raiskattuja enemmän kuin osaamme edes kuvitella.

        En usko tippaakaan helluntalaisten raamatullisuuteen. Mitä se höydyttää olla niin oikea oppinen, ja sillä opillansa raiskata ihminen mielipuolisuuden partaalle, jopa hullujen huoneelle.

        Teidän ongelmanne on tässä, helluntaitalaisuudessa, Suomessa, jos ei alistu tai yhdy
        kirkon ajatuksiin, oppeihin, niin silloin alkaa aivopesu,painostus, valehteleminen, kaiken pahan puhuminen siitä henkilöstä, joka on eri mieltä, tai ei tee juuri niikuin
        pastori, seurakunta tahtoo.

        Toisin sanoen, teidän seurakunnissanne ihminen itse ei saa päättää omasta kannastaan kuinka ottaa raamatun sanan, tai sen selitykset, määrätä omista asioistaa, yms.

        Ei kannata väittää vastaan, tunnen helluntalaisuuden riittävän hyvin.

        NIIN, MISTÄ SE JOHTUU, ETTÄ EI OSATTU HOITAA UUTTA NUORTA ETSIVÄÄ, JA AUTTAA HÄNTÄ TUNTEMAAN JEESUS?

        OLIKO SYYS ETTÄ HÄN EI TODELLA HALUNNUT, JOS EI, NIIN KYLLÄ SE OLISI PITÄNYT HUOMATA. KÄVIHÄN HÄN KUITENKIN KASTEELLA, JUURI NIINKUIN HELLUNTAIKIRKKO OPETTAA.

        "Totuus kuitenkin on, että suomalainen helluntalaisuus on hyvin vääristynyttä kristillisyyttä."

        Onko tästä "totuudesta" antaa dataa, vai onko se mielipiteesi?


      • Ulkosuomalainen1
        sisäsuomalainen kirjoitti:

        "Totuus kuitenkin on, että suomalainen helluntalaisuus on hyvin vääristynyttä kristillisyyttä."

        Onko tästä "totuudesta" antaa dataa, vai onko se mielipiteesi?

        Ei ole mielipiteeni, vaan olen nähnyt sen. Itse on ole mikään uskonnon uhri.

        Luokseni tuli jo 25 vuotta sitten helluntalaisten rääkkäämä mies. Mies kertoi elämänsä tarinan, kun hänen Ruotsissa hengellisisti raiskattiin suomalaisten helluntalaisten taholta hänen ollessaan noin 20 ikäinen. Nyt tämä mies on jo 72
        vuoden ikäinen, eikä hänen hermonsa ole olleet kunnossa koko hänen elämänsä aikana. Tasapaino pysyy vain lääkityksen avulla.

        Tämä on vain yksi tapaus monesta, jonka tiedän henkilökohtaisesti.

        Vain luuletko hyvä ystävä, että kaikki, jotka kokemuksiaa kirjoittavat tänne, valehtelevat.

        Nämä julkitulevat tapaukset ovat vain jokin osanen kaiksta tapauksista , joita on painostettu ja tuputettu helluntalaisuudessa.

        Hyvin monen tapauksista ei vaan tule esille.


    • Pakanapoika

      Hyvä kirjoitus oli. Itsekin olen helluntalaisten "uhri", pakotettu pienestä alkaen niiden väkeen mukaan. Nyt vihdoin melkein 20 vuoden jälkeen olen päässyt pois. Helluntalaiset ovat aivopesijöitä, tämä on tullut todistettua. Ja koko tämä jeesus homma silkkaa huuhaata, älkää koskaan menkö siihen hommaan mukaan. Jos haluaa silti kuulua kristittyihin, niin luterilaisuus on silloin paras vaihtoehto.

    • HellUskonnonUhri

      Aloittajalle sanon, että sinulla on puhdas ja rehellinen sielu. Älä ole enää ahdistunut. Yritä unohtaa heidät.

      Onneksi pääsit eroon helluntailaisista, pahasta, vaikkakin "kieroudella", mitä ei kuitenkaan voi katsoa "synniksi". Vangitulla on oikeus karata hengellisestä vankilasta, jossa häntä pahoinpidellään. Linnulla on oikeus lentää ulos häkistä. Olet kaiken lisäksi rohkea, uskalsit uhmata pahoja ihmisiä, jotka käyttivät uskontoa rikollisuutensa peitteenä.

      Jumala on muualla. Jeesus on muualla kuin helluntailaisuudessa. Häntä ei voi sieltä löytää. Onneksi löysit takaisin kristilliseen kotikirkkoosi. Myös itse olen paennut helluntailaisuudesta, takaisin isovanhempieni uskoon, omaan, luterilaiseen kirkkooni!

      Lain mukaan uskonnollisesta yhteisöstä voi erota pelkällä ilmoituksella, eikä tähän päätökseen saa mainitusta yhteisöstä käsin pyrkiä millään tavalla vaikuttamaan. Lain mukaan he eivät edes saa kysyä "syitä, miksi". Se ei kuulu heille. Päätös on kunkin oma ja allekirjoitettu ilmoitus riittää yhteisöstä eroamiseksi.

      Tämän on oltava kerrasta selvä asia, eikä esim., kuten omalla kohdallani, jätetä poistamatta rekisteristä, vaan tarjottiin "harkinta-aikaa", joka oli laiton teko, sillä se ei ollut ystävällisyyttä, vaan vangista / uskonnon uhrista kiinnipitämistä. Sain kuitenkin jonkin ajan kuluttua voiman huokaista uudestaan, että tahdon eron. Tuolloinen, tunnettu saarnaaja edelleen painosti, kyselemällä "olenko aivan varma". Sain sanotuksi, että olen varma, kiitos.

      Jos helluntailaiset alkavat ahdistella kysymyksillään, heille ei tarvitse vastata! He alistavat ihmisiä mm. kyselemällä: "Oletko uskossa?". Jos vastaat kyllä, he saavat tästä aseen hengelliseen lyömiseen. Heille ei kuulu kenenkään usko, tai uskomattomuus.

      Omalla kohdallani tuolloin, jo vuosikymmeniä sitten, näitä lain kohtia rikottiin törkeästi ja minulle sanottiin jopa: "helluntaiseurakunnasta ei erota, meistä erotetaan!" Kuulin tietysti myös uhkaukset helvettiin joutumisesta.

      Heiltä, helluntailaisilta, amerikkalaisittain puuttuvat kaikki hyvät tavat. Hekö muka opettaisivat muita?! Jopa Raamattua!?

      Myös itselläni olisi elämästäni melkoinen kauhutarina kerrottavanani, mutta jätän kertomatta.

    • novoivoi

      Sinun täytyy kantaa itse vastuu luomistasi ongelmistasi. Syyttäminen ja vastuun siirtäminen toisille ei auta asiassa yhtään.

      • Anynomous

        novoivoi HYVÄ

        Kristillisen seurakunnan tarkoitus on hoitaa ihmistä, eikä raiskata.
        Kun et tunne asoita, niin pidä turpas kiinni.


      • SaatananSaaleminUhri
        Anynomous kirjoitti:

        novoivoi HYVÄ

        Kristillisen seurakunnan tarkoitus on hoitaa ihmistä, eikä raiskata.
        Kun et tunne asoita, niin pidä turpas kiinni.

        Helluntaiopin mukaan raiskauksen / raiskausten / pedofilian / insestin uhrin tulee antaa anteeksi raiskaajalleen / raiskaajilleen, tai hän joutuu hellvettiin, sillä syy on aina uhrissa.

        "Jo pienenä lapsena näki mikä sinä viekoittelija olet! Tahdothan, lapsonen tehdä parannuksen synneistäsi, sillä ilman sitä ja anteeksiantoa väärintekijöillesi, et kultapieni voi koskaan päästä mukaan, kun Herra Jeesus kerran kirkkaudessaan hakee meidät, omansa pois! Ethän, lapseni tahdo pahan luonteesi tähden jäädä tänne iäisyyteen, kauheaan vaivanaikaan? Saammeko rukoilla puolestasi. Polvistu! Nyt me oikein seurakuntana tahdomme siunata sinua! Tulkaa. veljet oikein tähän ympärille ja oikein yhdessä murskaamme tämän pahan, joka tässä lapsessa on! (lapsen päätä puristetaan väkivalloin, usean miehen voimalla, niin että niska on katketa). Lähde ulos saatana, tästä pienestä lapsesta! Pidipidipidipidiprsk! Prsk! Stttt, saatana, prsk, prsk! Trrrrrrtrrrrrtrrrrr!!! Ameeen! Halelyyja! Eikö jo olekin vapautunut olo? Ameeen! Nyt menet ja annat tekijälle anteeksi ja kaikki paha mieli on poispyyhitty. Halelyyyyja. Ameeeen. Pidipidipidi..."

        novoivoi on vain tyypillinen helluntailainen. Heillä on sellainen turpa, että vain hellvetin portti kerran sulkee sen ja lapset ja muut uhrinsa saavat vihonviimein rauhan heidän välivallaltaan ja syytöksiltään.


      • anonymoushjuva
        Anynomous kirjoitti:

        novoivoi HYVÄ

        Kristillisen seurakunnan tarkoitus on hoitaa ihmistä, eikä raiskata.
        Kun et tunne asoita, niin pidä turpas kiinni.

        Mitä jos pitäisit itse turpasi kiinni? Hakkaa sinä vaan niitä olkiukkojasi.


      • Anynomous
        SaatananSaaleminUhri kirjoitti:

        Helluntaiopin mukaan raiskauksen / raiskausten / pedofilian / insestin uhrin tulee antaa anteeksi raiskaajalleen / raiskaajilleen, tai hän joutuu hellvettiin, sillä syy on aina uhrissa.

        "Jo pienenä lapsena näki mikä sinä viekoittelija olet! Tahdothan, lapsonen tehdä parannuksen synneistäsi, sillä ilman sitä ja anteeksiantoa väärintekijöillesi, et kultapieni voi koskaan päästä mukaan, kun Herra Jeesus kerran kirkkaudessaan hakee meidät, omansa pois! Ethän, lapseni tahdo pahan luonteesi tähden jäädä tänne iäisyyteen, kauheaan vaivanaikaan? Saammeko rukoilla puolestasi. Polvistu! Nyt me oikein seurakuntana tahdomme siunata sinua! Tulkaa. veljet oikein tähän ympärille ja oikein yhdessä murskaamme tämän pahan, joka tässä lapsessa on! (lapsen päätä puristetaan väkivalloin, usean miehen voimalla, niin että niska on katketa). Lähde ulos saatana, tästä pienestä lapsesta! Pidipidipidipidiprsk! Prsk! Stttt, saatana, prsk, prsk! Trrrrrrtrrrrrtrrrrr!!! Ameeen! Halelyyja! Eikö jo olekin vapautunut olo? Ameeen! Nyt menet ja annat tekijälle anteeksi ja kaikki paha mieli on poispyyhitty. Halelyyyyja. Ameeeen. Pidipidipidi..."

        novoivoi on vain tyypillinen helluntailainen. Heillä on sellainen turpa, että vain hellvetin portti kerran sulkee sen ja lapset ja muut uhrinsa saavat vihonviimein rauhan heidän välivallaltaan ja syytöksiltään.

        Usko taysin mitä sanot. Monet helluntalaiset ovat juuri sitä.

        sitähän minä yritän sanoa tälle helluntalaiselle. Jos ole erehtyhyt henkilössä, niin anteeksi vaan pyydän.

        Helluntalaiset osaavat valehdella itsensä syyttömäksi, olet aivan oikeassa.


      • Ulkosuomalainen1
        SaatananSaaleminUhri kirjoitti:

        Helluntaiopin mukaan raiskauksen / raiskausten / pedofilian / insestin uhrin tulee antaa anteeksi raiskaajalleen / raiskaajilleen, tai hän joutuu hellvettiin, sillä syy on aina uhrissa.

        "Jo pienenä lapsena näki mikä sinä viekoittelija olet! Tahdothan, lapsonen tehdä parannuksen synneistäsi, sillä ilman sitä ja anteeksiantoa väärintekijöillesi, et kultapieni voi koskaan päästä mukaan, kun Herra Jeesus kerran kirkkaudessaan hakee meidät, omansa pois! Ethän, lapseni tahdo pahan luonteesi tähden jäädä tänne iäisyyteen, kauheaan vaivanaikaan? Saammeko rukoilla puolestasi. Polvistu! Nyt me oikein seurakuntana tahdomme siunata sinua! Tulkaa. veljet oikein tähän ympärille ja oikein yhdessä murskaamme tämän pahan, joka tässä lapsessa on! (lapsen päätä puristetaan väkivalloin, usean miehen voimalla, niin että niska on katketa). Lähde ulos saatana, tästä pienestä lapsesta! Pidipidipidipidiprsk! Prsk! Stttt, saatana, prsk, prsk! Trrrrrrtrrrrrtrrrrr!!! Ameeen! Halelyyja! Eikö jo olekin vapautunut olo? Ameeen! Nyt menet ja annat tekijälle anteeksi ja kaikki paha mieli on poispyyhitty. Halelyyyyja. Ameeeen. Pidipidipidi..."

        novoivoi on vain tyypillinen helluntailainen. Heillä on sellainen turpa, että vain hellvetin portti kerran sulkee sen ja lapset ja muut uhrinsa saavat vihonviimein rauhan heidän välivallaltaan ja syytöksiltään.

        Olet oikeassa, anteeksi tulee antaa. totuus vain on, että helluntalainen, monet heistä, eivän koskaan myönnä tehneensä mitään väärin.


      • KunniatonRikoksenUhri
        Ulkosuomalainen1 kirjoitti:

        Olet oikeassa, anteeksi tulee antaa. totuus vain on, että helluntalainen, monet heistä, eivän koskaan myönnä tehneensä mitään väärin.

        Rikosta ei tule antaa anteeksi, vaan, ainakin yrittää viedä asia poliisin tutkittavaksi. Tosin tällaisen yrityksen onnistuminen voi käytännössä olla plus miinus nolla. Jos poliisi ei halua auttaa uhria, tulee myös suhteensa Ohranaan katkaista. Siltä suunnalta ei silloin selvästikään ole odotettavissa yhtään mitään.

        On olemassa ikäänkuin uhrien luokkaerot.

        Uhrilla kuitenkin on moraaliset oikeutensa puolustaa itse itseään, niillä keinoin, mihin hänellä itsellään on edellytykset.

        Rikoksen tehnyt ei voi odottaa anteeksiantamusta, vaan hänen itsensä tulisi, niin hyvin kuin mahdollista, korvata itse oma tekonsa uhrilleen. Tekijällä on velvollisuuksia, ei hänen / heidän uhrillaan.

        Uhria ei rikollisen / rikollisten taholta voi velvoittaa enää enempiin suosionosoitukseiin heitä kohtaan. Rikoksen uhrin hyljännyt poliisilaitos liitettäköön samaan nippuun.

        On sairasta sanoa, että "tulee antaa anteeksi". Ei tule. Jos joku haluaa, hän tietenkin voi hyväksyä tehdyn rikoksen kohdallaan ja mennä lepertelemään rakkaudentunnustuksiaan tekijöille. Tällainen on sairautta, jota kutsutaan nimellä tukholmasyndrooma. Monet kristityt ja heidän lahkonsa tietoisesti johdattavatkin uhrinsa tähän syndroomatilaan. Istuttavat luuloja uhriensa mieleen, tekevät uhristaan vankinsa, uskonnon avulla.

        Kuinka voit tulla sanomaan uskontorikosten uhreille, että "tulee antaa anteeksi"? Tämä on jokaisen yksilön oma asia, ei ulkopuolisten. On moraalisesti rikollista jo sanoa tuollaista. Uhrilla ei ole mitään velvollisuuksia rikoksen tekijää kohtaan. Ei mitään!

        Rikoksen tekijä itse ei voi koskaan pyyhkiä pois tekoaan. Anteeksipyytäminenkin olisi julmaa, sillä se ikäänkuin "velvottaisi" uhrin vastaamaan tekijälle. Näiden kahden välillä ei saa olla enää mitään yhteistä. Pitäköön suunsa kiinni ja jos mahdollista, korjatkoon tekoaan sen verran kuin kykenee.


      • Anonyymi
        Anynomous kirjoitti:

        novoivoi HYVÄ

        Kristillisen seurakunnan tarkoitus on hoitaa ihmistä, eikä raiskata.
        Kun et tunne asoita, niin pidä turpas kiinni.

        Juuri näin. Turvat tukkoon,kun ei tiedetä,mistä puhutaan. Kun ei ole mitään kompetenssia olla mitään mieltä monien tässä ketjussa pahoista kokemuksistaan kertoneiden asioissa, on se todella paras ratkaisu. Tyhmäkin käy ehkä viisaasta,kun pysyy vaiti.


    • huonot.muistot

      Hellarit pilasivat lapsuuteni, elin ainaisessa helvetin pelossa kun oli pakko käydä kuuntelemassa saarnoja joissa vain tuomittiin. Toivon että vanhempani eivät olisi hairahtuneet tähän kamalaan oppiin, hekin tulivat järkiinsä ja erosivat muutaman vuoden oltuaan. Mutta minun paras lapsuuteni ehdittiin pilata. Jos nyt näen hellarin poistun äkkiä takavasemmalle, en halua edes puhua heille.

      • effgyujnmk

        Helluntailaisilla ei ole omaa oppia. Itse olet oman elämäsi pilannut vääristyneillä mielikuvillasi.


      • Ulkosuomalainen1
        effgyujnmk kirjoitti:

        Helluntailaisilla ei ole omaa oppia. Itse olet oman elämäsi pilannut vääristyneillä mielikuvillasi.

        Asia ei ole kyllä mitä sanot.

        Helluntalaisilla on oma oppi, ja hyvin tiukka onkin. Siinä opissa ei ole tilaa hengittää.

        Tarkoitan monia suomalaisia henĺluntalaisia.


    • tuomotola

      Helluntailaisuus. Suomen farisealaisin herätysliike?Epäilemättä, vaikka edestäpäin kuin pyyteettömyyden ja antautuneisuuden yläkuolokohta. Mutta heillä on myös hyvät välineet "selkään puukottamiseksi". Tunnen tätä liikettä hyvin syvältä enkä ole enää moksiskaan heidän "tuomioistaan".

      Helluntailaisuus on todella hyvin ihmiskeskeistä kristillisyyttä. Aito ja elävä uskokin on korvattu harhaopilla nimeltään "pelastusvarmuus". Ja kaikki on niin kiinni ihmisestä itsestään: "Jos et tänä iltana tee ratkaisuasi, lääh, huomenna voi jo olla myöhäistä, joohh... Ooh, tulkaapa tänne eteen, rouvakin sieltä, jolla on punertava pusero..."

      • jassica

        edelliseen; niin se on.
        Lisäksi: katsoin tv:stä hellareiden tilaisuutta....niin esiintymislava alttari, jossa lukee:
        Tule Jeesuksen luo !

        Eihän se Jeesus nyt pelkästään siellä alttariedustalla ole ! Jeesus on Joka Paikassa > kaikkialla


    • Selkeyden_vuoksi

      Ketjun avaaja kertoi koskettavan tarinansa, jossa riittää paljon pohdittavaa. Sinänsä mielenkiintoisessa tarinassa oli kuitenkin yksityiskohta, jonka haluaisin oikaista. Kirjoittaja kertoi helluntakirkosta eroamisestaan tavalla, joka antoi hieman väärän käsityksen asiasta.
      Suomen Helluntaikirkosta eroavalle rittää, että hän tekee eroilmoituksen maistraattiin aivan samalla tavalla, kuin sekin, joka eroaa kansankirkosta. Asiaa selkeyttää esimerkiksi sähköpostilla tehty ilmoitus myös omalle (entiselle) kotiseurakunnalle. Ilmoituksessa ei tarvitse tuoda julki perusteluja. Pelkkä ilmoitus riittää.
      Terveisin: Helluntaipastori

    • Helluntaipastori

      Ketjun avaajan tarina on monella tapaa mielenkiintoinen ja koskettava. Huomautettakoon kuitenkin, että helluntakirkosta eroava voi tehdä asiasta ilmoituksen maistraatille, ja ero astuu näoin voimaan. Oman harkintansa mukaan asianomainen voi lähettää ilmoituksen myös (entiselle) kotiseurakunnalleen vaikkapa sähköpostilla. Asiaa ei tarvitse perustella, pelkkä ilmoitus riittää.

    • vallankäyttöä

      näitä samanlaisia kuin aloittajankin tapaus, niitä on Paljon !! Ihmettelen, ettei mikään laillinen taho puutu lahkojen Mielivaltaan. Jospa jokin "kanteluelin" vielä Suomeen tulisikin, näitä kun on joka lahkossa samanlaisia tapauksia. Uskonnon nimissä.... ei sentään saisi olla asioita/kohtelua joka menee ohitse Ihmisoikeuksien.

      puututaanhan sitä, esim, koulukiusaamiseen, seksuaalinen häirintä, ym,
      - aloittajalla niin järkyttävä kokemus ( etkä ole ainoa.... ), vieläpä uskonnon....

    • Anonyymi

      eihän kukaan mennessään voi tietää, käsittää että uskon kirkossa (missään??) voisi olla niin sairasta opetusta, tekemällä lähes kaikki synniksi...puuttuvat jäsentensä yksityisasia valintoihin: "ei ole Jumalasta"/ "on Jumalasta", jne.
      tiedän joitakin jopa hellari uskovien kotien lapsia, jotkut päätyneet itsemurhaan = avioeroja kun avioliitto ei ollut "Jumalasta", siis höh !! Jumalako tahtoisi yhtäkään "ylimääräistä" perheiden rikkoutumista, kun tuollaista jotkut "jumalan" nimessä . . .
      - uskonnonuhreja on nykyisin paljon evl- kirkon piirissä.

    • Anonyymi

      Aloittaja puhuu yläkoulusta eikä yläasteesta tai kansakoulusta, eli hän on vielä huomattavan nuori.

      Ketään ei nykypäivänä enää kiusata siksi että vanhemmat ovat eronneet. Aloittaja puhuu bullshittiä.

      "Rakastin lapsuudessani piirtämistä, käsitöiden tekoa ja liikuntaa. Mitään näistä en olisi saanut tehdä enkä juuri tehnytkään helluntaiaikoinani."

      Miksi et tehnyt? Että hellut muka kielsivät? Valehtelija.

      Tulen itse pitkän linjan herätyskristillisestä suvusta. Vain isovanhempieni mielestä (s.1912 ja 1914) urheilu oli syntiä siksi koska se oli kehonpalvontaa. Mutta mitään sellaista helluntaipiireissä ei ole kuunaan kuultu että ei saisi piirtää tai harrastaa käsitöitä. Kumpikin isovanhemmistani olivat intohimoisia käsitöiden tekijöitä ja ihailivat taidetta. He olivat myös oman vapaakristillisen seurakuntansa perustajajäseniä.

      Jos tuollaisia mielipuolisia kieltoja jossain ilmenee, ne liittyvät aina yksittäisten perheiden sisäisiin kieroutumiin. Siellä on se joku yksittäinen sekoboltsi uskonkiihkoilija joka tulkitsee raamattua ja tuntee hengessään ihan miten sattuu. Aloittaja ei kuitenkaan tule herätyskristillisestä perhepiiristä vaan ulkopuolelta yksittäisenä käännynnäisenä. Hän siis väittää että helluntailaisuuden piirissä suhtauduttaisiin piirtämiseen tai käsitöiden tekemiseen kielteisesti yleisesti ottaen. HÖPÖNLÖPÖN. Tuollaisia kieltoja ei ole koskaan ollut herätyskristillisissä piireissä. Urheiluun ei ole enää aikoihin suhtauduttu negatiivisesti. Jopa kesäleireillä järjestetään leiriolympialaiset.

      Aloittaja siis valehtelee.

      Kannattaisi ihan ensi alkuun opetella puhumaan totta, ja tulla sitten vasta juoruilemaan uskonnollisten yhteisöjen problematiikasta. Aloittaja on tarinoinnissaan täysin epäuskottava. Nämä epäuskottavat elämäntapauhriutujat aiheuttavat paljon pahaa oikeasti uskonollisissa yhteisöissä t*rpiinsa saaneille. Aloittajan kaltaiset huomio*rot vesittävät ongelmien uskottavuutta näillä dramatisoiduilla ja kokonaan hatustaan keksimillään huomionhakuisilla tarinoilla. Yhtään ei tee uskottavammaksi aloittajan huomioh*raamista se että sitä tekstiä pajatetaan ilman kappalejakoa yhteen pötköön kolme pitkää viestiä peräjälkeen kuin henkisesti tasapainoton maanikko. Että huomio huomio huomaatteko kuinka henkisesti häiriintynyt olen helluntaikokemusteni vuoksi.

      Aloittaja kasvakoot aikuiseksi.

      • Anonyymi

        Todella,todella,TODELLA törkeä kommentti! Kasva ihan kuule itse "aikuiseksi". Se koira älähtää,johon kalikka kalahtaa-olet elänyt omassa kuplassasi,etkä voi tietää,mitä joku muu on kokemut. Kiitos,että vahvistit käsitystäni helluntailaisten kieroutuneisuudesta.


    • Anonyymi

      Voi sinua. Sinulle on kehittynyt huono itsetunto jo lapsuudestasi alkaen. Siihen sinun kannattaa hakea apua. Älä tuomitse Helluntaiseurakuntaa tai mitään muutakaan uskontoa. Ei raamatussa ja uskonnoissa ole se vika. Syy on ihmisissä jotka haluavat hallita toisia jotta voisivat nostaa omaa ekoaan ja itsetuntoaan. Näitä ilkeitä ihmisiä tulet tapaamaan kaikkialla. On vain meidän jokaisen itse päätettävä annammeko heidän manipuloida elämäämme. Heitä tulet kohtaamaan aivan varmasti elä,äsi aikana useinkin. Niitä löytyy työyhteisöistä, naapureista, eri uskontokuntiin kuuluvisista yhteisöistä. Itse tunnen ihmisiä monista eri uskonnoista ja eivät he ole tuollaisia kuin kuvaat. Mutta en päästä elämääni sotkemaan ihmisten joilla on tarkoitus vain omalla ilkeydellään nostaa omaa ekoaan. Ihminen joka uskoo Jumalasn ja Jeesukseen eli on uskossa riippumatta mihin uskontokuntaan kuuluu ei tuomitse toisia. Tunnen monta helluntalaista eivätkä he tuomitse ketään. He ovat lämpimiä ja avuliaita ihmisiä. Itse en ole helluntalainen, mutta eivät he minua yritä mihinkään käännyttää. Hae ihan ammattiapua tuohon itsetuntoasiaasi. Kun saat sen asian kuntoon näet elämän eri lailla, samoin ympärillä olevat ihmiset. Muista ettei uskonto ja se että uskoo Jumalaan ja Jeesukseen Kristukseen tee heistä huonompia tai muita parempia. Ja sinä itse päätät kuinka elämääsi elät, ketä päästät elämääsi. Jokainen meistä, jos on rehellinen kamppailee itsetunnon kanssa. Jokainen meistä tekee virheitä joita myöhemmin katuu.

    • Anonyymi

      niitä ilkeitä ihmisiä. . .

      Ymmärtäkää, että NUORI ihminen luottaa uskovaiseen (kuten rehellisyys, ym), - sitten huomaakin, ja tietenkin pettyy !! että myös USKOVAT ihmiset ovat epärehellisiä, kateellisia, manipuloivia. Jos en väärässä ole, yksikään LAHKO ei ihmissuhteissa tule menestyyn sen paremmin kuin meidän "valtiokirkko", - valitettavasti jopa huonommin !
      Yhtä paljon, kun uusia jäseniä liittyy, niin "vanhoja" lähtee pois. Se poislähteminenhän on niille MYRKKYÄ, eivät myönnä, että toisaallakin on uskovia ihmisiä, vieläpä INHIMILLISIÄ !

    • Anonyymi

      helluntailaisuus on niin sairas ja sisäänpäin oleva uskonto !!
      Ja todellakin sairaita ihmisiä, - opetuksesta. . .

      Uskonnolla on niin helppo manipuloida ihmisiä.

      Täysin sairasta porukkaa.

    • Anonyymi

      Todellakin helluntaiseurakuntiin kuuluu monenlaisia ihmisiä kuten muihinkin yhteisöihin. Eivät he kaikki ole samaan muottiin valettuja. Ulkopuoliset asettavat heille suuria vaatimuksia, mutta uskovatkin saavat olla ja ovat ihmisiä. Missä muuallakaan on täydellisyyttä? Oletko itse provosoija täydellinen ihminen? Mieti sitä. Kukaan ei helluntaiseurakunnassa pakota sinua mihinkään, uskominen on vapaaehtoista. Mene luterilaiseen kirkkoon etsimään parempia ihmisiä jos siltä tuntuu. Kirkko ei sielua pelasta, Jeesus sen tekee. Voit olla uskossasi vapaasti ilman seurakuntia. Älä kuitenkaan mustamaalaa toisia kuten rasisti. Jokaisella on omat ongelmansa jo kirkkoon tullessaan.

    • Anonyymi

      Ei kannata kirjoittaa. Teksti poistetaan ennenkuin sitä julkaistaan. Tulee muka 'virhe' . Kiitos Suomi 24

    • Anonyymi

      Terveisiä kouvolan vapaakirkolle ahdinkadulla.Kun tulen ja jos tulen kouvolassa käymään,otan mukaani pesäpallomailan,tulen kokoukseen ja maksan kalavelat korkojen kanssa.Sen verran pahasti te perkeleet minua kiusasitte panettelitte ja mollasitte,etten rankaisematta jätä.

    • Anonyymi

      ei siinä, muuta kuin: että on vakava asia helluntailaisten nimittää jotakin: "Jumala puhui" ????

      - näin saavat "vasta uskoon tulleet" manipuloitua. . .

    • Anonyymi

      lahkot on järkyttäviä "uskontoja" Raamatun ensimmäisestä käskystä niillä ei ole "tietoakaan" !!!

      • Anonyymi

        Monesti henkisesti sairaat ihmiset hakevat apua seurakunnista ja uskonnoista.Pää sekoittuu entisestään eivät kestä mitään eikä ketään.Näistä johtuen syyttävät muita kun eivät toivu.Turha syyttää saarnaajia tai pappeja.Kannattaa rukoilla viisautta ja terveyttä ja lopettaa katkera vollaaminen.


    • Anonyymi

      helluntai saarnaajat tietää: "mistä aita on matalin". . .
      tietävät kyllä keitä jäsenikeen haalii !!

      Samankaltaisia uskonnon. . .uhreja on miljoonia !!!
      Heillä on Hallitsemisentarve, - pääsääntöisesti sinne liittyy jo "valmiiksi uhreja", kun puolet seurakunnasta on entisiä rikollisia, kyllä rikollinen tietää kuinka Uhrinsa "tainnuttaa".
      Valitettavasti, niin se menee. USKONNOT on AINA hallinneet ihmisiä.

      • Anonyymi

        Uskovaiset uhreja miten voit väittää sellaista.Suomessa on kai vapaus uskoa.Onkohan tuo vähän liioittelua.


    • Anonyymi

      järkyttävää luettavaa, kaikkien uskonnon uhrien puolesta !!! Ja kun näitä uusia uhreja syntyy satapäin joka vuosi . . .
      -ei kaikki uhrit voi olla väärässä, ja he. . .ainoastaan oikeassa. . .
      erityistä on se , että he puhuvat sisäisestä parantumisesta . . .kun oikeasti siellä niin monet, monet, sairastuu, miksi ?? Tiedän joitakin, jotka olleet arvostetussa ammatissa, lisäksi eteviä ja päteviä, hienotunteisia ENNEN lahkoon liittymistään, sitten muutamien vuosien jälkeen kävelevät "pilleripurkki kainalossa" . - kaikki menettäneenä, perheen, työn, asunnot, jne. Kaikkea ei voi edes kuvata sanoin:(

    • Anonyymi

      Hienoa kun pääsit pois. Toivut kyllä vielä tuosta mutta aikaahan siinä menee muutamia vuosia.

      Minä menin psykoterapiaan. Ja en todellakaan mihinkään pappitaustaiseen vaan henkilölle joka oli psykologi eli opsikellut mielen toimintaa yliopistossa ilman uskontojen vaikutuksia. (kuten teologiassa ja yllättäen pienellä osalla lääkäreistäkin). Toki jokunen psykologi pitää ristiä esillä ja on uskovainen. Se kertoo hänestä, ettei ihan tieteen varassa työtään tee vaan myös hänen omat taikauskonsa on työssä mukana.

      Löysin tieteeseen pohjaavan psykoterapeutin, joka on auttanut minua ymmärtään itseäni, elämää ja mielen liikkeitä. Siellä ymmärsin myös miksi olin niin helposti höynäytettävissä ja herkkäuskoinen.

      Tsemppiä sinulle!

      Muuten. allekijoita jumalanpilkkalain poistaminen.
      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/4429

      Kenenkään jumala tai satujumala tai taikauskojumalat ei tarvitse maallisen lain erityisasemaa. Silti jokaisella säilyy uskonraha ja uskonnon vapaus, eikä uskonnollisia tapahtumia saa mitenkään häiritä. Ainoastaan yliluonnollisen erityisasema muuttuu lainnimessä.

    • Anonyymi

      totta kai voi jättää jokainen kirkon kuin kirkon, vaan helluntai lahkon "pyöritys" jättää "arvet", kuinka harhassa on ollut heidän opetuksestaan. - erinnäis sääntöineen. . .
      siellä jopa "kristittyjä", jotka "järkyttyvät", hih ( ei voi kuin nauraa. . .) kun joku liittyy luterilaisuuteen:)
      yleensä ne on vähä sellaisia, jotka kulkenut "laput silmillä", eivät näe Jumalan Armoa kaikkialla maailmassa !!!

    • Anonyymi

      Tulenpa heittämään vettä myllyyn ja linkitän tämmösen videon:
      https://youtu.be/bxIY9QbRUm4
      Mitä luulet, miksi joku haluaa kertoa tuommosta, onkohan se totta, pelottaako video?
      Keskustelua, please!

      • Anonyymi

        Ei pelota. Uni oli.


    • Anonyymi

      mitä sitten !!?
      tuostakin videosta ?? Se on HÄNEN elämäänsä !

      Jumalan Rakkaus kohtelee JOKAISTA YKSILÖKESKEISESTI: Jumala katsoo Sydämeen, Sydämen asenne !

      - ei se mikä ulkopuolelta tulee !!

      • Anonyymi

        Helluntaiseurakunta ja vapaakirkko ovat vapaita suuntia tekevät yht,työtä esim,luterilaisen kirkon kanssa turha puhua mistään hysteriasta.Kaikissa paikoissa on ihmisiä jotka käyttäytyvät väärin ja osa johtuu omasta mielentilastakin jos on herkkä.Mikään helluntaiseurakunta ei pelasta vaan apu tulee ylhäältä jos uskotJeesukseen ja rukoilet syntisi anteeksi.Miksi teemme asiat niin vaikeiksi ja monimutkaisiksi.Katkeruus on huono asia ja syyttely.Rakasta ja elä ja lue sanaa ja mene sinne missä tunnet olosi hyväksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helluntaiseurakunta ja vapaakirkko ovat vapaita suuntia tekevät yht,työtä esim,luterilaisen kirkon kanssa turha puhua mistään hysteriasta.Kaikissa paikoissa on ihmisiä jotka käyttäytyvät väärin ja osa johtuu omasta mielentilastakin jos on herkkä.Mikään helluntaiseurakunta ei pelasta vaan apu tulee ylhäältä jos uskotJeesukseen ja rukoilet syntisi anteeksi.Miksi teemme asiat niin vaikeiksi ja monimutkaisiksi.Katkeruus on huono asia ja syyttely.Rakasta ja elä ja lue sanaa ja mene sinne missä tunnet olosi hyväksi.

        yhteistyötä ??
        itse kyllä nimenomaan, - h e l l u n t a i s e u r a k u n n a s s a, olin paikalla, kuulemassa . . .
        pastori, nykyisin n, 70 v. tämä heitti "vitsiä" luterilaisuuden papeista, jne.
        enpä oikein pitänyt, hänen "vitsistään . . ., että onneksi ymmärsin lähteä koko sairaasta helluntailaisuudesta, TERVEESEEN kristillisyyteen.

        te, ja teidän "yhteistyönne", kaikki uudet siellä manipuloidaan "kumartaan lahkoon, jne.

        "olette kalliisti ostetut, älkää olko IHMISTEN orjia"


    • Anonyymi

      Älkää usko mihinkään jumaliin! Kaikki uskonnot ovat satua!

    • Anonyymi

      Jos uskonnosta saa lohtua , voimaa , että jaksaa elämän läpi , hyvä juttu. Nämä julistajat minua hämmentävät , esim TV 7 , ei päätä ei häntää . Että koronaa ei ole . Tai on , ja se on ihmisten tekemä virus ja Bill Gates on rahoittanut rokotuksia , kun niihin rokotteisiin saa laitettua mikrosirun , jolla ohjaillaan ihmisten toimintaa . HALOO ! Onko ihminen " täyvellä järellä " , joka väittää tällaisia ..? ja sitten jotkut uskovat tuohon ! Herkkää ihmistä tuollainen voi ahdistaa kovasti . Varmasti niissä kellokkaissa on oikeita hyviä ja hyvää tarkoittavia ihmisiä , jotka auttavat oikeasti kanssa - sisaria ja - veljiä. Mutta entäs jos onkin vain omaa itseään ja omaa etuaan ajavia siellä kellokkaissa myös mukana ? Ja saavat jatkaa toimintaansa. Kukaan ei halua , ei uskalla puuttua asiaan , vaikka havaitsisi tuon . Tunnen uskovaisia ihmisiä , hienoja ihmisiä . Tiedän myös uskovaisia , yleensä vasta hiljan uskoon tulleita . Voi sitä pelottelun ja toisen lähimmäisen tuomitsemisen määrää ! Taidan olla sellainen hiljaa uskossa oleva , ja katson erittäin tarkkaan , kenen kelkkaan lähden , vai lähdenkö ollenkaan .

    • Anonyymi

      No niin.

      • Anonyymi

        lahkoissa ei "usko tyydytä", -sitten on haettava jotain muuta ja täysin älytöntä, et "joku mättää" näissä eksyttävissä lahkoissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        lahkoissa ei "usko tyydytä", -sitten on haettava jotain muuta ja täysin älytöntä, et "joku mättää" näissä eksyttävissä lahkoissa.

        Mikä mättää näissä piireissä ?

        Julistus mättää. Vielä nykyään näissä piireissä kuulee julitusta: Uuden Liiton sapatti ei ole edes lauantai.

        Jumalan antama sapatti on pyhäpäivä myöskin Uuden Liiton kristityille, tiedoksi vaan.

        1234567---


    • Anonyymi

      Näin helluntaikodissa uskoontulleena ja kasvaneena haluaisin kommentoida aloittajan tekstiä:

      Aloittajan kirjoitus antaa aika lailla virheellisen mielikuvan seurakunnasta vaikka kokemukset todennäköisesti ovat aitoja. Seurakunnasta pääsee pois ilmoittamalla, vaikka henkilö pelkäsikin varmaan aidosti, ettei pääse. Kyllä ihmissuhdeongelmia on uskosta osattomillakin, ehkäpä hyvinkin paljon. Ainakin aloittajan kertoma tausta näyttää sellaiselta että ei olisi vaikea kuvitella sen aiheuttavan ongelmia itsessään.

      Mutta kyllähän seurakunnan kuuluisi olla hoitava paitsi Jumalan, myös ihmissuhteiden osalta. Ehkä kirjoittaja olisi tarvinnut enemmän tällaista? Olen nähnyt paljon hyvää pyyteetöntä ja palkatonta apua uskovilta toisilleen. Maallisella puolella en ole tätä juurikaan nähnyt. Silti tällä alueella olisi varmasti parannettavaa. Vainottuja ja vaikeuksissa olevia muistetaan ehkä helpommin jos on erityisen näkyvä hahmo, mutta entä muut? Ei Yli-Vainionkaan luona käyty kun hän kuoleman kielissä makasi. Kuviin oli kyllä vierelle tunkua kun meni hyvin mutta kuka oli vierellä kun vierellä olijaa olisi kaivattu? Rinnalla kulkijoita olen oppinut arvostamaan.

      Toisaalta on totta että ns. hengelliseen elämään ohjataan usein seurakunnissa vahvasti. Mutta ohjataanko riittävästi tavalliseen elämään? Ihmisten kohtaaminen, rauhassa työn tekeminen ja perheen hoitaminen ovat kuitenkin tarpeellisia taitoja myös uskoville. Voi myös kysyä, kuinka hengellistä elämä on jos nämä alueet ovat täysin retuperällä, mutta evankeliumin julistus on samalla vahvaa. Tietysti näilläkin alueilla on uskovilla inhimillistä vajavuutta. Mutta tunnistan kyllä omaltakin kohdaltani että hengellinen elämä ei aina ole ohjannut ajatusmaailmaa ja elämää terveesti hengelliseen suuntaan. Ehkä kaikesta ei kuitenkaan voi syyttää opetusta ja seurakuntaa. Ihmisellä on omaakin vastuuta ja helposti opimme myös sellaista mitä ei ole ainakaan tarkoituksella opetettu 🤔

      • Anonyymi

        ja paskan marjat tota edellistäkin "lievennettyä . . .raamatussa kirjoitettu:

        "tulevat teidän luoksenne lammasten vaatteissa, mutta sisältä ovat RAATELEVAISIA susia"
        Matt: 7: 15

        missä muualla tullaan lipevästi kutsuun, kuin lahkoissa, - nuorten puolesta olen huolissani, he tosiaan voivat uskoa / luulla, että oikein aitoja hyviä ihmisiäkin olisi edes , kun niin
        ITSE ITSEÄNNE mainostatte !!

        kuinka monet olette houkutellut uudelleen-kasteelle, ja sen jälkeen paljastuu sisimpänne !


    • Anonyymi

      Jos palauttaisit mieleesi ne ajat jolloin olit onnellinen Jumalan lapsi matkalla taivaskotiin. Videossa palautusohjeet:
      https://youtu.be/kthtBrK-5E8

      • Anonyymi

        vieläkö KEHTAATTE ruveta tännekin sivustoille "julistaan".


    • Anonyymi

      Ihmisen pahin vihollinen on helluntalainen - pahan ja rahan palvoja sekä Jumalan tappaja. Ihan käsittämättömiä rikollisia, joita ei pitäisi päästä vaikuttamaan mihinkään mutta jotka on kaikessa mukana. Laajat hyvä veli - verkostot esimerkkinä. Jos jotain tässä maailmassa toivon, se on .... jääköön sanomatta julki.

      • Anonyymi

        helluntailaisuus on niin ihmistekoinen oppi, se on hyvä että voi toisia , toivottavasti varoittaa helluntai-eksytyksestä !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        helluntailaisuus on niin ihmistekoinen oppi, se on hyvä että voi toisia , toivottavasti varoittaa helluntai-eksytyksestä !

        Minulla on myös kokemuksia helluntalaisuudesta.
        Mielestäni siellä on hyvää hengellistä opetusta, mutta ne säännöt.
        Tiukat rajat itselle ja sitten aletaan kontrolloida ympäristöä. Tämä kontrolli voi mennä yli äyräitten. Monissa perheissä on tiukkaakin tiukempi kuri, jos uskossa on vain yksi perheenjäsen. Muita käännytetään päivittäin ja osoitetaan miten syntisiä he ovat. Tämä on sietämätöntä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulla on myös kokemuksia helluntalaisuudesta.
        Mielestäni siellä on hyvää hengellistä opetusta, mutta ne säännöt.
        Tiukat rajat itselle ja sitten aletaan kontrolloida ympäristöä. Tämä kontrolli voi mennä yli äyräitten. Monissa perheissä on tiukkaakin tiukempi kuri, jos uskossa on vain yksi perheenjäsen. Muita käännytetään päivittäin ja osoitetaan miten syntisiä he ovat. Tämä on sietämätöntä.

        helluntailaisuus on järkyttävä oppi, samankaltaista kokemusta myös.
        muistan aikanaan kun työssäkäyvänä aloitin iltaopintoja, mulle helluntailainen sanoo paukautti, "ei seurakunnan kokousta saa jättää . . .
        ihan kun tätyisi jokaikisessä tilaisuudessa olla heitä miellyttämässä, eihän nyt terve usko ole sellaista, että eristäydytään elämästä , tv oli kielletty, samoin kirjallisuus tarkoin, ettei vaan saa "vaikutteita" muualta kuin heistä, ja tuttujahan nämä helluntai-ohjeistukset on kaikille, joilla vähänkin "silmiä ja korvia", siis ihan järkyttäviä sääntöjä, "älä koske , älä maista".
        koko helluntailaisuus opetus on niin umpikiero kun olla voi, ja
        "pauloihinsa kietovat", jos ei ITSE tutki raamatusta / raamattua.

        hirveitä huijareita ovat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        helluntailaisuus on järkyttävä oppi, samankaltaista kokemusta myös.
        muistan aikanaan kun työssäkäyvänä aloitin iltaopintoja, mulle helluntailainen sanoo paukautti, "ei seurakunnan kokousta saa jättää . . .
        ihan kun tätyisi jokaikisessä tilaisuudessa olla heitä miellyttämässä, eihän nyt terve usko ole sellaista, että eristäydytään elämästä , tv oli kielletty, samoin kirjallisuus tarkoin, ettei vaan saa "vaikutteita" muualta kuin heistä, ja tuttujahan nämä helluntai-ohjeistukset on kaikille, joilla vähänkin "silmiä ja korvia", siis ihan järkyttäviä sääntöjä, "älä koske , älä maista".
        koko helluntailaisuus opetus on niin umpikiero kun olla voi, ja
        "pauloihinsa kietovat", jos ei ITSE tutki raamatusta / raamattua.

        hirveitä huijareita ovat.

        Niinpä. Mielenkiintoinen ketju kaikkinensa. Aloittaja kertoi aidosti ja rehellisesti kokemuksistaan helluntaiseurakunnassa.

        Siunattua syksyä kaikille kirjoittajille!🙏


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        helluntailaisuus on järkyttävä oppi, samankaltaista kokemusta myös.
        muistan aikanaan kun työssäkäyvänä aloitin iltaopintoja, mulle helluntailainen sanoo paukautti, "ei seurakunnan kokousta saa jättää . . .
        ihan kun tätyisi jokaikisessä tilaisuudessa olla heitä miellyttämässä, eihän nyt terve usko ole sellaista, että eristäydytään elämästä , tv oli kielletty, samoin kirjallisuus tarkoin, ettei vaan saa "vaikutteita" muualta kuin heistä, ja tuttujahan nämä helluntai-ohjeistukset on kaikille, joilla vähänkin "silmiä ja korvia", siis ihan järkyttäviä sääntöjä, "älä koske , älä maista".
        koko helluntailaisuus opetus on niin umpikiero kun olla voi, ja
        "pauloihinsa kietovat", jos ei ITSE tutki raamatusta / raamattua.

        hirveitä huijareita ovat.

        Unohditko ajatella omilla aivoillasi.
        "Kaikki on sallittu, mutta kaikki ei ole hyväksi."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Unohditko ajatella omilla aivoillasi.
        "Kaikki on sallittu, mutta kaikki ei ole hyväksi."

        sorry, kerroin ainoastaan mitä he olisivat olleet VAATIMASSA.
        ajattelin ja toimin siis siitä huolimatta omilla aivoillani, eikä kiinnostanut heidän typerät vaatimuksensa, enkä sittemmin edes viitsinyt edes käydä koko poppoossa, kun ei siellä juurikaan tervettä kommenttia näillä helluntai-aivopestyillä.

        helluntailaisille: "parempi olla hiljaa jos ei mitään järjellistä sanottavaa"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        helluntailaisuus on järkyttävä oppi, samankaltaista kokemusta myös.
        muistan aikanaan kun työssäkäyvänä aloitin iltaopintoja, mulle helluntailainen sanoo paukautti, "ei seurakunnan kokousta saa jättää . . .
        ihan kun tätyisi jokaikisessä tilaisuudessa olla heitä miellyttämässä, eihän nyt terve usko ole sellaista, että eristäydytään elämästä , tv oli kielletty, samoin kirjallisuus tarkoin, ettei vaan saa "vaikutteita" muualta kuin heistä, ja tuttujahan nämä helluntai-ohjeistukset on kaikille, joilla vähänkin "silmiä ja korvia", siis ihan järkyttäviä sääntöjä, "älä koske , älä maista".
        koko helluntailaisuus opetus on niin umpikiero kun olla voi, ja
        "pauloihinsa kietovat", jos ei ITSE tutki raamatusta / raamattua.

        hirveitä huijareita ovat.

        Samaten opinnot ja vuorotyö sekä omaisen hoitaminen haastaa elämää,kun kaikki toiminta iltaisin.Lapset ovat uskossa kun vanhemmat tai sukulaiset ei tarvitse odottaa,että itse leikeiltänsä ehtii pyytämään jäsenyyttä,siksi aikuiset hoitavat ja ohjeistetaan srk toiminnassa olemista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        helluntailaisuus on järkyttävä oppi, samankaltaista kokemusta myös.
        muistan aikanaan kun työssäkäyvänä aloitin iltaopintoja, mulle helluntailainen sanoo paukautti, "ei seurakunnan kokousta saa jättää . . .
        ihan kun tätyisi jokaikisessä tilaisuudessa olla heitä miellyttämässä, eihän nyt terve usko ole sellaista, että eristäydytään elämästä , tv oli kielletty, samoin kirjallisuus tarkoin, ettei vaan saa "vaikutteita" muualta kuin heistä, ja tuttujahan nämä helluntai-ohjeistukset on kaikille, joilla vähänkin "silmiä ja korvia", siis ihan järkyttäviä sääntöjä, "älä koske , älä maista".
        koko helluntailaisuus opetus on niin umpikiero kun olla voi, ja
        "pauloihinsa kietovat", jos ei ITSE tutki raamatusta / raamattua.

        hirveitä huijareita ovat.

        Kuri oli kokoukset tärkämpää kuin koulu ja työ.Ilta ja yötyöt ristiriitoja,kun kokous illalla.Ei ollut vaihtoehtoja mentävä oli kokoukseen koulun jälkeen ei oltu väsyneitä eikä läksyt saa painaa muualla kuin koulussa.Perheissä eroja ja uudelleen avioitumisia ei tiedä miten suhtautuisi ex:n ja uuden kera samoissa piireissä.Lasten kuuluisi olla lapsia ei liian aikaisin aikuista leikkimään kehittyminen on yksilöllistä ei ikään määrättyä.Vanhempi sukupolvi siirtynyt pois ja erimielisyydet eronneet toisiin seurakuntiin.


    • Anonyymi

      Hell-hell-helluntai

    • Anonyymi

      Miettikää Jeesuksen äiti oli 12-13v ja isä joku 40v. Pedofiliaa????

      • Anonyymi

        Raamatusta ei löydy väittämääsi ikää eikä ikäeroa. Omasta päästä keksit.


    • Anonyymi

      Olikoha nyt kohdallasi niin ettet kokenut omakohtaista uskoon tuloa vaan lähdit mukaan niin kuin tuosta vain sen pojan vuoksi ? Moni vääristelee näitä asioita esim joku on ollut uskossa ja kokenut henkilö kohtaisen pelastuksen saanut tuntea Jeesuksen olleen hänen elämässään seA ja O sitten on kuitenkin maailma ruvennut houkuttamaan takaisin ja kun se hyvä ja toisen lainen elämä ja maailman meno sisimmässä joutuvat ristiriitaan keskenään se repii ei seuskonto vaan oma minä -sitten ruvetaan Uskontoa ja uskovaisia syyttää kaiken laisesta vaikka se om on ristiriidassa ¨kun sisimmässään ei ole nykyiseen tilaansa tyytyväinen kun tietää että oli jotan parempaa kokenut näistä tapauksista on paljon esimerkkejä-

      • Anonyymi

        lukekaa ketjun aloitus , -sisältö , helluntaipastori ei siis ollut uskossa , semmosta.


    • Anonyymi

      Helluntailaisuus on saatanan palvontaa kuten on vapaakirkko ja muut kiihkouskovainen liikkeet. Pysykää vain turvallisesti luterilaisessa kirkon opissa. Harmi kun kerettiläisiä ei saa nykyisin polttaa. Minusta oikea kristitty heittää Molotovin cocktailin helluntailaisten kokoukseen, antaa Jumalan tulen polttaa väärähenkisiä pois

      • Anonyymi

        Pysyn omassa luterilaisessa kirkossa ja sillä selvä.


    • Anonyymi

      Minulla on idea. Pannaan kaikki organisaatiot esim. puolueet, urheiluseurat, jääkiekkoliitto, jalkapalloseurat... Martat... nuo sadat, sadat... saman arvostelusiivilän kohteeksi.

      Ja otetaampa mukaan vielä sinun oma kotisi, oma perheesi, oma työpaikkasi....

      Kysymys:
      Onko niissä yhtään ryhmää tai porukkaa missä ei olisi ollut tai olisi "kitkaa", eroamisia, kateutta, "kyynärpäätä" käytetty, henkistä väkivaltaa, vaimentamista, painostamista, erottamista... ?

      Ei ole.

      Eikä tule.

      Joten kun puhutaan seurakunnista ja kirkoista kielteiseen sävyyn, niin tulee muistaa, että sinä itsekin olet monelle ympärillesi olevalle oikea ongelmapesä.

      Ei ole täydellistä seurakuntaa. Ei yhtään täydellistä ihmistä.

      Mutta on täydellinen Luoja ja täydellinen Poikansa. Hän oli valmis kuolemaan ristillä ja vuodattamaan ristillä verensä sinun syntiesi sovitukseksi.

      Täydellinen Jeesus on täydellinen Tie, Totuus ja Elämä ikuiseen elämään.

      Jumala on rakkaus.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2301
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      64
      1514
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1286
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe