Kamalat ihmiset...

NeÄllottykset.+

Mikä riikalaisia vaivaa. Hieno kaupunki mutta ihmiset ärsyttäviä. Aivan kuin heitä ei kiinnostaisi mikään. Ilmeisesti osa ei vieläkään tiedä, että kylmä sota on päättynyt ja että Neuvostoliitto on hajonnut. Monet eivät osaa tai ole osaavinaan englantia, aivan kuin tässä nyt olisi aikaa opetella joku latvian kieli jota n. miljoona ihmistä kaiken kaikkiaan osaa.

Isolla osalla on myös ikään kuin joku rosvon pilke silmäkulmassa. Ilmeisesti on heille täysin ok olla osaksi rikollinenkin. Zeppelin hallit ovat kyllä yksi kurjuuden kuvotus jos haluat välttämättä pilata Riikan lomasi. Sinne ei mene kukaan normaali ihminen.

24

2392

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kysymys 2

      Mikä aloittajaa vaivaa?

      • vanha väistää

        Kävi zeppelin halleilla ja masentui

        ilmeisesti uusi riikan kävijä kun ei väistänyt koko rosvojen paikkaa....


    • latviangubbe

      Ei kai latvian kieltä sentään miljoona ihmistä osaa? Eiköhän ne Latvian territoriossa asuvat ihmiset puhu ihan jotain muuta kieltä äidinkielenään. Heidän ei tietenkään tarvitse opetella englantia, sillä he odottavat vapautusta pakkoamerikasta.

      • lättiman

        Riikan asukkaista puolet on venäläisiä

        mene pois Riikasta niin tapaat OIKEITA Latvialaisia


      • IIHAHHAA

        PUTIN TULEE JA TUO VAPAUDEN !!


      • Anonyymi

        Latviaa puhuu äidinkielenään n. 1,5 miljoonaa ihmistä.


    • riikan ulkopuolelta

      KUN sinäkin eläisit 500 eurolla kuussa..olisit yhtä apattinen...


      MUTTA kohta se apatia on suomessakin kun TYÖTTÖMYYS vain kasvaa

    • Kansatieteilijä70+

      Olen käynyt kymmeniä kertoja kymmenien vuosien aikana. Tänäkin vuonna pari kertaa.
      Minusta näytti että julkisivu on taas suunnilleen niin kuin ennen lamaa, mutta julkisivun takana yksittäisten ihmisten elämä on köyhää ja tukalaa. Se sitten voi heijastua käytöksessä turistejakin kohtaan.
      Hyvä esimerkki oli Riian arkkitehdin puolivakavissaan esittämä kysymys, kuinka asutusalueeksi kaavoitettu ja infralla (sähköt, vedet, kadut) varustettu maa-alue palautetaan maatalouskäyttöön?
      Eli Latviassakin laajalti uskottiin, että talouden kasvu jatkuu suoraviivaisesti hamaan tulevaisuuteen. Mutta lama-aika tuli ja paljon rakennushankkeita ym. pysähtyi, ja se näkyy mm. teiden varsilla.
      Virossa aikoinaan joku utelias kysyi samasta asiasta, että pitääkö paikkansa, että elämää jaksottavat seitsemän lihavaa ja seitsemän laihaa vuotta vuorotellen Raamatun mukaan.

    • Salmelainen

      Napakympissä aikoinaan aina toivottiin, että sermin takana vastailevalla henkilöllä olisi pilkettä silmäkulmassa. Tavallinen pilke on minulle tuttua, mutta se Napakympin pilke ja aloittajan mainitsema rosvon pilke ei niinkään.

      Aloittaja mitä ilmeisemmin trollaa. Ei kai yhtä Euroopan suurimmista toreista voisi muuten kutsua kurjuuden kuvotukseksi.

    • Olavi_49

      Riika kannattaa nähdä kerran, sitten se on nähty (arkkitehtuuri ja nähtävyydet). Ihmiset ovat valtaosaltaan venäläisiä eikä kannata koetella tuuriaan öisin tulemalla hotelliin paikallisesta baarista kävellen: sut rullataan takuu varmasti!
      Oikea Latvia löytyy Riian ulkopuolelta eikä kannata vielä pysähtyä Jurmalaan muutakuin pitkihuviloita ja meren rantaa ihailemaan; ei Latvia ole vielä Jurmalassakaan.
      Liepaja on kiva keskiaikainen kaupunki ja ihmiset ovat upeita. Ventspilts samoin. Mielestäni sitä aitoa Latviaa kummasakin kaupungissa.
      Toisaalta, miksi pysähtyä liiaksi Latviaan kun vieressä on Liettua ja aivan toista maata!! Liettuassa palvelu pelaa, ihmiset ovat ystävällisiä ja nähtävää riittää! Liettua on minulle aivan ehdoton ykkönen: kesällä Kuurinköngäs (Nida, Juodkrante) tarjoaa käsittämättömien hiekkarantojen lisäksi rauhaa, rauhallisuutta ja aitoutta. Palanga (Liettuan "kesäpääkaupunki") tarjoaa taas Itämeren Riminin meiningin: yökerhot ovat läpi yön auki ja aamulla rannalla on silmänkantamattomiin ihmisiä, rantapalloa, ravintoloita, baareja.... Suomalaiset eivät vielä ole Palangaa löytäneet ja hyvä niin....

      • kommentz

        mutta eniten rosvoja löytyy liettuasta....ulkonäkö pettäää


      • Matti_perhoinen52

        > sut rullataan takuu varmasti!

        Tämä oli hieman liioiteltua, mutta riskit on olemassa, jos känniääliönä porskuttaa. Sama riski on kaikkialla.

        Riian ulkopuolella pikkukaupungeissa on ihan eri meno. Ehkä se on latvialaisempaa. Pariisi ei ole Ranska eikä Riika ole Latvia.

        Liepajalle myös pisteitä minulta. Pärnun ja Riian välillä on myös kivaa biitsiä. Joskus rakkolevä tosin yllättää ja tekee rannat uimakelvottomiksi. Sama ongelma taitaa olla Kuurinkynkäällä. Kuurinkynnäs on mahtava eikä sellaista ole oikein missään muualla.


    • Sirpa_S

      Kyllä se köyhyys, pienet palkat ja neukkujatkumo valitettavasti näkyy näissä maissa. Bulgariassa sama meininki: Ei myyjiä kiinnosta ostaako kuka jotain vai on ostamatta. Jos hotellin aamiaisella jokin loppuu, vaikkapa jugurtti, niin sanovat, että se on loppu. Eivät eväänsä heilauta. Kaiken huippu oli, kun kahvikin loppui keskellä aamiaisaikaa. Poika totesi lakonisesti, että se on loppu. Siinä oli naurussa pitelemistä!
      Minäkin tein havainnon, että Liettuan Vilnassa oli ystävällisempää. Meillä oli erittäin hyvä ja ystävällinen paikallisopas siellä, eläkkeellä oleva historianopettaja. Hän ei valittanut, mutta kertoi, ettei hänellä ole varaa käydä lääkärillä, vaikka sydänvaivoja onkin. Olivat vaimon kanssa erittäin tiukoilla talodellisesti, vaikka olivat muuttaneet pieneen vuokrayksiöön ja luopuneet puhelimestakin.
      Näitäkin köyhiä ihmisiä kannattaisi ajatelella, ennenkuin itse valittaa. Rikollisuus onkin sitten eri juttu!

    • niihnohhoh
      • Niipäxon

        Kiitos linkistä. Aika kivaa juttua tuossa blogissa eikä pelkkää valitusta.


    • liveriga
    • riikatar
    • hömöt

      Heh heh ! Etpä ole tainnut tulla juttuun riikalaisten kanssa. He ovat mitä mukavimpia ihmisiä kuten muutkin latvialaiset. Riiassa nuoret kuten muuallakin Latviassa osaavat keskimäärin paljon paremmin vieraita kieliä kuin me suomalaiset. He puhuvat mielellään englantia turistille ja osaavat monet myös latvian kielen lisäksi saksaa ja venäjää. Venäjän kielellä Riiassa pärjäilee hyvin. Taksikuskitkin osaavat sitä kaikki, mutta osaavat monet heistä englantiakin. Totta on, että vanhemmat ihmiset Riiassa eivät kaikki puhu englantia niin kuin eivät puhu meillä Suomessakaan, mutta kun heiltä jotakin kysyt venäjäksi niin he kyllä opastavat innokkaasti ja ystävällisesti.

      • Parikkalan_kuningas

        Joo, miulla on samanlaisia kokemuksia. Se enkun osaamisen raja on jossain 80-luvulla syntyneissä. Vanhemmat osaa venäjää ja ehkä saksaa. Venäläinen vanhempi väestö ei tosin oikein osaa kuin venäjää. Alottaja vois ite opetella venäjää, ni pärjäis paremmin Baltiassakin vanhemman väen kanssa. Kyllähän se ensin latvialaisia harmittaa puhua venäjää, mutta kun tajuavat, ettet ole vennäältä ni puhuvat kyllä. Sama Virossa. Eka ei osata venäjää, mutta ku selittää, ettei ole venäläinen, ni sitten puhutaan. Miusta Latviassa ja VIrossa on ravintoloissa erinomaista palvelua. Parempaa kuin Rossossa.


    • Anonyymi

      Etsä voi haukkua ihmisiä ilman syytä eikä kaikki voi osata eglantia puolet siellä asuvista on venäläisiä mee pois sieltä sit tapaat oikeet latvialaiset

      • Anonyymi

        Latvian venäjänkielisistä puolet on Latvian kansalaisia. Suuri osa lopuista käyttää muukalaispassia (ns. Nansenin passi). Varsinkin vanhemmat ovat ottaneet sen koska sillä pääsee Venäjälle ilman viisumia. Tämä helpottaa sukilaisten ja tuttavien tapaamista.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1495
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1301
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1282
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1227
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1204
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1106
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1087
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1076
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe