Saako toimeentulotukea ilman verotietoja?

huoli___

Saako toimeentulotukea ilman verotietoja? Kuinka todennäköistä on saada? Sossu pyytää viime vuoden verotuspäätöstä erittelyosinneen, mutta ei mulla semmoista ole. Kaikki muut pyydetyt liitteet kyllä on.

54

418

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SonninPaksuElin

      kyllä se tarvitaan ja ihan oikein että tarvitaan.

      Pistää meidän läskit liikkeelle, me jotka toimeentulotukea nostellaan, ni ihan hyvä että väh joutuu tekemäänkin.

      Menet verotoimistoon ja haet sellaisen, maksaa 5-7 euroa.

      jalkaa toisen eteen ja lompakkoa auki, sit saat fattasta enempi hilloa. Voit jopa koittaa saada sen verotodistuksen korvauksetkin lisänä, ehkä maksaa ehkä ei mut yrittää saa.

      Ethän ole sniin saamaton possu joka ei viitti nähdä vaivaa tuon vertaa että hakee verotodistuksen toimistosta livenä ja jaksat kuulaisesti jonottaa ? Vai ootko possu ?

      Jos olisit niin laiska possu, niin sietäisitkin jäädä ilman tukia....muuten aiak easya rahaa sossu maksaa meille

    • Petu...

      Höpöä puhuu: "SonninPaksuElin"

      Kirjoitat vaan hakemuksen lisätietoihin: minulla ei ole tallessa verotuspäätöstä mutta sosiaalitoimi saa sen teknisen käyttöyhteyden kautta suoraan verottajalta.

      Jos sossu vaatii, että sinun pitää se toimittaa, niin se on laitonta. Laitonta on myös mm. vaatia hakemaan asumistukeja, jne.
      http://toimeentulotuki.net/sosiaalitoimisto/laiton_ehto.php

      • ohoh, muutosta

        Olen ollut sossussa töissä 2010-2013 enkä ole kuullutkaan tuollaisesta teknisestä käyttöyhteydestä verottajan ja sossun välillä. Onko se ihan uusi järjestelmä?


      • SonninPaksuElin

        Iso kiitos vastauksesta Petu. Ehkäpä puhun höpöä, sillä sinä annat oikeaa päivtettyä tietoa. Vastaa - jos sinulla on arvokasta aikaasi - tuohon minun isoon tekstiin minkä kirjoitin yleisesti kaikille 28.11.2014 14.07, eli juuri äsken.

        Siinä kerron ponttini laajemmin. Kyse ei ole suoraan verotodistuksesta vaan periaatteesta...minun mielestäni nuo vaadittavat paperit ovat kohtuullisia ja ei maksa paljoa vaivaa toimittaa mitä tahansa papereita sossun luukulle.

        Joillekin vätyksille se on vaan niin hankalaa..


    • "666"

      Ei sossulla ole teknistä yhteyttä verottajan tietoihin. Jälleen kerran Petu on väärässä. Kaikki saavat verottajalta verotiedot. Oma moka jos et ole sitä säilyttänyt, hae verottajalta, tosin maksaa joitakin euroja. Veronpalautuksen mennessä ulosottoon niin toimita ulosotosta todistus sosuun, muuten ne lasketaan sinulle tuloksi.

    • VandaVantaa

      Minäkään en ole vuosikausiin antanut verotietojani (lähinnä veronpautustietoa) sossulle. Ainoastaan olen merkinnyt veronpalautuksen tulo-sarakkeeseen toimeentulotukihakemuksessa. Siis isoissa kaupungeissa sossut pääsevät katsomaan kaikki mahdolliset tiedot toimeentulotuen saajasta näillä tekenisilä käyttöyhteyksillä ainakin kymmenen vuoden ajan.

      • Korson kreivitär

        Itsekin Vantaalla asun ja lyllä ainakin minun on kolmena viime vuotena pitänyt se veroehdotus mikä tulee keväällä postissa kaikille viedä.

        Ehkä pitkäaikaisten (vuosikymmeniä) asiaakkuudessa olleiden kanssa ei olla niin tarkkoja noista verotodistuksista aina? Soitin kerran etuuskäsittelijälleni et miksi se verolappu pitää sinne joka vuosi toimittaa, niin sanoi että siitä näkee onko ollut töissä tai saanut perintöä. Eikä niitä tietoja sossu kuulemma näe muualta kuin siitä verolapusta, joten tuo sossun ja verottajan välinen etäyhteys on joko tosi uusi juttu tai sitten pelkkää höpöpuhetta.


      • 14+112
        Korson kreivitär kirjoitti:

        Itsekin Vantaalla asun ja lyllä ainakin minun on kolmena viime vuotena pitänyt se veroehdotus mikä tulee keväällä postissa kaikille viedä.

        Ehkä pitkäaikaisten (vuosikymmeniä) asiaakkuudessa olleiden kanssa ei olla niin tarkkoja noista verotodistuksista aina? Soitin kerran etuuskäsittelijälleni et miksi se verolappu pitää sinne joka vuosi toimittaa, niin sanoi että siitä näkee onko ollut töissä tai saanut perintöä. Eikä niitä tietoja sossu kuulemma näe muualta kuin siitä verolapusta, joten tuo sossun ja verottajan välinen etäyhteys on joko tosi uusi juttu tai sitten pelkkää höpöpuhetta.

        Lähinnähän kyse on samasta asiasta kuin KVG-vastaus kysymykseen vaikkapa näillä palstoilla. Se virkailija käsittelee sitä hakemusta paperinippu kädessä (eli se hakemus liitteineen) siinä työpöydällään. Ehkä se voisi siinä samalla "katsoa vittu googlesta" tai soittaa pankkiin tai lähettää savumerkkejä poliisille, mutta jos on mahdollista helpottaa sen työtä ja koko systeemin tehokkuutta toimittamalla sille se verottajalta tullut lappu, joka tulee ihan jokaisen verovelvollisen kotiin asti postin toimittamana, niin mikä siinä on niin vaikeaa? No jos ei lappua ole, niin se on vaikeaa, mutta vastaisuudessa aloittajakin voi vaan pistää mieleen sen kansalaistaitoihin kuuluvan perustoituuden, että ne verotodistukset kannattaa pitää tallessa ainakin se viisi seuraavaa vuotta. Siis sen sijaan, että nyt pistää mieleen Petun ohjeen että ei tartte välittää ja voi elää kuin pellossa muutenkin.


    • SonninPaksuElin

      Vastaan vielä yleisesti KAIKILLE. Kiitos Petu vastauksesta ja kaikesta auttamisesta meitä sossulaisia kohtaan. Iso RESPECT Petua kohtaan !

      Mun viesti oli lähinnä sarkastinen, tyyliin IHAN SAMA tarvitaanko verotodistus tai jokin hassu lippulappu.

      Täekeintä on se että sossusta saa rahaa, ja ehkä turhankin helposti. Me EI SAADA olla niin saamattomia että ei viitsittäis hoitaa näitä hakemuksen täyttämisiä edes kunnolla.

      ON ihan S.AATANAN helppoa tehdä toimeentulotukihakemus ja hommata siihen tarvittavat paperit. Miten ihmiset on niin juoppoja ja saamatttomia että verotodistuksen hommaaminen on liika haastavaa ? ? ? ?

      Kiva että sossu auttaa, mutta kyllä mua v.ituttaa että sitä rahaa tuleee NOIN HELPOLLA. On niin saamattomia luusereita, olen nähnyt monia passiivisia luusereita maaseudulla jotka ovat niin nahjuksia etteivät osaa mitään...elämänhallinta hukassa vielä nelikymppisenä ! ! !

      Mulle sopisi että toimeeentulotuen etten pitäis vähänä raataa. Tehdä vaikka pari tehtävää laajan matematiikan tehtäviä,opetella vierasta kieltä...tai muuten jotenkin punnertaa tai tehdä jotain...

      Miten ainakaan miespuoliset sossuAsiakkaat kutne mä, miten te saamattomat porsaat olette suorittaneet armeijan ? Onko jo teininä tullut v.irtsat housuun kun joku on jotain käskenyt ? ? ? Onko mitään koulutusta pohjilla, edes amista tai lukiota ?

      Kyllä se raha vaan tulee helpolla meille. Olen terve suomalainen hyvän CV:n omaava mies ja nautin kuinka helpolla sossusta saa rahaa. Menen myäs töihini jos taustaani ja vaatimuskriteerejä vastaava työ löytyy asiallisella palkalla mitä mulla on aiemmin ollut.

      Osaako Petu, suuri idolini ja kunnioituksen kohteeni, osaak Petu sanoa näkökulmansa miten ihmeessä meistä joistakin sossuAsiakkaista tulee niin saamattomia ja laiskoja että kynällä täytetty hakemus tuottaa vaikeuksia tai yhden a4 -kokoisen paperin hakeminen jostain virastosta...se lamaannuttaa ihmisen ?!?

      Miten jengi on näin saamatonta. Mun mielipide onkin että jos päästää ittensä boin saamattomaksi, ni vois kyllä tuet evätäkin kokonaan !

      Molempi parempi,kannatan tukia mutta samalla vihaan todella passiivisia laiskoja vätyksiä. Olen kai outolintu tästä välistä.

      Vastauksia Petu ja kumppanit !

      • joohaan

        En ole Petu enkä Petun kumppani, mutta mielestäni aikuiselta voidaan odottaa, että pystyy yhden paperin hankkimaan ja sossuun toimittamaan elatuksensa eteen. On aivan käsittämätöntä, kuinka vauvamaisella asteella aikuinen ihminen voi olla. Itketään vaan, että mulle rahaa, tissii... Mulla on nälkä, mulla on jano, mua p...


      • 11+3

        Tismalleen samaa mieltä.


    • Petu...

      Kiitos!

      Mielestäni sossuasiakkaan ei ole pakko tehdä kaikkea vaikeimman kautta. Eli kun hakemuksen voi tehdä sähköpostitse niin jos sen kokee helpommaksi kuin paperihakemuksen, niin mielestäni asia on ok, eikä sossun pidä paperihakemusta vaatia. Ja liitteetkin pitää saada toimittaa sähköisesti, jos siihen kykenee.

      Samalla tavalla jos henkilö haluaa tehdä paperihakemuksen ja vielä vaikka itse sen sosiaalitoimistoon kiikuttaa niin sekin sallittakuun - nyt ja tulevaisuudessa.

      Ja kun sossulla kerran on tekniset käyttöyhteydet KELAan ja verottajaan niin niitä pitää sosiaalitoimen tarpeen mukaan hyödyntää. Joku on voinut vielä verotuspäätöksen tullessa olla hyvin palkatuissa töissä ja sitten ajatunut myöhemmin toimeentulotuen saajaksi, eikä ole pitänyt tuota paperia tallessa. - miksi siitä sitten pitäisi köyhän maksaa, ja käyttää aikaa sen hankkimiseen, kun sosiaalitoimi näkee tiedot puolessa minuutissa teknisellä käyttöyhteydellä.

      Parasta olisi kun sossu aina pyrkisi perustuslaissa tarkoitetulla tavalla olemaan asiakkaan puolella, eikä aina kyykyttämään niitä joita voi kyykyttää. Kaikki eivät kyykytykseen alistu, ja siitä on viime kädessä hyötyä koko yhteiskunnalle.
      Toki on paljon niitäkin sosiaalitoimen työntekijöitä jotka toimivat oikein.

      Suurin ongelma ovat sosiaalitoimen osaamattomat virkailijat, eivät ne tuen hakijat jotka pitävät oikeuksistaan kiinni.

      http://www.valtakunta.fi

      • SonninPaksuElin

        Joo, hyvä että puolustat köyhiä..
        Toien puoli jäi sulta vastaamatta.

        Ne kelalla ja sossussa on myös ihmisiä, monet stressaantuneita ja uskon että moni työntekijä haluaa että asiat menee hyvinja ongelmitta.Mäkin niissä hommissa antaisin hyvin avuliaasti rahaa sääntöjen puitteissa, tuskin kukaan kiusallaan pihtaa. Hekin ovat inhimillisiä ja väsyneitä ja tekevät virheitä.

        On se hienoa että puolustat vähäosaisia, MUTTA....eikös meillä sossuAsiakasPummeloilla vois olla vähän myös velvollisuuksia ? ?

        Tiedät Petu kyllä millaisia velliperseitä Suomi on täynnä, vätyksiä jotka eivät osaa täyttää lomakkeita, eivät osaa elättää itseään, eivät ymmärrä rahan käytöstä mitään ja ovat muutenkin heikkoluontoisia. Sivistys ja koulutus on nollassa, puhumattakaan kommunikoida sanallakaan toisella kotimaisella kielellä.

        Siispä, annaksä petu vielä mielipiteesti näistä täysin saamattomista luusereista joille se raha pitää todella antaa käteen ilman mitään vaatimuksia,velvollisuuksia tai ponnistukisia. Säälittäviä hyysättäviä otuksia ruokitaan jotta ne jotenkin pysyy elosssa. Sisimmässäni mietin miksi niiden pitää pysyä elossa ?

        Vai koetko Petu että näitä ihmisiä tulee ruokkia kädestä suuhun ja onko MITÄÄN rajaa kuinka valmiiksi heidän eteen pitää kaikki tehdä ? ?

        Kohta niille annetaan asunnot ja muutot valmiina ilman että joutuu ite kantaa tai pakkaa omia tavaroitaan muutossa. Ruoka valmiina lämmitettynä eteen ja tiskit hoitaa sossu. Joka toinen viikko käy maksullinen nainen antamassa suuseksiä sossun piikkiin. Alkoholit ja tupakat maksetaan, mielellään lähetti hoitamaan kauppareissut.

        Missä on raja vätyksille ja mitä mieltä olet näistä vätyksistä jotka eivät koskaan nouse mihinkään ? ?

        Edelleenkin, jos ei kykene tarvittavia papereita hakemaan, tai ymmärrä lukea toimeentulotukihakeuksen ohjeita SUOMEN KIELELLÄ...ni mun puolesta sietääkin kuolla pois !


      • Petu...
        SonninPaksuElin kirjoitti:

        Joo, hyvä että puolustat köyhiä..
        Toien puoli jäi sulta vastaamatta.

        Ne kelalla ja sossussa on myös ihmisiä, monet stressaantuneita ja uskon että moni työntekijä haluaa että asiat menee hyvinja ongelmitta.Mäkin niissä hommissa antaisin hyvin avuliaasti rahaa sääntöjen puitteissa, tuskin kukaan kiusallaan pihtaa. Hekin ovat inhimillisiä ja väsyneitä ja tekevät virheitä.

        On se hienoa että puolustat vähäosaisia, MUTTA....eikös meillä sossuAsiakasPummeloilla vois olla vähän myös velvollisuuksia ? ?

        Tiedät Petu kyllä millaisia velliperseitä Suomi on täynnä, vätyksiä jotka eivät osaa täyttää lomakkeita, eivät osaa elättää itseään, eivät ymmärrä rahan käytöstä mitään ja ovat muutenkin heikkoluontoisia. Sivistys ja koulutus on nollassa, puhumattakaan kommunikoida sanallakaan toisella kotimaisella kielellä.

        Siispä, annaksä petu vielä mielipiteesti näistä täysin saamattomista luusereista joille se raha pitää todella antaa käteen ilman mitään vaatimuksia,velvollisuuksia tai ponnistukisia. Säälittäviä hyysättäviä otuksia ruokitaan jotta ne jotenkin pysyy elosssa. Sisimmässäni mietin miksi niiden pitää pysyä elossa ?

        Vai koetko Petu että näitä ihmisiä tulee ruokkia kädestä suuhun ja onko MITÄÄN rajaa kuinka valmiiksi heidän eteen pitää kaikki tehdä ? ?

        Kohta niille annetaan asunnot ja muutot valmiina ilman että joutuu ite kantaa tai pakkaa omia tavaroitaan muutossa. Ruoka valmiina lämmitettynä eteen ja tiskit hoitaa sossu. Joka toinen viikko käy maksullinen nainen antamassa suuseksiä sossun piikkiin. Alkoholit ja tupakat maksetaan, mielellään lähetti hoitamaan kauppareissut.

        Missä on raja vätyksille ja mitä mieltä olet näistä vätyksistä jotka eivät koskaan nouse mihinkään ? ?

        Edelleenkin, jos ei kykene tarvittavia papereita hakemaan, tai ymmärrä lukea toimeentulotukihakeuksen ohjeita SUOMEN KIELELLÄ...ni mun puolesta sietääkin kuolla pois !

        Varmasti on niitä vätyksiäkin :O
        Mutta on myös köyhiä pienituloisia ihmisiä jotka eivät todellakaan osaa täyttää noita kaavakkeita, ainakaan heti oikein. Ihmisillä voi olla myös sairauksia joiden takia tuen hakemisessa on ongelmia.

        Emme me kaikki ole yhtä päteviä jamkäteviä tuen hakijoita tai työntekijöitä kuin sinä.

        Ja tosiaan kun henkilö on hakenut tuhattakin työpaikkaa ja on pitkäaikaistyötön (TV:ssä hiljattain oli tällainen korkeakoulutettu) niin uskon kyllä, että siinä pikkuhiljaa into meen, kun töitä ei saa.

        Ja totuus kuitenkin on, että meillä on Suomessa noin 30.000 avointa työpaikkaa ja niihin on 300.000 hakijaa, ei töitä löydy kaikille.

        Moni tarjoaa ratkaisuksi yrittäjyyttä. Sekään ei kaikilta onnistu, ja on siinäkin riskinsä: kuka takaa kysynnän?

        Toimeentulotuen saajissa on myös ihmisiä (vätyksiä) jotka ovat sairaita eivätkö kykene koskaan töihin mutta heille ei myöskään myönnetä eläkettä.

        Mielestäni meillä kaikilla on ihmisarvo ja oikeus ihmisarvoiseen elämään. Ei nyky-yhteiskuntaan kuulu se, että heikkoja käytetään hyväksi, puhumattakaan siitä, että heidän annettaisiin nääntyä nälkään ja kuolla pois - joka noin ajattelee niin kyllä hänen arvomaailmansa on minun mielestäni pahasti pielessa.

        Heikompiosoisia pitää autaa - ei sortaa.

        Toimeentulotuen osalta on vielä niinkin, että itsekin olen avustanut jopa monia korkeakoulututkinnon suorittaneita. En sitten tiedä ovatko vaan niin laiskoja vätyksiä, että eivät itse viitsi ottaa asioista selvää ja asioitaan ajaa, vai ovatko vaan fiksuja kun hoitavat homman siten kuin se heille on helpompaa?


      • Petu...
        SonninPaksuElin kirjoitti:

        Joo, hyvä että puolustat köyhiä..
        Toien puoli jäi sulta vastaamatta.

        Ne kelalla ja sossussa on myös ihmisiä, monet stressaantuneita ja uskon että moni työntekijä haluaa että asiat menee hyvinja ongelmitta.Mäkin niissä hommissa antaisin hyvin avuliaasti rahaa sääntöjen puitteissa, tuskin kukaan kiusallaan pihtaa. Hekin ovat inhimillisiä ja väsyneitä ja tekevät virheitä.

        On se hienoa että puolustat vähäosaisia, MUTTA....eikös meillä sossuAsiakasPummeloilla vois olla vähän myös velvollisuuksia ? ?

        Tiedät Petu kyllä millaisia velliperseitä Suomi on täynnä, vätyksiä jotka eivät osaa täyttää lomakkeita, eivät osaa elättää itseään, eivät ymmärrä rahan käytöstä mitään ja ovat muutenkin heikkoluontoisia. Sivistys ja koulutus on nollassa, puhumattakaan kommunikoida sanallakaan toisella kotimaisella kielellä.

        Siispä, annaksä petu vielä mielipiteesti näistä täysin saamattomista luusereista joille se raha pitää todella antaa käteen ilman mitään vaatimuksia,velvollisuuksia tai ponnistukisia. Säälittäviä hyysättäviä otuksia ruokitaan jotta ne jotenkin pysyy elosssa. Sisimmässäni mietin miksi niiden pitää pysyä elossa ?

        Vai koetko Petu että näitä ihmisiä tulee ruokkia kädestä suuhun ja onko MITÄÄN rajaa kuinka valmiiksi heidän eteen pitää kaikki tehdä ? ?

        Kohta niille annetaan asunnot ja muutot valmiina ilman että joutuu ite kantaa tai pakkaa omia tavaroitaan muutossa. Ruoka valmiina lämmitettynä eteen ja tiskit hoitaa sossu. Joka toinen viikko käy maksullinen nainen antamassa suuseksiä sossun piikkiin. Alkoholit ja tupakat maksetaan, mielellään lähetti hoitamaan kauppareissut.

        Missä on raja vätyksille ja mitä mieltä olet näistä vätyksistä jotka eivät koskaan nouse mihinkään ? ?

        Edelleenkin, jos ei kykene tarvittavia papereita hakemaan, tai ymmärrä lukea toimeentulotukihakeuksen ohjeita SUOMEN KIELELLÄ...ni mun puolesta sietääkin kuolla pois !

        "Ne kelalla ja sossussa on myös ihmisiä, monet stressaantuneita ja uskon että moni työntekijä haluaa että asiat menee hyvinja ongelmitta."

        Tuo on totta - ja väitän, että yli 99,9% tapauksista ratkaistaan täysin oikein.

        Mutta kun tullaan vähän vaikeampaan asiaan, jollainen voi jossain kunnassa olla vaikka silmälasien hankinta, niin silloin voi tulla ongelmia tuen saamisessa. Tukea ei joko lainkaan myönnetä tai sen määrää lainvastaisesti rajoitetaan (toki rajoittaa voidaan, kuten mm. vuokraankin myönnettävää tukea). Mutta välillä jutut menevät vaan etuuskäsittelijän kautta ja normin mukaan ilman lain edellyttämää tapauskohtaista harkintaa.

        Kun sitten tukea ei myönnetä niin asiakkaat jakautuvat kahteen kastiin:
        1) ryhmään johon kuuluvat ei valita koska ajattelevat, että se heikentää mahdollisuutta saada tukea jatkossa.
        2) ryhmään joka valittaa ja vie asian hallinto-oikeuteen, näitä tosin on häviävän pieni määrä.

        Tukea väärinkäyttäviä vätyksiä on tutkimusten mukaan melko vähän. Sen sijaan toimeentulotuen alikäyttö etenkin pienituloisilla eläkeläisillä on runsasta.

        Mutta kyllä - siis lähtökohtaisesti toimeentulotukihakemukset ratkaistaan oikein!

        Parannusta asiaan ei siis ole tulossa sen myötä, että perustuen maksaminen siirtyy KELAn hoidettavaksi.


      • 19+8

        Se on todellakin isompi juttu kuin puoli minuuttia hakea jotain tietoa, vaikka siihen yhteys löytyisikin. Petu voi huvikseen kokeilla vaikka tarkistamalla verkkopankista oman pankkitilinsä saldon. Menee enemmän kuin puoli minuuttia ja on ennen kaikkea turhaa työtä. Ja sen pari minuuttia kun kertoo esim. 20 päivittäisellä käsiteltävällä hakemuksella (kun jokaisen kohdalla on tietysti velvollisuus tehdä jotain ylimääräistä paskaa) niin yhtäkkiä täysi tunti työpäivästä menee näiden teknisten käyttöyhteyksien käyttämiseen. Sairaanhoitajien kohdallahan siitä on puhuttu paljon julkisuudessakin miten älytöntä resurssien tuhlaamista on, että hoitajat näpyttelevät tietokonetta jopa tunnin päivässä sen hoitotyön sijaan. Tässä on kyse ihan samasta asiasta. Ei ihme, että hakemusten käsittelyajat venyy.

        Ja joo joo, tiedän, että kaikki ongelmat ratkaistaan kun palkataan lisää käsittelijöitä ja kasvatetaan muutenkin julkista sektoria lainarahalla. No sitä odotellessa...


      • Petu...
        19+8 kirjoitti:

        Se on todellakin isompi juttu kuin puoli minuuttia hakea jotain tietoa, vaikka siihen yhteys löytyisikin. Petu voi huvikseen kokeilla vaikka tarkistamalla verkkopankista oman pankkitilinsä saldon. Menee enemmän kuin puoli minuuttia ja on ennen kaikkea turhaa työtä. Ja sen pari minuuttia kun kertoo esim. 20 päivittäisellä käsiteltävällä hakemuksella (kun jokaisen kohdalla on tietysti velvollisuus tehdä jotain ylimääräistä paskaa) niin yhtäkkiä täysi tunti työpäivästä menee näiden teknisten käyttöyhteyksien käyttämiseen. Sairaanhoitajien kohdallahan siitä on puhuttu paljon julkisuudessakin miten älytöntä resurssien tuhlaamista on, että hoitajat näpyttelevät tietokonetta jopa tunnin päivässä sen hoitotyön sijaan. Tässä on kyse ihan samasta asiasta. Ei ihme, että hakemusten käsittelyajat venyy.

        Ja joo joo, tiedän, että kaikki ongelmat ratkaistaan kun palkataan lisää käsittelijöitä ja kasvatetaan muutenkin julkista sektoria lainarahalla. No sitä odotellessa...

        Sosiaalitoimen pitäisi vähän organisoida...

        1) Kun sossuun saapuu hakemus niin se tarkistetaan heti, ja jos jotain välttämätöntä ratkaisuun tarvittavaa puuttuu niin lisäselvityspyyntö lähetetään heti, tai viimeistään seuraavana päivänä - ei odoteta viikkoa ennen kuin hakemus luetaan!

        2) Jos sossulla on vaikka 50 asiakasta käsiteltävänä joka päivä niin aamulla katsotaan keiden asiakkaiden tietoja pitää tarkistaa teknisen yhteyden kautta - ja sitten kun yhteys on avattu niin katsotaan ne kaikki samalla kertaa läpi = organisoidaan tarkistaminen yhdelle työntekijälle. Ei siinä ole mitään järkeä, että jokaisen asiakkaan kohdalla otetaan aina uusi yhteys, ja kukin sosiaalityöntekijä/etuuskäsittelijä sen toistaa monta kertaa päivässä - vai onko?

        3) Varmasti monta muutakin toimintoa voidaan organisoida paremmin, kun vain otetaan ajatus mukaan toimintaan, eikä vain tehdä tyyliin: "näin on aina ennekin tehty". Kehitys kehittyy!


      • 10+14
        Petu... kirjoitti:

        Sosiaalitoimen pitäisi vähän organisoida...

        1) Kun sossuun saapuu hakemus niin se tarkistetaan heti, ja jos jotain välttämätöntä ratkaisuun tarvittavaa puuttuu niin lisäselvityspyyntö lähetetään heti, tai viimeistään seuraavana päivänä - ei odoteta viikkoa ennen kuin hakemus luetaan!

        2) Jos sossulla on vaikka 50 asiakasta käsiteltävänä joka päivä niin aamulla katsotaan keiden asiakkaiden tietoja pitää tarkistaa teknisen yhteyden kautta - ja sitten kun yhteys on avattu niin katsotaan ne kaikki samalla kertaa läpi = organisoidaan tarkistaminen yhdelle työntekijälle. Ei siinä ole mitään järkeä, että jokaisen asiakkaan kohdalla otetaan aina uusi yhteys, ja kukin sosiaalityöntekijä/etuuskäsittelijä sen toistaa monta kertaa päivässä - vai onko?

        3) Varmasti monta muutakin toimintoa voidaan organisoida paremmin, kun vain otetaan ajatus mukaan toimintaan, eikä vain tehdä tyyliin: "näin on aina ennekin tehty". Kehitys kehittyy!

        Kohtaan 2: aika pian olisi joku Petu valittamassa miten toimeentulotukiasiakkaiden henkilötietoja ei pidetä salassa kun eri ihmiset kävisivät tarkastelemassa yksittäisten hakijoiden tietoja, vaikka eivät edes ole päätöksentekijöitä ko. hakijan tapauksessa.

        Kohtaan 3: tilannehan on harvinaisen hyvin organisoitu kun ohjeistetaan hakijoita toimittamaan tarvittavat liitteet ja tehdään niiden pohjalta päätökset tehokkaasti ja kerralla oikein. Huonoa organisointia on se kun sossun työntekijät alkavat leikkiä salapoliisia ja etsiä tarvittavia liitteitä päätöksensä tueksi.


    • Nukkumatti?

      Petu
      Luuletko että sossulla jokin tekninen yhteys käytössä koko vuoden verovirastoon. Olet tainnut unta nähdä.

    • Rannikolla näin

      Olen etuuskäsittelijänä keskisuuressa kunnossa, verottajalle on ohjelmiston kautta yhtteys siinä muodossa että marraskuun jälkeen voimme katsoa hakijalle maksussa olevan veronpalautuksen määrän helposti, mitään muuta tuon ohjelmiston kautta ei näe. Ei perintöjä, palkkatuloja tai edes sitä tiliä minne veronpalautus on maksussa. Verotustodistus/esitäytetty veroilmoitus pitää sosiaalitoimen nähdä vuosittain, sillä siitä näkyvät perinnöt, kiinteistöomaisuus ja verokortilla kertynyt ansiotulo jota sosiaalitoimi ei muuten voi saada tietoonsa.

      Sosiaalitoimella ei ole mitään maagista verotus ohjelmisto eikä se voi nähdä asiakkaan pankkitilitapahtumia netin kautta vaikka hyvin moni asiakas niin luuleekin.

      • Solda

        Asiakkaat (suomalaiset juntit) ovat tyhmiä ja olettavat helvetisti ilman minkäänlaista faktatietoa.


      • Petu...

        Pitääpä kaivaa jostain lokerosta hiljattain saamani laillisuusvalvontapäätös jossa nimenomaan todetaan, että sosiaalitoimella tuollainen yhteys on käytettävissä. Joka tapauksessa vaikkei teknistä käyttöyhteyttä verottajaan olisikaan niin lain mukaan sosiaalitoimi voi tarpeelliset tiedot pyytää verottajalta joka on ne velvollinen sosiaalitoimelle toimittamaan - ja jos se on helpompi tapa kuin asiakkaan kanssa asiasta "tappeleminen" niin miksi sitä ei voisi käyttää?


    • SonninPaksuElin

      Ja kiitokset Petulle, fiksuja vastauksia kuten aina !

      Voimia ja tsemppiä, ja toivottavasti motivaatiosi kestää vielä kauan kun autat pyyteettömästi ihmisiä !

      Meitä on tosiaan joka lähtöön ja voipi siis olla että ihmiset etivät tahallaan ole heikkoja. Hienoa että meillä täällä kylmässä Suomessa on toimeentulotuki. uuten kuolema olisi useammin monessa paikassa läsnä.

      itekin tosiaan olen "korkeakoulututkinnon omaava", ja muutenkin aika älykäs suht hyvin paperein ja omaan paljon työhistoriaa. Oli aikanaan mullekin paha kynnys mennä eka kertaa sossuun. Niitä työhakemuksia ei ehkä ole tuhatta täynnä, varmuudella satoja, työhaastatteluja kymmeniä. Ei rokosrekisteriä,ei huumekokeiluja, urheilukuntoa on punnertaa ja juosta, alikessu intissä....mutta todella olen joutunut kokemaan että töitä ei ole niin niitä ei todella ole....

      Kaveripiirissäni on paljon 4000€ bruttopalkalla ihmisiä, en ole koskaan ollut kateellinen mutta ihmettelen miksi mulle ei löydy koskaan mitään edes puolet pienemmällä palkalla ni sais alan työkokemusta... pakko se on mussakin olla jotain vikaa vaikka mitään lääketieteellistä vikaa ei ole löytynyt...

      Joskus pakosta sitten teen ihan hanttihommia pienellä palkalla, mutta kaikkihan tietää mitä siinä sitten käy kun palaa jossain vaiheessa sossun luukulle...ehkä siinä pitkällä aikavälillä muutaman satasen voittaa..

      Ehkäpä siksi olenkin UppoSyväTurhautunut, ja harmittaa vaikka kuinka olen yrittänyt ni tässä ollaan.

      Ehkäpä tämä kertoo miksi olen entistä turhautuneempi jos jengi ei kykene edes lomakkeita täyttämään ja mä olen ihan samassa veneessä näiden ihmisten kanssa.

      Se oli mun avautumiseni,kiitos ja anteeksi, hyvää päivänjatkoa kaikille ja tsemppiä !

    • SossunTäti

      Veronpalautustiedot voidaan katsoa etänä verottajalta marraskuusta lähtien, mutta mitään muuta tietoja ei verottajalta saada ilman virallista lähetettä. Jos toimeentulotuen hakija ei toimita hänelle ilmaiseksi keväällä postitettua verotustodistusta niin toimeentulotukihakemus voidaan hylätä sillä perusteella että hakija ei ole toimittanut tarvittavia liitteitä eikä hakijan toimeentulotuen tarvetta voida todistetusti selvittää.

      Se että hakija on heittänyt roskiin tai hukannut hänelle postitetun verotustodistuksen ei ole mikään syy sille että sosiaalitoimen tulisi pyytää virka-apupyyntönä verottajalta hakijan tietoja. Yleensä siihen vaaditaan epäily hakijan rikollisesta toimesta tai tietojensa valehtelusta että sosiaalitoimi moista pyyntöä virallisia kanavia kautta alkaa tekemään ja siihen kuluu myös aikaa 2-8 viikkoa.

    • Verotustodistus löytyy siitä samasta nelisivuisesta läpyskästä jossa tiedot siitä, että saatko mätkyjä vai et. Ne paperit kannattaa aina säästää.
      Verotustodistus verottajan puhelinpalvelusta tai konttorista maksaa 10€ ja sitä kymppiä sossu ei katso menoksi koska sinulle on aiemmin toimitettu ilmaiseksi kyseinen paperi. VJ:ssä nähtävästi voisi nuo saada verottajalta ilmaiseksi.

    • niiniu

      Minusta sossun tulisi selkeästi ja yksinkertaisesti vain ilmoittaa asiakkaalle, että puutteellista hakemusta ei käsitellä. Tämä on normaali käytäntö kaikissa muissakin hakemusasioissa.

      Nyt sossu näkee aivan ylimääräistä vaivaa jo siinä, että pyytää puuttuvia liitteitä. On tosi outoa, että asiakas, jonka etu on kyseessä, kieltäytyy toimimasta omassa asiassaan omaksi edukseen. Silloin on johdonmukaista, että hakemus jätetään käsittelemättä puutteellisena.

      • Petu...

        Asiakkaan pitää toimittaa tarpeelliset tiedot!
        Jos tuloina ollut esim. vain sosiaalietuuksia, eikä ole saanut perintöjä tms. niin ei verotodistus todellakaan ole tarpeellinen.

        Omalla kohdallani on sossu onnistunut ratkaisemaan useaan otteeseen, ja eri kunnissa, hakemukset jopa ilman tiliotteita. Osa kunnista tosin vasta hallinto-oikeuden päätöksen jälkeen.

        Jos verotodistuksen vaatiminen ei oikeasti ole tarpeen niin sen vaatiminen on laitonta: http://toimeentulotuki.net/sosiaalitoimisto/laiton_ehto.php

        Ja lähtökohta on perusoikeusmynteisessä tulkinnassa, että asiakas puhuu totta. Jos kuitenkin on syytä epäillä, että asiakas valehtelee niin sossu voi pyytää asiasta vaikka poliisitutkinnan. http://toimeentulotuki.net/sosiaalitoimisto/tilitiedot.php

        Yleensä vaan sossu haluaa toimia toisin, eli kyykyttää asiakasta.

        Olipa mm. Tampereella aikoinaan ongelma, että eivät hyväksyneet sähköpostihakemusta - muutaman kuukauden juttuja paukutin niin jo alkoivat hyväksyä ja käsitellä ne mukisematta.

        Sossu tosin onnistuu monta kertaa painostamaan vähävaraisen asiakkaan joka toimittaa sossuun vaikka paskapaperia jotta saisi tarvitsemansa tuen.

        Lainvastainen kotikäyntilupa: http://www.satakunta.net/Porin_sossumoitteet2.html
        -nyt on Porissakin jo käytössä tuolta osin lain kirjaimen täyttävä hakemus.


      • LakiN.
        Petu... kirjoitti:

        Asiakkaan pitää toimittaa tarpeelliset tiedot!
        Jos tuloina ollut esim. vain sosiaalietuuksia, eikä ole saanut perintöjä tms. niin ei verotodistus todellakaan ole tarpeellinen.

        Omalla kohdallani on sossu onnistunut ratkaisemaan useaan otteeseen, ja eri kunnissa, hakemukset jopa ilman tiliotteita. Osa kunnista tosin vasta hallinto-oikeuden päätöksen jälkeen.

        Jos verotodistuksen vaatiminen ei oikeasti ole tarpeen niin sen vaatiminen on laitonta: http://toimeentulotuki.net/sosiaalitoimisto/laiton_ehto.php

        Ja lähtökohta on perusoikeusmynteisessä tulkinnassa, että asiakas puhuu totta. Jos kuitenkin on syytä epäillä, että asiakas valehtelee niin sossu voi pyytää asiasta vaikka poliisitutkinnan. http://toimeentulotuki.net/sosiaalitoimisto/tilitiedot.php

        Yleensä vaan sossu haluaa toimia toisin, eli kyykyttää asiakasta.

        Olipa mm. Tampereella aikoinaan ongelma, että eivät hyväksyneet sähköpostihakemusta - muutaman kuukauden juttuja paukutin niin jo alkoivat hyväksyä ja käsitellä ne mukisematta.

        Sossu tosin onnistuu monta kertaa painostamaan vähävaraisen asiakkaan joka toimittaa sossuun vaikka paskapaperia jotta saisi tarvitsemansa tuen.

        Lainvastainen kotikäyntilupa: http://www.satakunta.net/Porin_sossumoitteet2.html
        -nyt on Porissakin jo käytössä tuolta osin lain kirjaimen täyttävä hakemus.

        Petu kerroppa sinä viisaana miehenä se että mistä sossu tietää onko aaiakas saanut perintöä tai muita kuin sosiaalietuisuuksia jos asiakas ei toimita sitä verotodistusta sossuun?

        Ei asiakkaan varallisuuden selvittämiseen tarvittavien tositteiden pyytäminen nyt mitään laitonta puuhaa ole. Toimeentulotuki on viimesijainen etuisuus joten sen myöntäminen eroaa esim. asumistuesta tai työmarkkinatuesta joihin ei varallisuus vaikuta samoin kuin toimeentulotukeen.

        Ja mitä tulee noihin sähköpostihakemuksiin, niin nehän ovat vain silkkaa kiusantekoa sossulle. Laki mahdollistaa sen että hakemuksen voi jättää vaikka paskapaperille kirjoitettuna ja siitä täytyy jokin päätös tehdä.


      • Petu...
        LakiN. kirjoitti:

        Petu kerroppa sinä viisaana miehenä se että mistä sossu tietää onko aaiakas saanut perintöä tai muita kuin sosiaalietuisuuksia jos asiakas ei toimita sitä verotodistusta sossuun?

        Ei asiakkaan varallisuuden selvittämiseen tarvittavien tositteiden pyytäminen nyt mitään laitonta puuhaa ole. Toimeentulotuki on viimesijainen etuisuus joten sen myöntäminen eroaa esim. asumistuesta tai työmarkkinatuesta joihin ei varallisuus vaikuta samoin kuin toimeentulotukeen.

        Ja mitä tulee noihin sähköpostihakemuksiin, niin nehän ovat vain silkkaa kiusantekoa sossulle. Laki mahdollistaa sen että hakemuksen voi jättää vaikka paskapaperille kirjoitettuna ja siitä täytyy jokin päätös tehdä.

        Itse ainakin otan mieluummin vastaan kirjeet sähköpostina kuin paperiroskana luukusta. Ja helpompi ne sossunkin on nykyään arkistoida kun ovat valmiiksi sähköisinä. Tietotekniikan hyödyntäminen on nykyaikaa.

        Sossun tietää asiakkaan perinnöstä siten, että asiakas kertoo jos on perinnön saanut, ja jos ei kerro niin syyllistyy petokseen. - Ja luulen, että aika harvoin perintöjä käteisellä maksellaan.

        Sossulla on toki saada kaikki tuen myöntämisen kannalta tarpeelliset tiedot. Mutta mikä on tarpeellista. Onko tarpeellista jatkuvasti todistaa, ettei ole "pimeitä tuloja", vaiko esittää selvitys saaduista tuloista - mielestäni jälkimmäinen ja siihen riittää, että sossulle kertoo kaikki tulot, ei tarvitse kertoa: en ole saanut tätä enkä tätä. (Onhan tuo jopa KHO:ssa vahvistettu).


      • näiseo
        Petu... kirjoitti:

        Asiakkaan pitää toimittaa tarpeelliset tiedot!
        Jos tuloina ollut esim. vain sosiaalietuuksia, eikä ole saanut perintöjä tms. niin ei verotodistus todellakaan ole tarpeellinen.

        Omalla kohdallani on sossu onnistunut ratkaisemaan useaan otteeseen, ja eri kunnissa, hakemukset jopa ilman tiliotteita. Osa kunnista tosin vasta hallinto-oikeuden päätöksen jälkeen.

        Jos verotodistuksen vaatiminen ei oikeasti ole tarpeen niin sen vaatiminen on laitonta: http://toimeentulotuki.net/sosiaalitoimisto/laiton_ehto.php

        Ja lähtökohta on perusoikeusmynteisessä tulkinnassa, että asiakas puhuu totta. Jos kuitenkin on syytä epäillä, että asiakas valehtelee niin sossu voi pyytää asiasta vaikka poliisitutkinnan. http://toimeentulotuki.net/sosiaalitoimisto/tilitiedot.php

        Yleensä vaan sossu haluaa toimia toisin, eli kyykyttää asiakasta.

        Olipa mm. Tampereella aikoinaan ongelma, että eivät hyväksyneet sähköpostihakemusta - muutaman kuukauden juttuja paukutin niin jo alkoivat hyväksyä ja käsitellä ne mukisematta.

        Sossu tosin onnistuu monta kertaa painostamaan vähävaraisen asiakkaan joka toimittaa sossuun vaikka paskapaperia jotta saisi tarvitsemansa tuen.

        Lainvastainen kotikäyntilupa: http://www.satakunta.net/Porin_sossumoitteet2.html
        -nyt on Porissakin jo käytössä tuolta osin lain kirjaimen täyttävä hakemus.

        "Ja lähtökohta on perusoikeusmynteisessä tulkinnassa, että asiakas puhuu totta."

        Lähtökohta on hyvä. Oikeassa elämässä varsinkaan sossun asiakkaiden kohdalla tuo periaate vaan ei toimi. Nämä vekkulathan yrittävät jymäyttää sossua niin paljon kuin ikinä osaavat. Siitä sitten joutuvat kärsimään myös ne, jotka ovat rehellisiä. Todisteet taloudellisesta tilanteesta on sossussa esitettävä jokaisen, ei voida alkaa arvioimaan, että tuo puhuu totta ja tuo toinen taitaa narrata.

        Kun jaetaan rahaa, liikkeellä on aina myös epärehellisin tavoittein toimivia.


      • ghlxjnfkk
        Petu... kirjoitti:

        Itse ainakin otan mieluummin vastaan kirjeet sähköpostina kuin paperiroskana luukusta. Ja helpompi ne sossunkin on nykyään arkistoida kun ovat valmiiksi sähköisinä. Tietotekniikan hyödyntäminen on nykyaikaa.

        Sossun tietää asiakkaan perinnöstä siten, että asiakas kertoo jos on perinnön saanut, ja jos ei kerro niin syyllistyy petokseen. - Ja luulen, että aika harvoin perintöjä käteisellä maksellaan.

        Sossulla on toki saada kaikki tuen myöntämisen kannalta tarpeelliset tiedot. Mutta mikä on tarpeellista. Onko tarpeellista jatkuvasti todistaa, ettei ole "pimeitä tuloja", vaiko esittää selvitys saaduista tuloista - mielestäni jälkimmäinen ja siihen riittää, että sossulle kertoo kaikki tulot, ei tarvitse kertoa: en ole saanut tätä enkä tätä. (Onhan tuo jopa KHO:ssa vahvistettu).

        En ole lakimies, enkä sossussa töissä, mutta minusta se että asiakkaan pitää kerran vuodessa sossuun toimittaa yksi hänelle kotiin ilmaiseksi postitettu lappunen sossuun ei ole vielä mitään kohtuutonta tai liiallista todistelua tai vaatimista.


      • Petu...
        näiseo kirjoitti:

        "Ja lähtökohta on perusoikeusmynteisessä tulkinnassa, että asiakas puhuu totta."

        Lähtökohta on hyvä. Oikeassa elämässä varsinkaan sossun asiakkaiden kohdalla tuo periaate vaan ei toimi. Nämä vekkulathan yrittävät jymäyttää sossua niin paljon kuin ikinä osaavat. Siitä sitten joutuvat kärsimään myös ne, jotka ovat rehellisiä. Todisteet taloudellisesta tilanteesta on sossussa esitettävä jokaisen, ei voida alkaa arvioimaan, että tuo puhuu totta ja tuo toinen taitaa narrata.

        Kun jaetaan rahaa, liikkeellä on aina myös epärehellisin tavoittein toimivia.

        Kyllä se on tutkittu juttu, että todellisuudessa vain harva huijaa, ja nuo huijarit kyllä sitten vaikka väärentävät tiliotteet ja verotodistukset - ei se tänäpäivänä ole kovinkaan vaikeaa.

        Suurempana ongelmana todellisuudessa on mm. toimeentulotuen ns. alikäyttö, joka raha on usein kokonaisuudessaan poissa suomalaisesta kulutuksesta.

        "Käyttämättä jääneestä toimeentulotuesta koitui kunnille ja valtiolle pari vuotta sitten arviolta yli 600 miljoonan euron säästöt."
        http://yle.fi/uutiset/monet_huono-osaiset_eivat_osaa_tai_jaksa_hakea_toimeentulotukea/5052023


    • Petu...
    • 12+6

      Totean vaan, että Petu tekee todella arvookasta työtä auttaessaan vähävaisia ja lakeja tuntemattomia henkilöitä. Toivonkin, että Petu jaksaa toimia siinä mitä jo on tehnyt vuosikausia auttaessaan vähävaraisia lakien koukeroiden asiantuntijana.

      Siis jokainen kansalainen ihan varmasti luulisi, että Petun tekemä työ olisi jokaisen kansalaisen perusoikeus, jota voisi käyttää viranomaistyönä. Mutta noin ei ole, vaan ihan satavarmasti virkamiehet on palkattu virkoihinsa kieltämään kansalaisen oikeudellista perustettta esim. toimeentulotukeen.

    • 14+15
    • Petu...

      Homma toimii Porissa hyvin.

      Toimeentulotukihakemus tehty 24.11.2014 (alla) ja marraskuun tuki oli asiakkaan tilillä 28.11. ja joulukuun tuki tulee huomenna.


      Hakemus oli siis seuraavanlainen:

      "Porin perusturvatoimelle


      Haen toimeentulotukea marras- ja joulukuulle 2014.

      Tuloina KELAn maksamat etuudet.
      - lisäksi olen saanut lokakuun lopulla Pirkkalan kunnan maksamana toimeentulotukea toukokuulle 2012 (liite). Maksu on perustunut Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätökseen, jolla toistamiseen kumottu Pirkkalan kunnan laskelma 05/2012.

      Menoina perusosa, sekä vuokra KOKONAISUUDESSAAN, vesimaksu.
      - tällä hakemuksella ei haeta toimeentulotukea mihinkään muihin menoihin!

      Verotuspäätöstä ei minulla ole tallessa. Tietämäni mukaan sosiaalitoimi saa verotietoni teknisellä käyttöyhteydellä suoraan verottajalta.

      En ole saanut marras- enkä joulukuulle asumistukea. Tämä johtuu siitä, että ..."

      * * *

      Hakemuksessa ei ollut mitään liitteitä. Tuki n. 300 e/kk.


      http://www.toimeentulotuki.net

    • KysyVainKerran

      Sipilän uusi hallitusohjelma määrää että "julkinen hallinto sitoutuu kysymään samaa tietoa kansalaisilta ja yrityksiltä vain kerran."

      Tämä on ns. yhden luukun periaate.

      Voisi kuvitella että tähän liittyy se asia että viranomaiset jakavat itse tietoa keskenään eli ettei niitä tietoja kysellä kansalaisilta jotka ovat viranomaisten tiedossa jo muutenkin.

      Lomakkeisiin ei enää tarvitsisi kirjoitella samoja asioita moneen kertaan vaan esim osoitetiedot ym. ovat lomakkeella jo valmiina esitäytettyna.

      Digitalisaatiota kiitos.

    • sokea

      On se kun kaupunki saa kyllä palkanmaksua varten tarvittavat tiedot verottajalta, mutta ei toimeentulotuen maksua varten. Vaikkei se paperi maksaisi kun 10e, niin äkkiä on joku toinen ja kolmas paperi joka maksaa. Ja pian sinulla onkin monen kympin lasku kuiteista, todistuksista ja lippulappusista, eikä sossu huomioi näitä! Saati sitä, kun heidän viivyttelyn takia vuokra tms on myöhässä.

      • Dhjllggklvgguo

        Mitä sä oikein skitsoilet( se verolappu tulee jokaiselle kerran vuodessa kotiin ILMAISEKSI!


      • sokea

        Saa, mutta kuten yllä oli puhetta, jos sitä ei erinäisistä syistä ole enää tallessa tai se jäänyt tulematta/saamatta.


    • HE052015vp

      Kansaneläkelaitoksen ja työttömyyskassan oikeudesta saada tietoja etuudensaajien tuloista massasiirtona - uusi laki.

      Kansaneläkelaitokselle ja työttömyyskassalle ehdotetaan annettavaksi oikeus saada salassapitosäännösten ja muiden rajoitusten estämättä Verohallinnolta tietoja.

      Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan 1 päivänä heinäkuuta 2015.

      • TakaisinPerinnätLisäätyy

        Tällä parannetaan Kansaneläkelaitoksen ja työttömyyskassojen mahdollisuuksia selvittää työttömyysturvan väärinkäytöksiä.

        Väärinkäytösten selvittämisen edellytysten paranemisen johdosta väärinkäytösten määrän arvioidaan vähentyvän.

        Väärinkäytösten selvittämistehtävien Kansaneläkelaitoksessa ja työttömyyskassoissa voidaan arvioida lisääntyvän, koska selvittämistehtäville on aikaisempaa paremmat edellytykset.

        Myös takaisinperintöjen toimeenpanoon liittyvän työn voidaan arvioida lisääntyvän.


    • jaa.eisallittumerkki.ah

      Kai se verotuspäätös on syytä sossuun toimittaa. Ei toimeentulotuki ole ainakaan toistaiseksi mitään kansalaistuloa, jonka saa ilman muuta. Ja vaikka olisikin niin verottajan tulee siitä tarvittaessa syödä osa pois.

      Jos ei kotoa löydy lappuja, niin sitten ne on verottajalta hankittava, maksanee 10 euroa.

      • 0hm0

        Mitä tietoa se sossu tarvitsee siitä päätöksestä?

        Minulle ei yksikään viranhaltija ole osannut selittää.


      • hmm..hmmm
        0hm0 kirjoitti:

        Mitä tietoa se sossu tarvitsee siitä päätöksestä?

        Minulle ei yksikään viranhaltija ole osannut selittää.

        Tjaa, hyvä kysymys. Ehkä ne haluaa nähdä ettei kyse ole köyhää leikkivästä isorikkaasta ja näkeehän siitä jos on tulossa veronpalautuksia kuluvana vuonna. En osaa sanoa, kysymys on kyllä ihan mielenkiintoinen. Pakko se on kuitenkin toimittaa ainakin nykyhetkenä, muuten voi tulla viivästyksiä.


      • KannattaLukeaSe
        0hm0 kirjoitti:

        Mitä tietoa se sossu tarvitsee siitä päätöksestä?

        Minulle ei yksikään viranhaltija ole osannut selittää.

        Verotuspäätöksen erittelyosasta näkyy mm. rahasto-osuudet, kiinteistöomaisuus jne.


      • 0hm0
        KannattaLukeaSe kirjoitti:

        Verotuspäätöksen erittelyosasta näkyy mm. rahasto-osuudet, kiinteistöomaisuus jne.

        Sossu kysyy omaisuudesta ensimmäisessä hakemuksessa ja sossulle pitää muutenkin ilmoittaa ....

        Jos he haluavat tiedon osakkeista, rahastoista ja vastaavista, niin miksi pyytävät verotustietoja?


      • hahahahahahh
        0hm0 kirjoitti:

        Sossu kysyy omaisuudesta ensimmäisessä hakemuksessa ja sossulle pitää muutenkin ilmoittaa ....

        Jos he haluavat tiedon osakkeista, rahastoista ja vastaavista, niin miksi pyytävät verotustietoja?

        Olen kuullut (en tiedä kun en ole itse asiakas) mutta että sossu vaatii kuulemma tiliotteetkin jos hakee toimeentulotukea vaikka sille pitää muutenkin ne varat ilmoittaa.

        Jos ne haluavat tiedon tilille tulleista rahoista, niin miksi pyytävät tiliotteet?


      • 0hm0
        hahahahahahh kirjoitti:

        Olen kuullut (en tiedä kun en ole itse asiakas) mutta että sossu vaatii kuulemma tiliotteetkin jos hakee toimeentulotukea vaikka sille pitää muutenkin ne varat ilmoittaa.

        Jos ne haluavat tiedon tilille tulleista rahoista, niin miksi pyytävät tiliotteet?

        Voit kysyä asiaa jonkun kunnan sosiaalitoimesta.

        Voit vaikka pyytää sen asiakirjan (lain kohdan) julkisuuslain nojalla jossa käytetään sanaa "tiliote"

        Voit myöskin tarkistaa, että ministeriön ohjeessa ei esiinny sanaa "tiliote" tai "virallinentiliote"

        ps. hallintolaissa kyllä lukee siitä, että tarvittavat tiedot on toimitettava. Tämä tarkoittaa tietoa eikä jonkun määrätyn nimistä paperia.


      • hahahahahahh
        0hm0 kirjoitti:

        Voit kysyä asiaa jonkun kunnan sosiaalitoimesta.

        Voit vaikka pyytää sen asiakirjan (lain kohdan) julkisuuslain nojalla jossa käytetään sanaa "tiliote"

        Voit myöskin tarkistaa, että ministeriön ohjeessa ei esiinny sanaa "tiliote" tai "virallinentiliote"

        ps. hallintolaissa kyllä lukee siitä, että tarvittavat tiedot on toimitettava. Tämä tarkoittaa tietoa eikä jonkun määrätyn nimistä paperia.

        En ole lakimies mutta minun käsitykseni mukaan hyvin harvassa laissa määritellään sanatarkasti jokainen asia. Yleensähän se laki sanoo tyyliin "tarvittavat tiedot" ja sitten se käytännön yleinen toimintatapa vasta antaa ne tarkemmat määritelmät, kuten esim. sen että tiliote on tarvittava tieto eikä sitä tietoa voi suullisesti ilman virallista tositteita antaa.


      • 0hm0
        hahahahahahh kirjoitti:

        En ole lakimies mutta minun käsitykseni mukaan hyvin harvassa laissa määritellään sanatarkasti jokainen asia. Yleensähän se laki sanoo tyyliin "tarvittavat tiedot" ja sitten se käytännön yleinen toimintatapa vasta antaa ne tarkemmat määritelmät, kuten esim. sen että tiliote on tarvittava tieto eikä sitä tietoa voi suullisesti ilman virallista tositteita antaa.

        8 §
        Neuvonta

        Viranomaisen on toimivaltansa rajoissa annettava asiakkailleen tarpeen mukaan hallintoasian hoitamiseen liittyvää neuvontaa sekä vastattava asiointia koskeviin kysymyksiin ja tiedusteluihin. Neuvonta on maksutonta.

        Jos asia ei kuulu viranomaisen toimivaltaan, sen on pyrittävä opastamaan asiakas toimivaltaiseen viranomaiseen.


        31 §
        Selvittämisvelvollisuus

        Viranomaisen on huolehdittava asian riittävästä ja asianmukaisesta selvittämisestä hankkimalla asian ratkaisemiseksi tarpeelliset tiedot sekä selvitykset.

        Asianosaisen on esitettävä selvitystä vaatimuksensa perusteista. Asianosaisen on muutoinkin myötävaikutettava vireille panemansa asian selvittämiseen.

        -------------------
        32 §
        Selvityspyyntö

        Lausuntoa tai muuta selvitystä koskevassa pyynnössä on yksilöitävä, mistä erityisistä seikoista selvitystä on esitettävä.

        (Hallintolaki)


      • 2323523523523
        0hm0 kirjoitti:

        8 §
        Neuvonta

        Viranomaisen on toimivaltansa rajoissa annettava asiakkailleen tarpeen mukaan hallintoasian hoitamiseen liittyvää neuvontaa sekä vastattava asiointia koskeviin kysymyksiin ja tiedusteluihin. Neuvonta on maksutonta.

        Jos asia ei kuulu viranomaisen toimivaltaan, sen on pyrittävä opastamaan asiakas toimivaltaiseen viranomaiseen.


        31 §
        Selvittämisvelvollisuus

        Viranomaisen on huolehdittava asian riittävästä ja asianmukaisesta selvittämisestä hankkimalla asian ratkaisemiseksi tarpeelliset tiedot sekä selvitykset.

        Asianosaisen on esitettävä selvitystä vaatimuksensa perusteista. Asianosaisen on muutoinkin myötävaikutettava vireille panemansa asian selvittämiseen.

        -------------------
        32 §
        Selvityspyyntö

        Lausuntoa tai muuta selvitystä koskevassa pyynnössä on yksilöitävä, mistä erityisistä seikoista selvitystä on esitettävä.

        (Hallintolaki)

        Eli jos sossu lähettää asiakkaalle lisäselvityspyynnön puuttuvasta verolapusta ja siinä lukee vaikka että "toimita verolappu sossuun, jos olet hukannut sen niin verotoimistosta saa uuden) niin jos asiakas ei tuonkaan jälkeen sitä sossuun kiikuta niin hakemuksen voi hylätä vaikka kuinka asiakas vänkkäisi vastaan että "ei mulla mitään varallisuutta oo, katsokaa itse etäyhteydessä verotoimistosta"?


      • 0hm0
        2323523523523 kirjoitti:

        Eli jos sossu lähettää asiakkaalle lisäselvityspyynnön puuttuvasta verolapusta ja siinä lukee vaikka että "toimita verolappu sossuun, jos olet hukannut sen niin verotoimistosta saa uuden) niin jos asiakas ei tuonkaan jälkeen sitä sossuun kiikuta niin hakemuksen voi hylätä vaikka kuinka asiakas vänkkäisi vastaan että "ei mulla mitään varallisuutta oo, katsokaa itse etäyhteydessä verotoimistosta"?

        Ei, kun sossun pitää pyytää jotain tietoa. (se voi olla, että se kyseinen tieto selviää helpoiten esimerkiksi verolapusta)

        Sossun pitää myöskin osata vastata siihen, että millä tavalla tämä tiety liittyy asian ratkaisemiseen.

        ps. Hain heinäkuulle tukea ja kysyin hakemuksessa:
        -mitä sellaista asian ratkaisemisen kannalta välttämätöntä tietoa on veropäätöksessä jota
        tarvitsette hakemuksen ratkaisemiseksi?
        -mihin tarkoitukseen tietoja tarvitaan?
        -epäilläänkö minua/meitä väärinkäytöksestä (petos/petosyritys) ja onko asiasta tehty, tai
        aiotaanko tehdä, rikosilmoitus/tutkintapyyntö?


        En saanut vastausta, mutta päätöksen sain (myönteisen)


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe