Ihana vapaus

Kokoomus hoitaa

Yle.fi tänään:Taksien ryöstöhinnat koitetaan saada kuriin Ruotsissa.
Tätä ihanuutta Kokoomus kovasti koitaa sada Suomeenkin.

14

246

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 40 etuhammasta

      Höh..Suomessa kaikki on toisin: Uber hoitaa taksiliikenteen 40% halvemmalla kun nykyiset, ja rahoittaa pop palvelun rokottamalla black palvelussa 30% nykytaksaa enemmän.
      Normitaksit jää säännellyllä taksalla ajamaan mummot ja muut vaivaset kotiin, ja ne joille ei käy kumpikaan, niin hsl tyrkkää 38.90 käteen ja sanoo, et mee sit kutsuplussalla.

      • Noutaja tulee :)

        Ensinnäkin Uber ei hoida lainkaan taksiliikennettä. Taksiliikennettä tässä maassa hoitavat luvanvaraiset taksit ja heille kyytejä välittävät taksikeskukset joita valvoo paikalliset ELY keskukset. Uber on pelkkä kännykkä softa joka käyttää markkinoinnissaan harhauttavasti sanaa taksi! Uberin softa ei myöskään täytä tässä maassa taksikeskukselle määriteltyjä kriteereitä. Uberin softalla ei voi tilata autoa ennakkoon. On viranomaisten asia valvoa tätä asiaa, ei taksien. Veikkaan, että Uber on nyt saapunut maahamme koittamaan kepillä jäätä, koska sillä on järjetön määrä rahaa tuhlattavaksi ympäri maailmaa. Tunnetusti maamme viranomaiset reagoivat varovasti eivätkä anna lausuntoja harkitsematta. Kunhan viranomaiset ovat rauhassa pykälät käyneet läpi tulee Uberille noutaja. Uberin toiminta on tässä maassa yksinkertaisesti laitonta.


    • rhtjyuiopå

      No eikö se olisi autoilijan kannalta ihan hyvä juttu?
      Saahan kaikilla muillakin aloilla yrittäjä itse hinnoitella tuotteensa, mihin taksiala tarvitsee viranomaisholhousta?

      • hinnoittelu vapaaksi

        Kyllä, tilaa hinuri joka vetää autosi esim kinoksesta. Hinausaika alle 5min. Hinta voi olla kaikkine lisineen 3-500 euroa esikaupunki alueella. Taksinkin


    • Sama hinta kaikilla

      Suomalaisen taksin maksimi hinnat sanelee kokomaahan saman hintaisiksi eduskunnan valiokunta vaimikäseoli. Eli Suomalaisen taksin hinnat ovat kurissa. Ei mielivaltaista ryöstö hinnoittelua kuin Ruotsissa.

    • renci

      Luvat ja hinnat vapautuu myös Suomessa aikanaan ja silloin hinnat nousee reippaasti. Hinnoittelun säätely on Eu-n kilpailusäädösten vastainen, sama kun taksilupien monopolijärjestelmäkin.
      Suomessa vaan nostetaan autoilijoiden ikärajoitusta ja pidetään lupajärjestelmä suljettuna, ettei nuorempi polvi vaan pääse edes hieman paremmille ansioille oman yrittämisen muodossa.

      • Tietävä

        Taksilupajärjestelmä on säänneltyä useimmassa EU maassa, jos et sattunut tietämään. Esim. Espanjassa on EU:n säännellyin lupajärjestelmä....


    • kaikille vapaa

      EU:n sääntöjen mukaan säännöstely on sallittua jos sillä voidaan estää väärinkäytökset. Säännöstely täytyy kuitenkin sallia kaikille samanlaiset mahdollisuudet. ELI. Mene taksikurssille ja aja renkinä taksia 8-15 vuotta ja ano omaa taksilupaa. Tämä sama mahdollisuus on kaikilla Suomessa. Tervetuloa.

      • Ihan KAIKILLE vapaa

        2-3 vuotta, sen jälkeen kaikki kriteerit täyttävät henkilöt pääsevät alalle. Ihan KAIKKI! Voi olla, että teitä saattaa olla vähän liikaa, katsokaas, kun niitä asiakkaita ei ole yhtäkään enempää.

        LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!


      • lkjhgfdhf

        Totta on että kaikki jotka täyttää kriteerit pääsee myös alalle, eli ala ei ole niin suljettu kun osa kirjoittajista antaa ymmärtää.

        Tuo mainitsemasi 8-15 vuotta kuljettajana saattaa olla joillakin paikkakunnilla, mutta suurimmassa osassa Suomea luvan saa 2-3 vuoden kokemuksella ja monin paikoin ilman mitään kokemusta. Lupia on vapaana ympäri suomea vaikka kuinka paljon.

        Se että kykenee tekemään kannattavaa liiketoimintaa ei ole välttämättä kiinni siitä millä paikkakunnalla se lupa on, vaan siitä osaako toimia yrittäjämäisesti ja etsia oikeat ratkaisut. Itselläni on auto pienessä kaupungissa mutta liikevaihtoni on samaa luokkaa kun Helsingissäkin keskimäärin. Välimatkat on pidempiä eikä ole liikennettä hidastamassa menoa.
        Olen muuttanut Helsingistä tänne maalle ja taksiluvan sain melkein heti.
        Kaikki vaan tuntuu haluavan PK-seudulle vaikka luvan saa saman tien muualta ja liikevaihtokin on kohdallaan. Asunnot maksaa 1/4 Helsingin hinnoista mutta liksat on samoissa.


    • kkjjdlosuj

      Täällä pitäis olla keskusten ryöstöhinnat kuriin

    • jfkkkkjd

      Kalliit hinnat johtuvat ainoastaan keskuksista , mitä milloinkin pitää hankkia tai vuokrata .

    • Kaikki ilmaiseksi

      Jos on liian kallista ajaa keskuksen välittämiä kyytejä,erotkaa keskuksesta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe