Avoin yliopisto kokemuksia?

asdfasfawfsdafdg

Elikkä olisin menossa avoimeen yliopistoon, miten on saako sielä kavereita ja liikutaanko sielä ns. oman vuosiryhmän kanssa samoilla luennoilla vai onko avoimen yliopiston lukijoille eri luennot ym?

Pystynkö saada haalarit, jos minulla on opiskelijakortti ja se on voimassa mutten ole yliopiston jäsen vaan toisessa koulussa.
Olen amkissa ja käyn avointa yliopistoa päätoimisesti ja hyväksi luen avoimen yliopiston kurssit AMK kursseiksi, niin ja saan tukeakin ihan normaalisti jos vaan opintopisteitä saan tarpeeksi.

Eli siis tarkotuksena on ottaa ihan yhtä paljon luentoja/kursseja kuin muutkin vuosiryhmäläiset ja tehdä samat kurssit mitä muutkin tekevät, mutta mitä poikkeavaa avoimen yliopiston lukijalla on sitten edes?
Jos tekee samallalailla kun minä...

Onko muita päätoimisia avoimen suorittajia täälä?
Haluaisin tietää pääseekö mukaan ns. oman vuosiryhmän porukkaan ja voiko käydä yliopiston järjestämissä tapahtumissa/bileissä jne.

14

4435

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asdfregasdfhresdfg

      Niin ja onko mahdollisuutta saada haalarit? No se nyt ei ole niin iso juttu, jos vaan pystyn osallistumaan tapahtumiin avoimenkin yliopiston jäsenenä.
      En tiedä edes järjestääkö suomalaiset yliopistot paljon tapahtumia, ei ainakaan AMK järjestä pahemmin mitään omia tapahtumia.
      Tai järjestää sellaisia jonnekka kaikki pääsee mukaan ainakin.

    • Pekkapuupäädfsad

      Onko mahdollista osallistua fuksiaisiin avoimen yliopiston opiskelija
      T: toinen tietämätön :D

      • karu tot

        Ei ole.


    • ffffa

      fuksiaisiin yleensä pääsee vain tiedekunnan jäsenet :) eli eikun lukeen pääsykokeisiin ;)

    • ihan hakoteillä

      Avoimessa yliopistossa ei ole omia vuosiryhmiä. Kaveritoimintaa ei ole, kaveeraaminen ei tosiaankaan ole keskeistä avoimessa yliopistossa. Haalareita ei tarvita enkä ole kuullut kenenkään niitä kaipaavan. Haalaribileitä ei ole eikä mitään muitakaan bileitä. Muuten kaverien saaminen on sattumanvaraista ja riippuu kokonaan jokaisesta itsestään. Alasta riippuen opiskelijoiden ikähaitari on 20-70. Useimmilla on kaverikiintiö jo täynnä.

      Avoimen yliopiston opiskelija ei yleensä opiskele täyspäiväisesti avoimessa eikä opiskelijalle kuulu mitkään opintososiaaliset edut.

      • avoimenammattilainen

        Just näin.
        Olen kauppakorkean kurssilla avoimen kautta yhdessä 250 ensimmäisen vuosikurssilaisen kanssa. Kaikilla tuntuu olevan jo 'tiivis' kaveriporukka, johon on vaikea soluttautua. Eikä tuntien aikana ehdi kenenkään kanssa rupatella. Se on vain epäkohteliasta muita kohtaan.


    • fdjot

      "Onko muita päätoimisia avoimen suorittajia täälä?"

      Mitä ihmeen päätoimisia avoimen suorittajia? Olen opiskellut avoimessa yliopistossa kaksi perusopintojen kokonaisuutta peräkkäin. Päätoimisia suorittajia ei ollut. Itse täydensin tutkintoani työn ohella huvikseni.

      Vapaa-aikansa, jota useimmiten on vähän, avoimen opiskelijat käyttävät aivan muuhun kuin keskenään hillumiseen. Haalarit eivät kuulu avoimen opiskelijoiden elämään ollenkaan.

    • kolmatta kertaa

      "Eli siis tarkotuksena on ottaa ihan yhtä paljon luentoja/kursseja kuin muutkin vuosiryhmäläiset ja tehdä samat kurssit mitä muutkin tekevät, mutta mitä poikkeavaa avoimen yliopiston lukijalla on sitten edes?
      Jos tekee samallalailla kun minä..."

      No vaikkapa se, että avoin yliopisto on avoin, eli sieltä ei saa minkäänlaista tutkintopaperia. Eli olet päätoiminen AMKin opiskelija, sinulla on oma opiskelijakorttisi ja mahdollisesti oman alasi haalarit, avoimesta niitä ei tule - kuten ei myöskään bilekutsuja (kuuluvat tutkintopuolelle, ainejärjestöjen yms. hoitoon). Mitään "omia vuosiryhmiä" ei ole, ihmiset lukevat kuka mitäkin (kuten yliopistossakin) ja kavereiden saanti riipppuu siitä, onnistutko löytämään jonkun samanhenkisen ja tutustumaan häneen. Monilla tosiaan on jo kaverikiintiö täynnä, sillä avoimen opiskelu on sivutoimista, elämä muualla.

    • karu tot

      Suosittelen, että keskityt siihen amkiin. Jos sinulla ei siinä ole riittävästi tekemistä, otat jotain sopivaa tai mieluista avoimesta yliopistosta lisäksi. Tämä sen vuoksi, että avoimen opintopisteet eivät kartuta sinulle opintotukeen tarvittavia opintosuorituksia. Ne sinun on saatava amkistasi.

      Kaverien, haalareiden ja bileiden suhteen avoin yliopisto ei täytä toiveitasi.

    • näin ainakin täällä

      Opiskelin viime vuonna avoimessa yliopistossa ja nyt syksyllä pääsin varsinaiseksi opiskelijaksi. Mitään muuta eroa ei ollut paitsi että avoimessa kurssit maksavat 10e per noppa ja opintotukea et saa.

    • austerism1

      "Tämä sen vuoksi, että avoimen opintopisteet eivät kartuta sinulle opintotukeen tarvittavia opintosuorituksia. Ne sinun on saatava amkistasi."

      Ei pidä paikkaansa.

      Sisällytetään vapaavalintaisiin tai saattava mahdollisesti myös korvata pakollisia opintoja.

      ----

      Aloittajalle. Avoimen opiskelija ei ole opiskelija sanan varsinaisessa merkityksessä. Avoimessa opiskelu on verrattavissa kansalaisopistossa opiskeluun. Tosin kansalaisopistossa opiskelu on puhtaasti yleissivistävää, eikä suorituksia saa hyväksiluettua missään.

    • 543645654534

      Avoin yliopisto on yliopistojen tarjoama mahdollisuus kenen tahansa opiskella yliopiston kursseja. Ainakin Tampereen teknillinen yliopisto järjestää joitakin matematiikan ja fysiikan peruskursseja iltaisin, jonne pääsee ihan vain ilmoittautumalla ja hyväksyttyä ilmoittautumista vastaan maksamalla sen 10€/op. Jos meinaat suorittaa yhdessä (kevät)lukukaudessa 40 op, niin se maksaa sulle 400€ etukäteen kurssille ilmoittautumisen yhteydessä.

      Luennot, sekä päivä- että ilta-, kai taitaa olla periaatteessa ihan avomia kenelle tahansa, mutta kurssin tenttiminen tai harjoituksiin osallistuminen edellyttää, että sinulla on maaginen opiskelijanumero sekä voimassa oleva ilmoittautuminen kurssille. Iltakursseille osallistuu normiopiskelijoita, osa on yrittämässä kurssin uusintaa, osa parantamassa numeroaan, osa tekee opiskeluja kahdessa vuorossa.

      Yliopisto ei pyöritä opiskelijaelämää, vaan sitä hoitaa oppilaskunta ja erilaiset killat. He eivät huoli mukaansa kuin koulun vakituisia opiskelijoita. Sosiaalisia taitoja voi harjoitella kursseilla ihan siinä missä muuallakin. Ainakin noilla iltakursseilla jokainen on kiinnostunut siitä opetuksesta siinä määrin, että siihen panostetaan enemmän kuin kaveeraamiseen.

      En nyt suoraan ymmärrä, miksi ihmeessä olet ammattikorkeakoulussa kirjoilla, mutta haluaisit suorittaa kurssit yliopistossa. Ei kuitenkaan näin voi valmistua yliopiston puolelta kandiksi/maisteriksi/di-inssiksi, vaan valmistuminen tapahtuu siellä AMKin puolella. Jos opiskelu yliopistossa kiinnostaa ihan oikeasti, niin suosittelisin miettimään tulevia kevään pääsykokeita, ja kokeilemaan, pääsisitkö niiden kautta yliopistoon ihan opiskelijaksi. Moni raja poistuisi sillä.

      Ja jos ne pääsykokeet eivät luonnistu, niin ainakin TTY:llä on mahdollisuus hakea opiskelijaksi lyhyen väylän kautta, jos on suorittanut avoimen puolella keväällä 20op vähintään 3.5 tai 4.5 arvosanalla tiedekunnasta riippuen. Tai sitten pitkän väylän kautta 40 op vähintään 3.0...4 arvosanalla tiedekunnasta riippuen.Lyhyen väylän haku sekä kolmannen periodin kursseille ilmoittautuminen meni justiinsa umpeen, mutta pitkä väylä ja 4 periodista alkaen opiskelut ovat mahdollisia.

      • älåläll

        Se saa opintotukea AMK:n kautta ja avoimen yo:n pisteet kelpaavat suoraan jos pääsee sisään yo:oon. Haha tää on kova!


    • dayya

      Ite suosittelen avointa yliopistoa jos haluaa kokeilla yliopisto-opintoja. Esim. itse pääsin sitten amk papereilla, yliopistoon maisterilinjalle, mutta oli hyvä kun yhtenä vapaana vuotena tein 2 kurssia (toisesta pääsin jopa läpi) avoimessa. Sai vähän tuntumaa mimmosta se opiskelu on. Luennoilla on jonkin verran tutkareita (tutkinto-opiskelijoita) ja jos oot ite nuori ja alat puhumaan, niin yleensä ainakin heimoi tuttuja saa, mutta avoimessahan yleensä saatetaan asuakin vähän kauempana ku in koulun vieressä, niin ei kaveeraaminen ihan nopeaan onnistukaan.

      Kannattaa sitten hakea tutkariksi (muuallekin kuin Tampereelle tai Hesaan, sinne vaikeampi päästä) koska pienempiin yliopistoihin on helpompi päästä ja mielestäni opinnot pienemmässäkin koulussa ihan jees. Lisäksi uudesta koulusta löydät varmasti muita kotiseudultasi muuttaneita.

      t. yksi tutkari

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1595
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1429
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1337
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1325
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      34
      1266
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1208
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe