Ammatin mietintää. Lääkäri vai sairaanhoitaja?

Lukiolainen

Juu oisin nyt lukiossa joka ei menny kovi toivotusti mutta tarvisin apua ja kommentteja että lähtisinkö sairaanhoitaja koulutukseen vai pyrinkö lääkäriksi. Kokemuksia, vinkkejä ja ideoita kaivataan.

7

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • että, jotta, jos, vaikka

      Jos ei ole pilkkusäännöt hallussa, voi unohtaa ainakin sen lääkärin. Lisäksi pitää olla pitkä kemia ja muistaakseni matematiikkakin, mutta lääkäriopiskelijat voi varmaan kertoa enemmän.

    • Hae vaan molempiin

      Hae vaan molempiin, erityisesti sinne lääkikseen jos tuntuu että se on sun juttu enemmän. Jos et nyt hae, niin se voi jäädä myöhemmin harmittamaan.

      Lääkikseen kutsutaan kaikki hakijat pääsykokeisiin, joten käy nyt ainakin katsoon ne kokeet. Varaudu kuitenkin osaamaan asiat tosi hyvin, koska lääkikseen on vaikea päästä.

      Sairaanhoitajaksi todistus vaikuttaa enemmän. Jos ei menny lukio kovin hyvin, niin tuskin pääset sairaanhoitajakoulutuksen pääsykokeisiin ainakaan isommille paikkakunnille. PK-seudulla pääsykoekutsun saamiseen pitää olle yli 8 keskiarvo ja kohtalaisen hyvät paperit. Monissa amkeissa on tapana kutsua pääsykokeisiin 4 kertaa sisäänottomäärä, eli joka neljäs pääsykokeissa olija saa opiskelupaikan. On helpompi päästä sisälle, jos on jo ensin saanut pääsykoepaikan.

      Jos et pääse kumpaankaan ja haluat varmasti hoitoalalle, niin voit mennä joko korottamaan lukion arvosanoja tai hakea opiskelemaan lähihoitajaksi ja jatkaa opiskeluja siitä eteenpäin työn ohessa.

    • Severus

      Ei millään pahalla, mutta jos tosissasi pähkäilet näiden kahden välillä eikä lukio ole mennyt kovin toivotusti, niin älä turhia mieti. Lääkikseen eivät rahkeesi riitä taatusti, ei edes lähelle. Jotta sinulla olisi mahdollisuuksia lääkikseen, niin biologian, fysiikan ja kemian pitäisi yiloppilaskirjoituksissa olla vähintään eximiatasoa, Muuten ei kannata edes yrittää.

    • ---

      Se, ettei lukio mennyt toivotusti, voi tarkoittaa montaa asiaa. Itse ajauduin vähän vääriin porukoihin ja kirjoitin lukiosta magnan paperit, eli reippaasti riman alta lukematta. En voi mitenkään sanoa, että se olisi ollut itselleni toivottu tulos. Jossain vaiheessa tajusin, että jos aion päästä pitkäaikaiseen haaveammattiini, pitää asian eteen tehdä jotain. Korottelin paperit laudatureiksi ja hain lääkikseen, jossa nyt opiskelen toista vuotta. Kannattaa tiedostaa oma tilanteensa, ja se, mistä kohtaa sisäänpääsy kinnaa. Jos todella haluat lääkäriksi, niin motivaatio lukea kyllä riittää. Ei tuolla mitään superihmisiä opiskele, osa tietty tosi fiksuja, mutta vielä suurempi osa meitä ihan tavallisia oppilaita, jotka ovat jaksaneet lukea tarpeeksi. Motivaatio auttaa asiaa.

      • mitkä väärät porukat???

        No, ensin pitäisi mennä opiskelemaan äidinkieli uusiksi! Sanelukone menisi ihan sekaisin tosta pötkotekstistä. Me kaikki ei uskota joulupukkiin, vaikka lääkäritäti uskookin ihmeisiin.


    • Lääkäriksi tottavie!

      No ilman muuta lääkäriksi! Lääkärit tienaa ihan sikana! Peruspalkka säännöllisestä päivätyöstä (= illat ja viikonloput vapaat!) on noin 4000-5000 euroa. Tähän kaikki lisät ja toimenpidepalkkiot päälle! Vuorotyöstä tulee isot lisät ja päivystyskorvaukset.

      Lääkärillä on töitä taatusti ja saat hyvät työsuhde-edut kaupan päälle. Joka viikko tulee ilmaisia lounaita lääkefirmoilta, mainoslahjoja jne. Saat päättää työaikasikin itse.

      Mene vaikka aikuislukioon nostamaan arvosanojasi ja tenti uudestaan lääkikseen vaadittavat lukion kurssit!

      • ...

        Sikana, heh. Ekonomikin tienaa jo 7 000/kk. Hyvä, että paljastit totuuden.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1372
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1170
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1052
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1006
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      970
    Aihe