Kunpa tulisi lunta...

Snowy__

Huomenna jo sentään joulukuu :/ Tietenkin taas tulee lumeton joulu :/ Ihmeellisesti vaihtuu välillä pakkasta sitten plussaa... -.-

23

135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Peukut pystyyn
      • Pakkasen tuoksu<3

        Kiitos. lahjatoive kuultiin! Joulu 2014 oli valkea ja kaunis, satoi lunta koko aaton etelä-suomessakin. Tiheä lumisade aattona on harvinaista.
        Saimme hanget ja nietokset.Sään puolesta tuntui tosi jouluiselta.
        Mutta, vuodenvaihtuessa se sitten tapahtui. Tuli matalapainen ja lämpöasteet ja kaikki jouluna tullut lumi katosi ja jäljelle jäi vain jäiset tiet ja pihat. Nyt odotellaan sitten, jatkuutko talvi tammikuussa, vai loppuiko se sään puolesta tähän?


    • jejep

      Joulukuu on kyllä vielä paikoin etelä-rannikolla osin syyskuukausi joten ei ne lumet ole vielä mitenkää myöhässä. Pysyvä lumipeite saadaankin yleensä Helsinkiin vuoden vaihteessa. Sisämaa onkin sitten eri juttu.
      Niin se vaan on, että ilmasto lämpenee vuosi vuodelta. Varsinkin Etelä-suomessa talvista tulee tulevaisuudesa erittäin vähälumisia ja lauhoja. Helsingissä ja etelä-rannikolla talvia lauhduttaa vielä sekin, kun meri ei enää jäädykkään jolloin meri pääsee lämmittämään rannikkoalueita ympäri vuoden. Tämän hetkiset lauhat talvet on vain esimakua esimerkiksi siitä millaista on 20 vuoden päästä. Pohjos-suomi ja Itä-suomi tulee olemaan ainoita varmoja paikkoja missä saadaan varma ja paksu lumipeite sekä paukkupakkasia.

      • Snowy__

        Niinpä... Harmi :(


      • Harmi homma.

        Kyllähän lumi ja pakkaset kuuluvat Suomen kurjaan talviajan pimeyteen. Sitä kun ei mikään ilmastonmuutos vie pois. Toisaalta kun katsoo Siperian lämpötiloja (-30 - -50 koko ajan) niin tuolla ei ihan muutaman asteen muutoskaan vaikuta vielä yhtään mitään.


      • jööh
        Harmi homma. kirjoitti:

        Kyllähän lumi ja pakkaset kuuluvat Suomen kurjaan talviajan pimeyteen. Sitä kun ei mikään ilmastonmuutos vie pois. Toisaalta kun katsoo Siperian lämpötiloja (-30 - -50 koko ajan) niin tuolla ei ihan muutaman asteen muutoskaan vaikuta vielä yhtään mitään.

        Niin kuuluvatkin, valitettavasti. Siksi voinkin iloita asuvani Etelä-suomessa, missä lunta ja pakkasia on lyhimmän aikaa tässä maassa! Viime talvi oli oikein mukava, n.1 kuukauden talvi, eikä paukkupakkasia esiintynyt ollenkaan.


    • lumeton joulu tulee
      • No jaa.

        En tiedä mistä olet tuon kehitellyt kun kaikki muut ennusteet lupailevat joulunpyhille -5 ja -10 välillä täällä keskisuomessa.


      • Sää tiedettä
        No jaa. kirjoitti:

        En tiedä mistä olet tuon kehitellyt kun kaikki muut ennusteet lupailevat joulunpyhille -5 ja -10 välillä täällä keskisuomessa.

        Noin 20 päivän tienoilla on luvattu huomattavaa kylmenemistä koko maahan. Sinne on tosin vielä 1,5 viikkoa matkaa joten tiedä häntä... Siitä huolimatta joulu voi jäädä lumettomaksi, jos puskee yhtäkkiä korkeapaineen. Silloin lunta ei helpolla tule.


      • Hehee__

        Musta maa on yhtä musta kuin joulun/talven vihaajien mieli!

        Itse tykkään lumisesta joulusta ja talvesta!


    • sarana55

      Pääsen viikonloppuna linkoamaan lunta mökkitieltä. On lunta entuudestaan 35cm - viikonlopun jälkeen varmaan jo puoli metriä ja sitten pakastuu. Valkoista Joulua kaikille :D

      • Hehee__

        Samoin :)


    • sappeentunut

      Onko kukaan oikeasti sitä mieltä että sääennusteet yhtään missään pitäisivät nykyaikana paikkaansa? Luotettavimmat tulokset sain kun ystäväni pääsi NASA:n sivuille katsomaan 3h-2vrk ennusteen. Suomen säätiedotukset niin ylellä kuin mainoskanavilla on mennyt kokoajan enemmin pieleen mitä enemmin uusiin hienoihin tutkiin ja tietokoneisiin on rahaa laitettu. Pekka Poutakin osasi 10v takaperin melko tarkasti ennustaa missä sataa/paistaa ja missä tuulee/on tyyntä mutta nykyään tuntuu menevän enemmin ja enemmin pieleen. Tänäänkin piti eteläsuomessa olla myräkkä, kai jossain saattoi tuullakin, mutta ainakaan täällä mistä matalapaineen keskuksen piti mennä toissapäiväisen ja eilisen tiedostuksen mukaan suoraan yli ja varoitettiin myrskytuhoista, en huomannut minkään näköistä tuulta yms. ja luntakin tuli aivan rauhallisesti n.5cm tehden maiseman perinteisen jouluisen näköiseksi.

      Taidan alkaa opettelemaan uutta ammattia tuosta meteorologin hommasta kun tuntuu olevan ainoa missä voi päivästä toiseen tehdä virheitä ja puhua p..kaa ja se on yleisesti hyväksyttyä. En nykyisessä ammatissani voi asiakkaille sanoa että voipi olla että homma tulee kuntoon taikka sitten ei. Ja jos ei niin en voi sanoa että katos vaan eipä siinä käynykkään niinku ois voinu käydä.

      Harmittaa vaan niin p..sti kun näin joulun alla tekee suunnitelmia pitkän matkan lahjakierroksille säiden mukaan ja sitten ne kymmeniä miljoonia maksaneet laitteistot sanoo että pysy kotona ja todellisuudessa paljon kauniimpaa talvipäivää ei nykyään enää kaakkoissuomessa näe kuin tänään.
      Ja huomenna otan kolan käteen ja teen lumityöt ensimmäisen kerran tänä talvena.

      Toivottavasti edes saavat v..tun hyvää palkkaa tosta arvan heitosta niin ylellä kuin mtv:n puolellakin

      • vainiinn

        Ilmastonmuutos vaikuttaa myös sään ennustamiseen. 3 päivän ennuste on jo erittäin lähellä todellisuutta yleensä, mutta viikon sää on jo vaikeampaa. Kyllä se sään ennustaminen on tarkentunut ja parantunut paljon aikaisemmasta.


      • #!?!!
        vainiinn kirjoitti:

        Ilmastonmuutos vaikuttaa myös sään ennustamiseen. 3 päivän ennuste on jo erittäin lähellä todellisuutta yleensä, mutta viikon sää on jo vaikeampaa. Kyllä se sään ennustaminen on tarkentunut ja parantunut paljon aikaisemmasta.

        Päin mäntyä on mennyt koko sään ennustus ajat sitten!


      • Snowy__
        #!?!! kirjoitti:

        Päin mäntyä on mennyt koko sään ennustus ajat sitten!

        Katoin tossa äsken forecan sivuilta tulevien päivien säätä, niin alkaa tulemaan pakkasia ja lumisadettakin luvattu (Ainakin tännepäin missä minä asun) :)


    • KIVAAAAAA

      TAITAA TULLA VALKOINEN JOULU KAIKESTA HUOLIMATTA :)

    • Mahtavaa!

      Valkea joulu on varma lounaisrannikkoa lukuunottamatta koko maassa. Välttämättä lunta ei tule paljoa, mutta riittävästi, jotta määritelmä toteutuu. Pakkasella ollaan jouluna reippaasti. Viimeksi tänne keskileveyksille tuli lumet 9.1 joten nyt ollaankin oltu jo lähes kuukautta aikaisemmassa. Vielä tuosta saisi muutaman viikon nipistää aiemmaksi ja mielellään lumet saisivat olla maassa vappuun asti.

      • Nyt se on varmaa!

        Kyllä tulee valkea joulu! Täälläkin pyrytti eilen illalla ja yön aikana ja aamulla oli paljon lunta maassa :)


    • tulee1

      Täälläkin, Jyväskylässä, riemuitsen tuota lunta. Valaisevaa sekä mukavantuntuista on mielestäni tuo lumi. Nyt se pysyy maassa myös vuodenvaihteen juhliin. Itse ilotulitteet pystyyn mieluusti juuri lumella.

      Ja pulkkamäessä olen jo poikennut. Lähistön hiihtokeskuksessa taitaa ekan rinteen lumetus olla alkamassa, kun luvassa -10 asteetta välipäiville.

      Talven riemua - ei alituista sisällä kököttämistä!

    • sarana55

      Maikkarin mainostamaa höttölunta sataa pääkaupunkiseudulle pari senttiä jonka ensimäinen tuulenpuhuri puhaltaa mereen jouluyönä. Mökillämme on 54 cm lunta ja lisää sataa koko yön ja huomisen päivän :)

      • Joo o oo

        Nyt sitä lunta sitte on liikaaki tullu jo 2 pv vittu


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5630
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3567
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1692
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1690
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      91
      1156
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe