Kokemuksia tai paikkoja keskisuomesta

reissaajapari

Heips, en tiedä onko tämä oikea osasto mutta kokeillaan. Osaako kukaan suositella mitään kivaa ja kiinnostavaa paikkaa keskisuomessa? Ollaan poikaystävän kanssa kierretty jo Jyväskylän, Tikkakosken ja Laukaan lähialueen kaupat, museot ja suurin osa yleisistä huvituspaikoista (keilahallit, messuilla käyty aina kun niitä on ollut jne). Kaikki keskustan raflat on myös kierretty.

Ollaan myös käyty kattomassa kesällä satamaa yöaikaan, ruokittu sorsia Alban rannassa, kierrelty Tikkakoskella bunkkereiden raunioilla, ajettu laajavuoren päälle, käyty pönttövuoren tunnelissa sekä mustan korpin saluunassa.

Kriteereitä tekemiselle tai paikalle ei juurikaan ole. Mitään kylpyläjuttuja tai saunanvuokraamisia ei mielellään, sauna löytyy kotoakin ja kylpylässä ei käydä. Mielellään jotai yhteistä tekemistä, saa olla esim, ravintola, nähtävyys, joku tekeminen tms.

Ja sanotaanko et n. 100km säteellä2llö Jyväskylästä jos joku paikka tai juttu löytyis ni olis jees :)

2

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Metsän tapetti

      Kiinnostaako luonnossa liikkuminen? Voisin suositella muutamaa ulkoilukohdetta, joita ei kannata missata. Näistä ykkösenä mieleen tulee Pyhä-Häkin kansallispuisto. Kyseisessä puistossa aivan parkkipaikan vierestä alkavan Mastonmäen ikimetsissä on merkityn reitin varrella hämmästyttävän suuria, monien vuosisatojen ikäisiä mäntyjä. Aivan maaginen paikka.

      Leivonmäen kansallispuisto tarjoaa myös miellyttävää luonnonrauhaa, vaikkei yhtä näyttävä paikka olekaan kuin Pyhä-Häkki.

      Suomen tunnetuin maisemapaikka lienee Koli, mutta harvempi tietää, että Keski-Suomesta löytyy parikin paikkaa, joiden maisemat ovat lähes yhtä upeita. Toinen on Oravivuori, minne poiketaan Korpilahden ja Jämsän väliltä, toinen taas Hyyppäänvuori, jonne pääsee Lievestuoreen ja Laukaan väliseltä tieltä.

      Mainitsen vielä yhteen retkeilykohteen. Hitonhauta on todella dramaattinen ja synkeä mutta silti helppokulkuinen ja turvallinen rotko. Siellä on pieni luolakin ja vesiputous, joka muuttuu talvella jääobeliskiksi. Hitonhaudan lähelle menee tie Hirvaskankaan ABC:n välittömästä läheisyydestä.

      Jos patikointi ei inspiroi, voi kokeilla vaikkapa koskenlaskua kumilautalla Kapeenkoskella (myöskin Hirvaskankaan lähellä). Näitä seikkailuja tarjoaa käsittääkseni Kapeenkoski OY.

      Kannattaa myös kokeilla risteilyä Päijänteelle Jyväskylästä Lutakon satamasta. Pääsee kunnolla rentoutumaan järvimaisemien keskellä.

      • reissaajhattt

        Luonnossa liikkuminen ei ihan ykköshommaa ole (meillä on aktiivinen koira jota saa juoksuttaa paljon arkisin). Leivonmäen kansallispuisto sekä hitonhauta on tuttuja paikkoja ja jyväskylästä lähtevillä risteilyllä tulee käytyä useinkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1535
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1107
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1006
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      674
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe