Lapsen adoptio

nuorenääni

Noniin nyt kun homoseksuaalit ovat saaneet tasa-arvoisen avioliittolain, niin pitäisi saada myös adoptoida lapsi? Sitä ei voi sallia, sillä se on lasta kohtaan epäreilua saada samaa sukupuolta olevat vanhemmat? En sano sillä että minulla olisi mitään homoja vastaan, olkoot jos haluaa mutta lapsen kannalta ajateltuna ei ole oikein. Se että minkälaista syrjintää ja kiusaamista lapsi tulee kokemaan nuorena ja jopa vanhana niin se ei ole hyväksyttävää ja en usko että se olisi asia mistä ei tulisi lapsille paskaa niskaan. Kun lapsi itekki alkaa älyämään, että teron vanhemilla on kyrsä ja pimpero, mutta mun vanhemilla onkin molemilla kyrsä/pimpero? Ensinnäkin se hämmentää lasta ja sitten sen kavereita, jotka voivat alkaa syrjimään ja kiusaamaan lasta jonka vanhemmat ovat hänen tahtomattaan samaa sukupuolta. Oma kantani on että jos omilla vehkeilä pystyy lapsen tekasee puolison kansa nii tehkööt lapsen. Mutta jos hetero perheessä ei pysty saamaan lasta syystä jos toisesta on silloin oikeus adoptoida. Silloin lapsi voi saada lähes luonnollisen ja "turvallisen" kasvatuksen. Turvallisella tarkoita sitten kiusaamis/syrjintä asioita.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KokemusK

      Monet asiat avat olleet aikojen kuluessa kummallisia ja niiden takia lapsia on kiusattu. Aikoinaan avioliiton ulkopuolella syntyneitä lapsia haukuttiin äpäriksi (jopa aikuisten taholta), avioeroperheiden lapsia karsastettiin, muun ihonvärisiä syrjittiin jne. Asiat kuitenkin muuttuvat ja niin niiden pitääkin muuttua. Eikä se muutos tule niin että ajattelemme että asialle ei voi tehdä mitään. Kyllä ne lasten asenteet lähtevät meiltä aikuisilta ja siitä miten me asioihin suhtaudumme.

    • pohnis1

      Pelkäävätkö aikuiset ihmiset noin paljon kiusaamista, että sitä ei voi yrittää estää muulla tavoin kuin kitkemällä eriäväisyyksiä ihmisistä? Arialaiset tekevät tuloaan maailmanvalloittajina tuolla ajattelulla.

    • Entistä kirkkokansaa

      Jos laki tulee, niin sehän tarkoittaa tasa-arvoa. Uuden lain aikana sitten Taka-Romppalan sosiaalitoimesta alkaen on annettava niitä adoptiolapsia sitten tasa-arvoisesti heteroille ja homoille. Nykyisen 4:n vuoden odotusaika tietysti pitenee kun ulkomaiset adoptiot loppuvat Brasiliaa lukuunottamatta. Muista homoliitot sallivista pohjoismaista ei ole meille adoptiolapsia tullut.

      Taitaa olla niin, että lain muutos vaikuttaa eniten juuri adoptiolapsia odottaviin pariskuntiin.

      pohnis tuossa totesikin, että ei siinä ole mitään pelkäämistä lapsen kannalta jos siellä kevätjuhlassa ylpeät isukit halailevat ja onnittelevat lastansa ensimmäisen kouluvuoden suorituksesta. Eihän tämmöinen voi johtaa lapsen kiusaamiseen kun eriävät mielipiteet on jo ihan laissakin kitketty pois.

      • KokemusK

        "aka-Romppalan sosiaalitoimesta alkaen on annettava niitä adoptiolapsia sitten tasa-arvoisesti heteroille ja homoille."

        Jos nuo homo- ja heteroparit ovat kaikin muin osin samanlaisia niin toki silloin näin. Adoptio-arvio on kuitenkin aina erillinen jokaisen pariskunnan kohdalla ja jokainen tapaus arvioidaan ihan omanaan. Eivät nykyäänkään kaikki pariskunnat ole samalla viivalla vaan joku arvioidaan sopivaksi ja toinen ei. Eikä tämä tule muuttumaan. Sopivuus arvioidaan aina lapsen parasta ajatellen.

        "Eihän tämmöinen voi johtaa lapsen kiusaamiseen kun eriävät mielipiteet on jo ihan laissakin kitketty pois."

        Eräviä mielipiteitä ei ole kielletty. Mutta kyllä sinäkin voit ihan itse miettiä hieman millaisia ennakkoluuloja välität lapsille. Vaikka itse miettisit päässäsi mitä, ei niitä ole pakko suoraa syöttää lapsille jos tietää että se voi saada vaikkapa sinun lapsesi kiusaamaan koulussa.
        Voit kyllä kertoa lapsellesi että et itse kannata perhemallia jossa on kaksi samaa sukupuolta olevaa vanhempaa mutta kertoa myös että sellaisessa perheessä eläminen ei ole sen lapsen vika ja että hänelle se on kuitenkin se oma perhe. Se ei siis ole mikään syy kiusata ketään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe