Hypomania masislääkityksen aloittamisesta

entiedäitsekään

Tuli toistamiseen masennuslääkityksen aloittamisen jälkeen hypomania (lievä). Edellisen kerran joskus 10 v sitten, silloin kun edellisen kerran kokeilin masislääkettä. Silloin oli kyllä selkeästi pahempi, kuin tämä syksyinen. Kahden masiksen välissä ollut vain suht pahoja ahdistusoireita.Papereihini on kirjattu edellisen hypomanian jälkeen alttius bipo-kirjoon. Jokohan dg kynnys ylittyy?!

Pitäisikö mun olla yhteydessä psykiatriini, teenkö hallaa ittelleni, jos jatkan SSRI:n syömistä?

5

149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Drugs R Us

      Vastaa itsellesi kysymykseen:
      Teenkö hallaa itselleni, jos otan elämänhuoliini?

      Jos huume voi olla avuksi, kun elämä potkii päähän, mutta kannattaisi harkita hieman lievempiä keitoksia kuin kova luokan hermomyrkky SSRI. Sinä päätät loppukädessä mitä terveysriskejä olet valmis elämälläsi ottamaan. Sinähän se olet joka fyysiset seuraamukset joka tapauksessa kantaa.

      Muista nyt kuitenkin, että SSRI/SNRI:den tiedetään aiheuttavat maniaa, jonka psykiatrit himoitsevat tulkita 'bipolaarihäiriöksi', johon psykiatrit antavat lähes poikkeuksetta elinikäisen neuroleptireseptin. Näinpä saattoi hyvinkin käydä juuri vähän aikaa sitten eräälle tunnetulle selostajalle, joten ole ainakin tietoinen mihin 'masennuslääkitys' ihmisten tilan monesti vie. Psykiatrisi ei osaa tai halua sinulle tästä kertoa.

      Jos tahdot vielä miettiä asiaa puolueettomasta näkökulmasta lukemalla alalla toimivien ammattilaisten näkemyksiä niin ehdotan, että vietät muutaman tunnin aikaasi esimerkiksi seuraavalla sivustolla: www.cepuk.org

      • grthrthtrth

        Juuri näin. Minulle tuli masennuslääkkestä hypomania joka sitten tulkittiin heppoisin käypähoito ohjeitten mukaan kaksisuuntaiseksi. Alkuperäistä paniikkihäiriötä ei edes yritetty hoitaa vaan alettiin lääkkeillä tehdä minua entistä sairaammaksi. Bentsoresepti olisi pelastanut tältä kaikelta ja olisin nyt luultavasti hyvässä kunnossa ja opiskelemassa jossain. Mutta lääkäreitten tehtävä on tehdä lääkeyhtiöille rahaa ja sitä ei tehdä tapeeksi millään 5e bentsopurkilla josta lääkeyhtiöitten patentit on vanhentuneet. Toki tämä kaikki tapahtuu erilaisten kiertoteitten kautta kuten juuri noitten lääkeyhtiöitten "tutkimusten" kautta saneltuihin käypähoito ohjeisiin joita "hyvät" lääkäri pitää ikäänkuin raamattunaan. Sitten meillä on gestapo eli Valvira joka voi ottaa lääkäreiltä jotka hoitaa potilaan kuntoon lääkäriluvan pois.

        Siitä päästäänkin siihen että lääkkeet on ostettava kadulta mikä ei ole omasta mielestäni turvallisempaa kuin syödä ne lääkärin määrääminä. Mutta kukin tavallaan. Paniikkihäiriöisille siis annetaan ymmärtää että lääkkeet on suotavaa ostaa kadulta jos halutaan ylipäätään opiskella tai käydä töissä.

        Suomen suurimmat ihmisoikeusrikkomukset tapahtuu psykiatrian piirissä. Erityisesti julkisen hoidon. Yksityisellä hoidetaan paremmin mutta se maksaa ja ei kaikilla ole siihen varaa.


    • MaxOpamox

      Mua alettiin pahan sekamuotoisen, paniikki, vietyä sairaalaan hoitaan heti opamox kuurilla 3 x 15 mg (5 viikkoa ja pois) sekä litoa päälle. En enää tästä lähtien säästä bentsoissa jos meinaa pukata jaksoa. Lääkärini kirjotti mulle reseptin, jolla saan halutessani opamoxia juuri tuohon 3 x 15 kulutukseen, jos tarve tulee. Eikä hän halua että syön ketiapiiniä, vaan että mennään alkuaineella.

      => bentsokuureilla saataisiin moni sairasjakso lievennettyä ja lyhennettyä. Näin sanoo mua hoitava lekuri, joka pitää neuroleptejä 'rajuna kamana'. Tasaajalla vain mikäli onnistuu ja bentsoa tarvittaessa.

      20 v diagnoosista

    • entiedäitsekään

      Olin yhteydesssä psykiatriini joka kommentoi, että SSRI:tä kannattaisi jatkaa varsinkin nýt. Etenkin jos minulla on ollut vauhtijakso niin on todennäköistä että tilani kääntyy hiljalleen masennukseen?!

      • Silmienavaaja

        Olet saanut psykiatriltasi apinan vastauksen. Ihanko itse osasi tuon päätellä?

        SSRI:t aiheuttavat tunnetusti mielialan luonnottoman ees taas sahaamisen ilman, että käyttäjä voi siihen itse enempiä vaikuttamaan. Havainnollistavana vertauskohteena voit käyttää vaikkapa alkoholin nousuhumala ja laskuhumala vaiheita. Nousun jälkeen tulee eittämättä lasku. Laskun voi välttää ainostaan ottamalla lisää ja lisää ja lisää. Lopulta lasku tulee kuitenkin. Mitä nopeammin lopettaa nostattamisen sitä pienempi tuleva "crash" on.

        Kari Tapiokin lauloi siitä jo vuosia sitten, että myrskyn jälkeen on pouta sää. Loogista.

        Kannattaa kahteen kertaan miettiä kuinka paljon luottaa psykiatreihin. Suosittelen kaikkia tutustumaan niin sanottujen psyykenlääkkeiden todellisiin vaikutuksiin ja seuraamuksiin aina omatoimisesti ja kyseenalaistamaan psykiatrien ajaman mallin rohkeasti. Alla olevalta videolta pääsee hyvin alkuun.

        https://www.youtube.com/watch?v=4R6MXO2j0V0


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1388
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1251
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1195
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1145
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      20
      1114
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1038
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1033
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1023
    Aihe