Pitääkö lahjasta pyytää kuitti

rippilahjakuitti

Ystäväni kotiin murtauduttiin ja varkaat veivät muun muassa lahjaksi saatuja koruja, perintötauluja yms. Vakuutusyhtiön nuori virkailija oli sanonut että varastetuista esineistä pitää olla kuitit. Voiko joku vakuutusyhtiö tosiaan vaatia tällaista?

8

3581

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • p-ska nakki

      Ei niistä mitään kuitteja tarvitse olla. Mutta vakuutusyhtiöllä on oikeus vaatia "riittävä" näyttö siitä, että tavarat olivat olemassa. Minä valokuvaan arvokkaimman irtaimistoni siten, kun ne ovat aidossa ympäristössä (taulut, levykokoelmat, vaatehuone...). Sen pitäisi riittää. Riitti ainakin 11 vuotta sitten, kun tällaisia todisteita silloin tarvittiin.

      Ne kuvat kannattaa tallettaa hyvään paikkaan, viedä vaikka duunipaikan koneelle.

      Vakuutusyhtiö ei käsittele sinua sinuna, vaan tilastollisena yksikkönä. Jos sinulla on jotain keskiarvonormista poikkeavaa (arvoesineitä, tms.), niin selvityspyyntö tulee varmasti. Jos toimistoduunarilta tuhoutuu pari pukua, asia on ok. Mutta jos tuhoutuu 6 hyvistä kankaista valmistettu mittapukua, niin silloin kysellään taas näytön perään. Nyt viedyt "lahjaksi saadut" korut ovat erityisen epäilyttäviä. Koruja, joista kukaan muu ei tiedä mitään. Ei hankintaaikaa tai -paikkaa, arvoa, ei mitään? Lienee selvää, että ne varastetut korut on merkitty murrosta tehtyyn rikosilmoitukseen?

      • hmmmmm

        Ja lopulta voi olla mahdollista, etteivät ne korut ole rihkamaa kummempia, eli arvokaan ei yhteensä oli paljon yli omavastuun.


      • uy7890+

        Kerrankin asiallinen vastaus.


      • rippilahjakuittti

        Hyvä vastaus, uskot siis että esimerkiksi perinnönjakokirja voisi riittää perityn omaisuuden osalta. Tuo korujuttu rassaa enemmänkin. Kaikillahan on muutama kultakoru kotona ja yleensä ne on just näitä rippi-, ylioppilas- tai valmistujaislahjaksi saatuja. Koko suku on nähnyt ne mutta arvoa ei tiedä muut kuin antaja. No, ennen oli sopimatonta antaa rihkamaa tai rahaa.


      • hmmmmm
        rippilahjakuittti kirjoitti:

        Hyvä vastaus, uskot siis että esimerkiksi perinnönjakokirja voisi riittää perityn omaisuuden osalta. Tuo korujuttu rassaa enemmänkin. Kaikillahan on muutama kultakoru kotona ja yleensä ne on just näitä rippi-, ylioppilas- tai valmistujaislahjaksi saatuja. Koko suku on nähnyt ne mutta arvoa ei tiedä muut kuin antaja. No, ennen oli sopimatonta antaa rihkamaa tai rahaa.

        No mitä kaikkea sinulta on varastettu? Mikä olisi tavaroiden yhteisarvo ja miten paljon se ylittäisi omavastuun, että kannattaako korvauksia hakea. Omavastuu voi olla 150-300 euroa. Ovatko korut erityisen arvokkaita rahassa? Mikä selvitys tahansa voisi asiaa selventää. Samaan hakemukseen pitää laittaa ihan kaikki mitä on viety, niin omavastuu ylittyy. Sun pitää arvioida niiden arvo mikä se olisi, jos vastaavan ostaisi nyt uutena ja oma vaatimuksesi.


    • fghj67890

      Mikä niiden rippilahjaksi saatujen korujen arvo on? Käytettyjen korujen hinnat ovat huomattavasti uusia edullisempia, yleensä korkeintaan n. puolet uuden vastaavan korun hinnasta.

    • ----------

      Kyllähän fakta on, että vakuutuskorvaukset maksetaan usein hyvinkin pitkälle luottamusperusteisesti. Jos talosi palaa, niin eipä siinä jää niitä kuitteja sen enempää kuin muitakaan todisteita palaneista tavaroista. Yleensä kuitenkin kaikki korvataan.

      Jos teille on yhden kerran murtauduttu, siitä on tietysti tehty rikosilmoitus, kadonneet tavarat ovat rikosilmoituksessa mainittu ja mitään erityisen poikkeavaa ei ole viety, niin todennäköisesti ne korvataan ihan ilman erillisiä todisteita. "Jokaisella" on varmaan niitä rippilahjakoruja jne. ja niiden arvo voi olla joitakin satasia, mutta ei kovin monia tonneja. Jos sinulta taas on viety kymmenien tuhansien arvosta koruja, niin sitten vaaditaankin jo todisteita. Ei välttämättä ostokuitteja, mutta edes valokuvia tms. Ja jos niitä murtoja alkaa tapahtua kerran kuukaudessa ja aina viedään koruja, niin silloinkin saattaa vakuutusyhtiö alkaa tekemään tutkintaa asiasta.

      Tee nyt ensin se vakuutuskorvaushakemus ja katso miten käy.

    • kuititon

      Harvalla lienee ostetuista tavaroistakaan mitään kuitteja tallella. Ei ainakaan minulla, hyvä jos takuuajan säilyvät

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      92
      4320
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      44
      4225
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      3996
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2837
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2531
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2108
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2094
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      195
      2013
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1659
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1442
    Aihe