Sts Euroopassa

Empivä

Oon miettinut vaihtoon lähtöä, mut nää jutut eri järjestöjen touhuista järkyttää. Koskeeko noi jutut Sts:n touhuista lähinna Jenkkejä...miten Euroopassa? Olin ajatellut jotain saksaa puhuvaa maata (Saksa, Itävalta) tai sit Irlantia. Sts kiinnostaa siks, ettei ne vaadi ihmeellistä kielitaitoa.

9

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Varoitan

      Sts:n Suomen toimiston tapa hoitaa asioita on siksi pöyristyttävä, että haluan varoittaa kaikkia tästä yrityksestä!!!

    • Kaikkiallasama

      Järjestöjen touhut eri maissa on suht samanlaista. Se on juuri järjestöjen ala-arvoisen toiminnan syytä, että homma kusee ja pahasti.

      • Epätodellista

        Sts ei vaadi ihmeellistä kielitaitoa eikä paljon muutakaan kuin rahat sinulta. Ota huomioon myös se, että Sts:llä on "tapana" myös lähettää vaihtareita kotiin " huonon koulumenestyksen takia", ja jos ensin ovat hyväksyneet sinut huonolla kielitaidolla tms.niin aina vaan helpompaa Sts:lle lähettää sinut kotiin jos hostperheesi osoittautuu törkeäksi. Toki Sts voi vain sanoa, että et menesty opinnoissasi tarpeeksi hyvin ja löhettää sinut kotiin vaikka koulu olisi toista mieltä. Näillä järjestöillä ei ole mitään moraalia. Epätodellisen törkeitä.
        Ylipäätään törkeää kohtelua nuoria kohtaan.


    • Varokaa, selvittäkää

      Better Business Bureau:n sivuilta löytyy tämmönen arvio/ asiakaskokemus! Järjestöt tekevät yhteistyötä keskenään ja eivät kovin mielellään mainosta yhteistyöjärjestöjään, ettei ihmiset voi ottaa selvää ja googlata etukäteen. KYSYKÄÄ JA GOOGLATKAA tarkkaan ne!

      Tässä myös erään äidin arvio Ciee:n ( sts:n yhteistyökumppani) toiminnasta!!
      "My child participated in a CIEE high school exchange program to Ireland. In Ireland, *** is CIEE's local partner that helps to administer the exchange program. I would strongly encourage all prospective participants and parents to deeply investigate CIEE and *** before making a decision to enroll in one of their exchange programs. Numerous aspects of the program were not as described by CIEE. CIEE and *** took little accountability for issues, and were more concerned with their own risk management. The host family did their best, but the infrastructure and support that CIEE and *** were paid handsomely to deliver were not provided as described. Ultimately, my child decided to end the exchange program early. We had paid for a full year. CIEE and ***, as part of their policy, do not issue any refunds, nor is accountability taken for their mistakes. CIEE's marketing and Web presence are sophisticated and present a positive image. Our experience was different. It was absolutely not worth the expense, and I would recommend parents look elsewhere for a program with more integrity. Their might be components programs within CIEE that are better managed, however, my sense is that the organization looks out for itself over the interests of its customers, children and their parents." CIEE issues, CIEE problems, *** issues, *** problems, *** review, CIEE review, CIEE experiences, CIEE recommendations, *** recommendations, CIEE customer review, CIEE student review, CIEE parent review, CIEE exchange review, CIEE exchange issue, CIEE exchange problems, CIEE high school exchange, CIEE Ireland exchange problems, CIEE.org review
      This customer had a NEGATIVE experience with this business.
      This customer WOULD NOT recommend the business to a friend, family member, neighbor or colleague.
      by Concerned parent on 31.1.2014 | Submit a Customer Review
      Was this review helpful to you? YesNo

      • Kaikkialla

        Nämä kokemukset ovat eri maista. Ei siis pelkästään USA.

        Tässä suomennos hienosta tiivistelmästä, jonka löysin "trygghetforutvekslingseleven"-blogista, jota pitää norjalainen äiti. Näin halloweenina aiheeseen sopien ajattelin laittaa vapaan suomennoksen tuosta edellisestä jutusta: " Ajattelin laittaa pienen listan tänä vuonna tietooni tulleista asioista. En mainitse järjestöjen nimiä, koska jotkut näistä järjestöistä aiheuttavat vakavia ongelmia juuri tällökin hetkellä. En myöskään mainitse maita, joissa vaihtarit oleilevat.

        Klassikko numero 1: Vaihtari on henkisesti häiriintynyt ja täytyy siksi lähettää kotiin mahdollisimman pian. Näissä tapauksissa häiriintyneitä asioita ovat tehneet isäntäperheet ta paikallisvalvojat. Tai järjestön edustajat eivät ole tehneet työtään valitessaan isäntäperheitä. Vaihtaria uhataan kotiinlähettämisellä.

        Klassikko numero 2: Vaihtari on ihan ......... ( täytä millä tahansa mieleenjuolahtavalla negatiivisella adjektiivilla). Näissä tapauksissa syy on yleensä sama kuin edellisessä. Vaihtaria uhataan kotiinlähettämisellä.

        Uskonnollinen painostus. Tämä johtaa helposti erilaisiin tilanteisiin, joissa vaihtaria syytetään syntiseksi ja vaihtarin käytöstä huonoksi. Vaihtaria uhataan kotiin lähettämisellä.

        Aluevalvoja ei päästä vaihtaria kouluun. Tämä johtuu usein siitä, ettei koulupaikkaa ole järjestetty. Vaihtaria uhataan kotiin lähettämisellä.

        Vaihtari sijoitetaan vaaralliselle asuinalueelle. Oli perhe sitten hyvä tai asuinalueensa edustaja niin vaihtari ( varsinkin tyttö) ei voi mennä ulos yksin. Vaihtaria uhataan kotiin lähettämisellä.

        Vaihtari sijoitetaan " väliaikaiseen" perheeseen, joka sattuu olemaan paikallisvalvojan koti. Siellä saattaa asustella kaksi, kolme tai jopa neljä muuta vaihtaria. Vaihtari ei saa omaa sänkyä tai paikkaa, jossa tehdä läksyjä. Vaihtaria uhataan kotiin lähettämisellä.

        Biologiset vanhemmat ovat löytäneet perheen, jota järjestö ei hyväksy. Vaihtari tarvitsee uuden perheen mm. yllä mainituista syistä. Vaihtaria uhataan kotiin lähettämisellä.

        Sitten asiat, jotka saavat minut itkemään. Vaihtari sijoitetaan huonon terveydentilan omaavan yksin asuvan isäntä"perheen" kotiin. Isäntä"perheen" sukulainen tulee "auttamaan" ja käyttää tilaisuutta hyväkseen häiriten vaihtaria ja käyttää vaihtaria seksuaalisesti hyväkseen. Vaihtari yrittää pyytää apua järjestöltä, mutta saa haukut päälleen ja hänet uhataan lähettää kotiin.

        Vaihtari sijoitetaan köyhään perheeseen. Perhe haluaa lainata vaihtarilta rahaa. Kun vaihtari ei lainaa heille rahaa, he syyttävät vaihtarin varastaneen heiltä suuren summan rahaa. Vaihtaria ei uskota vaan häntä uhataan kotiin lähettämisellä.

        Vaihtari ja tämän biologinen perhe maksaa isäntäperheelle rahaa. Sen lisäksi vaihtari joutuu itse maksamaan ruokansa. Kun he valittavat, heidät haukutaan maan rakoon. Vaihtari uhataan lähettää kotiin.

        Nyt lopetan tältä erää. Tämä käy aina vain masentavammaksi. Jotkut näistä vaihtareista ovat norjalaisia, jotkut muun maalaisia. Jotkut heistä ovat USA:ssa, toiset monissa muissa maissa. Mikä pahinta, heitä on tänä vuonna paljon enemmän ja nämä ovat vain ne , jotka ovat pyytäneet apua.

        Kyllä, suurin osa vaihtareista voi hyvin. Mutta ne, joilla menee huonosti, kokevat todella huonoja asioita. Sen takia teen tätä.toivoisin, että vaihto-oppilasjärjestöt parantaisivat tapansa ja hoitaisivat hommansa niin, että järjestöjen kautta vaihtoon haluavat nuoret voisivat tehdä sen turvallisin mielin."


    • Älä harkitse

      En todellakaan suosittele yhdistelmää sts ja "saksaa puhuvat maat". Kuullut ihan kauheita juttuja sieltä. Lapseni kaveri esim. joutui muutama vuosi sitten suoranaisen julkisen nöyryytyksen kohteeksi ja tietenkin nämä kaikenlaiset varoitukset niskassa ovat melkein kaikki vaihtarit siellä. Euroopasta tulevat ovat liian huono rahanlähde, joten heitä ei sinne oikein edes haluta.

      • Tuhoon tuomittu Sts

        Edellinen kirjoittaja on täysin oikeassa!
        Sts on mihin tahansa yhdistettynä varottava yhdistelmä!!!
        Lukemattomia esimerkkejä saatu niin euroopasta, muualta maailmasta kuin Suomestakin, missä viimeisimmästä Sts:n siivottomasta tempauksesta (vaihtarin aiheeton erottaminen) uutisoitiin pari päivää sitten.
        Toiminta Suomessa on yhtälailla härskiä, härskin ja moraalittoman maajohtajan luotsaamana.
        Tämä yritys palvelee ainoastaan ja vain omistajiaan!!


    • Sts:ään erehtynyt

      Sts on todella varottava yritys!!
      Hirvittävän paljon rahansa menettäneitä, ikäviä ja traumaattisia kokemuksia omaavia Sts vaihto-oppilaita!!

    • STS huonoin

      STS taitaa talla haavaa olla kaikkein huono maineisin vaihtarijarjesto. Kantsisko miettia jotain muuta jos kerran on pakko lahtea?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      59
      5869
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3717
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1988
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1799
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1219
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1027
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      53
      970
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      899
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe