Mykkäkoulu - miten eroon

Mitä tehdä - kärsivä

Mikä ihme miehinen piirre tai lieko sitten miehinen, mutta tässä tapauksessa kyllä, on tuo mykkäkoulu.
Mihin sillä pysitään ja miksi sitä hararstetaan.
No varmaan siksi,että kommunikaatio ei toimi ja ainahan nämä on kahdensuuntaisi juttuja, mutta jossain kohdin oma yrittäminenkin jo alkaa hiipumaan.
Toinen voi aloittaa mykkäkoulun ihan mistä vaan.
Jos yrität keskustella missä vika, niin keskustelua ei synny. Vastaukseksi voi saada vaan, että minun kanssa vaikea keskustella. Ja jos yrittää edelleen, että mikä vaikeaa, niin ei osata sanoa.
Tässä tilassa kun hän mököttää, hän on aiavna omissa oloissa ei keskusele minulle eikä lapsilleni, menee ja tulee miten sattuu, ei ruokaile yhdessä, katselee omassa huoneessa TV:tä.....
Tämä jatkuu keskimäärin kolme päivää ja tämänkään päätteeksi ei saa keskustella mistä se alkoi tai alkaa uusi mykkä koulu.
Jotenkin vaan mitta on täysi ja haluaisi parannusta tilanteeseen, mutta kun en tiedä mitä voin tehdä vai voinko mitään...vai onko ero ainoa oikea ratkaisu.
Kaikkein ihmeellisintä tässä on se, että näin ei ollut alkuaikoina. Tosin emme ole olleet naimisissä kuin vasta noin kolme vuotta.
Tässä kärsii kaikki oma terveys, lapset ja ilmeisesti myös mies.
Aika loppu ollaan...

19

271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiiratulessa$

      Tuollainen on ikäänkuin luovuttamista ja eräänlaista vallan käyttöä. Tuhoavaa käytöstä joka ei paranna asioita. Taustalla voi olla tyytymättömyys suhdetta tai omaa elämää kohtaan. Joka tapauksessa kuulostaa henkiseltä väkivallalta koska olisi ihan sama jos mies joisi kolme päivää jos käyttäytyy lapsia kohtaan samalla tavalla. Olet todella voimaton jos mies ei halua muuttua tai yrittää parantaa suhdettanne. Taustalla voi olla myös henkinen sairaus tai uupumus. Mykkäkoulun alkaessa voisit tehdä jotain repäsevää. Jos mahdollista lähde lasten kanssa mummolaan tai ihan mitä vaan.

    • parlez

      Mykkäkoulu on henkistä alistamista ja vallankäytöä. Hae apua. Ei todellakaan miehinen piirre vaan heikon reppanan selviytymiskeino.

      • kdnns

        Tiedän naisiakin jotka käyttävät tuota tapaa. Se on henkistä väkivaltaa pahimmillaan koska suhde perustuu vuorovaikutukseen. Ja jos ei puhuta, mikään ei selviä.


    • Mitä tehdä - kärsivä

      Kyllähän sitä kaikkia vaihtoehtoja on tullut mietittyä, mutta perusluonteelta ensimmäisenä vaihtoehto ei ole luovuttaminen vaan asioiden selvittäminen. Tosin jossain kohdin varmaan täytyy myöntää itselleen epäonnistuneen tässä suhteessa ja vain luovuttaa.
      Jos siis näissä tilanteissa odotan, että toinen osapuoli yrittäisi jotenkin lähestyä tai tehdä elettäkään asianselvittämiseksi, niin sitä aikaa ei tule.
      Itse olen jo monet itkut ja pahat mielet aiheesta saanut, mutta tuntuu siltä että kohta olen itsekin jo siinä tilanteessa, että edes itku ei tule. Tätä myötä minusta tulee vain kyyninen ihminen ja en pysty osoittamaan iloa lapsille, jos annan tilanteen näin jatkua.
      Vaikka sitä toivookin ihmeen tapahtuvan ja tilanteen kääntyvän hyväksi…
      Järki ja tunne ei kulje näissä asioissa aina käsikädessä.
      Yritän myös miettiä välillä sitä, että miksi en vaan luovuta ja miksi muka rakastan häntä edelleen huolimatta hänen käytöksestä…onkohan tämä enää edes rakkautta ??

    • 4 + 2

      Kyllä miehellä on nyt joko joatin henkistä ongelmaa (uupumus, masennus) tai sitten on tosissaan rakkaus kuollut, ei tuo muuten ole selitettävissä.

    • parlez

      Jossain vaiheessa kannattaa myöntää itselleen, ettei tuosta tule mitään. Ei asioita voi selvittää, jos toinen ei suostu puhumaan vaan kieltäytyy kommunikoimasta.

      Toivomalla ei mikään muutu, eikä tuntemasi tunne taida olla rakkautta, vaan tottumusta ja pelkoa uuden edessä.

      sano suoraan, ettei moinen peli vetele ja jos tavat eivät muutu, lähdet.

      Onko tuo mykkäkoulu ollut alusta lähtien kuvioissa? Yhteiset lapset vai sinun lapsesi?

    • Mitä tehdä - kärsivä

      Niin toki näitä asioita on tullut ajateltua ja mietittyä joka kantilta vähän liikaakin.
      Tietysti tuo rakkauden loppuminen minullakin ensimmäisenä mielessä on ollut, sillä ei henkilö voi minun mielestä rakastaa toista, jos hän ei halua selvittää ongelmia ja pyrkiä siihen, että kaikilla olisi hyvä olla kotona.
      Mutta ihan kaikki ei täsmää… miksi hän sitten edelleen roikkuu luonamme (lapset siis vain minun) jos meidän luona ei ole enää rakkautta. Olen myös kysynyt häneltä rakastaako hän vielä ja on kertonut, että tämän suhtee ei ole tapahtunut muutosta. Välillä (harvoin) hän sitten avautuu ja pahoittelee vaikeaa luennettaan.

      • Pikainen analyysi

        Miehelläsi on siis vaikea luonne... tuo puhumattomuus, mykkäkoulu on tuttua minullekkin. Oma äitini harrasti sitä, ja avomieheni. Heistä molemmista sanoisin, etteivät he arvostaneet minua. Eivät ollenkaan, julmaa mutta totta. Olin vain jokin välttämätön paha, joka ei osannut tehdä mitään oikein.

        Sinun tapauksessasi miettisin, haluaako miehesi olla luonanne vain sen takia, ettei kukaan muu huoli vaikean luonteen takia ym. Passaatko sinä häntä, teet hänen elämäsi helpommaksi? Miehille sana rakkaus ei aina merkitse samaa, kuin naisille. Jaksamisia kuitenkin :)


    • 71-8pv / 66

      Olen aikanaan kuvitellut "mykkäkoulun" olevan ajattelun hitautta tai päättämättömyyttä mutta ilmeisesti siinä on jotain vakavampaa takana.

      Ajattelun hitaus? Hiljaiseksi mennyt osapuoli miettii tarvitsemansa ajan miten vastaa, ottaa kantaa tai ratkaisee tilanteen.

      Meillä puoli tuntia on jo pitkähkö miettimisaika ja niitäkin esiintyy erittäin harvoin.

      Kirjoituksesi vaikuttaa uskottavalta vaikka olisi liioiteltukin.
      Itselleni tilanne on niin outo, etten pysty ymmärtämään sitä mutta vaikuttaa toivottomalle.
      Täytyyhän sen per hanan ukon kertoa, että mikä sitä kyntelöittää!
      Hoitoon, terapiaan tai johonkin!

    • Mitä tehdä - kärsivä

      Niin olenhan tuota terapiaakin ehdottanut, mutta se on kuulemma vain ajan ja rahan haaskausta ja rahoille löytyy parempaakin käyttöä.

      Ja tuohon edelliseen, niin varmaan myös passaan; teen ruuat, siivoan, pesen pyykit...
      Jos joskus näistä erehdyn mainitsemaan, että voisiko hänkin osallistua (toki osallistuu joskus ja siivoamiseen melko usein), niin vastaus on, että en ole miksikään kodinhoitajaksi tullut..olisit hankkinut sellaisen.

    • miesseli1221

      Mykkäkoulu on passiiviagressiivinen tapa estää hyvä kommunikointi. Luulisin että yleensä on kyse siitä että tilanteeseen ei ole taitoja reagoida toisin koska tunteet ”kiehuvat yli”. Syitä tilanteeseen voi etsiä molemmista osapuolista.

      On tullut omien ongelmien selvittelyjen yhteydessä luettua aika paljon kirjoja. Tässä tulee mieleen Gottmanin kirjat, jossa hän mainitsee neljä tuhoisaa tapaa konfliktitilanteissa. Onnellisissa ja onnettomissa suhteissa on suunnilleen yhtä paljon ratkaisematonta konfliktia. Ero on siinä miten niitä käsitellään.

      Nämä neljä huonoa tapaa on:
      (The four horsemen)
      -Kritiikki (criticism)
      -Puolustuskannalla oleminen (defensiveness)
      -Halveksinta (contemt)
      -Mykkäkoulu (stonewalling)

      Kaikki tekee näitä, mutta jos niitä oppii tunnistamaan niin asiat voi myös saada paremmalle tolalle. Jokaiselle näistä kohdista löytyy jonkinlainen ”vastamyrkky”.

    • Mitä tehdä - kärsivä

      Jotenkin nuo kaikki neljä kuvaamaasi huonoa tapaa kuvastavat liittoamme.

      Olen täysin tietoinen, että syy tilanteeseen on molemmissa osapuolissa ja niinpä olen pyrkinyt selvittämään mikä menee pieleen ja mitä pitäisi tehdä toisin, mutta kun ei tästäkään juttua saa.

      Juuri tuo tunteiden kiehuminenkin on tuttua siipassa.

      Laitatko vielä paremmin tietoa tuon (tai jos useampia hyviä niin kaikkien) kirjan nimestä, haluan ehdottomasti lukea.

      Olisi enemmän kuin mukavaa löytää "vastamyrkky"

      • miesseli1221

        Heippa,
        Tässä yksi USAlainen marriage counselor käy aika hyvin läpi nuo Gottmanin keksimät "four horsemen": http://www.acouplesplace.com/Gottmans_Four_Horsemen_are_Divorce_Predictors.html

        Tarkemmat selostukset löytyy esim. John Gottman / The Seven Principles For Making Marriage Work

        Tuo on mielestäni suositeltava kirja tietyin varauksin. Se on ensinnäkin hieman sekava. Jos esim. kirjaa selaamalla haluaa etsia mitkä nuo 7 periaatteet ovat niin ei onnistu. Kaikki tieto on piilotettu niin hyvin että pitää lukea koko kirja. Toinen minua ärsyttävä piirre kirjassa on kirjoittajan tyyli pönkittää itseään ja haukkua kilpailijoita. Amerikkalaista. Muuten hyvä kirja ja paljon asiaa!
        Miesseli1221 arvio : **** neljä tähteä viidestä. :)


    • Mitä tehdä - kärsivä

      Kiitos!

      Täytyy perehtyä aiheeseen, vaikka tuskin tähän tapaukseen saa enää mitään apuja...aika umpikujalta näyttää :(
      Varmasti tulossa melko tuskainen joulu varsinkin jos tässä päädytään vielä eroon :(

      Ihan mielenkiinnosta kysyisin mistä oma mielenkiintosi aiheeseen omista kokemuksista vai työhön liittyen ja onko ollut apua?

      • miesseli1221

        Onnea umpikujan kanssa. Ehkä sieltä joku polku eteenpäin löytyy jos tarkkaan tutkii kaikki vaihtoehdot!

        Oma mielenkiinto lähti aikanaan pelkästään omasta tilanteesta. Ammatillisita kiinnostusta siis ei ole, ainoastaan kiinnostus oppia miten elämässä voisi selvitä eteenpäin ja jopa nauttia siitä.


    • Mitä tehdä - kärsivä

      Niinpä...
      Tuota olen yrittänyt pitää omanakin mottona, että elämästä pitäisi pystyä nauttimaan niin kauan kuin sitä riittää. Ikinä ei tiedä mikä onkaan viimeinen päivä. Aika turhaa riidellä jostain olemattomista pikkuasioista, kun toisilla on ihan "oikeitakin ongelmia"
      Elämä on jo itsestäänkin välillä riittävän vaikeaa kaikkine odottamattomine sairauksineen jne, kun tämän vain saisi pidettyä mielessä ja osaisi nauttia pienistäkin elämän iloista.

    • BEM

      Olen samaa mieltä, että mykkäkoulu ei ole reilua, mutta inhimillistä.

      Naiset ovat miehiä lahjakkaampia kielenkäyttäjiä ja verbaalisesti paljon lahjakkaampia.

      Oma exäni voitti minut sanasodassa, vaikka olisi väittänyt maata litteäksi. Häneen eivät tehonneet mitkään järkiperusteet, vaan asia saatiin aina jotenkin pois alkuperäisiltä perustuksiltaan ja lopulta tulos oli, etten kuulemma rakastanut häntä ja olin muutenkin täysin epäkelpo niin miehenä, kuin rakastajana jne.

      Miesten perinteinen tapa ratkaista erimielisyydet on aina ollut väkivalta, mutta nykyään sekään keino ei ole käytettävissä, joten mitä jää.

    • Alistumaton

      Luulempa, ettei vastausta kysymykseen ole mahdollista esittää tuntematta suhteenne dynamiikka.

      Meillä vaimolla on ollut tapana käyttää ns. "lyödä jauhot suuhun" ja "hajota ja hallitse" tyyppisiä metodeja sekä tuomitsemista vastuuttomaksi että keskeyttämistä aseena keskustelu ja riita tilanteissa.

      Lisäksi hänen voimakas tarve hallita ja voittaa väittelyt ovat johtaneet "likaisten" keinojen käyttöön, missä pyritään vaikuttamaan tunteisiin latelemalla loukkauksia ja törkeyksiä. Siten hän pyrkii häiritsemään toisen vastauksia pakottaen tämän puolustus kannalle. Tähän kun lisätään, että kun olemme keskustelleet jostakin ilman konsensusta, vetoaa hän myöhemmin, että tästähän sovittiin!?

      Pahimmillaan on hän kertonut mitä mieltä olen ja kuinka väärässä se on, riippumatta mitä mieltä itse olen. Tämä on hyvin pitkälle kehittynyt metodi, missä toista osapuolta ei enää tarvita, kuin olemaan paikalla. Ja lopputulos on taattu ja se on aina hänelle mieleinen.

      Em. seikkoihin vedoten usein poistun paikalta ja olen vaiti, mutten periksi antaen. Tilannetta voisi siis kutsua mykkäkouluksi.

      Näin siis meillä.

    • Mitä tehdä - kärsivä

      Niin kuten jo muutamia kertoja olen itsekin maininnut, niin asiat eivät suurimmaksi osaksi ole yksipuolisia vaan molemmilla on usein vaikutusta asiaan. Tässä asiassa, kuten yleensä muissakin tilanteissa, ainakin pyrin olemaan myös itsekriittinen...välillä ehkä liikaakin. Toki olen moneen kertaan näissäkin tilanteissa mennyt itseeni ja pyrkinyt sitä kautta miettimään miten voisin omaa käytöstäni parantaa, mutta luonnollisesti se ei pelkästään auta.

      Myös se, että kiukuspäissään tai mikä tila sitten onkaan latelee ilkeyksiä tai toista loukkaavia juttuja, niin en koe sitä kovin mielekkäänä ja rakentavana keskusteluna.

      Vaikeita asioita kaiken kaikkiaan, mutta olisi mukava kehittyä itsekin myös ihmisenä ja pystyä välttämään moiset tilanteet, joko sitten muuttamalla omaa käytöstään tai toivoa niin myös toisen tekevä...jotenkin kompromissi juttuja.
      Onhan sitten tietysti niinkin, että kaikki vaan ei varmasti tule kaikkien kanssa toimeen vaikka kuinka yrittäisi, mutta enemmän minusta on kuitenkin siitä kyse onko halua yrittää.

      Bem mainitsi sanasodasta...jotenkin vaan haluaisi, että tinateet ei ole sotaa ja keskustelulla yritettäisiin löydä jauhot suuhun vaan että se olisi molemmin puolista kommunikaatiota. Ei keskusteluja sillä voiteta kumpi antaa nokkelamman letkautuksen, mutta tähän hän se välillä menee elämässä.

      Mukavaa, että näinkin moni on jaksanut ottaa tähän keskusteluun asiallisesti kantaa..kiitos siitä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1821
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1734
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1642
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1541
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1518
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      20
      1409
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1405
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1212
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe