Isä Kuoli 3.12.2014 yöllä sairaalaan...

IsänKuolema...

Sain tiedon yhtäkkiä äidiltä kun hän näytti kauhistuneelta (isä ja äiti eronneet)
Niin kysyin äidiltä useasti et no selitä nyt! ja äiti sanoi että isäsi on menehtynyt viime yönä sairaalassa...
olen 14v ja onko tätä tapahtunut kenellekkään muulle? 14 vuotiaana? tämä on meinaan aika rankkaa...
Viimenen kerta kun kuulin isin äänen oli 28.11.2014 illalla kun isi soitti ja me naurettiin...

Isällä oli siis 2 luokan diabeettes ja sain tietää siitä aika jotenkuten myöhää mutta tiesin että aika on lähellä kun isi sanoi sitä et se on laihtunut 20kg koska sen piti laihduttaa että se ehkä selviäisi siitä... Mutta näin ei näköjään käynnyt... ja tiesin sen siitä et aika on vähissä koska ketään ei voi laihduttaa noin 20kg 3viikossa pelkällä ruokavalion vaihdunnalla...

Haluaisin vaa soittaa isälle ja sanoa taas kerran moi... onko mitään keinoja/vinkkejä miten lopettaa suru? hillittää sitä? jotenki psyykkaa tai jotai?

rankemmaksihan tämän tekee se että nyt on kuollut mulla 3 todella läheistä henkilöä 3 vuoden aikana... äidin sisko, tärkeä sukulainen meille ja nyt isä...
en ole ikinä viellä itkenyt mutta tänään aloin miettiä näitä asioita ja tuli kyllä myöntämättä tippa tai kaksikin... (viimeksi itkin 6-7 vuotiaana)

Lähetin juuri isälle kännykällä viestin siitä että hyvästi ja kiitos kaikesta...

Kiitos että jaksoit lukea ja muistakaa kommentoida VAIKKA jos on vain 1 PIENI asia joka saattas auttaa niin se saattaa olla suuri mulle...

6

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei 14-vuotias

      Myötätuntoa sinulle ja otan osaa suruusi, haluaisin jakaa suruasi. Olisit varmasti tarvinnut isää vielä paljon ja monta kertaa. Juuri nyt sinulla on varmasti se tunne, että tämä ei voi olla totta, näin ei voi käydä minulle ja minun rakkailleni.

      Suru lähtee vain suremalla. Ja suru kestää aikansa. Minusta on hyvä, että osaat itkeä. Se on hyvä merkki. Toivon, että sinulla on läheisiä ihmisiä, joiden kanssa voit puhua ja jakaa surua ja kaipausta. Ja ihmisiä, joiden kanssa voit itkeä yhdessä.

      Viestissäsi oli joitain hyviä asioita. Sinulla on äiti, hän varmasti pitää sinusta huolta. Juuri nyt tarvitset huolenpitoa ja sitä, että saat vain olla pikkutyttö. Ota tuo huolenpito vastaan. Sinulla on ollut hyvä isä. Sinulla on varmasti monta syytä olla kiitollinen siitä, mitä olet isältä saanut. Ehkä juuri nyt tuota kiitollisuutta et voi tuntea. Mutta ehkä senkin aika tulee.

      Olet kuitenkin nuori ihminen, sinulla on elämä edessäsi, paljon uutta ja hyvää tulevaisuudessa. Juuri nyt on surun aika, mutta kun olet aikasi surrut, elämään mahtuu taas jotain muuta.

      Toivon sinulle voimia tähän vaikeaan vaiheeseen elämässäsi
      Päivi-pappi Hämeestä

    • Suru on hyvä asia

      Moi! Surullista (ja kamalaa) kuulla tuo... :'( Minulta kuoli tänä vuonna sukulainen (en kuitenkaan ole menettänyt vanhempiani ja toivon ettei niin tapahdukaan), ja olihan se ensin järkytys että miten niin on voinut tapahtua, sitten kesti jonkun aikaa ennen kuin oikeasti pystyi itkemään... Edelleenkään sitä ei vain pysty tajuamaan, että hän on pois... Tämän lisäksi minulla on pelko oman lemmikin (koiran) kuolemisesta, ei sitä välttämättä tapahdu, mutta pelkään sitä, koska se tulisi olemaan minulle rankkaa, koira kun on meillä ollut jo monta vuotta... Ja siitäkin sitten tulee perheenjäsen... :(

      Sellainen neuvo minun on nyt pakko sinulle antaa, että itke kun itkettää. Surua ei voi lopettaa, varsinkaan silloin, kun juuri on tapahtunut jotakin tuollaista. Itkeminen ja suru eivät ole huonoja asioita, vaan useimmiten itku helpottaa oloa ainakin jonkin verran. Suru ei koskaan lähde sisältä lopullisesti, mutta et sinä varmaan koko elämääsi itke. Siihen vaikuttaa hyvin paljon se, annatko itkun tulla ulos nyt, aina silloin kun tuntuu ettei kestä enää. Itse itken vaikka omassa huoneessani tai ulkona jossain kaukana muista ihmisistä, jos ei muuta. Itseäni itku helpotti jonkin verran, ja nyt vain minun on vaikea tajuta että joku elämästäni on poissa, kun hän mieleeni tulee. Ja myös uniin yöllä. Itse olen 15-16v, joten on tämäkin minulle kamalaa. Sinulle varmasti vielä rankempaa, koska olet vasta 14. Mutta monille muillekin on käynyt noin, sinä et ole ainoa. Muuten, en yleensä ole tottunut lohduttamaan ihmisiä hirveän paljoa (koska en ole "tavannut" ketään joka olisi menettänyt jotakin noin tärkeää), mutta toivon koko sydämestäni, että tämä auttoi sinua edes vähän!

    • otan osaa suruusi

      Kyllä isä varmasti viestin sai. Taivaan enkelit ovat sen hänelle viestittäneet, niin uskon. Sinulla on nyt kova juttu kun monia rakkaita on lähtenyt lyhyellä aika välillä.
      Kyyneleet ja itku helpottaa jos ne tulee. Puhuminen ja surun jakaminen silloin kun kokee oleva tarvetta puhua. Myös kirjoittaminen päiväkirjaan helpottaa.
      Jos suru käy liian raskaaksi ja ylivoimaiseksi, niin alussa lieveällä lääkityksellä voi helpottaa. Mene juttelemaan kouluterveydenhoitajan kanssa, jos ei ketään toista sopivaa ihmistä ole.
      Yritä myös pitää kiinni normaalista arjesta: koulu, harrastukset ja kaverit, jotta elämä jatkuu. Pääsetkö osallistumaan hautajaisiin.
      On kiva, että teillä oli kivaa ja hauskaa viimeisen kerran isän kanssa.

    • Dar Jeeling

      Otan osaa suureen suruusi. Oma isäni kuoli myös ollessani 14 vuotias, siitä on aikaa jo vuosikymmeniä mutta silti muistan sen valtavan surun kun tiesin että isä on lopullisesti poissa.
      Surua ei voi lopettaa eikä hillitäkään - se kestää oman aikansa, eikä sen kiirehtimiselle ole mitään tarvettakaan. Joskus tulevaisuudessa suru on helpompi kantaa ja hyvät muistot isästä on sinulla aina mukanasi.
      Voimia sinulle!

    • 6+12

      Hei, onpa raskas tilanne. Otan osaa suruusi ja olen pahoillani.

      Aikaisemmat vastaajat kertoivat oikeita asioita. On hirveän raskasta kuulla, että suru lähtee vain suremalla. Itse toivoin että siihen olisi pikaratkaisu, muttei ollut.

      Sellaisen haluaisin muistuttaa, että kun suru painaa lujasti, niin älä jää yksin, jos suru tuntuu painavan liian lujasti. Apua saat koulusta terveydenhoitajalta tai kuraattorilta. He ymmrätävät surun käsittelystä ja siitä miten noin raskaan tilanteen kanssa pärjää. Sitten toki on perheneuvolaa ja netissä monen laisia auttavia tahoja kuten MLL.

      Elämä ei aina ole reilu paikka, mutta iso ja kaunis tämä maailma on.

    • Totta/rakkaus

      Tyttö kulta, lämmin osanottoni suruusi. Minunkin isäni kuoli samana päivämääränä, mutta 29 vuotta sitten. Olin silloin nuori tyttö. Isäni oli aina ollut minulle hyvin rakas ja läheinen. Suru hellittää kyllä, elämä voittaa. Näin on elämän laki nuorelle ihmiselle. Isäsi elämä jatkuu sinussa; isäsi on sinussa. Kaikki hyvä, mitä elämässäsi itsellesi teet, teet myös isällesi.

      Isäsi pysyy lähelläsi, sydämessäsi koko elämäsi. Raamatussakin sanotaan, että ...suurin niistä on rakkaus. Rakkaus on ikuista.

      Tyttö kulta, isäsi on rajan tuolla puolen. Hän ei ole jättänyt sinua. Sure sinä surusi, aika tuo helpotusta, ja isäsi pysyy lähelläsi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6353
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4086
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2506
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1990
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1478
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe