Minkä arvoinen on Zetor 25A

Suolahti

Minkä arvoisena pidätte näitä Zetor 25A traktoreita?

Sekä yleensä 50-60 luvun traktorit? Taitaa näillä olla vain sellainen muistelu arvo. Työkäyttöön niistä ei juurikaan ole, perälana ei taida kovinkaan hyvin perässä tulla. Näitä taisi ostaa eniten eläkkeelle jääneet ukot, jotka ovat olleet nuoria 50 vuotta sitten. Nyt markkinat on täynnä. Seuraavalla sukupolvella on muut kiinnostuksen kohteet. Eli noiden hinta taisi olla tapissa 5-10 vuotta sitten. Nyt sitten hinta tasottuu vähitellen 1500 euron päältä ajettavan ruohonleikkurin tasolle.

9

1754

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Armoton totuus

      Suhdanteet vaihtelee traktoreidenkin kohdalla. Omassa lapsuudessani 1960-luvulla Zetor 25A ja 25K traktorit olivat kuin ruplan rahoja siihen aikaan, eivät ne väärää rahaa olleet, mutta ei niitä vapaasti vaihdettu. Usein nämä Zetkat hyytyivät navetan taakse nokkospöheikköön taikka romumies sai ne jotenkin kuorma-autonsa lavoilleen. Romumiehetkin karsastivat näitä, vaikea kuljettaa huonoilla kuorma-autoilla.

      Vaan Temmeksen miehet sen sitten oikeasti tekivät, että Zetor 25A ja 25K mallit nousivat arvoonsa, jopa alkoivat Zetkan raadot liikkua ja navetan taakse unohtuneet kalmistot kaivettiin esille. Markasta euroon siirryttäessä monelta unohtui vielä kertolaskukin, joten hinnat kihahtivat svääreihin.

      Oikeastihan näillä Zetkoilla ei traktorina ollut juuri tekoa, kauppa kävi ainoastaan, kun Fordson Majoria ja Fergusonia joutui jonottamaan vuodenkin ja Zetor 25A taikka 25K oli heti saatavilla. Useimmille ne olivat kuitenkin pettymys ja merkki vaihtui aika nopeasti, jos vain löysi ostajan Zetkalleen. Lopullinen niitti oli, kun v. 1957 traktoreiden tuontia vapautettiin Zetkojen kauppa hyytyi täysin ja kuvastaneen traktorin käyttöön liittyviä ominaisuuksia. Monelle Zetka jäi pyörittämään jauhomyllyä ja puimakonetta, eli maamoottorin asemaan, kun peltotöistä niillä ei tullut juuri mitään. Pienet pyörät ja suuri paino olemattoman moottoritehon kanssa oli sellainen yhdistelmä, että hyväkuntoisia Zetkoja meni romuksi surutta.

    • Zetor25A

      On se arvokas, jos niin haluaa. Yksi täkäläinen laittoo Zetor25A:n kunnostukseen 12000 ekkeriä, en tiedä oliko siinä jo raadon hinta samassa. Mutta olipa Zetka myös kuin Brnon tehtaan liukuhihnalta Tsekistä ulosajettu. Temmeksen miehet teki mahtavan uroteon, kun pelastivat Zetkan maineen. Suosittelen Zetkamiesten pörssiin listautumista lämpimästi. Pörssissä kun on huonompaakin "höppispöppistä" kuin nämä Zetkat ja Zetka-miehet olisi.

    • Arvokkaita ovat

      Hintapyynnöt liikkuvat 2000 - 6000 e paikkeilla, eri asia on sitten, millä hinnalla kaupat syntyvät...

    • traktt

      Kyllähän se on että jos on traktoria ostamassa monipuoliseen käyttöön niin tiivis hyvä ohjaamo lämmityslaite / puhallin tärkeimpiä ominaisuuksia. Voi käyttää kelistä riippumatta , vaikka tulojen hankinnassa.

      hytittömien traktoreiden kysyntä vähenee kokoajan joka painaa samalla hintoja alas.

      • Armoton totuus

        Hytittömillä traktoreilla nimen omaan on se kysyntä näihin huru juttuihin ja hytillisillä ei siinä hommassa ole mitään tekoa. Oikein sielua riipi, kun katselin nettikone.com sivuilta vanhaa 50-luvun bensa fordia, joka oli rääkätty hytillä, mikä pyhäinhäväistys!

        Vaan kyllästymispiste lienee jo saavutettu Zetkojen kohdalla aika pitkälti, vaikka hyvä paukutin onkin huruajoon. Sopii just kesäretkiin kokoontumisiin ym. loton vientiin kioskille, jos joku vielä vaalii siinäkin perinteitä, eikä pelaa netin välityksellä lottoa.


    • kiisseli 2x4

      Aikansa kutakin. Nostalgia maksaa, mutta luultavasti raja on nyt tullut vastaan. Lähinnä noita traktoreita on ostettu postin hakua varten ja sitten tuollaisella voi viedä roskapussin aluekeräys pisteeseen. Jokainen tuollaisesta haaveilevalla vaan alkaa olla tuollainen. Uutta kysyntää ei enään tule. Osa ostaa 2 tai kolmannen varaosiksi. Hinta kun on vaikka 4000e, niin monella on houkutus ostaa sillä rahalla vaikka avokupla. Sillä voi sitten ajella lapsetkin. Traktori on vähän sellainen eläke ukkojen juttu.

    • Tästäkö-tästäkö

      Meinaan valiastaa Zetkan pietareiden ja tienvarsien niittämiseen. On meinaan hommattuna voimansiirto väliniittokonetta varten. Teränraato oli sevverran kepulis kunnos, notta pitää teherä se uusiksi. Kyllä sillä kesällä voii kirkkohonki mennä ja on sellaasella vihiittyä pariaki viety. Niin ja pitäähän ne takkapuutkin tehdä klapisirkkelillä. Vain mielikuvitus on rajana.

    • eturatas

      Traktoreiden kysynnässä on tapahtunut ns. pappatunturi ilmiö. Aluksi keski-ikäisten joukossa joilla talovelka maksettu oli hauskaa ostaa pappatunikka ja kunnostaa se. Nykyisillä talovelan loppuun maksajilla ei ole tunnesidettä tunikkaan.

      • Nostalgiaa kullekin

        Nykyiset talovelan loppuun maksajat kunnostaa pimppimallin corollaa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      276
      2974
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      76
      1538
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      36
      1270
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1190
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1187
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1077
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe