Työttömyysetuudella opiskelu?

melkein sh

Onkohan täällä ketään aikuista, jolla olisi evätty työttömyysetuudella opiskelu? Tai niitä jotka ovat sen saaneet, mitä perusteluita laitoitte.

Olen hakenut sitä sairaanhoitajaopintojani varten, koska olen jäämässä työttömäksi. Mietin vain, että onkohan usealla tullut hylkäävä päätös. Ressaa niin odotella päätöstä kun koulu alkaa jo tammikuun alussa eikä rahoituksesta ole tietoa.

11

272

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nopsis

      Kelan opintotukihakemus sisään heti! Omaehtoinen työttämyysetuudella opiskelu ei ole tavallista. Hylkäävä päätös on todennäköisempi kuin myönteinen.

      • Odottele vaan

        Kyllä mulla on tuttuja jotka on saanut myöntävän päätöksen. Tärkeintä on se että opiskelu lisää työnsaantia. Hylätty on jos on esim. saman alan koulutus jo olemassa ja haluaa vain jatkokoulutusta.


    • melkein sh

      Mitenkähän on kun opiskelisin lähihoitajasta sairaanhoitajaksi... Ihan eri tutkintohan tuo uus on, kun korkeakoulu on kyseessä.

    • Minä

      Vähän epäilen, ettei onnistu. Lähihoitajan papereillakin kun varmaankin melko helposti työllistyy. Tuo työttömyysetuudella opiskelu on tarkoitettu niille, joiden on vaikea työllistyä ilman mitään ammattikoulutusta tai joiden ammattitaito on vanhentunut. Tai jos ei esim. terveydellisistä syistä voi vanhassa ammatissaan jatkaa, mutta Kela ei kuntouta.

    • melkein sh

      Tällä alueella en ole työllistynyt lähihoitajana. Vuoden aikana 15 eri työsopimusta. Tätä ei jaksa. Sairaanhoitajista huutava pula.

    • Odota päätöstä

      Ymmärsinkö viestistäsi oikein, että et ole vielä saanut TE-keskukselta minkäänlaista päätöstä, vaan stressaat etukäteen? Ihmisethän sielää TE-keskuksessakin niitä päätöksiä tekee, mutta jos täytät työttömyysetuudella opiskelun kriteerit, niin veikkaisin, että saat myönteisen päätöksen.

    • viisviisviiss

      Sieltä voi tulla ihan hyvin myönteinenkin päätös. Mutta jos ei, niin et sinä ihan kuusessa ole. Opintotuki Kelalta ja keikkaa tuntuisi löytyvän opintojen oheen. Pitäisit vaan huolta, ettei tulorajat pauku. Katso kuitenkin ensin rauhassa tuo toinen kortti. Elämässä asioilla on taipumus järjestyä.

    • iuwj

      Hei
      Eli omaehtoinen opiskelu joka tapahtuu omalla ansiosidonnaisella, sinun täytyy muistaa että sitä maksetaan vain 500 arkipäivää ja tietääkseni sitten tippuu kelan peruspäivärahalle. Eikös Sairaanhoitajan opinnot kestä noin 3,5 vuotta, eli 903pv. Mieti että pärjäätkö sitten sen 500 päivän jälkeen ettei koulutus jää kesken! Kannattaa kokeilla hakea siihen päätös työvoimatoimistolta, läpimeno riippuu paljolti siitä miten työllistyä vanhassa ammatissa ja kuinka sitten siinä uudessa.
      Onhan sitten kanssa opintotuki ja laina.

    • löpönhöpön

      Työkkärin täytyy hyväksyä opiskelusi. Itse hain tukea pariksi kuukaudeksi keskeytyneiden opintojen loppuunsaattamiseen. Työkkäri ei pitänyt järkevänä.

      • vähän eri asioita

        Itse hain tukea keskeytyneiden opintojen loppuunsaattamiseen pariksi kuukaudeksi.

        vai

        Itse hain tukea opintoihin, jotka olivat keskeytyneet pariksi kuukaudeksi.


    • 1+8

      Minulta evättiin. Tehkää hakemukset hyvin huolellisesti koska päätöstä ei voi asiantuntijalausunnon jälkeen enää muuttaa. Vaikka päätökseen olisi käytetty virheellisiä tietoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe