Minä kohta 18vuotta, mies 26 vuotta - onnellisesti parisuhteessa

Onnellinen_

Tässä teille minun ''ikäero'' -tarinani, jonka halusin jakaa.

Tässä ensiksi vähän ''pohjatietoa'':
Viime marraskuussa erosin 17-vuotiaasta pojasta. Olimme vuoden yhdessä. Se suhde oli onneton, minä olin kokoajan onneton. Toinen pelasi kokoajan pelikonsoleilla, kulutti kaikki rahansa peleihin, kävi kavereiden luona ryyppäämässä joka vklppu, ei huomioinut, eikä vain tultu enää toimeen. Enkä jaksanu enää. Silloin tajusin sen, että ihan turhaan ''kidutan'' itseäni etsimällä oman ikäisiä, kun ne ei vaan kiinnosta, enkä heidän kanssaan pysty onnellisessa parisuhteessa olemaan. Tässä en silti tietenkään yleistä. Ei kaikki tämän ikäluokan pojat ole lapsellisia, mutta suurin osa kylläkin. Silloin sitten päätin, että annan itselleni luvan katsella hieman vanhempia...

Sitten tapasin itseäni kahdeksan vuotta vanhemman miehen. Mies 25 vuotta, minä 17vuotta. Ihan näin suurta ikäeroa en olisi ehkä toivonut tai odottanut, mutta se vain kolahti. Me tutustuttiin miehen kanssa ensiksi muutama kuukausi vain juttelemalla tietokoneen ja puhelimen välityksellä. Ei tavattu samantien, vaikka molemmat pääkaupunkiseudulla asuttiinkin. Viime huhtikuussa sitten tavattiin.

Totta kai olin alussa todella varovainen. Kuulin varoituksia siitä, että ''mies haluaa vain nuorta lihaa, itsetunnon pönkittäjää'' yms. Ymmärsin kyllä läheisteni huolen. Mutta kuitenkaan niin tyhmä en ollut, että en olisi osannut itse seurata miehen käyttäytymistä. Ekoilla treffeillä me käytiin vain kävelyllä, seuraavilla ravintolassa syömässä. Tultiin tosi hyvin juttuun. Kemiat ja huumorintaju kohtasi, ja kun oltiin kahdestaan ei ikäeroa edes huomannut.

Tapailtiin muutama viikko rauhassa, sitten juteltiin tilanteestamme. Oltiin kummatkin ihastuneita. Keskusteltiin myös siitä, mitä ongelmia tämä ikäeromme voi joillekkin aiheuttaa. Kumpaakaan meistä se ei silti haitannut sen takia, että ikäeromme ei ollut enää mikään ongelma meille itsellemme. Senpä takia päätettiin jatkaa tutustumista ihan rauhassa. Ei välitetty muiden mielipiteistä. Tämä asenne oli se, mikä auttoi molempien läheisiäkin hyvääksymään tilanteen. Kun he näkivät, miten tosissaan me yhdessä ollaan. Perheeni tykästyi hyvin pian mieheen. Samoin miehen perhe minuun. Ja nyt kaikki onkin hyvin...


Minä täytän pian 18 vuotta, mies on 26 vuotta. Ollaan oltu onnellisesti yhdessä noin kahdeksan kuukautta. Meillä menee hyvin. Ei asuta yhdessä. Minä opiskelen itselleni ammattia, mies käy töissä. Kummallakaan ei ole perheen perustaminen suunnitelmissa. Molemmat huolehditaan omista raha-asioistamme. Vuorotellen ostetaan ruokaa toistemme luo. Silloin tällöin käydään leffassa, ravintolassa tai jossain muualla. Vietetään aikaa ystäväpariskuntien kanssa. Molemmat ollaan onnellisia. Itseasiassa olen onnellisempi kuin aikoihin. Ja olisinko osannut odottaa että tämä ''iso kuuluisa ikäero'' sattuu juuri minun kohdalleni ja olen melkein täysi-ikäisenä onnellisessa parisuhteessa kahdeksan vuotta vanhemman miehen kanssa? En olisi.

Jotkut varmasti tässäkin tilanteessa ajatteli, että pieni teinityttö etsii isähahmoa, elättäjää, tai muuten vaan alkaa seksiorjaksi vanhalle jätkälle? Tai että nuori tyttö haluaa vain leikkiä aikuista ottamalla vanhemman miehen? Tai varmasti moni miettii sitä kuuluisinta kysymystä, että mitä 26-vuotias näkee tämän ikäsessä?

En etsinyt, enkä etsi mitään noista. Oma iskäni on ollut maailman paras iskä ja olen saanut aina huomiota. Elättäjää en todellakaan etsinyt, sillä käyn opiskeluiden ohella töissä, enkä elä yli varojeni, vaan osaan säästää rahaa. Ja seksiorjaksi en ole ryhtynyt. En väitä, etteikö alussa olisi pieniä epäilyksiä ollut, mutta ne lähtivät samantien, kun mieheen tutustuin. Ja aikuista en halua leikkiä. Täytän vasta 18, mutta mua ei ole ikinä kiinnostanut alkoholi tai muut päihteet. Urheilen paljon, näen kavereita ja opiskelen.

Pääpointti tässä kirjoituksessa oli se, että monet miettii näitä ikäero -asioita. Monet arvostelee ikäeroja. Jos itse olisin silloin kahdeksan kuukautta sitten kuunnellut läheisiäni, en olisi tässä tilanteessa. Olen onnellinen, että en kuunnellut. Olen kuitenkin kiitollinen siitä, että läheiseni olivat huolissaan, mutta olen onnellinen siitä, että itse katsoin tilanteen. En antanut muiden mielipiteiden vaikuttaa, vaikka otin ne huomioon.

Musta on pääasia, että on henkilön kanssa joka tekee onnelliseksi. Oli se sitten vuoden tai vaikka kymmenen vuotta vanhempi. Kunhan se on henkilö, joka kertoo että rakastaa, joka arvostaa ja kunnioittaa, on luottamuksenarvoinen, joka viitsii pitää kädestä kiinni julkisilla paikoilla, ja jonka kanssa sinulla on hyvä olla. Minulle tämän saavuttamiseksi vaadittiin se kahdeksan vuotta vanhempi.

En tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, kuinka kauan ollaan yhdessä tai mihin juttumme etenee. Mutta jos itsestä tuntuu hyvältä, niin silloin kannattaa ainakin antaa mahdollisuus ja katsoa tuleeko siitä mitään. Meillä tuli, kaikilla ei.
Mutta minä olen onnellinen.

2

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MMmies87

      Mulla ja mun daamilla on 10 vuoden ikäero 17/27 ja ollaan tapailtu vuosi ja meillä on mennyt todella mukavasti. Tottakai jotain pieniä vääntöjä on ollut mutta ei mitään mikä liittyisi ikäeroon. Mun mielestä ihmiset tuijottaa liikaa noita turhia numeroita.

    • olisinpakuunnellun

      Mä menin yhteen samanikäsenä samanikäsen kanssa,10v yhteiselämän jälkeen ja vauvan jälkeen sain tietää, että se on ollut panemassa taas jotain alle 20v ja siitä sitten ero tulikin. Nyt yksinhuoltajana, enkä ikinä aio tuollaisten miesten kanssa seurustella. Ne tahtoo vain nuoria, muulla ei ole väliä :( Kun ite vanhenee, niin sitten ei taida kelvata, vaikka pidin itsestäni huolta.

      Onni onnettomuudessa, löysin itsestäni vain 1v vanhemman miehen joka on paras tapaamani mies. Kohta muutetaan yhteen ja on aivan loistava isärooli omalle pojalleni. Tämä ex kun ei enää ole kiinnostunut meidän lapsesta, tärkeämpää on päästä kai panemaan noita "nuoria". Nyt vasta, kun olen seurustellut tämän miehen kanssa, tajuan, miten lapsellinen ja teinitasolla tämä entiseni oli. Kai siksi se minusta kiinnostui silloin aikoinaan, itse se ei taida henkisesti kasvaa ikinä. Hyvä näin!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4974
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3267
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1405
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1245
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      74
      943
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe