NÄPISTYS RIKOSREKISTERISSÄ !!!!

Apuuvvaaaaa

Onx jollain tietoa, et kuinka kauan näkyy näpistys rikosrekisterissä ? Entä jos toinen on tapahtunut, kun oot ollu alle 15 vuotias ?!?!?!?!

6

6991

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tietoinen

      Rikosoikeudellisesti alaikäisenä (alle 15) saatu näkyy automaattisesti vain poliisin omissa kirjoissa. EI ole rikosrekisteri.

      Ja ehdollinen tuomio on ensimmäinen mikä tuo RIKOSrekisterin. Sakkoja voi napsia niin paljon kuin lystää vaikka nekin tulisivat oikeudessa eikä poliisilta "kädestä käteen".

      Kun olet täyttänyt 15 niin poliisien omissa kirjoissa jossa ne eivät näy ulkopuolisille missään ottessa, ne säilyvät 5 vuotta. Tosin raja on siitä vähän häilyvä että tietyissä tapauksissa poliisit omaan työhönsä liittyen saattavat jättää tiedot jonnekin omaan jemmaansa, vaatii kyllä aikamoisen kriminaali että niin tehdään.

      Nuo tiedot jotka poliisille jäävät näpistyksistä ym. mitättömistä alaikäisen (alle 18) tekemistä rötöksistä ovat lähinnä haitaksi silloin jos alkaa sitätahtia sekoilla että sosiaalivirasto tai lastensuojelu puuttuu asiaan. Tuolloin jokainen voi tietenkin olla raskauttava kun katsotaan kokonaisuutta.

      Muutoin tuo säilyy 5 vuotta ja thats it. Ainut tietenkin on että jos tuon 5 vuoden sisään haet esim. intissä paikkaan jossa pyydetään turvallisuusluokitus tai lähinnä olet jäämässä armeijan jälkeen töihin harmaisiin niin silloin tuo näkyy siinä. Ei siis niin että olet mitenkään vaarallinen tyyppi mutta hyvin rajatut tahot jos pyytävät juuri esim. töitä hakiessa poliisilta otteen niin siinä näkyvät nuokin.

      Eipä nyt joku nuoruuden hairahdus yleensä ovia sulje mutta lähinnä nykyaikana etupäässä huumeiden, lapsiin kohdistuneiden rikosten ym. takia noita kysytään. Huumeiden lähinnä...

      • Konstu

        Useassa piirissä on käytössä systeemi, että kaikista alle 15 vuotiaan tekemistä rikoksista menee tieto lastensuojeluilmoituksella sossuun. Oli sitten kyseessä vain näpistyskin.


      • Konstu
        Konstu kirjoitti:

        Useassa piirissä on käytössä systeemi, että kaikista alle 15 vuotiaan tekemistä rikoksista menee tieto lastensuojeluilmoituksella sossuun. Oli sitten kyseessä vain näpistyskin.

        Ja asiasta tehdään kuitenkin rikosilmoitus joka ns.tapetaan alaikäisen tekemänä. Tämä ilmoitus voidaan liittää siihen sossunilmoituksen mukaan. Vanhemmille annetaan myös se ilmoitus jos hakevat lapsensa pois laitokselta.


    • toimitus

      näpeissä oli!

      jäin kiinni näpistyksestä täys ikäisenä myymälä varkaudesta . varastin testi pullon .siis tyhmyyttäni kun ei ollut edes pakko varastaa ja häpeän tekoani aivan silmittömästi mutta tehtyä et saa tekemättömäksi .siis 5vuotta kun menee kun poistuu merkintä tiedoistani voi,hyvät hyssykät nyt paineet sen kun kasvavat .miten on kuka tietää pystyykö vahdit antamaan portti kielon kauppa keskukseen kun liikkeitä on useampia kerroksissa. niin pystyyvätkö jos he tunnistavat minut niin kieltämään liikkeisiin tulon mutta en kehtaa samaan liikkeeseen enään mennä mut siellä on muitakin liikkeitä, vastatkaa jos tiedätte ;(

    • 00707700777898320948

      hei sama minulla !!!
      siis otin vahingossa mukaani testi/näytepakkauksen näköisen pienen tuotteen koska oikeasti luulin sitä näytepakkaukseksi koska vieressä oli todella paljon isompi puteli tuotetta, enkä nähnyt hintaa, vaikka myöhemmin vartija sanoi että kyllä siellä oli hinta... vaikkakin sekin oli kuulemma väärä...

      kuitenkin maksoin kaikki ostokseni kunnes kassan jälkeen minut otettiin kiinni ja kerrottiin että olen näpistänyt... muistin heti että "voi ei olisi pitänyt kassalla kysyä tuotteesta onko se näyte" yms paljon kerkesi pyöriä mielessä.

      Tuntuu aika ikävältä tällainen vahinko, sillä en ole mitenkään varastyyppinen, koskaan en ole edes harkinnut varastavani kaupasta.

      kuitenkin sakko siitä tuli, mutta ketään ei kiinnostanut vastata kysymyksiini esim. mihin tulee merkintä, kuinka pitkäksi aikaa yms... poliisitkin olivat vain että NO KUNHAN ET ALA KERÄILEMÄÄN NÄITÄ MERKINTÖJÄ!! niin en saanut kunnon vastausta.

    • Vahingosta kärsivä.

      Itsekkään en saanut poliisilta kunnon vastausta kauanko merkintä näkyy. "Jonkin aikaa" sanoivat.

      Itsellänikin kävi vahinko, kaupassa ollessani katselin lompakoita, otin siitä sitten yhden jonka laitoin kärryjen lastenistuinosaan koska halusin vielä puntaroida päätöstäni.
      Jatkoin sitten muita ostoksiani ja yht äkkiä minulle tuli voimaton olo ja tuntui että pyörryin. Aloin sitten kaivamaan laukkuani, otin sieltä huivini pois jotta pystyin etsimään sieltä suklaapatukan helpommin. Suklaan löydettyäni laitoin huivin takaisin laukkuun.
      Jonkin ajan kuluttua menin sitten kassalle, maksoin ostokseni ja olin menossa niitä pakkaamaan, kun hälyportit alkoivat huutaa. Itse kaupassa töissä olevana tiesin heti miten toimia, kävelin ensin portista ilman tavaroita, sitten heilautin takkiani siinä... ei mitään. Sitten heilautin laukkuani porttien läpi ja ne alkoivat taas huutaa. Siinä sitten pöngin laukkuani ja huomasin lompakon lipsahtaneen huivini mukana laukkuun. Pahoittelin kassalta ja sanoin jo ihmetelleenikin miten oli noin halvat ostokset. Annoin lompakon kassalle ja sanoin että maksan sen, että tuote oli vahingossa unohtunut. Ei onnistunut.
      Vartija haki minut huoneeseen, kuulustelivat minua ja sitten paikalle tuli poliisi.
      Eivät uskoneet että tällaista vahinkoa voi sattua, joten sain päiväsakkoja, yhteensä siis maksoin valtiolle 84€ tästä "näpistyksestä".
      Ja kyllä, sen jälkeen sain sitten ostaa lompakon niinkuin oli tarkoituskin ollut. Yhteensä lompakolle tuli siis hintaa 94€....
      Kyllä ketuttaa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1451
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1291
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1255
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1195
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1083
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1063
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe