Lopetetaan kannabisvaino!

maalaisjärki 84

Suomi 2014: 18-vuotiaat lukiolaiset Ville ja Antti ovat kotibileissä. Heillä on mukanaan pieni määrä kannabista joka on hankittu Antin isoveljen kautta. Poikia on jo pitkään kiinnostanut kokeilla miltä savujen polttaminen tuntuu. He menevät pihalle, käärivät "jointin" ja sytyttävät sen. Pojat ottavat muutaman savun kerrallaan ja ojentavat sätkän toiselle. Sätkä on palamassa loppuun ja Ville ojentaa vielä viimeiset savut Antille, kun samaan aikaan metelistä ilmoituksen saaneet poliisit kaartavat pihalle ja näkevät pojat. Poliiseille niin tuttu haju tulee heti, kun he astuvat ulos autosta ja he ottavat pojat kiinni ja tutkivat heidat. Aine löytyy Antin taskusta ja pojat viedään poliisilaitokselle missä yritetään selvittää aineen alkuperää. Molemmat saavat lopulta sakon huumausaineen käyttörikoksesta. H-merkintä vaikeuttaa poikien tulevaisuutta radikaalisti. Antti perustaa oman rakennusalan yrityksen ja menestyy elämässään. Kukaan ei yrittäjältä käyttörikoksesta kysele. Villellä käy heikommin. H-merkintä estää monet työpaikat ja hän turhautaa sekä masentuu vakavasti. Alkaa syvä alamäki. Ensin Ville masentuu syvästi ja sen jälkeen kuvioon tulee kovemmat päihteet. Välillä elämässä on parempia hetkiä, mutta näiden jälkeen on aina paluu samaan tuskaan josta on jo todella vaikea nousta. Eräänä iltana 25-vuotias koditon ville ryöstää läheisin siwan ja pakomatkalla ajaa 11-vuotiaan Siirin yli joka on tulossa tanssiharjoituksista. Siiri viedään sairaalaan, jossa hän kuolee. Ville saa 11-vuoden tuomion. Vankilassa ahdistus käy liian suureksi ja Ville riistää itseltään hengen.

Suomi 20??: Sama alku kuin edellä toistuu. Poliisit tulevat bileisiin metelin takia ja näkevät pojat polttamassa. Tarkistavat henkilöllisyyden ja toteavat poikien olevan 18v. Toinen poliiseista huomaa, että poikien lajike on samaa mitä itse tykkää polttaa vapaa-aikana ja tarkastettuaan bileet toivottavat pojille hyvää illan jatkoa. Antista tulee rakennusalan yrittäjä ja Villestä opettaja ja perheen isä.

Nämä kuvitteelliset tarinat toivottavasti herättävät edes yhden ihmisen tästä kannabisvainosta. Noitavaino meni jo, olisiko nyt kannabiksen vuoro? Kerrankin Suomi voisi olla edelläkävijä eikä muiden maiden perässä kulkeva hiiri..

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jep, jep ja jep.

      Edelläkävijät ovat jo todistaneet laillistamisen hyötyjä. Rikollisuus laski ja verotulot nousi. Poliisit pystyy keskittymään oikeisiin rikoksiin kun ei tarvi savujen perässä juosta.

    • lopetetaan verotus

      niin loppu kaikenlainen vainoaminen ja saa elää vapaasti ilman kyttää ja kontrollia. Päihteiden käyttö myöskin väheneisi, koska olisi rahaa tehdä jotain mielekkäämpää, kuten matkustaa aurinkorannalla uimaan.

      • ganja eno

        Laillistaminen toisi kannabiksen verotuksen alaiseksi. Vasta uutisoitiin kuinka huumesota on jo hävitty. Aika kokeilla muita vaihtoehtoja.

        Ehdottamasi verojen pakoilu kuulostaa parasiitin toiminnalta.


    • tämmönen huurinki

      Linnaan, vielä välittävätkin huumeita..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6806
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4420
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2833
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2100
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1663
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1457
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      305
      1135
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1134
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe