Ruokolahden valtuutetut kuntalaisten vahingoksi

16+14

Ruokolahden asukkaat joutuvat valitettavasti tulevaisuudessa maksumieheksi kun Keskusta tekee kunnallispolitiikkaa, jossa poliitikkojen oma etu on etusijalla. Onneksi kunnassa on vielä joitain valveutuneitakin edustajia ja asukkaita, jotka yrittävät saada järjen äänen kuuluviin. Valitettavasti vain vähemmistö.

Poliitikot ajavat aina vain omia etujaan, vaikka heidät nimellisesti on valittu vaikka koko kunnan asukkaiden tai esim. eduskunnassa koko kansan edun ajajiksi. Mutta paljon muuta ei näekään tapahtuvan, kuin "hyvä veli" -järjestelmää taikka "sulle - mulle" -seuraleikkiä.

Ruokolahdella ja monissa pikkukunnissa Kesjustaa erityisesti hirvittää se, että oma valtuustopaikka olisi vaarassa. Suomessa tilastokeskuksen mukaan maanviljelijöitä on alle 3% työvoimasta ja ko. puolueen ajaessa vain kyseisen ryhmän etua syntyy kansantaloudellisesti ja kunnallistaloudellisesti kamalaa jälkeä.

Otan esimerkkinä valtakunnan politiikasta sen, että jo Keskustan Esko Aho aikanaan hallituksineen liitätti Suomen EU:n jäseneksi, jotta maanviljelijöille saatiin korkeampia tukiaisia; samalla meni kuitenkin kansallinen päätäntäoikeus ja kasvoi kaikkien veronmaksajien rasite; koska tulonsiirtohan se vaan oli lisämaataloustukiaisina ja niin, että osa vielä meni EU-kassaan. Sama sitten tässä jätevesiasiassa, että haja-asutusalueiden ihmiset joutuvat puhdistamotasoiset saunavesilleen rakentamaan, jotta maatilat saivat pitää jättipäästöissään vapauden: iso osa haja-asutusalueiden kiinteistöistä tehtiin liki arvottomiksi. Eikä vaikka tämä tuulivoimatuki Keskustan aluepolitiikkana kovin onnistunut ole; tietysti muutama Keskustalainen suurmaanomistaja saa vuokratuloa 100.000 € myllyä kohden, mutta koko Suomen veronmaksajat maksavat niillä tuotetusta tuetusta sähköstä pari miljardia tukea, joka valuu pääasiassa ulkomaisille sijoittajayrityksille. Eikä vaikka tuo Talvivaarakaan oikein hyvää kerro Keskustan aluepolitiikasta, veronmaksajien rahaa palanut aika paljon ja jopa tänne Saimaan vesistöön saakka raskasmetalleilla saastutettuja likavesiä puhdistamattomina ympäristöä pilaamaan... Ristiriitaista, kun saman puolueen Paula Lehtomäki sai tämän joka mökille jätevesipuhdistamo -asian aikaan.

Ruokolahden mittakaavassa sitten sama asia. Oman poliittisen aseman turvaamiseksi Keskustan poliitikot pistävät välit poikki kaikkiin muihin samassa kunnassa ja naapurustossakin, ettei vaan vahingossa paljastuisi se tosiasia, että yhteistyön tai yhdistymisen kautta saattaisi elämä olla turvattua kotikunnassa tai se olisi ainakin halvempaa pienemmän verorasitteen kautta.

Ruokolahdella väestö vanhenee kovaa kyytiä ja väestö pienenee määrällisestikin. Omia työpaikkoja ei pahemmin ole, valtaosa muutamaa maanviljelijää, metsuria ja taksikuskia poislukien työskentelee naapurikunnissa tai sitten kunnan itsensä keräämin verorahoin (muiden elätettävinä) kunnan omissa töissä vanhainkodissa, terveyskeskuksessa tai koulussa opettajana jne. Tulevaisuus näyttää heikolta, kun valtio tulevina vuosina suunnitellusti leikkaa entisestään valtionosuuksia. Mitä sitten tehdään, kun muista kunnista ei enää pumpata rahaa Ruokolahdelle Keskustan leikkeihin? Kannattaisi poliitikkojenkin katsoa asiaa vähän yhtä vaalikautta pidemmälle, on nimittäin kuntalaisille aika vahingollista oman vallanhimon turvaamiseksi tuhota talous ja ajaa tilanne siihen, että jossain pisteessä sitten pakkoliitetään ilman neuvotteluja ja vaikka valtio sanelee ehdot taikka kuntalaiset väliajan tällaiseen tapahtumaan kärsivät heikoista palveluista ja korkeista veroista. Johan poliitikot lapset ovat sairastuttamassa, eikä keskuskoulun homeongelma tuskin yllätyksenä tule. Tasakattorakennus saanut vettä sisäänsä kymmeniä vuosia joka sateella, ei paljon ämpärit lattialla rakenteita kuivata.

Muutenkin rahaa riittänyt lähinnä turhuuksiin, mutta heikot heitteillä ja kunnan talous tappiolla verojen korotteluista huolimatta. Kai se on haaveena palata takaisin torppariyhteiskuntaan ja kunta käynee vanhukset ja sairaat vanhaan malliin huutokauppaan huutolaisiksi?

5

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • esko jääs

      Taas katkera temari avautui

    • sama meininki

      samahan se on kaikkialla. niin naapurissa imatrallakin demarit vetää vaan omaan pesään, kaupunkilaisten hyvästä viis.

    • Kepulit pettää

      tervemenoa vaan, se on maaseutujyväjemmariuunoille aivan oikein. joutuvat maksamaa ittensä veroissa tärviölle ja kärvistelemää kurjuudessa. ite saavat sitä, mitä ovat äänestäneet!

      • Huuhaasta

        Kepun politiikalla ruokolahti on kohta rutiköyhä eläkeläispitäjä,jolla ei ole tulevaisuutta. Tiilikaisen ideoilla ei pelesteta käpykylää eikä venäläisten maakaupoilla pitkälle pötkitä. Äänestäkää vaan tiilikasta,niin hyvä tulee.


      • toinen aalto
        Huuhaasta kirjoitti:

        Kepun politiikalla ruokolahti on kohta rutiköyhä eläkeläispitäjä,jolla ei ole tulevaisuutta. Tiilikaisen ideoilla ei pelesteta käpykylää eikä venäläisten maakaupoilla pitkälle pötkitä. Äänestäkää vaan tiilikasta,niin hyvä tulee.

        Päättäjät voitaisiin panna vuodeksi homekouluun ja oppilaat kunnantalolle opiskelemaan. Onko paikallisten päättäjien ahneus kasvanut jo niin suureksi, että totuuden myöntäminen ei enää tule kyseeseen.

        Ei se home asioiden vatvomisella muhinkään häviä, pitäisi tehdäkin jotain. Kuka tuomitaan kun home on pilannut terveyden mahdollisesti koko iäksi. Tämä ei ole ainoastaan vanhempien asia, tämä kuuluu kaikille.

        Voimia, jos se home antaa myöten.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5248
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3407
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1542
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      186
      1410
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      968
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    Aihe