Päihteiden käyttäjät seurakuntien sisällä

emiilio

Ajattelin kirjoittaa tärkeästä ja laajasta ongelma, kun minua kiinnostaa, kuinka laajaa tuhoa alkoholi pääsee tekemään seurakuntien sisällä.
Alkoholismihan on sellainen pitkä aikainen vitsaus, jonka juuret ulottuvat syvälle menneisyyteen alkoholistin elämän historiassa ja se on myös sellainen "tauti", jossa erityisesti alkoholistin tai muiden aineiden väärin käyttäjien läheiset ja työyhteisö joutuvat tahtomattaan mukaan oheiskärsijöiksi.

Eniten kuitenkin kärsii itse päihderiippuvainen ja hänen läheiset. Kun raamatussa on varoitus liiallisesta humalatilasta, että siitä seuraa melkoisesti ikävyyksiä, eikä ihminen ole ollenkaan tolpillaan, kun hän päihtyy.

Minkälaisia kokemuksia teillä muilla on päihteiden orjuuttamista ihmisistä seurakunnissa?

33

159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokemusta täältä

      Pahoja kokemuksia tälläkin palstalla. Hirvittää monessako seurakunnassa päihteiden käyttäjät ovat määräävässä asemassa. Eikä se, että jos on nyt päässyt päihteistä eroon muuta mitään. Usein narsistisen luonteenlaadun omaava turvautuu viinaan. Hän kun ei löydä yhtäkään vertaistaan ihmistä maapallolta. Eikä muutakaan hyvää. Keinona jaksamiselle on viinan juonti, joka lopulta tulee turmioksi.

    • selvä tapaus

      Ei ole seurakunnassani päihteiden käyttäjiä ollut koskaan.

      • Kummaa toisinaan

        Meidän seurakunnassa ei päihteiden käyttäjät ole kestäneet. Ovat jättäneet seurakunnan. Miten se Lestadius saikin siellä Lapissa niin pajon hyvää aikaiseksi, että juopot eivät enää juoneet, huorintekijät jättivät huoraamisen ja muutkin synnin suosijat hylkäsivät synnin suosimiset?


    • emiilio

      Hyvä, jos ei ole ollut koskaan. Paljolta olette seurakunnassanne säästyneet. Monesti ollaan liian nopeasti laittamassa ja kannustamassa entistä päihderiippuvaista todistamaan "uskostaan" muille ja muutokset kun eivät niin hetkessä sisäisessä maailmassa tapahdu.

      Jos asiat menevät uskon puolella liian nopeasti liian paljon periaatteella, niin se rikkoo raitistuneen muun paranemisen ja altistaa raitistuneen perheen ikävään ristiriitaan, kun monenlaiset muut oireet ovat vielä jäljellä ennen lopullista toipumista.

      Jos riippuvuus on ehtinyt olla pitkään, niin ihminen on myös ehtinyt tehdä kaikkea hölmöä, sillä niin paljon oheisoireita riippuvuuksista seuraa. Teoilla voi olla hyvin kauas kantoiset, jopa vuosien seuraukset päästä takaisin yhteiskunnan tasavertaiseksi jäseneksi. Ja jos taustalla on narsismia, niin anteeksipyyntöä voi joutua aika kauan odottamaan. Sillä narsismikaan ei niin vain parane. Ihmisen on murruttava melko lailla maan tasalle, että muutos tulisi sieluun ja sydämeen saakka.

      Ei taida paljoa olla eri seurakunnissa riippuvuuksista kärsiviä, sillä pimeys ei kestä sitä valoa, joka Herran omista loistaa. Ja jos onkin, niin heidän on ensin asetuttava vain pelkästään kuulijan paikalle kasvamaan ja paranemaan. Muutoin he kylvävät pelkkää lustetta ja myös sitä sitten seurakunta tavalla tai toisella niittääkin. Parempi on ensin antaa terveen jyvän kasvaa rauhassa ja vasta pitkän ajan perästä kylvää se hyvään maahan, joka sadon ajallaan tuottaa.

      • aihe on arka

        Monet käyttävät alkoholia lääkkeenä. Vaikka eihän siitä seuraa muuta kuin oman tilan pahentuminen. Masentuneet ja muista mielenterveydellisistä haitoista kärsivät turvautuvat monesti alkoholiin. Se saattaa antaa valheellisen helpotuksen. Illalla alkoholia ja aamulla krapula, ei anna kenellekään hyvää oloa.
        Seurakunnissa on paljonkin alkoholisteja. Monet noista ovat päässeet alkoholista, mutta kantavat jopa loppuelämän sen aiheuttamia seurauksia.
        Alkoholisti ei voi syyttää muita kuin itseään siitä, että joutui tuohon tilaan. Pahinta on se, kun äidit ja isät, joiden tulisi olla turvana lapsille, eivät näe lapsissa sen veraa syytä, että jättäisivät pullon. Suomi sairastaa hyvin pitkälle alkoholinseurauksia.


    • kohtuu kaikessa

      Alkoholia on aika monessa elintarvikkeessa,ja jopa lääkkeissä.Alkoholia on käymistuotteena aikalailla.Alkoholia voi käyttää jos ei päihdy.Ruuanlaitossa ym.
      Myös lääkkeenä tarjoillaa konjakkia,-ja mitä sanoikan paavali timoteuksille.Nauti hieman viiniä vatsasi hyvinvointiin.Miksi tehdä viinistä takapiru kun sitä voi nauttia viisaudella ei siksi että PÄIHTYISI. Jos ei itseään hillitte on parein sitten pysyä irti siittä.Kuinka moni helluntalainen polttaa tupakkaa. Minusta suurempi synti on sydämmen synnit joista joutuu kadotukseen jollei tee parannusta kuin 1/2 dl viinistä joka nautitaan terveydeksi,

    • Kirjoitat hyvin ---> Ihmisen on murruttava melko lailla maan tasalle, että muutos tulisi sieluun ja sydämeen saakka.

      Tämä on totta myös ihan tavallisen ihmisen sisintä kun hän voi olla sellainen jolla on suuria luuloja itsestäs ja sanoa mielessä en ole niinkuin tuo publikaani tai juoppo. Mutta jos ei antaudu ja antaa kaikki mennä,, elikä kuolla Kristuxessa niin kaikki on hävitty.

    • >>>Minkälaisia kokemuksia teillä muilla on päihteiden orjuuttamista ihmisistä seurakunnissa?

      • (((((

        Herra pelasti hurskaan Lootin, ihanko siksi että kännipäissään
        kuksi molempien tyttäriensä kanssa. Eikä Herra yhtään kauhistellut.


      • Lightning STar

        Kun puhutaan synneistä, kuinka moni todellisuudessa huomioi että synti on seuraus, rikkinäisyydestä.

        Mietin sitä, kun ihmisiä yleensä ojennetaan toisten toimesta, huomiodaanko tätä puolta lainkaan.

        Jos mietin elämäntaivaltani, hyvää tarkoittavat ihmiset, varmasti ojentavat, mutta toisen ihmisen ojennus harvoin saa todellista kääntymystä aikaiseksi.

        Koen, että Jumalan rakkaus, on ollut muuttava voima. Toki tulee olla tahto elää Jumalan tahdossa, mutta ihmisellä ei ole itsessään voimaa vastustaa syntiäkään, jos Jumala ei anna voimaa siihen. Liekö tahtokaan elää elämänsä Jumalalle ja Hänen tahdolleen, mitään mikä olisi ihmisestä, liekö Jumala senkin aivoittanut?

        Tosin Paavali sanoo, vastustakaa perkelettä, että se teistä pakenisi. Mutta tarkoittaako se suorainaisesti omatahtoista pyrkimystä vai jotain muuta?

        Ilman Jumalan rakkautta, en olisi mitään. Ilman Jumalan rakkautta, kaikki pyrkimiseni ja yritykseni, olisin vain niiden vanki. Ilman Jumalan rakkautta, olisin toivoton... listaa voisi jatkaa loputtomiin.

        Tietenkin ihmiset voivat valita olla tekemättä pahuutta esim omatahtoista yrittämistä elää "hyvää elämää"... mutta ihmiset ovat ihmisyytensä orjia, jos ei ole vapautusta.


      • Kolibri1
        ((((( kirjoitti:

        Herra pelasti hurskaan Lootin, ihanko siksi että kännipäissään
        kuksi molempien tyttäriensä kanssa. Eikä Herra yhtään kauhistellut.

        "Herra pelasti hurskaan Lootin, ihanko siksi että kännipäissään
        kuksi molempien tyttäriensä kanssa. Eikä Herra yhtään kauhistellut."


        Aina sinä trolli jaksat tästä samasta asiasta louskuttaa.

        Lue tuo kohta sieltä Raamatusta tarkemmin 1 Moos 19:31 -38, niin näet, ettei Loot noita tyttäriä kuksinut, vaan nuo pakanavaimojen kanssa tehdyt tyttäret raiskasivat isänsä senjälkeen, kun olivat ensin saaneet hänet juovuksiin.

        Näistä insesteistä polveutuivat sitten nämä pahat pakanakansat, jotka muslimeina tänäkin päivänä Israelia terrorisoivat monella tapaa.


    • asiasta puhutaan

      Usein alkoholistit eivät jaksa olla missään seurakunnassa. Jäävät yhteisöjen ulkopuolelle, tai sellaisiin yhteisöihin, missä heitä hyysätään. Monesti narsismi on suuri syy viinan runsaaseen käyttöön.

      • Olen havainnut

        Sen olen huomannut, että nuo, jotka käyttävät, tai ovat käyttäneet alkoholia runsaita määriä syyttävät täällä muita ihmisiä narsistisuudesta. Heidän ymmärryksensä on selvästi pimentynyt, sillä he eivät näe itsessään koskaan mihinkään syytä, eikä vikaa. Nuo ihmiset esittävät sellaista uskoa, jossa joidenkin ihmisten perässä saa kulkea syytöksineen ja panetteluineen, mutta jos heitä oikaistaan, niin alkaa suurempi valehtelu. Viina vie ihmisiltä hermot ja kyvyn elää normaalia elämää.


    • emiilio

      Kiitos kannanotoista, kaikki kirjoittivat suoraan asioiden ytimestä. Varmasti joka sukuhaarassa on tavalla tai toisella kokemuksia päihteiden käytöstä ja onhan totta, että raamattu kehoittaa juomaan vähän viiniä, sehän ei ole pahasta, ellei sille ole todellista estettä.

      En ole itse käyttänyt sillä tavoin mitään aineita, eikä alkoholikaan ole käynyt ongelmaksi. Ongelma on muutoin kuitenkin enemmän kuin tuttu. Minua kiinnostaisi muiden kokemukset seurakuntien jäsenten toipumisista esim huumeiden käyttäjien suhteen tai onko joku täällä saanut itse raitistua sellaisesta? Kauanko teillä meni päästä henkisesti jaloilleen, kun aineiden käytön lopetus ei vielä paranna muita sisäisiä aiempia haavoja, vaan niidenkin täytyy parantua, jotta voisi sitten muitakin auttaa oikeasti.

      Omakohtaisesti koen asian siten, että ihmisen on lähes verissä päin raahauduttava henkisesti Jeesuksen eteen, jotta hän paranisi joka solua myöten. Se ei riitä, että sanoo minä olen tullut uskoon. Se on vasta yksi askel, ei vielä lopullinen paraneminen.

      Tiedän, että tällaiset asiat ovat hyvin henkilökohtaisia ja niistä on varmasti vaikea kirjoittaa, eikä kukaan halua tulla täällä "paljastetuksi". Tämä vain on niin tärkeä asia, koska päihteet tekevät valtavia tuhoja läheisille, yhteiskunnalle. Sillä on valtava tuhon voima.
      Herra murtakoon päihteiden vallan jokaisesta suvusta kokonaan. Se olisikin ilon päivä!

      • LAINATTU

        Toivottavasti savonarola ei pahastu. Lainasin hänen viestin tähän. Pidän tätä lainaamisen arvoisena ja hyvänä.
        "Aivan ja jos on ollut syvästi viinan koukkussa niin voi sitä ylpeys kun ihminen siitä pääsee kuiville vesille,, se voi pitää itteäs erinomainen ja parempi ihminen sitten kun muita vaikka sisäisesti ei ole mitään muuttunut. Ainoastaan kuoleman kautta Ristillä voi ihminen saada asiat kuntoon ja siitä Raamattu kirjoittaa paljon miten ihminen voi samastua Kristuxen kanssa Hänen kuolemansa kun Pyhä Henki auttaa !!!"


      • LAINATTU kirjoitti:

        Toivottavasti savonarola ei pahastu. Lainasin hänen viestin tähän. Pidän tätä lainaamisen arvoisena ja hyvänä.
        "Aivan ja jos on ollut syvästi viinan koukkussa niin voi sitä ylpeys kun ihminen siitä pääsee kuiville vesille,, se voi pitää itteäs erinomainen ja parempi ihminen sitten kun muita vaikka sisäisesti ei ole mitään muuttunut. Ainoastaan kuoleman kautta Ristillä voi ihminen saada asiat kuntoon ja siitä Raamattu kirjoittaa paljon miten ihminen voi samastua Kristuxen kanssa Hänen kuolemansa kun Pyhä Henki auttaa !!!"

        En pahastu.


    • minä vain

      Sana raamatun ohjaa oikealle tielle. Kiitos Herralle.
      Annetaan raamatun periaatteiden ohjata suhtautumistamme alkoholiin.
      Kunnioittaen ja Kiittäen Herralta saatuja ohjeita.
      Rukoillen niiden puolesta jotka eivät vielä Sanan ohjeita tunne.
      Rakastaen lähimmäisiä niinkuin itseämme.
      Kiittäen joka hetkessä.

    • Profeetta Henri

      Yksi pahimmasta päihteistä on psyykenlääkkeet.
      Ne ovat yksi suurimpia kirouksia ihmiskunnalle.

      • Tätä mieltä olen

        Eikö nuo psyyken lääkkeet voi joskus olla tarpeellisia. Niin ajattelisin, mutta samalla ajattelen, että uudeksi luomukseksi tullut ei niitä enää tarvi, vaikka olisikin aikaisemmin tarvinnut. Uudessa luomuksessahan uudistuu psyykekin, joten psyyken lääkkeitä ei enää tarvita.
        Mitä mieltä profeetta Henri on ja muut?


    • emiilio

      Vielä pahempaa on se, että psyyken lääkkeet turruttavat normaalit terveet tunteet. Niidenkin käyttö on yksi osa isoa ongelmavyyhtiä. Tietysti Jeesuksen Sana on se, mikä voi ihmisen murtaa. Ei raitistunut itse siihen pysty, vaan Sana alkaa hiljalleen avata mielen lukkoja tehden hyvää työtä ollen samalla lääke koko ihmiselle.

      Psyyken lääkkeet ovat joissain tapauksissa sellainen ratkaisu, että se vie lopullisen ratkaisun paranemisen suhteen täysin ulottumattomiin. Joskus niistä voi joku hyötyäkin tai joskus se on joissain tapauksissa pakollista. Paras lisälääke ja useimmilla se on ainoa lääke, on Sana. Monesti tunteiden tunteminen on ikävää, mutta vain tuntemalla ne, voi tulla eheäksi.

      • Lightning Star

        Tuo viimeinen lauseesi on tosi hieno oivallus: "Monesti tunteiden tunteminen on ikävää, mutta vain tuntemalla ne, voi tulla eheäksi. "

        Tunteet ovat jokin reagoimismuoto, jota tulisi pystyä tutkimaan ja aukaisemaan. Sana saa aikaan alunperin prosessin, jossa tunteilla on merkityksensä.

        Tunteita voidaan pyrkiä lohduttamalla "laimentamaan", esim toisten ihmisten toimesta, kun henkilön tulisi itse löytää ratkaisun avaimet.

        Tällaisia ajatuksia tuo lause herätti. Kaikkeen rikkinäisyyteen ja sisäiseen eheän ihmisen löytymiseen, kuuluu siis myös prosessi jossa tunteilla on isokin merkitys, jotta oppii näkemään asioita oikeassa valossa. Tämä varmastikin pätee myös päihderiippuvuudesta paranemiseen, vaikka itselläni ei ole kokemusta päihderiippuvuudesta, kuitenkin rikkinäisyys hoituu kohtaamalla asiat.


      • Lightning Star

        Kokisin että rikkonaisuus pyrkii aina turruttamaan jollain sijaistoiminnolla tunteita, toisilla turrutamiskeino voi olla päihteet, joillakin jonkin asian kontrollointi tai mikä tahansa riippuvuus. Riippuvuushan ei ole välttämättä päihteiden käyttöä, vaan asioita jotka sitoo ihmistä negatiivisesti.


    • Lightning Star

      Kun keskustelunaiheena on ollut päihteiden käyttö ja siitä paraneminen. En näe että on oikeutta sanoa, että päihteiden entiset käyttäjät, että heidän olisi jotenkin vaikeampi päästä negatiivisista "sidonnaisuuksistaan", joita voi olla mielenalueella.

      Kuitenkinhan jokainen meistä on yksilö ja Jumalalla on omat tehtävänsä itse kullekin.

      Tokiinsakin ihmiset nostavat sellaisia ihmisiä jalustalle, joilla on jokin "kertomus" jolla havahduttaa kuulijoita, entiset narkkarit ja päihteiden käyttäjät, heidän kertomuksensa on varmasti kuulijoihin vetoavia... ketä nyt kiinnostaisi "pienen ihmisen" ongelmat ja niistä selviytyminen Herran avulla kun vastassa on "värikkäämmät ja hurjemmat kuviot"... kysehän on ihmisillä useinkin viihdyttämisestä, ehkä uskonnot ovat oma showkenttänsä...

      Vaikka usko tosiasiassa on todella suuri mielenmuutos yksilölle, ei se ole show jonka voi esittää näytelmänä.

      • Niin jos päihteiden käyttäjillä olis vaikeampi saada apua niin se olis Jumalan aliarvoimista ,, niin olleen täytyy se olla ihmisten puolella se lukko ja sanoisin jos ihminen ei siinä sokeudessa missä elää näe etä hänellä on mitään vika . Niin ei Jumala väkisin tyrkkää apuansa.


      • Lightning Star
        savonarola kirjoitti:

        Niin jos päihteiden käyttäjillä olis vaikeampi saada apua niin se olis Jumalan aliarvoimista ,, niin olleen täytyy se olla ihmisten puolella se lukko ja sanoisin jos ihminen ei siinä sokeudessa missä elää näe etä hänellä on mitään vika . Niin ei Jumala väkisin tyrkkää apuansa.

        Niin tämä on mielenkiintoinen keskustelunaihe yleensäottaenkin, että mikä on ihmisen osuus.

        ...jollaintavalla näen, että en osaa kovinkaan paljon vaatia ihmisiltä muutosta, jos he ovat kykenemättömiä siihen. Tokinsakin saamme ja voimme ohjata Jumalan rakkauden kautta, tuoda valoa ihmisten elämään, myös heille, jotka eivät ojennu, olkoonkin niin, että he voivat nähdä sen valon vääristyneesti ja syyttää sen "tuojaa".

        Näen suurena Jumalan työnä ylipäänsä, että Hän on johdattanut tähän hetkeen jossa saan olla ja levätä... jossa saan olla Hänen ohjauksessaan... se on ollut sisimmässä, jokin sisäinen tarve ohjautua Jumalan tahdon alaisuuteen... silloin kun en vielä sisäisesti tuntenut mikä se on, etsin sitä silti... ja kun löysin ja pääsin tielle jossa on todellinen rauha, sisäinen eheytyminen, parantuminen... niin joudun aina silti turvaamaan Jumalan huolenpitoon ja siihen, että Hän pitää kurssin, luotan Jumalaan ja Hänen huolenpitoonsa.

        Koen siis, että kaikki todellinen hyvä, joka on Hengessä, on Jumalan työ minussa.


      • Lightning Star kirjoitti:

        Niin tämä on mielenkiintoinen keskustelunaihe yleensäottaenkin, että mikä on ihmisen osuus.

        ...jollaintavalla näen, että en osaa kovinkaan paljon vaatia ihmisiltä muutosta, jos he ovat kykenemättömiä siihen. Tokinsakin saamme ja voimme ohjata Jumalan rakkauden kautta, tuoda valoa ihmisten elämään, myös heille, jotka eivät ojennu, olkoonkin niin, että he voivat nähdä sen valon vääristyneesti ja syyttää sen "tuojaa".

        Näen suurena Jumalan työnä ylipäänsä, että Hän on johdattanut tähän hetkeen jossa saan olla ja levätä... jossa saan olla Hänen ohjauksessaan... se on ollut sisimmässä, jokin sisäinen tarve ohjautua Jumalan tahdon alaisuuteen... silloin kun en vielä sisäisesti tuntenut mikä se on, etsin sitä silti... ja kun löysin ja pääsin tielle jossa on todellinen rauha, sisäinen eheytyminen, parantuminen... niin joudun aina silti turvaamaan Jumalan huolenpitoon ja siihen, että Hän pitää kurssin, luotan Jumalaan ja Hänen huolenpitoonsa.

        Koen siis, että kaikki todellinen hyvä, joka on Hengessä, on Jumalan työ minussa.

        Siinäpä juju onkin ! Päästä irti omasta elämästä täydellisesti ja sanoa Jumalalle tapahtukoon sun Tahtosi vaikka tappaisit minua seuravassa sekunnissa. Luottaen että sekin on se parasta mitä voi tapahtua jos on niin että se pitää tapahtua.


    • emiilio

      Kyllä varmasti tietyllä tavalla kaikki LS ja savonarolan kirjoittamat asiat ovat totta.
      Päihteissä on kuitenkin sellainen ero "tavallisiin" mielenterveys ongelmiin, että kehoa on omatoimisesti itse vahingoitettu.
      Monet aineet ovat vaarallisia liuottimia ja huumeet synteettisiä. Pelkkä humalatila on keholle myrkytys. Muutoin en minäkään näe mitään eroa siinä, miten kenenkin kohdalla toipuminen tapahtuu.

      Pitkällä huumeorjuuteen joutuneet vain ehtivät pakon edessä saada paljon pahaa itselle ja muille aikaiseksi ja onhan helpompi toipua, jos ei ole muita ihmisiä vahingoittanut. Vaikka ihminen olisi uskossakin, niin silloinkin me niitämme sitä mitä olemme kylväneet. Itse uskon kuitenkin myös vastuunottoon Jeesukseen uskomisen rinnalla. Ei ole raitistuneen helppo kohdata silmästä silmään niitä, joita he ovat satuttaneet ja ennen kuin Sana saa tehdä heissä työtä, he eivät alussa välttämättä heti näe omaa osuuttaan asioihin.

      Joka tapauksessa raitistuminen on hieno asia ja alku uudenlaiselle elämälle.

      • voi olla alku

        Raitistuminen voi olla alku uudelle elämälle, kuten sanot. Päiteiden käyttäjät ottavat yleensä jotakin tilalle jättäessaan päiteet ja pahinta on se, että monet ovat ottaneet uskon. Ovan nyt niin mahdottoman ylpeitä päihteistä irtaannuttuaan, että nostavat itsensä tosi korkealle. Monet, mutta eivät kaikki päihteiden käyttäjät ovat luonteeltaan vaikeita, eivät tule toimeen itsensä, eivätkä muidenkaan kanssa. Tuohon he usein etsivät uskonnosta apua. Seurakunnissa on tuollaisia ihmisiä sekottamassa seurakuntaa. Eivät suostu takimaisiin penkkeihin, vaan halu on etumaisena heilua.


      • Lightnign Star

        Tietenkin rakkaudessa kasvaminen, siinä tarvitaan myös kykyä havannoida itseään. Ja jos ihmisellä on rajoitteita, niin... ne rajoitteet sillon ovat olemassa olevat, jos ne on jäädäkseen...eikö tällöin päde se... että jokainen sen uskonsa mukaan toimii ja elää tässä ajassa?


    • emiilio

      En ihan ymmärtänyt LS mitä tarkoitit ... että jokainen sen uskonsa mukaan toimii ja elää tässä ajassa?

      Nimimerkille voi olla alku. Onhan se alku, mutta mitä siitä sitten seuraa ja minkälaista vauhtia kasvu tulee, niin se onkin sitten yksilökohtaista. Olen nähnyt sellaisiakin, jotka raitistumisen jälkeen tietävät heti kaikesta kaiken ja alkavatkin sitten tuomita muita omalta itsekorotetulta jalustaltaan. Romahtaminen on ymmärryksen tultua voimakas ja kriisi valmis. Mutta onneksi siinäkin romahtamisessa on Jeesus läsnä, lähtien korjaamaan sisikuntaa Sanan avulla, jos vain ihminen itse sitä haluaa ja siihen suostuu.

      Näin meillä on kaikilla tila Jeesuksen jalkojen juurella, Hänen huolenpitonsa alla.

      • Lightning Star

        Se tarkoittaa sitä, että en oleta, että jokainen uskoaan tunnustavakaan pääsisi joistain rajoitteistaan irti tässä ajassa. Tietenkin kaikki rajoitteet kahlitsevat jo itsessään ihmistä, se on este ihmisen mielessä ja sydämessä.


    • 1118

      Päihderiippuvaiset aiheuttavat kärsimystä kaikille, jotka joutuvat päihtyneen kanssa tekemisiin ollen itse selviä ihmisiä. Suomen maassa taitaa olla paljon eri päihteiden käyttäjiä. Joku juovat viinaa ja toiset napsivat tabletteja ja sitten on heitä, jotka piikittävät itseään. Päihde on tuhoavaa ja siksi raamatussa varoitetaan juopumasta.

    • emiilio

      Totta! Itse koen raamatun ohjeen sellaiseksi, ettei ole hyvä humaltua lainkaan, mutta itsessään pieni alkoholin käyttö ei liene vie ketään ongelmiin. Päihdeongelma on kuitenkin laaja ja vakava ongelma. Yksi ongelma tapaus vaikuttaa todella moneen ihmiseen ympärillään todella negatiivisesti.

      Onneksi jokaisessa ihmisessä on toivoa ottaa elämälleen uusi suunta : )

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4874
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3207
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1355
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      180
      1176
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      858
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      63
      855
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      837
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      708
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      478
      690
    Aihe