Miksi kristinusko on

suoritususkonto?

Jos ja kun kerran olemme pelastettuja vain ja yksin armosta, niin miksi kristinuskosta tehdään suoritususkonto? Kuinka paljon tuskaa tämä aiheuttaakaan monen ihmisen elämässä? Pelkkää suorittamista koko usko. Ikäänkuin elämä itsessään olisi muka helppoa, kenellä se elämä on helppoa? Haluaisin kuulla!
Itselläni ei ainakaan ole ollut helppo elämä, en halua kertoa yksityiskohtia, Jumala tietää asiani ja ne eivät muille kuulu. Nuorena erehdyin kertomaan kaiken eräälle ihmiselle ja mitä sain takaisin?
En ymmärrä, miksi suorittaminen on tehty niin tärkeäksi? Emme me suorittamalla sinne taivaaseen pääse, vaan armosta. Varsinkin helluntalaiset ovat kovin lakihenkisiä ja suorittajia, höllätkää nyt jo vähän. Pahimillaan tämä johtaa pahoihin traumoihin ja jopa henkisiin sairauksiin.

6

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mariamaria1

      Olen itsekin kuulunut helluntaiseurakuntaan uskoon tultuani. Tunsin sen oikeaksi silloin. Eroasin ev.lut.srk:sta. Nutta elämä opetti sielläkin vähitellen. Saarnaajat vaihtuivat ja osoittautuivat eri tavoin "vIallisia". Aitoja yliteltiin tai aliteltiin, jos käytiin muiden seurakuntien tilaisuuksissa. Kaikkia tarkkailtiin. Saattoipa joutua erotetuksikin ja kirotuksi... Armoa ei tunnettu. Minulle silloin kun tulin uskoon, Jumala muuttui ISÄKSI. Hän tuli lähelleni rakastaen juuri minua. Kuitenkin seurakunnassani korostettiin, ettei voi olla oikealla tavalla uskossa, jollei Jeesuksen uhri ole tullut selväksi. Kaikki tosin tuli selväksi, myö Jeesuksen osuus.
      Yleisesti sanoisin, että vapaitten suuntien virhe on, ettei yksilöllistä suhdetta Jumalaan sallita.
      Vaihdoin seurakuntaakin, vapaakirkkoon. Siellä oli myöskin oma hierarkiansa.
      Nyt olen täysin vapaa. Jumala on kaikkialla läsnä rakastavana ja hyväksyvänä. Tämä on ollut minun vapauteni ja uskoni kaikkivaltiaaseen ISÄÄN!

      • TuomasAH

        Upeaa ja mahtavaa mariamaria 1
        Olet löytänyt Jeesuksen sanoman kuten tuomaan evankeliumi sen opastaa.
        "Valon ihmisen sisällä on valo, ja se loistaa koko maailmalle. Jos se ei loista, on pimeää.”
        Olen todella onnellinen sinun puolestasi.

        Kirkoille on ongelmana se ettei yksilöllistä suhdetta jumalaan pysty hallitsemaan.
        Minä alan vasta näin "vanhemmalla" iällä löytää uskoni, jonka viha luterilaista kirkkoa ja sen näkemyksiä kohtaan sumensi 6 vuotiaasta lähtien.


    • Hei

      Mielestäni esitit tärkeän kysymyksen. Haluaisin rohkaista sinua pitämään mielessäsi tietämäsi tosiasian, että olemme pelastettuja yksin armosta. Jumala on rakkaus ja siellä, missä Jumala toimii, toimii rakkaus.

      Mutta ajattelen kuitenkin, että ihmisten käsissä myös hyvä muuttuu niin helposti pahaksi, tässä maailmassa hyvä ja paha ovat sekaisin ja niiden erotteleminen ei aina ole helppoa.

      Kristinusko ei ole suoritususkonto, mutta meidän ihmisten käsissä uskon harjoittamisesta voi helposti tulla suorittamista ja siihen liittyvää tietämistä ja oikeassa olemista. Eikä Jeesus fariseusten kanssa keskustellessaan kiinnittänyt huomiota juuri tähän? Ja hän asettui syrjittyjen ja heikkojen puolelle, uskonnollista valtaeliittiä vastaan.

      Toivoisin, että ihmiset jaksaisivat taistella myös uskonnollista vallankäyttöä vastaan. Ei todellakaan tarvitse alistua sellaiseen, mistä seuraa traumoja ja henkisiä ongelmia.

      Toivon rohkeutta ja siunausta jokaiselle, joka etsii omaa paikkaansa ja omaa seurakuntaansa.

      Tervehtien Päivi-pappi Hämeestä

      • Kiitos samoin :)

        Ja hyvää joulua!


    • 1+1

      Teot ja tekemättä jättämiset pitäis nähdä eräänlaisena mittarina uskosta. Perintöosaa taivasten valtakunnasta ei ansaita teoilla, mutta jos me tahallamme jatkamme synnin tekemistä päästyämme tuntemaan totuuden, ei ole enää uhria meidän syntiemme tähden, vaan kauhea tuomion odotus ja tulen kiivaus, joka syö vastustajat. [Hepr. 10:26...27]

    • 2000 - vuotta

      Sitten on myös hyvä huomioida, että keskiaikaisella ristiretkien tappamisella pakottamisen "kristillisellä sharialla", alistamisella, raiskaamisella, elävältä polttamisella ja laajamitaisella tuhoamisella levitetty kristinusko ei ilmeisemmin edes olisi niin laajalle levinnyt ilmat edellä mainittua kuin se on nykyisin.

      Siltikin keskenäänkin kiihkeästi, pelastuksen ehtona usein esitetystä oikeaoppisuudesta kiistelevä kristinusko edustaa vain noin 30%:a ihmiskunnasta.

      Kristityjen rakaudelisen Jumalan "rakkaudelliseen" ikuiseen kidutus-h.elvettiinkö ne kaikki muut hyvät ihmiset joutuvat, kun monien kiihkouskovien mielestä edes kaikki kristitytkään eivät ole ehdolla pelastukseen "vääräoppisuutensa" (lue, farisealaisesta tuomitsijastaan eri tavoin tulkitsemisen vuoksi) vuoksi?

      Jeesus lupasi palata jo kuulijoidensa elinaikana...hyvin pian. Jeesus kohdisti puheensa ihmisille, joten olisi ollut julman epärehellistä vain omassa mielessään tarkoittaa "jumalien aikakäsityksiä". Onko Raamatu kirjoitettu Jumalille vai ihmisille?

      Noin 2000-vuoden ajan keskenäänkin alati kiistelevät ja jakautuneet kristityt ovat odottaneet hänen paluutaan kukin omana elinaikanaan ja nähneetkin siitä varmoja merkkejä. Massaa on tuona aikana kaatunut hautoihinsa aivan hurjat määrät samalla kun ihmiskunnan valtaisat kärsimykset globaalilla tasolla aina vain jatkuvat. Edelleen kristityt jatkavat noiden varmojen merkkien tähyilelemisä.

      Mitä kristinuskossaan "autuaat" sanovat vaikkapa islamilaisille joille heidän Jumalansa Allahu Akbar on heille aivan yhtä todellinen?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3744
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2274
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe