Koira haukkuu lakkaamatta.

lopen_väsynyt

Tulin valittamaan tänne, koska muuta en voi.

Asun rivitaloasunnossa. Tässä on lähekkäin useita rivitaloja ja on myös jokunen omakotitalo. Kivaa seutua on; paljon puita, metsää. Auttavat siihen, että kaikilla taloilla on sopivasti yksityisyyttä.

Hermot alkaa vaan mennä tosissaan, kun jonkun koira haukkuu ulkona ollessaan lakkaamatta. Enkä liioittele. Haukkuminen on tämän kuuloista: Hau, hau, hau, hau, hau - hengenveto - hau, hau, hau, hau, hau - hengenveto - hau, hau, hau, hau, hau - hengenveto - hau, hau, hau, hau... En oikeasti edes käsitä, että miten joku koira pystyy haukkumaan niin. Useita tunteja putkeen hirvittävää räksytystä. Joka päivä. Ihmettelen, että miten koiran omistaja voi antaa tuollaisen jatkua. Tai eivätkö lähinaapurit ole valittaneet. Noh, voi tietysti olla että koiran omistajat ei ole kotona ja koira on ulkohäkissä yms.

Menisin itse valittamaan, mutta koska tässä on niin paljon taloja ja puita ja metsää, en tiedä mistä koiran haukunta tulee. Omasta tai naapuririvitalosta se ei kuulu, mutta aivan läheltä kuitenkin. Kuuluu sisälle asuntooni erittäin hyvin ja ikkunan avatessa huomaa, että läheltä haukkuu, mutta että mistä. Mitä tehdä? Yrittää vaan seurata ääntä läpi pusikon?

Koiralla voi olla joku hätä, mutta oli syy mikä hyvänsä; yhtä h*lvettiä tämä on ollut. Muinoin, kun muutin tähän, niin en ensin edes tajunnut, että mikä ääni on kyseessä, kun se jatkui niin kuin olisi nauhalta soitettu. En ole missään muualla kuullut tällaista. Räksyttäviä koiria kyllä, mutta en tällaista.

Pitäisikö laittaa paikallislehteen kirjoitus asiasta? Laittaa sähköposti mihin voi ilmoittaa jos tietää, että kenen koira haukkuu tällä asuinalueella koko ajan? Alan olla loppu.

10

113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uusavutonta

      No asia nyt ei parane valittalla netissä, kukaan täällä ei voi asialle mitään. Otat selvää mistä haukunta tulee, ota ohimennen puheeksi naapurisi kanssa, ehkä hän tietää. Selvität haukkujan. Ilmoitat paikalliselle taloyhtiölle ja isännöitsijälle, ehkä he tietävät, tai ovat saaneet muiltakin valituksia.

    • Hau hau

      Korvatulppia on olemassa samoin kuulosuojaimia. Sitten voi myös muuttaa, joko koiranomistaja tai haukunnasta kärsivä.
      Esim. täällä maalla yli puoli kilometriä naapuriin, siellä se haukkuu muttei minua häiritse eikä sisälle kuulu.

      • isoisoäiti

        Jos se häiritsisi lähitienoota yhtä paljon kuin sinua, valituksia olisi jo aikoja sitten ollut niin paljon, että haukunta olisi loppu.
        Aika erikoista ettet tunnistanut ääntä muuttaessasi sinne.


    • 184564

      Kannattaa tosiaan uhrata jokin iltapäivä koiran etsimiseen. Kohteliaasti kirjoitettu kirje omistajan postilaatikkoon, jossa kerrotaan koiran haukkumisajankohdat ja suurin piirtein etäisyys, kuinka kauas ääni kuuluu, olisi varmasti hyödyllinen. Ilkeä tai "naseva" sävy saa tavallisen ihmisen vain kiristelemään hampaitaan, eikä se ajaisi sinun asiaasi...

      Osa koirista on ulkokoiria. Jos koira laitetaan pihalle omistajan poissaolojen ajaksi, ei omistaja välttämättä edes tiedä muita häiritsevästä ongelmakäytöksestä. Jos koiran lenkitys on vähäistä tai tarha on sijoitettu tontilla huonolle paikalle, niin haukkuherkän koirarodun edustaja mesoaa varmasti. Esimerkiksi tuttavan suomenpystykorvien tarhat siirrettiin varsin nopeasti etupihalta takapihalle kun tajuttiin, että koirat näkevät kaiken liikkeen pensasaidan läpi ja räkyttivät sen vuoksi _aina_ tarhaan päästessään.

      Toki ilmoitus paikallislehdessä voisi olla sopiva "häpeärangaistus", jos meno ei muutu ystävällisistä yrityksistä huolimatta.

      • isoisoäiti

        Miksi kirje? Kai nekin ihmiset joskus kotona on niin voi mennä juttelemaan ja asiat saattaa kerralla selvitä. Kirjeenvaihdossa voi kulua aikaa, enkä muutenkaan ymmärrä ihmisiä kenen täytyy piilotella itseään ja asiat hoidella salassa.


      • 184564
        isoisoäiti kirjoitti:

        Miksi kirje? Kai nekin ihmiset joskus kotona on niin voi mennä juttelemaan ja asiat saattaa kerralla selvitä. Kirjeenvaihdossa voi kulua aikaa, enkä muutenkaan ymmärrä ihmisiä kenen täytyy piilotella itseään ja asiat hoidella salassa.

        Kirje antaa sekä kirjoittajalle että vastaanottajalle aikaa ajatella. Molemmat saavat jäsennellä ajatuksia rauhassa ja koiran omistajakin ehtii miettiä vastauksiaan. Tällä tavoin vältetään kasvokkain käytävän keskustelun sudenkuopat - esimerkiksi äkkipikaiset ja huonot sanavalinnat - ja varmistetaan, että asianomainen voi tarkistella viestiä myös jälkikäteen (keskustellessa joitain yksityiskohtia voi unohtua).

        Kirjeen ei tarvitse olla "piilottelua" ja "salassa hoitelua", vaan sen voi signeerata omalla nimellään ja osoitteellaan. Lisäksi se tavoittaa koiranomistajan vierailuajankohdasta huolimatta.


    • lopen_väsynyt

      Valitin täällä siksi, että on tosi vaikea löytää tämän koiran omistajaa. Halusin vain johonkin tulla purkamaan sitä harmitusta ja se helpotti. Tämä on pienen kuntamme varmaan tiheiten asutettu alue, mutta luulen, että yritän nyt kysellä, tuntisiko joku tuon koiran isäntää/emäntää. Toki täällä on paljon koiranomistajia.

      Olen kyllä siitä varma, että koiran haukunta on häirinnyt muitakin. Olen toisaalta huomannut, että koira haukkuu erityisesti tiettyinä vuorokaudenaikoina - esim. tietyt tunnit aamulla - ja normaalia työaikaa tekevät (ei vuorotyö) eivät varmastikaan häiriinny jos eivät ole kotona :).

      Koiran haukunta silloin tällöin kuuluu asiaan. Siksi en tunnistanut ääntä muuttaessani, kun en uskonut sitä jatkuvaa räkytystä koiraksi. Ihminen, kun huutaa tai höpöttää pitkän aikaa, niin ääni menee. Ihmettelen edelleen, kun ei koirille tapahdu näin.

    • haukkuuuuuuuu

      Voi olla orava tai irtokissa jota räksyttää.Monet rodut on jalostettu haukkumaan puussa olevaa riistaa, joten kuuluu kyseisten koirien perimään.

      Jos häiritsee,mene katsomaan kenen on, ja valita taloyhtiöön yms.

    • ulkokoirat...

      Pitkin päivää ulkona olemaan joutuva koira alkaa helposti haukkumaan turheutuneisuuttaan. Eläinrääkkäystä, kyllä koiran kanssa on seurusteltava.

      • no....

        Voi olla että se koira on vahtikoira joka haukkuu pienellekkin narahdukselle. Suojeluvietti on siis erittäin suuri. Tai koiralla on jotain vikaa päässä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      65
      3137
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      547
      2985
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2195
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1972
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1805
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      305
      1785
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1562
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      100
      1284
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1208
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1172
    Aihe