Akku tv

Neito.nimeltä.uuno

Ajattelin hommata akku tv:n sähköttömään sukulaisen mökkiin ja toivoisin kokemuksia että miten pelittää :) Jos hankkisi esim http://www.netanttila.com/shop/fi/netanttila/televisiot/lenco-24-dvl-2458-fhd-tv-with-dvd-6167415 tuommoisen..niin..

Minkälainen akku siihen käy vapaa-ajan akku, biltema? ja en löytänyt mistään netistä akkukaapelia.? Minkälainen kaapeli siihen pitää hommata? Ja varmaan tarvitsee erikseen myös antennin ja tuleeko se antenni kiinni sitten televisioon? Mutta minkälainen...olen ihan täysi uuno näiden kanssa, joten apua tavittais..Lisäksi mietityttää, että kuinka kauan telkka toimii akun varassa, kestäiskö viikon jos katsoo päivässä esim. 3-4h?

4

2916

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • insinöörismies

      Sen nimellisteho on 36 wattia, jolloin virrankulutus on noin 3 amppeeria. Jos on esim tyypillinen 60 Ah vapaa-ajan akku, siitä voi purkaa likimain puolet nimelliskapasiteetista eli riittänee noin 10 tunnin katseluun.

      Tämä on vähän suurpiirteistä, nuo telkkarit saattavat olla ronkeleita jännitteen suhteen ja sammua heti kun jännite laskee.

      Akkuliitäntäjohto on yleensä tupakansytytinpistokkeella. Sille kannattaa tehdä lisäksi välikaapeli akkuun. Tupakansytytinpistorasia-johto-akkukengät. Voit toki katkaista siitä johdosta pistokkeen pois ja laittaa suoraan akkukengillä akkuun. Silloin pitää laittaa sulake väliin.

      Tarvitset siihen esim sisäantennin. Niissä on usein vahvistin, joka myös syö hiukan sähköä. Se saa virtansa telkkarin kautta, jos siinä telkussa on "antennijännite"-ominaisuus tms. Jos ei, niin tarvitsee oman virtalähteen ja johdon akkuun.

      Itse asiassa on hyvinkin helppo homma, mutta edellyttää että on aavistus perustietämystä ja että kuorintapihdit pysyvät kädessä. Johdot tekee 5 minuutissa. Kaikki osat saa Motonetistä, parikymppiä. Ainoa hankala voi olla se telkkuun tuleva liitäntäjohto, että on oikeankokoinen DC-pistoke.

      • Päike

        Mökin sijainnista riippuen sisäantenni ei välttämättä tarvitse vahvistinta antennille, joten näkyvyys saattaa olla riittävän hyvä myös sisäantennilla, jossa ei ole vahvistinta. Tämän saa selville antennia kokeilemalla.

        Noissa 12 voltin akkukäyttöön valmistettujen televisioiden pakkauksissa saattaa olla mukana myös se TV:n virtapistoke akkuliittimillä sekä myös sisäantenni, joten ne kannattaa tarkistaa myyntipakkauksesta.


    • __erseee

      Kannattaa tyytyä oikein pieneen akku-tv:hon, se ei vie sähköä juuri ollenkaan. Esim. minulla on toisessa mökissä (joka on erittäin vähän käytössä 8" tv, maksoi kai n. 70 € verkkokauppa.com:ssa muutama vuosi sitten).
      On minulla ollut t uollainen 36 W vievä tv myös, en suosittele. Akku ei riitä mihinkään, eikä sitä sovi tyhjäksi käyttää.

      • Päike

        Myös minulla on ollut käytössä Kungen-merkkinen 7-tuuman TV, jonka virrankulutus on 1,2 ampeeria. Virrankulutus on sen verran pieni, että TV:n käyttö ei ole ainakaan kesäaikaan tyhjentänyt akkua tyhjilleen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5750
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3637
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      221
      1836
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1752
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1202
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1155
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      278
      929
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      867
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe