Miksi suupielet eivät mene kiinni?

suusupussakoloppuikä

Olen 56-vuotias mieshenkilö, jolla suupielet oireilevat! Missä syy kun eivät parane, vaan ovat koko ajan auki jonkin verran? Kuiva sisälämpötila, useat lääkkeet, vitamiinin puutos vai mikä? Olen käyttänyt erilaisia voiteitakin, jotka tuntuvat auttavan hieman, mutta ei tarpeeksi.

Siis vinkkejä kaipailen.

11

2088

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ---------------

      Olen sua puolet nuorempi, mulla tapahtuu tuo aina kun syksy saapuu ja ilmeisesti ilma kuivuu tms. koska lämpötila alkaa tippua. Kesällä ei ongelmaa ole.

      Ostin joku aika sitten tuommoista
      http://www.sanasol.fi/tuote/sana-sol-d-vitamiini-10-µg/

      ei se tietenkään välittömästi auttanut, mutta nyt on ehkä pari viikkoa mennyt ja suunpielet on parantuneet täysin.

      Kannattaa ehkä kokeilla, varmaan jostain vitamiininpuutoksesta tuo johtuu.

    • suusupussakoloppuikä

      Kiitos vinkistä! Kävin juuri ostamassa ehdottamaasi tuotetta. Apteekissa ei ollut tabletteina, mutta nestemäisenä imeytyy jopa paremmin. Jospa siitä apu löytyy.

    • voi johtua

      Josei syö maitotuotteita, saattaa olla B2-vitamiinin puuotos. Saatko C-vitamiinia tarpeeksi.

    • kokeile.

      Sanasol on synteettinen ja ei imeydy, vaikka olisi missä muodossa.

      Lisäksi siinä on rautaa ja rautaa EI SAA SYÖDÄ LISÄRAVINTEENA, jos siitä ei ole puutetta.

      Akuutin rautamyrkytyksen oireita ovat muun muassa oksentelu ja verinen ripuli.[11] Myrkytyksen hoitoon käytetään vatsahuuhtelua ja sen yhteydessä natriumbikarbonaattia 1–2-prosenttisena seoksena suun kautta ruoansulatuskanavassa olevan raudan sitomiseksi. Jo imeytyneen raudan eliminaation nopeuttamiseksi annetaan lisäksi deferoksamiinia lihasruiskeena eli parenteraalisesti.[12] Muita rautaa kelatoivia lääkeaineita ovat deferiproni ja deferasiroksi.

      Vaivasi voi johtua ravintoainepuutoksista tai allergiasta tai hiivasta tai jostain lääkkeestä.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/ravinteet.htm

      • suusupussakoloppuikä

        Olipa tyly arvio Sanasolista, mutta aion nauttia ostamani pullon sisällön. Minulla oli hemoglobiini hieman alakantissa (139), joten täydennystarvetta ollee.


      • dykcghklj
        suusupussakoloppuikä kirjoitti:

        Olipa tyly arvio Sanasolista, mutta aion nauttia ostamani pullon sisällön. Minulla oli hemoglobiini hieman alakantissa (139), joten täydennystarvetta ollee.

        Nestemäinen rauta voi värjätä hampaita, mutta ei kai se pieninä pitoisuuksina niin rajusti vaikuta. Ja jos hampaat ovat muuten hyvässä kunnossa.

        Itse asiassa aloittaja laittoi ristiriitaisen viestin. Ensin ilmoitti, että kyseinen tuote ei imeydy, ja sitten kertoi sen sisältämän raudan olevan hengenvaarallista.

        Omasta mielestäni on eri asia nauttia rautaa pieninä annoksina luontaistuotteesta tai monivitamiinista kuin käyttää rautatabletteja, joissa pitoisuus on moninkertainen. Rautaa irtoaa valurauta-astioistakin, ja kukaan ei ole kontrolloimassa sen määriä.

        Itse asiassa ymmärsin viestisi alkuun niin, että suusi ei sulkeudu, eli vika olisi lihastoiminnassa. Mutta tarkoitit siis nimenomaan rikkonaisia suunpieliä. Itselläni kyseinen vaiva on ollut ajoittain koko elämän. Olen atoopikko ja allerginen. Jossain vaiheessa huomasin, että kun en syö tiettyjä tuotteita (tuore ulkomainen tomaatti, appelsiini ja kiiwi), niin oireita ei ole. Sittemmin aloin taas syödä niitä, ja oireita ei ollut. Nyt oireita taas on. Joka tapauksessa välttämisperiaate toimi minulla paremmin kuin jonkin tietyn ravinteen nauttiminen., joita kumpiakin kokeilin.

        Purennan tasapaino kannattaa myös miettiä. Iän myötä usein hampaisto kuluu ja pehmytkudokset menettävät kimmoisuuttaan. Suunpieliin saattaa muodostua poimu, joka on esim. öisin kostea, hautuu ja on siten altis esim. hiivalle.

        Olen myös miettinyt, mikä merkitys vatsan ja suoliston hyvinvoinnilla on suunpieliiin. Itselläni on koko elämän ollut myös närästystä, ja tänä syksynä sitä on ollut vaikea saada kuriin. Joku mekanismi sitäkin kautta voisi olla kyseessä. (Toisaalta myös allergiat aiheuttavat närästystä ja vatsavaivoja, joten miksi allergiat eivät voisi altistaa myös suunpielien halkeilulla.)

        Oletko miettinyt, miten ruokavaliosi eroaa kesäisin ja talvisin? Ainakin D-vitamiinin puutosriski on käytännössä kaikilla suomessa talven asuvilla ihmisillä. Vahvaa D-vitamiiniannosta kannattaa myös harkita (omalla kohdallani se ei ole poistanut ongelmaa).


    • Osta B-monivitamiinia, poretableteista saa hyvän juoman.

    • laatua lautaselle

      Rautaa isoja annoksia on vain apteekin tuotteissa.

      Rautaa ei suositella, jos siitä ei ole puutetta.

      Lisäksi se ei välttämättä imeydy, jos on paljon muitakin puutoksia.

      Sanasol on huono, mutta kannattaa se juoda tai syödä, kuin heittää roskikseen.

      Työkaveri paskoi mustaa ulostetta, kun väysmykseen osti jotain monivitamiinia, jossa rautaa mukana.

      Noh hänen väsymyksensä läks D-vitamiinilla 100µg/vrk.

    • beee?

      B-vitamiinit
      B-vitamiinien ryhmään kuuluu 8 varsinaista vitamiinia ja 5 sen kaltaista yhdistettä. Tärkeintä on varmistaa B-vitamiinien saanti laadukkaasta ruuasta tai ravintolisästä.

      B1-vitamiini eli tiamiinia tarvitaan muun muassa ruoan energiaksi muuntamisessa. Tämän B-vitamiinin puute saattaa aiheuttaa muun muassa väsymystä, ärtyneisyyttä, hermosärkyä tai kävelyhäiriöitä. Pitkäaikainen puute aiheuttaa niin sanottua beriberitautia, joka johtaa sydämen toimintahäiriöön ja lopulta kuolemaan.

      B2-vitamiini eli riboflaviinia tarvitaan esimerkiksi aineenvaihdunnassa. Erityisen tärkeä tämä on ihon, kynsien ja hiusten terveydelle.

      B3-vitamiini eli niasiini on tärkeä solujen aineenvaihdunnalle. Tämän B-vitamiinin puutos voi esimerkiksi hidastaa aineenvaihduntaa.

      B5-vitamiini eli pantoteenihappo vaikuttaa pääasiassa energia-aineenvaihduntaan ja myös ihoon. Kyseisen B-vitamiinin puutoksen ei ole todettu aiheuttavan suurempia oireita. Kokeissa on esiintynyt lähinnä, käsien ja jalkojen puutumista, väsymystä, pahoinvointia, unihäiriöitä yms.

      B6-vitamiini eli pyridoksiini toimii antioksidanttina. Se osallistuu suurimmaksi osaksi esimerkiksi valkuaisaineiden aineenvaihduntaan ja hermovälittäjäaineiden tuotantoon. Tämän B-vitamiinin puutosoireet ovat muun muassa väsymys, erilaiset iho-oireet ja hermosto-oireet kuten ärtyneisyys ja masentuneisuus ja pahoinvointi.

      B7-vitamiini eli biotiini (tunnetaan myös nimellä H-vitamiini) osallistuu rasvojen ja hiilihydraattien aineenvaihduntaan eli niin sanottuun metaboliaan. Kyseisen B-vitamiinin puutosta ei varsinaisesti ole havaittu kuin kokeellisissa olosuhteissa. Oireisiin liittyi muun muassa ihomuutoksia ja lihaskipuja sekä pahoinvointia.

      B9-vitamiini eli foolihappo (tunnetaan myös nimellä M-vitamiini) on välttämätön esimerkiksi punasolujen muodostukselle. Tämän B-vitamiinin puutosoireisiin luetaan esimerkiksi väsymys, huimaus, voimattomuuden tunne sekä ruokahaluttomuus. Lisäksi puutos saattaa aiheuttaa häiriöitä limakalvoilla johtaen suu- ja kielitulehdukseen, ruokatorven tulehdukseen ja ripuliin.

      B12-vitamiini eli kobalamiini on erityisen tärkeää veren puna- ja valkosolujen muodostuksessa sekä hermosolujen toiminnassa. Kyseisen B-vitamiinin puutos saattaa aiheuttaa muun muassa anemiaa. B12-vitamiinin puutosoireisiin voi liittyä myös hermoston oireita ja erilaisia limakalvomuutoksia.
      http://vitamiinit.org/b-vitamiini

      Tässä tuotteessa on kaikki B-vitamiinit yli 2:ksi kuukaudeksi ja maksaa alle 10€ Citymarketissa. Ja onhan niitä muitakin valmisteita, mutta edes osittain luonnollista valmistetta ei löydy suomesta muuta valmistetta.
      http://www.valioravinto.fi/rikas-oluthiivatabletti


      Mistä löydät B:t parhaiten?

      B1-vitamiini eli tiamiini: palkokasvit, manteli, pähkinät, siemenet, liha, sisäelimet, oluthiiva

      B2 eli riboflaviini: maitotuotteet, sisäelimet, liha, kananmuna, pavut, manteli, pähkinät, siemenet, oluthiiva

      B3 eli niasiini: liha, maitotuotteet, kananmuna, manteli, pähkinät, siemenet, sienet, palkokasvit, oluthiiva

      B5 eli pantoteenihappo: liha, kala, vihannekset, kasvikset, oluthiiva

      B6 eli pyridoksiini: liha, sisäelimet, kananmuna, maitotuotteet, kala, kasvikset, vihannekset, oluthiiva

      B7 eli biotiini: maksa, liha, kala, kananmuna, soijapavut

      B9 eli foolihappo: kasvikset, vihannekset, hedelmät, marjat (kuumennus tuohaa tämän vitamiinin)

      B12 eli kobalamiini: vain eläinperäiset tuotteet kuten liha, kala ja maitotuotteet

    • suusupussakoloppuikä

      Kiitoksia asiallisen asiantuntevista neuvoista! Tilanne jo aika hyvä. Saattaa olla yksi syy kun muutin nukkumaan lämpöpatterin viereen.

      Olen nauttinut nyt kolme kuukautta kalanmaksaöljyä pullosta ruokalusikallisen aamuisin. Ainakin rasva-arvoja se on pudottanut ja vähentänyt viskoraalirasvan määrää selvästi.

    • mummelintieto

      Sinulla on suussasi sieni joka ei lähde muulla kun sienilääkkeellä voit ostaa apteekista tai mennä lääkärille ja saada tehokkaammat lääkkeet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1841
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1759
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      115
      1705
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1551
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1528
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      23
      1426
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1415
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1222
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe