Saluuna Gammelbacka

uusporvoolainen

Kamala paikka, huonoin palvelu Porvoon alueella, sisäänpäin lämpenevien luusereiden kohtaamispaikka... ulkopuolella todella turvatonta, huumeita, rajua ja silmitöntä väkivaltaa...en suosittele kenellekkään. Ravintolanpitäjäkin sanonut ihan ääneen kun pääsisi eroon tästä paikasta niin ei tarvitsisi katsella tätä roskaa. Ainoa hyvä asia on karaoken vetäjä kunhan ei ihan niin rivoja puhuisi kokoajan. Herätys Saluuna ollaan 2000 - luvulla oltu jo jonkin aikaa. Teidän tarina taitaa vaan olla kääntynyt illanpuolelle eli kalkkiviiva häämöttää.

48

5947

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • moottoritie vie taka

      Kuka käski muuttaa stadista kamppulaan? Ei taida tulla cafelatte paikkoja sinne, tälläkään vuosituhannella, että käy ryystämässä sumpit vaan saluunassa (eli keskikurat).

    • ehkä joskus

      Olishan se mukavaa jos kamppulassakin olis siisti edullinen ruokapaikka. Ei vaan väestö taida riittää pitämään paikkaa kannattavana.

      • Kaappoo

        Väestöpohja riittää, mutta ruokalista ei. Sellaista ole syntynytkään joka ravintoloitsisi koko etniselle kirjolle sapuskaa.


    • Kamppulan ihanuus

      Samanlaista kamppulassahan on ollut jo kymmeniä vuosia. N. 20 vuotta sitten kun kamppulan ostarilla oli vielä elanto toisena kauppana ja muitakin palveluja, isän piti kesken asioinnin päästä vessaan. Kävi sitten siinä kaljakuppilassa minne on sisäänkäynti ulkokautta R-kioskin vierestä, tai oli ainakin silloin. No, ei siinä mitään, siellä oli ihmisen paskaa keskellä asiakastilan lattiaa.

      Kaunista.

      En tajua millainen ihminen kamppulan kaljabaareihin on koskaan mennyt vapaaehtoisesti sisälle.

      • aidata pitäisi

        uskomaton paikka yök...


    • sinne!

      Älä mene sinne!

      • pöläpubi

        En varmasti mene ikinä enää ko. kuppilaan...asiakaspalvelu puuttuu, mutta ymmärtäähän sen jos loppusuora on jo alkanut ja kalkkiviivat häämöttää. Harmi että viereinen erittäin siisti ja mukava vanha kettu lopetti.


    • mainosmiesjussi

      Unelmien Porvoo! :-DDDDD

    • KYllä kasipaisin oikiaa kapakkaa Salunaan ;)

    • Sibbo is best.

      Siellä päin asuu kaikki Porvoon köyhäilistö ja luuserit ,juoppoja ,huoria, narkkareita ne on ihan lähes kaikki .

      • PaukkuPete88

        Vieläkö vanhempasi asuvat siellä? Tuttu paikka sulle ilmeisestikin.


      • uusporvoolainenmyös

        Asuu siellä ihan mukaviakin ihmisiä, vähempi tuloistenkin on asuttava jossain. Lähtökohtana oli se että Saluuna on erittäin huonopalveluinen paikka ja siksi varmaankin omistajakin heittänyt pyyhkeen kehään ja tämä näkyy henkilökunnassakin ja palvelussa. Samassa ostarissa esim Valintatalo ja R-Kioski ovat erittäin mukavia paikkoja asioida. Todellakin harmi, että Ravintola vanha kettu lopetti toiminnan, siellä oli mukava palvelu ja hyvät pizzat.


      • EtsinTyttöjä

        Mistä porvoosta saa huoria?


      • SiinäSulleMummoa
        EtsinTyttöjä kirjoitti:

        Mistä porvoosta saa huoria?

        Etsit vaan katseellasi yli-ikäistä vetyperoksidiblondia, niin löydät. Muutaman tiedän, ja toinen käy usein Saluunassa. On kyllä hyvin äkäinen ja arvaamaton, mutta kun tarjoat sille tarpeeksi juotavaa, niin rauhoittuu. Onnea etsintään.
        Niin no... ei sitä tarvitse etsiä, se löytyy kyllä aina Saluunasta.
        Mutta pidä omaisuuttas silmällä, on hyvin paljon toisten tavaroiden perään.


    • Sanny77

      Yks heppu meni kahvia ostamaan iltasella niin tiskiltä tuumailtiin että se olisi varmaan viimeinen kuppi kahvia jota myytäisiin enää illan aikana joten ei rupea keittämään enää kahvia. Asiakaspalvelu muihin juottoloihin verrattuna täysin luokatonta muutenkin

    • vinetto

      Ajelin kakskytvuotta sitten hesasta suoraan kamppulaan ja siinä uskossa että se on porvoon keskusta..toisaalta kyllä se taitaa se keskusta olla kun puhetta ja juttuja riittää.
      Itsekin sain pillua sieltä, vaikka olikin raikkarin kyllästämät karvat.
      Kamppula on porvoon keskusta.
      ainakin oon kaikille niin kertonut.
      sieltä on hyvä sitten käydä tiirailemassa sitä ränsistynyttä puuhärdelliä tai kerrostalohotellia haikkoossa.

      • Jaettikyrpae

        Pillua sä et ole nähnyt kuin internetissä.


    • nej

      Ei hjuva.

    • Saluuna rules

      Ah, siellä on ihania, hieman juopuneita naisihmisiä helposti saatavilla. Kielareita jaetaan jo parin tarjotun tuopillisen jälkeen. Melkein ilmaista p....a siis. Suosittelen!

    • Luuuuuseri

      Olettaako joku tässä ketjussa, että talousjärjestelmämme edes kykenisi tarjoamaan kaikille tarpeeksi asunnon hankintaan, tai vaikkapa edes pihvilounaaseen päivittäin? Taloutemme kyllä kykenisi siihen, viisaat ja valtaa pitävät taas eivät.

      Ilkutaan luusereiksi tms., vaikka ei edes ymmärretä hölkäsen pöläystä ympärillä olevasta yhteiskunnasta toimintamekanismeineen. Noh, kyllä luuseri luuserin tuntee.

    • Pekema-Oy-PVC

      1970-luvun lopulla (40-vuotta sitten) siinä nykyisen Gammelbackan Saluunan paikalla ollutta baaria sanottiin "kiitti-kiitti-baariksi". (oli sillä baarilla silloin joku ihan oikeakin nimi, mutta ei sitä nimeä kukaan käyttänyt). Nimi tuli siitä, että silloinen omistaja hoki koko ajan asiakkaille "kiitti-kiitti". Mahtaakohan baarilla olla omistaja vaihtunut jo moneenkin kertaan sen jälkeen? Kamppulan toinen baari oli siihen aikaan Tornipolku 5:n alakerrassa. Baarin ikkunat oli sinne ostarille päin. Vieläkö sitä baaria on olemassa? Tuli sitten vuonna 1980 lähdettyä pois niistä Porvoon maisemista, mutta ainakin ostoskeskuksen baari näemmä jatkaa edelleen muiden omistajien voimilla. Silloin 1975 paikkeilla muistaakseni Gammelbackassa sanottiin olevan jo noin 3000 asukasta.

    • Senjorita_

      Suosittelen lämpimästi Saluunaa. Rento meininki, hyvä porukka ja huippuhyvä ruoka. Kansainvälinen ilmapiiri.

    • siiemenlinko

      Suosittelen minäkin! Neljä kertaa vuodessa käyn porvoossa tilittämässä myyntiä. Vuosia sitten minulle suositeltiin Saluunaa, ja nyt siitä on tullut pakko. Eli pakko päästä panemaan, ja panettavia saluunasta löytyy. Voi Lentsu ja Kikka, huhtikuussa tulen taas.

    • Ostgöran

      Aivan jätte fint plats. Oli ehdolla Michelin tähden saajaksi, mutta bisse oli väljähtynyt ja porvoolaiset haisee sissijuustolle, sissiost ni vet niin jäi tähti saamatta. Siemenlinko varoitan siitä kupasta ja tippurista jonka jormalta sait, se leviää. Ei pidä tunkea sitä katkarapuaan kaverin pakoputkeen.

    • Naikkonen1234555

      Mä ainakin jaan pildeä siellä ja hyvin on Saluunan väelle kelvannut =)

    • Näsinessonkingi

      Jåå nå ne on kylä sanoneet että huono tavara naikkosellavehkeet homehtuu ja toi siemenlingon kuppa vaan levii. Sitä paitsi pildee jaettiin viimeeksi vuonna 1998

    • Saluunanaapuri

      Ehkäpä nyt kumminkin kannattais käydä tarkistamassa tämänpäiväinen tilanne ja ainakin vertansa vetää ihan hesan lähiöiden kuppiloille..siistimpi,, laadukkaat esiintyjät.. siistimpää porukkaa kuin monessa lähiöissä ,,se mitä jokainen tekee saluunasta poistumisensa jälkeen ei varmaan saluunan mainetta pilaa..mutta nämä -80 luvulle jääneet kirjoittajat jotka useinkin siellä mekastivat ym..ovat vieläkin muistoissaan Gammelbackassa..ei ole vertaa vielä näköjään löytynyt jos noin on jäänyt mieleen..nyt jossain Hikiällä muistelevat kamppulaa :D

      • Kamppula-muistoissain

        Terveisiä vaan täältä Hikiältä leppoisilta eläkepäiviltä!! Miehen elämässä on kaksi asiaa, mitkä eivät häneltä ikinä unohdu: Varusmiespalveluksen suorittaminen ja Kamppulassa asuminen. Ei ollut vuonna 1976 Kamppulassa värillisiä kansalaisia eikä mitään maahantulijoita ensimmäistäkään, vaan oli Suomessa asuvien kaikkien mahdollisten valkoihoisten suomalaisten heimojen edustajia... paitsi porvoolaisia. Pekemallakin oppi kaikki mahdolliset Suomen murteet. Työkaveri oli silloin viikonloppuisin "kiitti-baarissa" (nyk. Saluuna) portsarina. Tuntipalkka oli silloin Pekemalla n. 15 mk. mikä oli hyvä palkka siihen aikaan... 1 mk tunnilta parempi, mitä paperitehtailta silloin sai. Hän kertoi yhtenä maanantaina töissä, että eräs "kiitti-baarista" yksin poistunut nainen tarjosi hänelle 5 mk maksua, jos portsari lähtisi yöksi naisen asunnolle. Kaveri totesi naiselle vain, että "on tässä illan mittaan tullut nyt tippiä sen verran, että ei hän nyt ole pienen rahan tarpeessa". Kamppulan aika... oli se ihanaa aikaa... harmi, kun tuli muutettua sieltä pois. Ei sinne nyt enää eläkkeellä ollessa viitsi takaisinkaan muuttaa... kun sitä Saluunaakin tuntuvat moittivan.


    • bonanzafani

      Onks Saluuna joku lännenbaari? Kantri musa soi?

      • Etsijääääääää

        Mistä löytää porvoosta huoria?


      • Yhyy6969
        Etsijääääääää kirjoitti:

        Mistä löytää porvoosta huoria?

        Kamppulasta löytyy vain surkeita ihmisen kuoria...


    • Kiprusoff

      Yksi näistä Saluunan kantiksista,Make,pokasi saluunasta vanhemman naisen tuossa taannoin.
      Olivat menneet tämän kämpille ja oli vanha akka dokupäissään halunnut kyrpää.
      Pimeässä oli kaveri vedellyt takaapäin ja kunnon känni päällä tietty hänelläkin niin ei ollut,kuin ihmetellyt,että kylläpä vanha pillu luistaa ja on todella märkä.
      Aamulla oli sitten krapuloissaan vanha kotka halunnut uusintaa,johon Make suostui ja kun piti alkaa taasen päivänvalossa takaapäin tikkaamaan niin syy erinomaiselle luistolle selvisi.
      Nainen oli paskantanu alleen yöllä,kurapaskaa oli sitten valunut vitunhuulien väliin.
      Oli Makella jäänyt hommat siihen ja aika pikaiseen oli poistunut kotiin oman muijan luo.
      Tämmöistäkin voipi käydä.
      Rapatessa roiskuu.

      • Vöyhäke

        Kauniin romanttinen ja intohimon kyllästämä tarina. Tarina on kuin suoraan suomalaisesta elokuvasta " Käpy selän takana". Siinähän on tarina dilpooni kielenkääntäjästä Olli Kurjanasta, joka on päässyt elämässään pitkälle, lähes loppuun saakka. Hän on sellainen paljas uneksija. Hän elää pää pilvissä ja polvet ruvella. Hän syö mitä saa ja juo tuutinkin ja välillä hän ompelee myös vetoketjun kiin.


    • 1234567890polkjhg

      Kamppula ja saluuna, molemmat kyllä semmosia mestoja että toista samanlaista et löydä Porvoosta. Nuoret ihmiset suurimmaksi osaksi ja myös vanhempiakin täysiä kusipäitä jotka myisivät sinut kelle tahansa muulle kuin kytille grammasta kukkaa tai kaljakeissistä. Ihan luuseri väkeä henk kohtaisen kokemuksen perusteella. Jos porvooseen tulee joskus no-go zonea niin kamppula on varmasti se.

    • nauraasaa

      Kaikki nämä hurjat juorut on niiden pihalleheitettyjen ..toiveajattelua... jotka tulevat sinne ihmisiä arvostelemaan ja hakemaan niitä helppoja naisia..mutta kerrompa teille kamppulan naiset ovat niin sivistyneitä ...etteivät ne tälläisia luusereita huoli edes vesitippoina ..eikä muuhunkaan ..kaljan saattavat kusetusmielessä ottaa vastaan... ,mutta pillua siitä ei heru... ,nyt olette ihan hakoteilä.moni sanookin että hesan kuppiloista irtoo ,mutta Saluunan naiset ovat niin valveutuneita... etteivät ne hörhöille muuta kuin naura takana päin ja joskus päin naamaakin..kannattaa katsoa peiliin ja käydä edes joskus suihkussa ym..siistiä suutaan ..saattaa jonkun nurkkapuolen kuppilasta jotain irrotakin ..mutta ei kamppulan Saluunasta :D

      • anal-highway

        Heh, kaikkea soopaa sitä kuuleekin! Joku Kamppulan arvoton pubi-ruusu siinä taas avautui pienellä järkivähällään. Voiko semmoista edes naiseksi sanoa, joka alentuu Kamppulan Saluunaan menemään? Ihmisjätteen kaatopaikka se on... on aina ollut sellainen... jo yli 40 vuotta, vaikka ei alussa tuolla nimellä ollutkaan.


      • miessentään

        40v siellä olet seurannut tilannetta,,ihmisjätteenä..ja vihdoin huomannut kuinka asia on..eipä ole sinuakaan paremmin järjellä varustettu...voi polo parka..kantsisko kattoa peiliin...


    • Exkamputsealainen

      Kaamea paikka koko kamppula. Juoppoja ja narkkareita täynnä. Toki asuu siellä jokunen normaalikin ihminen, mutta he eivät tilannetta pelasta. Uskomaton ihmiskaatopaikka.

    • umiikko

      Ne ovat jo aikapäivää sitten vaihtaneet osia kevätkummun Akselin kanssa ..kamppulassa siistiä porukkaa verraten akselin porukkaan ...sinne siirtyneet siivottomat naiset ja rahattomat suun soittajat..hakekaa sieltä ...

    • Miksu.ihonen

      Ulkopuoliset voi painua helvete. Ei kaivata täällä!
      Naiset on hyviä ja miehet kovia.
      Se on porvoo se.

    • pitkitetty-yhdyntä

      Kamppula on slummi ja Saluuna on slummissa toimiva räkälä. Paikka, missä epätoivoiset ihmisenkuvat yrittävät päteä ja olla olevinaan vielä jotain muuta, kuin @rvotonta rosk@sakkia. Naisetkin niin väljiä, että sänkyhommissa pitää mennä toista reunaa sisään ja tulla toista reunaa ulos. Eihän niin väljään tavaraan meinaa edes mälli lentää.

      • jorma209

        Tuohan on vaan teidän pienimunasten ongelma.


    • Seijantero

      Aikanaan poikamiehenä tuli naisia pokailtua keskustasta ja jos jatkoille pyyti ja kotipaikka oli Kamputsea niin silloin oli pakko kieltäytyä.Ei todellakaan olisi kiva aamulla herätä jostain betonilaatikosta missä ihmiskusi haisee ja mannet ja nistit hyppii kongeissa silmille.
      Tuli nähtyä,kun kaveri silloin aikanaan 2000-luvun alussa eron jälkeen ”sai” luukun kamppulasta sitä touhua ihan tarpeeksi.
      Työni puolesta joudun välillä ajamaan Gammelbackam läpi ja kyllä se ihan samanlaista touhua on edelleen.Etninen ihmissaastan kaaropaikka,kuten joku sen sanoikin.
      Taitaa vain se älähtää,kehen kalikka kalahtaa.
      Normaali ihminen tajuaa kyllä viimeistään siinä vaiheessa,kun on muksuja,muuttaa helvettiin sieltä.
      Toki,jos on niin perseaukinen,ettei muuta paikkaa ole niin.
      Asun mieluummin kuusen alla metsässä,kuin Gambodiassa.
      Piste.

      • Kaikki_kalikat

        Hei.

        Kiitos palautteestanne. Gammelbacka pahoittelee syvästi kaikkea sitä, minkä koette väärydeksi juuri teitä kohtaan. Korvaukseksi palautteestanne annamme sinulle nettiosoitteen oikeinkirjoituksenne tueksi:
        https://www.kotus.fi


    • mettämies

      Ei ole Saluunasta yhtään huonoa sanottavaa, ja omistajakin niin ihana :) ! Kosisin, mutta... Terveisiä P-pohjanmaalta.

    • Urinaalimies

      Gambbulassa asioi köyhät. Kapakkakin haisee pissille.

    • voiraukat

      aha.uros hortsut täällä kohentaa heikkoa itse tuntoaan.uros hortsut on yleisiä,kyllä kelpaa kaikki.siittävät lapsia tähän kurjuuteen ,ei minkäänlaista vastuun ottoa.irvottavat ja kerskuvat saamisillaan raukat.

    • Punaviini-Bingo

      Kyllä joiltakin tulisi pestä suu saippualla ja mennä hiukan itseensä ja katsoa peiliinsä..Mä olen asunut Porvoossa melkein koko ikäni, enkä osaa sanoa noin pahasti esim.Gammelbackasta. Onhan se Gammelbacka pieni, ehkä vanhanaikainen lähiö, mutta kyllä siellä ihania ja rehellisiä ihmisiäkin on. Ja tuosta Saluunasta..mielestäni erittäin ystävällinen ja huumorillakin varustettu vastaanotto aina ja mukavat ihmiset.Siisti lähiö-baari, jonne on kiva aina välillä(joskus ehkä liiankin usein)mennä viettämään aikaa ja tapaamaan ihmisiä..Baarissa jossa yhteisöllisyys antaa tilaa ja aina tuntee olonsa tervetulleksi ja kotoisaksi.Kannatan henkilökohtaisesti käydä tutustumassa ko baariin, jotta tuollaiset väärät kuvat saataisiin pyyhittyä pois. Ja kannattaa aina muistaa, ettei missään kolkassa ole paikkaa, jonne ei ainuttakaan pölvästiä eksyisi..Gammelbackakaan ei ole tämmäinen..Toki on pölvästejä ja ehkä hieman idioottejakin siellä, mutta pääosin mukava ja idyllinen lähiö omalla lämminhenkisellä baarillaan, Saluunalla!Kiitos kaikille Saluunan väelle ystävällisestä, osaavasta ja humorillisesta asiakaspalvelusta! T:Yksi tyytyväisistä asiakkaistanne

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4702
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1472
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1452
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      344
      1430
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1367
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1257
    Aihe