Olen paikkakuntani haukutuin tyyppi vaikka oon 100% terve!

yksin aina

Moro. Tässä elämäni vuosien varrella on tapahtunut niin, että koko kaupunkini nuoriso suunnilleen 10-20 vuotiaiden ikähaarukasta on alkanut jo 10 vuotta sitten nimitellä mua ja se jatkuu vieläkin! Olen heille sanonut että olen täysin terve, niin se nimittely jatkuu silti! Olin ennen ehkä vähä sellainen tyyppi, että käyttäydyin vähän huomiota herättävästi ja oman kouluni tyypit pitivät mua outona, mutta KOITTAKAA NYT TAJUTA ETTÄ IHMISET VOI MUUTTUA! Mun on erittäin vaikea saada täältä omalta paikkakunnalta uusia ystäviä, koska jostakin syystä eräs haukkumanimeni on levinnyt tällä alueella varmaan joka puolelle. Mulla tuskin on mitään mahdollisuuksia löytää tyttöystävää täältä kaupungista, koska tuskin kukaan tyttö haluaa seurustella sellaisen pojan kanssa, jota oikein tunnetusti kiusataan. Tänäänkin kun töissä käytiin eräällä ammattikoululla, niin jotkut tuntemattomat tyypit haukkui mua siellä. Sanoivat sen saman haukkumanimen, millä sadat muutkin nuoret mua nimittelevät. Mistä hekin voivat tietää mun niinsanotun lempinimen, vaikka he tuskin tuntevat mun alkuperäisiä kiusaajiani? Mulla ei oo mitään mahiksia varmaan koskaan saada naista, ainakaan täältä omalta alueeltani. Yrittääkö ne kiusaajat pitää mua naisettomana lopun elämäni? Olen niin yksinäinen ja onneton tämän asian takia. Eräs tyyppi ala-asteella keksi mulle sen haukkumanimen, ja nyt sillä nimellä nimittelee mua varmaan monta sataa tyyppiä täällä paikkakuntani alueella vaikka olen ainakin miljoona kertaa käskenyt heitä lopettamaan, mutta he vain jatkavat mun nimittelyä! Eivät edes viitsi tutustua muhun kunnolla, vaan kiusaavat vaan yhtään sen paremmin tutustumatta. Eivät he halua antaa mulle edes mahdollisuutta näyttää, kuka oikeasti olen. Pointtini tässä viestissä on se, että olen erittäin yksinäinen tämän asian takia. Mulla ei oo oikeastaan kavereita, vaikka oon ihan normaali ihminen. Ja eräs tyyppi sanoi mulle, että haukkumanimeni tiedetään eräällä naapurikunnassakin. Että varmaan olen yksin koko loppuelämäni koska kukaan ei halua edes ystävystyä kanssani! Ja tämä kaikki vain yhden haukkumanimen tähden! :'(

39

448

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mt-hoitsuko?

      No mikä se haukkumanimi on?

    • yksin aina

      En halua sanoa sitä

    • yksin aina

      Tänäänkin järkytyin kun kävin apteekissa, nii siinä apteekin ulkopuolella olevalla penkillä oli joitakin tuntemattomia teinejä, ja he lausuivat keskenään mun haukkumanimen, eivät siis suoraan sanoneet mulle sinä, mutta kuulin kuinka joku heistä sanoi että " kattokaa, siinä se *"haukkumanimi"* taas menee."

      • mt-hoitsuko?

        Oletko Kuopiosta? Onko haukkumanimesi vasikkahomppeli? Jos näin on niin olet kyllä harvinaisen surullinen tapaus.Vielä itse pidätte tätä ketjua ylhäällä.Mutta onhan sinulla duunikaverit !


    • tyttö

      Nyt menee jo vähän yli. Luulen että mielikuvituksesti on osasyy ongelmaa. Ihan hyvin voit haukkumanimesi täällä sanoa. Mitä siinä menetät? Täällä käy vain näitä yksinäisiä tyyppejä. Ei edes kovin montaa. Aika hiljainen palsta.

      Ei todellakaan voi olla niin että koko kaupunki tietää asiasta. Minä asun pienellä paikkakunnalla eikä täälläkään ketään "kylähulluja" kiusata, niiden annetaan olla ja liikkua rauhassa. Joillain on jotain lempinimiä.. en nyt edes muista. Sinä asut sentään kaupungissa ja jos jonkun ala-astejutun takia joudut mielestäsi kärsimään ihmisten nimittelyä, et varmastikaan ole ihan terve...

      Oletkohan sinä miestissimies..? Tuli vaan mieleen.. :o

      • tyttö

        No otan kiusaamisen ihan tosissaan. Olen itsekin muuttanut kiusaamisen takia toiselle paikkakunnalle. Kuulostaa jotenkin omituiselle silti tuo sun tilanne. Ihan kuin olisit joku yksinäinen julkkis siellä?? Ehkä kannattaa vain lähteä toiselle paikkakunnalle hankkimaan uusi elämä jos sulla ei ole tuolla mitään menetettävää.


      • väsyttää

        Joo ei kyllä kuulosta realistiselta yhtään tuontasoinen vainoaminen. Tuollainenhan olisi jo suurinpiirtein maailman sairain kaupunki jos kaikkia vainoaisivat ilman jotain todella painavaa syytä yhtä ihmistä tuohon malliin. Jotain tuossa jätetään nyt kertomatta tai sitten aloittajan mielikuvitus laukkaa poikkeuksellisen kovaa. Ei siis millään pahalla aloittajaa kohtaan, mutta sellainen mielikuva tuosta tulee.


    • yksin aina

      No kuule, en ole mikään miestissimies, vaan ihan eri ihminen. No älkää sit vittu uskoko jos ette haluatte, mutta en minä huvikseenkaan tuu tälle palstalle kirjoittamaan tällaista. Luuletteko että kukaan huvikseen kirjoittais tällaista asiaa?

      • mt-hoitsuko?

        Kerro nyt vaan.


    • viimeinen laulu

      Tiedän tasan tarkakan miltä sinusta tuntuu. Minulla kiusaamista jatkui 7 vuotta ja lopulta juorut levisivät vähitellen koulussa ja pienellä paikkakunnalla, että oli vaikeaa mennä ulos enää ollenkaan ilman, että minun perääni huudeltiin. Muutettiin lopulta vanhempien kanssa pois ihan toiselle paikkakunnalle ja saan olla rauhassa haukkumiselta, vaikka tämäkin sen verran pieni paikka että ihmettelevät miksi karttelen ihmisiä ja vaikutan niin pelokkaalta. Olen siis saamieni traumojeni takia saanut jo täälläkin negatiivista julkisuutta, mutta ei edes haittaa. Pääasia, että minua ei enää kiusata ja saan toipua rauhassa kaikista niistä vuosista. Olen mennyt elämässäni omaan tahtiini eteenpäin, saanut uusia ystäviä ja nyt olen ylioppilas, jonka pitäisi alkaa miettiä mitä alkaa opiskelemaan. Asiat voivat siis muuttua, pitää vain ottaa mahdollisuuksia sellaisista paikoista jotka vievät sinut kauas pois sieltä. Hanki vaikka netti/kirjekavereita, jotka asuvat muualla Suomessa, mutta kumminkin sen verran lähellä, että pystyisitte joskus tapaamaan ja ota tavoitteeksesi opiskella/tehdä töitä amiksesta päästyäsi jossain ihan muualla.

      Tiedän, että kaipaat eniten elämääsi rakkautta, yhtä ihmistä joka tukee ja tietää, että ansaitset niin paljon parempaa, oikean onnen ja rauhallisen ympäristön. Nyt sinun pitää ensin opetella rakastamaan itseäsi, että saat jaksettua opiskella ja voimia uskoa omaan itseesi ja siihen, että sinulla on tulevaisuus ja sinua pystyy rakastamaan. Ajan kuluttua ja elämäsi muututtua löydät kyllä viimeistään jonkun, jos vain annat hänen tulla tarpeeksi lähelle itseäsi. Älä menetä toivoa!

    • mt-hoitsuko?

      Aloittaja,minkä takia pelkästään nuoriso kiusaa sinua? Minkä ikäinen olet suurinpiirtein? Aloitus aika sekava,johtuuko lääkityksestä? Taidat vaan huiputtaa lukijoita,senkin raskali !

      • mt-politas IV

        Etkö pöljä tajua, että mt-HOITSU (jos sellainen sattuu olemaan) EI SAA olla henkisesti epätasapainoinen. Ne ovat POTILAITA, joilla on ruuvit löysällä.

        Lopeta toisten kiusaaminen ja mene takaisin kouluun!


    • hmhm

      Muistan että olen tällaiseen keskusteluun törmännyt ennenkin?
      Sanoisin että 50% mahdollisuudella juttu on osittain totta ja jotkut häntä oikeasti pilkkaavatkin, mutta aloittaja suurentelee asioista päässään ja luule satojen nuorien olevan kimpussaan, 30% todennäköisyydellä juttu on trollia ja 20% todennäköisyydellä juttu on totta ja aloittaja on oikeasti päätynyt joksikin kaupunkinsa julkkikseksi.

    • yksin aina

      Sitä mäkin ihmettelen, että miks vain nuoriso kiusaa, outoa.

      • tyttö

        C'mon! Älä ny teinien anna pomppia varpaille. Et voi ottaa sitä niin ittees et jotkut keskenkasvuset käyttäytyy huonosti ja vittuilee tuntemattomille. Voin kuvitella et se on rasittavaa ja tulee paha mieli mut sä oot AIKUINEN IHMINEN ?:( Ei se tarkota että koko maailma on nyt sua vastaan prkle. Kerää ittes!

        Kaikkea hyvää. Äläkä provoile....


      • ihmettelen999
        tyttö kirjoitti:

        C'mon! Älä ny teinien anna pomppia varpaille. Et voi ottaa sitä niin ittees et jotkut keskenkasvuset käyttäytyy huonosti ja vittuilee tuntemattomille. Voin kuvitella et se on rasittavaa ja tulee paha mieli mut sä oot AIKUINEN IHMINEN ?:( Ei se tarkota että koko maailma on nyt sua vastaan prkle. Kerää ittes!

        Kaikkea hyvää. Äläkä provoile....

        Olipa raaka viesti, niin ymmärtämätön.


    • palsta spämmäri

      Ihan selvästi tämä on se miestissisekopää mikä postaa niitä
      trollijuttujaan palstalle, meinaatko nyt vaihtaa taktiikkaa vai ?
      Mee ny vaan nopeasti sinne johonkin lähimpään sateenkaariklubiin
      kaltaistesi seuraan.

    • kunnontyöntekijä

      Mitä sinä aikusena ihmisenä teineistä välität? Pysy kovana, sano ensi kerralla "menisit sinäkin töihin!" tai että "eiks teil oo kouluu?" tai muuta nasevaa apteekin nurkilla könyäville tyhjäntoimittaja-teineille. Ylipäätään koita saavuttaa auktoriteettiasemaa teineihin nähden (jos keran joudut heiän kanssaan ylipäätään olemaan tekemisissä) jollain tapaa, aloita vaikka korostamalla niitä asioita mitä sulla jo on ja heil ei kute ajokortti, auto, oma asunto, työpaikka jne., ylipäätään asioita jokka osottaa et sä oot menny elämäs eteenpäin, saavuttanut asioita, kasvanu aikuseks...He taas nuoremmuuttaan eivät tiiä elämästä vielä mitään ku ovat nii lapsellisiakin et vielä nimittelevät ihmisiä.

    • someone else

      Aloittaja, ymmärrän sinua. Kärsin itse samasta, oikeastaan todennäköisesti vielä pahemmasta. Kiusaamiseni on ollut jo seitsemän vuoden ajan niin painajaismaista, että olen tuntenut olevani sen kanssa hyvinkin yksin. Haukkumanimiä on minullakin, ja ymmärrän todellakin, mikset halua omiasi kertoa. Tuntuu, että jokainen, joka niistä tietää, alkaa miettiä, mitä niihin oikeuttavaa sinussa on, nähdä sinut kuten "he".

      Oma tilanteeni lähti eskaloitumaan psykoosista, jonka sairastin kahdeksan vuotta sitten. Olen täysin toipunut, mutta silti minut usein halutaan edelleen nähdä ikään kuin psykoosikäytös olisi persoonallisuuteni. Huhut leviävät kuin kulkutauti yläasteikäisten ja ammattikoulupohjaisten keskuudessa, eli suoraan sanoen niiden keskuudessa, joilla ei ole kykyä ajatella kriittisesti, ja tärkein tapa hankkia tietoa on asenteiden kopioiminen kavereilta. Mutta kiusaamishaluisia rehellisesti tuntuu löytyvän jokaisesta mahdollisesta ihmisryhmästä, ja huhut ovat levinneet erittäin laajalle. Esimerkiksi yliopistossa, tunnin junamatkan päässä kiusaamisen ydinalueesta, jotkut kohtelevat minua kuin saastaa. Niitäkin siellä toki on, jotka haluavat muodostaa ihmisestä mielipiteen itsenäisesti. Sanoisin, että tässä kiusaamisessa kyse on väärästä tavasta pitää yllä hyvää itsetuntoa, eli polkea joku lokaan minkä tahansa tekosyyn nojalla, että itsestä tuntuisi paremmalta. Minusta on laajalti tullut luvallinen kohde, eikä juuri kukaan tunnu olevan kiinnostunut, millainen oikeasti olen. Se, ettei minusta oikeasti tiedetä mitään, antaa joillekin mahdollisuuden keksiä ja levittää mitä tahansa.

      Olen pystynyt psykoosin jälkeen solmimaan sosiaalisia suhteita siihen suuntaan, mihin se on ollut mahdollista, eli itseäni selkeästi vanhempiin ihmisiin. He eivät välttämättä ymmärrä, miksi minussa pitäisi olla jotain vikaa. Omanikäisteni seurassa olen erittäin epävarma, mutta miten ihmeessä voisin olla jotain muuta, kun joudun koko ajan varautumaan kiusaamiseen? Olen toki pakostakin erilainen, koska olen täysin irtaantunut ikäisteni kulttuurista. Tuntuu, että nämä erot lasketaan heti vioiksi ja tehdään päätelmiä, että huhut näkyvät pitävän paikkansa. Muille annetaan usein anteeksi varsin hölmöjäkin virheitä, mutta minulle ei koskaan. Toisin sanoen aika moni lukee minua kuin piru Raamattua. Kiusaaminen on niin palkitsevaa, että sille halutaan luoda vaikka tyhjästä oikeutus. Usein tunnen, että olen aina jotain sellaista (elämänkokemusteni takia), jota pitäisi vähän selittää, marginaalissa. Usein tuntuu siltäkin, että monien valmius ymmärtää, tulla edes vähän vastaan, on lähellä nollaa. Kuitenkin huhuista huolimatta olen pohjimmiltani ihan normaali nuori nainen (no, anoreksiaa olen kyllä sairastanut lähes 12 vuotta, kiusaaminen hyvinkin ylläpitää sitä), ja koen, että minulla pitäisi olla samat mahdollisuudet kuin muillakin.

      Mitäpä tässä voi tilanteestamme sanoa? No, ensinnäkin, joillekin meistä pahimmat painajaiset ovat tosia. Toisinaan ihmiset vain pääsevät veren makuun, eivätkä lopeta ennen kuin jollekin käy huonosti, jos sittenkään.

    • someone else

      Tuli vähän vaivuttua liikaa omaan synkkyyteen. Aloittaja, sinulla todennäköisesti on kuitenkin toivoa jäljellä. Ehkäpä paikkakunnan vaihto auttaisi? Voisit vaikka mennä vähän kauemmas, aloittaa puhtaalta pöydältä? Lapset ja lapsentasoiset valitettavasti tuskin tulevat viisastumaan ja todennäköisesti jatkavat kiusaamista, varsinkin jos se on jo noin laajaa. He ovat siihen jo liian koukussa.

      Ja kokemuksesta tiedän, ettei se ole kivaa joutua joukon kiusaamaksi, vaikka kyseessä olisikin joukko keskenkasvuisia tai vaikkapa ihmisiä, joille ei itse anna juuri arvoa. Ymmärrän, jos erään mainitsema "auktoriteetin ottaminen" nuoriin nähden on vähän vaikeampaa, varsinkin kun kiusaaminen (kaikenlainen) tunnetusti erittäin aktiivisesti syö itseluottamusta. Jos joku siinä luontevasti onnistuu, pisteet siitä. Se, että tuntuu pahalta, ei kuitenkaan ole mikään rikos.

      • On savolaisten tyyli

        Oletko aloittaja Kuopiosta? Kuulostaa kuopiolaisten typeryydeltä nimittäin tuokin käytös!


      • mt-hoitsuko?
        On savolaisten tyyli kirjoitti:

        Oletko aloittaja Kuopiosta? Kuulostaa kuopiolaisten typeryydeltä nimittäin tuokin käytös!

        Luulen että olet oikeassa.Epäilen että aloittaja on mielenterveyshoitaja Kuopiosta.
        Näitä feikki-aloituksia tulee heiltä eri mt-palstoille vähän väliä.


    • ratkaisu on helppo

      Muuttakaa :D

    • ::::::::

      Joillekin tämä on totta. Vaikka sitä olisikin vaikea uskoa. Helppo kirjoittaa, että tämä on trolli, kun ei itse tarvitse kokea samaa.

    • yksin aina

      Työaikana olen käyny tekemässä työkeikkoja monilla eri kouluilla ja joka koulussa työkaverin mukaan on oppilaat tuijotellu mua ja naureskellu. Eikä se tyyppi edes puolusta mua, kattoo vain sivusta kun tuntemattomat naureskelee mulle, en tiedä uskotteko te mua oikeesti, mut ihan oikeesti mä oon niinsanottu yksinäinen julkkis, vaikka oikeesti oon ihan 100% tavallinen kaduntallaaja. Löytäis vaan ystäviä jotka ymmärtäis mua ja vaikka puolustais, niin seki piristäis elämääni. Saatan tosin joskus lopettaa elämäni ennen aikojaan.

    • yksin aina

      Miks kaikista miljardeista ihmisistä just mulle piti tulla tällainen kohtalo, että oon yksinäinen julkkis? Elämä on perseestä.

    • yksin aina

      Joku tuolla jo tiesikin.Olen tosiaankin mielenterveyshoitaja ja minua on haukuttu jo vuosia tuolla hirveällä haukkumanimellä.Myös siansilmä-vinkujaksi on kutsuttu.
      Miten ihmiset voivat olla noin julmia? Olen sentään työssä missä autan ihmisiä.
      Onko itsemurha ainoa ratkaisu ?

    • läpi kiven

      Oletko miettinyt rikosilmoituksen tekemistä?

      Haukkumanimesi on tod. näk. levinnyt internetissä, koska se on noin monelle tuttu.

      Silloin voisit oikeutetusti nostaa syytteen kunnianloukkauksesta jollekin, joka kyseistä nimeä levittää ja käyttää.

      Kannattaa harkita pois muuttamista toiselle puolelle Suomea tai jopa toiseen maahan. Silloin voit aloittaa puhtaalta pöydältä, kunhan aloitat terapian tai jonkin vastaavan kokemuksiesi läpikäymiseksi.

      Ohjeeni on: Älä koskaan ikinä luovuta! Pyri elämässäsi eteenpäin, vaikka koko tämä typerä kansakunta olisi sinua vastaan! Äläkä ikinä usko mitä paskaa sinusta puhuvat vaan ajattele itsestäsi positiivisesti kulkien selkä suorassa! Sinä olet voittaja ja tiedät sen!

      • yksin aina

        Vaikea vaan kulkea selkä suorassa, kun tietää ettei tuu koskaan saamaan parisuhdetta tämän asian takia.


      • läpi kiven
        yksin aina kirjoitti:

        Vaikea vaan kulkea selkä suorassa, kun tietää ettei tuu koskaan saamaan parisuhdetta tämän asian takia.

        En minäkään tule koskaan saamaan parisuhdetta, koska itselläkin on koulukiusaamistausta ja sen takia kapeat sosiaaliset piirit.

        Silti kuljen selkä suorassa, koska se on ainoa tapa päätyä edes johonkin itselle edulliseen lopputulokseen. Voit toki luovuttaa jos haluat; haluatko heittää kaikki mahdollisuutesi hukkaan ja elää loppuelämäsi jollain yhteiskunnan tuilla, jotka saatetaan lakkauttaa muutaman kymmenen vuoden sisällä?


      • suuriihmettelijä

        Ollaanko niitä muka lakkauttamassa? Pakkohan yhteiskunnassa joku sosiaaliturva on aina olla, sillä kaikki eivät voi mitenkään työllistyä, koska työttömiä on aina huomattavasti enemmän kuin vapaita työpaikkoja.


      • Sepässse

        "Pakkohan yhteiskunnassa joku sosiaaliturva on aina olla..."

        Eihän tuo mikään itsestäänselvyys ole, vaikka siihen ollaankin täällä totuttu. Läheskään kaikissa maissa ei ole sosiaaliturvaa. Jossain kaukoidässä työtön ihminen esim kerää pulloja tms aamusta iltamyöhään joka päivä saadakseen pari kuppia riisia ja pysyäkseen hengissä.


    • Anonyymi

      Itellä sama ongelma ihmiset nauraa ja katsoo oudosti olis luullut2020 olis muuttuneet tavat mutta ei... Olen alkanut vihaa itseänikin että muitakin ihmisiä...

    • Anonyymi

      Juu. Yurun seutu. Jee jee

    • Anonyymi

      Se on yksinäisyys pitkää joskus. Tosin ei tartte sen kavereille kruusailla sen enempää.

    • Anonyymi

      Älä nyt heistä välitä, älä nyt perhana anna niiden itseesi vaikuttaa.
      Olen sietänyt samankaltaista, tiedän millaista se on. Voisit tietysti mahdollisuuksien mukaan harkita muuttoa muualle ja "aloittaa" alusta uudessa paikassa.

    • Anonyymi

      Aika suuret kuvitelmat aloittajalla itsestään, että muka kaikki hänet tuntisivat ja viitsisivät haukkua. Mikä julkkis hän on?

      • Anonyymi

        Samaa ajattelin.
        Todella suuret ajatukset itsestään, tuntee olevansa jotenkin erinomaisen erityinen.
        Eihän ketä tahansa sukankuluttajaa noin vainottaisikaan, Kyllä sitä pitää olla ihan erityistä kastia että tuollaiseen päätyy!
        Varo nyt kuitenkin ettet kapsahda ihan kamalan kipeästi maan kamaralle sieltä yläilmoistasi.
        Jospa yksi kaunis päivä heräät ja tajuat että kukaan ei sinua tunne, kukaan ei sinuun kiinnitä mitään huomiota, et ole yhtään mitään kenenkään mielestä. Olet tapetin värinen nolla.
        Painajaiamaista eikö vain?


    • Anonyymi

      Löysin tällaisen:
      "Puhutko selkäni takana? Joten olen edellä! Keskustelette elämästäni? Joten se on mielenkiintoisempi kuin sinun! Yritätkö löytää puutteita? Joten olet kateellinen! Jatka samassa hengessä!"

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      156
      2722
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1550
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe