"yliopisto itsenäistä?"

edellähiihtäjä

Minua on viimeaikoina alkanut ärsyttää yliopisto-opinnoissani (3 vuotta jo opiskelleena) ainaiset ryhmätyöt. Miltei joka ikinen kurssi suoritetaan joko ryhmätentissä tai suurella ryhmätyöllä.
Itse koen että opiskelen elämääni varten, ja opiskelenkin ahkerasti ja osallistun jokaiseen opetustilanteeseen. Aikataulujen takia on oikeastaan pakko ryhmäytyä oman linjan opiskelijoiden kanssa ja nämä käyttävät - uskomatonta kyllä - armottomasti hyväksi omaa opiskelumotivaatiotani. Tai eivät sitten vain osaa asioita niin kuin minä - heitä ei luennoilla näy ja kun tentin aika tulee vain minä tiedän mitä ja miten vastataan. Ryhmätöissä saan vetää kaikkia perässäni ja tehdä muidenkin osia kun he eivät yllättäen osaakaan tai kun "minullahan on ainoana kunnon muistiinpanot niin minunhan tämä kannattaa tehdä".

Luulin että yliopisto-opinnoissa olisi paljon enemmän itsenäisyyttä! Nyt saan vain käyttää valtavasti omaa aikaani kokoustaessamme niin että minä väännän asioita rautalangasta ja vedän muuta 2-4 opiskelijaa perässä, että joku numero edes saataisiin.

Kenelle tästä nyt protestoisi...

5

217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gasgag

      jep ainakin helsingin kauppiksessa sama homma. n. 40% kurssista tulee ryhmätöistä. kirjatentit yms. loistavat poissaolollaan. aikaa menee aivan turhaan juuri kokouksiin ja läsnäolo vaatimuksiin. Mistään ryhmätenteistä en kyllä ole kuullukkaan :D

      Mutta tietty voi sanoa että olet sitten väärällä alalla. Ainakin oikeustieteellinen on täysi yksilösuoritus

    • eisentään

      Joo, joillakin aloilla yliopistokin on mennyt lastentarhaksi. Taitaa olla kaupallinen ala, joka oikeastaan ei koskaan ole yliopisto ollutkaan. Kasvatustiede voi olla toinen. Sieltä päin olen kuullut jopa ryhmä- ja paritenteistä.

      Itse opiskelen humanistisella puolella. Kaikki suoritukset ovat yksilösuorituksia. Jokaisen on opittava ja näytettävä osaamisensa. Kursseilla on joskus parityöskentelyä 5-10 minuuttia. Luentoja on, niitä vain kuunnellaan, kirjatenttejä on runsaasti.

      En ikinä suostuisi enempään pari- tai ryhmätyöhön opiskelussa, joka arvostellaan. Työelämässä toki pitää pystyä tulemaan toimeen kaikkien kanssa ja yhteistyö on usein välttämätöntä. Ja ainahan toveria autetaan. Mutta ryhmätentti, ei!

      • differenzia

        Täällä toinen humanisti (Tku). Meillä on kyllästymiseen saakka ryhmätöitä ja on aina yhtä ikävää huomata, että aikuisissa, jo työelämässä olleissa, yli kolme-, neljä- ja viisikymppisissäkin on vapaamatkustajia, joille kelpaa ryhmätöistä saatu arvosana ja opintopisteet, mutta joita ei työnteko kiinnosta.

        Tällä viikolla sain päätökseen yhden ryhmätyön, missä proffa ennenkuulumattomasti tarkisti kaikkien osallistumisen ja antoi siipeilijälle vaihtoehdoksi hylätyn tai lisätehtävän. Ensimmäinen kerta kun käy näin, ja opiskelen kolmatta vuotta. Töissä olen ollut toistakymmentä vuotta ennen tätä, ja siellä ei katsottaisi viikkoakaan moista vastuunpakoilua, joten on ihme, että yliopistossa se onnistuu noin helpolla. Riittää, että "tiimityö" on muoti- eli kirosana työelämässä, pitääkö sillä pilata opiskelutkin..??


    • jos321

      Kenelle protestoisit? Aloita vaikka ainejärjestöstä ja vaadi ainejärjestöä esittämään asia edelleen opettajakunnalle. Vaadi, että jokaisesta kurssista on saatava antaa palautetta nimettömänä.

      Jos mitään ei ala tapahtua, mene itse puhumaan professorille, jonka alaisuudessa näitä ryhmätöitä tehdään.

    • Mutta kuitenkin

      Otapa kuitenkin huomioon, että puhtaita solistitöitä on nykyisin entistä vähemmän. Siksi on hyvä oppia jo opiskeluvaiheessa, kuinka ryhmässä toimitaan ja pidetään puoliaan. Työelämässä ei työkaveria tarvitse rakastaa, mutta hänen kanssaan pitää tulla toimeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      138
      1945
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe