Sairaana jo toista kuukautta, virusta vai mitä?

miss_mylife

Onko kukaan muu tai kenenkään tuttu sairastanut tänä syksynä ihan samperin sitkeää tautia, joka ei tunnu lähtevän millään pois?

Oireet alkoivat lokakuussa, kun pieni flunssa tuntui tekevän tuloaan. Sitä sen kummemmin noteeraamatta rauhoittelin elämää ja se hävisikin parissa päivässä. Muutama terveen tuntuinen päivä oli välissä, kunne paksu lima alkoi kiertää syvällä onteloissa, olo oli tukossa ja paksua keltaista mönjää sai niistää ulos urakalla sekä huuhdella nenäkannulla. Tässä vaiheessa taisin tehdä sen virheen etten osannut hakeutua lääkäriin vaan ulkoilin vielä viimassa ja taisin kylmettää itseni sen seurauksena tähän päälle. Siitä pari päivää lähti vain yksi aamu jalat alta. Edelisenä päivänä oli tuntunut lievää paineen tuntua päässä, mutta kuin salama taivaalta alkoi huimata niin että piti mennä lattialle makaamaan.

Siitä lähti alamäki, menin lääkäriin saman päivän iltana, tulehdusrvot ok, kuumetta 37,5. Sinus-skannerilla poskionteloissa ei tulehduskaikua, joten ei antibioottia. Tästä viisi päivää ja paineen tunne päässä muuttui niin pelottavaksi että soitin yöllä ensiapuun. Aamulla äkkiä lääkäriin, jossa ei otettu röntgeneitä eikä tulehdusarvoja vaan naamadiagnoosilla ja koputtelemalla otsaa todettiin sivuontelotulehdus, johon alulle antibiootit. Tästä taas muutama päivä ja olo vain huononi. Kuvioihin astui vapina, kylmä hiki, voimakas huimaus ja tokkurainen olo, kuin parin promillen humalassa olisi koko ajan. Taas lääkäriin ja alulle nenäsuihke ja limakalvoja supistavat aineet.

Oireet on nyt kestäneet 7 viikkoa. Olo on vieläkin järkyttävän huono. Olen ollut useta kertoja ensiavussa ja sairaalan osastolla. Tutkittu on kaikki mahdollinen, paitsi selkäydinneste. Crp ok, borrelioosi negatiivinen, mykoplasma negatiivinen, maksa-arvot ok, munuaiset ok, päästä otettu CT-kuva (viipalekuvaus), tukosarvot ok, kaikki mahdollinen lähestulkoon ok, mutta potilas aivan järkyttävän sairas, heikko ja huimaava. Mitä ihmettä tämä oikein voi olla? Onko kukaan kuullut vastaavaa? Olo on vieläkin kuin jyrän alle jäänyt, kotoa ei pääse yksin minnekkään, postilaatikolle juuri ja juuri saa raahauduttua ja siitäkin seuraa ihan kamala olo. Vähänkään aikaa kun yrittää kotona olla jalkeilla on pakko tulla pian makaamaan, alkaa vapisuttaa, heikottaa ja päässä tuntua paineen tuntua. Tää on ihan järkyttävää!!! Paraneeko tää ikinä???

Tauti eteni siis näillä oireilla:
- Nuha ja flunssainen olo, joka katosi
- Tukkoinen olo, sitkeä räkä joka kierti syvällä eikä tahtonut tulla ulos
- Paineen tunne otsalla ja päässä
- Huimauskohtaus, paine ja kuume
- Voimakas huimaus, paineen tunne päässä, päänsärky, väsymys
- Vapina, kylmä hiki, voimattomuus, kuume
- Vellova paha olo ja huimaus, voimattomuus ja vapina (tässä kohtaa olen menossa)

Vellova paha olo on hiukan hellittämään päin, myös hetken aikaa pystyn jo katsomaan tietokoneen ruutua kirjoittaakseni mm. tämän. Muutamia viikkoja sitten tekstin lukeminen alkoi tehdä pahaa oloa, samoin tietokoneen ruudun katsominen tai telkkarin vilkaiseminenkin. Että ehkä tässä eteenpäin on vähän tultu jo. Haluaisin vain kuulla onko mulla ketään kohtalotoveria, edes kenenkään lähipiirissä joka sairastaisi yhtä pitkällisesti? Olen täysin perusterve nuori ihminen, joten huoli on kova mikä ihme minuun on iskenyt ja olenko ainoa Suomessa joka kärsii näistä oireista ja on viikosta toiseen jumissa kotona toisten armoilla?

Ja halu parantua on kova. Harmi kun se pelkästään ei riitä :(


-

2

98

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Zennth

      Voisiko olla kyse Guillain-Barresta? http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk01094 Itselläni oli se alle parikymppisenä jonkin flunssan jälkitautina. Makasin sängyssä varmaan neljä viikkoa kotona. En jaksanut mitään enkä juuri jaksanut olla pystyssä. Asustelimme silloin maalla ja siellä ei oikein asiaa otettu tosissaan. Onneksi lepo auttoi ja tauti meni ohitse. Vasta myöhemmin keskussairaalassa todettiin että minulla oli tuohon viittaavat vasta-aineet koholla. Joitain hermotutkimuksiakin tehtiin, en muista näkyikö niissä mitään. Kannattaa olla sitkeä, tiedän miten hirveää on kun ei tiedä mikä vaivaa :( Tsemppiä ja paranemista!

    • myko??

      Nujerra mykoplasma
      http://mykoplasma.fi/

      Mykoplasma?
      http://www.avainapteekit.fi/oma-terveys/vilustuminen/miten-mykoplasma-tunnistetaan-ja-hoidetaan

      Miten tautia hoidetaan? Mikrobilääkkeistä tehokkaita ovat doksisykliini ja erytromysiini. Antibiooteista makrolidit, tetrasykliinit ja fluorokinolonit tehoavat MP:aan.

      Kuuntele tämä ohjelma kohdasta 33.13:
      [33.13] Krooninen/akuutti mykoplasma; diagnosointi ja hoito omaa vastustuskykyä kohottamalla. Mahdollinen antibioottihoito.
      https://soundcloud.com/helsinki-paleo/helsinki-paleo-podcast-episode15

      Mykoplasman hoito on meillä Suomessa retuperällä!
      http://www.raikasweb.com/mykoplasma

      C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin ja Omega-3 rasvahappojen puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos.

      C-vitamiinia 500-1000mg / vrk Tutkimusten mukaan vähimmäistarve päivässä on 400mg. C-vitamiinia kannattaa tankata joka päivä. C-vitamiinin puutos altistaa lukuisille eri sairauksille. Kun C-vitamiinia ei ole riittävästi, sitä ei riitä kaikkiin kehon soluihin ja kudoksiin.

      D-vitamiinia 50-125µg / vrk

      Magnesium (sitraattimuodossa) 200-400mg/vrk (tutkimusten mukaan lähes 90 % ihmisistä kärsii magnesiumin puutteesta)

      Vuoden D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä ja lähimarketistakin n. 50€:lla.

      Muut saa todella edullisesti Citymarketin luontaistuotehyllystä. Eli kuukausihinnaksi tulee n. 5€.

      D-vitamiinin lähde ihmiselle on aurinko. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain huhti-toukokuun vaihteesta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3, kello 10-16 välisenä aikana vähintään kädet ja jalat paljaina 30 minuuttia päivittäin. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Talvella UVB-indeksi on nolla.

      Ruuan merkitys D-vitamiinin lähteenä on vähäinen. Suomalainen saa hyvästäkin ruokavaliosta (runsaasti kalaa ja suositusten määrän vitaminoituja maitotaloustuotteita) alle 10 µg D-vitamiinia päivää kohti. Suomessa syödään pääosin kasvatettua kalaa, jossa ei ole D-vitamiinia, johtuen kalan rehusta, joka ei sisällä D-vitamiinia. Muiden kalojen D-vitamiinipitoisuudet vaihtelevat suuresti, joissakin kaloissa se on nolla.

      D-vitamiinia pitää syödä niin paljon, jotta veren D-vitamiinipitoisuus nousee luonnolliselle (kesäauringon nostamalle) tasolle, joka on keskimäärin 125 nmol/l. Lukuisten tutkimusten valossa tämä tarkoittaa vähintään 50µg D-vitamiinia päivässä. Yleensä 100µg ja jopa enemmänkin, jos on isokokoinen ihminen. Pienille lapsille hiukan vähemmän.

      Meillä asiantuntijat Ursula Schwab, Christel Lamberg-Allardt ja Suvi M. Virtanen jatkuvasti mediassa toistavat iänikuista mantraansa 10 µg/vrk annoksesta, jota ei saa ylittää. Se on epäeettistä ja väärää. Sama jos hoitaisi päänsärkyä jalkarasvalla. Ainoastaan osa pienistä lapsista saavuttavat tällä annoksella veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l, jonka he väittävät riittävän kokonaisterveydelle, vaikka se estää ainoastaan riisitaudin. Muilla ihmisillä veren D-vitamiinipitoisuus on selvästi alle 50 nmol/l.

      Lisäksi he pelottelevat syövällä ja kuolemalla, jos annostuksen ylittää, vaikka D-vitamiinin puutos on linkitetty yli 70:een syöpätyyppiin ja lukuisiin eri sairauksiin (mm. I-tyypin diabetes, luuston- ja lihasten heikkous, MS-tauti, reumataudit jne...), jotka Suomessa ovat erittäin yleisiä verrattuna päiväntasaajalla asuviin ihmisiin.

      Pelkästään luuston ja lihasten hyvinvoinnin kannalta suositeltava veren D-vitamiinipitoisuus on yli 80 nmol/l ja kokonaisterveyden kannalta 100-150 nmol/l.

      Nykypäivän lääkärin pitäisi ymmärtää, että veren D-vitamiinipitoisuuden määritys kuuluu tärkeänä osana potilaan hoitoon ja sairauksien diagnosointiin siinä missä perusverenkuva, kilpirauhasarvot sekä kolesteroli- ja verensokeritutkimuksetkin.

      Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!

      D-vitamiinin syönti purkista läpi vuoden pitäisi olla itsestään selvä asia, mutta yllättävän harva edelleen ymmärtää D-vitamiinilisän tärkeyden. Ja jos ymmärtää, niin valitettavan harva nauttii sitä riittävästi. Tutkimusten mukaan virallinen suositus ei riitä edes vastasyntyneelle. Viralliset suositukset eivät edes nouse.

      Kannattaa seurata D-vitamiiniasioita Lääkäri Matti Tolosen sivuilta, jonka sivut päivittyvät säännöllisesti uusimmista tutkimustiedoista.

      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      161
      2746
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe