Jengi etsii ulkomailla suomalaisia

Suomiruokaa suomesta

Miksi ihmeessä monessa FB ryhmässä ja keskustelussa jengi kyselee että missä näkis suomalaisia kun lähtee ulkomaille?? Joku hullu vielä jotakin karjalanpiirakkaa metsästää thaimaassa kun on kuullut että suomalaista ruokaa ois saatavilla kovaan hintaan.

Miksi lähteä suomesta ees pois jos heti etsii paikkaa missä voi jutella suomea muiden reissaajien kanssa ja haluaa muutenkin elää kuin suomessa?? Siinäpä se maailma avartuu :)

23

1626

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • makkara thaikuista

      Vedä kätees typerys!
      Kaikkihan nyt puheissaan pyrkivät ainakin välttelemään suomalaisia lomillaan. Mistä olet tuollaisia saanut päähäsi vai tuuliko leukojasi loksuttaa? Tyhmä.

      • jepjep3

        No lueppa vaikka noita muita kommentteja ja huomaat että moni hakee suomalaista ulkomailla.

        Tumputa siinä samalla ite ittees ku et naistakaan saa ja taitaa ola suurin huvis. Tyhmä!


      • Gruber
        jepjep3 kirjoitti:

        No lueppa vaikka noita muita kommentteja ja huomaat että moni hakee suomalaista ulkomailla.

        Tumputa siinä samalla ite ittees ku et naistakaan saa ja taitaa ola suurin huvis. Tyhmä!

        Ihmisellä on luontainen taipumus olla omiensa parissa. Hyvin tyypillistä käyttäytymistä koko planeetan eliöstölle. Monikulttuurisuus ja vieraiden kanssa sosialisoiminen on luonnoton ihmisen keksintö ja typerä sellainen.


    • Jussipussi

      Kyllä minä ainakin olen saanut reissussa suomalaisilta hyviä vinkkejä missä kannattaa syödä, missä kannattaa käydä ja kuulla muitakin, myös negatiisisia asioista mitä ko. lomakohteessa voi olla tai sattua. Viikko sitten sain kuulla Jomtien
      rannassa hyvän pufeeaamupalapaikan ja olin tiedosta hyvin kiitollinen kun siellä oli
      todella hyvä ja runsas aamupala ja edullinen. Ja aina kannattaa kokemuksia vaihtaa niin ei tarvitse itse kaikkia oppeja hakea "kantapään kautta". Ja mitä pahaa siinä on jos karjalanpiirakka on lemppariruokaa ja sitä haluaa herkutella myös ulkomailla. Me ihmiset ollaan onneksi niin erilaisia.

      • Pussijussi

        Niinpä, toppahousuja on monenlaista. Itse kylläkin ennemmin kysyn paikallisilta vinkkiä jos tarvii, hyvin todennäköisesti heillä on enemmän tietoa esim kyseisen paikan ravintoloista ja muusta kuin jollakin turistilla.

        Toki jos ei taitu kuin pelkkä suomenkieli niin ei ole paljoa vaihtoehtoja.


    • savustaja

      Jos matkustaa pattajalle ja haluaa syödä joka päivä huoltsika tason suomileikettä, laatikkoa tai soppaa. Mistä niitä kyselee jos ei suomlaisilta, pitäisikö kysyä kreikkalaisilta ?
      Ja sitten jos on tottunut iisalmen kavereihin ja murteeseen, miten sitä voi mennä fine dininkiin ja swedulaa ? silloin täytyy mennä sinne karaokeen tai tietovisaan, siellä ne saman henkiset juopot ovat.
      oliko muuta ?

      • Miguel Mättölä

        Aika kapeakatseisia vastauksia. Itse kun olen asunut useammassa paikassa yli 6 kk:n pätkiä, niin mielelläni juon kupin Pressaa, syön karjalanpiirakan ja kanelipullan. Ja toki juttelen mielelläni suomeksi.

        On tullut käytyä mm. Antwerpenin merimieskirkossa syömässä, Lantanan kahvipaikassa karjalanpiirakalla, Malagan lähellä Juhlamokalla, Pattayalla lappalaisella ja parasta oli kun pääsi Shanghaissa saunaan.


    • 28x...

      Hieman kummallisesta asiasta herrat nyt kättä vääntävät.

      Pattis on niin kiva ja selkeä paikka ettei siellä välttämättä kaipaa neuvoja yhtään keneltäkään. Sitäpaitsi se neuvoja kertoo niitä asioita mistä itse pitää eikä ne siten välttämättä natsaa omiin mieltymyksiin.

      Rohkeasti vain kohti uusia kokemuksia! Joskus oppi tulee kantapään kautta mikä onkin paras tapa omaksua asioita.

      Sinne vain; niska tanaan ja hyökkäykseen!

    • Hyvä Suomi!

      Kunnioitan toki paikallisia huolettomia ja hyväkäytöksisiä hyviä ihmisiä.
      Mutta... He eivät ole useinkaan se penaalin terävin kynä vaan heillä on pinttyneet tavat ja thai-näkemykset asioista jos toisista. Thaikku kun ei useinkaan sano että "en tiedä" niin sitten ne vastaukset voi olla mitä vaan ja olet lähtöpisteessä.

      Siksi on hyvä kysyä neuvoa joissakin asioissa kokeneemmilta suomi-miehiltä jotka asuu alueella. Minä olen saanut apua majoituksiin, viisumiasioihin, poliisin kanssa asioimisiin, ruokapaikkoihin, raha-asioihin, tukkukauppoihn, vaatteisiin, golfaus mestoihin, kyyteihin... Aivan kaikkeen. Neuvoilla olen säästänyt aikaa ja rahaa.

      Olin ollut 4 kuukautta reissussa kun iski aivan järjetön tumman leivän kaipuu. No ei muuta kuin kysymään mistä sitä saa ja tuntia myöhemmin mussutin makkaravoileipiä condossani vedet silmissä. Eihän thaikku edes tiedä mitä on tumma leipä vaikka rautalangasta koetat sen heille vääntää.

      Suomalaiset maailmalla on hienoja ihmisiä. Miksi heitä pitäisi vältellä? Elvistelynkö vuoksi että "ei tartte auttaa mä tiiän ite"? Vai miksi?
      Kyllä minä tiedän että suomalainen saa suomalaiselta ne parhaat vinkit ja apua tarpeen tullen.

      En aio jatkossakaan mennä kyselemään vinkkejä russomaaneilta tai svedupettereiltä.

    • 28x...

      Herra Hyvä Suomi! kirjoitteli aivankin viisaita.

      Eipä ole mitään lisättävää.

      • elli4

        Olen aivan samaa mieltä! Hyvä kirjoitus.

        Luulenpa että nuo hyökkääjät eivät juurikaan matkustele tätä pidemmälle, ehkä siitä kiukuttelu.


    • buriman

      Hauskaa tosiaan Thaikun usko omaan tietoon ja se miten se tieto päähän tulee... Ei tarvii ku frendin oletus ja se on varmaa tietoa! Kysyin joskus tietä ja keinoa Nong hongista Khoratiin ja siellä zoo ja pankki, jossa rahanvaihto käy. Heh siinä meni 2 pv!! Kun kaikki oli varmaa, tosin mullakaan koskaan mikään kiire ollut joo.Sitten se rahanvaihto pankissa, oli 500e aika iso ja niitä ne sit katseli kaikki pankin neidit yhdessä mut lopulta leveän hymyn kanssa alkoi bahtien laskenta ja hyvin laski tonnista 44,500 bahtia. Tämä siis viime keväältä joo. Sit Zoo;hon mistä jo kerroinkin joskus. Khap :)

      • 8krt thailand

        Komppaan Hyvä Suomi. Pattaya on loistava edullinen lomakohde takuulämmin, edullinen ja ystävällinen.
        Heikolla itsetunnolla olevat häpeää toista suomalaista.
        the best suomalaiset..))


    • fiskkare

      Tosiaan kun joiku alkaisi tekemään suomi-makuun sopivaa pat thaita, khau pat kaita ... tom jamia jne ...
      niin että maistuis enemmän hernekeitolle tai karjalan paistille, kesäkeitolle ... olishan se paljon mukavempaa syödä thai ruokaa kun se maistuisi kotoiselle.

      Nythän miulle pitkäaikaisasukille on nuo harrastukset ja ryyppykaverit samat ku kotimaassa, niin olishan se kiva ku ois ruuatkin. Tuntis kaiken aikaa samalta ku kotomaassa !

    • Thaimaan Tietäjä

      Vaikeaa on ymmärtää,ollaan lähdössä tuhansien km päähän reissuun muutamaksi viikoksi.Kysellään onko muita Suomalaisia samana ajankohtana matkustamassa samaan kohteeseen.Pitäisi tutustua erilaiseen kulttuuriin ei voida kuitenkaan muutamaa viikkoa olla erossa maamiehistä tai naisista.

    • customer duai

      Kyllähän patilasta löytyy jos jonkinmoista kelmiä ja kotona ravinteita valmistavaa.

      Yksi sammakko lähellä jumea leipoo ja myy lihapiirakoita ja riisipiirakoita - tiedä sitten onko thai-vaimo kela tuilla ?
      Toinen saaristossa kesäravintolaa pyörittävä savustaa ja myy kylmäsavulohta - hinta on kuulemma sama kuin Makrossa - no kate on vähän eri, makro kun maksaa vuokraa ja verot ...

      Tarjontaa on ja vilppiäkin !!!

    • hehhhehhh..

      Valtavan huono itsetunto ihmisillä nykyään. Hävetään omaa kansalaisuuttaan.
      Vai kuvitellaanko että olla jotenkin erityisiä ettei vain kukaan luule että on suomalainen. Lapsellista käytöstä. Ap voisi mennä vaikka Kiinaan ja seurustella pelkästään alkuasukkaitten kanssa. Nyt kun asiaa tarkemmin ajattelin, en minäkään haluaisi törmätä sinun kaltaiseen ihmiseen, johan siinä loma menisi piloille.

    • 28x...

      Nimimerkki hehhhehhh on terveellä järjellä varustettu herrasmies.

      Sillä selviää nykyisin aika pitkälle.

      Kiitos selväsanaisuudesta.

    • Turistikohteet pilal

      Thaikuis o muitaki ku turisti kohteita jossa on idea rahastaa halvalla kaliimmalla
      hymyssä naamoin semmosta Suomalaista kalpeenaamaa joka kokee sattuneesta syystä
      kaiken halvemmaksi kun Suomessa koska liki kaikkialla maailmassa on halvemmat hinnat kun Suomessa, jopa usein EU alueella kaikki vaikuttaa
      halvalta.
      Mut kas kummaa eräät laadukkaat aidot länsimaiset merkkituotteet eivät ookkaan juuri missään paljookaan halvempia ei edes Thahimaassa.
      Far..ja turistille o iha eri hinnat kun paikallisille..joilla myös on tinkimisen vara
      Tulee elävästi mieleen Suomaisten sikailut etnises neuvostoliitos taikka kanarialla.
      Thaikut vaa hymyilee..turistille ellei he suutu ja ryöstä heitä.
      Se o jännä juttu muuallakin kun Thaimaas jot turismi pilaa usein aika nopeasti paikkakunnan..
      Aasijaskin alkaa tulla muotiin iha uusia maita turismille.

      • khaa.

        No minkäs takia ajattelet että lapissa tehdään lapinkasteita ja pöljistellään jotakin shamaania teltassa ja ajelutetaan koiravaljakoilla? Olisikohan sielläkin kyse turismista?

        Turismin nimenomainen tarkoitus on järjestää ihmisille, mielellään alkuperäisasukkille työpaikkoja ja rahaa ja se raha otetaan niiltä turisteilta ihan kaikkialla maailmassa.

        Turismi on elintärkeää niin lapissa kuin Thaimaassakin. Muuten tulisi nälkä. Turismi on elinkeino.

        Kyllä minusta on mukavaa vaihtaa pari sanaa suomalaisten kanssa pitkässä reissussa. Monta kivaa baari-iltaakin viettänyt maanmiesteni kanssa. Kerran mulla oli thaikku-tyttöystävä kolme viikkoa messissä jonka kanssa kommunikoitiin lähinnä huitomalla. Kyllä siinä ei kamalasti kulttuuri rikastunut ja oli kiva sen jälkeen päästä puhumaan sellaisten kanssa joka sanoo muutakin kuin "khaa"


      • khop khun khaa
        khaa. kirjoitti:

        No minkäs takia ajattelet että lapissa tehdään lapinkasteita ja pöljistellään jotakin shamaania teltassa ja ajelutetaan koiravaljakoilla? Olisikohan sielläkin kyse turismista?

        Turismin nimenomainen tarkoitus on järjestää ihmisille, mielellään alkuperäisasukkille työpaikkoja ja rahaa ja se raha otetaan niiltä turisteilta ihan kaikkialla maailmassa.

        Turismi on elintärkeää niin lapissa kuin Thaimaassakin. Muuten tulisi nälkä. Turismi on elinkeino.

        Kyllä minusta on mukavaa vaihtaa pari sanaa suomalaisten kanssa pitkässä reissussa. Monta kivaa baari-iltaakin viettänyt maanmiesteni kanssa. Kerran mulla oli thaikku-tyttöystävä kolme viikkoa messissä jonka kanssa kommunikoitiin lähinnä huitomalla. Kyllä siinä ei kamalasti kulttuuri rikastunut ja oli kiva sen jälkeen päästä puhumaan sellaisten kanssa joka sanoo muutakin kuin "khaa"

        Oletko lesbo. Onko Thaimaassa helppo. lesbotytön löytää seuraa?


    • Head Road Klubi

      Itse olen käynyt Tallinnassa varmaan 50 kertaa.

      Aina laivalla on eri ihmiset ja siten ei tarvitse katsella oman ostarin " notkujia " !

      Olen saanut hyviä tuttuja ympäri Suomen ja osan luona olen jopa päässyt käymäänkin !

    • niin se kieli muuri ...................luulisin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      156
      2722
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1550
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe