VETOOMUS MAANOMISTAJILLE!

Yksi monien puolesta

Hyvät maanomistajat, haastan Teidät mukaan Vuoden luonnonsuojelutyöhön!

Mikäli olet vuokrannut maasi metsästysseuralle, rajaa metsästettävien eläinten listalta pois teeri, metso, pyy. Se käy helposti ottamalla yhteyttä paikalliseen metsästysseuraan! Vain juuri Sinä voit vaikuttaa siihen, että kanalintujen määrä saataisiin nousemaan sille tasolle, mitä ne olivat viellä 1960-luvulla.

Nyt on teerelle tulossa syysmetsästyksen lisäksi myös harkinnanvarainen talvimetsästys, mitä viimeaikaiset kannantiheydet eivät tule missään tapauksessa kestämään ja on lopullinen tuho teerelle. Tämä on ainoa keino suojella näitä luonnossaliikkujan sykähdyttäjiä!

Toivottavasti otatte haasteen vastaan niin, että tulevaisuudessa näkisimme samanlaisia teeriparvia, mitä oli vielä 1960-luvulla.

Kiitän kaikkia osallistuneita, pallo on Teillä!

14

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Osin kannatan

      Joo, eihän tälle kanalintujen metsästykselle, varsinkaan metson osalta ole enää mitään järkiperusteita.

      Pyy tosin ei ole uhanalainen, vaan on jopa hyötynyt tästä nykyisestä metsätaloudesta, koska ojitusten ansiosta pyylle sopivia elinympäristöjä on tullut lisää.

      Se, että pyitäkään ei enää ole 60-luvun tapaan, ei johdu niinkään metsästyksestä, vaan runsastuneesta pienpetokannasta. Vanhaan aikaan ei ollut näätiä ja supeja ollenkaan ja kettu todella harvinainen.

    • Metsästäjä1234

      Olen itse metsästäjä mutta en ole tosiaankaan kanalintuja ampunut, koska toiset tekevät sen kyllä puolestani; Vaikka metsästysseurat asettavat rajoituksia ammuttavien lintujen lukumäärään, harva niitä noudattaa. Toisilla seuroilla taas rajoituksia ei ole ollenkaan. Todettakoon tähän väliin, että kanalinnut ovat erittäin helppoja metsästää ja yhdeltä kerralta saaliksi voi saada useita yksilöitä. Nykyisin kun vielä on kaikenlaiset lisälaitteet keksitty noihin hommiin...Ja mitä metsästystä on kävellä metsäautotieltä 20 metriä metsän puolelle? En usko että kukaan kuolee nälkään vaikka jättäisi nuo eläimet rauhaan.

    • Etelän-Vetelä

      Kyllä metsästyslainsäädännössä olisi rustattavaa paljonkin.
      Ensimmäisenä nousee mieleen kusipää etelän vetelät jotka lähtee vähän metsästämään pohjoiseen. Vitun kusipäät menevät ampumaan sinne kanalintuja.
      Metsästyksen tulisi olla sellaista, että mitään ei tapeta turhaan. Kuullostaako järkevältä ajaa etelästä 1000 Km pohjoiseen ja tappaa riekko ja ajaa 1000 km takaisin? Paljonko tulee yhdelle riekolle hintaa, olisiko ollut jo ekologisempaa ostaa riistan lihaa vaikka lähiseudun metsästysseuralta?

    • Yksi monien puolesta

      Toivoisin kannanottoja siihen, että maanomistajat kiinnostuisivat teeren ja muidenkin kanalintujen suojelusta ja rajaisivat ne pois metsästettävien listalta. Helppoa, kuin heinänteko! Nyt sankoin joukoin mukaan!

      • Tehty jo 15 vuotta

        Olen siis aikaani edellä.


      • Yksi monien puolesta
        Tehty jo 15 vuotta kirjoitti:

        Olen siis aikaani edellä.

        Hieno homma! Kiitos ja kumarrus!
        Tämä aloitus on tehty siksi, koska hyvin harva metsänomistaja edes tietää, että vaikka maat olisikin vuokrattu pienriistan metsästykseen, niin vuokrasopimusta voi tarkentaa rajaamalla osan eläimistä pois.


    • maanomistaja8

      Typerin aloitus pitkään aikaan

      • Yksi monien puolesta

        Etpä taida olla maanomistaja, päätellen siitä, että noin kolahti! Kannanottosi kertoo juuri päinvastaista. Ei kukaan "kuollutta koiraa potkaise", jos ymmärrät mitä tarkoitan :)


    • Ajat ovat muuttuneet

      Nykyään, kun kanalintukannat ovat pahasti harventuneet, ei niitä enää entiseen tapaan myöskään metsästetä. Jos ei ole hyvää lintukoiraa, kanalintujen metsästäjä saa kävellä monta reissua, ettei edes näe yhtään lintua. Siksi tämä rehellinen metsästystapa ei pitemmän päälle kiinnosta.

      Niinpä ollaan valittu helpompi keino päästä saalistustilanteeseen: Ajellaan aamuhämärissä pitkin metsäautoteitä, joiden pinnalta kanalinnut tulevat jauhinkiviä noukkimaan. Jotkut ampuvat härskisti suoraan auton ikkunasta. Vähemmän härskit seuraavat, mihin tieltä väistyneet linnut asettuivat, ottavat haulikon peräkontista ja ampuvat sitten autoa välillisemmin hyödyntäen; siis sen ulkopuolella seisten.

      • Yksi monien puolesta

        Ikävä kyllä, tämmöistähän se nykyinen kanalintujen "metsästys" näyttää olevan! Toivottavasti et kuitenkaan kuulu heihin?

        Se että kanalintuja ei enää ole entiseen mallin ja metsästyskulttuuri on retuperällä, ei kuitenkaan saa vaikuttaa siihen, etteikö asian hyväksi kannataisi tehdä jotakin.
        Kun riittävän paljon löytyy taistelutahtoa, ja asia yleisesti tunnustetaan, niin ei se voi olla vaikuttamatta.


    • Hyvin niitä on

      Metsäkanalinnuilla on normaali kannanvaihtelu.
      Teeriä oli tänäkin syksynä ihan hyvin.

      • Kaakanaa kannatan

        Mutta eikö voitaisi porukalla ryhtyä touhuamaan Suomeen uusi kanalintulaji. Sellaiseksi ehdotan sitä Kanadan havumetsissä yleisenä elävää spruce grousea eli Kanadan pyytä.

        Tälle kanalinnulle olisi selvä ekologinen lokero Suomen luonnossa, sillä se käyttää talviravintonaan etupäässä kuusen neulasia. Sopeutuvainen se myöskin lienee, sillä sen esiintymisalue kattaa koko Pohjois-Amerikan havumetsävyöhykkeen.

        Tyhjennettäisiin ensin joku sopivan kokoinen saari kaikista pienpedoista ja istutettaisiin sinne muutamia pareja kevään korvalla pesimään.


    • Yksi monien puolesta

      Mikä on hyvin, mikä huonosti, kaikki on SUHTEELLISTA. Ymmärrän erittäin hyvin, että sellainen metsämies/nainen, joka ei ole edes nähnyt koskaan kunnollisia teeriparveja, ei osaa edes kuvitella niitä. Hyvin yleistä on tuo, että pidetään hyvänä jo sitä, että silloin tällöin nähdään/kuullaan teeren lentoon lähtö.

      Minä ja muut, jotka olemme nähneet ja seuranneet pitemmällä aikavälillä teeriä, viimeisten vuosikymmenten teerimäärät eivät todellakaan ole ilahduttaneet, päin vastoin! Vielä 1960-luvun loppupuolella teeriä oli parhaimmillaan niin, että yhdessä parvessa oli TUHANSIA, eikä niin, kuin nykyään, MUUTAMA, ja näitäkin muutaman teeren parveja(?) näkee TODELLA HARVOIN, joten ei näillä määrillä pääse kehumaan. Mutta niin kuin sanoin, kaikki on suhteellista.

      Miksi se on NIIN VAIKEAA hyväksyä, että kantaa alettaisiin nostaa entisille tasoille, koska eihän se keneltäkään olisi pois, päinvastoin?

    • pyh pöh ja pah

      entä jos tätä ei noudateta ei poliisi tule yksityishenkilöä auttamaan jos ei tee rikosilmoitusta tai tutkintapyyntöä suomi o sarvikuonojen maa jossa poliisit menee persereikä pitkällä r kioskille jos joku o varastanu nalle karkin mutta muuten täysin hampaaton

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1947
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1669
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      15
      1618
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1517
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1475
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1390
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1357
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      650
      1271
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      17
      1203
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      10
      1158
    Aihe