Voiko kuulokkeissa olla jotain vikaa jos

ffffffffffffffx╝

Voiko kuulokkeissa olla jotain vikaa, vaikka korvakuulolla ei siltä vaikuta olevan?

Kun pelaan esim. 30 minuuttia räiskintää, niin sen jälkeen korvissa soi, siis on tinnitus, vaikka kuulokkeiden äänenvoimakkuuskin on alhaalla. Osa äänimaailmasta jää kuulematta, kun olen alkanut pitämään sen verran hiljaisella. Ja äänenvoimakkuus on siis sen verran alhaalla, että nostaessa kuulokkeet korvien yläpuolelle, voi kuulua juuri ja juuri jotain pientä suhinaa ulos.

Joskus luin jotain kuulokkeiden ja äänikorttien impedansseista (olikohan oikea nimike?), ja omat eivät olleet aivan toisiinsa täsmääviä. Voiko se aiheuttaa jotain tälläistä?

5

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hornyman's Tea

      Tavallaan voisi. Eriävät impedanssit lyhyellä kaavalla kerrottuna vaikuttaa lähinnä tehoon eli kuulokkeiden liian pieni impedanssi voi räjäyttää ne päähän aiheuttaen sen jälkeen tinnitusta, koska tarvitaan vähemmän vahvistintehoa tuottamaan sama äänenvoimakkuus kuin kuulokkeilla joilla korkeampi impedanssi. Tämä teoriassa, käytännössä tajuat pienentää äänenvoimakkuutta ellet ole imbesilli.

      Itsellä ollut tinnitusta jo 70-luvun autotallibändiharrastuksesta johtuen, mutta ei sitä vinkunaa edes huomaa kuin sitä ajatellessa. Hyvin harvoin se tulee vinkumaan niin että alkaa ottaa pattiin.

    • tohtori sykerö

      Lähtisin hakeen vikaa korvien välistä ... Siis jostain kuuloluupoikkeamasta tai aneyrysmasta eli tarkistuttaan aivoverisuonten tilankin samalla ennenku suoni puhkee. Kuulokkeet voi vaan lisätä pään painetta mikä riittäää tinnituksen syntyyn. Kuulorasituksesta ei selvästikään ole nyt kysymys vaan vika on nyt päässä itsessään. Ei nyt puhuta mistään vitsailusta vaan jostain poikkeamasta mikä altistaa jotenkin massasta poikkeavalle ilmiölle. Syitä voi olla sata mutta saat tohon parhaan tiedon lääketieteellisellä tutkimuksella erikoissairaanhoidossa. Tää ei ole mikään arvauskeskustutkimusella selviävä asia. Pääasia ois että suonet ja kallo ja jänteet tutkittas ettei ole mitään piilevää ja iän myötä vakavaksi edistyvää piilevää perimällistäkin ehkä sairautta. Valitettavan moni kuolee äkillisesti tälläsiin kun ne jää diagnostisoimatta. Aneyrysmaa jos on suvussa niin pitäs kuulua riskiryhmään ja olla määräaikaiskontrollissa.... Kuten vaikka kuulosairaudet. Tinnitus voi tulla vaikka ruhjevammasta joka joutuu rasitukseen syystä tai toisesta kuulokkeidenkin painaessa. Ruhjevammat voi myös aiheuttaa riskejä kriittisille suonille niihin ulottuessaan.

      Lähtisin liikkeelle siitä kuulokkeiden aiheuttamasta pään paineesta. Kokeile keveämpiä ja pienempiä, mutta siis ota asia lääkärin kanssa puheeksi. Yleensä umpikuuppakuulokkeet aiheuttaa enemmänkin korvan infektioita kuin äänirasitusongelmia jos ei tahallaan huudata.. Matalalla teholla soitto ei tervettä korvaa saa soimaan... Jossain on korvan ja ohimon välillä vika. Kipu ja vieraat tuntemukset on ihmisen sisäinen hälytysmerkki jota kannattaa uskoo... Tinnitus on useimmissa tapauksissa vakava merkki. mutta sen voi saada myös kireästä
      purennasta ja valvomisesta tai mistä tahansa hermokireyttä aiheuttavasta siinä
      missä ohimopaineestakin. Verenpaineestakin. Ihan selvää on, että kuulokkeet menee vaihtoon. Älä leiki niillä ja hanki kroonista vaivaa, ne ei missään tapauksessa sovi sinulle eikä asia tuu enää tässä elämässäsi muuttumaan, myy pois ja hanki kunnolliset.

    • djvf

      Joissain peleissä voi erikseen säätää äänenvoimakkuuksia esim. musiikille ja efekteille, jne.

    • jumpjump

      Jos korvat soivat kuulokekuuntelun jälkeen on mökää ollut liikaa,
      Mutta ei se mitään, kyllä kuulo siitäkin vielä huonontuu ja vinkuminen sun muut suhinat korvissa lisääntyvät muuttuen ajan kanssa jatkuviksi.

    • fdsafdsa

      Jos tinnitus soi silloinkin kun otat kuulokkeet pois korvien päältä, kannattaa tarkistaa ettei sinulla ole mitään basso- tai diskanttikorostusta päällä, koska silloin kuuloalueesi ylä- tai alapuolella olevat äänet voivat olla huomaamatta todella lujaa ja vaurioittaa kuuloa.

      Kannattaa mennä myös korvalääkäriin, koska tinnitus on sitten kyllä todella ikävä asia jos se jää päälle. Tinnitus voi inistä kuin hammaslääkärin pora, eikä se lopu ennen kuin henki lähtee.

      Jos taas ininä kuuluu vain silloin kun kuulokkeet ovat korvilla, kyse on heikosti suojatusta raudasta ja sieltä tulevasta häiriöstä. Yksi vaihtoehto on ottaa äänisignaali ulos tietokoneesta digitaalisesti vahvistimeen asti ja sieltä vasta kuulokkeisiin. Tuollainen tasainen ininä voi johtua myös jostain toisesta sähkölaitteesta. Kokeile irroittaa huoneen valaisimia ja muita laitteita, sekä vaihtaa esimerkiksi tietokone monitoreineen eri pistokkeeseen jne.

      impedanssi kuulokkeissa vaikuttaa ensisijaisesti siihen, kuinka herkät kuulokkeet ovat. Vähemmän herkät kuulokkeet eivät soi niin tarkasti ja vaativat hyvän kuulokevahvistimen soidakseen kunnolla.

      Jos tinnituksesi on tinnitusta ja lähtöisin korvista, kannattaa mennä kuulotutkimukseen ja korvalääkäriin määrittelemään, kuinka paljon vahinkoa on jo muodostunut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      412
      4377
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      241
      2151
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1590
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      158
      1401
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      260
      1159
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1087
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1054
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1045
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      54
      949
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      933
    Aihe