Sukupuolineuraali avioliittolaki hyväksyttiin lopullisesti

Asia on näin

Sanoin jo alusta lähtien lain menevän läpi ilman minkäänlaisia muttia. Eduskunta on äänestänyt asiasta kaksi kertaa joista toinen äänestyskerta oli viimeinen sinetti laille. Lisäksi suuri valiokunta hyväksyi lain ilman mitään lisäyksiä.
Minähän sanoin. Se on Lieksan pappienkin nyt varauduttava poikaparien vihkimiseen.


Eduskunta on hyväksynyt sukupuolineutraalin avioliittolain toisessa äänestyksessään äänin 101-90. Yksi edustaja äänesti tyhjää. Poissa oli seitsemän edustajaa.

Asiaa koskevan mietinnön hyväksymisestä tai hylkäämisestä äänestettiin nyt viimeisen kerran.

Ensimmäisessä käsittelyssä toissa viikolla avioliittolain uudistus eli avioliiton salliminen myös samaa sukupuolta oleville pareille sai eduskunnan tuen äänin 105-92

44

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Älä sotke

      Uusi laki ei vaikuta kirkon toimintaan, eli papit eivät vieläkään vihki poikapareja. Kyllä se on tyydyttävä vielä siviilivihkimiseen.

    • Hyvällä tai pahalla

      Lain sisältö koskee niin kirkollisia- kuin siviilivihkimisiäkin. Kirkon ylintä valtaa pitävä arkkipiispa on ilmaissut tukensa laille ja ilmoittanut kirkon toteuttavan lakia.

      Arkkipiispa tukee tasa-arvoista avioliittolakia: ”Kenenkään avioliitto ei menetä yhtään arvostaan.

      Kirkon, valtionkirkkona on toteutettava lainsäätäjän lakia.

      Oikeusministeriössä on jo määritetty asteittaiset sanktiot niille seurakunnille mitkä eivät noudata voimaan tulevaa lakia.

      Sanktioissa ovat mukana niin taloudelliset- kuin virkasuhteen purkamiseen liittyvät menetykset.

    • asia on hyvin selvä

      Homopareja ei tulla vihkimään kirkossa vielä vuosikymmeniin. Kirkko ei voi poiketa Raamatusta eikä uutta Raamattua kirjoiteta. Kirkolliskokous käsittelee asiaa seuraavissa kokouksissaan, mutta asia on kuitenkin selvä. Piispatkaan eivät voi poiketa Raamatun tekstistä. Suorittakoot asiaan myönteisesti suhtautuneet kansanedustajat vihkimiset.

      • ei tulkinnanvaraa

        Lakiteksti on aivan selvä. Kirkolla ei ole asiassa valinnanvapautta. Pappi joka ei hoida virkavelvollisuuksiaan voidaan erottaa tehtävästään. Ne papit jotka eivät hoida heille lain- ja virkaehtosopimuksen määräämiä tehtäviä, jäävät ilman töitä.
        Arkkipiispa Kari Mäkinen on ilmaissut kirkon kannan homoseksuaalien puolustajana.


      • KysynVaan-76
        ei tulkinnanvaraa kirjoitti:

        Lakiteksti on aivan selvä. Kirkolla ei ole asiassa valinnanvapautta. Pappi joka ei hoida virkavelvollisuuksiaan voidaan erottaa tehtävästään. Ne papit jotka eivät hoida heille lain- ja virkaehtosopimuksen määräämiä tehtäviä, jäävät ilman töitä.
        Arkkipiispa Kari Mäkinen on ilmaissut kirkon kannan homoseksuaalien puolustajana.

        "Lakiteksti on aivan selvä. Kirkolla ei ole asiassa valinnanvapautta."

        Mistä lakitekstistä olet tuollaista lukenut?


      • kansalaistutkija
        ei tulkinnanvaraa kirjoitti:

        Lakiteksti on aivan selvä. Kirkolla ei ole asiassa valinnanvapautta. Pappi joka ei hoida virkavelvollisuuksiaan voidaan erottaa tehtävästään. Ne papit jotka eivät hoida heille lain- ja virkaehtosopimuksen määräämiä tehtäviä, jäävät ilman töitä.
        Arkkipiispa Kari Mäkinen on ilmaissut kirkon kannan homoseksuaalien puolustajana.

        kyllä on tulkinnan varaa

        ainakin kirkollisveroja maksavilla. Jos kirkot velvoitetaan oikein lain nojalla
        vihkimään homopareja niin se toteutuessaan saisi aikaan historian tähän asti
        suurimman kirkosta eroamisvyöryn. Tässä prosessissa tulee moni, homoja
        nöyristelevä pappi jäämään vaille piruntorjuntaupseerin vakanssia kun
        palkanmaksajat häippäsevät saasteenpesästä vek. Evankelisluterilainen
        kirkkomme tulee kuihtumaan pelkäksi homojen kokoontumispaikaksi.


    • ääääh eipä onnistu

      Kuka saa Päivi Räsäsen vihkimään homoja ja lesboja niin lupaan tarjota hääparille kakkukahvit!

    • sitä taas piti

      "Oikeusministeriössä on jo määritetty asteittaiset sanktiot niille seurakunnille mitkä eivät noudata voimaan tulevaa lakia."

      Näin helposti eduskunnan enemmistö lankesi ikiaikaisen lakiuskonnon pauloihin, josta 2000 tuhatta vuotta sitten meidät vapautettiin vapauteen.

      Ei mitään uutta auringon alla.

      Ennenkuin kukko kolmasti laulaa te tulette kieltämään totuuden.....

    • surullinen...

      Kyllä heteroparit ovat ne jotka ovat lianneet avioliiton. Erotaan niin kuin se ei merkitsisi mitään.

      • Voi ,että Vit.....

        Ja sinä homo luulet ,että
        homot ei eroa


    • Oikea mikkeliläinen

      Voi voi, se on sitä myöten selvä, meikäläisen elämä, pilalla kokonaan. Ja jotta kaikki lukijat tietäisivät, miltä minusta ja miljoonista muista suomalaisista tuntuu, niin alla lyhyt, siis todella lyhennetty, lista syvistä ajatuksistani. Kaikkien kansanedustajien pitää lukea tuo lista, niin tietävät, mitä mieltä miljoonat kansalaiset asioista ovat.
      1) Ja nyt sitten vielä minun avioliittonikin on pilalla, voi minua ja vaimoani.
      2) Nyt minut leimataan homoksi heti kun laitan ruksin jonkin kyselylomakkeen kohtaan ”naimisissa”.
      3) Tulta ja tulikiveä saa Suomi kohta niskaansa. Ja kyllähän se on ihan oikein tälle maalle, kun tuollaisen lain menevät säätämään.
      4) Arkkipiispan on erottava virastaan tai parempi olisi, jos hänet erotettaisiin. Ja sama tuomio kaikille muillekin vastaavanlaisille papeille. Piispa Häkkisestä arkkipiispa!
      5) Nyt kyllä pitää erota kirkosta. Siinäpäs jäävät nuolemaan näppejään, kun minä eroan.
      6) Nyt ei sitten enää saada Venäjältä yhtään adoptiolasta. Ennen saatiin vuosittain 15 - 20 lasta. Voi niitä lapsiraukkoja siellä Venäjällä.
      7) Kyllä taas seuraavalla ulkomaanmatkalla saa hävetä silmät päästään kun kerron olevani Suomesta.
      8) Sateenkaariperheiden lapset kärsivät koulussa, kun heitä kiusataan siellä. Voi niitäkin rassukoita.
      9) Suomi katoaa muutaman kymmenen vuoden kuluttua maailmankartalta, kun täällä ei enää ole ihmisiä. Siihen lapsen saantiin kun tarvitaan äiti ja isä, eli naaras JA uros.
      10) Kyllä nuokin kansanedustajat, jotka äänestivät lain puolesta, ovat tyhmää porukkaa. Äänestivät ihan oman ajatuksensa perusteella, eivätkä kuunnelleet kansan mielipiteitä ja oikeita tuntoja.
      11) Hei haloo, avioliitto on jo nykyisin tasa-arvoinen. Siinä mies ja nainen voi mennä tasa-arvoisesti keskenään naimisiin.
      12) Jumala loi miehen ja naisen, ettäs tiedätte. "Kuinka kauan te onnutte molemmille puolille? Jos Herra on Jumala, seuratkaa häntä; mutta jos Baal on Jumala, seuratkaa häntä."
      13) Miksei nämä tasa-arvohörhöilijät paneudu samalla tarmolla esimerkiksi vanhusten, työttömien ja huono-osaisten asioiden ajamiseen kuin omaa etua tavoittelevan lakimuutoksen läpiviemiseen.
      14) Ihme porukkaa nuo homot. Joka paikassa pitää asiasta toitottaa. Eihän ketkään muutkaan, esimerkiksi kehitysvammaiset, yksinhuoltajat, työttömät, jne. paasaa omista asioistaan lehdissä ja televisiossa. Mutta sitä niittää mitä kylvää.
      15) Kyllä on ällöttävää puuhaa noiden homojen jutut. Oikein puistattaa.
      16) Olisivat säätäneet sellaisen lain, että kaikkien homojen pitää muuttaa pois Suomesta kun kerran eivät ole tyytyväisiä nykylakeihin. Voisivat muuttaa sellaiseen maahan, jossa voivat mennä naimisiin.
      17) Käsittämätöntä, että muutaman homon takia pitää muuttaa tuhansia ja taas tuhansia vuosia kestänyt käsitys avioliitosta!
      18) Minun mielestäni ajokorttiasetus ei ole tarpeeksi tasa-arvoinen kaikille. Miksi likinäköiset ja sokeat eivät saa ajaa rekka-autoa? Miten olisi lakialoite tasa-arvoisen ajokorttiasetuksen laatimiseksi?
      19) Nyt joku tekemään kansalaisaloitetta siitä, että saa mennä monen naisen kanssa naimisiin. Se on tasa-arvoa se!
      20) Homojen avioliitot ovat tieteellisten tutkimusten mukaan ja lääketieteellisestikin pois suljettu asia. Jotta kaikki ymmärtäisivät asian, niin kehotan lukemaan muun muassa tohtori W.W.C. Buttmannin, ylitohtori (sic!), LL, FM, DI Kiggelbergin ja dosentti Dick-Cock L. Longdongin monivuotisten tutkimusten tulokset ja erikoisraportit.
      21) Nyt kyllä loppui Länsi-Savon tilaus! Kun kirjoittelevat ja hehkuttavat joka lehdessä homojen avioliittoa, niin pitäkööt lehtensä. Kyllä menee tuokin lehtikonserni nurin kun kukaan ei enää lehteä tilaa.

      • KokemusK

        :) Reps
        Kiitos, tämä pelasti päivän...


      • juppikuppo

        Ensimmäistä kertaa varmaan ikinä on sellanen fiilis, että ei osaa yhtään sanoa, oliko tosissaan kirjotettu vai tosissaan dissattu yleistä retoriikkaa. Erinomaisesti kirjotettu teksti, ei voi muuta sanoa.


      • Lesbian99

        Kuvitteleeko "oikea mikkeliläinen" että kaikki ihmiset muuttuvat homoiksi ja lesboiksi siksi että homot ja lesbot saavat mennä naimisiin? Ei kyllä se homojen lukumäärä on ihan sama kuin ennenkin. Ja miten niin miljoonat? Suomessa on 5miljoonaa ihmistä josta 4 miljoonaa kannattaa tai ainakaan ei ole vastaan tasa-arvoa ja alle 1 miljoonaa ihmistä ovat vanhoollisia kalevala tai raamattu kädessä istuvia perinnehörhöjä joka ei halua muuttaa käsitystään mihinkään...


    • Todella mainio juttu tuolla "Oikea mikkeliläinen". Kunnon huumori on aina paikallaan ankeassa Suomen maassa.

    • KirsiSamuli

      Ei ole lopullisesti hyväksytty. Pitää odotella seuraavan eduskunnan toimia...

      • Ja jos kerran tuolle linjalle lähdetään, niin sitten voidaankin valmistautua odottamaan taas sitä seuraavan eduskunnan toimia. Jos tuollainen pänkkipäinen vatvominen todella olisi utilitaristista yhteisöeloa ajava voima, niin eläisimme edelleen keskiajalla.


    • Aito avioliitto

      Aito avioliitto ­yhdistys lehdistötiedote 19.1. 2015 klo 10.00

      Uusi yhdistys puolustamaan aitoa avioliittoa

      Aitoa ja luonnollista miehen ja naisen välistä avioliittoa ja lapsen oikeutta isään ja äitiin puolustamaan on perustettu maanlaajuinen yhdistys – Aito avioliitto. Kansalaisaloite on valmisteilla avioliiton palauttamiseksi vain miehen ja naisen väliseksi

      Uuden yhdistyksen taustalla on suuri joukko kansalaisia uskonnolliselta ja poliittiselta taustaltaan laajalta kirjolta.Yhdistys on poliittisesti sitoutumaton ja ei­uskonnollinen, joten kaikki voivat tulla sen jäseniksi tai kannattajajäseniksi; myös seksuaalisten vähemmistöjen edustajat. Sosiaalinen media on ollut ratkaisevassa asemassa yhdistyksen synnyssä ja täysin tyhjästä yhdistyksen ei tarvitse ponnistaa: taustalla olevien Facebook­ryhmien jäseniä on jo nyt yli 15.000 henkeä ympäri Suomenniemeä. TNS Gallupin tekemä mielipidetutkimus kesäkuussa 2014 myös osoitti, että selkeä enemmistö suomalaisista kannattaa aitoa avioliittoa miehen ja naisen välisenä liittona.

      Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja vahvistaa miehen ja naisen välisen avioliiton asemaa ja merkitystä aitona, erityisenä, luonnollisena ja pysyvänä instituutiona suomalaisessa yhteiskunnassa ja lainsäädännössä. Lisäksi yhdistyksen tarkoituksena on edistää lapsen oikeutta tuntea sekä isänsä että äitinsä ja olla heidän hoidettavanaan koko lapsuusaikansa mikäli mahdollista. Yhdistyksen tarkoituksena on myös edistää lapsen terveen sukupuoli­identiteetin kehittymistä siten, että pojan kasvua mieheksi ja tytön kasvua naiseksi tuetaan vahvistamalla sukupuolten luontaista erilaisuutta, sekä turvaamalla lapselle myös adoptiotilanteessa perhemalli, jossa lapsella on sekä isä että äiti.

      Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys voi harjoittaa julkaisu­, tiedotus­ ja koulutustoimintaa, käyttää eri median muotoja, järjestää yleisiä kokouksia ja yleisötapahtumia, palkata työntekijöitä ja tukea tutkimustoimintaa sekä yhdistyksen tarkoituksen mukaista asiaa edustavia poliittisia ja muita tahoja.

      Aito avioliitto ­yhdistys on osa kansainvälistä liikettä, joka on saanut jo miljoonia ihmisiä liikkeelle sekä toimimaan aidon avioliiton säilyttämisen puolesta. Aito avioliitto ­yhdistys on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen 17.1.2015 ranskalaisen La Manif Pour Tous ­liikkeen (www.lamanifpourtous.fr/en/) kanssa ja käytämme toiminnassamme samaa tunnusta. Yhteisessä rintamassa on mm. Iona Institute Irlannissa (www.ionainstitute.ie), Mass Resistance USA:ssa (www.massresistance.org) ja Coalition for Marriage Englannissa (c4m.org.uk). Hallituksemme on tavannut myös puolalaisen vastaavan järjestön työntekijöitä yhteistyön käynnistämiseksi ja kontaktoinut Virolaisia kollegoja.

      Aito avioliitto ­yhdistys edustaa Suomessa monien eurooppalaisten järjestöjen käynnistämää No Maternity Traffic (www.nomaternitytraffic.eu) kampanjaa, jolla ajetaan sijaissynnytysten kieltämistä Euroopan Neuvoston 47:ssäjäsenmaassa.

      Helsingissä 19.1. 2015
      Jukka­Pekka Rahkonen, Aito avioliitto ­yhdistyksen puheenjohtaja
      Lisätietoja: Jukka­Pekka Rahkonen [email protected] Puh. 040 570 9771
      Jakelu: keskeiset tiedotusvälineet, www.aitoavioliitto.fi, www.avio.fi

      • pohnis1

        Jo tuo ensimmäinen lause vie pohjan koko toiminnalta. "Aitoa ja luonnollista miehen ja naisen välistä avioliittoa ja lapsen oikeutta isään ja äitiin puolustamaan on perustettu maanlaajuinen yhdistys – Aito avioliitto. " Ensinnäkin, ei ole mitään aitoa avioliittokäsitettä, joka pitäisi maailmanlaajuisesti ja olisi aina pitänyt paikkansa. Toisekseen, avioliitto ei ole luonnollinen vaan meidän ihmisten omakeksimä kuten muovipussit. Kolmannekseen, oikeus isään ja äitiin on turhin ja huonoin argumentti tässä asiassa, koska yksinäiset naiset voivat adoptoida ilman miestäkin, sateenkaariperheitä on jo ja mikään ei takaa isässä ja äidissä sitä hyvää ja turvallista kotia kenellekkään. Vanhempien sukupuoli ei ole mitenkään sidonnainen siihen, kuinka lasta kohdellaan.


      • pohnis1 kirjoitti:

        Jo tuo ensimmäinen lause vie pohjan koko toiminnalta. "Aitoa ja luonnollista miehen ja naisen välistä avioliittoa ja lapsen oikeutta isään ja äitiin puolustamaan on perustettu maanlaajuinen yhdistys – Aito avioliitto. " Ensinnäkin, ei ole mitään aitoa avioliittokäsitettä, joka pitäisi maailmanlaajuisesti ja olisi aina pitänyt paikkansa. Toisekseen, avioliitto ei ole luonnollinen vaan meidän ihmisten omakeksimä kuten muovipussit. Kolmannekseen, oikeus isään ja äitiin on turhin ja huonoin argumentti tässä asiassa, koska yksinäiset naiset voivat adoptoida ilman miestäkin, sateenkaariperheitä on jo ja mikään ei takaa isässä ja äidissä sitä hyvää ja turvallista kotia kenellekkään. Vanhempien sukupuoli ei ole mitenkään sidonnainen siihen, kuinka lasta kohdellaan.

        xxxxxx " Ensinnäkin, ei ole mitään aitoa avioliittokäsitettä, joka pitäisi maailmanlaajuisesti ja olisi aina pitänyt paikkansa. xxxxxx

        Kyllä on aito avioliittokäsite. Se löytyy Jumalan sanasta, joka on absoluuttinen totuus.
        Jumala loi ihmisen mieheksi ja naiseksi ja kehoitti heitä liittymään toisiinsa.
        "Sen tähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja he tulevat yhdeksi lihaksi." (1.Moos.2:24) Homopari ei voi täyttää tätä ehtoa.

        xxxx Toisekseen, avioliitto ei ole luonnollinen vaan meidän ihmisten omakeksimä kuten muovipussit. xxxxxx

        Avioliitto on Jumalan säätämä instituutio, eikä ihmisten keksimä.

        xxxxx Kolmannekseen, oikeus isään ja äitiin on turhin ja huonoin argumentti tässä asiassa, koska yksinäiset naiset voivat adoptoida ilman miestäkin, sateenkaariperheitä on jo ja mikään ei takaa isässä ja äidissä sitä hyvää ja turvallista kotia kenellekkään. Vanhempien sukupuoli ei ole mitenkään sidonnainen siihen, kuinka lasta kohdellaan. xxxxx

        Jokainen rehellinen ihminen tietää, että lapsi tarvitsee sekä isän että äidin saadakseen oikean mies- ja naiskuvan ja kehittyäkseen seksuaalisesti parhaalla mahdollisella tavalla. Sateenkaariperheet antavat lapsille väärän perhemallin ja eksyttävät siten lapset harhaan.
        Jos yksinäinen ihminen adoptoi lapsen, se ei ole myöskään hyvä lapsen kannalta, mutta parempi vaihtoehto kuin jos homopari adoptoisi lapsen.


      • pohnis1
        Jaakob kirjoitti:

        xxxxxx " Ensinnäkin, ei ole mitään aitoa avioliittokäsitettä, joka pitäisi maailmanlaajuisesti ja olisi aina pitänyt paikkansa. xxxxxx

        Kyllä on aito avioliittokäsite. Se löytyy Jumalan sanasta, joka on absoluuttinen totuus.
        Jumala loi ihmisen mieheksi ja naiseksi ja kehoitti heitä liittymään toisiinsa.
        "Sen tähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja he tulevat yhdeksi lihaksi." (1.Moos.2:24) Homopari ei voi täyttää tätä ehtoa.

        xxxx Toisekseen, avioliitto ei ole luonnollinen vaan meidän ihmisten omakeksimä kuten muovipussit. xxxxxx

        Avioliitto on Jumalan säätämä instituutio, eikä ihmisten keksimä.

        xxxxx Kolmannekseen, oikeus isään ja äitiin on turhin ja huonoin argumentti tässä asiassa, koska yksinäiset naiset voivat adoptoida ilman miestäkin, sateenkaariperheitä on jo ja mikään ei takaa isässä ja äidissä sitä hyvää ja turvallista kotia kenellekkään. Vanhempien sukupuoli ei ole mitenkään sidonnainen siihen, kuinka lasta kohdellaan. xxxxx

        Jokainen rehellinen ihminen tietää, että lapsi tarvitsee sekä isän että äidin saadakseen oikean mies- ja naiskuvan ja kehittyäkseen seksuaalisesti parhaalla mahdollisella tavalla. Sateenkaariperheet antavat lapsille väärän perhemallin ja eksyttävät siten lapset harhaan.
        Jos yksinäinen ihminen adoptoi lapsen, se ei ole myöskään hyvä lapsen kannalta, mutta parempi vaihtoehto kuin jos homopari adoptoisi lapsen.

        "Kyllä on aito avioliittokäsite. Se löytyy Jumalan sanasta, joka on absoluuttinen totuus."

        Mutta tämä ei ole mitenkään relevanttia, koska koko maailma ei ole ollut alusta lähtien uskonut vain yhteen jumalolentoon. Eikä koko maailma usko vieläkään. Joten ei voida sanoa, että jonkin yhden uskonnon/kulttuurin käsite avioliitosta on maailmanlaajuisesti se aito ja oikea.

        "Avioliitto on Jumalan säätämä instituutio, eikä ihmisten keksimä."

        Jumala ei hyödy avioliitosta mitään, ja oi kyllä se on ihmisen keksimä, koska avioliittoja on ollut kauan ennen kuin Jumalasta edes puhuttiin ja ympäri maailman.

        "Jokainen rehellinen ihminen tietää, että lapsi tarvitsee sekä isän että äidin saadakseen oikean mies- ja naiskuvan ja kehittyäkseen seksuaalisesti parhaalla mahdollisella tavalla. Sateenkaariperheet antavat lapsille väärän perhemallin ja eksyttävät siten lapset harhaan.
        Jos yksinäinen ihminen adoptoi lapsen, se ei ole myöskään hyvä lapsen kannalta, mutta parempi vaihtoehto kuin jos homopari adoptoisi lapsen."

        Tähän en edes viitsi ottaa muuta kantaa, kuin että sinun kyllä tulisi hieman perehtyä lasten kasvatukseen, lähipiirin vaikutteisiin, lasten avoimeen mieleen ja muutenkin koko aiheeseen.


      • pohnis1 kirjoitti:

        "Kyllä on aito avioliittokäsite. Se löytyy Jumalan sanasta, joka on absoluuttinen totuus."

        Mutta tämä ei ole mitenkään relevanttia, koska koko maailma ei ole ollut alusta lähtien uskonut vain yhteen jumalolentoon. Eikä koko maailma usko vieläkään. Joten ei voida sanoa, että jonkin yhden uskonnon/kulttuurin käsite avioliitosta on maailmanlaajuisesti se aito ja oikea.

        "Avioliitto on Jumalan säätämä instituutio, eikä ihmisten keksimä."

        Jumala ei hyödy avioliitosta mitään, ja oi kyllä se on ihmisen keksimä, koska avioliittoja on ollut kauan ennen kuin Jumalasta edes puhuttiin ja ympäri maailman.

        "Jokainen rehellinen ihminen tietää, että lapsi tarvitsee sekä isän että äidin saadakseen oikean mies- ja naiskuvan ja kehittyäkseen seksuaalisesti parhaalla mahdollisella tavalla. Sateenkaariperheet antavat lapsille väärän perhemallin ja eksyttävät siten lapset harhaan.
        Jos yksinäinen ihminen adoptoi lapsen, se ei ole myöskään hyvä lapsen kannalta, mutta parempi vaihtoehto kuin jos homopari adoptoisi lapsen."

        Tähän en edes viitsi ottaa muuta kantaa, kuin että sinun kyllä tulisi hieman perehtyä lasten kasvatukseen, lähipiirin vaikutteisiin, lasten avoimeen mieleen ja muutenkin koko aiheeseen.

        "Mutta tämä ei ole mitenkään relevanttia, koska koko maailma ei ole ollut alusta lähtien uskonut vain yhteen jumalolentoon. Eikä koko maailma usko vieläkään. Joten ei voida sanoa, että jonkin yhden uskonnon/kulttuurin käsite avioliitosta on maailmanlaajuisesti se aito ja oikea."

        Sillä ei ole mitään tekemistä, kuinka monta jumalaa tai ihmisillä on. Todellisuudessa on kuitenkin vain yksi Jumala, joka on säätänyt avioliiton miehen ja naisen väliseksi elinikäiseksi liitoksi. Hän on myös asettanut siitä tiedon jokaisen ihmisen sisimpään. Tästä syystä kaikki kansat ja kulttuurit ovat aina pitäneet itsestään selvänä, että avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto. Tietysti maailmassa on aina myös ollut ihmisiä, jotka ovat tehneet syntiä ja rikkoneet tätä Jumalan lakia.

        "Jumala ei hyödy avioliitosta mitään, ja oi kyllä se on ihmisen keksimä, koska avioliittoja on ollut kauan ennen kuin Jumalasta edes puhuttiin ja ympäri maailman."

        Avioliittoja ei ole ollut ennen kuin Jumalasta puhuttiin. Jumala sääti avioliiton jo ensimmäisille ihmisille Aadamille ja Eevalle (1.Moos.2:24).
        Jos avioliitto olisi ihmisen keksintö, pitäisi pystyä ilmoittamaan sen ihmisen nimi tai ihmisten nimet, jotka ovat sen keksineet. Kuinka sellaiset ihmiset olisivat pystyneet keksimään ihmisen lisääntymismekanismin, joka on yksi avioliiton tärkeimmistä asioista?

        (Jos yksinäinen ihminen adoptoi lapsen, se ei ole myöskään hyvä lapsen kannalta, mutta parempi vaihtoehto kuin jos homopari adoptoisi lapsen.")

        "Tähän en edes viitsi ottaa muuta kantaa, kuin että sinun kyllä tulisi hieman perehtyä lasten kasvatukseen, lähipiirin vaikutteisiin, lasten avoimeen mieleen ja muutenkin koko aiheeseen."

        Kyllä lasten kasvatukseen ovat monet asiantuntijat perehtyneet ja tietävät että lapsen terve kehitys edellyttää isää ja äitiä. Homopari on yhtä järjetön ajatus kuin kenkäpari, jonka molemmat kengät ovat saman jalan kenkiä. Se on täysin luonnoton yhdistelmä.


      • pohnis1

        "Tästä syystä kaikki kansat ja kulttuurit ovat aina pitäneet itsestään selvänä, että avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto."

        Voi kun sinä ymmärtäisit, että uskonnolla ei ole maallisten lakien kanssa mitään tekemistä tänä päivänä. Eikä kaikissa kulttuureissa ole pidetty itsestään selvyytenä miehen ja naisen välisiä liittoja. Amerikan alkuperäiskansoillakin on ollut aikanaan liittoja kahden samaa sukupuolta olevan ihmisen kanssa kuten myös muinaisilla egyptiläisillä. Se ei ole mitenkään ihmisten sisäänkään kirjattu, että mikä muoto avioliitossa on se oikea. On vain erilaisia käsityksiä.

        "Avioliittoja ei ole ollut ennen kuin Jumalasta puhuttiin. Jumala sääti avioliiton jo ensimmäisille ihmisille Aadamille ja Eevalle (1.Moos.2:24)."

        Tuossapa sinä kyllä melko hienosti kaadat oman lehmäsi ojaan ja puhut itsesi pussiin, koska Mooses oli ensimmäisiä, jotka puhuivat Jumalasta. Vaikka Raamattu kuinka inttäisi, että Aadam ja Eeva olivat ensimmäiset, jotka tiesivät/puhuivat Jumalasta niin historia puhuu aivan muuta. Saat kyllä rauhassa uskoa aivan mihin haluat, mutta älä käy kauppaamaan sitä totuudesta ilman todenmukaisia perusteluita sille.

        "Jos avioliitto olisi ihmisen keksintö, pitäisi pystyä ilmoittamaan sen ihmisen nimi tai ihmisten nimet, jotka ovat sen keksineet. Kuinka sellaiset ihmiset olisivat pystyneet keksimään ihmisen lisääntymismekanismin, joka on yksi avioliiton tärkeimmistä asioista?"

        Kukaan ei kyllä valitettavasti tiedä senkään henkilön nimeä, kuka keksi vaatteet. Ja edelleen avioliitto on ihmisen(lajin) keksimä, ei ihmisen(yksilön) keksimä. Sillä ei ole merkitystä ketkä sen aikoinaan keksivät, koska avioliittoja ilmeentyy monenmoista ja sen merkitys, sisältö ja arvot ovat vaihdelleet ajanjakson ja kulttuurin mukaan. Eli jokatapauksessa ei voida puhua kenestäkään yhdestä ihmisestä vaan monista. Avioliitto ei myöskään vaadi ketään lisääntymään ja lisääntymään pystyy avioliiton ulkopuolellakin, joten kenenkään ei ole tarvinnut keksiä ihmiselle lisääntymismekanismia.

        "Kyllä lasten kasvatukseen ovat monet asiantuntijat perehtyneet ja tietävät että lapsen terve kehitys edellyttää isää ja äitiä. Homopari on yhtä järjetön ajatus kuin kenkäpari, jonka molemmat kengät ovat saman jalan kenkiä. Se on täysin luonnoton yhdistelmä."

        Monet asiantuntijat ovat myös perehtyessään todenneet, että suurimmilta osin homopariskunnat eivät ole sen parempia kuin huonojakaan lasten kasvatuksessa mitä heteropariskunnat. Ja mistä otat tuon vertailun saman jalan kenkäparista? Se ei oikein vaikuta relevantille vertauskuvalle, koska siitä puuttuu täysin yhtenevä vertailupohja, lukuunottamatta sanaa "sama", joka saa sen kuulostamaan relevantille, mutta todellisuudessa on hämäävä. Lapsen terveellinen kehitys ei myöskään ole mitenkään vesitiivis isä ja äiti-mallilla ottaen huomioon, kuinka moni ala-ikäinen käyttää päihteitä(raskaanpuoleisesti), kuinka moni lapsi kokee vanhempien eron, kuinka moni lapsi otetaan huostaan tai joutuu nuorisovankilaan jne. Meillä on myös tämänpäiväisessä yhteiskunnassamme perheitä joissa on samaa sukupuolta olevat vanhemmat. Osa näistä perheistä muodostuu huostaanotetuista lapsista joita on laiminlyöty isän ja äidin toimesta.


    • Eduskunnan hyväksymä ns. tasa-arvoinen avioliittolaki ei ole vielä voimassa eikä tule koskaan olemaankaan, koska avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto, eikä mitään muuta.
      Laki ei millään tavoin muuta sitä tosiasiaa, että homoparin molemmat osapuolet ovat samaa sukupuolta, eivätkä siten voi muodostaa avioliittoa.
      Jos laki väittää sitä avioliitoksi, niin laki syyllistyy valehteluun.

      Jumala on säätänyt avioliiton ja määritellyt sen miehen ja naisen väliseksi elinikäiseksi liitoksi, eikä Hän ole muuttanut mielipidettään tässä asiassa, eikä varmasti tule muuttamaankaan.

      "Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja he tulevat yhdeksi lihaksi." (1.Moos.2:24)

      "Haureuden syntien välttämiseksi olkoon kullakin miehellä oma vaimonsa ja kullakin naisella aviomiehensä." (1.Kor.7:2)

      • KokemusK

        "Laki ei millään tavoin muuta sitä tosiasiaa, että homoparin molemmat osapuolet ovat samaa sukupuolta, eivätkä siten voi muodostaa avioliittoa.
        Jos laki väittää sitä avioliitoksi, niin laki syyllistyy valehteluun."

        Tässähän on tähän asiaan oiva ratkaisu. Homot saavat mennä lain mukaan naimisiin ihan rauhassa ja pitää liittoaan avioliittona yhteiskunnan silmissä. Sinä sitten voit jatkaa kuvitelmissasi elämistä ja olla hyväksymättä heidän liittoaan "oikeaksi avioliitoksi" ja ajatella että "laki valehtelee". Kaikki ovat tyytyväisiä?


      • KokemusK kirjoitti:

        "Laki ei millään tavoin muuta sitä tosiasiaa, että homoparin molemmat osapuolet ovat samaa sukupuolta, eivätkä siten voi muodostaa avioliittoa.
        Jos laki väittää sitä avioliitoksi, niin laki syyllistyy valehteluun."

        Tässähän on tähän asiaan oiva ratkaisu. Homot saavat mennä lain mukaan naimisiin ihan rauhassa ja pitää liittoaan avioliittona yhteiskunnan silmissä. Sinä sitten voit jatkaa kuvitelmissasi elämistä ja olla hyväksymättä heidän liittoaan "oikeaksi avioliitoksi" ja ajatella että "laki valehtelee". Kaikki ovat tyytyväisiä?

        Tuohonhan perustuu muukin fundamentalistisen takapajuisuuden ja progressiivisen sekulaarin sivistyksen yhteiselo. On pieniä seuroja ja medioita, joissa levitetään pseudotieteellistä apologetiikkaa, kuten nuoren Maan kreationismia ja evoluutiodenialismia - samaan aikaan valistusajattelun perustalla lepäävä tieteellinen systeemi laajenee ja tarkkenee ja siihen perustuvien käytännön sovellusten määrä kasvaa ja tuottaa hyvinvointia.


      • niin se menee

        Jaakob Sinun typeriä lauseita ei kukaan kaipaa turhaan täällä paasaat!!!!!!!!!!

        Konservatiivit on nähty ja koettu ei ole tuonut mitään tähän maailmaan täyttä moskaa!!!!!


        UUDET TUULET IMISOIKEUS JA TASA-ARVO KAIKILLE!!!!


      • KokemusK kirjoitti:

        "Laki ei millään tavoin muuta sitä tosiasiaa, että homoparin molemmat osapuolet ovat samaa sukupuolta, eivätkä siten voi muodostaa avioliittoa.
        Jos laki väittää sitä avioliitoksi, niin laki syyllistyy valehteluun."

        Tässähän on tähän asiaan oiva ratkaisu. Homot saavat mennä lain mukaan naimisiin ihan rauhassa ja pitää liittoaan avioliittona yhteiskunnan silmissä. Sinä sitten voit jatkaa kuvitelmissasi elämistä ja olla hyväksymättä heidän liittoaan "oikeaksi avioliitoksi" ja ajatella että "laki valehtelee". Kaikki ovat tyytyväisiä?

        Avioliitto on miehen ja naisen välinen elinikäinen liitto ja tästä syystä homopari ei voi koskaan muodostaa avioliittoa, sanoipa Suomen laki mitä tahansa.


      • niin se menee kirjoitti:

        Jaakob Sinun typeriä lauseita ei kukaan kaipaa turhaan täällä paasaat!!!!!!!!!!

        Konservatiivit on nähty ja koettu ei ole tuonut mitään tähän maailmaan täyttä moskaa!!!!!


        UUDET TUULET IMISOIKEUS JA TASA-ARVO KAIKILLE!!!!

        Kommenttisi ei mitenkään muuta sitä tosiasiaa, että homoparissa molemmat osapuolet ovat samaa sukupuolta eivätkä tästä syystä voi muodostaa keskenään avioliittoa, vaikka Suomen laki sanoisi mitä tahansa.


      • KokemusK
        Jaakob kirjoitti:

        Kommenttisi ei mitenkään muuta sitä tosiasiaa, että homoparissa molemmat osapuolet ovat samaa sukupuolta eivätkä tästä syystä voi muodostaa keskenään avioliittoa, vaikka Suomen laki sanoisi mitä tahansa.

        No on kyllä ihan hyvin kaikkien tiedossa että monien uskonnon tulkinnoissa sanat saavat ihan omia sisältöjä jotka poikkeavat normaaleista. Armo ja rakkaus tarkoittaa monien uskonnossa sitä että jos et usko juuri kuten Jumala määrää, joudut ikuiseen kadotukseen. Joten ei ole ihme että sinusta avioliittokin tarkoittaa sitä mitä sinä haluat sen tarkoittavan.

        Mutta muiden mielestä sanat eivät määritä sitä miten asiat saavat olla vaan sanat ovat vain olemassa sen takia että niillä kuvataan todellisuutta. Ja todellisuus on muuttuvainen kuten nyt vaikkapa avioliittokäsityksen osalta.


      • Että_näin
        Jaakob kirjoitti:

        Kommenttisi ei mitenkään muuta sitä tosiasiaa, että homoparissa molemmat osapuolet ovat samaa sukupuolta eivätkä tästä syystä voi muodostaa keskenään avioliittoa, vaikka Suomen laki sanoisi mitä tahansa.

        Jos Suomen laki sallii avioliiton samaa sukupuolta oleville, niin silloin samaa sukupuolta olevilla on Suomessa avioliitto, ihan riippumatta sinusta tai jumalastasi. Ja sen verran vielä, että millään jumalalla ei ole oikeutta sanella Suomen lakeja, vaan niistä päättää demokraattisilla vaaleilla (joissa äänioikeutettuina on kaikki täysi-ikäiset Suomen kansalaiset, mitä jumala ei ole) valittu eduskuntamme.
        Toki sinä voit määritellä avioliiton miten tykkäät, kuten voit sanoa sitruunaa perunaksi ja sinistä punaiseksi. Lain kannalta sillä ei ole mitään väliä.


      • hhggff
        Jaakob kirjoitti:

        Avioliitto on miehen ja naisen välinen elinikäinen liitto ja tästä syystä homopari ei voi koskaan muodostaa avioliittoa, sanoipa Suomen laki mitä tahansa.

        @@nim Jaakob missäs vaiheessa sinä päätät siitäkuka muodostaa avioliiton ja kuka ei. kyllä typeriä kirjo!ituksia si on nähty typeryydessä vailla verta esiinnyt asiantuntijana asiassa mistä sinulla ei ole kkokemusta kaikenlaisitekopyhiä hurskastelijoita sitä onki!!


      • Valehteleva_laki
        KokemusK kirjoitti:

        "Laki ei millään tavoin muuta sitä tosiasiaa, että homoparin molemmat osapuolet ovat samaa sukupuolta, eivätkä siten voi muodostaa avioliittoa.
        Jos laki väittää sitä avioliitoksi, niin laki syyllistyy valehteluun."

        Tässähän on tähän asiaan oiva ratkaisu. Homot saavat mennä lain mukaan naimisiin ihan rauhassa ja pitää liittoaan avioliittona yhteiskunnan silmissä. Sinä sitten voit jatkaa kuvitelmissasi elämistä ja olla hyväksymättä heidän liittoaan "oikeaksi avioliitoksi" ja ajatella että "laki valehtelee". Kaikki ovat tyytyväisiä?

        Kyllä, juuri kuvaamallasi tavalla ollaan nyt toimimassa. Lakia meidän on kaikkien noudatettava, vaikka se "valehtelisikin".
        Ongelma syntyy siinä vaiheessa, kun aletaan vaatia, että kirkonkin pitäisi kääntyä vihkimään homoja. Silloin kirkosta tulee pelkkä homojen kirkko, koska ihmiset eroavat kirkosta massoittain. Toivottavasti tähän ei ajauduta.


    • Eivieläoleläpi

      Ei laki ole vielä mennyt läpi. Eihän uuden lain sisältökään ole vielä kirjoitettu. Siitä väännetään vielä pitkään: adoptio, transut jne. jne.

      • pohnis1

        "transut" osoittaa hyvin sinun asiantuntevuuttasi.


      • Ei_oo_läpi_ei

        Laki ei ole vielä mennyt läpi eduskunnassa. Lienee totuus. Eivät kai transut sitä miksikään muuta.


    • Nuolijainen21

      Mikä ihmeen Jumalan valittu maa ja kansa tämä Suomi oikein on? Ympäri maailmaa eletään ihmisiksi tasa-arvoisen avioliittolain kanssa eikä se ole vaikeuttanut elämistä ja olemista näissä maissa. Miksi Suomen pitäisi olla fundamentalististen päättäjien viimeinen takapajula? En ole tätä ajattelutyyliä koskaan ymmärtänyt. Voi hyvää päivää......

      • Totuus_kunniaan

        Suomessa on ollut tasa-arvoinen avioliittolaki jo vuodesta 1927 alkaen. Ihmeellistä, kun tämä ei mahdu ihmisten kalloihin. Mikähän takapajula tämä Suomi oikein mahtaa olla?
        Sen sijaan sukupuolineutraalia avioliittolakia Suomessa ei ole. Sellainen on vasta tekeillä. Sillä ei ole mitään tekemistä tasa-arvon kanssa, joka on kokonaan eri asia. Pikemminkin päinvastoin, kyseinen laki pyrkii antamaan oikeuksia hyvin pienelle vähemmistölle, ja sen takia se ei lisää tasa-arvoa, vaan vähentää tasa-arvon merkitystä yhteiskunnassa.


      • ihmisiä_kaikki_ollaan
        Totuus_kunniaan kirjoitti:

        Suomessa on ollut tasa-arvoinen avioliittolaki jo vuodesta 1927 alkaen. Ihmeellistä, kun tämä ei mahdu ihmisten kalloihin. Mikähän takapajula tämä Suomi oikein mahtaa olla?
        Sen sijaan sukupuolineutraalia avioliittolakia Suomessa ei ole. Sellainen on vasta tekeillä. Sillä ei ole mitään tekemistä tasa-arvon kanssa, joka on kokonaan eri asia. Pikemminkin päinvastoin, kyseinen laki pyrkii antamaan oikeuksia hyvin pienelle vähemmistölle, ja sen takia se ei lisää tasa-arvoa, vaan vähentää tasa-arvon merkitystä yhteiskunnassa.

        Olen samaa mieltä että sukupuolineutraali on parempi sana kuvaamaan muutosta joka lakiin nyt tehdään. Mutta et kai nyt vaan kuvittele että sana "tasa-arvo" tarkoittaa vain miehen ja naisen välistä tasa-arvoa. Tasa-arvolla tarkoitettaan eri ihmisryhmien (ja myös yksilöiden) välistä tasa-arvoa. Laki nimenomaan lisää sitä, koska se "pyrkii antamaan oikeuksia hyvin pienelle vähemmistölle". Miten ihmeessä tämä muka mielestäsi vähentää tasa-arvoa?

        Ps. Eikä se vähemmistö niin pieni ole. Samaa luokkaa kuin ruotsinsuomalaisten määrä. Heillä on sentään oma tv-kanavakin - sen lisäksi että saavat mennä keskenään naimisiin ;)


    • Ej76

      Ja paska haisee, kuin homojen orgioissa!

    • suomi_polvillaan

      Jos minä joskus menen naimisiin, en mene sen alttarin edessä, jossa on yksikään homopari vihitty! Jos muutenkaan enää kirkossa... Käännyn kohta ortodoksisen kirkon puoleen.

      Voi miksi maailma on mennyt ylisuvaitsevaiseksi...

      Miksi ei mistään tällaisista asioista suoriteta kansanäänestystä??

      • pohnis1

        Ja entä, jos kansanäänestyksessä olisi tullut sama tulos?


    • katsominuunpienehen
      • pohnis1

        "It analyzed 512 children of same-sex parents, drawn from a pool of over 207,000 respondents who participated in the (US) National Health Interview Survey (NHIS) at some point between 1997 and 2013."

        Kannattaa ottaa tuo huomioon. Heteroparien lapsia oli rutkasti enemmän verrattaessa samaa sukupuolta olevien parien lapsiin, joten prosentuaalisesti myös eroja havaitaan. Jos taas lapsia olisi ollut kahdenlaisista vanhemmista tasamäärä niin todennäköisemmin myös prosentuaaliset luvut olisivat identtisempiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2696
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1796
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe