Miltä tuntuu olla oikeassa?

Sknphdstj

Miltä tuntuu kun tietää, että itse tai oma uskonnollinen yhteisö on ainoana maailmassa oikeassa? Miltä tuntuu kun tietää, että juuri oma raamatuntulkinta on se kaikkein loogisin, uskottavin ja totuudellisin? Miltä tuntuu kun koko muu maailma ei kykene näkemään sitä totuutta, jonka itse ja kanssauskojat ovat saaneet tuntea? Miltä tuntuu olla Jumalan valitsema lammas keskellä vuohia?

Ovatko vääräuskoiset röyhkeitä valhettelijoita ja ovatko he itse kieltäytyneet avaamasta sydäntään ainoalle oikealle tulkinnalle ja totuudelle?

15

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1118

      Makealta se tuntuu kun tietää että muut kärventyy ja itse pääsee taivaaseen.

      • Sknphdstj

        Tarkoitatko, 1118, että on oikein tuntea ylpeyttä siitä, että juuri itse on päässyt totuuten äärelle ja samalla tuntea paheksuntaa heitä kohtaan, jotka sydämensä kylmyydessä ovat torjuneet sen Jumalan tahdon, joka parhaiten totuuden haltijan omassa kuppikunnassa on ymmärretty?

        Eli itsepähän ovat soppansa keittäneet, joten itsepähän kärventyvät. Ja jos totuuden haltijoita kritisoidaan, on oikein todeta: "Jeesushan ennusti, että Hänen seuraajiaan sorsittaisiin!"

        On siis makeaa olla lammas susien ja vuohien keskellä?


      • Love , Compassion

        Miten voi tuntua makealta se, että muut kärventyy? Sinulta puuttuu rakkaus ja myötätunto.


      • Love , Compassion kirjoitti:

        Miten voi tuntua makealta se, että muut kärventyy? Sinulta puuttuu rakkaus ja myötätunto.

        Miten voi olla tuntumatta trollin pöräytyksen katku klyyvarissa, kun menee tuommoiseen vastaamaan? Noh, sattuuhan noita.


    • Oikeassa oleminen ei ole uskovan tehtävä, vaan kasvaa uskossa!
      Kun uskova kasvaa uskossa tämä alkaa "säteillä" armoa ja rakkautta ympärilleen!

      http://www.kirjaonline.com/product/445/jumalan-muuttava-voima

      Useimmilla meistä on elämässämme montakin aluetta, jotka haluaisimme muuttaa. Mutta miten?
      Rick Warren muistuttaa, että perimmältään Jumalassa on kyse juuri siitä, että hän muuttaa elämää. Warren esittelee kirjassaan kymmenen käytännöllistä, Raamattuun perustuvaa periaatetta muuttumiseksi ja kasvamiseksi kymmenellä elämänalueella.
      Toinen Tavoitteena elämä -sarjan kirjoista, joita voi suositella jokaiselle. Uusi uskova löytää niistä tervettä, hyvää opetusta Raamatusta, ja vanhalle konkarille muistutetaan, että Raamatun opetusten teoreettisesta tietämisestä ei ole hyötyä, ellei niitä sovella käytäntöön.

      • Sknphdstj

        Kirjoitat, kirjaonline.com, että uskovan tehtävä ei ole olla oikeassa, vaan kasvaa uskossa. Oletko siis sitä mieltä, että ei ole niin väliä, kumpi leiri on oikeassa esimerkiksi naispappeuskysymyksessä?

        Eli merkitystä on sillä, että erimielisyydestä huolimatta voimme olla saman Jumalan lapsia ja voimme arvostaa toistemme uskoa ja pitää toisiamme kristittyinä?


      • parempi oikea !
        Sknphdstj kirjoitti:

        Kirjoitat, kirjaonline.com, että uskovan tehtävä ei ole olla oikeassa, vaan kasvaa uskossa. Oletko siis sitä mieltä, että ei ole niin väliä, kumpi leiri on oikeassa esimerkiksi naispappeuskysymyksessä?

        Eli merkitystä on sillä, että erimielisyydestä huolimatta voimme olla saman Jumalan lapsia ja voimme arvostaa toistemme uskoa ja pitää toisiamme kristittyinä?

        Joopa eipä kuulu pappeus naisille. Parempi olla oikeassa kuin veärässä !


      • ihan vaan
        parempi oikea ! kirjoitti:

        Joopa eipä kuulu pappeus naisille. Parempi olla oikeassa kuin veärässä !

        Ei ole luonnollista koko pappeus.


    • vastaa itse

      Aloittaja hyvä, sinä itse tiedät kysymyksiisi vastauksen parhaiten, koska tunnut olevan oikeammassa kuin kukaan muu. Vai etkö sittenkään ole? No, miltä sitten tuntuu olla väärässä?

      • Sknphdstj

        Hyvä "vastaa itse", itse edustan sellaista näkökulmaa, että "oikean opin hallinta" ei ole ihmisen osa. Oikea oppi on Jumalan tahto kulloisessakin tilanteessa. Ihmisen ja seurakunnan tehtävä on yrittää etsiä tuota tahtoa.

        Minä vastustan kuppikuntaista oikeauskovaisuutta. Minä soisin jatkuvan taistelun sijaan sitä, että arvostaisimme toistemme uskoa. Jos joku on esimerkiksi aidosti ja sydämessään - eikä vain kuppikuntaa oikeaoppisesti ja sydän kylmänä, silmät killissä seuraten - sitä mieltä, että naispappeus ei ole oikein, minä kunnioitan hänen mielipidettään.

        Samalla odotan, että naispappeuden vastustaja kunnioittaa minun mielipidettäni, joka lähtee siitä, että naisten tasa-arvo on rakkauden kaksoiskäskyn mukaista eikä kristikunnan ensimmäisen ja merkittävimmän soveltajan, Paavalin, sovelluksia oltu tarkoitettu absoluuttisiksi, universaaleiksi ja yleispäteviksi ohjenuoriksi maailmanloppuun asti - etenkin kun Paavali itse uskoi paruusian tulevan jo omana elinaikanaan.

        Minä en siis osaa sanoa, miltä tuntuu olla oikeassa. Minä tiedän vain, miltä tuntuu olla mahdollisimman rehellinen itselleen ja pyrkiä seuraamaan Jeesusta.


    • Puolustaja

      Jaa,a. miltähän niistä vanhan liiton Jumalan profeetoista tuntui kun jotuivat väärääsä olevien kivitettäviksi. Silloin luonnollisilla oikeilla kivillä, nykyään hengellisille "kivillä" väärin uskovien / väärässä olevien taholta.

      • Sknphdstj

        Niin, kerro sinä, Puolustaja, miltä sinusta tuntuu, kun puolustat oikein uskovia? Miltä tuntuu olla oikeassa? Tuntuuko käsittämättömältä, että joku voi uskoa väärin ja toisin kuin sinä? Voiko väärinuskomiselle olla muuta selitystä kuin sydämen kylmyys tai sielunvihollisen toimet?


      • Jeesuksen nimessä...
        Sknphdstj kirjoitti:

        Niin, kerro sinä, Puolustaja, miltä sinusta tuntuu, kun puolustat oikein uskovia? Miltä tuntuu olla oikeassa? Tuntuuko käsittämättömältä, että joku voi uskoa väärin ja toisin kuin sinä? Voiko väärinuskomiselle olla muuta selitystä kuin sydämen kylmyys tai sielunvihollisen toimet?

        Joka uskoo ja elää kaikille hyväksi Raamatun UT Totuuteen perustuvien ja mukaisten / kaikkia kohtaan ja kaikile Oikeuden mukaisten opetsuten ja ohjeiden mukaisesti ja perustalta, Käskynsä pitävästi ja tättävästi / ne Oikean Kristillisyyden tunnusmerkit ilmetävästi ja täyttävästi, Hänen apostolista seurakuntaa ja seurakuntiaan rakentavasti. Silloin vasta kristuksen Jeesuksen kirkkaudeksi ja kunniaksi, silloin myös "maailmalle valkeudeksi ja maalle suolaksi" riittävällä tavalla. Siitä jokainen voi tunnistaa Kristuksen Jeesuksen Oikeasti seuraajiksi, Häntä Oikeasti Rakastavaksi / palvelevaksi.

        Joka ei elä ja toimi / vaikuta näin Raamatun UT opetsuten ja ohjeiden mukaisetsi ja perustalta. Ei lukeudu Hänen omakseen / seuraajakseen.

        Ilmenee selkästi kaikille hyväksi Raamatun UT, = Lain / Laillisuuden täyttymyksen, = Krist. Rakkaus, joka ei ole kenelekään pahaksi, mukaisista, Oikein elämän ja toimimisen / vaikuttamisen opetuksista ja ohjeista.

        Muituttaen ja valistaen


    • totta 1

      Hyvältä tuntuu kun pystyy olemaa sitä mieltä miten asian tulkitsee eikä kysymys ole oikeassa olemisesta vaan uskosta.
      Se vasta kummallinen tilanne olisi jos uskoisi eikä tietäisi miten uskoisi silloin oma mieli olisi sielun vihollisen hallussa jolloin ihminen kokisi Jumalan vihollisekseen.
      Ei ole kuin yksi ihminen joka sanoo miten uskoa ja se on itse minä. Jokainen siis pysyköön omalla tontillaan ja pitäköön itsellisyytensä omana ohjeenaan itselleen ja kertokoon itsestään miten itse uskoo että jättäköön ratkaisut uskostaan kuulijalle.
      Näin menetellen ei synny ristiriitaa muiden kanssa.

      • Jeesuksen nimessä...

        Kyllä ne Raamatun UT, Kirtsuksen Jeesuksen ja / apostolisensa, kaikille hyväksi Totuuteen perustuvat ja mukaiset, kaikkia kohtaan ja kaikille Oikeiden mukaiset opetukset ja oheet ole sitä varten, että Kirst. uskovat niiden mukaisetsi ja perustalta alkaisvat elämään ja toimimaan / vaikuttamaan, niin että koituisi Hänen kirkkaudeksi ja kunniaksi, "maailmalle valkeudeksi ja maalle suolaksi" riittävää apostolista seuarkuntaa ja seurakuntiaan / sitä Jumalan valtakunta yhteyden / yhtenäsisyyden jokaista jäsentään myöden Raamatun UT mukaisuudessa / Hänessä mahdolistavaa, pelastuseksi Krist. vaihtoehtoa rakentavaksi.

        Herätykseksi muistuttaen ja valistaen


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3869
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2318
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2121
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      2027
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1704
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      303
      1236
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe