Venlafaksiini vieroitusoireet, kuinka kauan?!

Kirsi-

Olen käyttänyt Venlafaksiinia 75 mg vuodesta 2009 alkaen:

8/2009 - 6/2010. Lopetuksessa ei erityisempiä oireita, mutta paniikkihäiriö ja masennus uusiutuivat kesällä, joten lääkitys aloitettiin uudestaan.

9/2010 - 11/2011. Lopetuksessa pieniä oireita, pahimmat menivät ohi viikossa, mutta paniikkihäiriö ja masennus uusiutuivat kuukauden-parin päästä. Jälleen aloitettiin lääkitys. Tällä kertaa tarkoitus oli syödä pidempään.

2/2012 - 11/2014. Syksyllä ahdistus ja masennus hiipivät takaisin, joten lääkitystä päätettiin vaihtaa, sillä se vaikutti jokseenkin tehottomalta. Venlafaksiini ajettiin alas n. 3-4 päivässä, jonka jälkeen paniikkiherkkyys kasvoi. Kärsin pari päivää voimakkaasta huimauksesta ja "sähköiskuista" päässä, mutta Cymbaltan aloitus vei huimauksen pois. Olen syönyt Cymbaltaa nyt 3 vko.a, mutta oloni pahenee. En tule enää ilman Opamoxia toimeen.

Luin, että Venlafaksiinin lopetusoireet voivat kestää jopa kuukausia. Onko teillä käynyt näin, vaikka olette vaihtaneet lääkitystä? Nyt mietinkin, pitäisikö palata takaisin Venlafaksiiniin, koska Cymbaltan olisi jo ilmeisesti 3 vko:ssa pitänyt auttaa.

(Vieroitus?)oireita tällä hetkellä ovat:

- herkkä vatsa, ilmavaivat, ajoittainen ripuli
- lamaavat ahdistuskohtaukset
- keskittymiskyvyn puute
- muistiongelmat
- itkukohtaukset
- uniongelmat
- paniikkituntemukset

Eilen tuntui jo hetkittäin niin pahalta, että meinasin mennä psykiatriseen päivystykseen, mutta Opamox auttoi. Nyt olenkin hyvää vauhtia jäämässä siihen koukkuun.

Apuja? Mitä tehdä?

4

159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Munchez

      Venlafaksiinista, kuten kaikista psykoaktiivisista aineista, voi tulla tuntuvia vieroitusoireita sekä aivovaurioita. Luettelemasi oireet ovat kaikki tunnettuja vieroitusoireita noille aineille. Osa oireista, kuten keskittymiskyvyn ongelmat voivat jäädä pysyväksi, mikä on viite jonkintason aivovaurioista. Tällöin usein muukin kognitio (https://en.wikipedia.org/wiki/Cognition) on vaurioitunut.

      Vieroitusoireet voivat SSRI/SNRI-aineiden kohdalla kestää muutamasta viikosta useisiin kuukausiin. Akuuttivieroitusoireilu pitäisi lakata aikaisemmin, mutta monet oireet kestävät pitkään. Mikäli vuoden tai puolentoistakin jälkeen lopettamisesta oireita yhä on, voidaan alkaa puhumaan jo varmemmin aivovaurioista eikä niinkään vieroitusoireista.

      Päälle ottamasi duloksetiini saattaisi kumota vieroitusoireita ainakin osittain, sillä se on venlafaksiinin tavoin SNRI-luokan aine. Valitettavasti minulla ei ole tarkempaa tietoa vaihdosta venlan ja duloksetiinin välillä. Oksatsepaami on bentsodiatsepiini, joka lähinnä sedatoi. Kaikki bentsot aiheuttavat myös vieroitusoireita siinä missä SNRI/SSRI-luokkakin (37/42:sta vieroitusoireesta ovat samoja luokkien välillä).

      Lisätietoa osoitteesta www.CEPUK.org

    • kärsivällisyyttä!

      No nyt kannattaa hakeutua PÄTEVÄN (soittele, selvittele, konsultoi) lääkärin vastaanotolle. Perehdy sivustoihin mm. Recovery Road, Toxic Antidepressants. Nämä aineet voivat jättää vuosiakin kestäviä oireita, jotka herkästi diagnosoidaan mielenterveyshäiriöksi. Pysyviä vaurioita voi jäädä, joskin aivot ja koko hermosto on hyvin uusiutumiskykyinen ja kuntoutus vaikuttaa suuresti. Omalla motivaatiolla on iso merkitys. Parasta olisi, että löytäisit hyvän lääkärin ja terapeutin ja pyrkisit vieroittautumaan psyylelääkkeistä kokonaan kuukausien ja vuosien aikana. Seuraa FB Laura Delano. Tsemppiä!!

    • Kyytipojaksi
    • apila_

      Olet lopettanut venlafaksiinin liian nopeasti. Minä lopetin kuukauden ajan ja minulla oli juuri kuvaamiasi oireita. Tietty osa oireista saattaa tulla cymbaltan käytöstä, koska se on elimistöllesi niin uusi lääke.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1716
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1347
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      4
      1240
    4. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1230
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      142
      1198
    6. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1096
    7. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1075
    8. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1072
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      997
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      904
    Aihe