Jouluruoat, juomat ja herkut

Nirso

Tervehdys!

Joulu lähenee ja minulla on ongelma: Mitä voin syödä jouluna?

Olen ollut jo vuosia lakto-ovo vegetaristi, mutta vuosi sitten lopetin maidon käytön yliherkkyyden takia ja nyt olen ryhtynyt vegaaniksi.

Lisäksi minulla on paljon muitakin ruoka-aine rajoituksia: vehnätön, kauraton, (mieluiten gluteeniton, muttei pakollista), sokeriton (sokeri on kyllä erittäin helppo korvata muilla makeuttajilla), hiivaton, vähärasvainen, luomu, alkoholiton.

Teidättekö voiko psylliumilla korvata hiivan/leivinjauheen/soodan kokonaisuudessaan? Entä millaisia kokemuksia teillä on psylliumin vatsaystävällisyydestä? Vatsani turpoaa ja kipeytyy erittäin helposti jos syön jotakin missä on noita kohottaja-aineita.

Leivänhän voi ainakin tehdä juureen hiivan sijaan. Mitä se juuri oikeastaan on ja voiko sitä käyttää muussa leivonnassa?

En siis innostu mistään kovin keinotekoisesta kuten gluteeniton vehnäjauho tms... Tattari on suosikkini. Kvinoaakin olen kokeillut mutta en ole oikein vielä päässyt sen kanssa jyvälle. Riisi on siinä ja siinä, tykkään siitä, mutta olen sen suhteen hieman epäluuloinen. Ekologisempaahan olisi käyttää kotimaista, mutta kasvaako Suomessa ylipäätään mitään gluteenitonta, kun kaurakaan ei käy?

Voiko riisipuuron valmistaa täysjyvä/tummasta riisistä, eikös se ole ravinteikkaampaa?

Eikös mantelijauhoja voi käyttää leivonnassa, vai? Perunajauhoakaan en mielellään käytä.

Raakaruoka ja etenkin superfoodit kiinnostavat minua, mutta syön kyllä muutakin.

Ja syyt, miksi olen näin rajoittunut: eettiset syyt, IBS, hiivasyndrooma, refluksio, anoreksia.

Tähän mennessä olen keksinyt vasta raakasuklaat, pähkinät, herneet ja rosolli.

Paljon kiitoksia, jos keksitte jotakin ja oikein hyvää joulun odotusta!

ps. vinkatkaa ihmeessä vaikkei resepti täydellisesti vastaisikaan kriteerejäni. Ainahan voin yrittää korvailla jotakin jollakin muulla.

173

1628

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hoh- hoijaaa

      Kylläpä tässä nähdään taas loistoesimerkki siitä miten veganius lahottaa aivot. Pitää netissä kysellä mitä voi syödä.

      • pohnis1

        Et taida oikein itsekkään tietää kuinka vastata noihin kysymyksiin asiallisesti.

        Eli kerros, voiko psylliumilla korvata hiivan/leivinjauheen/soodan kokonaisuudessaan?


      • Joopa joo

        Sama kuin laittaisi kiven kenkäänsä ja sitten kertoisi että kyllä ahdistaa, mitä tehdä?


      • Kotikokki29
        pohnis1 kirjoitti:

        Et taida oikein itsekkään tietää kuinka vastata noihin kysymyksiin asiallisesti.

        Eli kerros, voiko psylliumilla korvata hiivan/leivinjauheen/soodan kokonaisuudessaan?

        Voi pikkainen Sinua,
        syöt kaikkea miikä ei ole kielletty,
        ytämä on helppo ja toimiva ohje,¨
        niin ei tarvitse kysellä täältä!
        Kyl on lapsilla isot ongelmat eälmässä,
        mitenköhän selviät aikanaan parisuhteessa?


      • Olet anorektikko. Yritä tervehtyä. Aloita syömään. Syö raakasuklaata, pähkinöitä, herneitä ja rosollia, jos et muuta voi. Yritä tervehtyä esim. ravitsemusterapeutin avulla. Keitä ämpäri kvinoaa ja riisiä ja laita joulukuuseen valot ja hae sisäistä omaa valoasi. Tilaa tänään aika ravitsemusterapeutille. HYvää Joulua ja Uutta Vuotta!


      • Itse olet se lahopää

        Kuuleppas hoh-hoijaa, kyllä se nähdään myös sun aivotoiminnastasi ne loistoesimerkit ja miten aivot lahoaa. Annoitpa todella asiallisen vastauksen aloittajalle. Kysyä saa netissäkin, ei se ole typerää.

        Ihmettelen porukkaa, jotka antaa typerälle viestillesi plussaa, taitavat olla yhtä lahoaivoista porukkaa sinun kanssa.

        Toivottavasti moni muu antaa fiksumpia vastauksia aloittajalle ja saa eniten plussia.


      • Nirso
        Kotikokki29 kirjoitti:

        Voi pikkainen Sinua,
        syöt kaikkea miikä ei ole kielletty,
        ytämä on helppo ja toimiva ohje,¨
        niin ei tarvitse kysellä täältä!
        Kyl on lapsilla isot ongelmat eälmässä,
        mitenköhän selviät aikanaan parisuhteessa?

        Anteekisi, mutta en ole lapsi ja olen elänyt parisuhteessa. :)


      • Nirso
        boxi kirjoitti:

        Olet anorektikko. Yritä tervehtyä. Aloita syömään. Syö raakasuklaata, pähkinöitä, herneitä ja rosollia, jos et muuta voi. Yritä tervehtyä esim. ravitsemusterapeutin avulla. Keitä ämpäri kvinoaa ja riisiä ja laita joulukuuseen valot ja hae sisäistä omaa valoasi. Tilaa tänään aika ravitsemusterapeutille. HYvää Joulua ja Uutta Vuotta!

        Kiitos, mutta käyn 3 viikon välein ravitsemusterapiassa, kerran viikossa kotonani käy toimintaterapeutti, kaksikertaa viikossa kuvataideterapia, asia ei ole niin yksin kertainen kuin moni luulee, se ei vaan mene niin että aletaan yht äkkiä syömään. Vatsalaukkyni on ensinnäkin kutistunut tosi pieneksi ja toisekseen se anorektinen psykopatologia, se ei kummoisesti syömällä simsalabim katoa. Sairaus on sairaus.


      • 12 2
        Nirso kirjoitti:

        Anteekisi, mutta en ole lapsi ja olen elänyt parisuhteessa. :)

        olisko helpompi lähteä liikkeelle listaamalla "jouluruuista" ne, joita et syö. Kinkku, kalat...
        Laatikot niin lantusta, porkkanasta, perunasta, voi tuunata ja valmistaa omien rajotteidensa mukaan. Jos pelkästään sokeri on makeista pannassa, voi ne makeuttaa siirapilla, hunajalla tai vaikka stevialla (kermaa ei muuten omissa laatikoissani ole, vaikka olen täysin kaikkiruokainen)

        Leivän "juuri" on yksinkertaistettuna hapatettua viljaa, tavallisimmin ruista. Gluteiinittomaan pyrkiessäsi ruis ei kuitenkaan kuulu ruokavalioon. Googlesta löytyy paljon tietoa "juuren" valmistamisesta, jos sitä ei satu saamaan joltain leipomista harrastavalta tutulta. Leivän valmistaminen ilman gluteiinia/gluteiinittomia jauhoja on kuitenkin jo aikalailla hankalaa. Toisaalta ihmettelen, että noin tiukalla ruokavaliolla edes mietit leipää? Itse olen ollut vhh ruokavaliolla lähinnä painonpudottamisen vuoksi, eikä tullut mieleenkään silloin syödä mitään leipää? Välipalat korvautui esim. pitkittäin leikatun tuorekurkun päälle laitetuista särpimistä (jotka siis voi rakentaa kasviksistakin, pähkinätahnaa, tomaattia jne) Gluteiinittoman maissin terveysvaikutuksista on myös olemassa paljon negatiivista tietoa. Herättelen siis nyt Sinua miettimään omaa ajatusmaailmaasi tarkemmin, miksi ja miksi mitäkin?

        Itse perinteisitä jouluruuista sanoisin, että korkea aika olisikin hiukan muuttaa traditioita. Ne ovat peruja ajoilta, jolloin oli suuret perheet ja pulaa lähes kaikesta. Jouluna tuli halvalla saada paljon ruokaa, vaikka sen valmistamiseen käytetty aika olikin pitkä. Kukaan ei kiellä jouluna syömästä juuri sitä, mitä mieli tekee, ja unohtamaan kinkut ja laatikot. Monen yksin tai kaksinkin elävän joulupöytä koostuu juuri niistä ruoka-aineista, jotka itse kullekin maistuvat. Juhlavuutta tuo kaunis kattaus, ja hyvä luomuviinikin...


    • 8+8+

      Noin monien rajoitteiden takia ei kannata juhlapäivinäkään poiketa normaalista ruokavaliosta. On helpompi syödä sitä tavanomaista kuin kärsiä vatsavaivoista.
      Satsaa kattaukseen.

    • ensyö

      Miten niin vaikeaa? Syöt kaiken muun paitsi kinkun ja kalan. Netistä nimenomaan löytyy hirvittävä määrä tämän sortin reseptejä. Ne pullankorvikkeet sunh muut voi muutekin jättää pois.

    • osifosndogsg

      Joululaatikot - korvaat vain kerman/maidon kasviperäisillä feikkimaitotuotteilla.

      • Ne tappaa

        Feikkimaidot ovat vaarallisia terveydelle.


      • ???
        Ne tappaa kirjoitti:

        Feikkimaidot ovat vaarallisia terveydelle.

        Miten vesi, jossa on liotettu kauraa ja lisätty öljyä, on vaarallista terveydelle?


      • Ystävä pien
        ??? kirjoitti:

        Miten vesi, jossa on liotettu kauraa ja lisätty öljyä, on vaarallista terveydelle?

        No ne lisäaineet, ne lisäaineet...


    • halpaa ja hyvää

      Minä syön joulun pyhinä uuteen vuoteen asti lihatonta hernesoppaa. Näin, koska karenssiin asetetulla työnhakijalla ei ole muuta mahdollisuutta rahavarojen puuttumisen vuoksi.

      Onneksi paikallisessa marketissa lihatonta hernesoppaa saa sopivan kokoisissa peltipurkeissa varsin kohtuulliseen hintaan (siis VIELÄ).
      10 purkkia maksoi hieman yli 10 euroa ja tämä riittää aika pitkäksi ajaksi. Ja ruisleipääkin sai ostaa 69 senttiä kappale. Vettä saa keittiönhanasta.

      No problem, no money

      • Mikset keitä itse hernesoppaa, on ainakin varmasti lisäaineeton!


      • helppoa ruokaa
        mar kirjoitti:

        Mikset keitä itse hernesoppaa, on ainakin varmasti lisäaineeton!

        Tätä minäkin ihmettelen. Pussilinen kuivaherneitä maksaa noin 50 snt ja kun siis laitat herneet kattilaan ja vettä päälle, annat liota niiden yön yli ja seuraavana päivänä keität, niin saat siis ison kattilallisen hernekeittoa, jossa on todellakin_VAIN JA AINOASTAAN_herneitä ja vettä. Ohjeita on netissä vaikka kuinka ja yleensä kuivahernepussin kyljessäkin on hernarin keitto-ohje. Halutessaan sekaan voi heittää porkkananpaloja


    • riisipuu

      Ilmeisesti metsurit ovat alkaneet porukalla vegaaneiksi, sillä se on miltein hävinnyt veljeskunta. Möhömaiset moto-kuskit, jotka saavat nippanappa jonkun ylisuuren kuusen nurin eivät ole metsureita.

      Älä välitä kyllä rehuja syömällä pärjää oikein hyvin ja saat läskiäkin aikaiseksi. Vai oletko kuullut joskus jonkun lihoneen potkaa pistelemällä?

      Ensimmäiselle kysyjälle sanoisin. Miksi muuttaa ruokavaliota, josta saat vain masusi pipiksi. Jouluna voi nauttia muustakin kuin popsimisesta. Fiilistele. Joulun tunnelmaa on mukava muistella.

    • Lihaa naamaan

      IBS. Itselläni ainakin ravintoterapeutti sanoi, että hän suosittelee sinulle rasvaisempaa ruokaa, siis sitä hyvää rasvaa sisältävää ruokaa kuten mm: kalaa.
      Koska sinulla on ibs, niin en suosittele käyttämään Vehnä, ohra, ruis, kaalit, parsa, sipulit,soija, linssit, pavut, herneet.

    • itujen märehtijä

      Osta Rairuohoa ja idätä sitä kylpyammeessa. Muutaman päivän kuluttua voi sitä ruveta sitten popsimaan. Tosin eettisistä syistä sekin on vähän arveluttavaa. Syödä nyt elävää kasvia ja tappaa sitä. Tähän ongelmaan ei auta muu kuin pikku kivien syöminen suurimpaan nälkään ja ottamalla yhteyttä mielenterveys ammattilaisiin.

      • janhune

        Juuri näin, veit varpaat suusta...


      • pohnis1

        En edes tiedä onko tämä provo vai kirjoittaja oikeasti, joku täysi juntti.


    • Ei ituja

      Kylläpä on ongelmat johtuneeko liian vapaasta kasvatuksesta. Ei muuta kuin alat syömään perinteisiä joulu ruokia niin ongelmat poistuvat kokonaan. Ja on tutkittua tietoa että kun lihaa syö niin aivotoiminta vilkastuu ja ne suurenevat ja ihminen alkaa ajatella puhtaalla maalais järjellä. Nuo itujen syönnit ei lisää muuta kuin ihmisten pahoinvointia ja sairauksia eikä ole mihinkään vastustus kykyä.

      • sademetsätttt

        Mites lehmän tuottama metaani vaikuttaakaan ilmastoomme ja missä määrin liikenteseen verrattuna?

        Ja soijatilojen hakkaaminen sademetsiin karjan syötäväksi, jonka karjan sinä sitten syöt?


      • pohnis1

        Niin eihän sitä kukaan pelkällä iduilla elä. Siksi on hyvä myös pitää juurekset, vihannekset, hedelmät ja viljatuotteet mukana ruokavaliossa.


      • Nirso

        Vai että vielä vapaa kasvatus... Tietäisitpä vaan.


      • kesakepa

        '' Ja on tutkittua tietoa että kun lihaa syö niin aivotoiminta vilkastuu ja ne suurenevat ja ihminen alkaa ajatella puhtaalla maalais järjellä. ''

        Nyt on pakko myöntää ettei pysynyt edes naama peruslukemilla... Pystytkö viittaamaan tarkasti yhteenkään luotettavaan tutkimukseen, jossa moisia tuloksia olisi saatu?
        Suomalaiset ovat toki hyvin auktoriteettiuskoisia, joten ymmärrän tämän hyödyntämisen ''argumentoinnissasi'', mutta epämääräinen tutkimuksiin viittaaminen tuskin vakuuttaa yhtäkään vegaania kyseenalaistamaan ruokailutottumuksiaan.


    • kokenut10

      Mitä jos hankkisit itsellesi joululahjaksi lahjakortin psykologille tai -terapeutille? Olet sen ansainnut!

      Suuri osa ongelmistasi johtuu anoreksiasta. Hoitamalla anoreksiaa saisit vatsasi ja elämäsi parempaan kuntoon.

      Vegaanius sinällään on hieno juttu, mutta anoreksian ja alle BMI 20 kanssa se ei sovi.

      • Nirso

        Käyn kahdesti viikossa terapiassa.

        Miksi kaikki luulevat ammattilaisia Jumaliksi, että anoreksia simsalabim poissa muutamalla terapiakäynnillä. Ehei!

        Minä olen käynyt terapiassa vuoden ja ollut useaan otteeseen osastohoidossa.

        Siinä olet osittain oikeassa että suuri osa ongelmista johtuu anoreksiasta, ibs ja hiivasyndrooma olleet kumminkin jo aikaisemmin.


    • Varmaan olet loukkaantunut ilkeistä vastauksista. Sokeritautiini vältän pullaa ja syön vaikkapa karjalanpiirakan kahvin kera.

      • HHUHUH

        Juuri siitä nuo kaikki vaivat johtuvat, ettei syödä ruokaa. Pitää käyttää oikeaa voita, täysmaitoa, suolaa, jne jne.. täysin NORMAALIA ruokaa, mutta ei.. Mitä ihmisille tuputetaan? KEVYTpaskaa, joka on terveydelle vaarallista. Kaikki aööergiat ja muut vaivat johtuvat juuri siitä, että ei syödä normaalia ruokaa, pidetään paikat steriilin puhtaana, ei kosketa eläimiin, ei kosketa mihinkään, käytetään kaikenmaailman desinfiointiaineita jne. Pitää ottaa joskus "matokuuri" jne jne... Ei ole allergioita, ei diapetesta, ei verenpainetta


      • vegenorsu
        HHUHUH kirjoitti:

        Juuri siitä nuo kaikki vaivat johtuvat, ettei syödä ruokaa. Pitää käyttää oikeaa voita, täysmaitoa, suolaa, jne jne.. täysin NORMAALIA ruokaa, mutta ei.. Mitä ihmisille tuputetaan? KEVYTpaskaa, joka on terveydelle vaarallista. Kaikki aööergiat ja muut vaivat johtuvat juuri siitä, että ei syödä normaalia ruokaa, pidetään paikat steriilin puhtaana, ei kosketa eläimiin, ei kosketa mihinkään, käytetään kaikenmaailman desinfiointiaineita jne. Pitää ottaa joskus "matokuuri" jne jne... Ei ole allergioita, ei diapetesta, ei verenpainetta

        Onkos norsuilla vaivoja. Ne on vegejä:)


    • HHUHUH

      "Noudan eettisistä syistä..." Noudatat jotain, etkä tiedä mitä voit syödä??!!mPaljonkos neidillä on ikää, kun on jonkun aatteen kannattaja, mutta ei sitten tiedä niin mitään.. Ei edes sellaista pientä perusasiaa, että mitä voi syödä.

      ;Minäpä kerron mitä voit syödä. KINKKUA. Se se kuule on poikaa, ja sellaista kinkkua missä on vöhintaan 4 sentin läskikerros päällä. Siinä sinulle eettistä ruokaa

    • HHUHUH

      Sen verran vielä kerron pikkuneidille, että sinulla kun tuntuu olevan sitä ja tätä vaivaa, niin sinun vaivasi johtuvat juuri siitä, että olet syönyt pelkkää passkaa. Ala juomaan täys,maitoa, käyttämään voita leivän päällä, suolaa, ruoanlaitossa kermaa, voita, suolaa. Jätä vittttuun ne rehut sun muut kevyttuotteet, jotka aiheuttavat syöpää ja puiutostiloja ja myrkyttävät kehon täysin,.

      • kypsytys muualla

        HHUHUH:lle:

        Vittuun jätetyt ruoat aiheuttavat kaikenlaisia ongelmia esim yhdynnän suhteen.

        Eikä ne siellä kauan muhineena maistu hyvältä joskin kypsiltä kylläkin.


      • kesakepa

        Juu katsotaanko 30 vuoden kuluttua kuinka terveenä kerman ja voin mussutus sinut HHUHUH pitää... Pitkälle prosessoidut kevyt tuotteet tuskin ovat terveellisiä, siitä olen samaa mieltä, mutta vegaaninen ruokavalio ei todellakaan edellytä näitä. ''Rehut'' jos siis kasviksista puhutaan, ovat parasta ravintoa, täynnä ravintoaineita ja kuitua sekä luontaisesti kevyitä. Minkä ihmeen takia ne pitäisi jättää vittttuun?


    • hth**

      Hei!

      Täältä löytyy linkkejä kasvisruokasivuille

      http://animalia.fi/valinta/content/ruoka-ja-juoma

      Esim. vegaaniliitolla on hakukone, jolla voi rajata raaka-aineita pois.

      Älä anna ihmisten masentaa. Useimmat eivät ymmärrä syömishäiriöitä ollenkaan ja ne yhdistettynä eettisiin ruokarajoitteisiin on ilmeisesti monille aivoille aika rankka pala.


      Pidä huolta itsestäsi! Hyvää joulua!

      • ihmepiipertäjät

        Eettiset ruokarajoitteet l. tyhmyys.


      • orjuusko takas
        ihmepiipertäjät kirjoitti:

        Eettiset ruokarajoitteet l. tyhmyys.

        ihmepiipertäjät:lle

        T(eho)uotantoeläimet eivät elä lajityypillistä elämää.

        Kuten eivät eläneet orjatkaan aikoinaan.


      • ihmepiipertäjät
        orjuusko takas kirjoitti:

        ihmepiipertäjät:lle

        T(eho)uotantoeläimet eivät elä lajityypillistä elämää.

        Kuten eivät eläneet orjatkaan aikoinaan.

        Mitä ihmettä oikein soperrat?


      • Nirso

        Kiitos asiallisesta vastauksesta :) ja eritoten tuosta linkistä! Hyvää joulua myös sinulle!


    • Oilikki2

      Juureslaatikoista saa hyvää "vegaaniruokaa", kun tuunaa hieman omanlaisekseen.
      Laatikoihin ei tarvitse laittaa riisiä tai riisipuuroa (kuten perinteisesti tehdään) eikä välttämättä munia, ellei halua. Itse laitan manteli-tai pähkinäjauhoja sekaan ja maustan hyvin joulunmakuiseksi.
      Leivonnassa käytän vehnäjauhojen sijasta mm. mantelijauhoja, pähkinäjauhoja, kookosjauhoja ja tattarijauhoja. Hyvää tulee.
      Punajuurista tulee ihania jouluruokia maustamalla niitä esim. glögilla (hauduttamalla glögissä) ja lisänä voi käyttää sipulia. Terveellistä ja hyvää.
      Reseptejä olen löytänyt netistä ja sitten kokeilemalla tuunannut omaan suuhuni sopivaksi..

      • Senkin niuhot

        Laatikoihin ei tarvitse laittaa mitään, niin sopivat taatusti kaikille.


      • Nirso

        Kiitos hyvistä vinkeistä Oilikki2 :) glökipunajuuri kuulosti hyvältä.


    • Minulle kinkkua

      Pure porkkanaa.

    • haukkujille

      No jos joku näistä haukkujista kokisi mitä on "ärtyneen suolen oireyhtymä" niin loppuisi nämä haukkumiset lyhyeen. Yhtä särkyä, ripulia ja ummetusta koko hemmetin elämä. Helppo haukkua kun ei ole itse kokenut kyseistä sairautta ja siintä saa kärsiä koko elämänsä koska parantavaa hoitoa ei ole.

      • HHUHUH

        Syökää kunnon ruokaa, niin ei ole "ärtyneen suolen..." vaivoja. Olette itse tai äitinne pilannut terveyden ruokkimalla teitä passkkalla.. Kunnon ruokaa vauvasta asti, ja vittttuuun neuvoloiden ohjeet. Perunaa ja voita muussattuna maitoa pehmikkeeksi. Siinä vauvoille ensimmäinen kunnon ruoka, eikä varmasti ole allergioita, ei ärtyneitä suolia ja vatsoja. Nämä saatttaanan kukkahattutädit on vienyt kansanterveyden vituilleen näillä tappo-ohjeillaan.


      • voihan vattu
        HHUHUH kirjoitti:

        Syökää kunnon ruokaa, niin ei ole "ärtyneen suolen..." vaivoja. Olette itse tai äitinne pilannut terveyden ruokkimalla teitä passkkalla.. Kunnon ruokaa vauvasta asti, ja vittttuuun neuvoloiden ohjeet. Perunaa ja voita muussattuna maitoa pehmikkeeksi. Siinä vauvoille ensimmäinen kunnon ruoka, eikä varmasti ole allergioita, ei ärtyneitä suolia ja vatsoja. Nämä saatttaanan kukkahattutädit on vienyt kansanterveyden vituilleen näillä tappo-ohjeillaan.

        HHUHUH:lle

        Kuten jo kerran mainitsin, vittu ei ole hyvä paikka myöskään neuvolan ohjeille. Saatikka perunalle ja voille muussattuna plus maidolle pehmikseenä.

        Vauvat saavat ruokansa vitussa napanuoran kautta. Koeta tajuta!

        Onko kansanterveyskin vitussa?


      • HHUHUH
        voihan vattu kirjoitti:

        HHUHUH:lle

        Kuten jo kerran mainitsin, vittu ei ole hyvä paikka myöskään neuvolan ohjeille. Saatikka perunalle ja voille muussattuna plus maidolle pehmikseenä.

        Vauvat saavat ruokansa vitussa napanuoran kautta. Koeta tajuta!

        Onko kansanterveyskin vitussa?

        Niinhän sinäkin olet evääsi syönyt siellä vitttusssa... Ja sen huomaa, kun et ole pottua voilla ja maidolla saanut, niin järkikin on kovin vajavainen


      • pohnis1
        HHUHUH kirjoitti:

        Syökää kunnon ruokaa, niin ei ole "ärtyneen suolen..." vaivoja. Olette itse tai äitinne pilannut terveyden ruokkimalla teitä passkkalla.. Kunnon ruokaa vauvasta asti, ja vittttuuun neuvoloiden ohjeet. Perunaa ja voita muussattuna maitoa pehmikkeeksi. Siinä vauvoille ensimmäinen kunnon ruoka, eikä varmasti ole allergioita, ei ärtyneitä suolia ja vatsoja. Nämä saatttaanan kukkahattutädit on vienyt kansanterveyden vituilleen näillä tappo-ohjeillaan.

        Oletko sattumoisin pudonnut päällesi synnytyksessä vai mistä kenkä puristaa, kun noin pitää muiden elämänvalintoja mennä arvostelemaan?


      • realisti2

        Jaa-ha. Itsellä on ärtyneen suolen oireyhtymä diagnosoitu, sekä keliakia ja refluksi. Lihan syömistä ei ole koskaan kielletty! Vain punainen liha aiheuttaa ulostamisongelmia joskus sulamisen takia. Voit helposti syödä kalkkunaa, kanaa ja kalaa. Taitaa olla pään sisällä nuo ongelmasi.


    • syö arkiruokaa

      Jos jouluruoka on ongelma niin luovu siitä pakkojoulusta. Peruspäivärahalla elävä joutuu jatkuvasti syömään sitä tavallista ARKIRUOKAA.
      Kyllä tällä arkiruuallakin pärjää ei kaikki kaipaa edes jouluruokaa (so. juhlaruokaa).
      Viimeiset juhlaruuat syötiin 1980-luvun lopulla ja kun se 1990-lama tuli niin siitä alkaen on syöty VAIN arkiruokaa.

      Ja terveyskin on kohentunut. Paino alentunut ja verensokerit ja verenpaineet ok.
      Kyllä sillä arkiruuallakin todellakin pärjää myös niinä juhlapäivinä.

    • Pömppövatsa

      Jopas oli rajoituksia. Minä kuolisin nälkään. Ei tuossa jää jouluruoista jäljelle kuin veteen jytkäytetty riisipuuro sekä lanttu-, porkkana- ja perunalaatikot. Ankea on joulu.

    • kinkku1

      Voihan syödä kinkkua, vaikkei virallisesti sitä syökään.

    • Ärtynyt paksusuoli

      haukkujille.
      On koettu ja koetaan jatkuvasti ,siihen on olemassa keinoja ,kuituja tarvitsee syödä ja leseitä ,lisäksi apteekista voi ostaa valmiita tuotteita ,ovat kyllä hintavia parempi olisi itse nähdä vähän vaivaa. Kesällä olisi hyvä loikkia siellä metsässä ja kerätä niitä marjoja oikeasti pakastimeen talveksi ja liikunta on kanssa hyväksi suolentoiminnan kannalta. En ole ruvennut moisesta jutusta kasvissyöjäksi vaan syön lihaa ,kalaa ja kanaa kasviksien lisäksi . Hyvin menee .Kokeile sillä osa jutustasi voi olla kuvittelua.

    • taas valkeata joulua

      Kaiken jouluruuan saa tuunattua,kuten yllä jo mainittu. Ibs takia mahdollisimman sulavaa,voisit jopa harkita entsyymipilkkojia,googlaa,saa apteekista ja luontaistuotekaupoista.
      Lanttu ei välttämättä hyvä,sulaa hitaasti.
      Linssistä saa murekkeen,johon vaihtoehtokermakastike. Vegaaniliiton sivut hyvät.
      täysjyväriisipuuro on aika tuhti setti herkälle mahalle.
      Lue kiinalaisesta lääketieteestä. Kasvikset kannattaisi olla haudutettuja. Jotkut saaneet ärtyneeseen mahaan avun akupunktion ja kiinalaisen lääketieteen ravitsemusneuvonnasta (siellä otetaan huomioon ruuan limaa,kylmää,kuumaa,kosteutta,kuivuutta aiheuttavat ominaisuudet,ja mitkä ruoka aineet sopii toisiinsa,mitkä ei. Lännessäkin tiedetään jo,että maitotuotteet lisäävät limaa,ne eivät käy kaikille.)
      Hyvää joulua!

    • annaHyvänKiertää

      Kynsiän. Mitäs köyhät lihansyöjät syö jouluna...silmillään..

      • sosiologian maisteri

        annaHyvän Kiertää:lle

        Köyhän tähtitaivas on näppylähanskat.


    • viinitönpupu

      syö porkkanoita, ne on halpojakin. ja juo alkoholitonta porkkanaviiniä.

    • ei ähkyä ruuasta

      Lähes kaikkia normaaleja jouluruokiahan voit syödä. Jätät vain ne syömättä mitä et pysty/halua. Pullaa ei ole pako syödä milloinkaan, eikä leipää. Maitzenaa voit käyttää leivonnassa. Ja jos leipää haluat, tee tattarijauhoista.

      Joulunakaan ei tarvitse syödä ähkyksi itseään. Minä en ainakaan syö. En ole vuosiin syönyt lihaa. Kala kelpaa. Se on hyvää jouluruokaa eri tavoin laitettuna. Leivänkin olen jättänyt minimiin. Voiko aloittaja kalaa syödä?

      Juureksista voi tehdä keittoja, raasteita. Raasteisiin voi lisätä marjoja. Kiisselit marjoista tai hedelmistä tehtynä on hyvää jouluruokaa.

      Jos olet riisin suhteen epäluuloinen, keitä se ehdottoman kypsäksi. Joulunakaan ei ole pakko syödä riisipuuroa.

      Satsaa kattaukseen.

      • ABC-kirja

        Mitä ihmeen Maitzenaa? Lähikaupoistani löytyy kyllä Maizenaa, mutta ei tuota toista. Kummaa säätämistä tuo teidän elämänne.


    • Lakto-ovovegetaristi

      www.decapitatedfood.com

      Kasvissyöjän ruokablogi, jouluherkut löytyy sieltä myös. Aika pitkälti samaa kuin arkenakin, ehkä hieman rasvaisempaa ja tuhdimpaa vain :D Ei ole minun blogini, mutta tuolta katson aika paljon reseptejä.

      • Lakto-ovovegetaristi

        Lisäänpä vielä, että käytän ruuanlaitossani kermaa, voita ja joskus myös juustoa (mahd. korkea rasvaprosentti) Kananmuniakin menee. Ateriani koostuvat pääosin proteiineista ja vihanneksista. Rasvaa on aina joka aterialla mukana. Pienensin annoskokoa ja olen laihtunut puolessa vuodessa 10kg.


    • öööhmmööö

      Mitä jos söisit sitä viljapossua.

    • Lihansyöjätär

      On siinä kasvissyöjä kun ei tiedä mitä voi syödä :D
      Taitaa olla joku hiton porkkana aivoissa poikittain.

    • HALOO2

      Kyllä taas saa nauraa noille lahoaivoille. Ihan kuin että kysyis: Mulla vähän lirahti housuun. mitä teen ? Haahhhaaa. Minusta on kiva kun voin herkutella kerran vuodessa kunnolla, eikä tartte miettiä mitä suuhun pistän. Laihduttajakin voi syödä vaikka kuinka kun syö oikein ja voi herkutella jouluna. Hei haloo !!!!

      • Hal Loota

        HALOO2:lle

        Sen oikea nimi on: Haloo Helsinki


    • skepa

      EI MITÄÄÄ !!!!!

    • Huolestuttavaa

      Sinulla on tosi vaikea syömishäiriö. Oletko missään hoidossa? Ruokavaliosi on epäterveellinen, koska olet karsinut siitä monta terveellistä asiaa.

      Aloita ruokavalion purku alkamalla syödä normaalisti rasvaa (rypsiöljy on hyväksi verisuonille), vaihtamalla keinotekoiset makeutusaineet sokeriin tai vaikka hunajaa, ja ala käyttää kananmunia, jos sinulla ei ole lääkärin toteamaa muna-allergiaa. Luomumunat ovat ihan riittävän eettisiä. Syö muutakin kuin luomua (voit kyllä ostaa luomua niissä ruoka-aineissa, joissa sitä on saatavilla). Älä myöskään vältä perunaa ilman syytä. Jos käytät ruista, niin syö ruispuuroa ja puolukkaa tai muuta marjaa, se on tosi terveellistä! Muista syödä paljon vihanneksia.

      Jouluruoista sinulle käy rosollin ja jouluomenoiden lisäksi riisipuuro, lanttulaatikko, perunalaatikko, porkkanalaatikko ja jollain erikoisreseptillä leivotut piparit. Laatikoiden vehnän voit korvata mantelijauheella ja maidon jollain maidonkorvikkeella.

      • Loppu lähestyy

        Elämänkin voit korvata elämänkorvikkeella. Saatavana hyvin varustelluista vähittäiskaupoista.


      • Nirso

        Kiitos, käyn hoidossa. Rasva on juuri se kaikkein pahin. En voi sietää rasvaisia ruokia, ne
        On pahoja ja aiheuttaa pahan olon, rkenne ällöttää ja haju kuvottaa... Perunaa ja luomukananmunaa voisin harkita.


    • 10+1

      Jos olet anorektikko niin mitä luultavimmin käyt/olet käynyt hoidossa. Sinuna kysyisin suoraan ravintoterapeutilta neuvoja sen sijaan, että täällä turhaan tulet haukutuksi. Koska sinulla on noin paljon rajoituksia niin oikeassahan olet sen suhteen, että kohdallasi ns. "perinteiset" jouluruuat voi suosiolla unohtaa jo pelkän kalorimäärän perusteella (=voita ja kermaa/täysmaitoa).

      - Porkkana- ja lanttulaatikon voit tehdä vegaanisti, netti täynnä ohjeita (ylipäätään juurekset).

      - Riisipuuroon tarvitaan juurikin puuroutuvaa riisiä tärkkelyksen takia. Tummasta riisistä jos alat vääntämään, niin sinulla riisivelliä. Kuitenkin tummastakin riisistä voi tehdä paljonkin ruokia, ohjeita tästäkin netti pullollaan.

      - Tofu? Tästä et mitään maininnut?

      - Marjat ja hedelmät? Sekahedelmä- marja- tai vaikka rusinasoppa ja suuruste Maizenalla jollet perunajauhoa halua käyttää?

      - Juureen tehty leipä ainakin tietääkseni tarvitsee juurikin gluteenia toimiakseen. Juurihan on nimenomaan "hiivaa", tosin luonnomukainen sellainen ja tästä syystä moni kestää paremmin kuin teollsiesti tuotettu. Kokeile tehdä maissileipää?

      Kyllähän sinä voit joulua viettää ihan siinä missä muutkin, mutta itse ruokapuoli sinulla varmasti poikkeaa suuresti. Mitä tulee sokeriin vs. makeutusaineet, niin suosittelisin lämpimästi miettimään asiaa kahdesti. Sokeri ei toki ole terveellistä suurissa määrin, mutta makeutusaineet ne vasta myrkkyä on. Kokeile vaikka eettisempiä ja "puhtaampia" vaihtoehtoja, niitäkin löytyy. Jos kuitenkaan et sokeria käytä kuin harvoin, niin ennemmin käyttäisin luonnonmukaista makeuttajaa kuin teollisesti tuotettua myrkkyä.

      Lämmintä joulunodotusta.

    • glut

      psylliumsiemenenkuori antaa gluteenittomalle leivonnaiselle ns.sitkoa, helpompi leipoa.ei ole nostatus aine.

    • GoRavintoterapeutti

      No ainakin tuon "siperfood"-hömpän voisit unohtaa ja ottaa asioista aidosti selvää.
      On aivan naurettavaa väittää, että jostain Kiinasta asti raahatut "supermarjat" ja jauheet ovat meidän Pohjoismaista parempia.
      Käytä KOTIMAISIA marjoja ja hedelmiä ja juureksia.

      Tee marjoista esim. smootheja ja juureksista laatikoita, uunijuureksia. Hedelmiä välipaloiksi ja jälkiruokiin.

      Ensin sinun pitää saada joku tukihenkilö itsellesi, että pääset anoreksiasta eroon tai saat sen kuriin.

      Terveelliseen elämään ja syömiseen ei kuulu anoreksia ja syömishäiriöt tai suolistohäiriöt ja vatsavaivat.

    • mummapumma54

      Mielestäni sinun tulisi huolehtia vain siitä että syöt ärtyvän suolen oireyhtymän rajoitteiden mukaan, jos sinulla se oikeasti diagnisoitu. Sehän rajoittaa eniten ruokailuasi. Googletin lyhenteen, ja löysin ohjeita, joita kannattaa noudattaa. Refluksitauti saattaa liittyä samaan asiaan, eli senkin takia olisi tärkeää ensisijaisesti noudattaa ruokavaliota jolla saat mahasi oireet minimoitua.
      Jos mahasi sietää juureksia, niin laatikot voit tehdä käyttäen nesteenä vain vettä , lisää hyvää öljyä ja mausteita, sen mukaan mitä voit käyttää. Rosollia voit tehdä, mutta jätä siitä vatsaasi ärsyttävät juurekset pois. kastikkeeksi voit tehdä ranskalaisen salaattikastikkeen.
      Harkitse uudelleen, kannattaako sinun ihan vegaanina elellä, koska sinulla niin paljon kasvisten ja viljojen puolella on vältettäviä aineita.
      Kananmunaa ja kananlihaa ja kalaa, jos vatsasi sitä sietää, kannattaisi käyttää, näitä myös buddhalaiset käyttävät, ainakin kerran viikossa, jotta vaadittavat rakennusaineet tulisi saaduksi.
      Tämän kirjoitan siksi, että itseltäni meinasi henki lähteä, kun olin kasvissyöjä, ja myöskään maitoa en voinut käyttää.
      Sinulle psyllium on sopivaa kuitua, käytä sitä leivän leipomisessa, ohjeita löydät www.virtasalmenviljatuote.fi
      Noilta sivuilta löydän maidotttomia ja gluteenittomia herkullisia leivonnaisia.

      • Nirso

        Kiitos vinkeistä ja sivustoista. Olen ollut kasvissyöjä 7 vuotta ja eettisten syiden lisäksi en pidä lihan mausta, rakenteesta, hajusta jne. Ei mitään järkeä pakkosyödä sitä. Kala on vielä lihaakin pahempi... Kaikki arvot olivat kunnossa niin pitkään kunnes sairastuin syömishäiriöön.


    • Bon apetit

      Vedät niitä samoja ituja kun muulloinkin.

    • mies+60

      Nainen on ihan oma-aloitteisesti kehittänyt parisuhde-esteen. Seurustelin kerran naisen kanssa, jonka lapsilla oli kaikki mahdolliset katsomusallergiat ja kova tarve tuomita suhteellisen normaali ja kaikkiruokainen mies. Naisella itsellään oli kuviteltu keliakia, poliittinen maidojuonnin esto, koska kepu nettoaisi. Onneksi pääsin tuosta porukasta eroon ajan kanssa.

    • purevege

      mä olen itse vegaani myös enkä tajuu miks pitää valittaa ihmisille jos ne ei syö lihaa? VALITAMMEKO ME VEGAANIT TEILLE ET MIKSI TEILLÄ ON KINKKU JOULUPÖYDÄSSÄ TÄH??? että ottaa aivoon suurin osa komenteista.....

      http://www.vegaaniliitto.fi/www/fi/vegaaniliitto/julkaisuja/esitteet/joulu-resepteja-talven-juhliin

      http://kotiliesi.fi/ruoka/ruokaideat/kasvissyojan-jouluruoat

      http://lautasella.blogspot.fi/2011/12/jouluruokaa-vegaanille.html

      itse oon noita reseptei käyttänyt aika pitkälti :) helposti saat hyvät jouluruuat tehtyä kyllä ihan lihatta, maidotta ja vaikka ilman kananmunaa :) tossa muutama oikee vinkki :D ollos hyvä.ite teen usein seitan paistia yms.

      • Isä

        »VALITAMMEKO ME VEGAANIT TEILLE ET MIKSI TEILLÄ ON KINKKU JOULUPÖYDÄSSÄ TÄH???»

        Itseasiassa kyllä valitatte.
        Se valitus oli itseasiassa se, jonka takia siirsin vuosia kasvissyöjäksi ryhtymistäni. En halunnut tulla samanlaiseksi valivali-tyypiksi jollaisia kokemukseni mukaan useimmat kasvissyöjät olivat.
        Kokemus oli tietysti väärä, sillä suurin osa vegeistä ei pidä minkäänlaista haloota kasvissyönnistään, mutta sitten on se äänekäs just-veganisoitunut porukka.


      • LueTämä!!
        Isä kirjoitti:

        »VALITAMMEKO ME VEGAANIT TEILLE ET MIKSI TEILLÄ ON KINKKU JOULUPÖYDÄSSÄ TÄH???»

        Itseasiassa kyllä valitatte.
        Se valitus oli itseasiassa se, jonka takia siirsin vuosia kasvissyöjäksi ryhtymistäni. En halunnut tulla samanlaiseksi valivali-tyypiksi jollaisia kokemukseni mukaan useimmat kasvissyöjät olivat.
        Kokemus oli tietysti väärä, sillä suurin osa vegeistä ei pidä minkäänlaista haloota kasvissyönnistään, mutta sitten on se äänekäs just-veganisoitunut porukka.

        Jotkut meistä todellakin puhuvat näistä asioista tiettyyn sävyyn, mutta koita ymmärtää, että kaikki se turhautuminen ja valitus on helvetin hyvästä syystä!!
        Vaikka se valitus ei mitään autakaan, niin joskus on vaan todella vaikea pysyä coolina, kun kaikki se tietämättömyys, välinpitämättömyys ja itsekkyys on vastassa.

        Ettehän oikeasti ajattele, että on oikein rääkätä eläimiä välikäden kautta, aiheuttaa niille koko elämän pituinen kärsimys ja sen jälkeen usein tuskallinen kuolema (hiilidioksidi=tukehtuminen, sähköisku=ei aina toimi, ja vaikka toimisi, kuolema ei tule heti).
        Ja kaikki tuo täysin turhaan, koska emme tarvitse eläintuotteita yhtään mihinkään!

        Vaikka eläintuotteiden syönti ja eläinrääkkäys onkin laillista (kunhan rääkkäys tapahtuu navetassa, sikalassa tai kanalassa), se ei tee niistä oikeutettua.

        Tiedän kyllä kuinka hankalaa on nähdä asiat eri valossa kun meidät on pienestä pitäen aivopesty uskomaan, että maatilan eläimet ovat iloisia, ne juoksentelevat iloisesti ulkona ja että tarvitsemme nimenomaan eläintuotteista peräisin olevaa proteiinia ja kalsiumia.
        MIKÄÄN tuosta ei pidä paikkaansa!

        Toivon todella että löydätte itsestänne sen määrän inhimillisyyttä ja empatiaa, mikä tarvitaan oikeiden valintojen tekemiseen.
        Pystytte kyllä siihen!


      • jatkoa--
        LueTämä!! kirjoitti:

        Jotkut meistä todellakin puhuvat näistä asioista tiettyyn sävyyn, mutta koita ymmärtää, että kaikki se turhautuminen ja valitus on helvetin hyvästä syystä!!
        Vaikka se valitus ei mitään autakaan, niin joskus on vaan todella vaikea pysyä coolina, kun kaikki se tietämättömyys, välinpitämättömyys ja itsekkyys on vastassa.

        Ettehän oikeasti ajattele, että on oikein rääkätä eläimiä välikäden kautta, aiheuttaa niille koko elämän pituinen kärsimys ja sen jälkeen usein tuskallinen kuolema (hiilidioksidi=tukehtuminen, sähköisku=ei aina toimi, ja vaikka toimisi, kuolema ei tule heti).
        Ja kaikki tuo täysin turhaan, koska emme tarvitse eläintuotteita yhtään mihinkään!

        Vaikka eläintuotteiden syönti ja eläinrääkkäys onkin laillista (kunhan rääkkäys tapahtuu navetassa, sikalassa tai kanalassa), se ei tee niistä oikeutettua.

        Tiedän kyllä kuinka hankalaa on nähdä asiat eri valossa kun meidät on pienestä pitäen aivopesty uskomaan, että maatilan eläimet ovat iloisia, ne juoksentelevat iloisesti ulkona ja että tarvitsemme nimenomaan eläintuotteista peräisin olevaa proteiinia ja kalsiumia.
        MIKÄÄN tuosta ei pidä paikkaansa!

        Toivon todella että löydätte itsestänne sen määrän inhimillisyyttä ja empatiaa, mikä tarvitaan oikeiden valintojen tekemiseen.
        Pystytte kyllä siihen!

        Ja usko tai älä, niin normaalisti puhun näistä asioista täysin normaaliin ja ystävälliseen sävyyn. Kun tapaan ihmisiä kasvotusten, ei heillä ole pokkaa alkaa haukkumaan. Kerron asiat ihmisille niin kuin ne on, ja vastaanotto on vaihtelevaa. Useimmat sanovat vain että "älä kerro, en halua kuulla enempää", tai "mutta kun tämä on niin hyvää", jne.

        Silmien sulkeminen ei kuitenkaan auta ketään eikä mitään. Katsokaa totuutta silmiin, ja jos se ei miellytä, tehkää jotakin sen parantamiseksi. Valinta kerrallaan, päivä kerrallaan. Hyvin yksinkertaista ja helppoa, kun niin vain haluaa!


      • yksiinsinöörinplanttu
        jatkoa-- kirjoitti:

        Ja usko tai älä, niin normaalisti puhun näistä asioista täysin normaaliin ja ystävälliseen sävyyn. Kun tapaan ihmisiä kasvotusten, ei heillä ole pokkaa alkaa haukkumaan. Kerron asiat ihmisille niin kuin ne on, ja vastaanotto on vaihtelevaa. Useimmat sanovat vain että "älä kerro, en halua kuulla enempää", tai "mutta kun tämä on niin hyvää", jne.

        Silmien sulkeminen ei kuitenkaan auta ketään eikä mitään. Katsokaa totuutta silmiin, ja jos se ei miellytä, tehkää jotakin sen parantamiseksi. Valinta kerrallaan, päivä kerrallaan. Hyvin yksinkertaista ja helppoa, kun niin vain haluaa!

        Kaikki liha ei ole tehotuotettua. Esimerkkeinä riista, kuten hirvi, ja luonnossa elävät kalat. Kasvisruokavaliokaan ei välttämättä ole terveellinen tai eettinen, riippuen mitä syöt. Jos syöt kilon irtokarkkeja, se ei ole ekologista, vaikka ei sisältäisikään eläinperäisiä tuotteita. Köyhissä maissa käytetään usein lapsityövoimaa maanviljelyssä (esim. kaakao). Mielestäni pitäsi ottaa huomioon kokonaisuus, eli vaikutukset ympäristölle, ihmisille ja eläimille sekä omalle terveydelle. En kuitenkaan kannata joka suupalan miettimistä, vaan isoja linjauksia omassa ruokavaliossa.


      • Nirso

        Kiitos sivuista!


    • maukasta

      Itse teen jouluisin perheelle käpyspoppaa. Keitän kattilassa tunnin verran männynkäpyjä, sitten teen pettuleipää, sekä kuusenkävyistä uunissa haudutettua laatikkoa.

    • Isä

      Empä lukenut muita kommentteja, mutta jouluroat ovat mielestäni lähes täysin kasvisruokia. Kinkku on isoin poikkeus.

      Itse oli kymmenisen vuotta kasvissyöjä (en tosin vegaani, söin kyllä kalaa ja maitotuotteita) eikä minulla ainakaan ollut mitään ongelmaa löytää joulupöydästä syötävää.

      Ensinnäkin kaikki joululaatikot ovat kasvisruokaa.
      Riisipuuro tosin keitetään maitoon, mutta jos se kelpaa niin sitten kelpaa. Täysjyväriisi käy aivan hyvin puuroon, mutta keittoaika on tietysti pitempi eikä maku ole tietystikään sama kuin valkoisella riisillä tehdyssä (vertaa ruisleipä ja ranskanleipä). Vaan mikä estää tekemästä jotain muuta puuroa?

      Kalaa jos syöt (no vegaani ei kyllä syö, mut monet kasvissyöjät syövät) on tietysti aina jouluherkku.

      Ja sitten tietysti sallaatti. Sehän nyt on tietysti vegaanin perusherkku.

      Eli tällä lähtee vegaanin joulu: lanttu-, porkkana- ja peruanlaatikot, rosolli ja jonkinlainen puuro. Mukaan tietty kunnon vihannespäällysteistä ruisleipää.
      Eiköhän siinä nälkä lähde.

    • otanpas

      Suomi24 keskustelupalsta on siitä hyvä yhteisö, ettei kannata ottaa mitään kommentteja vakavasti. Huulenheittäjiä, psykoja, kiusaajaprovoja, omanapaismejä jne. Joskus joku erehtyy oikeasti kysymään apua ja neuvoja idiooteilta.

      Suomi24-vastaus aloittajalle: älä ota jouluna poskeen...edes luomulihaa.

    • llllllllllllllllllll

      Monikaan ei varmaan huomannut, että ko. henkilöllä on muutamakin sairaus, joka vaikuttaa siihen mitä voi syödä. Kasvissyöjänä/vegaanina ei elämä ole vaikeaa. Tiedän itse kun sellainen olin jonkin aikaa. Kaikki rasvat, kermat jne löytyy kasvipohjaisina versioina ihan marketista.

    • Ihminen1

      Yksinkertaisimman vastauksen ilman ilkeilyjä saat, kun laitat googleen "joulun kasvisruoat". Jos ei vielä auta niin etsiydy vaikka animalian sivuolle -> http://www.animalia.fi/valinta/ruoka-ja-juoma/reseptit . Niillä on myös foorumi mistä voit kysyä ja odottaa fiksuja vastauksia. :) Hyvää joulun odotusta!

    • Peace2014

      Tsemppiä aloittajalle! Itse olen ollut jo vuosia vegaani (nykyisin höllään jo vähän jouluna, jotta sukulaiset ei vetäisi itseänsä jojoon..;). No ei vaisinkaan, ovat jo tottuneet siihen, että antaa kaikkien kukkien kukkia, kukaan ei ole enää moksiskaan.

      Tänä jouluna aion herkutella mm. raakasuklaalla, pähkinöillä, kuivatuilla hedelmillä.
      Suolainen puoli: laatikot (ei tarvitse tehdä maitoon, voi käyttää esim. kookosmaitoa/kermaa/soijakermaa), bataattilaatikko on myös suurta herkkuani.
      Punajuuri on myös hyvää, on monikäyttöinen. Avocado on myös ihanaa, siitä voi tehdä hyviä ruokia, eli avointa mieltä kehiin.

      Joten vaihtoehtoja kyllä löytyy, nälkäiseksi ei tarvitse jäädä. Voit myös itse tehdä ruokia ja ottaa mukaan kylään. Itse olen näin tehnyt ja näitä ruokia ovat myös sekasyöjät innolla syöneet.

      Summa summarum: Hyvää joulumieltä kaikille! :D Avoin sydän ja mieli, niillä pääsee pidemmälle kuin tuomitsemalla muita. Omaan joulupöytääni mahtuu niin vegaanit kuin lihansyöjätkin. Yhteinen tekijä kuitenkin on, että ollaan kaikki ihmisiä, oli ruokatottumuksemme sitten mitä tahansa.

    • Terveellistä joulua!

      Huh, onneksi ei ole tuollaisia ongelmia!

      Voin syödä lihaa, kalaa, kasviksia, maitoa, kananmunia, marjoja, sieniä, melkein kaikkia hedelmiä, pähkinöitä ja kaikkea muuta terveellistä, lisäaineetonta, luonnomukaista ja ennenkaikkea VOIN ELÄÄ terveenä nirsoilematta ja NAUTTIA tästä ainoasta elämästä, mikä meille on annettu. :)

      • LUE TÄMÄ

        Ymmärrätkö että tuomitset tuhansia eläimiä täysin turhaan kärsimykseen ja kuolemaan syömällä niitä, ja niiden tuotteita?? Jos näkisit valintojesi seuraukset, et todennäköisesti puhuisi hyvällä omallatunnolla "elämän nauttimisesta" eläintuotteiden syönnin yhteydessä. Eihän sinun hetkellinen makunautintosi voi olla jonkun toisen olennon koko elämän pituisen kärsimyksen arvoista? Suurin osa ihmisistä vastustaa eläinrääkkäystä, mutta siitä huolimatta 99% ihmisistä maksaa toisille siitä, että nämä rääkkäävät eläimiä heidän puolestaan!

        Toivottavasti sinulla on tarpeeksi aivoja ja sydäntä ajatella eläintenkin parasta, eikä pelkästään omaasi. Tiesitkö, että vegaani säästää myöskin 10 kertaa enemmän luontoa kuin lihansyöjä? Säästämällä luontoa säästämme myös villieläinten elinympäristöä turhalta tuhoutumiselta ja saastumiselta.

        Elämäntapasi on jotain aivan muuta kuin hyvä ja oikeutettu. Se tekee myös omalle terveydellesi pelkkää pahaa! Pisimpään ja terveimpänä elävät ihmiset maailmassa (erit. japanilaiset) eivät syö juuri ollenkaan lihaa tai maitotuotteita, kun taas sairaimmat ihmiset syövät niitä kaikista eniten! Sinähän puhuit viestissäsi "terveellisyydestä" ja "luonnollisuudesta", kun totuus on jotain AIVAN muuta!


    • vege1

      Ei täältä kannata pahemmin mitään kysellä, suurimmalla osalla ihmisistä muuta kuin aivot korvien välissä. Olen kasvissyöjä ja ostan vegaanisen kinkun (olisko se sitten venkku??), niitä saa esmes Cittarista. Ruohonjuuresta saa vegaanisen paistin. Teen lihattoman makaronilaatikon ja syön porkkanalaatikkoa. SYön maitotuotteita ja harvakseltaan kananmunaa, eli mulla vähän helpompi löytää noita vegesapuskoja. Katsopa Vegaaniliiton sivuilta, olisiko siellä jotain ja kysy vaikka heiltä.

      Ps. huomaa täällä kuinka helvetin tyhmiä suurin osa ihmisistä on. Hohhoijaa hankkikaa elämä.

      • HHUHUH

        Ainakin vegaaneilla on kovin vajavaista. Syö sinäkin tyttö läskiä. Et saa koskaan miestäkään, kun ei tommosta jurtinpurijaa kukaaan viittsi katsella, saatikka ei voi olla edes samassa ruokapöydässä.


      • ABC-kirja

        Elämä on ja myös tuoreemmat sanonnat.


      • Kasvissyönti ok
        HHUHUH kirjoitti:

        Ainakin vegaaneilla on kovin vajavaista. Syö sinäkin tyttö läskiä. Et saa koskaan miestäkään, kun ei tommosta jurtinpurijaa kukaaan viittsi katsella, saatikka ei voi olla edes samassa ruokapöydässä.

        Kuules hhuhuh vajaavaisempaa se on lihansyöjillä, olette vaan kateellisia ja tyytymättömiä elämäänne. Läskiä ja lihaa ei ole mikään pakko syödä, eikä kukaan voi pakottaa siihen. Miehen saaminen ei todellakaan riipu ruokavaliosta. Tollasia nipottavia juntteja lihansyöjiä ei viitsi katsella, eikä olla samassa ruokapöydässä.

        Hankkikaa tyhmyrit oma elämä ja antakaa muiden olla omien syömistensä kanssa.


    • khhuh

      Tiluluu.

    • Laatikot ja riisipuuro käy vegaanille, vain vähän tuunattuna. Laatikot tekee myös helposti gluteenittomiksi, jättää vaan korppujauhot pois tai korvaa sen gluteenittomilla korppujauhoilla. Olin kymmenen vuotta kasvissyöjä, eikä jouluruuat ollut ongelma. Ei ole näin keliaakikkonakaan. Kukaan ei huomaa tai maista, jos vaihdan jouluruuista jauhot gluteenittomiksi.

      Mutta sun ongelma onkin tuo anoreksia, ilmeisesti se on pääsyy, miksi et "voi"syödä kaikkea. Itse söisin hyvällä mielellä gluteenia, jos vain suolistoni sen sallisi.Se ei siis ole epäterveellistä muille kuin meille keliaakikoille tai gluteeniyliherkille. Hoida anoreksia äkkiä ensin pois, se on hengenvaarallinen sairaus ! Sitten selvitä, mitä voit ja saat syödä. Syöminen on oikeasti iloinen asia.

    • pohnis1

      On se jumalauta ihmeellistä, kun joku kysyy jotain aivan kohteliaasti niin eikös ole jokin perusmakkaraperunatkilollasuolaa poppoo taas hypännyt kaikista henkseleistä irti ja esittää tietävänsä kaiken ravinto-arvoista ja -lähteistä ilman, että on edes perehtynyt asiaan. Jos muiden elämänvalinnat eivät miellytä niin ei se tarkoita, että on lupa arvostella säälimättä. Pysykää vaan noilla muilla ruokapalstoilla ja jättäkää tämä vegaanipalsta kunnioituksella niille joille se on myös kohdennettu.

    • Jouluna possua!!!!!!

      Mitä sä siinä nuukailet!!?? Kunnon Joulupossua pöytään sinapilla ja nälkä lähtee. Nami nami. :P

    • lihamuija +100kg

      Onneksi ei tarvitse tuollaisia murehtia kun saa vain kauhoa kinkkua ja maksalaatikkoa naamariin. Kinkun päälle vielä pekonia sinapilla.

      • Kasvissyönti parasta

        Sä lihamuija olet todella oksettava, etova ja itserakas p'ska. Tukehdu ihroihis ja läskeihis.


      • pohnis1

        Eipä sinun tarvitse ainakaan ihmetellä, että mistä sydäninfarktisi johtuu.


    • Veganism=Tulevaisuus

      Tämä on myös minun ensimmäinen joulu vegaanina! :)

      Osaatko hyvin englantia?
      Kannattaa googlettaa reseptejä englanniksi, löytyy tosi hyvin. Googleta esimerkiksi "Raw food recipes (for christmas)", ja kun raakaruoasta on kyse, niin se on useimmiten 100% kasvipohjaista, sokeritonta, gluteenitonta, hiivatonta ja vähärasvaista!

      Vegaaniksi siirryin vähän aikaa sitten lopullisesti, kun kävin parsinavetassa ja näin omin silmin minkälaisessa helvetissä lypsylehmät elävät. Täysin sairasta ja luonnotonta touhua!! Onneksi lihan ja maidon tuotanto on niin kestämätöntä, että jo muutaman kymmenen vuoden päästä suurin osa maailman ihmisistä on vähintäänkin kasvissyöjiä!

      • Jatkoa--

        Niin, ja jos et halua raakaruokaa, niin toki muutakin löytyy!!


    • jouluilo

      Suosittelisin hoitamaan anoreksiasi, mutta en tiedä onko se sinulla jo työn alla. Mielestäni se olisi tärkein asia ja sen kautta voisit alkaa syödä monipuolisemmin ja terveellisemmin ja voida paremmin.

      Psylliumilla ja/tai ksantaanilla voi korvata hiivan. Ne siis luovat sitkoa esim. pullataikinaan. Tattari-, hirssi-, maissi-, peruna-, ja soija(jauhot) ovat luontaisesti gluteenittomia. Myös manteli ja (hassel)pähkinäjauhoja voi käyttää leivonnassa. Melkeimpä leivoksen kuin leivoksen voi tehdä gluteenittomana ja vegaanina, ne voivat tosin olla hieman erilaisia. Maidon voit korvata vedellä tai kasvipohjaisilla maidoilla kuten riisi-, soija-, mantelimaidolla. Sama juttu kermojen ja rasvojen osalla.

      Kvinoan lisäksi voisit käyttää kenties hirssikuskusta. Ja jos vatsasi kestää niin herneitä, papuja ja soijaa. Tai ihan perunaa ja kasviksia. Tai miten olisi kasvigratiini (gluteeniton jauho vesi/kasvipohjainen maito). Monet laatikot on myös helppo valmistaa gluteenittomina.

      • Naurava vegaani

        Kiitos niin paljon hyvistä nauruista!!! Pitkään aikaan nauranut en oo näin makeasti. Oon vegaani enkä valitettavasti laiha, joten jotain syötävää oon löytäny arkena, sunnuntaina ja jouluna. Mahtavaa joulua kaikille!


      • hmh..
        Naurava vegaani kirjoitti:

        Kiitos niin paljon hyvistä nauruista!!! Pitkään aikaan nauranut en oo näin makeasti. Oon vegaani enkä valitettavasti laiha, joten jotain syötävää oon löytäny arkena, sunnuntaina ja jouluna. Mahtavaa joulua kaikille!

        Huomasitko, että aloittaja sanoi olevansa anorektikko? En väittänyt veganismin aiheuttavan anoreksiaa tai muita ongelmia


    • kirjat avuksi

      Sinun kannattaisi ostaa kunnon kasvisruokakirja tai käy kirjastosta lainaamassa muutama. Punajuuresta voi tehdä vaikka mitä, jopa chipsejä samoin lantusta . Palsternakasta voit tehdä puretta ja porkkanoista pihvejä .

      Täältäpä sinulle Jouluinen jälkiruoka:
      Omenasose
      4 hengelle
      4 omenaa
      2 dl rusinoita, liotettuina
      1 dl vettä tai rusinoiden liotusvettä
      1. Liota rusinoita 1-4 tuntia
      2. sekoita ainekset mixerissä tasaiseksi
      3 tarjoa sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.

      Vaniljakastike
      4 hengelle
      3 dl cashwepähkinöitä
      1/2 avokado
      1 tl ekolokista vaniljapulveria
      1 rkl hunajaa
      3 dl vettä
      1. Miksaa pähkinät veden kanssa tehosekoittajassa
      2. Lisää avokado ja sekoita jälleen
      3. Lisää vaniljapulveri, hunaja , tarvittaessa hiukan lisää vettä ja sekoita jälleen.

    • Emilia________

      Porkkanalaatikkon tilalle voisi tehdä porkkanakeittoa tai juuressosekeittoa johon loraus soijakermaa. Keiton päälle siemeniä.

      Luomujuureksista voisit tehdä myös uunijuureksia.

      Salaattiin voisi laittaa pähkinöitä, salaattisiemeniä, kiknerneitä tai tavallisia herneitä.

      Jälkiruuaksi voisi olla: Soijajugurttia, kaneliomenoita ja raakasuklaata.

      • hygc 5rc56vu7h ih7bu7y

        Mun täti on kasvissyöjä (ollut koko ikänsä) mutta 190 pitkä ja normaalipainoinen. Eikä joudu mitää pillereitä vetää.


      • Nirso

        Kiitos vinkeistä :)


      • auroora4
        hygc 5rc56vu7h ih7bu7y kirjoitti:

        Mun täti on kasvissyöjä (ollut koko ikänsä) mutta 190 pitkä ja normaalipainoinen. Eikä joudu mitää pillereitä vetää.

        Hyvä niin. :) Usein kasvissyöjät saavat liian vähän b12 vitamiinia, mutta toivottavasti asia on tädilläsi kunnossa.


    • Popsi popsi porkkana

      Porkkanamehua, porkkanalaatikkoa, porkkana porkkanana, porkkanaraastetta, porkkanakuutioita, porkkanatikkuja ja porkkanannaatteja. Niin ja tietysti porkkanankuoria.

      Hyvää joulua :)

      • Punajuuriloota

        Nimimerkki popsi popsi porkkana olet idiootti ja kateellinen vegaaneille. Sen porkkanan voit tunkea omaan ahteriisi ja sianp*erseistä joulua sulle :D Vegaanit on paljon fiksumpia, kuin sä.

        Aloittaja hei, esim. lanttu, porkkana, punajuuri ja bataattilaatikot, rosolli, punajuuri ja porkkanapyörykät/pihvit, porkkana ja juuressosekeitto, uunijuureksia, sekahedelmä, rusina ja luumukiisselit, hedelmäsalaatti. Kyllähän noita ohjeita löytyy, sun kannattaa etsiä kasvisruokakirjoja ja googlettaa.


      • Nirso
        Punajuuriloota kirjoitti:

        Nimimerkki popsi popsi porkkana olet idiootti ja kateellinen vegaaneille. Sen porkkanan voit tunkea omaan ahteriisi ja sianp*erseistä joulua sulle :D Vegaanit on paljon fiksumpia, kuin sä.

        Aloittaja hei, esim. lanttu, porkkana, punajuuri ja bataattilaatikot, rosolli, punajuuri ja porkkanapyörykät/pihvit, porkkana ja juuressosekeitto, uunijuureksia, sekahedelmä, rusina ja luumukiisselit, hedelmäsalaatti. Kyllähän noita ohjeita löytyy, sun kannattaa etsiä kasvisruokakirjoja ja googlettaa.

        Kiitos :)


      • paleopas
        Punajuuriloota kirjoitti:

        Nimimerkki popsi popsi porkkana olet idiootti ja kateellinen vegaaneille. Sen porkkanan voit tunkea omaan ahteriisi ja sianp*erseistä joulua sulle :D Vegaanit on paljon fiksumpia, kuin sä.

        Aloittaja hei, esim. lanttu, porkkana, punajuuri ja bataattilaatikot, rosolli, punajuuri ja porkkanapyörykät/pihvit, porkkana ja juuressosekeitto, uunijuureksia, sekahedelmä, rusina ja luumukiisselit, hedelmäsalaatti. Kyllähän noita ohjeita löytyy, sun kannattaa etsiä kasvisruokakirjoja ja googlettaa.

        juu tästä kirjoittelustasi voi todeta olet vajonnut vieläkin alemmaksi jos mahdollista kuin porkkanan popsija ehkä sinun pitäisi jättää juurikin punajuuri pois ruokavaliostasi olet selvästi jumiutunut aiheeseen


      • Vegan
        paleopas kirjoitti:

        juu tästä kirjoittelustasi voi todeta olet vajonnut vieläkin alemmaksi jos mahdollista kuin porkkanan popsija ehkä sinun pitäisi jättää juurikin punajuuri pois ruokavaliostasi olet selvästi jumiutunut aiheeseen

        Sinustakin paleopas voi todeta vajoamisesi, voi todeta paremmin vieläkin alemmaksi.
        Ei ole mitään syytä jättää punajuurta ruokavaliosta pois, jos tykkää siitä ja se käy vatsalle. Et voi määräillä muiden syömisiä ja olet itse selvästi jumiutunut aiheeseen.

        Voin todeta viestistäsi että olet todella typerys ja vajonnut sinne vieläkin alemmaksi.


    • kernel

      Eihän kukaan täysjärkinen "sori aloittaja" tule suomi24:n kyselemään neuvoja. Tämähän on tunnetusti suomen idioottien kokoontumispalsta,

      Yleensähän suurin osa näistä suunsoittajista on vain jotain sosiaalipummeja jotka viettävät aikaansa kotona turhautuneena eikä edes kykene mihinkään järkevään kommunikointiin.

      Nämä muiden solvaajat ovat niitä tosielämän luusereita jotka vain ovat rasitteena yhteiskunnalle ja joiden vain olisi parempi kuolla pois. Julmaa mutta totta.

      Sun keskustelun aloittajan on järkevämpää hakeutua palstoille joissa ei pääse kirjoittelemaan mitä sattuu joidenkin idiootti nimimerkkien turvana.

      • kernel

        Meinasin sitä että saat sieltä viisaampia kommentteja ja asiallisia vastauksia.


      • Näin on

        Kernel puhut täyttä asiaa ja olen kanssasi samaa mieltä.


    • Shamaani 2

      Jees Joulu kyllä lähenee mutta sinun ongelmistasi pienin on se, että mitä voit syödä

    • joulun taikaa

      mielestäni jouluna ei tulisi niinkään keskittyä ajattelemaan omaa syntistä mässäilyä vaan muistelemaan ja palvelemaan Herraamme Jeesus Kristusta

    • Nam nam

      Sehän on sama mitä vegaanit syövät. Heille riittä näkkileipä porkkanaraasteen kera aivan mainiosti. Samalla jää enemmän kinkkua, kalaa ym jouluherkkuja itselle syötäväksi.

      • erittäin epäeettinen

        no eikun siellä huomiota vailla oleva pentu nirputtaa sairauksistaan.. etkö tajua mikä pissis. tsiigailee isetseään peilistä ja hokee -- oonskmää liian liahva tästä kohasta, eikun tästä. ai että mua koskee tähän ja tähän ja tilaillee niitä muotoilevia trikoita verkkokaupasta.
        se siitä veganismista.


      • Vegaanien puolesta

        Kuules nam nam, sinä olet itserakas ahne p*ska, kuten moni muukin lihansyöjä. Se ei todellakaan ole ihan sama mitä vegaanit syövät, heille ei riitä näkkileipä porkkana
        raasteen kera. Joulu on kuule muutakin, kuin pelkkää syömistä ja lahjojen jakoa.


      • Nam nam
        Vegaanien puolesta kirjoitti:

        Kuules nam nam, sinä olet itserakas ahne p*ska, kuten moni muukin lihansyöjä. Se ei todellakaan ole ihan sama mitä vegaanit syövät, heille ei riitä näkkileipä porkkana
        raasteen kera. Joulu on kuule muutakin, kuin pelkkää syömistä ja lahjojen jakoa.

        Se on minulle täysin ihan sama, mitä syötte. Voitte vaikka jättää sen porkkanaraasteenkin pois jos haluatte rajoittaa syömistänne entistä enemmän. Minä en rajoita teidän syömisiänne mitenkään. Ihan itse teette päätöksenne siellä pienessä päänupissanne. Omat ovat ajatuksenne ja pakot. Miten se tekee minusta ahneen pask..n? En minä kiellä sinua kinkkua syömästä ja muita herkkuja, sinä itse teet niin. Ja jos sinä et syö, niin silloinhan niitä jää muille enemmän. "Joulu on kuule muutakin, kuin pelkkää syömistä ja lahjojen jakoa" Sinä itse olet valinnut sen linjan, ettet nauti joulun ruuista. Me muut emme voi asialle mitään.
        Toivottavasti olet onnellinen, etkä kuvittele että muut vainoavat sinua kun olet vegaani. Sinulla on vain niin kova nälkä, että asia on koko ajan mielessä. Hauskaa Joulua. ;)


      • Ahneella on p loppu
        Nam nam kirjoitti:

        Se on minulle täysin ihan sama, mitä syötte. Voitte vaikka jättää sen porkkanaraasteenkin pois jos haluatte rajoittaa syömistänne entistä enemmän. Minä en rajoita teidän syömisiänne mitenkään. Ihan itse teette päätöksenne siellä pienessä päänupissanne. Omat ovat ajatuksenne ja pakot. Miten se tekee minusta ahneen pask..n? En minä kiellä sinua kinkkua syömästä ja muita herkkuja, sinä itse teet niin. Ja jos sinä et syö, niin silloinhan niitä jää muille enemmän. "Joulu on kuule muutakin, kuin pelkkää syömistä ja lahjojen jakoa" Sinä itse olet valinnut sen linjan, ettet nauti joulun ruuista. Me muut emme voi asialle mitään.
        Toivottavasti olet onnellinen, etkä kuvittele että muut vainoavat sinua kun olet vegaani. Sinulla on vain niin kova nälkä, että asia on koko ajan mielessä. Hauskaa Joulua. ;)

        NAm nam sinä olet todella törkeä ihminen, kuten viestisikin. Minulle on myös täysin sama, mitä sinä syöt vai syötkö ollenkaan, ei kiinnosta. Kukaan ei ole rajoitanut kenenkään syömisiä tai pakottanut, tuon sinä keksit omassa pienessä päänupissasi. Jokainen syö sitä mikä sopivalta tuntuu. Kyllä sinä tiedät varsin hyvin, mikä tekee sinusta ahneen p'skan. Kinkkua on tasan se määrä, mitä on kaupasta ostanut, ei sen enempää mitä sinä kuvittelet. Taidat olla ihminen jolle ei mikään riitä, mutta siitä vaan mene ja osta kaikki kaupat tyhjiksi kinkuista, jos sekään riittää. Minä en ole valinnut mitään linjaa, opettelen vaatimattomaksi ja suosittelen sitä sinullekin. Liialle ahneudelle ja vaateliaisuudelle voi tehdä jotain, jos vaan viitsii. Ei kenenkään tarvitse sitä toisen puolesta tehdä. Onnellinen olen kun osaan olla vaatimaton. Tuo on sinun omaa mielikuvituksen tuotetta että kuvittelen muiden vainoavan. Taitaa olla niinpäin että sinä kuvittelet että sinua vainotaan. Miksi luulet että olen vegaani? voin olla mikä vaan ja syödä mitä vaan. Minulla ei ole yhtään nälkä, söin juuri makoisan jouluaterian kinkkuineen ja muine herkkuineen ja minulla on jouluvalmistelut mielessä. Se on niinpäin että sinulla niin kova nälkä, että mietit miten saat kinkkua lisää kaupasta ja se sinulla pyöriikin kokoajan mielessä, kun me muut valmistelemme joulua siivoten, kuunnellen joululauluja, saunoen ja kuka mitenkin.

        ps. minä nautin kyllä joulun ruoista ja kaikista jouluherkuista, mutta minulle ruoat ja herkut eivät ole pääasia. Sinä olet valinnut sen linjan että ahneus on hyvä juttu, me muut emme voi sille mitään.


      • Nam nam
        Ahneella on p loppu kirjoitti:

        NAm nam sinä olet todella törkeä ihminen, kuten viestisikin. Minulle on myös täysin sama, mitä sinä syöt vai syötkö ollenkaan, ei kiinnosta. Kukaan ei ole rajoitanut kenenkään syömisiä tai pakottanut, tuon sinä keksit omassa pienessä päänupissasi. Jokainen syö sitä mikä sopivalta tuntuu. Kyllä sinä tiedät varsin hyvin, mikä tekee sinusta ahneen p'skan. Kinkkua on tasan se määrä, mitä on kaupasta ostanut, ei sen enempää mitä sinä kuvittelet. Taidat olla ihminen jolle ei mikään riitä, mutta siitä vaan mene ja osta kaikki kaupat tyhjiksi kinkuista, jos sekään riittää. Minä en ole valinnut mitään linjaa, opettelen vaatimattomaksi ja suosittelen sitä sinullekin. Liialle ahneudelle ja vaateliaisuudelle voi tehdä jotain, jos vaan viitsii. Ei kenenkään tarvitse sitä toisen puolesta tehdä. Onnellinen olen kun osaan olla vaatimaton. Tuo on sinun omaa mielikuvituksen tuotetta että kuvittelen muiden vainoavan. Taitaa olla niinpäin että sinä kuvittelet että sinua vainotaan. Miksi luulet että olen vegaani? voin olla mikä vaan ja syödä mitä vaan. Minulla ei ole yhtään nälkä, söin juuri makoisan jouluaterian kinkkuineen ja muine herkkuineen ja minulla on jouluvalmistelut mielessä. Se on niinpäin että sinulla niin kova nälkä, että mietit miten saat kinkkua lisää kaupasta ja se sinulla pyöriikin kokoajan mielessä, kun me muut valmistelemme joulua siivoten, kuunnellen joululauluja, saunoen ja kuka mitenkin.

        ps. minä nautin kyllä joulun ruoista ja kaikista jouluherkuista, mutta minulle ruoat ja herkut eivät ole pääasia. Sinä olet valinnut sen linjan että ahneus on hyvä juttu, me muut emme voi sille mitään.

        Kas vain, Sinä kannat täysin samoja arvoja kuten minäkin, syot mitä haluat ja annat muitten syödä mitä haluavat, myös lihaa. Mutta minä ole se ahne paska. Siis sinun mielestä. Kummastako se lausuntosi kertoo enemmän?


      • Ahneella on p loppu
        Nam nam kirjoitti:

        Kas vain, Sinä kannat täysin samoja arvoja kuten minäkin, syot mitä haluat ja annat muitten syödä mitä haluavat, myös lihaa. Mutta minä ole se ahne paska. Siis sinun mielestä. Kummastako se lausuntosi kertoo enemmän?

        Kuuleppas nam nam minä en todellakaan kanna samoja arvoja kuin sinä. Minua ei kiinnosta muiden syömiset, ei ainakaan sinun. Kyllä sinä olet se ahne p*ska. Minua ei sinun lausuntosi kiinnosta.


      • Nam nam
        Ahneella on p loppu kirjoitti:

        Kuuleppas nam nam minä en todellakaan kanna samoja arvoja kuin sinä. Minua ei kiinnosta muiden syömiset, ei ainakaan sinun. Kyllä sinä olet se ahne p*ska. Minua ei sinun lausuntosi kiinnosta.

        Jos ei kiinosta, niin miksi sitten vastaat aina kirjoituksiini? Ja itse kirjoitit samat asiat mitä minäkin. Joten se arvoistasi. : )


      • Ahneella on p loppu
        Nam nam kirjoitti:

        Jos ei kiinosta, niin miksi sitten vastaat aina kirjoituksiini? Ja itse kirjoitit samat asiat mitä minäkin. Joten se arvoistasi. : )

        Kuules nam nam, se on oma asiani kirjoitanko vai enkö kirjoita. Minä en ole mitään samoja asioita kirjoittanut, mitä sinä luulet. Joten se on sinun arvoistasi, ei minun.


    • prian

      tässä on jotain niin hyvä,,,et ,,maku ei ole tästä maailmasta---
      musta riisi liotell,,kokoyön kylm vedessa seur päiv keit,1-1.5 ,,,rs-vs
      maustetan paahdet.mantelijöljylla ,mustalla suolalla ja pandanimis,,riisimausteella ensimmaiset 2 saa ekolo kaupasta ja 3s
      hakaniem, viiwoan kaupasta muutama tippa riisimausteeta riittää.
      paahd mant öl lusikallin ,,suola on kanamun,makuinen
      salaattilisäkk seuraava,,,,,,go,,,,,
      muutama norm,kokois, makei,sipulia kuorinen uunipellilla ja 200 ast
      25-35 min siih,asti kun ne vähänn kutist ja tuoksu hyvin,,vähän kuor,pala mustaks paikoittain ,,ei haitta ,,pois,,,puol tunt jalk,
      pois kuori, sis,omassa mehus kyps,sipul.
      pieneksi paloiksi ja vähänsuola,,balsamikoetik, ja hyvä öliivöljy
      jos tykkät saat lisä,,rspt
      hyvää joulua!
      rusinoita koko yö vedessa huon lämpöt, aamulla ne on ihanamakeat
      ja mehukkaat,,,,kastella vain vähän portviinila,,,,ihana yhdessä saks pähk kanssa ja myös mukulasellerinpalojien kanssa,,,,viimeiset maistuu hunajankanssakin,,,

      • joulu ukko

        mitä sinä oikein sössötät, oletko kännissä


    • ei sen enenmpää

      Huomiota keräävä trolli nirso

    • vorvorvo

      Veganismi on luonnotonta. Syökää myös lihaa, ihmiset. Siitä saa B12-vitamiinia. Muuten kuolette anemiaan.

      • Eettiset syyt

        Veganismi ei todellakaan ole luonnotonta. Turha lihan mässytys ja eläinten huonosti kohtelu on luonnotonta. Lihaa ei ole pakko syödä, jos ei tykkää tai ei halua. Ne B12-
        vitamiinit saa vallan mainiosti kasviksista, juureksista, hedelmistä ja marjoista. Anemiaan ei pääse kuolemaan.


      • 1+19
        Eettiset syyt kirjoitti:

        Veganismi ei todellakaan ole luonnotonta. Turha lihan mässytys ja eläinten huonosti kohtelu on luonnotonta. Lihaa ei ole pakko syödä, jos ei tykkää tai ei halua. Ne B12-
        vitamiinit saa vallan mainiosti kasviksista, juureksista, hedelmistä ja marjoista. Anemiaan ei pääse kuolemaan.

        b12 pitää ottaa pillerinä jos ei syö eläinperäisi tuotteita. ei mulla muuta.


    • Ei ravintolisiä

      b12 ei tarvi ottaa välttämättä pillerinä, kyllä ne kaikki vitamiinit saa ravinnostakin, ilman eläinperäisiä tuotteita.

    • Paitsi että ei saa :P Toivotan onnea tuleviin hermovaurioihin, mutta suosittelen lämpimästi vitamiinilisää :) Teoriassa B12 saa multaisesta ruuasta, mutta en mieluusti riskeeraa mitä kaikkea muuta tulee kaupan päälle, tai luota vitamiininsaantiani noin epävakaalle pohjalle...

      • Oma harkinta

        Höpö höpö :D Toivotan myös onnea tuleviin syöpiin, mutta suosittelen lämpimästi ravintolisää, kaikissa on syöpiä aiheuttavia ainesosia, joten kannattaa miettiä riskeeraako :) jos tulee hermovaurioita, niin tulee myös syöpiäkin. Ei nuo ravintolisät niin terveellisiä ole.


      • vorvorvo
        Oma harkinta kirjoitti:

        Höpö höpö :D Toivotan myös onnea tuleviin syöpiin, mutta suosittelen lämpimästi ravintolisää, kaikissa on syöpiä aiheuttavia ainesosia, joten kannattaa miettiä riskeeraako :) jos tulee hermovaurioita, niin tulee myös syöpiäkin. Ei nuo ravintolisät niin terveellisiä ole.

        Synteettinen B12-vitamiini hajoaa elimistössä syanidiksi. Siitä voi saada kroonisen myrkytyksen, jos liian usein käyttää, vaikka määrät ovat niin pieniä, että ei niillä kerralla saa henkeä pois. Suosittelen lämpimästi että syötte nyt edes jotain, mistä kyseistä vitamiinia saa luonnollisesti, vaikka kalaa. Pyydystätte vaikka itse. Totta kai voitte muuten syödä kasviksia. Mutta pelkkien kasvisten syönti kuuluu kaneille, ei teidän tarvitse itseänne uhrata.


      • 8+20
        vorvorvo kirjoitti:

        Synteettinen B12-vitamiini hajoaa elimistössä syanidiksi. Siitä voi saada kroonisen myrkytyksen, jos liian usein käyttää, vaikka määrät ovat niin pieniä, että ei niillä kerralla saa henkeä pois. Suosittelen lämpimästi että syötte nyt edes jotain, mistä kyseistä vitamiinia saa luonnollisesti, vaikka kalaa. Pyydystätte vaikka itse. Totta kai voitte muuten syödä kasviksia. Mutta pelkkien kasvisten syönti kuuluu kaneille, ei teidän tarvitse itseänne uhrata.

        Veganismi ei ole mitään uhrautumista, elämästä voi nauttia kuin ennenkin... ilman eläinuhreja. se pilleri on aika tärkee.


      • Kaikki saa ruoasta
        8+20 kirjoitti:

        Veganismi ei ole mitään uhrautumista, elämästä voi nauttia kuin ennenkin... ilman eläinuhreja. se pilleri on aika tärkee.

        Olen samaa vorvorvon kanssa. Kyllä ne kaikki vitamiinit pitäisi saada ruoasta. Ei ne pillerit ole niin tärkeitä.


      • vorvorvo kirjoitti:

        Synteettinen B12-vitamiini hajoaa elimistössä syanidiksi. Siitä voi saada kroonisen myrkytyksen, jos liian usein käyttää, vaikka määrät ovat niin pieniä, että ei niillä kerralla saa henkeä pois. Suosittelen lämpimästi että syötte nyt edes jotain, mistä kyseistä vitamiinia saa luonnollisesti, vaikka kalaa. Pyydystätte vaikka itse. Totta kai voitte muuten syödä kasviksia. Mutta pelkkien kasvisten syönti kuuluu kaneille, ei teidän tarvitse itseänne uhrata.

        Syanidi on syanokobalamiini-valmisteiden ongelma. Osassa vitamiineista, esimerkiksi siinä jota itse käytän, on metylokobalamiinia, joka ei hajoa syanidiksi :)

        "suosittelen lämpimästi ravintolisää, kaikissa on syöpiä aiheuttavia ainesosia, joten kannattaa miettiä riskeeraako"
        -Hengittäminen aiheuttaa syöpää. Odotas kun kaivan sekunttikellon esiin, niin katsotaan kauanko kestät vältellä syöpää ;) Kalakin on syöpäriski, vesistöissä rikastuu kaikki ihmiskunnan ympäristömyrkyt...


      • haist ite
        tulikirahvi kirjoitti:

        Syanidi on syanokobalamiini-valmisteiden ongelma. Osassa vitamiineista, esimerkiksi siinä jota itse käytän, on metylokobalamiinia, joka ei hajoa syanidiksi :)

        "suosittelen lämpimästi ravintolisää, kaikissa on syöpiä aiheuttavia ainesosia, joten kannattaa miettiä riskeeraako"
        -Hengittäminen aiheuttaa syöpää. Odotas kun kaivan sekunttikellon esiin, niin katsotaan kauanko kestät vältellä syöpää ;) Kalakin on syöpäriski, vesistöissä rikastuu kaikki ihmiskunnan ympäristömyrkyt...

        jaaaaa.. mitäs sinä arvelit tehdä kaloille ?
        Onhan tässä delfiinejä, valaita, haita, norppia, merilehmiä.... lukemattomia määriä de mare.

        Tappaa kun ei saa, syöä ei saa

        Niin että ? Heinänsyöjän rakenteva "syövänpelastus" .. ja siten kun mietit vaikka norsuja. Nekin tallustaa ihan maan päällä levittäen syöpää ?
        Ja kuinka monta eläinlajia näitä on-- ei kun jättää kitumaan

        -Kuule- sun logiikka on persiestä

        MISSÄ SE JÄRKI ON KUN SITÄ JAETTIIIN.. jossain kaupan jauhepussissa varmaan, imetäään pillillä sieraimiin


      • haist ite kirjoitti:

        jaaaaa.. mitäs sinä arvelit tehdä kaloille ?
        Onhan tässä delfiinejä, valaita, haita, norppia, merilehmiä.... lukemattomia määriä de mare.

        Tappaa kun ei saa, syöä ei saa

        Niin että ? Heinänsyöjän rakenteva "syövänpelastus" .. ja siten kun mietit vaikka norsuja. Nekin tallustaa ihan maan päällä levittäen syöpää ?
        Ja kuinka monta eläinlajia näitä on-- ei kun jättää kitumaan

        -Kuule- sun logiikka on persiestä

        MISSÄ SE JÄRKI ON KUN SITÄ JAETTIIIN.. jossain kaupan jauhepussissa varmaan, imetäään pillillä sieraimiin

        "jaaaaa.. mitäs sinä arvelit tehdä kaloille ?"
        -Öö...? Mitä jos vain annettaisiin niiden elää rauhassa ihan omaa elämäänsä...? Mä en pelkää vainoharhaisesti syöpää vaan nautin elämästäni ja annan muidenkin nauttia omastaan :)


      • No niin
        tulikirahvi kirjoitti:

        "jaaaaa.. mitäs sinä arvelit tehdä kaloille ?"
        -Öö...? Mitä jos vain annettaisiin niiden elää rauhassa ihan omaa elämäänsä...? Mä en pelkää vainoharhaisesti syöpää vaan nautin elämästäni ja annan muidenkin nauttia omastaan :)

        Kuules tulikirahvi tiesitkö että ihan kaikki aiheuttaa syöpää? en minäkään pelkää vainohaisesti syöpää, vaan nautin myöskin elämästäni ja annan muidenkin myös nauttia omastaan.

        ps. voin kaivaa sekuntikellon esiin ja katsotaan miten kauan sinä kestät vältellä syöpää.


      • No niin kirjoitti:

        Kuules tulikirahvi tiesitkö että ihan kaikki aiheuttaa syöpää? en minäkään pelkää vainohaisesti syöpää, vaan nautin myöskin elämästäni ja annan muidenkin myös nauttia omastaan.

        ps. voin kaivaa sekuntikellon esiin ja katsotaan miten kauan sinä kestät vältellä syöpää.

        Tätä mä just mun kommentilla tarkoitin :D Että on aika turha olla syömättä vitamiineja kun niistä ehkä saa syöpää. En mä huvikseen ahmi esim. tiettyjä E-koodeja, mutta syön mielelläni vitamiineja jotka ehkäisee luukatoa ja hermosairauksia :)


      • No niin
        tulikirahvi kirjoitti:

        Tätä mä just mun kommentilla tarkoitin :D Että on aika turha olla syömättä vitamiineja kun niistä ehkä saa syöpää. En mä huvikseen ahmi esim. tiettyjä E-koodeja, mutta syön mielelläni vitamiineja jotka ehkäisee luukatoa ja hermosairauksia :)

        Tarkoita mitä tarkoitat, ei kiinnosta minua. Ei ole turhaa olla syömättä vitamiineja. Minä en tarvitse niitä, saan kaikki vitamiinit ruoastakin. Luukato ja hermostosairaudet voi tulla vaikka söisikin niitä pillereitä. Minä en pelkää vainoharhaisesti luukatoa ja hermostosairauksiakaan.


      • -sorella-
        No niin kirjoitti:

        Tarkoita mitä tarkoitat, ei kiinnosta minua. Ei ole turhaa olla syömättä vitamiineja. Minä en tarvitse niitä, saan kaikki vitamiinit ruoastakin. Luukato ja hermostosairaudet voi tulla vaikka söisikin niitä pillereitä. Minä en pelkää vainoharhaisesti luukatoa ja hermostosairauksiakaan.

        Eikö siellä nyt ole vegaanila todlekaaann muuta tekemisä kun selittää mitä jättä syömättä. .. hei ketä kiinnostaa mitä joku ykistäinen ääliö ei syä- laitokset on muutenkin täynnä potiltata.
        Tulisi aika pitka listä näistä mitä EN syö.. onko tuossa nyt joku järki ???

        maksalaatikon annan koiriille
        samoin riistan
        kaikki normaali ruoantähteet

        -- niin ? mitä nämä pöntöt on olevinaan, ei yhtään mitään .

        TYHJÄT TYNNYRIT KOLISEE ENITEN


      • Niimpä niin
        -sorella- kirjoitti:

        Eikö siellä nyt ole vegaanila todlekaaann muuta tekemisä kun selittää mitä jättä syömättä. .. hei ketä kiinnostaa mitä joku ykistäinen ääliö ei syä- laitokset on muutenkin täynnä potiltata.
        Tulisi aika pitka listä näistä mitä EN syö.. onko tuossa nyt joku järki ???

        maksalaatikon annan koiriille
        samoin riistan
        kaikki normaali ruoantähteet

        -- niin ? mitä nämä pöntöt on olevinaan, ei yhtään mitään .

        TYHJÄT TYNNYRIT KOLISEE ENITEN

        Todellakin vegaaneilla ei näytä olevan muuta tekemistä. Ei ketään kiinnostaa mitä kukakin syö. Googlen kautta ja kirjastosta löytyy selviä ja hyviä ruokaohjeita, jos viitsii nähdä vaivaa sen eteen, että itse etsii ilman turhia kyselyitä täällä.

        Maksalaatikko, riista ja myös kaikki normaali ruoantähteet on ihmistenkin ruokaa.


      • -sorella- kirjoitti:

        Eikö siellä nyt ole vegaanila todlekaaann muuta tekemisä kun selittää mitä jättä syömättä. .. hei ketä kiinnostaa mitä joku ykistäinen ääliö ei syä- laitokset on muutenkin täynnä potiltata.
        Tulisi aika pitka listä näistä mitä EN syö.. onko tuossa nyt joku järki ???

        maksalaatikon annan koiriille
        samoin riistan
        kaikki normaali ruoantähteet

        -- niin ? mitä nämä pöntöt on olevinaan, ei yhtään mitään .

        TYHJÄT TYNNYRIT KOLISEE ENITEN

        Miksi olette vegaaniruokapalstalla jos ette ole kiinnostuneita vegaaniruuasta ettekä auttamaan aloittajaa? Käyttekö myös vauvapalstoilla ihmettelemässä miksi kukaan on niin idiootti että hankkii lapsia, ja geokätköilypalstalla mainitsemassa että että harrasta sitä..? Sitä varten Suomi24 on olemassa, että saa keskustella :P


      • Miksi ei saisi
        tulikirahvi kirjoitti:

        Miksi olette vegaaniruokapalstalla jos ette ole kiinnostuneita vegaaniruuasta ettekä auttamaan aloittajaa? Käyttekö myös vauvapalstoilla ihmettelemässä miksi kukaan on niin idiootti että hankkii lapsia, ja geokätköilypalstalla mainitsemassa että että harrasta sitä..? Sitä varten Suomi24 on olemassa, että saa keskustella :P

        Miksi ei saa olla millä palstalla haluaa ja eiköhän aloittaja ole saanut ihan tarpeeksi apua? Sekin on jokaisen oma asia käykö vauva vai geokätköilypalstalla ja ne ihmettelyt ja mainitsemisetkin. Todellakin Suomi24 olemassa, että saa keskustella.


      • kasviksia pöytään
        Miksi ei saisi kirjoitti:

        Miksi ei saa olla millä palstalla haluaa ja eiköhän aloittaja ole saanut ihan tarpeeksi apua? Sekin on jokaisen oma asia käykö vauva vai geokätköilypalstalla ja ne ihmettelyt ja mainitsemisetkin. Todellakin Suomi24 olemassa, että saa keskustella.

        Palstalla kuin palstalla saa ja voi käydä, mutta pitää voida keskustekka asiallisesti, kuten sivistyneen ihmisen kuuluukin. Törkimykset, itsekkäät kaikkitietävät voisi ottaa joskus edes pikkuaivonsa käyttöön, vai lieneekö nekin kutistuneet korpuiksi...

        Kasvissyöjä olen ollut 30 vuotta, luit ihan oikein. En ole vegaani enkä edes maidoton. Olen kai lakto-ovo-semi-vegetaristi, vaikken tätä ominaisuusrimpsua esittelekään muille, kuin tässä ja nyt. Käytän kalaa, juustoa, maitotuotteita ja munia kasvisten, marjojen ja hedelmien lisäksi.

        Ei ollut edes alkuun lainkaan vaikeaa itselle - joillekin tuntuu yhä olevan vaikeaa jonkun toisen kasvisruokailu. Jätin pois ainoastaan lihan/kanan ja kaikki mikä on siistä aikaansaatu. Usein kuulee kysymykse: Miksi et syö lihaa, oletko sitä tai tätä...? En minäkään kysele, miksi joku toinen syö lihaa, vaikkei hänrllä ole edes raateluhampaita, kuten lihansyöjäeläimillä on!

        Annetaan olla toistemme sitä, minkä itsekukin kokee omakseen ja jätetään muiden elämäntapojen morkkaaminen unholaan. Tsemppiä nirsolle, kyllä pärjäät, kun otat selvää asioista, etkä välitä liikaa muiden mielipiteistä!


      • Kumpi?
        kasviksia pöytään kirjoitti:

        Palstalla kuin palstalla saa ja voi käydä, mutta pitää voida keskustekka asiallisesti, kuten sivistyneen ihmisen kuuluukin. Törkimykset, itsekkäät kaikkitietävät voisi ottaa joskus edes pikkuaivonsa käyttöön, vai lieneekö nekin kutistuneet korpuiksi...

        Kasvissyöjä olen ollut 30 vuotta, luit ihan oikein. En ole vegaani enkä edes maidoton. Olen kai lakto-ovo-semi-vegetaristi, vaikken tätä ominaisuusrimpsua esittelekään muille, kuin tässä ja nyt. Käytän kalaa, juustoa, maitotuotteita ja munia kasvisten, marjojen ja hedelmien lisäksi.

        Ei ollut edes alkuun lainkaan vaikeaa itselle - joillekin tuntuu yhä olevan vaikeaa jonkun toisen kasvisruokailu. Jätin pois ainoastaan lihan/kanan ja kaikki mikä on siistä aikaansaatu. Usein kuulee kysymykse: Miksi et syö lihaa, oletko sitä tai tätä...? En minäkään kysele, miksi joku toinen syö lihaa, vaikkei hänrllä ole edes raateluhampaita, kuten lihansyöjäeläimillä on!

        Annetaan olla toistemme sitä, minkä itsekukin kokee omakseen ja jätetään muiden elämäntapojen morkkaaminen unholaan. Tsemppiä nirsolle, kyllä pärjäät, kun otat selvää asioista, etkä välitä liikaa muiden mielipiteistä!

        Oletko semi vai pescovegetaristi? Semivegetaristi syö kanaa ja pescovegetaristi syö kalaa. Luin vaan semivegetaristin ja pescovegetaristin ruokavaliosta. Olenko lukenut väärin vai onko sinulle tullut kirjoitusvirhe?


      • kasviksia pöytään
        Kumpi? kirjoitti:

        Oletko semi vai pescovegetaristi? Semivegetaristi syö kanaa ja pescovegetaristi syö kalaa. Luin vaan semivegetaristin ja pescovegetaristin ruokavaliosta. Olenko lukenut väärin vai onko sinulle tullut kirjoitusvirhe?

        Kiitos oikaisusta! Tietoni ovat siltä vuosikymmeneltä, sadalta ja tuhanneltakin, kun aloin kasvisruokailijaksi. Opiskelun ohessa käsiteltiin myös näitä eri kasvisruokavaihtoehtoja. En tosiaan ole päivittänyt tietojani sen jälkeen, ja minulle onkin ihan uusi termi tuo pescovegetarista. Silloin semi oli yhtä kuin kala vegetaristiluokituksessa. Ei siis ollut kirjoitusvirhe vaan tietämättömyys, tunnustan. Nyt otan pescon muistiini, ja aion katsoa itsekin mitä siitä kerrotaan. Muuten, olen löytänyt kauppojen kylmäaltaista uuden ruoka-aineen: quorn eri muodoissaan. Sopii meille "lihattomille", mutta sillä voisi hyvin huijata myös lihansyöjiä. Suosittelen kokeilemaan!


      • titteli ?
        kasviksia pöytään kirjoitti:

        Kiitos oikaisusta! Tietoni ovat siltä vuosikymmeneltä, sadalta ja tuhanneltakin, kun aloin kasvisruokailijaksi. Opiskelun ohessa käsiteltiin myös näitä eri kasvisruokavaihtoehtoja. En tosiaan ole päivittänyt tietojani sen jälkeen, ja minulle onkin ihan uusi termi tuo pescovegetarista. Silloin semi oli yhtä kuin kala vegetaristiluokituksessa. Ei siis ollut kirjoitusvirhe vaan tietämättömyys, tunnustan. Nyt otan pescon muistiini, ja aion katsoa itsekin mitä siitä kerrotaan. Muuten, olen löytänyt kauppojen kylmäaltaista uuden ruoka-aineen: quorn eri muodoissaan. Sopii meille "lihattomille", mutta sillä voisi hyvin huijata myös lihansyöjiä. Suosittelen kokeilemaan!

        Hitsiläinen.. pitäskö ihan oma nimitys keksiä kun en tykkää silakasta ja jättänyt sen jo vuosia sitten pois ruoka "valiostani".
        Voitteko auttaa mua. Mielellään nimike saisi olla latinaa.
        Että voisin siten kirkua paltsoilla etten ole syönyt silakkaa vuosiin ja olen siis hyvä ja älykäs ihminen. Ja tälle löytyy hieno latinankielinen nimi.

        Samoin sorsaa, varista, miekkakalaa, mustajuurta , torvisieniä.

        Mikähän MÄ sitten oikeesti oon ?


      • vegevege
        titteli ? kirjoitti:

        Hitsiläinen.. pitäskö ihan oma nimitys keksiä kun en tykkää silakasta ja jättänyt sen jo vuosia sitten pois ruoka "valiostani".
        Voitteko auttaa mua. Mielellään nimike saisi olla latinaa.
        Että voisin siten kirkua paltsoilla etten ole syönyt silakkaa vuosiin ja olen siis hyvä ja älykäs ihminen. Ja tälle löytyy hieno latinankielinen nimi.

        Samoin sorsaa, varista, miekkakalaa, mustajuurta , torvisieniä.

        Mikähän MÄ sitten oikeesti oon ?

        Keksipä ihan ite - kun kerran oot niin tittelinkippee. Varmaan netistä löytyy kaipaamasi latinankielinen nimityskin, jos sitä tosissaan haluat. Ei nämä muutkaan ruokajutut ole itse keksittyjä, suotta siinä irvailet.


      • titteli ?
        vegevege kirjoitti:

        Keksipä ihan ite - kun kerran oot niin tittelinkippee. Varmaan netistä löytyy kaipaamasi latinankielinen nimityskin, jos sitä tosissaan haluat. Ei nämä muutkaan ruokajutut ole itse keksittyjä, suotta siinä irvailet.

        Jep- nyt kun latinaa ei tuu luettua.
        Sorsa- varis-black swamp- fish pesko ovo lakto vegaani .
        Munaa saa olla.

        Kyllä se en oo minä niiden titteleiden peärrrän vaan te ääliöt joiden pitää ihan nimi keksiä sille mitä ei syö. Sairasta. Menkää yheishautaan jonnekkin Hakunilaan.


      • Alahan lukemaan!
        titteli ? kirjoitti:

        Jep- nyt kun latinaa ei tuu luettua.
        Sorsa- varis-black swamp- fish pesko ovo lakto vegaani .
        Munaa saa olla.

        Kyllä se en oo minä niiden titteleiden peärrrän vaan te ääliöt joiden pitää ihan nimi keksiä sille mitä ei syö. Sairasta. Menkää yheishautaan jonnekkin Hakunilaan.

        titteli tossa alhaalla olevassa linkissä on sulle latinaa ja sairasta. Titteleiden päälle ymmärtääkin ne fiksut, jotka viitsii käydä kouluja, lukea ja ottaa selvää asioista, keksiä nimiä ja titteleitä. Sä tässä ääliö olet, kun arvostelet toisten koulunkäyntiä, tietämystä ja titteliä. Ei ole toisten vika, ettet ole kiinnostunut opiskelusta, koulusi on mennyt huonosti ja olet vailla ammattia. Joten sun sopii painua sinne yhteishautaan Hakunilaan.


    • sasasasasasas
    • No Way

      VOI VOI mitähän sinä reppana syöt uutenavuotena. Entäs pääsiäisenä ja vappuna ja juhannuksena.
      Saiko jo tarpeeks sääliä osaksesi feikki-luuseri trolli- pelle. IDIOOTTI.


      Miten ihmeessä te meette näihin lankoihin, huomionhakuinen kakara trollaa.

      • Nirso

        Öö... Miksi olisin tuhlannut aikaani laittamalla usealle palstalle saman kysymyksen, ja kävisin täällä lukemassa ja pistämässä ylös hyvät linkit. tarvitsin vinkkejä joulua varten. Ajattelin ittä sukulaiset ihmettelee jos en syö mitään. No mä joustin vähän ja söin laatikoita. Itse tein punajuurilaatikkoa ja taatelikakun. Uutenavuotena, pääsiäisenä ja juhannuksena syön samaa kuin muulloinkin eli hedelmiä, tai millanen kausi nyt milloinkin on meneillään. Ne ei oo mitään ruokajuhlia. joulun jälkeen en ole syönyt kuin harvakseltaan, jos on ollut pakko (kylässä, tavalllista kasvisruokaa, vähän) Siihen väliin sitten muutama päivä hedelmämehulla. :) siksi se joulu oli ongelma, koska kokoajan syödään jotain!


      • Sen kun näkis
        Nirso kirjoitti:

        Öö... Miksi olisin tuhlannut aikaani laittamalla usealle palstalle saman kysymyksen, ja kävisin täällä lukemassa ja pistämässä ylös hyvät linkit. tarvitsin vinkkejä joulua varten. Ajattelin ittä sukulaiset ihmettelee jos en syö mitään. No mä joustin vähän ja söin laatikoita. Itse tein punajuurilaatikkoa ja taatelikakun. Uutenavuotena, pääsiäisenä ja juhannuksena syön samaa kuin muulloinkin eli hedelmiä, tai millanen kausi nyt milloinkin on meneillään. Ne ei oo mitään ruokajuhlia. joulun jälkeen en ole syönyt kuin harvakseltaan, jos on ollut pakko (kylässä, tavalllista kasvisruokaa, vähän) Siihen väliin sitten muutama päivä hedelmämehulla. :) siksi se joulu oli ongelma, koska kokoajan syödään jotain!

        "koska kokoajan syödään jotain"
        Missä niin tehdään? En ole törmännyt sellaiseen missään.
        Suomessa ei edes jouluna kukaan ole ruokapöydässä, syöden ja seurustellen sitä paria kolmea tuntia, mitä keski ja etelä-euroopan maissa tehdään harva se ilta.


    • Ihmenirsoilua
      • Salad

        Kävin lukemassa, eli ihminen oli laittanut ruokaa, jota tietää että vieras ei syö, ja sitten kun ei syönyt hän loukkaantui. Onko varaa suuttua jos tarjoaa kinkkua muslimille tai kasvissyöjälle, eikö silloin itse loukkaa toista. Ehkä voi haastaa riitaa jollain helpommalla tavalla?


      • Suomalainen100%
        Salad kirjoitti:

        Kävin lukemassa, eli ihminen oli laittanut ruokaa, jota tietää että vieras ei syö, ja sitten kun ei syönyt hän loukkaantui. Onko varaa suuttua jos tarjoaa kinkkua muslimille tai kasvissyöjälle, eikö silloin itse loukkaa toista. Ehkä voi haastaa riitaa jollain helpommalla tavalla?

        Suomalainen syö mitä annetaan, jos ei syö jouluna kinkkua voi mennä muualle.


      • 100% antinationalist
        Suomalainen100% kirjoitti:

        Suomalainen syö mitä annetaan, jos ei syö jouluna kinkkua voi mennä muualle.

        Ime sä suomalainen100% munaa. Sunlaisten saatanan sataprosenttisten tonttujen takia toivon et Venäjä valloittaa suomen ja vaatii ihmisiltä jotain ihan älytöntä. Sä syöt sitten paskaa tai voit mennä muualle.


    • Näitä viestejä lukiessani nauroin todella sydämmestäni.
      Täällä puhutaan lähinnä ruoasta mutta soit kuinka terveellistä niin et selviä ellet liiku ja palvon. Juo puhdasta vettä riittävästi. Mene nukkumaan säännöllisesti (esim.22.00) ja nouse ylös säännölliseen aikaan(esim.06.00). Vältä sokeria, viljatuotteita,valmisruokia,kevyttuotteita,porsaanlihaa ja yleensä lihaa jota on jalostettu,kasvatettu. Riista on lihoista parasta. Kalatkaan eivät ole puhtaita mutta voi syödä joskus. On turha puhua kasvissyöjien esim. b12 vitamiinin puuttesta koska sekaruoan syöjät kärsivät juuri eniten ravintoaineiden vajavaisuudesta. Rasvoista voi,kylmäpuristetut kookosöljyt, oliiviöljyt, pähkinäöljyt ovat parhaita.Syö sen verran kuin kulutat. Älä elä syödäksesi vaan syö elääksesi. Sairauksia syntyy mm.enimmäkseen väärästa ruokavaliosta,elämäntavoista. Miten paljon ihmiset kehtaavatkin kirjoittaa niin ilkeästi. Onko heillä elämtapoja?

      • maalainen hiljaa

        Jouni2, mun mielestä riistakulttuuri on junttien äijäkulttuuria ja koko perusidea hommassa on naurettava. Pelatkaa ampumispelejä niinku teinit tekee, tasan yhtä fikdua. Ja mikä vittu sä oot ohjeita antamaan, noi sun ohjeet on naurettavaa paskaa.


    • utrurt

      Ap,

      1) vittu sä oot sekasin

      2) vittu pelleile sä vaan kaikilla trendipaskoilla. Mulla on oikeesti laktoosi-intoleranssi ja arvaa onks kivaa - tai mitäs sä trendipelle siitä tietäsit.

      Kokeile vetää ittes kiikkuun, kiitos. Oot keksiny päästäs nää pulmas ni vittu ratkase ne ite kans. Kerjäät vaan huomiota täällä, vitun säälitys

    Ketjusta on poistettu 26 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2793
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1496
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1450
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      33
      1223
    5. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      10
      1180
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1173
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1170
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1090
    Aihe