9mm pistooli ensiaseeksi?

Ampumaharrastaja

Elikkäs olen harrastanut tarkkuusammuntaa jo pari vuotta lähestulkoon pelkästään ysimillisellä pistoolilla. Olen ampumaradan jäsen ja vakiokäyttäjä. Nyt haluaisin hankkia ensimmäisen oman aseen, mutta olen kuullut, että ensiaseeksi myönnetään vain .22, voiko tämää pitää paikkansa, etten saa hankkia ysimillistä, jollaista harrastuksessani käytän!?

12

1676

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • semmost

      Ei pidä paikkaansa, miksi ostaa 22 pistooli jos tarvitsee 9 millisen. Saa nimismieskin ostaa juoksutossut jos maratonia harrastaa eikä tarvitse ostaa mäkisuksia joita ei tarvi.

    • KLB

      Katso että ampumaharrastustodistukseen tulee merkintä että olet ampunut
      pääasiassa 9 millisellä.

    • Vasta5kkHarrastanut

      Mitä lajia harrastat lienee se ainut olennainen kysymys, jos siihen käy vain 9mm niin silloinhan et edes .22:sta välttämättä saa mutta 9mm kyllä.

      • Ampumaharrastaja

        Ei kiinnosta harrastaa mitään "virallista" lajia hiki hatussa, käyn ampumaradalla puhkomassa taulua ihan omaksi ilokseni (aina 25m etäisyys). Ampuma-asekouluttaja radalla on kartalla käynneistäni ja voi kirjoittaa todistukseen, että olen käyttänyt ysimillistä siellä radalla.


    • kyllä

      Siis aseen saa hankittua vain jonkin lajin harrastamiseen ja siihen on aseen sovelluttava. Pelkkä tahdon puhkoa huvikseni tauluja ei suomessa riitä. Tyhmää se on mutta näin sanoo laki. Eli lupaa on haettava jokin laijin harjoitteluun vaikka pääsääntöisesti ampuilisit takapihalla kaljatölkkejä.

    • wer3

      Lupalappuun vaikka reserviläisammunta, niin eiköhän sillä luvat heltiä. Kunhan vain harrastat sitten niitä oikeasti. Palvelusaseammunta on ihan ok, tai practical.

    • muutama asia

      Aika vaikeaa on ja kaikki vaikuttaa.Ensinnäkin parivuotta seurassa ammuskelemassa seuran aseella on käsiaseelle nykyisin lähes aina pakollinen ellei ole pikkukylässä ja tuttu nimismies.
      Toinen seikka ei yhtään väkivalta rikosta elinaikana.
      Ei rattijuoppouksia viimeisen 5 vuoden sisällä ja putkareissutkin vaikuttaa jos niitä löytyy lähimenneisyydestä.
      Ei jäänyt kiinni mistään anarkistien mielenosoituksesta ja kirjattu poliisin kirjoihin.
      Sitten toivottavaa ettei ole ketään vihamiestä joka huomaa että olet hakemassa lupaa ja se menee valittaan olet uhkaillut sitä silloin tällöin.Ei tarvita edes todisteita eli et todennäköisesti saa asetta.
      Lääkäri ei kirjoita sinulle paprua että olet selväpäinen tai käytät mielialalääkkeitä tai vastaavia tai olet ollut joskus psykiatrisessa hoidossa.Poliisi saa ne kaikki tiedot nykyisin aina aselupaa hakiessa.
      Jos missään noista kohdassa ei ongelmia ja hattu kädessä siisteissä vaatteissa nöyränä käyt haastattelussa jotka on aina kun hakee lupaa niin mikä ettei ja liity mieluiten heti johonkin Practikal kerhoon sillä sinne ei 22 käy.

      • hemmo57

    • sai#asta

      Toi on ihan hullua että vaan harva ja valittu saa aseluvan!!! Silloin hullut hommaa aseet ja muut ei saa. Ameriikassa on sentään suurella osalla osavaltioista kunnon lait ja kaikilla voi ollaase niin jos hullu koittaa ampua, ammutaan hullu ensin

    • aatteleppa tätä

      Sinun olisikin hyvä mennä sinne ihanne maahan asumaan ja aseita ostamaan. Valitse tarkkaan se osavaltio, semmoinen missä saa aseistautua itsepuolustusta varten. Mikäs sinun olisi siellä ollessa, kun saisi olla mutkat taskussa aina, eikä kukaan kyselisi kummemmin. Tarkkana vaan siitä, että kerkiit ampua ekaksi ja vielä osutt pysäyttävästi. Poliiseja kannattaa varoa, ne kun ampuvat tosi herkästi.

      Se olisi tosiaan win/win tilanne. Suomi pääsisi yhdestä riskitekijästä ja sinä pääsisit aseita ostelemaan, täällähän sinulle ei taideta juuri mitään lupaa myötää.

    • hemmo57

      Jos harrastus vaatii 9mm, ja sinulla on siihen perustelut ja varmaankin jonkin näköinen päiväkirja, niin pitäisi olla aika varma nakki. Jos .22 ei sovellu harrastukseen niin se ei sovellu ja siihen et ainakaan lupaa saa.

    • näinonnäreet

      Mikäli nimismies harrastaa juoksua ja haluaa ostaa uudet tossut saa hän ne ostaa eikä tarvi ostaa märkäpukua jota ei tarvi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1545
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1112
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1045
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    Aihe